121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • lwb
    Remélem ezt a posztot viccnek szántad. Mármint azt a részét, hogy ugyanaz, mint amikor a sony PC-re is kiadta a játékait. A sony mikor adta ki az exkluzívjait a rivális konzolra? Az xbox játékai eddig is kijöttek pc-re, a sony azonos lépése érdemben nem érintette a rivalizáló konzolokat, mert .... dobpergés baszki, figyelj .... nem jelentek meg a másik konzolon. Csak pc-n. Ahol az xbox már korábban is jelen volt, érdemi változást tehát nem hozott. Ehhez képest gondolkozz már el, hogy mit tervez a pletykák szerint a MS most: az új exkluzívjait, olyan pár hónapos játékokat, mint a starfield vagy éppen még meg sem jelenteket, mint az indiana jones akar ps-re vinni. Nem pc-re, hanem a rivális konzolra.
    Plusz, ha már Sony, nézd már meg, hogy miket ad ki a sony pc-n: Uncherted hány éves volt? GoW hány éves volt? Horizon mikor jött ki pc-re? Spiderman mikor jött ki pc-re? Spiderman 2-re mennyit kell várni? Világos a sony taktikája: exkluzívok ps-en, aztán pár év múlva mégegyszer egy kasza pc-n és ennyi, xbox-ra nem mennek.

Miután az FSR kapcsán ezen a fórumon kiderült már, hogy amit te holtbiztosan állítasz annak tűpontosan az ellenkezője szokott megtörténni, én azért óvatos lennék az arcoskodással. Meg most konkrétan meg is ijesztettél. Eddig csak pletyka volt - bár mondjuk hihető forrásokból és Phil tweetje minden volt, csak nem megnyugtató -, de most már úgy 99%-ra teszem a valószínűségét, hogy több van ebben.

"Az xbox hardver nem fog megszűnni, mert nekik a saját storebéli eladás is kell, meg a gamepass eladás is kell, azokat meg nem engedi be a sony."
    Ja, kell a store-beli eladás, csak ugye ahhoz kellene egy olyan vas is, amit meg is vesznek az emberek. Azt nem kétlem hogy el akarnak adni valami vasat, azt már igen, hogy lesz olyan marha, aki meg is veszi. A game pass-t meg engedd el, a bevallott terv az, hogy a nap végén a tv-den is menjen minden játék cloudban és én azt sem zárnám ki, ha átmegy (visszamegy) full kiadóba a MS, akkor igenis lesz game pass ps-en is. Simán benne van a pakliban. Miután te kizártad ennek a lehetőségét még az esélye is megugrott, hogy ez be fog következni. Talán nem 1 év múlva, lehet hogy 5-6 akárhány év múlva, de ott van az asztalon.
  • TomStorm
    TLOU 2 Remaster nehéz fokozaton letudva.Már kezdtem is NG+ valósághűt epizódonkénti halállal(ezt mertem bevállalni)
    No return-be kicsit mozogtam feloldottam pár dolgot.
    Ahogy kinéz ez a játék meg ami igényesség,tartlalom van benne az mesteri!
  • Moby
    Persze túl sok pénzt sem fog jelenteni nekik, nagyon eladások nem lesznek az exkluzívjaikból, a nagyrészük fossantás. Az aranytojást tojó tyúkok meg enélkül is megjelennek mindenre (minecraft, cod, stb), szal ez az egész egy marginális változást jelent mindkét platformra nézve. Aki eddig xboxot vett, az eddig sem azért vette, mert a halo inf csak oda elérhető, hanem a gamepass miatt, a haverok miatt, atz olcsó gép miatt, és vagy azért, mert amúgy is van egy öblös digit könyvtára, lévén xboxon a lemezes értékesítés gyakorlatilag halott.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2024.02.09. 22:04:18
  • Moby
    Semmi ilyen pletyka nincs. Sőt, új hardverek jönnek, az a pletyka. Az xbox hardver nem fog megszűnni, mert nekik a saját storebéli eladás is kell, meg a gamepass eladás is kell, azokat meg nem engedi be a sony. Annyi van, hogy hirtelen megint az összes gyógyszerész meg taxis, meg rendszergazda lediplomázott közgazdaságtanból fél nap alatt, ahogy lenni szokott. Aztán megy az egymás zsibbasztása. Ugyanez a rinya ment akkor is, amikor a sony elkezdte kiadni a játékait PC-re. Mi történt? Semmi. Valami kis kevéssel több pénzt zsebelnek be, mint addig. Szögpontosan itt is ez fog történni. A hardverük nem túl sikeres, eddig sem volt az, ráadásul buknak is rajta. De valamennyi pénzt eddig is hozott.Valamennyi pénzt ezután is hozni fog, ez nem fog változni semmit, nekik meg a mindenféle valamennyi pénz kell.
  • lwb
    A MS jól kijöhet belőle, az xbox brand nem. A MS már az xbox előtt is szoftvercég volt, az xbox-szal hw céggé váltak. Ezt a kísérletet fogják most feladni, ha igazak a pletykák.

