121271
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#117754 Azért a series s és a ps4 slim nem egy kategória. A series s valóban kisebb teljesítményű, de attól még nem last gen konzol. Szerintem nincs baj azzal a géppel, nyilván nem éri el a ps5 és az sx szintjét, de nem is kell neki. Aki pedig most régi generációs konzolt vesz, az szerintem nagyon mellé lő, de ez magánvélemény. Nyilván megértem, ha valaki anyagi okokból teszi, mert ezt engedheti meg magának, de ezen kívül más taktikai értelme ennek nincs. Inkább egy series s, mint egy ps4 ezerszer. És előrendelni a ps5-re, ha annyira kell a sony exkluzívok, aztán mire leszállítják lesz is idő bőven összespórolni az árát. -
#117753 Ezt gondold át újból. Persze jól mutatnak az exkluzív címek és én meg még jó páran ezért szeretjük őket. De a húzócímek, amik sok pénzt hoznak hónapról-hónapra az a CoD, Fifa és társai. Talán a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales az egyetlen, ami ezzel valamelyest tudja tartani a lépést. Hidd el sokan azért vesznek PS-t, mert azon Fortniteoznak és CoD-oznak, néha egy pókember és ennyi. A lényeg az évente megjelenő CoD, az ingyenes Fortnite és Apex. Hidd el, komoly gyomros volt a tegnapi nap a Sonynak. De ez majd 2023 után lesz csak igazán fájó. -
#117752 -
#117751 Miféle 800-900p? -
robicarlos6 #117750 Aztán mitől lennének bajban? A ps eddig se a multiplatform címek miatt fogyott
Semmi bajuk nem lesz, az exklúziv matyik ugyanúgy megmaradnak max vesz 1-2 ember valami xboxot is vagy pc-n csapatja majd felhőben és ennyi -
#117749 Szerintem elég lesz az MS-nek csak a CoD-ból ideiglenes ex-et csinálnia, mondjuk 3 hónappal később engedi csak a PS-re . De pl egy Dio4 már lehet full exkluzív lesz. Mindenesetre az borítékolható, hogy 2-3 év múlva komoly problémái lesznek a Sonynak a jelenlegi felállás mellett. Kíváncsi vagyok, hogy mit lépnek a japók majd. Azért ma megnéztem volna a Sony vezetők arcát, amikor szembesültek ezzel a hírrel. -
Zóanagyvarázsló #117748 Ezt értem, és nem is újdonság vagy bukásra ítélt, de ettől ez még a végtelen pénz projektje eddig. Szeretnék látni olyan eredményt is, ami túlmutat ezen. Game Pass-előfizetőként, PC-vel és XSX-szel nyilván nem savanyú a szőlő nekem, és elégedetlenkedni sincs mostanság okom, csak még nem látom, hogy a birodalom hbatékonyan működne, és jobbnál jobb játékok lennének várhatók. És ennek valóban évek is kellenek.
Mindenesetre a Psychonauts 2-csapat is átállt kisebb projektekre, onnan sem várható egyhamar új csoda. -
robicarlos6 #117747 MS dolgait nézve simán kiadhat majd mindent idővel psre is... Én nem kezelném kőbe vésett dolognak hogy minden xbox és pc only lesz -
Evoluti0N #117746 Szerintem ez lenne a logikus. Habár Phil Spencer állítólag nyilatkozott olyasmit, ami azt sugallja, h talán lesznek olyan játékok, amik multiplatformok maradnak (én többek között a COD-ra tippelnék), de azt mondják az emberek, h ilyesmi hangzott el a szájából a Bethesda felvásárláskor is és mégis a jövőbeni Bethesda játékok Microsoft exkluzívak lesznek. Szal még kiderül. -
TomStorm #117745 Szerintem SS borzasztó a 800-900P-s felbontásával.SX Gamepass-ra jó,PS5 már most kiemelkedik az eddig kiadott Exclusive címeivel(mint mindig). -
#117744 Nem nagyzolásból mutatom, mert nem azért szereztem be őket meg akkor már év elején mutogattam volna, de nekem aztán olymindegy hogy ki kit vásárol fel meg hová jelenik meg. :)
Szóval amiket írok abba semmiféle részrehajlás nincs.
Mielőtt valaki kérdezné nem gazdagodtam meg, ezt 2019 közepétől kb spórolgattam össze...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.18. 22:03:30 -
#117743 Vettem Xbox SS-t baromi durva kis masina és olcsó. :)
"...a kínálati oldalon a hiány."
