121472

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Tinman #90692
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az más. A tv amit tol az mozgásinterpoláció, ami egy retekség. Nem egy liga azzal, mint amikor valóban 60 db. egyedi képkocka kerül eléd. A tv-s megoldás gyakorlatilag azt csinálja, hogy a valódi képkockák referenciapontjainak alapján létrehoz egy képkockát, melyet a valódi képkockák KÖZÉ tol be. Emiatt az egyes képkockák feleannyi ideig vannak a képernyőn és a gyártók szerint folyamatosabb a mozgás. De ez nem igaz. Ez kamu. Lehet 30 almából 60-at csinálni elfelezve őket, de akkor is csak 30 almád van, csak 2 darabban. Ergo ezeknek a valód 60 képkockákhoz sok köze nincs. Kamu.
  • Kandurex
    Ezért kell kihagynom egy játékot, mert valamelyik buzi gyerek, aki életében nem játszott, úgy gondolta, hogy ez jó. Tönkretesz mindent amit játékelméletnek hívunk. Mindenki ugyan olyan erős, ugyanolyan happy, ugyanolyan fasz...gusztustalan szarság.-
  • Kandurex
    Most olvasom paszmek, hogy az AC Odyssey -ben ez a genyó enemy level scale van? Mi a büdös, retkes, kurva úristenit raknak bele ilyet játékba? Minek? Mi a gránátos fasznak van akkor fejlődés?
  • Rage47
    tesóm tv-jén volt annó ilyen mode, hogy folyamatosabbak voltak a mozgások, mintha 60fps lenne, engem is marhára zavar.
    max fps játékoknál bírom elviselni.
    vr-ban mindenhogy motion sick vagyok, szóval mind1 :D
    Utoljára szerkesztette: Rage47, 2018.10.30. 14:27:51
  • Tinman #90688
    Mivel van benne kérdés, arra még válaszolni illik:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mikor cirka 4-5 éves koromban az első VHS-t láttam, felfogtam, hogy amit ott látok az kissé nem igazi... évekkel később már biztos voltam benne, hogy nem ez lehet a képalkotás csúcsa, mert ha fotósnál előhívott fotókat vettem alapul rögtön megértettem, hogy sehol nem tart még a techno. Aztán jött a VCD, meg a DVD korszak, majd velük együtt hamarosan a divx, xvid és társai, és ott is elfogadtam, hogy ez van, ennyit tud a techno, még csak itt tartunk, de a vágy már a VHS kortól megvolt a szebbre, jobbra. Ezeknél a formátumoknál is világosan láttam, hogy nem folyamatos a kép, de hát az ember az olcsó kijelzőre, olcsó player-re, kényszer szülte tömörítésre gondolt.

Aztán közben PC-n, meg néhány PS3-as, X360-as címnél már volt szerencsém látni/átélni a stabil 60 képkockát és a zavaró érzés elmúlt. Na nem 100%-osan, de drámain. Ekkor lettem 60 frém hívő. Egy X360-as Rayman Legends után betolni egy másik játékot ami 30 frémmel, vagy néha droppolva 30-al ment, az bántó volt. Itt is el kellett fogadni, hogy ennyit tud a techno... 2D-nél megy a 60 fps, 3D-nél nem.

Közben jöttek a BR filmek és én akkor szálltam ki az eredeti filmek vásárlásából. Egyrészt mert nem veszem meg a Gladiátort 4. formátumban az k. élet, másrészt 24 képkocka. Holott a techno már adott volt a 60-ra, csak a géprombolók ellene voltak (és vannak is).

A Barátok köztben levő mozgás egyébként kellemesebbnek tűnik. Ott a cinematic filter valóban hiányzik, de jóval életszerűbb számomra, mint bármelyik 24 képkockás szaggatós film. Nyilván egy drámánál ahol 30 percig mutatják a főhős monológját nem látom a gondot, ha csak meg nem mozdul egész testtel... ellenben egy akciófilmnél, ne adja ég természetfilmnél már leakad tőle a fejem. Eleinte a gépemben kerestem a hibát, meg a tv-ben, hogy mi a szarért szaggat, aztán a 3. tv-nél, meg 4. konfignál már egyértelműen tudtam, hogy hiba az nem az én készülékemben van.

