121265

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Rage47
    nem fogsz csalódni
    Niert amúgy nem folytattad, mi? :D
    Utoljára szerkesztette: Rage47, 2019.01.15. 21:15:21
  • Kandurex
    Nyah, az általános vélemények alapján behúztam előrendelésbe a RE2 -tőt!

Persze lemezesen. Az ember nem hülye.
  • TDC Geronimo
    ki
  • sanya200
    Maga a ps4 pro-ba is ki lehet nyomni a hdr-t nem? Ha jól láttam a menüben, ha esetleg nem úgy működne vagy csak rosszabb lenne.Bár nem mindenbe látszik hatalmas különbség.
  • Callisto
    Q9FN-nél ki lehet kapcsolni és minden működik/állítható nélküle is, kivéve természetesen a Local Dimming erősségét, hiszen az ki van kapcsolva.

@partizan182: persze, hogy nem életszerű. Ezzel egyetértek, de jó esetben nincs is értelme kikapcsolni. Maximum kalibráció idejére. Legalább is én Q9-nél nem láttam értelmét. Persze tisztában vagyok vele, hogy más pl. edge TV-nél vagy rosszabb FALD-osoknál van értelme.
  • Moby
    Én egy megoldásról tudok, a min_pwm-et kell feltolni. Azzal viszont az a gáz, hogy onnantól a user sem tudja visszábbvenni menüből a háttérpilácsot, szóval elégg tróger megoldás az. Ha van valami közvetlenebb megoldás, osszátok már meg valahol (akár itt is), biztos hasznos lenne.

/bocs az offért
  • partizan182
    Nincs, bár a HDR támogatás megléte önmagában nem hátrány (max nem használod). 40-es IPS monitor ugyanolyan szürkés szar lesz sötétben mint a hasonló tv. Felirat vs oled: az elmúlt 3 évben összesen 2 db példát láttam bárhol ahol ez gond lett volna: az egyik a kép amit az rtingsnek küldtek, a másik valami paki család volt az AVForumson ahol bevallottan egész nap ment a tv adás dinamikus módban ezekkel a fekete keretes szuperkontrasztos feliratokkal. Én is mindent felirattal nézek (szürke vagy semi-transpanent), 2 év alatt semmi baja nem volt az előző olednek, mostaninak sem lassan egy éve.

@Yesname: annyira nem életszerű azért hogy az LDt szervizmenüből kapcsolgassam ki-be, attól függően h épp mit nézek (SDR:ki, HDR:be).
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2019.01.15. 07:40:56
  • yesname #92132
    Egyébként is ahogy mondtam: minek kikapcsolni? Felsőkategóriánál nincs előnye, csak hátránya. Másrészt, aki gari miatt parázik, kikapcsolja maximum gari lejárta után.
  • yesname #92131
    Semennyire, ha nincs köze egy esetleges hibához.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2019.01.14. 21:46:02
  • sanya200
    Konkrétan akkor nincs olyan 4k tv amiben nincs hdr? Mert ebben az árkategóriában akkor felesleges az egész.Főleg hogy én jobb szeretek filmeket is felirattal nézni pl az meg az oled kárára megy.Komolyan elgondolkodok akkor egy 4k 40"+ monitoron ami inkább alkalmasabb konzolra.Nekem nem kell 55".
  • partizan182
    Szervíz menüben turkálás mennyire üti a garanciát? Úgy tudom erősen.
  • yesname #92128
    Ki lehet kapcsolni nyugi. Van rá megoldás hétköznapi user számára is, de minek?
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2019.01.14. 19:40:37
  • Kandurex
    Fald panelnél nem gond ez. Mindazonáltal igazad van. Tényleg nincs egy olyan TV aminél nincs kompromisszum, talán ilyen nem is lesz.
  • Tinman #92126
    Kész. Megölöm magam. Nincs normális 4k tv. Elmegyek hibernálom magam 1 évre, utána talán már lesz végre.
  • partizan182
    Egyik tavalyi Samun sem lehet kikapcsolni a dimminget, még azon sem ahol edge dimming sincs (7es szériák). Az jó kis egy "zónás" global dimming, egész képernyő fényerejét rángatja.
  • Tinman #92124
    Q7,Q8,Q9 dettó ilyen? Kikapcsolhatatlan? El nem hiszem! (Q6-ról esetleg, bár vannak ötleteim.)
  • partizan182
    HDR-t be-kikapcsolni nem lehet, a forrásod vagy HDR vagy nem. Ahogy mész lejjebb úgy pusztul az SDR teljesítmény is, bár kevésbé meredeken. 300 alatt én NU8000-t vennék, vagy ha nagyon fontos a betekintési szög (kontraszt kárára) akkor LG SK8100-at.
  • sanya200
    Olyan nincs mint a q6fn csak hdr nélkül.Mert írtátok hogy amúgy is szar ilyen árkategóriába, vagy legalabb legyen kikapcsolható
  • partizan182
    Lol, akkor már inkább égjen be, kevésbé zavaró.
  • n000rbi
    >szemből teljesen vállalható