Erre mondom hogy nem lehet felmérni az eltérést mert nem tudnak eleget gyártani, az hogy melyikből menyni fogyott eddig, az max annyit jelent, hogy MENNYIT tudtak legyártani. :D
Illetve az olcsóbb konzol, azaz az XSS hza a csökkentett árával beleszámoljuk,a akkor ez miatt az újra fellendült PS4 slim gyártás kiszolgálást is bele kéne venni mert akinek nem jut ps4 és megelégszik a kisebb teljesítménynel de NEM kell neki az XSS az Slim-et tud választani...
Nagyon csalóka, vagyis a számok tények, az nem egyértelmű, hogy akkor mennyi fogyna ha lenne elég hardver. :)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.18. 21:56:57 -
#117742 Persze, series s-sel együtt. Ami amúgy nem rossz egy kis gép, 1080p gamingre pl tökéletes. Ps5-ből több fogy, ez egyértelmű, de nem annyival, mint előző genben a ps4 - xbox one esetében. Egyelőre a fogyásnak a gátja nem a kereslet alakulása egyik gyártónál sem, hanem a kínálati oldalon a hiány. Ez egy ilyen generáció. -
#117741 Vááááááááááááááárgyá, ez a Xbox szám ez egybe van a kis géppel ami 70k-val olcsóbb és kapható.
Ezek az eladások úgy közelítenek egymáshoz, hogy én rendeltem a konzolvilágnál PS5-öt és Xbox 3-4 hét mire megjön, a PS5 meg 3-4 hónap....ezt mondták december közepén.
Vagyis érted kontextusba kell helyezni hogy mi fogy jól, sokan azért vesznek xbox-ot mert pl nincs még PS5 kapható, vagy sokat kell várni. Ez az adat szép, és drukkolok mindkettőnél, vegyenek minnél többet nekünk az a jó, de PS5-ből nem enyni fogyna ha lenne, igaz Xbox Series X se sűrűn van abból is ment volna még... :) Nehéz ebből levonni egyelőre bármit, majd ha mindkettő full elérhetővé válik.
Azt tudjuk hogy mind 2 gépnél még bőven előrendeléseket teljesítenek, messze vannak még a végétől. :)
Amúgy durva egy konzolgeneráció.
Persze ugye ebeb belejátszik sokminden. Meg rengeteg PC-s akinek nincs pénze videókártyára most nyitott a konzolok felé és nem véglegesen feltétlenül de áthidalásra amíg nem rendeződik a helyzet most konzolokat vesznek játékgépnek. :)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.18. 21:08:55 -
#117740 Ebben a generációban szépen zárkózik fel a series x/s a ps5-höz, még mindig több ps5 fogy, mint series x/s, de már nem annyival, mint az előzőben. És ugye az MS a pc-s világban is erősen érdekelt, a GP elérhető pc-n is, veszik is. Egyelőre nem tudom mennyire nyereséges, de most sikerült egy olyan céget venni, ami egymaga képes arra, hogy az évente megjelenő CoD-jaival nyereségessé tegye. Ahogy lent is írta valaki: egy rakás olyan ember van, akinek a konzol az lényegében CoD-játszó gép és kész. Vagy akár a pc is. Egy day 1 CoD megjelenés gp-n pl igenis vonzó lehet sokaknak és ugye az MTX-ek maradnának, amin meg jönne be a profit továbbra is.
Én azt gondolom, hogy nem hülyeségből szórják így a pénzt, van itt koncepció. És a Sony jövője szerintem itt az, ami a Nintendo jövője is lett: az exkluzívok konzolja lesz. -
Ashlara #117739 -
#117738 Amúgy szerintem inkább az a vicces, hogy a Sony akkor dobálja ki az exclusive-jait PC-re amikor pont hogy jórészt már CSAK azok maradnak nekik amikre oda kellene figyelni és valamelyest kiállni mellettük...
Hangsúlyozom leszarom mi jön pc-re nem ez ami gond, hanem az hogy ami eddig az egyediségük volt, vonzó volt bennük, azokat most elherdálják.
Persze tudom azt mondják kell a pénz az exclusive-ok fejlesztéséhez mert drágák, ÉRDEKES mégis ebben a generációban volt először hogy pl a Horizon csúszott meg kb amúgyis 1 évvel eltolták az elvileg tervezettől, meg persze a többi...