Fun fact: A párom játékok esetében a fix 30-at szereti. Azt mondja a 60 neki túl gyors(?), nem érzi magát kényelmesen előtte. Bezzeg filmeknél? Halálra fikázza velem együtt, hogy szaggatnak... úgy tűnik neki a 24 fps kevés, a 30-al jól elvan, a 60 zavarja. A 30-at eltűröm, a 24-et rühellem, a 60-at szeretem, de a vágyam a 4k@120 fps.

NEM! Dehogy! Nem használok semmilyen képelcsesző vackot a tv-n! Minden ki van kapcsolva, ami rontaná a gépből érkező fincsi 1/0-kat.

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.10.30. 13:53:18
  • n000rbi
    Persze simán lehet, hogy megszokás, de akkor mi a helyzet Veled? Te eddig hol néztél filmeket, hogy ennyire nem bírod a 24p-t? Azt ne mondd, hogy a tv-n mozgásinterpolációt használsz... (motion plus és egyéb fantázianevek ugye)

Na de oké, zárjuk a témát, mert amúgy is elég off. Písz!
  • Tinman #90686
    Nagy totálban látni leginkább, de mondhattam volna a közeli felvételt a vízesésről is, ott is röhejes a 24 frém.

Bocs az offért, befejeztem, ehhez már úgysem tudok többet hozzátenni.

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.10.30. 11:28:44
  • Tinman #90685
    Így van! Tudtommal alapból egyik sem tudta Day1, de fw frissítéssel már igen!
  • yesname #90684
    Az ingadozás más. A folyamatosság fontosabb. Persze van egy szint ahol az FPS már nagyon gáz.
    Az pedig, hogy egy természetfilmnél beszaggat nagytotálban valami nem a 24 FPS miatt van.
  • j0nNyKa
    pl ez?
  • Tinman #90682
    Szvsz a köv. genben a 4k@60 fps lesz a vágyott cél, de valójában 4k@30-60 lesz a valóság.

Már most is vannak freesync-et támogató tv-k, de tudtommal még csak a Samu állt be a dolog mögé. (Jellemzően a QLED Q6-Q9-es szériás Samuk már tudják.)
  • j0nNyKa
    mondjuk 4k-val jobban lehet kápráztatni a népet az tény
  • Tikal #90680
    Reméljük változik, egyelőre a 4k-t nyomják még akkor is ha a 30 sincs meg, úgy érzem sose volt prioritás a 60 :(
  • j0nNyKa
    ah zsír köszi az infót
    várható hogy ez változik mondjuk a következő generáción? egyáltalán a tvk tudnak xysync technológiát, szal lenne mire kirakni mondjuk 144fpst?
  • Tinman #90678
    A fix 60 frém eleve PS4 Pro konzolon se egy gyakori dolog. Amit annak hazudnak be, az is gyakran droppol lefelé. Persze ilyen Rayman-féle statikus platformerek gond nélkül hozzák, de van frame cap ott is. X1X-en már jobb a helyzet, de ott is minden egyes játékban limitált a frém max 60-ig. Nincs semmiféle freesync meg gsync.

Kivétel ez alól a VR cuccok, ahol rommá butítják a grafikát és natív 90 vagy 120 fps-el küldik a képet a sisakba. Van egy harmadik mód is, amikor fix 60-al megy a játék, de egy mozgás interpolálással (asszinkron reprojekció) 120-at csinálnak belőle. Mindegy mit csinálnak, itt már alapvetően nem a frame-el szokott gond lenni, hanem a hányás grafikával, az élsimítás alacsony fokával, amely látvány valahol a 2000-es éveket idézi ilyen közelről. Rémes.
  • Tinman #90677
    Hiába előre legyártott a videó, ha látom, hogy darabos. Komolyan örülök neki, hogy te nem látod... vedd ezt biológiai áldásnak.
  • Tinman #90676
    A kezdetektől fogva az a cél, hogy minél valósághűbb grafikát szállítsanak a fejlesztők a nappalidba. Ez viszi előre az egész gaming hw industry-t. Egyre erősebb, jobb vasak kellenek.