A nap végén a fogyasztó jön ki rosszul belőle, nem a MS. Te meg én, mindegy milyen platformon vagyunk, a monopolhelyzet soha nem jó a fogyasztónak.
  • lwb
    Mindenki utálja az exkluzívok rendszerét, de a helyzet az,. hogy a konzolokat az exkluzívok adják el. Nem mindenki tud megengedni magának két, három, négy platformot egyszerre (xbox, ps5, switch, gaming pc). A játékosok többsége a generáció elején választ egy platformot és aztán már a digitális könyvtára, az előfizetései, megvásárolt tartalmai és a baráti köre miatt kötve van oda. Ha mindenki xbox live-on van, akkor te hiába mész át ps-re, a haverokkal nem tudsz majd multizni.
    Ha a piacon két nagy konzol van és az egyiken tudsz játszani az összes sajátgyártással meg 3rd party játékkal, a másikon meg ugyanezekkel plusz még a saját exkluzívjaival is, akkor ki lesz az a marha, aki az elsőt veszi? Azonos ár, azonos teljesítmény, kevesebb játék. Senki. Vevő nélkül meddig lehet fenntartani egy hw gyártósort?

A nap végén csak PS marad, ami szívás mindenkinek. A Sony nagy rohadék már most is, ha nincs versenyhelyzet, az utolsó fillért is kicsavarja a kényszerpályán lévő emberekből. Nézzük csak meg a Nintendot, ahol a 10 éves mario játék még ma is teljesárú az e-shopon pl.
  • TomStorm
    Nem kellene zavarjon ez senkit.
    Ha Ps exc.címek mennének Box-ra engem az se zavarna.
    Mondjuk ilyen szerintem nem lesz:)

Ebből még akár jól is kijöhet MS.
    Mennyiben lehet egy konzol előállítása és mennyi a haszon egy játék eladáson így hogy az övék.
  • Zóanagyvarázsló
    Az önmagában, hogy valami exkluzív-e a konzolomra, nem érdekel, nem irigylem senkitől, amíg én ezért nem kapok rosszabbat. A kvázi monopolhelyzet már zavarna.
  • Zóanagyvarázsló
    Na jó, de ha valamiben gyengébb, vagy egy avítt hibát nem javítottak, és ezt felrovom, az baj? Azért lehetnek elvárásaim. Meg az is zavarhat, ha kisiklatják a narratívát. És ugyanakkor várhatom érdeklődéssel, hogy mi az ami más, nyilván eközben sem vonatkoztatok el.

Az egy más dolog, hogy csak azért, nem fújolom, mert más, de a több játékra bontásnak mindig vannak előnyei és hátrányai, és így összevetve jobban látom is ezeket (enélkül nyilván nem tudnám, hogy mi az ami új/más/kimaradt).

Mint mondom, nekem tetszett, csak az ömlengés a csillió év alatt belepakolt - részben filler - tartalom miatt tűnik túlzásnak a Remake alapján. De ezzel együtt bízom benne, hogy a Rebirth szintlépés lesz.
  • lwb
    Azzal nem lehet konzolt eladni, hogy te bétatesztelheted a játékokat az első fél-egy évben. Ha a pletykák fullba igazak, akkor a sonynak nemsokára monopol helyzete lesz a konzolpiacon.

Ha ez lesz, Phil szerintem 1-2 hónapon belül lemond. Konkrétan éveken át folyamatosan az ellenkezőjét ígérte az embereknek.
  • blackfire001
    Ha nem tudsz vagy akarsz elvonatkoztatni akkor mi értelme játszani az újjal? Hisz ott az eredeti, olyan úgy se lesz. Ha olyat akarsz mint az eredeti akkor te Remasterre vágysz.
    Ez olyan kicsit mint pl amit a Netflix csinál az animékkel. One Piece, Yu Yu Hakusho. Imádom mindkettőt, az élőszereplős mégis más és sok helyen nagyon eltér, de lényegében ugyan az. Én élveztem mindkettőt, pedig tényleg imádtam a régieket. Mindkét esetben el kellett vonatkoztassak az eredeti animéktől annak érdekében, hogy élvezhessem és nem teszek másképp a videójátékoknál sem ha Remake-ről van szó.
    Ellenkező esetben fixen nem fog tetszeni, mert mindig van valami eltérés. Akár sztoriban, akár játékmenetben.
    Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2024.02.08. 15:28:12
  • Zóanagyvarázsló
    Egy remake-nél miért KELLene elvonatkoztatni az eredetitől? Persze itt a remake remake-sége is kérdéses, és éppen ezért ki sem váltja az eredetit. Szerintem mindkettőt érdemes játszani, ha a régit beveszi a gyomra.
  • blackfire001
    Mi cseszett fel?
    A sok átvezető?
    Barátnőm direkt ezért becsatlakozott a játékba. Szoktunk együtt sorozatozni meg néha játszani is, és akkor ez így az egyben kiadta a kettőt. :D

