PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eurogamer
Essential
PC Gamer
90 / 100
IGN
10 / 10
Metro GameCentral
9 / 10
GamesRadar+
5 / 5
Easy Allies
9.5 / 10
Game Informer
10 / 10
Game Revolution
10 / 10
illetőleg jópár kisebb csapat indie studióvá alakult át, ott is azért képződtek gyöngyszemek
Ha valaminek az értékét pénzben mérjük le, és tegyük most ezt a CP-vel, akkor sikeres, jó játék.
PS5 II PSVR
Grossman a Telltale-nél bizonyított, és nyilván a Sam & Maxeknél besegített Steve Purcell is, ha őt LA-nek vesszük (ha ő inkább maga a Sam & Max). Gilbert ugye a Humongousnál csinált gyerekesebb, de sikeres és megbecsült kalandjátékokat, majd besegített a Death Spankbe, és a Thimbleweed Park elég jó lett, melyet egy másik régi motorossal Gary Winnickkel hozott össze.
A Quest for Gloryról ismert Cory és Lori Cole is csinált az elmúlt években egy szellemi utódot, két Kickstarter.kampány és a házukra felvett jelzáloghitel után. Ha üzletileg nem is taroltak, a célközönség, azaz a régi rajongók és a szakportálok dicsérik a Hero-U-t.
A Black Isle-ból kiváltakat írták már előttem.
Jó példa szerintem a PlatinumGames a Clover (Capcom-leány) bezárása után az egy szép csapat lett. És Mikami onnan kiválva a Tango Gameworksöt is összehozta.
Molyneux meg minden szélhámossága ellenére még felépített egy Lionheadet a Bullfrogból (Black & White, The Movie, Fable) való távozása után.
A Two Point Studiost is a The Hospital hajdan bullfrogos, majd lionheades atyjai hozták létre.
Nyilván olyat könnyű mondani, aki egyik nagytól átmegy a másikhoz, és ott alkot, fluktuáció van. Olyat, hogy egy nagy stúdióból kivált személy vagy szűkebb csoport egy újabb nagy stúdiót hozzon létre szinte a nulláról, már nehezebb.
Nem mintha különösebben vérmes reményeim lennének, de azért kíváncsi leszek, hogy mit csinál a Dreamhaven. Az, hogy sok ott volt a volt blizzardos, egy dolog, de hogy Morhaime is csatlakozott az nem semmi. Roperék Hellgate-je mellett nálam amúgy a Runic-féle Torchlight is bukás volt korábban, de a Torchlight 1-2 a maga kategóriájában még sikeresnek mondható volt, igaz, azóta belebuktak.
Chris Roberts meg jobban égetni a pénzt, mint az Originnél annak idején, már csak játék kellene. (Brabennek az Elite Dangerousszal összejött, de az esetében még a cég is régi, csak a sokadvonalból léptek újra előrébb.)
Nyilván az említettek közül a legtöbb új cég 10+-os, idő is kell a sikerhez, és egyre nehezebb csipet csapatra építve AAA vizekre evezni.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2022.02.23. 14:54:31
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
...vagy OnRush, ex Driveclub/Motorstorm arcoktól
szóval azért végülis vannak címek :D de tényleg ritka, ami megváltaná a világot
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.02.23. 14:30:28
jah, vagy a Respawn, ők ugyebár sokan ott ex-Infinity Ward-osok... de hirtelen több nekem sem jut eszembe
Arc Raiders-re kíváncsi leszek idén (HA idén...), ami majd az ex-DICE brigádtól gyün
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.02.23. 14:12:16
Ami persze nem prejudikál semmit ez esetben, csak úgy eszembe jutott.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.02.23. 13:58:54
Adversus solem ne loquitor
Mondjuk a botrányok lényege nem az volt, hogy nem jó a játék, hanem hogy nem ezt ígérték meg hogy last genen kb játszhatatlan volt. De maga a játék is visszalépés minden téren a W3-hoz képest, ez is igaz.
CD Projekt Red veterans are launching a new studio and making a dark fantasy RPG
nyilván vannak fenntartásaim, de hátha..
CP2077 sajnos egy nemlétező produktum számomra továbbra is, bárhogy toldozgatják foltozgatják, a befőttesüvegben polcra rakott szar esete :D
(PC-n toltam anno, nem volt jó ott sem sajnos - és nem a technikai oldalról/bugokról beszélek)
remélem elfelejtődik a DLC-k után örökre, és lapozhatunk a Witcher 4-re, vagy bárhogy is hívják majd.. :D
Egyetértek.
De nekem tetszik a CP is. Nem egy Witcher, de azért nekem bejön.
Ettől függetlenül nekem ez a játék se így nem tetszik, se ahogy megjelent, egyszerűen nem köt le egyáltalán. Fasorban sincs ez a Witchertől, se sztoriban, se mélységében se sehogy.