A végső cél a valóság egy teljes alternatívája, de a valóságra jellemző hátulütők nélkül, úgymint a sérülések, halál, jogi következmények. stb.

Nyilván van ennek egy másik ága is, ami az artról, meg az indie vonalról szó, vagy éppen rajzfilmes grafikával operál... de nem ezek viszi előre ezt az egészet.

Mivel az RDR 2-ről van szó, mely játék szintén egy újabb apró előrelépés a totális immerzió felé, így pont ennél a játéknál szintén nagyon is valid, hogy mennyire élethű. Maga a R* is nyíltan törekedett arra, hogy minél élethűbb játékot tegyenek le úgy az asztalra, hogy azok elfussanak ezeken a kezdetleges romokon.

Senki ne higgye azt, hogy a R*-féle bandáknak nem a minél élethűbb játékok megteremtése a célja. Egyébként maga a VR is ezt az irányt szeretné szolgálni, csak rohadtul nem megy még neki, mert iszonyatosan gyengék még a hardverek.
  • Tinman #90675
    Ha ez igaz lenne, nem látnád a 60 és 120 között az eltérést. De látod. Ja, hogy még nem próbáltad...

"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!" - /Harry Gandalf - i.e. 812 Mezopotámia/
  • Tinman #90674
    Lefordítom: Megszoktad a rosszat.

Ha úgy nőttél volna fel, hogy 60 frémes mozifilmeket látsz csak, a 24-től megőrülnél. A Barátok Közttel nem a frame a baj, hanem a színhőmérséklet, tónus, stb. (meg nyilván az, hogy egy hígfos). A mozifilmek simán 90%-ra igaz, hogy kap after effectet, vagy eleve a kamera speckó és alapból más filterrel rögzít cinematic filterrel.

Egy nagyon alap példa:

• Tikal #90673
    nem ezt kérdezték....
  • darkSectorxxx #90672
    48 fps felett nem látja a szemünk már az eltérést.
    Pontosabban 24-48fps-ig
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.10.30. 02:23:58
  • j0nNyKa
    kérdezek most egy hülyét az fps témával
    a konzolok megállnak 60 fpsnél? szal ha alárakok egy 144hz tvt, akkor is 60 a max? hogy van most ez?
  • j0nNyKa
    mondjuk van az a szemszög hogy kiemelni egy mondatot és lovagolni rajta 30 mondaton keresztül, na az butaság
    nem bántotta senki a játékodat, a lehető legnormálisabb hangnemben folyt a beszélgetés... eddig
    téged sem bántott senki mert szereted a játékot, nincs ellened senki (ezt el tudod képzelni?)
  • Mr_no_NaMe
    "Nézd... Arty-nak pl. a 24 képkoca is elég filmeknél. Azt mondja ez a mozi élmény. Én meg ilyenkor befelé sírok. Sokat."

Ezen nem kell ám sokat magyarázni. Ha egy előre legyártott videót nézel, akkor elég a 24 fps. De mikor irányítani is akarod azt a 24 fps-t akkor az agyad, a szemed, és az egyéb reakcióidők pont olyan lassúak lesznek, hogy nagyon bénának érezd magad, mert minden késve fog történni amit akarsz. Ez a baj a kevés FPS-el. Aki látott 60 FPS-el futni játékot az nem fogja visszasírni a harmincat. Olyan NINCS. Nem történik gyorsabban semmi, csak lecsökken a reakció idő, mivel nincs ami késsen..
  • Mr_no_NaMe
    Nem értelek. Én nem akarok valóság szintű grafikát. Nekem ez teljesen tökéletes és elég, talán még sok is. Ez egy játék. Slussz.

