121271
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#117794 Meg engem hótnemérdekel, mert veszek olyan hardvert vagy kenyérpirítót ami kella játékokhoz nem kötöm magam se ps-hez se xbox-hoz...
Az hogy a Sony-nak ez anyagilag mit jelent majd nem érdekel ha jönnek ilyen story AAA címek továbbra is. :) -
#117793 Nem is mondtam ilyet. -
#117792 nem tudom elképzelni se, hogy oda mit tesznek be... esetleg hogy beleveszik valahogyan a Bravia Core-t részben, és PS-ről is menne appból az a szolgáltatás, meg nyilván bedobják a PS Now-ot az egészbe még - az még csalogatóan hangzana, de őszintén szólva lövésem nincs, hogy milyen lehetne majd.. :D
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.20. 16:30:15 -
#117791 A Spartacusra nagyon kíváncsi leszek, főleg az árazására. Csak mert ha az kijön, akkor boldog-boldogtalan össze fogja hasonlítani a GP-vel. -
#117790 Egyértelmű...az a baj, hogy hiába spekulálunk, nem fogjuk tudni megszakérteni az ő vizióikat se rövid-, se hosszútávon - abban is van ráció, hogyha meg is jelenik minden továbbra is PS-re 70EUR-ért, de GP-ben meg free lesz, akkor ez sok embert át fog csábítani Xboxra (a PS helyett/mellé), meg már alapból a GP ténye is egyre csalogatóbb sokak számára, tényleg kurvasok minden jön day1 a kvázi "semmiből" az (timed) exkluzívok mellett is. Nyilván nem 1 játék lesz feltétlen a sorsdöntő, de ismerek olyat, aki a Starfield miatt vesz boxot. De raádásul ugye még csak venni se kell feltétlen, hisz ott az Xcloud, ami lassan tényleg már a kávéfőzőn is elfut..
A PS Plushoz meg persze ne hasonlítsuk, mert vicc kategória az a szolgáltatás, főleg a GP fényében.. :D kíváncsi leszek a nagy SONY-féle GP-válaszra, de nemhiszem, hogy akkora fegyvertény lenne... ott nem tudok elképzelni olyat, hogy egy SONY-ex day1 bekerülne a leendő GP-klónba.. :D
De amúgy jah, szerintem is esélyes, hogy a legtöbb IP exkluzív lesz 1-2 kivétellel - valszeg nem jókedvből költöttek rájuk ennyit, evvan..
Én személy szerint örülök a dealnek és remélem lesz több még, de persze mindig lesznek károgók :D
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.20. 15:47:52 -
Zóanagyvarázsló #117789 Ezzel a Sony olyan helyzetbe hozná magát a presztízsveszteségen túl, hogy a saját platformjukon játszaná a játékosok egy része a játékokat, ahelyett, hogy nekik fizetne elő, illetve náluk vásárolna. Nyilván konkrét megegyezéstől függene, de nem lenne egyszerű kompromisszumra jutni.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2022.01.20. 14:02:23 -
Zóanagyvarázsló #117788 Az egy századrendű kacat volt, ami a semminél jobban mutatott egy ideig exkluzívként és Game Pass-töltelékként 2021-ben. Ebből nem következik, hogy, mondjuk, egy 2025-ben a saját IP-jükként kiadott CoD jön PS-re. -
#117787 Egészen kizárt, hogy egy CoD-bro inkább feladja a hobbiját, mintsem átmenjen egy másik platformra. Ilyen console warriorok már nincsenek, talán sose voltak. Ahol a CoD lesz, odamegy az, akinek erre van igénye.
Kizártnak tartom, hogy 70 milliárd USD-t kipenget valaki azért, hogy csak timed exclusive meg GP CoD-jai legyenek. GP-ra be tudta rakni az EA Playt úgy is, hogy nem vették meg az EA-t. Timed exclusive dealekért sem kellett megvenni még egy stúdiót se. Ha valaki ekkora pénzt lerak az asztalra, az akar valamit is érte.
