121472

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • hvitya
    Hali!

Tudom hulye kerdes mert ket total kulonbozo jatekrol van szo de melyik lenne jobb vétel? Nem tudok donteni :D

Detroit Become Human vagy Spiderman?
  • n000rbi
    Nem tudom, az open-world játékokat képtelen vagyok komolyan venni a történet szempontjából, de ez valószínűleg az én hibám is, mert elveszek a sok tennivalóban (már ha egyáltalán ráfanyalodok, mert egyébként nem kedvencem a műfaj)
    Max Payne karaktere adott volt, azt nem ők csinálták olyanra. (egyébként a játék tetszett, bár nagyon különbözött az elődöktől)
  • Tikal #90206
    Persze, én. Ne mond, hogy nem írnak jó sztorikat, jeleneteket, karaktereket... Max Payne, Vice City egyik se? Nyilván azért szórakoztató is egy játék, mert jó a sztori, a körítés. Szerintem a GTA világa történet nélkül semmilyen lenne, arra ott az Online, ahol haverokkal lehet ökörködni :)
  • n000rbi
    Lehet akkor a pacing-gel volt gond, mert elvesztettem az érdeklődést. Egyébként nem a sztori miatt játszottam a GTA-t sem (van aki azért jászik Rockstar játékot?), hanem mert szórakoztató volt.
    Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2018.10.01. 21:16:25
  • Tikal #90204
    Pedig RDR sztorija szerintem sokkal jobb volt mint a GTAV
  • n000rbi
    Ez egy elég jó platformernek ígérkezik, fent van a listámon.

Az RDR2 lázhoz viszont nem tudok csatlakozni. Biztos fasza lesz és sokszáz órát el lehet vele cseszni, de én az elsőt is eluntam.(ellentétben a GTA5-tel, annak meg sem álltam a “végéig”)
  • Kandurex
    Szép, aztán, hogy jó is? Na az az igazi kérdés.
  • partizan182
    40 dodó azért izmos. Srácaim meg fognak őrülni az elkerülehetetlen 50%-os leárazásig, a Playroom VR-t imádják.

Viszont ugyanezt a 40 dodót csukott szemmel fizettem ki a Life is Strange Season 2-ért, egyenlőre a prológ ment le, huhh, nem lacafacáznak.
  • warass
    Kedves VR-Kollégák! Ne feledjétek szerdán Astro Bot!!! :DDD

Utoljára szerkesztette: warass, 2018.10.01. 17:44:45
  • Tikal #90199
    Érdekes, hogy pénteken adják ki, eddig a kedd volt a kedvenc napjuk :)
  • mucsácsó
    Akinek esetleg normális(abb) minőség kellene:

Red Dead Redemption 2 - 4K Gameplay_2 - Gamersyde
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.10.01. 16:23:45
  • darkSectorxxx #90197
    Nagyon durva, meg amiket mondanak, 200 féle élőlény lesz a játékban....wowooow
  • mucsácsó
    Mondasz valamit, én is ezen gondolkoztam pont ma - és szerintem most meg is teszem :'D

...a következő ilyen lesz majd még a Sekiro meg majd Bloodborne 2 - már ha lesz olyan eccé
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.10.01. 15:44:51
  • Evoluti0N
    25 nap. Soha, de soha nem vettem ki szabit játék miatt, de most erősen gondolkodom, h jó lenne már pénteken szabad lenni. :D
  • darkSectorxxx #90194
    Eszméletlen mód várom, anynira, hogy beszarás, szerintem egy méltó folytatás lesz, max story-ban nem.

De örülnék magyar feliratnak
  • Waczkor
  • partizan182
    Az hogy minden évben újracsomagolják és félmillióért próbálják elsózni ugyanazt. KS7000 anno best buy volt amíg a ragasztó el nem engedett (nyilván betekintési szög meg az edge dimming hatékonysága megmosolyogtató, de ez a választott technóval jár).
  • Ulthanito
    Szerintem 400 körül van értelmes HDR, 300 alatt nem valószínű.
  • Ulthanito
    Mi a gond a KS7000-rel? A legutolsó normális 4K HDR tévé volt az OLED árszintje alatt, jól ki is vezették egy év alatt, aztán gyártották az utódait felárasan.
  • partizan182
    Arra vigyázz hogy a monitorok nagy része IPS paneles, azok kontrasztban / feketeszintben nagyon gyengék.

HDR: ja, ez ilyen új technó, sokkal komolyabb hardver-követelményekkel (panel kontraszt, háttérvilágítás, színszűrő, dimming algoritmus, gradiensek stb), cserébe egy fasza HDR képtől lecsücsülsz. A hétvégén voltak sógornőmék látogatóba, a férje tipikusan szarik az ilyesmibe, de a srácaikkal a pókembert játszottuk (LG B7 + PsPro), egy öt percre leragadt ő is a képernyő előtt és pattantak az "ez hogy néz ki úristen" meg a "de valóságos" megjegyzések.