DantesHUN: igen, olvastam már ezt a magyarázatot. Akkor én meg csinálo kegy olyan játékot amiben összesen egy páncél van és egy kard, mivel a főszereplő egy életrekelt páncélszett - ha nem tudnád - a kard meg a hozzá tartozó kellék. Rpg a játék, de még se csinálhatsz amit akarsz mert ez csak egy elvarázsolt vért. Érted? Most ezzel kb ezt magyarázod. A Witcher pedig nem rpg, a közelébe sincs egy jó rpgnek. Egy nagyon jó sztorival rendelkező akció hackn slash játék, de nem rpg mert van benne 10 skill amit lehet fejleszteni ami amúgy totál felesleges.

"Ez kb olyan dolog mintha azt mondanám, az RDR2 egy rakás szar, mivel nem lehet benne női karaktert indítani meg léghajózni."

Soha, soha nem akartam női karaktert indítani. A léghajó meg.. hát lehet, hogy most olyat mondtál amit még visszaszívsz :D

"Az egyik legjobban kidolgozott, legrészletesebb legtöbb élettel megtöltött világ volt Ahol két falusi párbeszédének is mélysége van."

Hát én ebből SEMMIT nem tapasztaltam ne haragudj. Élettel megtöltött térkép? Valóban volt pár jó animáció, kovácsolt a kovács, játszottak a gyerekek, morogtak a részegek a kocsmában ,de ennyi. Ennél többet nem csináltak az npck, csak az a pár amelyik küldetést adott és viszont látásra.

"Hát úgy ezek miatt mondják top játéknak, és csak amiatt hulladéknak mondani ,mert egy witcherből nem lehet alabárdos lovagot képezni, azért mert a világ így működik!!!! tényleg csak szimpla trollkodás. "

A morális döntéseket és a jó sztorit megtalálhatod egy könyvben is, illetve sok játékban még ezen kívül. És igen, egy rpgnek legyen meg az a karakterépítési fázisa, amiben a játék elején egy csöves nulla vagy, a játék végére meg egy két lábon járó félisten vagy két pici tőrrel, vagy egy kétszáz hatvankilós kőkalapáccsal. Nem mellesleg a Witcher az rpg stílus rpg csúcsának van hájpolva és reklámozva. Na ez a trollkodás.

Nem rossz játék! De a programot körülölelő hisztéria kiborító és sok negatívumot ad a játékhoz.
  • n000rbi
    Nem csak Artynak elég. A filmeket kadenciahelyesen lejátszva KELL nézni, pont. Minden más esetben gagyi, mindenről lerí, hogy díszlet, elveszlik a varázs. Volt “szerencsém” anno a Hobbit-ot a csodás 48fps-sel nézni moziban. Borzalmas volt, nulla immerzióval.

Ha valaki moziban is Barátok közt-öt akar nézni, akkor szerintem azzal valami baj van.

Játékoknál más a helyzet, én is észreveszek minden röccenést és zavar is, de az elvárt képfrissítés számomra műfajonként változik: versenyjátékok, platformer, fps-ek esetén 60 frém, kb. minden más esetben beérem 30-cal, a lényeg, hogy a pacing rendben legyen.
  • darkSectorxxx #90666
    thx a tippeket.
  • Tinman #90665
    Talán nem is a szem lehet a kulcs, mert az ugye csak közvetíti a képet, de az agy dolgozza fel. Én ebben vagyok jó, másban meg rémes... pl. a zenei hangok, félhangok megkülönböztetése gyerekkorom óta gond.

Természetesen vannak még ilyen gamerek, akik érzékenyek a leeső frémre, vagy a rossz frame időzítésre, szóval nem egyedüli eset. Anno X360-on a Mirror's Edge-től készültem ki, ott olyan simulation sicknesst kaptam, hogy azt a rövid játékot 15 perces etapokban tudtam csak letolni.