De meglátjuk nyilván. -
#117786 Hát igen. :)
Amúgy nagyon fasza ez az xCloud játszok rajta Halo-t, de nem mintha nekem kellene, sajnos PC-n böngészőből csak kontrollert fogad el. :)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.20. 08:00:18 -
robicarlos6 #117785 Pont a nintendós eset miatt ítam hogy a ms pont leszarja ha te nem akar xboxot venni ,de a game passot meg szeretnéd használni. Ezért ha tudja és más cégek is elfogadják pár év és ott lesz már a tv-ken is az az xbox app. Oda megy csak net + kontroller és azt tolsz amit akarsz -
#117784 Jaja ezzel egyetértek, kb így érzem én is, elképzelhetetlen nincs, végülis bármi lehet, de amibe pl mikrotranzakció lesz azt tui nem sajátítják ki mert buknak vele.
Sőt tudtommal az MS még szerette volna azt is tavaly hogy a GP kiterjesszék Sony és Nintendo rendszerekre is... avgyis nem feltétlen gondolok itt nagy erlzárásokra, esetleg ez amiket írtam is, hogy mint egy Medium, vagy Hellblade hogy fél-1 évig azt ennyi.
Hiszen miért zárja el a ps játékosoktól ha eladások után is kap részesedést? :)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.20. 07:46:32 -
robicarlos6 #117783 Nem tudjuk mit akar a MS. Én lazán el tudom képzelni amikor látják már nem igen fogynak a codok vagy diablok boxra odavetik a ps usereknek is. Bármi lehetséges. A ms nem konzolt akar eladni hanem szolgáltatást aztán hogy a ps usereket ezt hogy látják én nem tudom. Akinek ps tulajként van erős pcje annak semmi teendője nincs ,akinek viszont nincs és nem akar 500+ ezret kiadni egy pc-ért, amin peregnek majd az esetleg őket érdeklő de ps-re már nem megjelenő címek, vesznek majd valamilyen xboxot.
De mint írtam én azt se tartom kizártnak hogy a game passot átpasszolja a sonynak így mindkét oldal nyerne vele :) -
#117782 Persze, azért mondom lehet lesz exclusivitás majd de inkább a kampányos játékoknál és az is ideiglenes majd.... nem kell itt megijjedni senkinek.
Mondom én ezt akit cseppet se érdekel.... :D
Mármint hogy mi hová lesz exclusive.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.20. 07:22:34 -
robicarlos6 #117781 Sima szerződés...Ahogy sok nagy kiadó sem az epic tulajdona mégis csak ott érhető el 1 évig mert csengetnek érte x millió $-t -
#117780 Akkor. miért volt a legelején exclusive? -
#117779 Nem kellet volna, csak mondtam hogy ők nem foglalkoznak ilyenekkel, max megtartják a Halo-Gears-Fable-Forza volnalat azt ennyi. -
#117778 A Medium azért is rossz példa, mert azt a Bloober csinálta, ami sose volt a MS-é. Az egy szimple timed excl deal volt, semmi több. A Bloobernek egyébként ma már a Tencent a többségi tulajdonosa, tehát annyira nem indie. -
Zóanagyvarázsló #117777 Miért kellett volna megtartani a Mediumot? Amiért a Sonynak a Kenát? Egy fillért nem ért volna annak a megtartása. És ezzel nem a Kenának szólok be, az még bármilyen lehet (nem próbáltam), a Medium meg már csak olyan, amilyen. -
robicarlos6 #117776 A Sony-ra is hatással volt a MS művelete Méreteset zuhant a Sony részvényárfolyama -
#117775 Horizon Forbidden West - Story Trailer:
-
#117774 Engem mondjuk nem zavar az se, ha jön, egyrészt nem codozom, másrészt van boxom is. -
#117773 Én is ott néztem. 300 milliárd dollár volt.
oops, vásárlóerő paritáson néztem.