Lassan 3. éve van Oled tévénk (előző FHD volt), voltak itt vagy 20x, eddig egyszer sem méltatta szóra a képet, ennyit jelent a HDR.
  • sanya200
    Jézus nem m9ndjátok hogy ez most ennyire agyonbonyolított.Az se mindegy milyet veszel mert itt-ott nem lehet beállítani..stb Ezeket olvasva inkább hagyom.a hdr-t a picsbe.Egy normális hdr 400 körül kezdődik akkor nem fogok venni annyiért.Meg input lag meg minden.Komolyan akkor inkább érdemesebb egy sima 4k monitor hdr nélkül.Mint valami agyonbutított 4k tv.Ezeket sehol nem reklámozzák hogy több vele a gond mint a haszon.Pc-s csóks vagyok.Konzolon nrm fogok túl sokat játszani azért mert nem fogok már fél millás tv-t venni hogy-legyen rajta hdr, vagy legalább kikapcsolható legyen.Pont az input lag miatt gonndolkodtam inkább vmi nagyobb monitorba, ami 40" felett van.Pláne hogy tévéhez nem értek most belenyúlok 2-300-ért hozzá nem értőként aztán fos lesz az egész hdr akkor ideges leszek :) Csak konzolra meg uhd filmekre kell.Tv műsort nem nézek a pc meg gyengécske lenne a 4k-hoz már.Szóvan ha 350-400 alatt nincs értelmes hdr akkor nem kell.Akkor vagy vmi nagyobb 4k monitor hdr nélkül úgyse 2-3 méterről nézném szóval elég lenne a 40-45" is.Vagy vmi olyan tv amin van normális sebesség meg jó színei-kontrasztja van.Maradnák a 4k-nál azért.De csak karácsony körülre tervezem úgyis.
  • mucsácsó
    FF7 Remake-el csoda ha valami lesz ebben a genben szerintem, az lesz a következő vaporware :D
    GOW2-höz még rohadtul korán van, azt majd úgyis úgy fogják mutatni amikor már lesz konkrét footage belőle... és az szerintem már nem is biztos, hogy ez a gen lesz :(

Szvsz max egy Last of Us 2 gameplay + release date-et lehetett volna belengetni, esetleg GoT gameplay....de más nagyon... :\
    egy Bloodborne 2 persze elfért volna
  • mucsácsó
    Nekem is bőven elég, eléggé durva képe van szerintem a mai napig is, pláne ha jól van beállítva :)
    A következő is biztos, hogy SONY lesz, nem is kérdés... de majd lehet csak PS5 mellé:)
  • Mike at home
    írtam pm-et
  • partizan182
    A game console hdmi címke pont nem csinál semmit. Ha nem game képprofilt használsz akkor olyan 60ms a lagod ami nagyon sok. Rakd át game presetre (és korrigáld a horribilis alap beállításait), úgy 15 lesz, nagyon érezni a különbséget.
  • Zozo76
    most neztem, jatek modban vannak a bemenetek, legalabbis egy kontroller az ikonja. xbox one x es ps4 pro van rajtuk.
  • partizan182
    LG tévéknél ha PCre rakod a bemeneti hdmi címkéjét azzal kvázi force-olod a game módot minden képprofilra.

Minden képjavító szar kikapcs: ebben egyetértünk, mondjuk én vagyok annyira fejlövéses hogy profi kalibrációt is fizettem. Egyetlen amit kapcsolj be bátran: HDR módban (Nem HDR game módban, ott nem működik): Dinamikus kontraszt low fokozatra. Ez nem a klasszikus din. kontraszt (tűzrevele), hanem az Active HDRt kapcsolja be (dinamikus tone mapping, jót tesz a fényerőnek és a dinamikának).

Meg ha HDRt nézel akkor ne legyen PCre állítva a HDMI címke, mert bugos és iszonyatosan alulszaturálja a színeket.
  • Zozo76
    a kezelofelulettel meg a taviranyitoval egyet ertek maximalisan, a tobbit meg elhiszem, a fekete speciel nem zavar, de teny hogy nincs :), az ilyen komolyabb dolgokkal mint a lag, meg nem is tudok hozzaszolni mert en meg soha, egyetlen tv-men sem hasznaltam a game modot. annyit csinaltam hogy beallotottam a hdmi bemenetet pc vagy jatekgep nevre (modra?), aztan az ossszes kepjavito szart kikapcsoltam meg a hangnal is mindent ami hozzanyulna utolag a kephez-hanghoz. ebben a dologban amugyis sznob vagyok, a nornal tv adasnal (meg az sd-nel is) kikapcsoltam mindent, mert ugye nincs ingyen ebed. ugyanugy mint hogy a hifi erositon is ki van kapcsolva (maga az aramkor (!), ami a hang szinert felelos (magas/mely). ahogy natur jon a jel a forrasrol (casette deck/reel to reel deck/lp-riaa corrector), na ugy megy a hangfalakra.
  • darkSectorxxx #90180
    Azzal Nyomom. :) elég nekem az. :)
  • darkSectorxxx #90179
    oh, köszönöm szépen az infókat. :)
  • partizan182
    Hát ha már egy éve pörgeted mit számít hogy mit okoskodok? ;)

