121495

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • benőmenő
    A Cryteknél akik igazán pengettek már rég az iD-nél vannak és ők pofozták ki a posványból (iDTech5) a saját motorjukat a Doom Eternalban látható szintre.
  • darkSectorxxx #117854
    Ezt még csak most láttam. Az komoly lesz... :P

• davidka003
    A karakterek meg a rombolhatóság a maga idejében jó volt.
    Én utána nem sokkal toltam a 2. részt nekem meg az jött be kevésbé. De később azt is megkedveltem.
    És tényleg maradi az első rész respawn megoldása. Semmi értelme a halálnak, mert a megölt ellenségek is halottak maradnak.
    Mindkettőből jöhetne egy remaster. Kevés mostanában a jó FPS.
    Most legutóbb a Modern Warfare (2019)-et toltam. Rövid de amúgy nem lenne rossz.
  • robicarlos6
    Mindenki mondja a BC1-et.. Mivel boxom sokkal később lett mint a Bad Company 2-öt letoltam volna, így volt mihez mérnem. Az BC1 a 2höz képes egy indie zs kategóriás fos. (EZ AZ ÉN véleményem nem az egész gamer társadalomé hanem az ENYÉM. Leírom ,mert sok a buta ember és oda kell írni ezt)
    Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2022.01.23. 19:02:23
  • Zóanagyvarázsló
    A szabadság jó volt benne, de a nagy odavetett pályákban nem volt koncepció. Nem sok FPS-sel játszottam előtte kontrollerrel, de PS3-on hardon is gyerekjáték volt a mentési rendszer miatt. Ha méterenként lelőttek, az se volt gond, mert akit megöltél, az meghalt. Járműveknél lehetett gond, hogy mivel a HP-csökkentést nem mentette el, így elölről kellett kezdődnie. De a kilőtt járműveket elmentette, az üreset is, így ha elszórakoztad az összes tankot, akkor utána mehettél gyalog. Volt olyan, hogy a fél, kihalt pályán sétáltam át, mert már mindenki halott volt.

Ezt a mentési rendszert ezen kívül csak a DOS-os Duke Nukem II-ben láttam, abban is röhejes volt.

Ettől függetlenül ott még frissebb volt a koncepció, közelebb áll hozzám az agyoncsövesített 2-nél. Abban mentem az egyik korai pályán a 3 méter széles folyosón, fal vett körbe, ki se lehetett mozdulni a csőből, de ha hozzásimultam a falhoz, akkor abba belekötött, hogy elhagyom a csatateret. A CoD 4 sandbox volt hozzá képest. A dumák és a hangulat elvitte mindkét részt a hátán (külsős író volt, bár ez például a Crysis 2-n nem segített, hiába szereztek nagy nevet), de a DICE a kampánnnyal a gunplayen kívül ott is nyűglődött. Mai napig nem értem, hogy jött össze a Mirror's Edge nekik, mert senkitől nem vártam volna, hogy a remek koncepcióból első nekifutásra is ütős játék születik.
  • davidka003
    Bad Company 1 kampány sem rossz amúgy de engem ott az zavart, hogy ha meghaltál akkor nem visszatöltött hanem gyakorlatilag respawn-olt és a megölt ellenségek is úgy maradtak.
  • Rage47
    nemrég néztem újra fel a BC2 Vietnámba, szomorú volt látni, hogy senki nem játszik :( csak az alapjáték multijában voltak emberek
  • Bercy #117848
    Köszönöm a tippeket!
  • Voltan
    Nincs mit, nagyon fasza oldal. Követést is be lehet állítani a kedvencekhez, és küld email értesítőt, ha akciósak lennének.
  • TomStorm
    Ez tényleg nagyon jó,köszi!
  • Voltan
    psprices.com-ot érdemes figyelni, minden régióra listázza az épp akciós játékokat.
  • mucsácsó
    Igazad is van, Bad Company 2 tényleg jó volt kampányban (meg elvileg ahogy hallottam multiban is, méghozzá eléggé) - de azt leszámítva tényleg nem tudok más kiemelkedőt :(