A Microsoftos téma meg kész röhej. :D Bár legyünk őszinték, a gamepass nem lesz PS5re szóval aki Gamepass miatt vesz xboxot azt meg lehet érteni. Viszont ha nem a gamepass miatt akkor teljesen érthetetlen.
    Hacsak nem az lesz az üzletpolitikájuk, hogy megjelenés után 6 vagy 12 hónapig xbox & pc exklúzív, majd PS-re is megjelenik amikor már csillapodott a hype körülötte. Ennek így lenne értelme.
    A Halo 1, 2, 3, 4, Reach és Infinite megvolt nekem, viszont az 5 az teljesen kimaradt, azóta is várom, hogy végigjátszhassam de az nincs PC-re. :( A Reach a kedvencem egyébként!
    Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2024.02.08. 14:58:29
  • lwb
    Nekem felcseszte az ff16 az agyamat. Az egész világ úgy általában. De akarok adni neki még egy esélyt később.

Előbb viszont végigtolom a Halo Infinite-et PS5-ön, ha a MS tényleg lesz olyan hülye és felégeti maga körül a házat. :D
  • blackfire001
    Itt az a félreértés köztünk - ahogy én látom -, hogy nem tudsz elvonatkoztatni a régitől, az eredetitől.
    Igen, felölelt az egy történetet, mint ahogy a Final Fantasyk általában különálló történetek.
    Az új részeket viszont pakolják is tele contenttel, nem? A part1 fő sztori 30 órás, és még el lehet vele bohóckodni legalább ennyit. Teljesen okés. A part2-nél és a part3-nál is körülbelül ennyivel lehet számolni.
    Igen, a 3 játék együtt tartalmaz egy nagyon régi játék történetet, de még ha 3 különálló játék, akkor is megállják a helyüket! Ráadásul össze sem hasonlítható a kettő, annyira máshogy néznek ki az újak és a játékmenet is elképesztőnek tűnik! Nekem ez így bejön, jobb is mint ha egy 30-40 órás játékban ledarálnák az egészet. A plusz content szerintem sose rossz, bár egyértelmű, hogy ez egy biztonsági játék hiszen meglévő történetre alapoznak.
    Én teljes mértékben elvonatkoztatok az eredetitől, és el is határolódok tőle. Számomra ez a játéksorozat nem különbözik a GOW-tól vagy a TLOU-tól igen. Az új GOW is 3 részben mesél el egy történetet.. Vonatkoztass el a régitől és könnyebb lesz befogadni az új játékokat - szerintem.
    Leborulni meg nem kell senki előtt, bár hozzáteszem, a FF16 számomra mindent vert tavaly.
  • Zóanagyvarázsló
    És ez szerintem nemcsak a több részre osztásnak szól, de a ktiolt játékidőnek is. Ha valami 100 órás, akkor illik abba ahhoz illő változástosságot, lehetőségeket pakolni. Esetleg a narratívát is olyanra csinálni, hogy végig működjön.

Egyébként a StarCraft 2 esetében is kétélű fegyvernek bizonyult a 3 részre osztás: valahol jó, hogy hosszabb, bizonyos aspektusaiban eltérőbb kampányt kaptak a fajok, de multiba ennek ellenére sose jött új faj már, a kampányokban pedig volt filleres időhúzás.
  • lwb
    ??? A god of war meg a lost of us azok nem remake-ek. A ff7 meg az.

Egyébként nekem aztán nem baj, ha háromra osztják, csak jelzem, hogy háromszoros árért igenis pakolják tele contenttel. Ha már megkérik az árát. Az eredeti játék egyben jött, nem három részben. Ha háromszor fizetek érte, akkor valamit kérek is a pénzemért. Részben kaptam is, nincs is bajom, de nem fogok előttük leborulni. Ennyi.
  • Zóanagyvarázsló
    Részemről alább is említettem, hogy a tutorialt nyújtották el, de pár mondattal bővebben kifejtettem egy másik topikban nemrég.