PS5 II PSVR
Aki esetleg lemaradt volna róla:
Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol
így csak kapcsolgatnám a 2 módot, mert mindig kíváncsi lennék, hogy épp hogy néz ki az a jelenet
Ez a szekrényes dolog meg lehet, hogy 10ből 1x ha előjön. Én pl túl tudtam tenni magam a bugokon az első végigjátszáskor. Game breaking pl egy se volt.
Amúgy abban a szobában volt ez, ahol az elején kivisszük a pucér nőt az erkélyre, majd visszamegyünk a szobába. Ott a fal mellett vannak szekrények, és Jackinek arra könnyebb visszajönni. :D Én túltszem magam ezen.
Amúgy a fal csak ebben a lakásban rombolható? Máshol nem is emlékszek, hogy szét tudtam volna lőni a falat.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
"Természetesen az 1.5 után már el se indul, de majd újratelepítem"
modok miatt nem indul
PS5-tön kipróbáltam a trialt, érdekelt. Én nem vagyok benne biztos, hogy ez fix 30fps, érzek bezuhanást, lövöldözésnél pedig szörnyű az egész.
Teljesítmény módban viszont okés, még az autóvezetés is ok. Viszont!
Jackie átment a szekrényen, és crashelt a játék. Amikor Jackivel kell ebédelni az elején és először megyünk a tömegbe, akkor én elmentem kocsikázni. Összeszedtem a rendőrös csillagokat, lehajtottam az útról, fel a lépcsőre, ütöttem el sorban az embereket majd crash (tekints el attól, hogy mennyire morbid volt ez). :D Szóval itt valami még mindig nem ok, viszont! Aki még nem játszotta végig annak ez most egy tényleg jó esély, aki pedig visszatérő az szerintem ráér még a következő télig, amikor már talán valami plusz tartalom is lesz a játékban. :)
Ami viszont tény: Annyi pénzért amennyit most kérnek érte simán megéri.
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2022.02.22. 10:01:34
Ez itt off, de nálam (i7-7700k, 2080ti, 16 gb ram) rakás tweakelés után, rt reflection on és dlss mellett 60-90 fps-sel megy 3440x1440-en. Egyszer-egyszer befigyel 60 alá egy picit, de elég stabilan jó amúgy és a gsync monitor ezeket kezeli. Teljesítményproblémám nem volt a játékkal pc-n, t-pózolás, na az igen, de az más. Meg vicces fizika, de ezeket közben patchelték.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
https://ibb.co/ZVYtvyg
https://ibb.co/HNjSWcm
nem, nem a fotó mód cseszi el/javít fel semmit - sajnos :(
szóval jah, azért szerintem szembetűnő, és nem csak a particle effekten, hanem a textúrákon is, meg kvázi mindenen... :\
vagy kicsit csiszolnak valahogyan a performance módon (ha nem checkerboard 1800p lenne, hanem akár egy dynamic 1440p nem lenne jobb, a lá DeS Remake?) ...vaaaagy a Ratchet-féle 120Hz mode (40FPS) rohadt jó lenne, ha lehetne implementálni itt is, szerintem a lehető legjobb megoldás lenne félúton - nyilván HDMI 2.1-en csak
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.02.21. 18:00:29
De gyorsan átpörgettem a reddit megathreadet, ahol az 1.5 bugokról írnak és ilyet, amivel ti ketten találkoztatok, nem találtam. clipping issue-t úgy ált nem jelentett senki. 90%pc-n problémázik a rosszabb performance miatt vagy a crashért, amit a feltöltött modok okoznak. Ps4-en van pár ember, akinek újra kellett rakni a játékot, van akinek úgy sem ment, de erre már jött azóta egy hotfix. Kb ennyi.
Na ugyanilyen bénaságok történtek anno, csak az még PS5-ön volt. Ez meg most XSX-en. Most lehet, hogy azóta a PS5-ös változatot kipofozták, az XSX-est meg nem, de erre csekély esélyt látok :)
De még mindig nem értem mi köze mindennek ahhoz, hogy mennyire mélyültem el benne. Ha elmélyülök benne, akkor megtisztel a játék azzal, hogy működőképessé válik, amúgy meg nem?
Nem tudom, hogyan kell, de szívesen rekordolom a scav-es első küldetést Jackievel, hogy van-e benne bármi ilyesmi. Eddig én nem láttam semmi hasonlót, de a leírások sem jelentenek semmi hasonlót. Digital foundry sem talált semmi ilyet.
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
De miért is jó?
Segítenél ebben?
<#taps>#taps>
Nyilván azoknak szólt, akiket eleve érdekel a játék.
Vicc az egész. És a legfontosabb az volt most is, hogy legyen szebb. Valszeg pont ennyire voltak rendben a prioritások az egész fejlesztés alatt, és ezért született az, ami. Én nem látom azt sem, hogy itt lenne bármi, amire érdemes várni.
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."