121454

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • lwb
    Konzoljátékok ugyanúgy fagynak, kidobnak, nem működnek. Csak ott még arra sincs lehetőséged, ami PC-n, hogy magad megpróbáld megoldani. Ott kénytelen vagy patchre várni, addig nem játszol.
  • Zóanagyvarázsló
    Nálam a konzolok sem fagynak ritkábban, de ezek szerint azokhoz kevésbé értek.
  • Szabi #121169
    2012 óta van konzol módja a steam-nek
  • ppista
    Egy-két kattintás,ha nincs probléma.Így van.Ha viszont van,akkor bizony jön pc-s feketeleves,az internet lázas turkálása,a febukanó felirat megfejtésére,vagy ismerősök szakértőnek nézése és nyaggatása,mert a játék lefagy,kidob,össze-vissza működik.És nem kalózverziók,azokkal kevesebb a gond,hanem Steam,Epic,Ubi stb.letöltés.
  • TomStorm
    Biztos jól nézhet ki a 4070es pc egy falon lévő 75" Tv alatt egérrel,billel:D
  • lwb
    Igen, erre számít a sony is. És valószínűleg igaza is van, mert a külső lemezmeghajtók máris hiánycikkek lettek, magyarán megint futni kell majd a konzolok után, annyira vinni fogják.
    Olyan nagy szakértelem egyébként ma már gamer pc-hez nem kell. Ősszerakják neked, aztán tényleg csak annyi a dolgod, hogy kettőt kattintasz az ikonon és játszol. A driver meg egyéb frissítések is mennek szépen úgy, mint egy okostelefonon vagy konzolon, nem bonyolultabb.

Az viszont tény, hogy jobban mutat a nappaliban a fehér ps doboz, mint egy pc ház.
  • lwb
    A stílus maga az ember. Szerintem nem fogja fel, hogy az ad hominemekkel nem a saját álláspontját erősíti egy vitában. Na mindegy.
  • lwb
    Elég jól dokumentáltam itt a fórumon a ps5 beszerzési kálváriámat, visszakereshető. Egyébként a platinumos "előrendelésem" még mindig akrív, most már 4 éve :) Kezdem azt gondolni, hogy most már nem is fogják leszállítani :) Az MSRP-n volt.

Nem, nem scalpernél vettem, hanem simán boltban, polcról. Az tény, hogy vannak olyan terminally online kockák, mint te is, akik hajnalban nyomogatják az f5-öt, hogy 20 ezer forintot spóroljanak, de nem is rólad beszéltem, hanem a "többségről". A többség pedig nem te vagy, hanem aki karácsony előtt bemegy és megveszi a polcról akkor is, ha 20-30-40 ezerrel több, mint az MSRP, mert kell az ajándék és most.

Az alapfelütésed ugyanakkor az volt, hogy nem jön ki 320 ezerből egy RTX 4070 alapú gép. Erre adtam azonnal egy elég ismert techtubertől egy videót, hogy de, kijön. Kicsit alá is ment, 910 dollár körül kihozott egy gépet. Az én iponos konfigom drágább, de sokkal jobb is, mint amit ő csinált. Ha lemegyek én is a ps5 pro cpu szintjére (3600), akkor simán benézünk még iponos áraknál is 400 alá, mert alaplapból is jobb a régebbi chipset meg nem fetltétlen kell a pro változat sem. Amit én összeraktam, az egy olyan konfig volt, ahol nem nagyon lesz cpu bottleneck, ellentétben a ps5 pro-val, ahol meg igen.
    Ja, és mindkettő sokkal jobb, erősebb gép, mint ami a ps5 pro lesz. Nem azzal azonos, hanem jobb. Azonos konfigot az elérhető gpu-k miatt nem lehet csinálni jelenleg. Vagy gyengébb, vagy jobb lesz. Ez jobb.
  • ppista
    Ez igaz,de ez akkor is pc,nem pedig konzol.Az előbbi,ahogy írtad,millió dologra használható,többek között játékra is,és még akár jobban/szebben is futhat,még az utóbbi,csak játékra van tervezve,és egy átlagfelhasználónak,akit csak a game érdekel,ez jobb választás lehet,főleg ha nem ért a pc-hez.Részemről ha játék,csak a konzol.A Pro,bár tényleg piszkosul drága,valószínűleg meg lez véve.
  • Evoluti0N
    Öööö. Oké. Arra nem gondoltál, hogy esetleg az is hozzájárul a fórum kihaltságához, hogy egyesek ilyen becsmérlően beszélnek másokkal, mint ahogy te most épp teszed? Csak egy tipp.

