121271
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
hvitya #117674 Valaki aki játszott a Demon's Souls-szal hátha jobban tudja.
Gondoltam fejlesztem a karaktert, hogy könnyebb legyen előrehaladni. 200k souls-t összegyüjtöttem nem kevés idő alatt be is toltam fejlesztésbe főleg strenght és defence-re ment.
Kb 20 szintet léptem előre mégis ebből semmit az ég világon nem érzékelek.. a számok magasabbak, de a fegyvereim semmivel nem erősebbek az ellenfelek meg ugyan úgy elintéznek két ütéssel. Mintha nem csináltam volna semmit.
Én b.sztam el valamit vagy miért van ez?
-
robicarlos6 #117673 Határozott jelek utalnak arra, hogy PS5-ön hamarosan még több visszafelé kompatibilis játék lesz elérhető -
#117672 Használ itt valaki PS5-höz külső meghajtót PS4 játékok futtatására? Változó jelleggel kidobál (valamikor egész nap semmi gond, néha meg szinte óránként gondol egyet aztán kidob), hogy a meghajtó le lett csatlakoztatva, persze nem. Lehúzom, meg vissza aztán persze rinyál, hogy javítani kell a meghajtót. Már cseréltem kábelt, mindkét usb portra rádugtam, sőt még a tokot is kicseréltem az ssd-n. Aztán most történt éppen, hogy emiatt csonttá is fagyott a PS5, csak a tápkábel kihúzása segített.
Utánaolvastam és elég sok mindent írnak erről a hibáról, gyakori az eset, csak kíváncsi vagyok másnál itt előfordult e ilyesmi. -
#117671 Láttátok a Dying Light2 gameplay trailert?
Hát szerintem hatalmas jóságos! :D Ha ez tényleg így fog kinézni és 60fps-sel fog menni akkor hú meg ha! :D
Ez az új GT is jónak tűnik, de félek az ütközések megint bénán lesznek megcsinálva hangzásilag..
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2022.01.14. 10:54:31 -
#117670 -
#117669 Horizon Forbidden West -
robicarlos6 #117668 A Sony leállítja a PS Now-kártyák értékesítését -
Zóanagyvarázsló #117667 PS3 van, azóta kevés okom volt az újra. Egy csomó játék rajta rekedt, a színvonalas PS-exkluzívokat meg szeretem, de a legtöbb nálam a jobbféle, de kihagyható blockbusternek (pláne ha n+1. rész, akűrmennyire szeretem a Ratchetet, már a Tools of Destructionra megfáradt nálam a koncepció). A GoW 1-3 viszont jól össze volt rakva, mitológiabuzi vagyok, ezért is várom most az újat, hogy beteljesíti-e azt, amiről a hype szól. De a HZD például számomra az a kategória, hogy jobban vont egy Yakuza, egy Zelda, egy jobbféle open-world RPG, vagy mondjuk érdekesebbnek tűnik most valami görööskködő darab is (AC, Immortals).
A VRR hiánya és a gyengébb BC tett be nálam a PS5-nek, meg perste az XSX hozzáférhetőbb volt több pótolandó játékkal, valamint Game Pass-szal és sok esetben cross-progress-szel (sajnos ebben a Sony még Nintendótól is le van maradva, pedig én rákaptam, hogy felhőből folytatom PC-n, amit Boxon megkezdtem). Remélem, továbbfejlődik, a Sony amúgy jóféle csomagja, akor a PS5 Prót nem zárnám ki (vélhetően leverné a PC-m, azt meg nem olcsó fejleszteni) a rebesgetett Spartacusszal, de én simán ellennék a játékaikkal páréves csúszással PC-n. Szeretem a stratégiákat, és hogy szinte bármely régi PC-s játékomat is előkaphatom.
Vagyis a platfromok és generációk közötti átjárhatóság kiemelt fontosságú nálam. PS3 is akkor lett, amikor már sok remaster kinn volt, a Jak & Daxter HD Trilogy volt a választott játék(csomag) hozzá. -
#117666 Hát, ha a Risen nem jött be (mámint az 1 meg a 3, mert a 2 az full kalóz izé volt), akkor sanszos, hogy az Elex se fog. Ugyanaz a jank, gagyi irányítás, ami a PB "védjegye" már régóta. Engem ez nem zavar, mert a világ, a szabadság, az alakítható történet stb kárpótolnak a béna irányításért, de a Risen óta tényleg csak minimális előrelépés volt a harcrendszer terén, szóval ha azt nem bírtad, akkor szerintem kerüld ezt is. -
#117665 Az UC-kat tavaly kezdtem el még PS4-en. 1 megvolt, a 2 félig, jó volt, kicsit öregedett, de nagyon élvezetes volt mindkettő, kicsit "lebutított" Tomb Raider, erősen filmes hatásokkal. Megvettem anno a 4-et is, de most már megvárom vele a PS5 upgrade-et háromezerért, aztán csapom azt is.
