121472

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • TDC Geronimo
    A fények a legszebbek, ami eddig játékban volt. Ráadásul itt nem is baked, hanem teljesen dinamikus. Nem tudom hogy csinálták. A másik amin "kiakadok", hogy gyakorlatilag 0 popint láttam a 20+ óra alatt. Sokan sírnak az irányítás miatt. A célzás tényleg fos, nem tudom miért nem hozták át max payne 3ból az egészet, viszont nekem az kifejezetten tetszik, hogy a karakternek súlya van és ezt az irányításon is érezni. Animációkat meg sem említem, mert az megint egy iszonyat magas szint.
  • mucsácsó
    Valószínűleg totál egyedül vagyok a világon az igénytelenségemmel, de esküszöm én jobban preferálom a 30 FPS-t, mint a 60-at.. :D
    Persze attól függ, miről van szó; FPS-nél kurvajó a 60 frame, sőt, oda kell is - de valahogy más műfajnál, pl. TPS-nél, nem éreztem sosem egetrengető fontosságúnak, sőt..

meg is biztos ez csak az én hülyeségem illetve korlátolt agyam/látásom okozza, de 60 FPS-ben valahogy minden olyan túl "gyorsnak" hat, és nem is veszi az ember észre hogy valójában mennyire kurvajól is tud kinézni egy játék:D

VR-ban persze menjen a 60/120, mert különben szétokádod magad (mondjuk anélkül is...) :D

jöhetnek a kövek!:D
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.10.29. 19:33:12
  • Tinman #90650
    Vice versa is ám így van.

Nehéz komolyan venni azt, akinek ez elég. Szép, nem vitás, de a valósághoz képest még mindig röhejesen egy másik dimenzió. Már pedig a tökéletes szimuláció teljesen valósághű. Onnantól lehet egy ilyen produkcióra azt mondani, hogy révbe értünk, amikor percekig azon gondolkozol, hogy a karakter amit látsz a képernyőn az "valódi" vagy CGI. Egyelőre ilyen nincs.

Ráadásul az emberi szem adott körülmények között valahol 576 megapixelnek megfelelő képpont érzékelésére is képes, így a jelenlegi 4k képek nagyjából 70x szarabbak, mint amit még képesek lennénk érzékelni. Hetvenszer.

"Ennél már hova legyen szebb akármi"

Hát mondjuk hetvenszer lehetne szebb, az a max. Ott mondhatod azt, hogy megérkeztünk, nincs tovább.

Másodpercenként 576 megapixeles képeket kellene egy hardvernek megjelenítenie, LEGALÁBB 120 képkockával*! Olyan brutálisan, iszonyatosan messze vagyunk ettől, hogy arra szavak nincsenek. Mondjuk nekem is volt olyan haverom, aki anno azt mondta, hogy az 1024x768-nál neki soha a büdös életben nem lesz szüksége szebbre/jobbra. Aztán most 4k kijelzőn tolja.

Addig nem téma a Seychelle-szigetek, amig nem nyaraltál ott... addig elég Széplak felső. Addig.

*A fix 60 frém az a belépő szint oda, amit az emberi szem már egész jól elvisel hosszabb távon is. De mihelyst egy VR sisak közelségéből kell nézni azonnal ez is rettentő kevés lesz és rákívánsz a fix 120-ra, lehetőleg minél nagyobb felbontásban. Érthető. A valóságra vagyunk kalibrálva, nem a FHD@30 frémre, ami szintén sokan rámondják, hogy felesleges több/szebb/jobb. Szerencsére a géprombolók is kihaltak.
  • darkSectorxxx #90649
    Nesze...lesz majd még, mint egy fesmény, még ha nem is a legszebb játék, pont erről beszélgettünk másik topikban, lehet a textúrák nem kiemelkedők csak a játék fényei meg a bevilágítás meg effektek miatt tűnik ilyen festményszerűnek, nem tudom....

De ja, én nem gondoltam, volna, hogy ennyire jül fog kinézni....annyira átadja a látvánnyal is a régi hangulatot, hogy ihaj.