Szerk: Gyönyörű, h egy kis aktivitáshoz a fórumon az kell, h két ember vitázzon és egyik úgy beszéljen a másikkal, mint egy kutyával.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2024.09.14. 14:52:44
  • Moby
    Én vettem 12db PS5-öt 185 ezérért. Az, hogy a fogalmatlan hülyéket pár bolt, meg a scalperek le tudtak húzni, hát istenem...Ez van. Igen, a fogalmatlan hülyék most is fogalmatalnok maradnak. Efelől nincs kétségem, hiszen te vagy a kétlábon járok bizonyíték erre :D
    No további jó SG-zést!
  • lwb
    LOL :D Egyébként, ha már tudálékosság, akkor emlékszel még az FSR körüli hisztidre? Hogy az kuka meg sz.r az egész? Erről akkor ennyit.

Az alap PS5 400 és 500 euró volt megjelenéskor, lemezzel vagy nélküle. Ez akkori áron 144 000 és 185 000 ft volt. Ehhez képest én is 200 fölött vettem, mint a többség, mert a valóság és az ajánlott kisker ár nem szoktak találkozni egymással. Ugyanez lesz most is.
  • Moby
    A konzolok mindig bruttó árban mennek eu-ban, de teljesen mindegymit hiszel, leszarlak, egy fogalamatlan tudálékos barom voltál korábban is, az is maradtál. Nem csak a fórum technikai színvonala miatt nem jár ide már senki, hanem a hozzád hasonló darab szarok miatt sem.
  • lwb
    Egyébként játszásiból most összeraktam egy gépet, full új alkatrészek, designos fehér ház, 650W táp, nem olcsóskodtam. Iponnál, nem is a legolcsóbb vadászat, mind van raktáron, alaplapot se kell bios upgrade-elni, hogy menjen a proci, szóval kényelmes választásokból és ez az eredmény:

Ryzen 5 5600 (ezerszer jobb proci, mint ami a proban van) és hűtéssel együtt jön
    MSI B550 alaplap
    NZXT H5 fehér ház hűtőkkel
    PNY RTX 4070 12 GB (kenterbe veri a PS5 Prot)
    GSKILL 2x8 GB RAM DDR4
    MSI 650W táp
    2TB M.2 drive mint a proban

Ez most bruttó 454 000 magyar forint. A ps5 pro talán-talán 20-30 ezer forinttal ez alatt lesz kisker bruttóban, de simán lehet, hogy nem. Mindez nulla effort, ipon gépösszerakóval szó szerint 3 perc munka. Aki beletesz ennél többet picit, az le tud menni 400 alá is simán.

És ez NEM EGYENLŐ egy PS5 Proval, hanem jobb annál. Sokkal jobb.
  • lwb
    "320-ból nem lehet összedobni 4070 alapú pc-t. Ilyen fasságokkal teljesen felesges egymást zsibbasztani"

Hát, neki sikerült, de nyilván ő nem olyan okos, mint te vagy :DDD

Egyébként meg megsúgom: ez soha nem lesz 320k itt Magyarországon. Soha a büdös életben. Ha írás mellett olvasnád is a kommenteket, akkor látnád, hogy eleve ez volt az alpfelütésem. És 400-ból már ki lehet hozni egy 4070 alapú gépet bőven. És az én tippem, hogy 400 is alábecslés, pláne ha akarsz optikát meg tartót is hozzá. És akkor az éves előfizetést nem is számolom, ha esetleg nemcsak single player játszanál.

A könyvtár egy valid dolog, de ugye a sony adja ki a legnagyobb címeit pc-re folyamatosan. És a PC mellett azért szól még pár érv, ezt gondolom nem kell felsorolnom. Pl dolgozhatsz is vele, ha akarsz.

