PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kell, hogy ingyen legyen. A rendes árán is megbasz mindent. Annyiba kerül, mint a netflix, csak ez ilyen magyar virtus, hogy akkor érezzük jól magunkat, ha megkefélhetjük a rendszert. Bármelyiket. Genetikailag van belénkkódolva, de közben a netflixet is kifizetem havonta, leseszarom, el sem gondolkodok, hogy lehetne olcsóbb(biztos azt is lehet kefélni, csak nem ennyire kézenfekvő és népszerű, vagy csak nem mentem utána).
Adversus solem ne loquitor
Szerintem az ismert világban játszódó spinoff játékok és új IP-k lesznek majd csak exkluzívok. De a többrétű játékok (Overwatch, Hearthstone, CoD5000) jönni fognak mindenre a továbbiakban is.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.01.19. 08:46:56
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
(más kérdés, hogy a GP meddig lesz "ingyen" -- még adok 1-2 évet, aztán lehet vége lesz a szép életnek ott is, mert rábasznak olyan havidíjat majd.. 😄)
ez tökéletes arra, hogy át-/elcsábítsa azokat is, akik hallani se akartak korábban az Xboxról..
random jó példa haverom erre, aki a Starfield miatt fontolgatja a boxot, pedig ő nagyon a kék sarkot erősíti.. 😄 PC ugye nem túlzottan vonzó opció a csilliókért a többségnek, így marad a box.
ki tudja, hogy hányan gondolkoznak ugyanígy, csak más (leendő) exkluzívok miatt.. 😊
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.19. 08:20:55
Ha nagyon nagy gáz lesz max dobja a ninja füstöt a Sony és elérhető lesz náluk is a ms game pass amivel mindkét fél óriásit nyerne. A kényszer nagy úr<#wink>#wink>
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Semmi bajuk nem lesz, az exklúziv matyik ugyanúgy megmaradnak max vesz 1-2 ember valami xboxot is vagy pc-n csapatja majd felhőben és ennyi
Mindenesetre a Psychonauts 2-csapat is átállt kisebb projektekre, onnan sem várható egyhamar új csoda.
Szóval amiket írok abba semmiféle részrehajlás nincs.
Mielőtt valaki kérdezné nem gazdagodtam meg, ezt 2019 közepétől kb spórolgattam össze...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.18. 22:03:30
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
"...a kínálati oldalon a hiány."
Erre mondom hogy nem lehet felmérni az eltérést mert nem tudnak eleget gyártani, az hogy melyikből menyni fogyott eddig, az max annyit jelent, hogy MENNYIT tudtak legyártani. 😄
Illetve az olcsóbb konzol, azaz az XSS hza a csökkentett árával beleszámoljuk,a akkor ez miatt az újra fellendült PS4 slim gyártás kiszolgálást is bele kéne venni mert akinek nem jut ps4 és megelégszik a kisebb teljesítménynel de NEM kell neki az XSS az Slim-et tud választani...
Nagyon csalóka, vagyis a számok tények, az nem egyértelmű, hogy akkor mennyi fogyna ha lenne elég hardver. 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.18. 21:56:57
Ezek az eladások úgy közelítenek egymáshoz, hogy én rendeltem a konzolvilágnál PS5-öt és Xbox 3-4 hét mire megjön, a PS5 meg 3-4 hónap....ezt mondták december közepén.
Vagyis érted kontextusba kell helyezni hogy mi fogy jól, sokan azért vesznek xbox-ot mert pl nincs még PS5 kapható, vagy sokat kell várni. Ez az adat szép, és drukkolok mindkettőnél, vegyenek minnél többet nekünk az a jó, de PS5-ből nem enyni fogyna ha lenne, igaz Xbox Series X se sűrűn van abból is ment volna még... 😊 Nehéz ebből levonni egyelőre bármit, majd ha mindkettő full elérhetővé válik.
Azt tudjuk hogy mind 2 gépnél még bőven előrendeléseket teljesítenek, messze vannak még a végétől. 😊
Amúgy durva egy konzolgeneráció.
Persze ugye ebeb belejátszik sokminden. Meg rengeteg PC-s akinek nincs pénze videókártyára most nyitott a konzolok felé és nem véglegesen feltétlenül de áthidalásra amíg nem rendeződik a helyzet most konzolokat vesznek játékgépnek. 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.18. 21:08:55
Én azt gondolom, hogy nem hülyeségből szórják így a pénzt, van itt koncepció. És a Sony jövője szerintem itt az, ami a Nintendo jövője is lett: az exkluzívok konzolja lesz.
Hangsúlyozom leszarom mi jön pc-re nem ez ami gond, hanem az hogy ami eddig az egyediségük volt, vonzó volt bennük, azokat most elherdálják.