A VR-ben van olyan játék ahol picit sem zavar, de a The Inpatient-ben 30 perc után akkor is kikészültem, ha tudatosan figyeltem arra, hogy nagyon lassan mozogjak és forduljak. Az Until Dawn Rush of Blood-ban viszont órákig elvoltam mindenféle gond nélkül. Egyértelműen az zavar meg, amikor kontrollerrel lehet mozogni.
  • TDC Geronimo
    aim accelerationt is fullra kell rakni, deadzonet meg levenni minimumra, mert alapból szar
  • darkSectorxxx #90663
    hát ja nem kikapcsolni gondoltam, hanem csak az érzékenységet, mert alapon félig van és lassu amikor huzod a célkeresztet
  • darkSectorxxx #90662
    Van eltérés, a Rise of Tomb Raider-ben lehet váltani pl.
  • TDC Geronimo
    Ez sehogy se jó. Kénytelen voltam aim assistot bent hagyni, mert anélkül nem lehet lőni rendesen
  • TDC Geronimo
    Simán lehet érezni 1 fps esést. Én is érzem 60nál is meg 30nál is ha lemegy 29re vagy ha nem jó a frame pacing, azt is simán észrevenni. Iszonyat nagy különbség tud lenni 30fps és 30 fps között. Szerencsére RDR2be jó a frame pacing bár vannak droppok itt is
    Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2018.10.29. 20:23:53
  • darkSectorxxx #90659
    tedd aim érzékenységet maxra nekem akkor jó
  • darkSectorxxx #90658
    A valóság a hovatovább
  • mucsácsó
    hát én még a 40 és 60 között se vettem észre anno eltérést, de akkor tényleg brutál szemed van :O :D nem tudom, hogy orvostudományilag lehetséges-e, hogy eltér valakinek ennyire a képfeldolgozási képessége, de akár nem tartom kizártnak... :D

nyilván totál más téma a motion sickness is, de pl. az is tök random, hogy ki mennyire bírja...
    valaki belepakol zsinórban 3-4 órát elsőre, valaki meg 10 perc után okádni tudna tőle (jelen volnék :((( )
  • TDC Geronimo
    3 gif

• Tinman #90655
    Nézd... Arty-nak pl. a 24 képkoca is elég filmeknél. Azt mondja ez a mozi élmény. Én meg ilyenkor befelé sírok. Sokat.

Értem, hogy egyéni preferencia kérdése, hogy a zöld színt, meg a kéket milyennek látod... de a frame az csak nem ilyen. Vagy egyesek képfeldolgozó képessége ennyire felületes, hogy nem látják, ahogy 24 frame mellett beszaggat a hegyoldal egy természetfilmnél nagy totálban? Vagy nem látja, hogy 30 frémnél a God of War egész világa egy szaggatós valamivé degradálódik? Tényleg ennyire különböző az emberek képfeldolgozó képessége???

Játszottam a korábbi PC-men a GTA V-el. Fix 60 frém. Aztán történt valami és 1 mp-re leesett valamennyire... nem nagyon, de észrevettem. Elindítottam egy frém kijelzést, majd újra arra jártam, újra leesett, de ezúttal a mérésen is láthattam, hogy 2 képkockával kevesebb volt. Érzékeltem. Ha ez végig így történt volna másodpercenként, hogy hol 58 hol 60, az nagyon zavart volna. Egyszerűn valami belső feszültség, valamiféle idegesség lesz rajtam úrrá, ha rossz a techno.

Lehet, hogy az én feldolgozó képességem túl érzékeny. Nem tehetek róla. Sokszor érzem inkább átoknak.
  • DantesHUN
    Ez nem fanboyság kérdése, csak olyasmit kérsz számon ami butaság. De ez szerintem már el lett neked magyarázva, csak akkor se sikerült felfogni.
    A Witcher 3-ban, mint ahogy trükkösen a címből kiderül, Geralt egy witcher. Nem alabárdos nehézpáncélos lovag. Mert Sapkowski így írta meg. Egy witcher nem használ nehéz vérteket és nehéz fegyvereket. Pont.