Pontosan ezért marad még az 55W829B pár évig. Tesóm nemrég vett QF6N-t, aminek szép is a képe, de amit nem bírok, az a kikapcsolhatatlan dinamikus kontraszt. Egyszerűen nincs OFF állás, csak alacsony és feliratos tartalmaknál folyamatosan változtatgatja a fényerőt...
  • partizan182
    VA lcdk kontrasztja qled ide vagy oda ugyanakkora, szemből teljesen vállalható. Ami nekem elpusztítja az élményt az a rémes/szánalmas betekintési szög.
  • Ulthanito
    Parasztvakítás vagy sem, a samu Qledes tévéi gyönyörű képet adnak. Persze lehet méregetni vonalzóval, hogy a fekete az oleden két centivel feketébb, csak értelme nincs nagyon.

Inkább picit kevésbé legyen fekete a fekete, de ne égjen be.
  • Tatyla
    kár hogy egy parasztvakítás az egész QLED technológia
  • darkSectorxxx #92116
    :)
  • Kandurex
    Mintha nagyobb lenne a map az eddigi megszokott Souls-oknál. Ami pozitív.
  • Kandurex
    OLED-el pariba max. a Sony és a Samu Fald paneles dolgai léphetnek. Pl. Q9 vagy Z9

Minden más felesleges pössentés.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.01.13. 19:33:19
  • partizan182
    Jövő héten nézem havernál a vacsiúj NU8000-t, megírom majd, hogy 3 év oled után milyen élmény volt. Másik haver 75ös MU6102-e gyakorlatilag nézhetetlen (day 1 mérgelődés) , ez remélem jobb lesz.
  • darkSectorxxx #92112
    nem akkor se égjen nyugodtan, csak kevésbé fogok mérgelődni, míg jön egy jobb megoldás.
  • TDC Geronimo
  • partizan182
    Ebből nekem csak az jött le, hogy ellenkező irányba, de ugyanannyira szelektív a hallásunk. Meg hogy nem az a gond hogy beég hanem hogy drága. Mert ha kevésbé lenne drága (azért 200k sem olcsó) akkor égjen nyugodtan.
  • darkSectorxxx #92109
    De mit kéne néznem, azért linkeltem a videót hogy milyen jó, hogy még a régi gépeken is ennyi fps van és azért is jó a célzás többekközt mert 60 fps megvan stabilan.
    Nem elelnérvnek szántam a videót most.
  • TDC Geronimo
    Hát nem tudom én PS pron majdnem lockolt 60at látok te nem tudom mit nézel. Amúgy meg a smooth-ot nem kifejezetten az fpsre értettem, hanem hogy milyen precízen lehet a karral mozgatni a célkeresztet. Sok játéknál nagyon szar a célzás pl RDR2. Itt nem az
  • darkSectorxxx #92107
    "...smooth..."

• darkSectorxxx #92106
    Igen ez a probléma amúgy, az áruk, ezért nekem most még akkor se lenne, ha nem égnének be. :)
  • Kandurex
    Az ára is kellemes, az 55"-t már megkapod 260 körül!. (270e a Media Markt-ban!) És az rtings is dobott rá egy kövér 8 pontot, ami ezért az árért azonnali vétel!
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.01.13. 13:02:07
  • Tinman #92104
    Na ezt jól látod. Ha ezek az OLED-e 200k körül mennének ezekkel a rizikókkal, az ember megrántaná a vállát, hogy na bumm, beég majd valamikor, és akkor mi van? De inkább 3x ennyiért megy és az már nyugatabbra is morgásra ad okot.
  • Tinman #92103
    Szerintem neked is a Samsung Q6FN lesz a nyerő. Gaminre eléggé ütős, a local dimmingje az ami felejtős, de ahhoz, hogy ezen a téren is rendben légy gyak. 500k felett kéne költened. Szvsz menj be egy boltba és vásárlás előtt nézd meg a Q6FN-t, szerintem ennyi pénzért best buy. (270.000 Ft az 55"-os verza!.)
  • Kandurex
    Szerintem, ha viszonylag szűkösebb a keret, akkor a Samsung Q6 TV lehet neked a legjobb választás.
  • sanya200
    Akkor mit ajánlotok? 3-500-at nem adok érte.Filmre-ps4-re kell, pc-re meg elvétve.Esetleg nagyobb monitor nem jobb játékra.Abból is van 40" felett is.A válaszidő biztos jobb
  • darkSectorxxx #92100
    Akinek van pénze 10 ilyen tv-re, akkor kb lefedi a 10 tv-vel 1 napját. :P