"Bírtam a Remake-et, a Rebirth még jobb lehet, de rá is fér. A Remake éppen azért, mert szinte csak az eredeti tutorialját dolgozta fel, minden újdonság ellenére a legfrankóbb, legizgalmasabb játékmenetbeli dolgok az eredetihez képest kimaradtak, pedig ugyanannyi idő alatt el lehetett jutni azokig. Rengeteg volt a filler benne, a mellékküldik egy részét pedig lecserélték, de az újak is maradtak a 97-es színvonalon. Az FF16 is ez utóbbiért kapott kritikákat, így vannak fenntartásaim.

Az FF-es minijátékoknak pedig nem vagyok nagy rajongója, bár tény, fejlődtek a régi szintről. A Intergrade új tartalma viszont végig se ment, annyira a felcseszett, amit beletettek, hogy elindítani sincs kedvem. (A Cosmo Canyon minijátékot az eredetiben se szerettem.)"

Szóval nem az zavar, hogy "jaj három játék lett belőle", hanem hogy ez nyilvánvaló hátrányokkal is jár, és eközben a küldetésdizájnban nem ismerült fejlődni érdemben. Nem tudom, hogy játszottál-e az eredetivel, mert akkor nem is értem, hogy mit kellene ezen magyarázni. Egyébként engem zavart kissé az is, hogy a sztoriban így előbb kellett elsütni bizonyos dolgokat, hogy ütősebb legyen az "első harmad" vége.
  • blackfire001
    Jajj... Van egy történet, amit 3 részre osztottak. Hűha. Nem értem én ezt, hogy 3x adják el, mert a Part 1 is már egy nagyon jó játék volt.
    Ennyi erővel akkor a God of War vagy a Last of Us hányszor volt eladva? Még lehetne sorolni..

Milyen a demó, hogy tetszik? Jól optimalizált? Jobban mint az FF16? Én ennél az FF16nál többet várok technika terén.
  • lwb
    Ja, a játék szerintem is jó, ez nem is vitás. Én az eredetivel sose játszottam, nem az én műfajom volt annak idején meg olyan konzolom sem volt, amin ment volna, de úgy ált a jrpg-k nem az én kedvenceim. A remake viszont jó lett. Csak ugye óvatosan veregessük a vállukat, mert mégiscsak háromszor adnak el nekünk egy játékot ...
  • Zóanagyvarázsló
    A kérdésem az inkább TBlint lelkesedésének szólt. Én is várom a játékot, de azért el is vártam, hogy ne feature-mentesen nyújtsák a rétestészát, mert az gagyi lenne. Ha már ráálltak erre a darabolós-széthúzós útra, ez a minimum. Amúgy működhetett volna simán egy egy játékba beleférő, feszesebb, "fapados remake" is. Számomra a Remake legfőbb előnye az eredetivel szemben, hogy nem kell beleőrülni a matériapakolgatásba, illetve bizonyos részeken nem támad a semmiből a láthatatlan random encounter lépésenként, jól elhúzva az időt a 15 fps-es csaták betöltésével és a győzelmi jelentésekkel.

Amúgy egy körökre osztottabb, taktikaibb harcrendszernek jobban örültem volna (az eredetitől függetlenül ez a preferenciám), de végül is szórakoztató és látványos volt az öszvér, amit kihoztak belőle.
  • lwb
    Senki. Csak jelzem, hogy volt itt azért lehetőség contentet tenni a játékba, mivel ez lényegében három játék lett a régi egyből. Az ára is ezt tükrözi.
  • Zóanagyvarázsló
    És érződött is a Remake-en, hogy a hajdani "tutorial" elnyújtása. De mivel az sem sima remake volt, nem értem, hogy ki várt azt a Rebirth-től.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2024.02.08. 10:52:54
  • TomStorm
    Az új FF 1080p Performance-ba?
    Mert én többnek nem látom a felbontást
  • lwb
    Azért az FF7 remake-et három darabban adják ki, szóval talán volt ott hely meg margin arra, hogy feltöltsék tartalommal. Háromszor veszed meg lényegében a játékot.
  • TBTPumpa
    Stellar Blade pre-order elindult!

