121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • csgj
    Egyébként egy hibás HDMI hibája csak nagyon egyértelmű jelekben mutatkozik meg? Mert arra is gondoltam, mi van, ha a tévé vagy a PS5 HDMI portjával van a gond.
  • darkSectorxxx #117593
    Az a picike lazaság nem lehet erre ok akkor nem érintkezne és a kép is elmenne.
  • csgj
    *Most kipróbáltam egy másik HDMI-vel, de azzal is megakad itt-ott ugyanúgy.
  • csgj
    Hali! Van egy kis problémám a PS5 alkalmazásaival. Legalábbis a YouTube-on és a Spotify-on bármit hallgatok, néha megakad a hang. Egy-két másodperc az egész, és megy tovább. Soundbart használok egyébként a tévéhez, optikai kábellel van hozzákötve. PS4-en nem volt ilyen gond, szerintem, és játék közben is oké. (Bár a Galaxis őrzői játéknál tapasztaltam némi recsegést, de az szerintem inkább bug volt.)
    Lehet ez esetleg HDMI hiba? Picit laza a PS5-höz kapott kábel, egy nagyon kicsit tud mozogni a portban, de rendesen be van dugva, és a képpel semmi baj.
    Vagy mi lehet ez?
  • darkSectorxxx #117590
    KELLEMES ÜNNEPEKET!
  • Kandurex
    Boldog karácsonyt!
  • n000rbi
    Boldog karácsonyt!
  • TBTPumpa
    Boldog Karácsonyt!
  • mucsácsó
    Boldog Karit és sok locsolót minden kedves topiclakónak! :) Egyetek és gémeljetek sokat :)

• Rage47
    *pártpolitika

politizálásba, politikába mindenki bele szokott folyni, csak nem is tud róla
  • robicarlos6
    De, aki pont leszarja az egészet és se nem jobbos se nem balos

Mondjuk ez örök tévhit mert a kérdőíves oldalak se gondolják létezhet olyan akit nem érdekel a politika
    Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.12.24. 13:06:47
  • Mephike
    Kellemes Karácsonyt Kívánok minden ffinak és nőnek vagy egyéb neműnek, PS ésXbox rajongónak, oltottnak és oltatlannak, jobbosnak és balosnak, remélem nem hagytam ki senkit!
  • robicarlos6
    Mutáció csak halkan mondom az oltásoktól van ugyanis ahogy minden a vírus is fejlődik alkalmazódik.. De ja tömjétek magatokba életetek végéig félévente. Ha 2020 elejétől hagyták volna a faszba minden nélkül ,már csak a készítője tudná mi az a covid.

Azért meg hatalmas taps jár hogy egy életet akár szétbaszó/elvevő senki által felelősséget nem vállaló kísérleti szart hasonlítasz a digitális tartalom árához.. Egy már fix agyhalál álapotában is lehet élni itt személyedben a bizonyíték
  • Evoluti0N
    Micsoda meglepetés. Grebber anti-vaxxer.
  • Kongy
    pedig az oltás ingyen van, még csak annyit sem kell fizetni érte mint a game pass-ért, és a többi fillérbaszó majdnem ingyenes játékért. de végülis, maradjon is velünk a covid amig világ a világ.
  • robicarlos6
    Ez nem nyugat mióta világ a világ szerintem ez így megy.
    Én megmondom őszintén (16 éve vagyok a cégnél) azt gondoltam hogy majd innen életem első és egyetlen munkahelyéről megyek majd nyugdíjba vagy a halálomig itt fogok melozni...és jött a covid. 04.29 a dátum ha addig a testem nem produkál még kellő mennyiségű antitestet a cég nem számol velem mint oltatlannal így muszáj lesz leszámolnom mert ők kirugni nem fognak csak fizetetlen távollétre küldenem amíg be nem oltatja magát az ember. Ez meg nálam nem fog bekövetkezni így ha nem lesz antitest és "védettségi" kártya hosszabbítás egy 16 éves korszak lezárul..Szerencsére 16 év alatt annyit tettem félre hogy nem is kéne dolgoznom volna elég pénz életem végéig (közben úgyis tőzsdézek , coinozok az hozza pénzt)
  • Zozo76
    "Ahogy a munkahelyeden is pl csak db vagy nem több. Bármikor bármilyen indokkal kirugnak és kutyát nem érdekel hogy te szíved lelked beletetted és olykor mások helyett gájáztál stb"