Valahol kicsit ellenállás van a 2 dolog között, pont az ellentéte történik mint amire hivatkoztak. Vagyis látszólag egyelőre még nincs ennek eredménye... aztán majd kiderül. -
#117737 Amúgy engem nem érdekel hol ki van mert eleve nem érdekes nekem az Activision + Blizzard ileltve van Xbox-om is ...
De amúgy az tény hogy ez ez szép kis szurka... :) -
#117736 Pontosan, MS meg Sony más irányba megy, amíg x szer több PS fogy addig szerintem ők annyira nem érdekeltek egy amúgy nem feltétlen nyereséges modellben, mert hogy a GP valszeg nem feltétlen nyereséges az szerintem 99%-ra mondható... bár tény az is hogy az MS letolja hogy ha nem nyereséges, ahogy az Epic a free játékoknál. -
#117735 Ez biztos vagy csak hiszik sokan? -
#117734 Amikor hazaérsz a melóból és a szék után még padlót is fogsz. :D -
robicarlos6 #117733 Nem mellesleg így kell elterelni a figyelmet a God of Warról -
#117732 Mindenki vegyenek meg a genyóba és nincs kérdés :) -
#117731 Nem lesznek addig nagy változások, 2023 júniusig tart a felvásárlás, addig az ms-től függetlenül működnek, Kotick marad a ceo, stb. Illetve annyi fog nyilván történni, hogy minden szar is bejön gamepassba, de ilyen dio4-et nagyon érintő változás nem várható. Hacsak azt nem számoljuk annak, hogy így valszeg elkészül egyáltalán, és talán nagy botrányok már nem fogják övezni. -
#117730 :DD
Azért ideírom, hogy ez természetesen egy parody twitter account. Még mielőtt valaki komolyan veszi. De poénnak jó. -
#117729 Ex-CEO Kaz Hirai:
"At Sony we wanted to make a very strong and principled stance against employee harassment, which is why 30 minutes ago we decided to never work with Activision Blizzard again"
A legnagyobb troll
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.01.18. 16:55:46 -
#117728 Én azt gondolom, hogy a MS stratégiája eléggé egyértelmű. Spencer eladta házon belül a Netflix-modellt a játékpiacon. Hogy nemsokára az emberek vásárlás helyett inkább előfizetnek egy nagy katalógusra, mint a film és sorozat-piacon. Ma sem vesz már szinte senki blu-rayt vagy dvd-t, hogy a zenei piacról és a cd-kről ne is beszéljek. Mindenki netflix, spotify miegymás szolgáltatásokat vesz igénybe. Spencerék szerint ez a játékpiac jövője és ebbe az irányba tolják az xboxot, ezért veszik meg a contentet. Szerintem nem tévednek.
Az viszont picit igazságtalan Spencerrel szemben, hogy csak a nagy lóvé megy. Egyelőre a nagy MS akvizíciókból még nem sok játék született, még az Obsidian meg az inXile se adott ki semmi xbox exklu játékot, a bethesda is csak később fog. Ennek egyelőre nem látjuk a gyümölcsét. Viszont Spencer képes volt az xbox one-t megmenteni a kinect-telenítéssel és aztán a game pass rendszert bevezetni, ami szerintem megmentette az egész brandet. -
#117727 Engem absz. nem bánt, azoknak a barmoknak, akik ötszázért vesznek vga-t, ingyen kéne a ps exkluzívokat, csak vicces látni, hogy a sony pár év siker után oda jutott, hogy két marék szotyiért rakja meg a családtagjait :D Nyomorultak. Bár egyre inkább érhető ez is, ők is tudják, hogy nem tart ez már sokáig, meg kell lovagolni amíg van mit, amikor az MS egy unalmas kedden kifingja előlük az életet adó levegőt az iparágból :D
Lassan ők jönnek a listán. Az egész playstation üzletág alig érhet valamivel többet, amennyiért ezek most megvették az actiblizzt. -
Zóanagyvarázsló #117726 Phil Spencer jófejkedve nyomja, de az eredmények kívülről inkább a végtelen pénz eredményének látszanak, mint másnak. -
#117725 A részvények igen, de ez a 70 milliárd, ez azért nem pocket change. Tízszer annyi, mint amennyiért tavaly megvették a Bethesdát is tulajdonló Zenimaxot és már az se volt semmi.