Persze tudom azt mondják kell a pénz az exclusive-ok fejlesztéséhez mert drágák, ÉRDEKES mégis ebben a generációban volt először hogy pl a Horizon csúszott meg kb amúgyis 1 évvel eltolták az elvileg tervezettől, meg persze a többi...
Valahol kicsit ellenállás van a 2 dolog között, pont az ellentéte történik mint amire hivatkoztak. Vagyis látszólag egyelőre még nincs ennek eredménye... aztán majd kiderül.
De amúgy az tény hogy ez ez szép kis szurka... 😊
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Azért ideírom, hogy ez természetesen egy parody twitter account. Még mielőtt valaki komolyan veszi. De poénnak jó.
"At Sony we wanted to make a very strong and principled stance against employee harassment, which is why 30 minutes ago we decided to never work with Activision Blizzard again"
A legnagyobb troll <#banplz>#banplz>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.01.18. 16:55:46
Az viszont picit igazságtalan Spencerrel szemben, hogy csak a nagy lóvé megy. Egyelőre a nagy MS akvizíciókból még nem sok játék született, még az Obsidian meg az inXile se adott ki semmi xbox exklu játékot, a bethesda is csak később fog. Ennek egyelőre nem látjuk a gyümölcsét. Viszont Spencer képes volt az xbox one-t megmenteni a kinect-telenítéssel és aztán a game pass rendszert bevezetni, ami szerintem megmentette az egész brandet.
Lassan ők jönnek a listán. Az egész playstation üzletág alig érhet valamivel többet, amennyiért ezek most megvették az actiblizzt.
Ötször meg tudnák venni az OTP-t ennyi pénzből, ez a teljes magyar GDP fele. K sok pénz ez, top 10 a tech akcizíciók történetében, gaming akvizícióknál gondolom még feljebb van, pedig ott a mobiljátékpiacon jóval nagyobb pénzek mozognak, mint a core gamingben, ami minket érdekel.
Szerintem a Diablo 4-et már érintheti ez a változás, hisz ott javarészt a teljes fejlesztőcsapatot kukázták, illetve valami 2023-as megjelenést emlegettek. Szóval azon a játékon még rengeteget változtathatnak a 2019-es bejelentéshez képest. Lehetséges, hogy az már csak XBox/PC exkluzív lesz.
Overwatch 2-t szerintem az Esport része miatt nem fogja érinteni - és amúgy is frissítik az Overwatch 1-et automatikusan a második részre (a PVP részt).
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.01.18. 16:49:48
Eddig Phil Spencer jó MS Gaming CEO-nak bizonyult, amihez hozzányúlt, az működött, az xbox visszamászott az xbox one miatti teljes megsemmisülésből. Nem erőszakoskodnak a megvásárolt stúdiókkal, hagyják őket dolgozni tovább, ami jó stratégia. Én egyelőre bízok benne.
Mondjuk aki PS5-ön akart CoD-ozni vagy diablozni, az lehet hogy most nem jár jól.
Sony: Magyarországon is kaphatóak az új színes PS5 kontrollerek
XBox: Megvettük az Activision Blizzardot
És a napi büntetés...
Square Enix/Sony: Itt egy új Forspoken előzetes <#idiota>#idiota> (nyilván nem)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.01.18. 16:41:23
Vagy a Disney, ott is sorra felvásárolják a nyugati filmstúdiókat és szállítják a "minőséget" töretlenül.
De a Nokiánál is úgy kezdődött, hogy egy volt Microsoft-os emberke lett az új elnök, aztán elkezdtek szállingózni a Windows Phone alapú Lumia telefonok, majd csak jött a felvásárlás, aztán a pofáraesés.
Blizzard-nál pedig tavaly nyáron egy korábbi XBox-os emberke lett az új CEO, az előző kipenderítése után. Szerintem ezek téglák voltak, hogy gyengítsék a cég értékét. <#idiota>#idiota>
javítottam közben : )
hát engem még mindig sokkol. meglátjuk, hogy mit hoz majd a konyhára ez az MS-nél 😊
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.18. 16:38:21
leírni is nehéz, nemhogy elképzelni... jézusom..
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.18. 16:36:48
..persze van az a píz <#idiota>#idiota>
Take-Two-t kéne vmelyiknek, Rockstarral szerintem eléggé ütőképesek lennének, csak most a Zynga-deal miatt méginkább neccesebb lenne 😄
..én egyébként adom, jól teszik 😊 GP-be jöhetnek legalább day1 a cuccok, engem érdekelnek, mégha a többség köpködi is őket..
nemmellesleg alltime top 3 legdrágább deal a történelemben ez a 70milla USD, szóval annyira tényleg nem nyomott ár 😄
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.01.18. 16:31:24