Ez a NYUGATI KAPITALIZMUS, amit oly sokan, annyira vartak. Hat most itt van, lehet elvezni az "elonyeit"...
  • davidka003
    Mindenki fikázza, nekem eskü tetszik ha így lesz.
    Deep Rock galactic mókásnak tűnik.
    Dirt5 hiába van benne ea pass-ban nem mindenki fizet elő rá. Nekem sincs előfizetésem de ps+ még van másfél évig aztán úgyis hosszabbítva lesz valszeg.
    Persona 5 strikers meg úgyis megvételre került volna valamikor.
  • lwb
    A Series X meg a legjobban fogyó xbox. Mondjuk ehhez az is kell, hogy mindkettőnél a kereslet jóval a kínálati kapacitás felett van.

Korai még, de ha kitart ez a chip shortage, akkor ez lesz az első generáció, amit a két nagy gyártó együtt veszít el, nyertes nélkül.
  • robicarlos6
    Azért jó látni hogy itt is van hulladék hónap
  • Evoluti0N
    Remélem, h igaz. A Strikersszel már szemezgetek egy ideje, de egyelőre még nem vettem meg. Így majd nem is kell.
  • Evoluti0N
    A konzoleladások igenis jók. Ez is az egyik oka annak, h nehéz találni. Elég csak Zó által belinkelt képet megnézni és látható, h a PS5 az eddigi legjobban/leggyorsabban fogyó PS.
  • Seth
    PSPlus január leak:
    Deep Rock Galactic (PS5/PS4)
    DiRT 5 (PS5/PS4)
    Persona 5 Strikers (PS4)
  • TomStorm
    Most járnának jobban ha minden készülőben lévő Ex.-ot kiadnának Pc-re azonnal:D
  • TomStorm
    Nemtudom kibe mi van vagy mit gondol de nagy Topseller játékok így nemigen lesznek ilyen konzoleladásokkal..
  • darkSectorxxx #117569
    Hát persze érteném azt hogy ha elviszik 300-é akkor miért ne adnák 300-é, de basszameg egy kis korrektség hálisten még eddig van a konzolgyártókban meg persze a GPU gyártóknál is hogy nem használják ki ezt... egyelőre...

Valszeg azért mert ennek ellenére veszik mint a cukrot és állítólag a PS már 0-án van a gyköltségekkel.... nem haszon de nem is vezsteséges már.
  • darkSectorxxx #117568
    Igen sajnos 1-2 helyen van hivatalos boltba normál áron konzol, a többibe még megrendelésre is minimum 195-220k

MINDEZ 13 hónappal a launch után, eszméletlen agyfasz ez ami megy.
  • darkSectorxxx #117567
    Konkrétan ebben egyetértek én is másképpen állok már a játékokhoz, ha megvettem kijátszom, válogatok inkáb, de azzal a tudattal játszom őket és vásárlok hogy ha bebasz egy atombomba akkor volt account nincs account, a hardver egyedül ami fizikailag az enyém...

Csak nah buziságok vannak, és irritál néha hogy egy sülthalat aki mutogatja magát még ha értem is a buzi marketing okát előnybe részesítenek mint aki FIZET és akikből megél a sok buzi.
  • Voltan
    Kíváncsi leszek, jövőre megdobják-e a PS és Xbox MSRP-t a gyártók. Sokfelé olvastam, hogy ez várható, több helyütt azt is, hogy nem kevéssel, de nyilván nincs semmi konkrét, csak pletyka. Kivi leszek.
  • Zóanagyvarázsló
    Tegyük hozzá, a konzolokra is tesznek a hiány miatt felárat, és nemcsak a magánszemélyek, hanem a MediaMarkt is, te is "reklámoztál" itt ilyet. Persze nagyon más a mértéke, de engem dühít ez is, ezért rendeltem az XSX-et is olyan helyről, ahol a hivatalos áron adták.