• Mr_no_NaMe
    Én azt az embert aki a grafikával dobálózik először azt nem is veszem komolyan. Ennél már hova legyen szebb akármi? :D Oké, fusson stabilan 60 fps-el és ne legyen delay a kontroller és a kép között (jó ez tv függő is) és ennyi. De ennél szebb már nem kell tényleg. Én ezt a Crysis 1 óta mondogatom, hogy felesleges tovább tolni.
  • darkSectorxxx #90647
    Imádom. :D
    Nem is a látvány a lényege a játéknak, de meglepett, hogy így néz ki. :D

most másik topikban azt írták ez nem nagy szám mai játékok simán hozzák ezt....
    Hát nem tudom, mondtam írjanak néhány címet, mert én nem emlékszem 1-re sem. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.10.29. 16:42:59
  • Mr_no_NaMe
    Fasza

Ilyeneket én is 10 percenként lövök mert nem bírok magammal. Tényleg gyönyörű a játék.
  • darkSectorxxx #90645
    ja sorry! Így jó? :)

• Mr_no_NaMe
    Szerintem úgy érti, hogy nem jelenik meg a kép. Nekem is broken contentet jelez.
  • darkSectorxxx #90643
    Pontosan, szépen leírtad azt ami engem is zavart. és tuti jo a Witcher 3.

Ez nem rád vonatkozik most:
    De BUGMENTES játéknak leírni a Witcher-t?
    ne vicceljünk már, az internet röhögött a sok butaságon amik a játékban voltak, tele a net ilyen gifekel, hogy pl mászkálnak egy lépcsőn azt ősszevissza világítanak a fáklyák.

A Witcher 3 aztán minden csak nem bugmentes, nagyon is bugos volt.

Max jó játék, de semmiképpen sem bugmentes.
    GTA is bugos, RDR is bugos, minden bugos ami KOMPLEX

Pökember meg agyrák a bugokat tekintve
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.10.29. 16:11:49
  • darkSectorxxx #90642
    Ez semmi? akkor mi nálad a valami? :D
  • mucsácsó
    A harc az tényleg elég gyérre sikeredett a Witcher 3-ban, kicsit ilyen papírlap ütögetés fogpiszkálóval, szóval súlytalannak éreztem sokszor, de egy idő után hozzászoktam.... csak mondjuk egy Bloodborne-hoz képest sírvahányás :D
  • Mr_no_NaMe
    Hát ha Geraltot fel lehetett volna húzni valami nehézpáncélos alabárdos nagybaltás harcora, és lett volna kismillió harci anim, akkor engem már megnyert volna. Ja meg persze a temérdek fegyver és vért.

Amúgy engem is igazából az zavar, hogy túl van istenítve, mert rossznak tényleg nem mondható... de a vircsaft ami körülötte van az enyhén szólva nevetséges.

szerk.: be én itt kiszállok mert tényleg meg fognak lincselni a fanboyok
    Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2018.10.29. 13:49:33
  • j0nNyKa
    szerintem a hangulat miatt, amit a lengyelek a vilaggal bedobtak a jatek piacra
    meg hogy ezt vegulis egy kb bugmentes, normalisan jatszhato cuccal prezentaltak, ami meg jol is nez ki, hangok is rendben, tortenet is, van voiceover, meg minden ami kell
    igazabol rosszat nem lehet ra mondani, azon kivul hogy vannak jatekosok akiket nem szorakoztat
    lehet hogy egy kicsit masmilyen harc / fejlodesi / kaszt rendszerrel mi is elveztuk volna soksoksok oran keresztul, nemtom
  • Mr_no_NaMe
    Én is próbálkoztam vele becsülettel, mintha muszáj lenne és mindig felsültem. Ha megérthetném, hogy miért istenítik ennyire akkor nem halnék meg hülyén.
  • j0nNyKa
    ugyanez, de nem szeretem leirni mert eskuszom szarul erzem magam amier egyik reszt se tudtam megszeretni
  • Mr_no_NaMe
    "az pusztán vak és esélyt nem adva fél infokbol mond ki egy saját véleményt."

háromsozr ültem neki 2-3 órákra, és soha nem bírtam tovább menni. Annyira dögunalom volt az egész, annyira egyhangú volt, hogy mindig elkopott pár óra után. A haverjaim basztattak is, hogy nekem semmi sem tetszik. Mindkettő kipróbálta, az egyik a feléig vitta majd abbahagyta és azt mondta, hogy dögunalom az egész.

