121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • hvitya
    Horizon 89 Metacriticen eddig 91 értékelés alapján. Erősségei a sztori és a játékmenet. Le is adom rá az előrendelést
  • lwb
    Minél több képet meg videót nézek az Elden Ringből, annál inkább meggyőződésem, hogy a DeS remake sokkal szebb volt nála. Az én szememmel a baj vagy más is látja?
  • TomStorm
    Sifu nagyon tetszik!Mocap nem gyenge benne azt meg kell hagyni!:)
  • csgj
    Hát, ezt most inkább visszaszívom. :'D Megnéztem egy-két videót róla, másnak is ugyanolyan lassan tölt be a lemez. Megjelenik egy kis disc ikon, aztán miután kipörögte magát, ráugrik a menü a játékra. Talán túlzás a 20-30 másodperc, inkább 10-20. De esküszöm, úgy emlékszem, azonnal betöltött eleinte...
  • csgj
    Kb. egy hónapja érdekes problémát tapasztalok a lemezmeghajtóval. Ha beteszem a már feltelepített játék lemezét a meghajtóba, a szokásos hangerővel felpörög a gép, és nem dob azonnal a játék ikonjához, mint azelőtt, hanem késik 20-30 másodpercet. Mintha nem tudná már olyan gyorsan betölteni. (Pedig egy egy éves konzolról van szó.)
    Lehet, az oprendszerrel van baj? Vagy a lemezmeghajtóm megy lassan tönkre?
  • Zóanagyvarázsló
    30 volt, időnként. Végigjátszottam én is, de ez sokat rontott az éllményem. A Dark Soulst is azért tettem néhány óra után félre, mert PC-n is DSfixelni kellett. Nálam az egész Fromnak betett a performance.

Az egy más kérdés, hogy utána a Dragon's Dogma 250 órára lekötött, de azt is jó volt újrajátszani PC-n is. Amióta "kiszabadultam" a PS3-ról, mindenre vágyom, csak az ott kapott minőségre nem. Persze voltak 60 fps-es játékok is, jellemzően remasterek. De a Ninja Gaiden Sigma is óriási ugrás játszhatóságban egy God of War: Ascensionhöz képest.
  • lwb
    Ja, félreértesz, bloodborne-t 0 day megvettem annak idején ps4-re és toltam is, bár végig nem vittem. Nincs vele bajom, de nincs kedvem elővenni a 30 fps miatt, főleg hogy jön az elden ring.

Igazából nekem a demon's souls pont azért jött be, ami miatt sokan utálják: royalty karakter, crescent falchion összeszed 4-1-ben, kriss dagger összeszed, ring of magical sharpness összeszed, yuria kiszabadít, old monk után insanity catalyst, firestorm megtanul = nuke-olni minden ellenséget, 1-2 hit még a bossok is. :D
  • Ulthanito
    Jaaa, dehogy nincs! :)

Én letoltam most a BB-t komplett DLC-stül, platinára, és bevallom egy másodpercig nem zavart és észre se vettem a 30 fps-t. Két ember is látta most, mindkettő azt mondta, milyen jól néz ki a játék, egyiknek fogalma se volt, hogy 2015-ös, a másik tudta, és annak ellenére mondta.

Szerintem a tartalom üvöltve felülírja azt, hogy 30 fps. Persze, ha jönne egy remaszter belőle, azonnal tolnám újból. 700 óra után is.
  • darkSectorxxx #118073
    Hidd el ez irritálóbb az irányítása miatt. :D
  • lwb
    De, 30 volt, de időközben változtak az igények. :)

20 óra alatt azt az időt értem, amíg kitanulom a játékot, hogy szenvedés helyett már valami pozitív élményt is nyújtson. Na, ez a 20 órám nincs erre.
  • Ulthanito
    Amikor PS3-n játszottál vele, akkor az nem 30 fps volt? Mégis a kedvenced lett.

"Sekiro túl nehéz volt, nem volt kedvem beletenni 20 órát." - az első bossba? :-D

20 óra alatt garantáltan nem játszod végig elsőre.
  • lwb
    Közben néztem egy-két yt videót és pár dolog működik csak másképp. Azért a nexusos boltos dupe hiányzik. :(
    Végigvittem már ps3-on párszor, szeretek ökörködni vele, normál casual végigjátszás már megvolt.

Nekem ez a kedvenc soulsborne játékom. Mindig is az volt, mindig is az marad. A bossok könnyűek, főleg ha tudod, mit kell csinálj. De a világ, a hangulat itt a legjobb, a dark souls nekem soha nem volt eredeti. A bloodborne meg 30 fps, szóval inkább nem. Sekiro túl nehéz volt, nem volt kedvem beletenni 20 órát.
  • Ulthanito
    Laurence után semmi sem nehéz :-D
  • Ulthanito
    Nem értem, miért hiányzik bármilyen glitch neked, meg skip. Messze a legkönnyebb Soulsborne-játék.
  • Bercy #118067
    A jelenlegi állás szerint igen
  • darkSectorxxx #118066
    Sifu tapasztalatok!