Szóval jól értem, hogy nincs még PS konzolod? -
Zóanagyvarázsló #117664 Szeretem a skandináv mitológiát, és a javás Betrayal kivételével minden - nyilván görög - GoW megvolt előtte. Csak az Ascensiont utáltam.
Ennyiből az UC Legacy Collection is jöhet majd, az 1-3 úgyis végigment, így nincs nagy hiányérzetem, hogy a korábbiak nem jönnek. Csak pont az előző három résszel töltött idő miatt a 4-től már nem volt rápörögve ezekre sem. -
#117663 God of Wart veszem. Azonnal. Úgy, hogy meg is van PS-en, nem vittem még végig. Nekem PC az elsődleges platform, számomra ott fog kiteljesedni. Segít, ha szereted, és ismered picit a skandináv mitológiát, mert hihetetlen jó érzékkel zavartak bele a történetbe, és kibebaszottul jó a játék. -
Zóanagyvarázsló #117662 Nekem a Gothic 2 a kedvenc RPG-m. Meg kedvenc sok mindenem. Nem tökéletes, de nehezen tudnék mondani olyan RPG-t, melyben nem kellett felülemelkednem jó pár problémán.
De az Elexig még nem jutottam el, azt nem tudom véleményezni.
Amúgy a héten a God of Wart várom - PC-re. Végre kiderül, hogy mekkora veszteség volt kihagyni a PS4-5-öt eddig. A HZD és a Day's Gone eddig nemhogy konzolt, de saját magát sem adta el nekem. Nem érzem bennük a csít :( -
#117661 Gothic 1-2 megvolt anno, szerettem is nagyon, de már akkor felül kellett emelkedni sok problémán. Nem volt egy Witcher 3 féle polírozottság enyhén szólva, viszont nagyon szerethető volt, ha elkapott a gépszíj. Ha jól rémlik, a Risent is próbáltam, de az akkor már nem ment át a rostán, elég gyorsan kukáztam... -
csgj #117660 Mellesleg az is furcsa, hogy a YouTube nagyon hangos például a játékokhoz vagy a menühöz képest. Mindig lejjebb kell vennem a hangerőt. Valami más hangbeállításokat használhat, vagy más a hangminőség. -
csgj #117659 Megnéztem újra, mi a helyzet ezzel a problémával. (A routert is reseteltem, hátha segít, de nem.) Most már kizárólag azoknak a YouTube videóknak akad meg egy-kétszer a hangja, amik lényegében csak egy albumborítót mutatnak és egy töltőcsíkot egy szürke háttéren. Ergo csak az albumborítós zenék, mint ez. Minden más gond nélkül megy. Szóval azt gondolom, a HDMI hibát is kizárhatom meg a hangprojektor hibáját is (korábban azt is kihúztam, hátha a tévé hangszórójával jó lesz, de nem lett jó). Itt valami szoftveres baki van. -
MrAndree #117658 Nehéz kérdés. Korábbi Piranha Bytes játékok megvoltak? Gothic vagy Risen bármelyik része. Ha azok tetszettek akkor ajánlom Elexet is, ha nem akkor kerüld szerintem. Én szeretem a játékaikat, van egy sajátos hangulatuk de a gameplay elég fapados meg igencsak bugosak is szoktak lenni.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2022.01.11. 19:13:31 -
#117657 Az Elex amúgy jó? Ocsóért lehet vinni, gondoltam, esetleg ránézek, ha ér valamit. -
#117656 Hogy rohadna meg! :D -
#117655 Az ilyen tömeget érintő, tipik bug a Foe's Ring bug, ami ebben a percben is ott van a remake-ben is, és az eredetiben is. Soha senki nem javította egyikben sem. Deep is beleszaladt, Engem szerencsére elkerült.