És mondom, nem a CoD-ra gondolnám, hogy világmegváltó lenne (bár amit írtál, Infinite Warfare szerintem szintén eléggé élvezetes volt nekem singleben, de azóta meg csak a 2019-es MW-t mondanám egész klassznak, de a többi mind kuka és kihagyható -- Vanguardhoz nem volt még szerencsém, de nem is nagyon érdekel őszintén :D)
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.22. 10:37:54
  • Mephike
    Lemezes használtat én a hardveraprón veszek.
  • Bercy #117842
    Ti hol szoktatok játékokat venni PS-hez? Van valami jó tippetek? Használt, új, lemezes, digitális, bármi érdekel.
    Én jellemzően a ps store, cdkeys és jófogáson keresgélek. Egyszer használtam a https://www.buygames.ps/en/ is ami accounton keresztül ad játékot.
  • Voltan
    Király, három ropit megér bőven, anno megvettem, de soha nem jutottam el hozzá.
  • Zóanagyvarázsló
    Én se tudok olyat, de az én ízlésemhez egyik CoD se ért fel :) A legtöbb persze kimaradt, hiszen ha az 1-ből nem voltam többre kíváncsi a turorialnál, a 2 majdnem végigment, de mérsékelten jött be, a 4 csak többedik nekifutásra ment végig, és túl film volt nekem, akkor nem az én eseteim. (Az Infinite Warfare-t végigjátszottam, mert olcsó volt és szép, illetve már nem elfogyhatatlan hullámokban jött az ellen. Nem volt vele végül is baj, de nem az a kategória, amiért zsebbe nyúlok.)

De látom, hogy annak idején ezzel mekkora paradigmaváltást hozott ügyesen, és az általam végigjátszott nagy BF-ek (a Battlefront 2-t is ideértve) tényleg béna másolatok. A Bad Company 1-2, de főleg az 1 viszont rendben volt, mert jók voltak a dumák és a Kelly hőseit és a Piszkos tizenkettőt idéző körítés. Maguk a kampányok ezen túl már szintén nem lennének emlékezetesek. Bár az elsőben élveztem a rombolhatóságot és a szokatlanul nagy szabadságot, a megvalósítása ennek viszont már béna volt.
  • lwb
    Bár PS-t nem nagyon érinti, de tudtommal az Arcanum IP is az activision-nél van. A régi Troikás fejlesztők meg részben az Obsidianban részben az inXile-ban, ez mind szintén MS. Remény hal meg utoljára.
  • TBTPumpa
  • mucsácsó
    nem igazán tudok egy darab "cinematic" FPS-t se, ami felért volna az elmúlt évtizedben a CoD-okhoz - habár ez nem feltétlen a CoD erénye, hanem inkább a többi játék szégyene... :D Killzone abszolúte a B-alja kategória, hiába volt szép és baszó, kb. egy techdemo volt az egész, amit végig se bírtam játszani.. :D

a BF kampányok vállalhatatlanul sótlanok egytől egyig, kb. talán még a TitanFall 2 kampány, ami beugrott volna és említésreméltó volt, bár én nekem az se adott akkorát, mint ahogy fel lett hájpolva netszerte.. :D
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.21. 18:19:40
  • Zóanagyvarázsló
    FPS-t fejleszteni gyerekjáték, a Haze is mekkora legenda lett!

De most komolyan, egy jó és sikeres multi nem evidens, gyenge kampányra meg ott van a BF-ek sora.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2022.01.21. 17:29:32
  • darkSectorxxx #117835
    A killzone nem is COD copy akart lenni, én arra értettem ha direkt egy hasonló intendzív shootert akarnak egy kis pályán azt bárki megcsinálja minimum olyan szépre mint egy mai cod. :)
  • mucsácsó
    erre minden esély megvan, sőt :D

• n000rbi
    Első gondoltam a felvásárlás láttán az volt, hogy akarok egy új Heretic/Hexen-t idtech motorral.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem érzem azt, hogy a Sony meglévö stúdió mellöl felfelé lógnának ki. És egy Heretic/Hexen 3 is jobban megmozgatna, mint egy Crysis 4 vagy Ryse 2.
  • robicarlos6
    Pont most tolta a facebook az arcomba hogy a Crytek éppen új fejlesztőket keres..
  • robicarlos6
    El is lehetne felejteni a pc-t és konzolból kihozni a maxot. Ryse is mi durva még mindig pedig az one nyitócím volt csak..
  • Zóanagyvarázsló
    Most különösen aktuális lenne pár év múlva érkezö milliós VGA-ra fejleszteni.

Az az igazság, hogy máig a Far Cry volt az elsö dobásuk, amit pont el is adtak, és más fejöstehene lett. Persze az elsö Crysis jelenség volt a grafika miatt. Éppen ezért elérhetöbbek is lehetnének, de azt nem érzem, hogy ök vagy a CryEngine kellene a sikerhez.