Ezt számon kérni, a Witcheren, kb akkora marhaság, mintha azt mondanád, azért nem jó a Forza Horizon mert nem lehet benne lövöldözni csak autózni.

Nem mindenki szereti az RPG-t mint műfajt, és nem mindenkinek jön be nyilván a Witcher világa, se a könyvek, se játékok, és nincs ezzel gond.
    De ezt számon kérni ,hogy miért nem lehet Geraltból alabárdos lovagot csinálni, egyszerűen hülyeség.

Az meg semmi más csak buta trollkodás hulladéknak nevezni, az meg kimondottan hazugság: hogy ugyanolyan ellenfelek vannak benne, csak 1-2 új szörny.

Ez kb olyan dolog mintha azt mondanám, az RDR2 egy rakás szar, mivel nem lehet benne női karaktert indítani meg léghajózni. Hiszen a vadnyugaton voltak női hősök is, a léghajót meg már feltalálták. A harc rendszer meg csak annyi ,hogy puff-puff, de legalább szarik a ló.
    Természetesen nem gondolom így,(sőt a RDR2 az egyik ok amiért konzolt veszek) csak arra utaltam, hogy nem hülyeségeket kell számonkérni a játékon.

Nem érted miért lett top játék a Witcher? Jogos, hogy a harcrendszer nem túl bonyolult, de nem is annak szánták.
    Az egyik legjobban kidolgozott, legrészletesebb legtöbb élettel megtöltött világ volt Ahol két falusi párbeszédének is mélysége van. A történet a karakterek nagyon jók , a játék komolyabb témákat is boncolgat mint a rasszizmus, a terror, a háború. Nem idealizált hősök vannak, hanem esendő gyakran hibázó emberek. Számtalan remekül megírt karakter, tele érzelemmel.
    Geralt, Yenneffer, Triss szerelmi háromszöge, és a ,,lányuk" Ciri aki az egyik legjobb videójátékos karakter és az ő elfuserált ,,családjuk"
    A Witcher-ben is el kell mélyedni, aki csak végig harcolja szinte mindenből kimarad, az igazi élmény a sok kis apróság. Találni egy levelet, egy holttest mellet, amikből összeállnak rövid de tragikus történetek változatos mellékküldetések, a humorostól, a szomorúig, persze a szimpla szörnyirtáson át. Pár példa: egy asszony fiát keressük meg a csatatéren, akit gyávaság vádjával kivégeztek, és dönthetünk elmondjuk -e az anyjának, vagy hazudunk, vagy meg kell keresni egy szobor csodatévő péniszét, vagy egy másik küldetésben két sebesült ellenséges katonát találunk akik összebarátkoztak és egymást mentik meg.

Hát úgy ezek miatt mondják top játéknak, és csak amiatt hulladéknak mondani ,mert egy witcherből nem lehet alabárdos lovagot képezni, azért mert a világ így működik!!!! tényleg csak szimpla trollkodás.
    Amúgy a könyveket olvastad? Mert hogy miért csak kardokat lehet használni?

És mégegyszer: mindenki másmilyen mindenkinek más stlus jön be. De talán ezekután nem halsz meg hülyén, mert összefoglaltam, miért népszerű a Witcher. Úgy gondolom elég érthetően írtam le...
  • mucsácsó
    Hát jah, Rockstar most megint tanít... igazából ezt a szintet kb. a Nóti, vagy 1-2 másik SONY belsős studió tudja hozni még a piacon, és jóformán slussz... :D

ez a RAGE-be integrált Euphoria pedig még mindig zseniális és elkápráztató cucc, annyira élethűek tőle az animációk...
    én nem is értem, hogy hogy a picsába nem használja más fejlesztő is ezt - vagy legalább ehhez hasonló - technológiát... mára már alapnak kéne lennie minden FPS/TPS-ben, de ehelyett marad sok helyen továbbra a legbóvlibb ragdoll, ami már 15 éve is szar volt...

kizártnak tartom, hogy annyira drága lenne, ha egy szaros mobiljátékba is bele tudták anno suvasztani... :D

Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.10.29. 19:50:04