Ha már érvet akartál a konzol mellett felhozni, akkor inkább az, hogy hülyén néz ki még mindig egy pc a nappaliban a tv-re kötve vs. egy szebb és kompaktabb konzol.
  • Moby
    320-ból nem lehet összedobni 4070 alapú pc-t. Ilyen fasságokkal teljesen felesges egymást zsibbasztani. A PRO-t nagyrészt olyanok fogják venni, akiknek van egy valamekkora ps-es könyvtára, amit szintén a hajára kenhet a 4070-el. Nem az első konzolosok fognak pro-t venni.
  • lwb
    Egyelőre nincs mindegyik ott, igaz, plusz késleltetve jönnek ki az újak is. De a tendenciát kell figyelni és abból az jön le, hogy egyre több és több MS játék lesz multiplatform. A nap végén meg egyértelmű nekem, hogy mindegyik az lesz. GP-ben megkaphatod előfizetésért PC-n vagy ami xbox konzol akkor épp lesz vagy megveszed rendesen megjelenéskor PS-en. Ez a jövő.
  • lwb
    Elvileg az új, még meg nem jelent AMD karikban lesz már ilyen AI upscaler megoldás. Legalábbis ez az ígéret. A sony csinált magának.

Látatlanba lefogadom, hogy mindkettő, a sony féle meg az amd féle is, gyengébb lesz az nvidia ma is elérhető megoldásánál. Ezért mondom: ennyi pénzből össze lehet dobni egy rtx 4070 alapú, jobb cpu-val rendelkező gépet, ami jóval erősebb lesz a ps5 pro-nál. Pláne európai kisker árak mellett. Amerikában nem jönne már ki ez a matek, de mire hozzánk elér 400+ ezer forintért, ott már azért van mozgástér.
  • Zóanagyvarázsló
    Azért messze nincs még minden MS-játék PS-re, és nem is hiszem, hogy az eddigi néhány darab miatt merte ezt meglépni a Sony. Alapból, mint kiadó nem túl meggyőző az MS, bár most már IP-jük és csapatuk van sok. Eközben pedig a Sony is elvétve ad ki valamit, és a PC felé már nyitottak.

A Game Pass CoD-hoz, Diablóhoz még csábító lehetne, az XSX nem drága és jó kis gép, de a PS erősebb brand, és ha ott vannak a haverok és látszólag exkluzívok is, akkor nehéz ellenük sikert elérni. Továbbra is úgy gondolom, hogy az MS nem ütötte eléggé a vasat, amikor a 360 fénykorában jól álltak, és nem sikerült az átmeneti előnyükkel magukat komoly vetélytársként bebetonozni. Nyilván azóta is volt sok rossz döntés, de az egy nagy lehetőség lett volna.

Ez a mostani magát látszólag elbízó Sony elég elkeserítő.
  • TomStorm
    Én biztos megveszem a Pro-t.Év vége felé talán realizálódnak az árak.Day1 nem szaladok rá az biztos.
    Kell gondolni a jövőbeli játékokra is.
    A mostanit eladom és rádobok 200ezret,nem kevés de vállalható.Szerintem nem szart fognak adni ennyiért..
  • Moby
    >Szal ezek szerint AI upscaling csak elérhető AMD kártyákkal is