Ha teljesen különböző ízlésű emberek mondják azt hárman egyszerre, hogy unalmas és nem értik, hogy miért top játék ez, akkor abban van valami. Nincs benne semmi extra, forced hájp az egész. Nem rossz játék, nem a legrosszabb amivel játszottam, de hogy közelébe nincs egy top játéknak az biztos. Egy nagyon erős középkategória, maximum, de az tényleg a maximum.

És ha most az jön, hogy biztos egy megkeseredett vén buzi vagyok akinek semmi sem tetszik akkor elé megyek a dolgoknak és azt mondom, hogy az RDR2-n kívül még a Dark Souls szériát tudtam szeretni, ott volt még a Skyrim és kifújt. Volt egy időszak amikor olyan játékok jelentek meg, mint a Morrowind és a Gothic széria, én ezeken nőttem fel, az elvárásaim is ott ragadtak.
  • Mr_no_NaMe
    Én őszintén szólva megijedtem, amikor egyszerre 15 embert kellett lelövöldözni az elején, mert nem rambó western codot akartam játszani, hanem RDR-t. Persze a félelmeim alaptalanok voltak, mivel nem rambó játék, de én épp attól ijedtem meg, hogy beledobott egy akcióba. Szerintem egyáltalán nem lett elnyújtva az eleje, mindennek ilyennek kéne lennie. Aki meg pörgést szeretne az menjen codozni, csézni vagy fortnájtozni.
  • Mr_no_NaMe
    Nem csinálok shit stormot, de ami gáz az gáz. Igen játszottam vele, és igen csinálgattam főzeteket. Hát nagyon érdekes volt valóban rátenni a lidércolajat a kardra, mert akkor kaptam még mellé x sebzést. Kurva jó.

Én nem akarok belemenni, hogy mennyivel "jobb" ez a játék, de te felhoztad a geareket és a fejleszthetőséget. Igen tudod fejleszteni a fegyvert, tudsz hozzá lőszert kraftolni, és már a játék legeljén van vagy 4 garnitúra ruhát amit össze vissza tudsz variálni. Ez nem second life, ez igényesség. Ezzel dolgoztak, és odafigyeltek rá, visszaadja a régi feelinget amikor még a játék azért volt játék, hogy szórakoztasson, és nem azért, hogy "csináljunk valami szart, és adjuk ki úgy is megveszik".
  • AntiHero
    Azt még elfogam, hogy valakinek nem tetszik a witcher 3 mint játék. Izlések és pofonok...de hogy azt mondani rá, hogy unalmas meg sablon..meg nem mérföldkő az rpg/nyilt világú jàtékok terén...az pusztán vak és esélyt nem adva fél infokbol mond ki egy saját véleményt.

De hát véleménye mindenkinek van. Ellehet mondani. Az más kérdés adnak e rá az emberek vagy nem.

Én pl sose adok arra a véleményre amikor leszarozzák a Witcher 3-at.
  • mucsácsó
    Miért ne tudnád fejlesztgetni a fegyvered? Jártál gunsmithnél? :D
    Nyilván nem RPG-szinten tudod socketelni meg miegymás, de lehet rárakni ezt-azt (puskacső/irányzék csere, stb...).

A Witcher 3 pedig igenis mérföldkő volt; tele volt az egész térkép "?"-ekkel, amik között jópár kvázi "mellék-mellékküldivé" nőtte ki magát - és ezek között csomó jobban és több fantáziával megírva illetve implementálva, mint egy korábbi AC főküldetései akár .... csak ennyire volt szar jah :)

Nem hiába próbálta aztán másolni ezt a "felszopott" formulát a HZD meg az AC:Origins/Odyssey...

De persze, kinek mi jön be... azzal egyetértek ill. állítom is, hogy RDR2 "tutorial" része kibaszott el lett nyújtva (értsd: 10+ óra kell alsóhangon, hogy VALAMIT tényleg láss, de még akkor is bőven lófaszt se láttál) - ehhez nincs hozzászokva a mai gamer réteg nagy része - ezért látni a PS4 csoportokban az ilyen "eccekipróbáltam és nemjöttbe" hirdetéseket... nembaj, azoknak ott az AC mindig :))
  • Tikal #90631
    Azért elhangzanak én durva túlzások pro és kontra is, nem lehetne hogy a játékról beszélgetünk inkább?