Ötször meg tudnák venni az OTP-t ennyi pénzből, ez a teljes magyar GDP fele. K sok pénz ez, top 10 a tech akcizíciók történetében, gaming akvizícióknál gondolom még feljebb van, pedig ott a mobiljátékpiacon jóval nagyobb pénzek mozognak, mint a core gamingben, ami minket érdekel. -
#117724 Szerintem a tavalyi botrány jobban gyengítette őket. Lehetett látni a részvényeken is, történelmi mélypontot értek el.
Szerintem a Diablo 4-et már érintheti ez a változás, hisz ott javarészt a teljes fejlesztőcsapatot kukázták, illetve valami 2023-as megjelenést emlegettek. Szóval azon a játékon még rengeteget változtathatnak a 2019-es bejelentéshez képest. Lehetséges, hogy az már csak XBox/PC exkluzív lesz.
Overwatch 2-t szerintem az Esport része miatt nem fogja érinteni - és amúgy is frissítik az Overwatch 1-et automatikusan a második részre (a PVP részt).
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.01.18. 16:49:48 -
#117723 A cég értékét a gyengus Wc3 reforged és az elcseszett diablo 2 launch gyengítette inkább. A CoD tartja magát, de nagyon-nagyon ráfér már egy vérfrissítés, meg egy franchise kevés, hogy elvigyen egy ekkora céget a hátán. És nyilván az sem segített, hogy Kotick neve ott volt Jeffrey Epstein kiskönyvében...
Eddig Phil Spencer jó MS Gaming CEO-nak bizonyult, amihez hozzányúlt, az működött, az xbox visszamászott az xbox one miatti teljes megsemmisülésből. Nem erőszakoskodnak a megvásárolt stúdiókkal, hagyják őket dolgozni tovább, ami jó stratégia. Én egyelőre bízok benne.
Mondjuk aki PS5-ön akart CoD-ozni vagy diablozni, az lehet hogy most nem jár jól. -
#117722 A nap hírei röviden:
Sony: Magyarországon is kaphatóak az új színes PS5 kontrollerek
XBox: Megvettük az Activision Blizzardot
És a napi büntetés...
Square Enix/Sony: Itt egy új Forspoken előzetes (nyilván nem)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.01.18. 16:41:23 -
#117721 Most valamiért a Nokia ugrott be. Azt is megvették nagy arccal, hogy majd milyen jó lesz ez mindenkinek, meg hogy a Windows Phone megváltja a világot. Hát... azóta már tudjuk, hogy ebből csak egy nagy pofára esés lett.
Vagy a Disney, ott is sorra felvásárolják a nyugati filmstúdiókat és szállítják a "minőséget" töretlenül.
De a Nokiánál is úgy kezdődött, hogy egy volt Microsoft-os emberke lett az új elnök, aztán elkezdtek szállingózni a Windows Phone alapú Lumia telefonok, majd csak jött a felvásárlás, aztán a pofáraesés.
Blizzard-nál pedig tavaly nyáron egy korábbi XBox-os emberke lett az új CEO, az előző kipenderítése után. Szerintem ezek téglák voltak, hogy gyengítsék a cég értékét. -
#117720 mitszámít má az az egy 0 ide-oda
javítottam közben : )
hát engem még mindig sokkol. meglátjuk, hogy mit hoz majd a konyhára ez az MS-nél :)
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.18. 16:38:21 -
Evoluti0N #117719 Sokan vannak, akik COD és FIFA gépként használják csak a konzolt és azok most áttérnek majd Xbox-ra. Vagy azt vesznek, ha még nincs current gen konzoljuk. Na, mindenesetre nem fog ez jól esni a Sonynak. -
#117718 21 000 milliárd forint, igen. Ott is plusz egy 0 van a végén. :D Nagy számok ezek. -
#117717 Szerintem a Sony nincs egy ligában anyagilag ezekkel, hogy képes legyen ilyen összegeket letenni. Nem is feltétlen kell neki, elég ha tolja a jó exkluzívokat, azok adják el a konzolt úgyis. -
#117716 bocsánat, igennn, 70milliárd USD sorry. :) szóvalhogy ~21000 milliárd HUF, nagyon ortón kerekítve
leírni is nehéz, nemhogy elképzelni... jézusom..
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.18. 16:36:48 -
#117715 kétlem, szerintem MS előbb rántja be őket, ha arra kerülne sor, hisz ugye GP is tartalmazza már az EA Playt :D
..persze van az a píz
Take-Two-t kéne vmelyiknek, Rockstarral szerintem eléggé ütőképesek lennének, csak most a Zynga-deal miatt méginkább neccesebb lenne :D