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2022.01.19. 15:09:46 -
#117772 Is-is. De majd meglátod, amikor jön az exkluzív CoD pár év múlva, a deal lezárása után. Csak emlékezz a mostani szavaidra. Egyébként az olcsó CoD így is úgy is jönni fog GP-ra, az az exkluzivitást nem érinti. -
#117771 Most speciel a KSH-val vitázol, nem velem:
2020 magyar éves GDP: 48e milliárd ft, USD-ben: 155 milliárd
90 ezer milliárd az majdnem a kétszerese a valósnak. -
#117770 Negyede (se). 2020-ban 90 ezer milliárd volt a GDP, ez a deal meg 21,7 ezer milliárd forintos. -
#117769 Megteheti hogy 1-2 játék nem, de én arra tippelek hogy ez akkor is legtöbb esetben inkáb csak fél-1 év lesz... -
#117768 Garantáltan jönni fog, hülye lenne torkon szarni magát az MS. Annak a pár millió embernek, aki PS-en játszik, ugyanannyit ér a mikrotranzakciós 10 dollárja, mint azé, aki PC-n vagy boxon vereti. -
#117767 Ez a 70 milliárd dollár, meg az egész deal, nem az AAA-s játékokról szól, pláne nem az exkluzivitásról, hanem a mobil játékokra akarta az MS rátenni a mancsát. Az csilliószor több bevételt hoz bármilyen GP-nál. Illetve, ha már AAA-s játékok: a paywall és a mikrotranzakció miatt tette bele a pénzét a cég, nem azért, hogy te majd GP-ben tudjál olcsón COD-ozni. -
#117766 Nem kell neki gyártania, csak engedi megjelenni. :)
Exclusive-okat nem fog nagyon fenntartani az MS mert ő szolgáltatásban gondolkodik, nem érdeke az hogy nagy exclusive-okat betegyen csak 3000-es GP-be... hanem ideiglenes max exclusive, fél-1 év...
Aztán azt mondja megveheted te máshol csak full ár... aztán nálunk meg havi fillérekért....
Én nem gondolom azt hogy ezekután akkor exclusive lesz bármi is. Mármint véglegesen.
A The Medium egy kis indie cucc volt és még azt se tartotta meg az MS.
Elvan ő a Forza-Hali-Fable vonalán.
Aztán meg majd kiderül... itt már semmi se biztos és semmit nem tudni....
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.19. 13:32:06 -
#117765 Szerintem meg aki elkölt 70 milliárd dollárt, az nem fogja a konkurenciának gyártani a játékokat. E-sport szép, de a pénz az attól még pénz marad és a CoD elsősorban amúgy is pc-n nyomul, mint e-sport. Ha jól tudom a legutóbbi CoD League is pc-n ment, nem konzolon még a konzoljátékosoknak is. Mondjuk itt inkább a hardverhiány volt a szempont.