Ha valakinek nagyon kell a betekintési szög akkor kb ez volt az egyetlen opciója, IPS rémes feketéi itt is megvannak (bár ips mércével mérve jobbfajta a kontraszt) , viszont van rajta fényelnyelő réteg ami sokat dob a nappali / fényes szobai érzékelt kontraszton.

HDRhez fényereje még lenne is, de annyira kiemeli az alapból is gyenge feketéket hogy van ahol többet árt mint használ. Local dimming egy vicc, ebben az LG nagyon a többiek után kullog.

Webos persze itt is fasza, magic remote meg társai, élmény ezeket a tévéket kezelni.

Mennyit tévedtem?
  • Zozo76
    Koszi! A haverom vett egy ilyen qled tv-t, mar amit az elobb velemenyeztel. Nem akarok most tv-t venni csak erdekelt valaki olyan velemenye aki tobbet ert hozz, meg jobban benne van a temaban.

Errol is mondanal valamit, ezt vettem tavaly, szoval meg egy jo ideig ez is marad. :)

lg 55sj810v

https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55SJ810V
  • partizan182
    Vmi beállítási hiba lehetett ott, alap lgk game módban 12-13ms laggal tolják, ez piacvezető ma. Game módon kívül horror az input lag persze de az mindenhol az.
  • mucsácsó
    Te is még a jóöreg W706B-vel nyomod, nem? :D vagy vettel azóta másik SONYt? Én imádom az enyémet (úgy tudom jó az input lagja, de pontosan így hirtelen nem tudok) - viszont volt szerencsém valami olcsó4K LG-n játszani (Rocket League-eztem), és olyan érzés volt végig, mintha késne az irányítás... rettenetesen szar! Legalábbis annak biztosan, aki jobbhoz szokott hozzá.. :D
  • partizan182
    Szemből nézve nem rossz tv, pláne ha fényes szobában használod (nagy fényerő + remek fényelnyelő réteg). Kis ambient fénnyel a HDR se rossz rajta, de (kikapcsolhatatlan) edge dimming miatt lesznek fényoszlopok (pláne ha szélesvásznú filmet nézel). Gamingre jópofa (jó input lag, vrr támogatás).

Egy baja van (a szűk betekintési szögön kívül), hogy ez a lassan 3 éves Ks7000 harmadik újracsomagolása és oled árban szórják, azokkal max a Q9 van versenyen.
  • partizan182
    Jelzés nincs nagyon, a HDR10 az egy formátum, nem jelent automatikusan 10 bites panelt. Teszteket kell olvasni, onnan kiderül mi jó hdrben és mi nem. (rtings, hdtvtest, avforums, flatpanelshd, hdtvpolska)

És ja, olyan 350 körül indul a rendes HDR belépője, picit nehéz elmenni vele mikor 400 táján már oledeket szórnak, az meg mindent üt.
  • Zozo76
    Errol mi a velemenyetek?

https://www.samsung.com/hu/tvs/qledtv-q7f/QE55Q7FAMTXXH/

55" Q7F 4K Sík Smart QLED TV
  • darkSectorxxx #90171
    Ja, de valahol csak elindulnak azok a legolcsóbb tv-n, amik tudnak normális HDR-t, tegyükfel 300-nál vagy 350-nél.

Igen, a sony-m miatt nem is cserélek egy jó ideig.
    Csak eljátszogattam a gondolottal, hogy kezdődnek azok a tv-k árban, ami már képben legalább hozza, azt, amit látni kéne egy 4k HDR mellett.

De van olyan paraméter a tv-k leírásánál, amiből tudni lehet melyik tudja a normális HDR-t? van ennek valami jelzése?
    Mert látod ez is HDR 10 bit, a leírásában, mégsem jó.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.09.30. 10:34:42
  • partizan182
    Nem létezik ilyen. :(

Kompomisszumos HDR belépője a 49-es Samu NU8000 / Sony XF90, ez alatt HDR off, SDRben pedig gyengébb minden mint a jelenlegi FHD Sonyd.
  • darkSectorxxx #90169
    Amúgy lehet tudni, mondjuk kb 2-3 példát 42 colban, ami 4k és a HDR és gamingre jó? Hol indulnak? nem valami 55 colos csúcsminőségre gondolok, hanem a gaming részlegben?