Tegnap láttam, ahogy épp az orrom elől ragad el egy nyulat egy sas, mintha a Discovery Channel-t néztem volna :)
  • Tikal #90630
    jaja :)
  • Ulthanito
    "Az endgameban is ugyan olyan mozdulatokkal, körülbelül ugyan olyan ruhában és ugyan olyan kardokkal csapkorászod az ellent, akik ugyan úgy néznek ki mint a játék elején (van 1-2 új szörny), csak többet sebzel. Konkrétan a karakter fejleszthetősége nulla, a kardon kívül nem is nagyon ismer el mást a játék fegyvernek"

Biztos egy játékról beszélünk? Jártál a menüben a képességfán? Használtál harc közben olajokat, főzeteket? Összeszedted a Witcher-geareket? Szedtél szét tárgyakat, és raktál össze belőle újakat?

RDR 2-ben nulla fejlesztés van gyakorlatilag, no skill tree, néha beolajozhatod a fegyvered, hogy ne legyen olyan koszos, de nem tudod őket fejleszteni. Szerinted itt a róka majd másképp fog kinézni a játék végén? Ha már a szörny a vicserben ugyanúgy néz ki a játék elején vagy végén.

Nem baj, ha valakinek egyik vagy másik játék nem tetszik, the shit stormot ne csinálj, ha egy mód van rá.
  • yesname #90628
    Pontosan. Sajnos ilyenkor a fanok szemét még rózsaszín köd takarja.
  • Ulthanito
    Az igazság, mint mindig, valahol a felszopás és Kandur között van félúton.

Minőségi, jól összerakott cím, olyan megoldásokkal, amiket korábban nem láttunk ilyen egységes egésszé állva össze, azonban ezért cserébe egy csokor hibát is kaptunk, nagyon komolyakat is, mint például besülő küldetés. Mindezt megspékelve egy nem jól átgondolt item management rendszerrel, nehézkes irányítással, tökéletlen harcrendszerrel, és idejétmúlt cutscenekkel.

Ennek ellenére, pláne a műfajt szerető embereknek ez egy maradandó élmény lesz.

Én nem vágyom Second Life-szerű játékra, és a Rockstar itt ezt karcolgatja már.
  • Ulthanito
    "Ez egy mérföldkő."

A game breaking bugokat azért elhagyhatták volna a "mérföldkő" előtt vagy fél mérfölddel.
  • Ulthanito
    "Nulla játszhatóság, nulla élmény"

Valóban kurva objektív ez a megállapítás is a Witcher 3-ról. :-D
  • Mr_no_NaMe
    Azért a Witcher 3 nevű hulladékot ne hasonlítgassuk ehhez a mesterműhöz ha kérhetem.

Witcher 3: jó karakter animációk, mozgó fák, kellemes HUD, jó sztori (de csak a könyv jellege miatt), és ennyi. Nulla játszhatóság, nulla élmény. Az endgameban is ugyan olyan mozdulatokkal, körülbelül ugyan olyan ruhában és ugyan olyan kardokkal csapkorászod az ellent, akik ugyan úgy néznek ki mint a játék elején (van 1-2 új szörny), csak többet sebzel. Konkrétan a karakter fejleszthetősége nulla, a kardon kívül nem is nagyon ismer el mást a játék fegyvernek. Nagyon bosszant, hogy "top" játékot csináltak belőle amit a mai napig sem értek, hogy miért lett az. Ellenben az RDR2 minden várakozást felülmúlt, és olyan magasra baszta a lécet a Rockstar, hogy ezt évekig nem fogja leverni senki, de még megmozdítani se. Ez egy mérföldkő.

Bocsánat ha valakinek belegázoltam a lelkébe a W3-t illetőleg, az, hogy nekem nem tetszik az szubjektív, de amiket leírtam róla jellemzés szempontjából azok teljesen objektív tények. Nem érdemli meg a TOP helyet, sem azt, hogy viszonyítási alapot képezzen.