Nem érhető el. A PS5 PRO-ban lévő architekt egyelőre nem vehető meg PC-n (RDNA4). A PSSR nem lesz elérhető pc-n, az sony szabadalom, ráadásul erősen kötődik a PRO felépítéséhez. Az AMD dolgozik a saját AI alapú upscalerén, de amíg nincs hozzá hardver, ez annyira nem is fontos.
  • Evoluti0N
    Számomra az az érdekes, h AMD kártyával lesz AI upscaling a PSSR formájában. Ameddig PC-n az FSR nem tud AI upscalinget. Ezért is van, h a DLSS és az XeSS sokkal jobb, mint az FSR PC-n, valamint az FSR 2-t használó PS5 játékok nem néznek ki valami jól. Szal ezek szerint AI upscaling csak elérhető AMD kártyákkal is, de a Sony tudása kellett az AMD-nek vagy mi? Laikusként kicsit érthetetlen ez nekem.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2024.09.13. 15:16:38
  • Moby
    Nem vételtelnül került ki a vertikáltalp már a slimnél is, és került bele a horizontáltalp alapból, csak ez a burkolt üzenet egyelőre nem nagyon ment át a usereknek. Mondjuk 1TB+ lemezolvasó opció valóban lehetett volna, de valahol az s érthető, hogy a várható lófasz eladások mellett már a plusz egy opció is az elaprózás lett volna.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2024.09.13. 12:24:40
  • lwb
    Hát igen, főleg hogy az alapzat egy darab műanyag izé, nagy költsége nem lett volna. Ráadásul a pro-ban a cpu ugyanaz, ahhoz hozzá se nyúltak, így a cpu intenzív játékoknál érdemi teljesítményjavulást nem is nagyon lehet majd tapasztalni. A RT-ről is alig beszéltek, de azt tudjuk, hogy amd marad a gpu benne és amd meg az rt nem szeretik egymást még a high-end pc piacon sem, szóval nagy csodát ezen a téren sem várok.
  • Evoluti0N
    Nekem az ár mellett a röhej az egészben, h a "Pro" konzol kevesebb funkcióval jön, mint az alap PS5 és extrát kell fizetni, ha olyant akarsz, h alapzat álló pozícióhoz, meg lemezolvasó. Ha ilyen pofátlanul lőtték be az árát, akkor legalább ez a 2 dolog benne lehetett volna a csomagban.
  • lwb
    Ez az eredménye annak, hogy a MS lényegében kicsekkolt a konzolhardware piacról. Nem tudom, lesz-e Series X+ vagy XX vagy X pro vagy akármi, de az xbox azzal, hogy feladta az exkluzívokat és minden platformon jelen van, azzal lenullázta az xbox gépei értelmét. Minek venni xboxt, amikor ps5-ön is tudsz ugyanazzal játszani plusz ott még a sony exkluzívokkal is?
    Ebben a környezetben a sony kérhet 800 eurót vagy 1800-at is akár a ps5 pro-ért. Már előre aggódok a ps6 miatt, kijön-e egyáltalán 1000 dollár alatt az MSRP így? Versenytárs nélkül bármilyen számot kitalálhatnak, mint lényegében az Apple. A játékárakra pontosan ugyanez vonatkozik.

Ezért is mondta mindenki, hogy mekkora faszság ez a konzolháborúzás. Akik nyernek, azok lesznek a legnagyobb vesztesek, az összes sony pony most veheti másfélszeres áron majd az alapgépet meg hello 80+ eurós játékárak. Ha nincs verseny, a fogyasztó szívja meg és most jelenleg olyan nagy verseny konzolpiacon nincs.
  • Zóanagyvarázsló
    És az egyéb konzolok is olcsóbbak, illetve mivel ott van az alap PS5 is... Azért PS3-ra legalább volt valamilyen szinten értelme váltani, mert mégiscsak új generáció volt, beharangozott exkluzívokkal és bővülő online lehetőségekkel. Itt pedig látszólag már a PSVR2-t is elásták, pedigaz is Sony-logós méregdrága termék kevés játékkal :)

Nyilván itt is lesz, aki fog, de ezt nehezebb elfogadni, és ahogy mondod, a PS3-nál is gondot okozott az ár. Nyilván az egyéves hátrány, és az igazán ütős nyitócímek hiánya sem segített, 2007-ig várni kellett a jobb first-partykhoz, BC pedig elég részlegesen volt, és sokáig nyűglődött kurrens multiplatform téren is (lásd UE3).

Egyébként akkoriban nem voltak ennyire értéktartóak a konzolok, jelenleg nominális értékben csak nőtt - a nem scalper - áruk launch óta, akkoriban érezhetően csökkent.
  • lwb
    Egyébként a PS3 nem olyan jó példa, mint gondolod. Azzal a sony beleállt a földbe abban a generációban: pont a rossz árképzés volt ennek az egyik oka.
  • lwb
    Teslát nem kommentelem, egészségedre. Aki azt a szart megveszi, annak van eladó hidam Budapesten. De igen, egy rakás dolog drága, pl a német prémiumok, ha autót akarsz venni (jó autót). A probléma az, hogy azok az árak VERSENYKÉPESEK. Abban a kategóriában, mivel a többi prémium is hasonló áron megy. Egy Lexus se olcsóbb a Mercedesnél például.