Bethesdánál is ment az agyalás, hogy a FO meg a TES túl nagy IP-k, nem merik exkluzívnak csinálni, aztán kiderült, hogy de, merik. -
Zóanagyvarázsló #117764 Engem a játékok érdekelnek elsősorban. Mégis, hiába szeretem a Sony exkluzívjait, hiába érdekelnek a Nintendo játékai, a multiplatform tengerből sok minden érdekel, tehát nem biztos, hogy ez elad nekem egy platformot. (Nyilván kevéssé rajongom már ahhoz, hogy valami muszáj legyen, és azok sem exkluzívak.) Ehhez elég exkluzívot senki nem tudna legyártani. Vagyis most már az MS lassan le tudna :D -
Zóanagyvarázsló #117763 Pont hosszú távra - vagy legyen az egy év középtáv - vett multis játékok és RPG-k azok, melyeket inkább megvennék. Kivéve, ha úgyis kell az előfizetés. Lásd fizetős multi, és hogy benne van minden is. De csak azokért én nem fizetnék elő, a teljes csomagért már inkább. -
Zóanagyvarázsló #117762 Valahol vicces, hogy az Amazon Prime-ért majdnem annyit fizetek havonta, mint az "akciós" GPU-ért (ami drágább, mint a tök hivatalos 300 forintozás), pár játékért, meg hogy ne nézzem. -
#117761 -
#117760 "más kérdés, hogy a GP meddig lesz "ingyen" "
Nem kell, hogy ingyen legyen. A rendes árán is megbasz mindent. Annyiba kerül, mint a netflix, csak ez ilyen magyar virtus, hogy akkor érezzük jól magunkat, ha megkefélhetjük a rendszert. Bármelyiket. Genetikailag van belénkkódolva, de közben a netflixet is kifizetem havonta, leseszarom, el sem gondolkodok, hogy lehetne olcsóbb(biztos azt is lehet kefélni, csak nem ennyire kézenfekvő és népszerű, vagy csak nem mentem utána). -
#117759 Diablo talán, a CoD nem valószínű, hiszen arra komoly esport ágazat is épül. Emiatt gondolom, hogy az Overwatch 2 is jönni fog mindenre 0day. Eléggé arconköpés lenne azon játékosok/csapatok számára, akik PS konzolokon versenyeznek kompetitív módon.
Szerintem az ismert világban játszódó spinoff játékok és új IP-k lesznek majd csak exkluzívok. De a többrétű játékok (Overwatch, Hearthstone, CoD5000) jönni fognak mindenre a továbbiakban is.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.01.19. 08:46:56 -
#117758 meg egyébként ha jön is, se jelent semmit; minek vegye meg a Pistike 28k-ért PS5-re az új COD-ot évente, ha "ingyen" ott van day1 Xboxon minden évben, ráaadásul halomnyi más tartalommal is.. :D
(más kérdés, hogy a GP meddig lesz "ingyen" -- még adok 1-2 évet, aztán lehet vége lesz a szép életnek ott is, mert rábasznak olyan havidíjat majd.. :D)
ez tökéletes arra, hogy át-/elcsábítsa azokat is, akik hallani se akartak korábban az Xboxról..
random jó példa haverom erre, aki a Starfield miatt fontolgatja a boxot, pedig ő nagyon a kék sarkot erősíti.. :D PC ugye nem túlzottan vonzó opció a csilliókért a többségnek, így marad a box.
ki tudja, hogy hányan gondolkoznak ugyanígy, csak más (leendő) exkluzívok miatt.. :)
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.19. 08:20:55 -
#117757 Ezt te sem gondolod komolyan. A pénz nem a gépeladásokon van, hanem a játékokon. Mit nyerne a sony azzal, ha paltformot adna a MS-nak a saját előfizetéses rendszeréhez? A ms nem fog vele osztozkodni a bevételen, ami jelenleg ráadásul olyan nagy profitot nem is csinál még (majd nyilván fog, ezért befektetés). A sony azzal fog életben maradni, amivel eddig is: az exkluzívjaival. -
robicarlos6 #117756 Szerintem meg nem, és ez a nagy beruházás se fogja a ps eladásokat megrekeszteni..
Ha nagyon nagy gáz lesz max dobja a ninja füstöt a Sony és elérhető lesz náluk is a ms game pass amivel mindkét fél óriásit nyerne. A kényszer nagy úr -
#117755 100% hogy a CoD és Diablo stb mind-mind xbox és pc exkluzívok lesznek. Spencer ugyanazt mondta itt is, mint a Bethesda akvizíciónál: legacy support és meglévő szerződéses kötelezettségek és ígéretek be lesznek tartva, de a céljuk jelenleg is az, hogy értéket teremtsenek azokon a platformokon, amelyeken van game pass. Ez azt jelenti, hogy a következő meg a jövőre kijövő CoD még simán multiplat lehet, de utána egészen biztos, hogy ps-re már nem jön többet ki egy sem.