Megvétel előtt...

1. A jétk PC Epic és PS4/PS5-re jön 8.-án.
    2. a Deluxe változatot lehetett játszani már tegnap 48 órával előbb, vagy warez

3. A játék iszonyat aranyos, jó a graf, jó az art, meg minden. De indie játék, nem annyira hosszú és a pályákon is látszik hogy mire készült a játék.
    4. ISZONYAT nehéz, hangsúlyozom ISZONYAT nehéz a játék.
    Megéri-e a 14k-t? meg, annak aki a Returnal-t edzésnek tartotta, annak ez tökéletes kihívás lesz majd. De mások ne vegyék meg (mármint 14k-ért szerintem) mert hamar ott fogják hagyni!

Koncepció:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elindulsz egy karakterrel a játékban. 20 éves korban.
    Ha meghalsz 1 halál! vagyis 1 koponyát kapzs!
    Ha kapsz akkor +1 év koponyánként.

Vagyis 21 éves lezs a karakter. 2. halálkor 2 koponya. akkor +2 év, vagyis 21+2=23 éves leszel.
    És így tovább.
    Ahogy átlépitek a 70-est az az utolsó esélyetek utána végleges halál!
    Ha magatok léptek ki, akkor is végleges halál.

Vannak képességek amiket kioldhastsz XP-vel, ezeket bizonyos módon lehet farmolni.
    Valamint vannak ingame bálványok amik 1 életciklus alatt egyszer aktíválhatóak, mint hogy koponyák lenullázása, vagy posture csík nullázása meg ilyenek.
    A harcrendszer olyan mintha a Sekiro-t keresztezték voln a Pókember avagy batman játékok harcrendszerével...

A képességeknél vannak olyan lehetőségek hogy 1 életciklusra kioldhatsz 500-750-1000-1500-as képességeket! De ha farmolsz és nagy nehezen sikerül még 5x annyit elérned amibe az alap kerül! akkor megveheted permába, vagyis véglegesen!
    Viszont ezeket ha farmolsz sok XP-t csak akkor tudod megvenni ha mér nem múltál el annyi éves amit megszab kategóriánként.

Vagyis példa:

Van 5 sáv, 5 sávban 5-5-5-5-5 képesség...
    Az utolsó 5-öt csak akkor érheted le amíg nem halsz meg hogy 30-as kort elérd, vagyis te hiába szedsz össze mondjuk erre 6x 750 pontot például ha meghalsz közbe 32 éves vagy mert 30 évesig engedi csak.

Ilyenkor vagy költesz a magasabb évig meghatározott képességekre vagy kuka az egész XP.

Érdekes a cucc és egyben ötléetes is.

Van 5 boss. 5 városrész...

Ha végigmész egy részen, és leölöd a boss-t megnyithatid a következőt, utána ha meghalsz bemehetsz már egyből akár a 2.-ba is...
    Vagyis így farmolhatod az elsőt is ha visszamész mindeig (persze ehhez végig kell vinned hogy kihozd az XP-t)
    Képességeket 3 módon tudsz vásárolni:

Halál után, kint a kezdő helyen illetve a szobroknál...

Mi a baj a játékkal.
    Az irányítaás és a harc nehézsége.
    Sok mozdulat nehézkes nem veszi be a játék időbe, ezért szerintem profiknak valók az extra mozdulatok meg kombók akik a harcok hevébe fejbe tudja tartani ezeket és kivitelezni is.
    Mondom ezt úgy hogy a Sekiro-t vagy 20x végigvittem.

Bármi egyébb kérdés lenne csak kérdezzetek...

Én megcsináltam az első városrészt az első boss-al de a másodikat szerintem már nem fogom tudni.
    Ja és aki játszik majd vele!!!
    Mindig keressetek a pályán fegyvert, botot, csövet, deszkát, üveget ha van mert ezek nélkül nagyon szenvedés lesz minden.