A PS5 Pro nem azért gáz ezen az áron, mert drága. 400 ezer forint kifizethető összeg, egy nyaralás nem jön már ki ennyiből. Azért drága, mert ezért a pénzért tudsz venni jobbat is a PC piacon. Minden konzol lényegében egy PC. A legtöbb PS5 exkluzív vagy ott van pc-n vagy készül pc-re. A pc ráadásul játékon túl egy rakás dologra használható még, amire a ps5 nem. Eddig a konzolokat úgy lőtték be árban, hogy nehéz legyen pc-ből kihozni ugyanazt. Egy ilyen magas (európai) árpontnál ez már nem igaz. Nem látom értelmét egy gamingbe beugró embernél, hogy ps5 prot vegyen magának. Ha egy pici szakértelme is van, vagy szándéka erre a minimáláis szakértelemre, akkor jobbat ki tud hozni pc piacon, ami ráadásul fejleszthető, nem kell ár alatt eladni a generáció végén mindent, hanem szépen építgetheti évről-évre.
  • Szabi #121142
    első mondat szerinted kit érdekel rajtunk kívül ? :D

nem a Magyar piacra áraznak, az almák se olcsók, a Teslák se.. mégis tele van minden velük..

lehet itt hisztizni hogy jaj drága, de egyrészt nem kötelező megvenni, másrészt minden drágul folyamatosan..

KSH szerint a nettó átlagkereset 444 000 forint jelenleg

2007-es PS3 megjelenés Origo cikk: "...csak a drágább, 600 eurós játékgépből jut a kontinensre, a kisebb merevlemezzel szerelt 500 eurós gép első körben nem lesz kapható. Az árkülönbség jelentős, az Egyesült Államokban a drágább gép 600 dollárba kerül, ami csak 450 euró, a 60 ezer japán jenes ár átszámítva meg csak 382 euró. Magyarországon még ennél is többet kell fizetni, 165 ezer forintot, ami 669 eurónak felel meg, de hát nálunk mindig minden drágább."

2007-ben A hazai átlagbér 147,8 ezer forint volt.

a számok szerint, bár valóban drágább, de értékben ugyanott járunk
  • lwb
    A gond az, hogy sose lesz az 699 itt nálunk. De megsúgom: 799 euró sem lesz, annál sokkal drágább lesz. Igen a régit eladhatod, de ezt nem keverem ide, mert eleve azt feltételezi, hogy volt alap ps5-öd, ami nem evidencia. Meg ugye ha volt is, azt a pénzt ugyanúgy elköltheted pc alkatrészekre is pro helyett.
    Ennek itt közel fél milla lesz az ára, mire megveszed hozzá a disc drive-ot meg a stand-et is. Előbbi kint 80 dollár, nálunk vagy 150 jelenleg is. Kb hasonló árazásra számítok az alapgépnél is.

Aki képes nulláról 500 rugót kipengetni ezért, az szerintem vagy nagyon megengedheti magának, amit megértek valahol, vagy nagyon elmentek nála.
  • Szabi #121140
    miért a mostanid megtartod ? 120-ért elmegy azonnal, máris csak 280 :D

semmi épeszű okot nem látok a váltásra, sőt annak se hogy ezt vedd, ha megteheted, megveszed, ha nem, nem :)

ps.com-on jelenleg $449 a PS5, pletykák szerint drágulni fog.. ha felmegy 550-re novemberig, máris nem olyan nagy a 699 dolcsis ár
    Utoljára szerkesztette: Szabi, 2024.09.11. 19:44:33
  • lwb
    Hát azért 420 ezerért már van vadonatúj - igaz nem ismert gyártótól készült - rtx 4080 az iponnál. Szóval azért nem jobb, hanem a csúcskategóriát tudod megvenni. 4090 az overkill.
  • n000rbi
    Lesz ebben is egy boost mode, mint a ps4 proban, amit mindenre alkalmazhatsz ami döcögött eddig. (pslogban írják) A kiemelt játékok a direkt pro patchelt cuccok. Drága tényleg, meg lehúzás, hogy aki lemezezni akar, az még költsön el 100 dolcsit a meghajtóra, illetve még 30-at egy állványra (lehet szerencsésebb lett volna 1Tb SSD és ODD-vel adni), de nekem meg a pc nem opció, szóval egy jobb VGA árát fogom kifizetni. (amúgy az MS meg Series X-et ad 2TB SSD-vel 700 dollárért és ott csak a háttértár több)
  • lwb
    Nekem inkább az a bajom, hogy ez EU-ban 800 euró eleve, az úgy kb 900 dollár. Mindez nem tartalmazza a lemezmeghajtót, az még 60 000 Ft. Ez azt jelenti, hogy nálunk 320 ezer ft + 60 000 ft, azaz kb 400 000 ft az ára a legjobb esetben (sanszosan több lesz) egy teljesértékű ps5 pro konzolnak, lemezlejátszóval együtt. Innen indul optimális esetben, esélyes, hogy inkább félmillió körül lesz a végső kisker számla, de számoljunk ezzel a 400 000-rel.