Standard verzió: 29990 Ft
    Digital Deluxe verzió: 33990 Ft
  • TBTPumpa
    Rengeteg újdonság (ami a klasszikus változatban nem volt - területek, képességek, karakterek, öltözetek, harci kombók) + rengeteg új és jópofa mini-játék, amiben el lehet veszni (bunyó, játék a hangszereken, Chocobo futam, kártyajáték!). Komolyan, semmi ilyet nem ígértek előzetesen és mégis mennyi mindent adnak a játékosoknak. Teljesen le vagyok nyűgözve!
    Dicséretes és követendő ez a hozzáállás és minőség (nem mezei fapados remake/remaster) a mai "játékiparban".
    A vásárló/játékos végre azt érzi, hogy minőségi és tartalmas játékot kap a pénzéért és nem csak egy újabb "szolgáltatást", amibe dobhatja hónapról-hónapra be a pénzét (mint egy játékautomatába...)

Mondtam már, hogy várom a megjelenést? :)

Ahogy mások is írták:
    "This is how you design a game... upfront cost, maximum value to consumer. This is straight out of the golden era of gaming as if the last 15 years never happened. Bravo!"
  • TBTPumpa
    Tons of Final Fantasy VII Rebirth kontent:

A videó alapján ez a játék megint jóval több lett (mindenféle szempontból), mint amit "ígértek" (mezei remake).
    És a demó is befutott!
  • TBTPumpa
    Final Fantasy VII Rebirth demo launches February 6

Ugye nálunk ez február 7. hajnal lesz majd!
    (leakelt demo trailer a link mögött)
  • TBTPumpa
    Az IGN Japan-nak adtak interjút a Stellar Blade fejlesztői.

Főbb jellemzők:
    - Single player game
    - Linear game mixed with semi-open world areas
    - Inspired by NieR: Automata
    - Combos, parries and evasion play a big role in combat
    - Gameplay requires you to carefully asses enemy movements
    - Difficulty can be adjusted
    - Boss battles are a key element
    - Each boss has a unique attack pattern
    - Includes long range weapons
    - Help restore the city of 'Zion' and its residents
    - Receive side quests from NPCs in town
    - Will have fishing!
    - Eve has 20-30 costumes
    - Adam and Lily also have costumes
    - There will be rare costumes
    - Collect costume material and designs in-game
    - Costumes can also be purchased in towns
    - Inspired by Battle Angel Alita and Blade Runner
    - Inspired by other games such as Sekiro, Bayonetta, God of War and Star Wars Jedi: Fallen Order
  • lwb
    Azt csiripelik a verebek, hogy a Starfield és a többi xbox exkluzív is mind jön PS5-re. A kiegészítő után, nem most, de szépen lassan az összes nagy exkluzív, Halo is meg fog jelenni PS-en.
    Ezek után gondolom a MS nem fog újabb konzolt kiadni, mert teljesen felesleges lesz. Átállnak a game passre teljesen. Már ha a pletyka igaz.
  • Seth
    Nem működne.
    Van pár ps5re portolt ps2 játék a store-ban,ami letölthető, de ennyi.
  • manson222
    Üdv!
    Mivel soha nem volt még Playstation konzolom, van egy láma kérdésem: Playstation 2 játékot tud futtatni a Playstation 5? pl. ha én 2005-ös NFS Most Wanted-dal szeretnék játszani Playstation 5-ön, az működne?
  • Moby
    Valahol láttam egy videót erről a Dragon's Dogma 2-ről nemrég PS5-ön futva. Hagyományőrzésben mindig élen járt a capcom, és most sem haszudtolták meg magukat. Az első rész anno PS3-on pont ilyen drámaian szarul futott, mint ez, és pont ugyanígy vakargatta az ember a fejét, hogy ez a látvány mellett vajon mi a jóisten indokolja ezt :D
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2024.02.04. 20:23:19
  • tonyr #120916
    @TomStorm:
    Hehe, hat igen, vissza kell szereznunk a szivunket ;)
    En is nagyon varom (:
  • TomStorm
    tonyr:csak is DD2 a priorítás,így van!
    Nagyon várom
  • TomStorm
    Ja amin még felkaptam a fejem az a V Rising hogy jön Ps5-re.
    Jó lesz fullos kontroller támogatással.Pc-n borzasztó kontrollerrel..
  • tonyr #120913
    En kihagyom most (meg) a ronint, dd2 es princess peach porog majd a husveti szabadsag alatt (:
  • TomStorm
    Szerintem az is jó lesz.Sőt..
    Lehet még befér Day1 a DD2 mellé,meglátom még
  • lwb
    A Ronin érdekesnek látszik. A DD2-t meglátjuk, de nekem az 1 annak idején nem nagyon jött be. Mindenki oda meg vissza volt tőle, de én hiába tettem bele sok órát, nem fogott meg.