PS3
Remake
Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.01.11. 15:00:04 -
MrAndree #117654 Ja, azt én se, bőven elég bugos lesz az PCn is. -
#117653 Elex 2 én is, csak nem ps5-ön fogom megvenni. -
MrAndree #117652 Elden Ring, Horizon. Illetve az Elex 2 mert perverz vagyok. -
Zóanagyvarázsló #117651 Én az Outcast: Second Contactban bírtam, hogy a "mélyén" annyira ott az eredeti engine, abban is ugyanott jönnek elő a belőle fakadó bugok, és ugyanazért CPU-heavy az egész. Ettől még persze sok mindenbe belekotortak, remake, ha nem is újraértelmezés (ami nem baj, szívesen játszottam újra), de a 0-ról fejlesztés ott sem vehető szó szerint. -
#117650 Uncharted ps5 egyedül kb, amit várok. Egy-két meglepetés becsúszhat, de pl HFW-t nem várom, mert még az előző részt se vittem végig. Ugyanez a helyzet GoW-val is. -
#117649 Nálam egyértelműen Horizon 2, mert az Elden Ringel jó lesz játszani meg minden, de várok egy álletépős kalandot, egy vizuális dolgot, hogy végre mit tudnak kihozni most egy ps5-ből... és ez miatt a H2. Ja meg mert kurvajó story volt az első részben is.... ;) -
Evoluti0N #117648 Kb. ugyanazok, mint Mobynak. Annyi, h Elden Ring még kérdéses. Életemben nem játszottam még Souls-like játékot. Returnalt viszont imádtam, szal nem probléma a nehéz játék. Még hozzáadnám a Tiny Tina's Wonderlandset. A szokásos társasággal fogjuk négyen játszani és eddig mindegyik Borderlands jó móka volt co-opban.
Na meg várom, h a Hitman trilógia megkapja a PCVR támogatást, ami talán a január 20-án érkező frissítéssel jön.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.01.11. 00:33:29 -
#117647 A GT7 miatt sajnálom, hogy már egyáltalán nem kötnek le ezek a simcade-ek. Minőségi cuccnak tűnik, de...not my cup of tee :) Pláne nem húszezerér. -
#117646 HFW ami engem is nagyon érdekel. Elden Ringgel is szemezgetek de még új vagyok a soulslike játékok terén. Sekirot próbáltam, vért izzadva eljutottam az utolsó bossig de nem sikerült legyőzni. Nem tudom, hogy akarom-e ismét az önkínzást. Mortal Shellt ellenben nagyon élveztem.
Ezeken kívül a GT7 amit nagyon nagyon várok. -
#117645 Sifu
Dying Light2
HFW
Elden Ring
meg persze nem lököm le a tányér széléről az Uncharted LotC-t sem, nagyon mondjuk nem adnék érte pénzt, de így háromezerért pont jó lesz :)
Érdeklődési sorrendben:
HFW (világbaszó lesz)
Elden Ring (már kóstoltam, fincsike)
Sifu (eddig jónak tűnt)
DL2 (olyan hányattatott a sorsa, hogy isteni csoda lesz, ha nem kúrták el)
Aztán nem sokkal ezek után benéz az ablakon a STALKER2, ami szintén nagyon durván fent ül a hype vonaton, de az már pont 2. negyedév.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.01.10. 21:09:08 -
#117644 nekem egyértelműen toronymagasan az Elden Ring, de talán 2022 legjobban vártja is :D
GoW: Ragnarök az úgyis ősszel jön, bár persze rohadtul várós.
HFW nekem olyan meh picit, pedig tuti, hogy baszó lesz, de valamiért még a Dying Light 2 is jobban érdekel tőle.. :D
-
#117643 De hogy kicsit más téma is legyen.
Ti melyik megjelenéseket várjátok az első negyedévben.
Magas labdát ér lecsapni :) -
#117642 A remaster a kötöttebb fogalom mivel ott az eredeti anyag feljavításáról van szó.
A remake viszont sokkal tágabb, ott már belefér változtatás a kreatív területeken is nem csak technikai oldalon. -
#117641 Ez a betonstabil teória ott csúszik a taknyán, hogy a DeS (meg az SotC) remake úgy készült a Bluepointnál, hogy fogtálk az eredeti játékot, amit forráskódostól megkaptak, és először futtathatóvá tették, majd átírták benne a rendering, meg a fizikai motort, aztán elkezdték az animációkat javítani, de a glitchek meg a bugok máig ott vannak az eredeti kódból, még azokat sem javítottk ki.
De ja, a kiadók hülyék :D
Okulnivaló.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.01.10. 18:57:35 -
#117640 Csak akkor tág fogalom ha valaki direkt rábéllyegzi arra ami nem az, a re-make az egy újra alkotás lenne, az más dolog hogy manapság szeretik minden szarra is feltenni ezt a jelzőt...
Szóval a tég fogalom az maximum a helytelen gyakolati felhasználása miatt tudható be, nem pedig azért amit hivatott jelenteni.
És ez miatt van ez a sok összevisszaság hogy nem tudja senki sokszor mit reméljen...