Őszintén szólva a PS5-ös lehetőségekre az említetteken túl azért is nem ugrottam rá, mert úgy éreztem, másnak jobban kellhet. Egyszerűen nem szívesen vittem volna el olyan elől, aki már régóta várta, csak azért, hogy legyen egy n+1. konzolom.
  • robicarlos6
    Bárhol bármiben egy örök érvényű törvény van, ha ezt nézi az ember nincs és nem lesz gondja semmivel.

A vásárló csak egy db szám semmi más. Ahogy a munkahelyeden is pl csak db vagy nem több. Bármikor bármilyen indokkal kirugnak és kutyát nem érdekel hogy te szíved lelked beletetted és olykor mások helyett gájáztál stb.
    A game ipar ugyanez. Megvetted? Örüjjé hogy megvehetted azt kussojáá ez van..

Én ezért pont leszarom mi hol merre zajlik bundle + game pass + ps now ha lesz valaha magyarországon azt tőlem ember fia nem lát game vásárlást. Mondjuk ezek nélkül se igen
  • darkSectorxxx #117563
    Ja de te is tudod baszki mire gondolok. :)

Vagy te ezt így korrektnek gondolod?

Persze ilyen a semmitmondó influenszer aki azt is free kapja proboból ami kurvára leszar.
    Más meg aki előfizet egy játékra, a kiadó szarik a userre. (mármint ez is egy undorító dolog)
  • robicarlos6
    Mindenki használja....valamire
  • darkSectorxxx #117561
    Ez valóban rohadt gáz, még ha értem is hogy sokan a könnyű pénzt szeretik, naná, de kuva szar hogy nem azokhoz kerülnek ezek a dolgok akik HASZNÁLNÁK IS.
  • Zóanagyvarázsló
    Engem is a tudat zavar legjobban, hogy nyerészkednek rajta, kellett az, hogy kifogjak egy jó ajánlatot, és egyéb okokból sikerüljön jól legózni. Ki tudja, hol lesz még a vége... Egyébként még co-op miatt is kellett.

A használt piac jó, régen még PC-s játékokban is utaztam, később PS3-asokhoz kutottam így, de nagyon belefáradtam. Sok kommunikáció, csomagolás, postára járás vagy személyes találkozók lebonyolítása stb. Költséghatékony még így is, és maradjon is így, de njekem rendszeresen űzni már olyan, mint HDD-ről játszani. Ettől függetlenül PS5-ön csinálnám, mert (ex)gyűjtőként szeretem fizikai kópiákat, de kíváncsian várom a Spartacust. PS5 Pro vagy PS6 előtt nem érzem, hogy van értelme újabb platform felé fordulnom (pláne ha portolgatnak PC-re, nem vagyok klasszikus day1-játékos, jellemzőenaz is vár a sorára, amit előrendelek), de mindenképp érdekel, hogy mire jut vele a Sony.
  • ppista
    Totál hidegen hagy,meg nem is tartozik rám ki mivel matat a TV előtt.A mostani "trend" az ami bassza a csőröm,és ezt le is írtam.
  • ppista
    Csak azzal van problémám,hogy valakik gennyesre keresik magukat ezekkel a kütyükkel,amik fényévekre vannak a valódi értékétől..Persze tudom az élet minden területén meg van ez a lehúzás,de itt most nem aktuális.
    Amiket felsoroltál,köszönet amiért erre időt áldoztál,abba nem lehet belekötni.A játékárak bár konzolon tényleg egyre brutálisabb,de a használpiac még él iés virul,és általában pár ezer forintért szoktam végigvinni egy engem érdeklő új játékot.
    A régi motorosokat,akiknek a pécé jelenti a videójátékot ez nem igazán érinti,hiszen a több éves cuccuk még simán versenyképes,viszont aki most akar fejest ugrani,és számítógépbe gondolkodik valamiért,annak a fel meg a realitás adja a pofont.
  • Evoluti0N
    Téged ki bántott? Már nem először jössz elő ezzel a PC utálattal. Nem egy lófasz neked, h ki min játszik?
  • Zóanagyvarázsló
    Nálam most a PC van a nappaliban :)
  • Zóanagyvarázsló
    Sokan vannak még:

De az mind áll, amit Moby mond. Sokan nem az árcsúcson vettek VGA-t, vagy ha mégis, az előzőt is ennek megfelelően adták el, így enyhítve a pénztárcába nyúlás fájdalmát.

Én sem akartam VGA-t venni, az 1060 még most is használható bizonyos szinten, mert lássuk be, az a játékipar szintjén a jeghegy csúcsa, ami 1080p-ben nem lőhető be vele jól a mai napig. Így konzolt se terveztem, de mivel úgyis vettem tévét (CX), felmerült, hogy kellene hozzá méltóbb eszköz, amivel ki is hazsnálható. Ez lett az XSX, mert erős BC-ben, és tud VRR-t (a VRR miatt vettem a tévét, innentől fogva fura lett volna PS5-öt venni hozzá), és ezek játékosként és technofilként is érdekelnek.

Na meg a Game Pass. Aztán mgésicsak tudtam jó áron VGA-t szerezni, és a meglévővel kibarterelni úgy, hogy mindneki jól járjon, így lett az is. Ráadásul a Game Pass egy csomó játékot felvonultat, mely cross-save-es vagy akár cross-playes az Xbox és a PC között, ami nagyon nagy frankóság. Ráadásul van rengeteg steames és egyéb PC-s játékom, újabbacskák is. Egyszerűen egy, nulláról és drágán könyvtárépítős, az eddigi ökoszisztámámmal alig kompatibilis platfromra váltani nem a legnagyobb ötlet a világon. Van egy rakat PS3-as játékom, azokhoz is PS3 kell, mert PS5-öt hiába vennék hozzájuk. Azért is vásárlok inkább PC-re, mert hosszabb távon és szabadabban nyúlhatok tutira hozzá (mennek 20-30 éves játékok is nálam). A multihoz meg kéne még egy előfizetés a Game Pass mellé, mert azért is milyen jó fizetni. Pláne, hogy érintenek a modok és a stratégiák. Ugye, ha a játékok, sőt exkluzívok miatt kell gépet venni, akkor talán az is elképzelhető, hogy valakinek nem a maréknyi Sony-csoda kell. Azért a PC-s GoW-ot előrendeltem, remélem, a portolást átvevő Nixxes gatyába rázza rendesen, a HZD-be is belepatchelték utólag a DLSS-t.

A natív 4K kevéssé érdekel, nem látszik annyira. A Controlt (gyakorlatilag ingyen volt jogtisztán az Ultimate) inkább 720p-ből DLSS-ezem fel most 4K-ba, így ultrán ~100 fps, és frankón folyékony. Mert PC-n én döntöm el, hogy mennyire performance a mode, és hiába jó gép az XSX vagy a PS5, hiába van végre választási lehetőség konzolon, ebben éppen úgy, mint a visszafelé kompatibilitásban, a PC előrébb jár, ha valakinek számít.

Szóval az egy elég összetett kérdés, hogy miért és mennyit kell fizetni, nem annyi, hogy megnézed az Árukereseőn az árakat, és szörnyülködsz. Az egyéni igények és pénztárca nyilván meghatározó. Egy kívülálló a saját nézőpontjából joggalk mondhatná, hogy itt embertelen mennyiségű pénzt költenek konzolos játékokra. A 30 ezres árcéduláktól én is leszédülök a kanapétól, pár darabból kijön egy túlárazott VGA.