(ez most olyan, hogy valaki oda meg vissza van az AC Görögért, kifizetni érte a súlyos pénzeket de nem gondol bele, hogy konkrétan az Ac Egyiptopmot kapja új textúrákkal kiegészítve pár funkcióval...de ebbe már bele sem megyek mert kajak meglincsel valaki. Lehet nem nekem való már ez a profitorientált játékgyáras világ. Hálisten az RDR2 hozza a gyerekkori emlékeket a még jó játékokról)
  • n000rbi
    Nem tudom hogyan/honnan szúrtad be a képet, de nekem pl. semmit nem tölt be...
  • bazccka
    MIndenesetre brutális
  • Kandurex
    Csodálatos a semmi.
  • darkSectorxxx #90619
    Ezt simán én fényképeztem a játékból. :D random, nem beállított pozicio, csak megálltam útközben és ennyi....brutális
  • darkSectorxxx #90618
    Nagyon durva minden gépen, de X-en így kell kb elképzelni 1080p-ben. :D

• mucsácsó
    Így van, hatalmas nagy +1... nagyon valószínű, hogy leginkább senki se...
    részben az talán annak is köszönhető, hogy anno ugye a GTA 3-mal a Rockstar tette le ennek az open-world sandbox stílusnak az alapköveit, amit rengetegen próbáltak leutánozni (Saints Row, Watch Dogs...) illetve többé-kevésbé hasznosítani (Far Cry, AC és társai - és sajnos legtöbb mai "kényszer openworld" játék...), de a R* nívót sajna nem ütik meg, de valszeg nem is próbálták, mert tudják, hogy esélytelen az reprodukálni..

De ez épp olyan, minthogy egy soulsborne játék is csak a FROM-tól lehet az igazi; persze ott a Nioh meg Lotfallen meg The Surge, de mindegyik B-alja lófasz egy BB/DaS-hoz képest...
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.10.29. 00:22:44
  • Evoluti0N
    Jah. Átérzem én is a dolgot. Jó irányba fejlődött az AC az Origins-szel, valamint az Odyssey is remek lett, amit mellesleg jelenleg szüneteltetek, de Ubiék nem tudják ezt a szintet elérni. Sőt, open world kategóriában nagyon senki sem. Imádom a Witcher 3-at, egyik kedvenc játékom, de ami az open world részt illeti, még az sem éri el ezt a szintet. Amellett, h egy élő, hihető világot alkotott meg a Rockstar, ahol lépten-nyomon érdekességre bukkan az ember, sikerült azt megcsinálniuk, amit nem sok fejlesztő tud: olyan open world játékot alkotni, ami tele van csomó mellékes tartalommal, mégsem érződik térképpucolósdinak.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2018.10.29. 00:13:45
  • mucsácsó
    Ubi az sajnos örök B-kategóriás, amolyan guilty pleasure marad a cuccaival egy AAA+++ Rockstar címhez képest, amik már megjelenéskor megelőzték a korukat...

Mondjuk az tény, hogy AC Origins már tényleg jó irányba vitte a szériát, dehát nem igazán lehet egy lapon említeni így sem őket sajnos...
    persze nem mondom, hogy nem lehet eljátszogatni egy AC Origins/Odyssey-el, de nagyon nem egy liga...
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.10.29. 00:03:09
  • mucsácsó
    Én sima PS4-en tolom, és szerintem így is gecidurva a grafika, szóval elképzelni nem tudom, hogy milyen lehet akkor még ettől is szebben :'D

Nem tudom abbahagyni a játékot, engem totál beszoppantott... utóljára szerintem ilyen a Bloodborne-nal vagy Witcher 3-mal volt, hogy ilyen szinten nem tudtam abbahagyni és lenyomtam a napi 8-10 órát legalább :'DD
    Egy kicsit se mondanám unalmasnak, mert még a lovaglás közben is amíg eljutsz A-ból B-be, mindig van valami, ami érdekesség... legyen az állat/útonálló/bandita, valami mindig keresztezi az utad, amivel elpöcsölgetsz, és érdemes is, mert egy kurvajó dologgal találkoztam:

hallottam, hogy jajjgat egy csávó és segítségért kiált, mert megmarta egy kígyó;
    válaszhattál, hogy segítesz neki kiszívni a mérget, vagy otthagyod - ha segítettél, akkor később Valentine-ba visszatérve a fegyverárus előtt ülve megköszönte, hogy mentettem az életét, és a fegyverárus katalógusából ingyen válaszhattam egy fegyvert :)))

hát MENNYIRE KURVAJÓ MÁR! Ezek bőven Witcher 3-as magaslatok, sőt....többit hasonlót emlegetem, mert HZD is picsa volt ehhez képest :D
    Egy AC-ben mondjuk mikor lesz ilyen? Megsúgom: SOHA.
  • darkSectorxxx #90613
    Akinek, van lehetősége. :D ezt írtam
  • darkSectorxxx #90612
    Nem ezt írtam. :D