Ebből a pénzből azért már lehet venni egy pc-t. rtx 4070 12 gb 250 000 körül már vehető iponnál, ami hagy további 150 000-et procira meg alaplapra és memóriára. Szerintem kihozható egy ddr4 alapú rendszer ennyiből simán és még házra is marad 20 ezer körül. Mindez vadi új alkatrészekkel. Ryzen 5800x 60-70 000 ft pl.
    Egy ilyen mondjuk ryzen 5800x alapú rendszer 16 gb ddr4 rammal meg rtx 4070-nel lemos MINDENT, amit a ps5 pro tud. Mindent. Ray tracing meg minden terén. És még másra is tudod használni, dolgozhatsz is rajta, plusz fizetned se kell a multiplayerért.

És ezeket úgy számoltam, hogy nem néztem akciókat vagy használt alkatrészeket, hanem az egyik legnagyobb retailer szimpla árait vettem. Kis ügyességgel és kutatással nagyobb varázslatot is lehet itt csinálni ennyi pénzből.
  • Szabi #121136
    a nagyobb kérdés, hogy render volt-e a videó Mark Cerny-ről ? én azt vártam hogy olyan lesz mint a Mátrix demó vége :D

Utoljára szerkesztette: Szabi, 2024.09.10. 17:19:42
  • lwb
    Szia uram, 800 ejró MSRP-s ps5 pro maradhat? :DDD Támogatja úgy 4-5 játék kb, cserébe megy a fidelity mode is 60 fps-en. Már ahol van. LOL

(egyébként én day 1 megveszem)
  • Amiga
    Én is úgy látom, még mindig több a jó játék, mint amennyi időt szánni tudok rájuk.
    Bloodborne-t sokadjára játszottam most végig, a Stellar Blade fut mostanában, de a Frank Stone játékkal is kellemesen elvoltam a minap. Várom az Until Dawn felújította változatát, és nekimegyek az YS VIII felújított változatának. Aztán ugye Silent Hill 2, és még a Baldurs Gate 3-ba sem kóstoltam bele, a Spiderman 2 és az "új" God of War sem került a gépemre, a Horizon Zero Dawn folytatásáról nem is beszélve, amibe éppen csak belekezdtem.
    Ha soha többé nem jelenne meg játék, már akkor is örökre ellennék egyébként ekkora Steam, box és PS-gyűjteménnyel, mint ami az évek során összejött. Sok játékot csak megvettem eddig, jobbára akcióban, de el sem indítottam eddig...
    Na mindegy, köszönök mindent, Urak! Élmény volt veletek fórumozni. Köszönöm szépen. :)
  • Evoluti0N
    Ó, én még nagyon is a célközönség vagyok. Nem tudok lépést tartani a jobbnál jobb játékokkal.
  • n000rbi
    Mi tagadás a BB végigjátszást "együtt" sose fogom elfelejteni. :) PH-n én is vagyok sok éve, de ott sem vagyok aktív, meg nem is annyira szeretem. Leáldot minden nap olvasok, szóval a régi sg keménymag még azért aktív, de őszintén szólv én is azt látom, hogy szép lassan a feje tetejére áll az egész világ gaming, filmek meg kb. minden téren. Elvétve találok valamit manapság amit még bevesz a gyomrom, de el kell fogadni, hogy már nagyon nem mi vagyunk a célközönség.

/egy BB2-ért még mindig mindent megadnék :D