Jó játékot!
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.02.07. 21:39:23
  • TomStorm
    Újrajátszhatósági faktor ami elvileg megvan.Igazi végjáték minden kollekció megszerzésénél van amit ment a játék(újrakezdésnél)vagy sem azt nem tudom.
    14e.ft lehet megérné még gondolkozom:)
  • Voltan
    Ez nem csak preorderre megy, ugye? Megjelenés után is lehet ingyen upgrade-elni?
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2022.02.07. 21:00:59
  • Szabi #118063
    pffuuuu, nem fogom kibírni márciusban.. remélem valahol lesz épp készleten... :D
  • bakkerman
    Enis szinten a Sifu-n agyalok a grafika nagyon bejovős de a gameplay nekem is olyan furi
  • Bercy #118061
    Sőt, érdemes azt venni, mert olcsóbb. Eredetlieg fizetősnek szánták az upgradet, de a negatív visszhang miatt ingyenessé tették, mondván, hogy az eredeti release date 2021 lett volna amikor még az upgradek ingyenesek voltak. Szóval így egy igen érthetetlen árazás lett a vége a ps storeban.
  • TomStorm
    Duel viszont komoly Sifu-ban!!
  • TomStorm
    Nekem ez a "hátrálós és nem támad AI" hogy így fogalmazzam nem tetszik.Nagyon kijön itt is néha.
    Persze neked támadnak de legtöbb részben nem.
    Aztán egyszer csak egy instant fekvés hogy idősödj.
    Imádom a kung fu-t Bruce Lee filmeken nőttem fel tehát érdekel és tényleg gondolkozok rajta de amit írtam kicsit eltántorít..
  • Kandurex
    Jah, látom, holnap. Csak warez-ba lett release :)
  • Kandurex
    Ezt a Sifu-t tolja valaki? Elég jónak tűnik a harcrendszer. Vagy még meg se jelent?
  • MrDevil
    jó rémlik, hogy a Horizon Forbidden Westnél elég csak a ps4-est megvenni? mert ingyen upgradelhető?
  • lwb
    Belekezdtem nosztalgiából a Demon's Souls remake-be és szomorúan látom, hogy a dupe glitch nem működik és egy rakás másik skip sem. :( Azért a magic még mindig elég OP, ez legalább megmaradt. Még mindig a DS a kedvenc soulsjátékom.
  • Ulthanito
    Aloy nem kövér, csak malacpofa. Az egész tribe-ot meg lehetne vacsoráztatni malacpofahús pörköltből, amit róla fejtenek le...

Amúgy, ha már témánál vagyunk, nehéz eldönteni időnként, hogy nő-e vagy férfi. Mert a mamlasz képe alapján bármelyik lehet.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2022.02.07. 09:22:53
  • mucsácsó
    a DL2 egész fasza amúgy, nekem kellemes csalódás :) belecsúszott tegnap-ma jópár óra, eddig bejön, mégha kicsit lassan is adagolja a dolgokat..szerintem akinek az első rész bejött anno, az ebben is meg fogja találni a számításait
  • Moby
    Aloy nem kövér, csak kalácsképű :D
  • Kandurex
    Ott lesz neked a Fat Aloy :) lesz mit zsírral bekenni…
  • Moby
    Én ezzel a forspokennel úgy vagyok, hogy majd egyszer gamepassben kipróbálom, ha lejárt a sony exkluzivitás :D

/egyébként felháborítónak, kirekesztőnek tartom, hogy az afroamerikai női főszereplő SOVÁNY!
  • darkSectorxxx #118049
    Najóóó. Mai videó!

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.02.05. 22:27:36
  • darkSectorxxx #118048
    Bár ezt említettem multkor már.
  • darkSectorxxx #118047
    Persze logikus mert ugye a játéknak ez a lényege, de brutálisak a kéz animációk, végre egy csapat megérti hogy arra kell odafigyelni jobban amit a legtöbbször látsz amikor játszol... ahogy egy fps-nél a kéz vagy fegyver ....

• darkSectorxxx #118046
    Igazából mindegy mi hogy fut (mármint hogy a játékélmény ugye fontosabb), iszonyat szép votl az a játék PS4-en is, PS5-ön még szebbnek tűnik és ez a lényeg, meg hogy élvezd a játékot! Gratulálok hozzá amúgy ;)
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.02.05. 19:31:31
  • Moby
    Ebben az értelemben de igen az. A checkerboard 4K az natív 4K a felbontást tekintve, mert az nem egy felbontás related dolog, hanem frame related dolog. ott ugyanúgy minden pixel megvan, csak nem minden pixelt számol minden képkockán újra. Illetve még ez sem igaz teljesen. A teljes igazság az, hogy nem minden pixelt számol újra raszterizációval. Namost pont a textúrákon nem fogod ezt látni, hanem az éleken. De ott sem homályosság fomájában, hanem artifactok formájában, de az is csak akkor, ha mozog. Egy állóképen a checkerboard rendering és a natív 4K pontosan ugyanazt az eredményt hozza.

• csgj
    Amikor azt írtam, hogy egyértelműen felskálázottnak néz ki, még nem néztem utána, hogy mit írnak a játék technikai dolgairól. De hát látom rajta, hogy nem natív. Egyszerűen nem olyan élesek a textúrák, mint mondjuk a Horizonban. Sőt még a Guardians of the Galaxy is élesebb volt 4K-ban. (Pedig az dinamikus 4K, ha jól emlékszem.)
    Utána kezdtem nézegetni cikkeket róla. Valóban nem tudom, pontosan mi az a checkerboard rendering, de a lényeg, hogy így nem natív. (Oké, nem felskálázott, hanem checkerboarded. De nem is natív.)
  • Moby
    Biztos tudod mi az a checkerboarded rendering? Mert ezt úgy irogatja a gamerek jelentős része a felbontással kapcsolatban, hogy absz nem érti mi az.
    Azt ugye tudod, hogy az nem skáláz fel semmit, ugye?
  • csgj
    Na most akkor utánanéztem, és ezt találtam: "The Resolution mode runs at a checkerboarded 4K resolution with a framerate target of 60fps"