Mondom ezt úgy, hogy bírtam a Crysist/Warheadet/C2-t, és a Ryse-ot is. Az utóbbinál sem jött be az MS-sem társulás.
  • robicarlos6
    Cryteket nem értem miért nem vette meg még senki. Szerintem nem volna rossz 2 évente csúcsok csúcsa grafikai fps-el csapatni...
  • Zóanagyvarázsló
    Gondolj esetleg még a Dying Lightra, az is volt itt többször a várt játéjok listáján ;)
  • Evoluti0N
    oh, tényleg van egy csomó. Látszik, h nem rég keltem fel és nem működik még az agyam. :D

Szerk: Meg, h nem sok FPS-t játszok
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.01.21. 12:43:31
  • Zóanagyvarázsló
    STALKER, Half-Life, Team Fortress, CS, L4D, Unreal, Rainbow Six, Crysis, Battlefield, Battlefront, Titanfall, Borderlands stb. Csak nagyobb neveket említettem, de tény, hogy egy részük tetszhalott.
  • Evoluti0N
    A Far Cry-on kívül van még valami nagy FPS franchise, ami nincs a MS tulajdonában így, Resistance-t meg Killzone-t leszámítva? Nem jut eszembe semmi. :D
  • Zóanagyvarázsló
    Megjegyzem, ilyen FPS-ek kerültek, kerülnek az MS kezébe: Doom, Wolfenstein, Quake, CoD, Overwatch. Halo és a legerösebb multis TPS (Gears) mellé. A sok kisebb-nagyobb FPS-t fölösleges is mind felsorolni, de van ott még jó pár. Phil Spencer maga nyilatkozta a minap, hogy mennyire szerette a Hexent, és hogy mindenre is lesz pénzük a csapatoknak.
  • Zóanagyvarázsló
    És ez óriási elöny. A mechanikáról nem beszélnék, mert a 2 óta nem multizom velük, és más hasonlóból is csak a BF4-hez volt szerencsém. De a KZ eléggé messze állt tölük. Egyébként ott a Planetside, az sem akkora húzónév, mint a CoD.

De nyilván lehet a meglévö PS-bázisra FPS-eket építeni, csak ez már a PS2 óta nem jön össze, pedig a Halók, Gearsek fénykora idejidején már fontossá vált a lövöldefront. A Guerrilla is akkor futott be igazán, amikor elengedték a KZ-t, a Naughty Dognál inkább a sztorizás müködik, az Isomniac legsikeresebb daráldája az automata célzásos Ratchet.

• darkSectorxxx #117821
    Most ne haragudjon meg senki én is imádtam a CoD-okat, de azért valjuk be kibaszott geci kurva könnyű egy CoD-ot lemásolni akár, hogy minimum olyan legyen, annyi hogy a Sony-nak még szebb lenne a játéka ha nekiállna bárminek is...

A CoD-ban az égegyadta világon semmi nincs amit más ne tudna megcsinálni.

Az egyetlen előnye a neve és hogy bejáratott sorozat semmi más.
  • Zóanagyvarázsló
    A CoD-ról volt szó, ha az elveszti third-party jellegét, az se kerül ki. A Forzák a kivételek, a licencek lejárata a probléma velük. Ugyanezért nincs már PSN-en a hányatott sorsú Drive Club.

Az MS nyilván azért nem fizet tovább a licencekért, mert jön az új, támigatott Forza rendszeresen. Az FM7-nél az volt a fura, hogy az FH4 és FH5 közé várt FM8 elmaradt.
  • Zóanagyvarázsló
    Voltak FPS-eik, de sem a Killzone, sem a Resistance nem volt áttörés. Igaz, elvoltam ezekkel annyira single-ben, mint a Halókkal (leszámítva kínos KZ1-et), multiban meg eleve csak a KZ-t próbáltam. De minden bénázás ellenére a Halo nagyobb név, és az MS lövöldéi, ha gyengébb filmek is, ott a kooperatív bennük, ami nagy plusz. Kompetitív multit befuttatni a meglévök mellé meg nem két perc, ha nem te dobod be az új PUBG-t.
  • darkSectorxxx #117818
    Ja a sajátjaik.
    Ahogy a Forza 7 se került ki? Csak mert nekem úgy rémlett az is benne volt régen.

De én nem az exclusive-okra mondtam, hanem az összes címre. Összességében.
  • Zóanagyvarázsló
    A saját játékok nem szoktak kikerülni. Egyébként a kikerülök is gyakran visszatérnek újabb köre. A sok saját cucc ennek kényszerét akár csökkenthetné is. Viszont DLC-ket még saját játékokhoz se nagyon adnak, tehát van még ott bujtatott költség.

Az nyilvánvaló, hogy nagyon zsebbe nyúkva lehet ezzel szembe szállni.
  • Zóanagyvarázsló
    Na igen. Korábban is arról vilt szó, hogy jönnek a Bethesda játékok mindenre, amin van Game Pass. De éppen ez az, hogy annak a beengedése a Sonynak mindenképpen térvesztés lenne. Pedig az nem lenne baj a felhasználónak, ha a hardver jelentösége csökkenne.