Remaster valóban egy brutál nagy tág dolog mert amúgy a régi terméket hasznosítjátk újra addig minden mérték belefér.
De a Remake erősen elhatárolható, mert annál igaz alapul veszik az eredetit, de nem emelnek át kész kódokat hanem csak a 0-ról leutánozzák, újra építik.
A Reboot még egyértelműbb... Szóval én magamnak könnyen különbséget tudok tenni a 3 dolog közt, a kiadók nem mindig. ;) -
#117639 Ez világos, de a remake így is elég tág fogalom. Az is belefér ha a játék, játékmenet dettó ugyanaz csak modern köntösben viszont az is, ha a játékmenetbe, mechanikába belenyúlnak. -
#117638 Dehogynem lehet megmondani.
Az hogy a fejlesztők szeretik ezt sokszr marketing miatt keverni esetleg az egy dolog.
De amúgy:
Remaster:
Minden ami csak az eredeti kódon változtatnak, fejlesztenek
Remake:
Az eredeti játék alapján a 0-ról újraalkotott változat.
Reboot:
Egy újragondololása az eredeti játéknak.
Az amikor csak belepiszkálnak valamive, kurva mindegy mennyire az csak egy Remaster marad.
A Remake az olyan mint:
Resident Evil 2+3, Shadow of the Colossus, Crash Insane, Spyro Reignited, Demons Souls, Ratchet & Clank... stb. persze ezek csak az újabb alkotások. -
#117637 Egyszerűen csak nem lehet megmondani mi ami remake és mi ami remaster, mert ezek a fogalmak elég tágak, nincsenek szigorúan definiálva. Érdemes mindig az adott játéknál utánanézni milyen lett, mert az alapján kiderül minden. A remake a tágabb fogalom, jellemzően ott lehet jelentősebb változtatásokra számítani, ha máshol nem akkor grafika terén.
Kiváló példa a RE széria. A 0 és 1 remaster volt. Ott megmaradt a fix kamerás nézet és a játékmechanika is. A grafikát tuningolták nagyfelbontású textúrákkal és a remaster idején már fájdalmas tank irányítás helyett tettek bele egy modernebb alternatívát.
A RE 2 és 3 pedig teljes remake volt. Új grafikai motor, új perspektíva, új irányítás és a sztoriba is voltak kisebb módosítások. -
Zóanagyvarázsló #117636 Értem én, csak nem mindig egyértelműek a címkék és elvárások. Mert ugye ez alapján, ha nincs kedvem újrajátszani a SotC-t vagy DeS-t, akkor fölösleges előkapni a remake-et is, ha lenne, akkor viszont érdemesebb lenne inkább azt. (És igen, a RE2-ből nehéz elképzelnem, hogy kihagyjam bármelyiket önként.) Én ezen a szemüvegen keresztül nézem, hogy "full-scale" remake-ről van-e szó. Lásd még a Monkey Island 1-2 remake-jét, melyekben számomra nem is az új grafika lényeg (az 1-ét nagyon nem szeretem), hanem a szinkron.
A Last of Usban mindez megfordul: ha már eddig kihagytam, így elég lehet az új verzió belőle. Persze azért a kíváncsiság mindig hajtani fog: mmilyen lehetett az "1.0"? (Ha tudtam volna, hogy eddig kerülöm a PS4-5-öt majd, akkor megvettem volna PS3-ra.)
A DeS játékmenetét nem tartom rossznak, de az szerintem ízléstől független, hogy nem közelharcos karakterrel szétesik. Vannak jópofa varázslatok, de a kihívás és az egyensúly is kiirtódik belőle, amellett, hogy nem nagy szám úgy. Az ettől független, hogy az alapkoncepciót tisztelem, a közelharc megvalósítását is értékeltem (játszottam úgy is), de tényleg nem az esetem. Ha imádtam volna csapkorászni benne, akkor sem lenne jó benne a mágiahasználat. -
#117635 Hozzáteszem a DeS remake értéték is az dobta meg, hogy PS3-on ilyen-olyan okból elugrottam előle, pedig megvolt. Ha lemegy ott, akkor, neadjisten platinára, most valszeg nem lenne meg, mert az ára még mindig vicces. Olyan, mint az RE2, hogy az eredeti is kurvajó játék, meg a remake is kurvajó játék, miközben szinte hótmás mint az eredeti, na ilyeneket nem kell sűrűn várni. Meg nem is biztos, hogy érdemes. Szerintem ezekeben pont annyi melő van, mintha csináltak volna egy új IP-t. A nosztalgiafaktor meg jó dolog, de nem az az érték.