121472
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Hát, akkor nézd a falon száradó festéket, miközben 100 ezrek kiválóan szórakoznak vele. -
Pedig jópofa, főleg coopba -
Na ez a franchise egyike azoknak, amik előtt egyszerűen értetlenül állok, hogy vajon mégis mit esznek benne az emberek. Belenéztem, de kb 2 perc után ki is nyomtam, mert ezt már láttam 10 éve, vagy nemtom mikor jött ki az első rész.... Inkább nézném, ahogy a falon szárad a festék, mint hogy ezzel játsszak.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.08.05. 21:22:52 -
-
LOL és tényleg :D
Én eddig nem ezt néztem :D
/na nem mintha ps4 verzió lett volna tervbe véve :) -
FPS is eléggé. Hűek maradtak a bethesda konzol minőséghez :D -
Fallout(in space) by Obsidian.
Hátha nekik jobban sikerült (mondjuk a facial anim egy fos, a játék ettől még lehet jó ) :) -
-
sanya200 #95720 Az az egyhavi ea acces előfiut talán megér. -
checkerboard 4K lesz valószínű mindkettő. Anthemet meg felejtsd el -
sanya200 #95718 Sziasztok.
Csal érdeklődnék hogy a nemsokára megjelenő játékok mint pl a borderlands 3 vagy a doom eternal,támogatja-e a 4k-t.Vagy legalábbis pro-n fut-e majd 4k felbontással.Mert ha nem akkor maradok a pc verziónál,ott jobb az irányítás de az nem bírja el a 4k-t.Konzolon ha fut abban is akkor inkább ps4-re veszem meg.
Ja meg az ea acces-be benne van az Athem?A múltkori listában nem szerepelt de most a store-ban ottvan.Az se megy pc-n de érdekelne azért.Ha más nem unaloműzőnek még nem jön a borderlands 3. -
Zóanagyvarázsló #95717 Egy játékot te irányítasz, így ebből a szempontból* jobban benne vagy, ha 15 órán át nem tudsz azonosulni a saját tetteiddel (ugye a GTA más, mert az FUN, illetve humoros, a SotC egyik sem), a kolosszusok megölése pedig mind érzelmileg, mind mechanikailag csak ürességet nyújt, abba bele lehet fáradni. Nagyon jó, hogy van ilyen, de a kevesebb nekem, ha nem is több, de elég lett volna.
Mindezt csak azért hangsúlyoztam, mert tényleg megtapasztaltam azt is, amiért sokan nagyszerűnek tartják a játékot, de azt is, hogy mi tud benne taszító lenni.
Szeretem a komolyabb tartalmat játékokban, működik is, de az irodalom és filmek azért még mindig más szint. Ugyanakkor a Doom vagy a Bayonetta elég jól állja a versenyt az akciófilmekkel. És nemcsak arra gondolok, hogy egy Endgame-ben az akció mennyire nem tud lázba hozni, hiszen gyakorlatilag egy intró az egész. (És ezen a ponton eszembe jutott, hogy milyen érdekes és könyörtelen élmény volt a kritikailag legyalázott Kane & Lynch 2: Dog Days.)
*Mert például ezt a filmet egyébként sokkal jobban átéltem. -
BB alap legvégén vagyok, DLC kb. 30%-nál járhatok. Nyilván letolom, nem szar ez, csak nem elég jó és lehetett volna sokkal jobb.
Minap néztem a DaS speedrunt izé... glitchrunt és megint konstatáltam, hogy a From amit ott letett az a csúcs, onnan már csak lefelé lehet menni. De talán a Sekiro majd rácáfol... tolni fogom feltétlenül, esélyes, hogy pár hónapon belül, de most nincs VGA-m (2 hét és lesz), elavult hardveren (PS4) meg nyilván nem fogom. -
Egy picit mature játék, a PS2 userek meg szvsz nem voltak annyira azok.
Igen, a kimaxoláshoz, time attack, meg kerthez kell a 20 óra simán,de az 1x letolásra nagyon sok.
Na de kinek mi a joy... szórakozás az is, ha egy mű hat a lelkedre. Ha nem lenne az egy csomó könyv/színdarab mehetne a kukába, mer' nem joy... joy, az csak másképp, lelki táplálék. Játékból meg ilyen nem sok akad.
Elfogadom, hogy van akinek ez nem tetszik, de sokunk számára mérföldkő a cucc, szerintem nagyon is jogosan. -
Zóanagyvarázsló #95714 Azt aláírom, hogy Quantum Breakkel vagy a Battlefront 2-vel bűn játszani, de a BB-hez képest legalább villanások játékidőt tekintve, mire befejezed verbálisan a szidásukat, végük van. Sokkterápia a hosszabb, de fajlagosan kevésbé fájdalmas agónia helyett. -
Seggíró nem érdekel inkább? Ahhoz nem lesz DLC, van race -re is.... -
Bár csak annyi lenne a BB baja :-(
De azért toljad, ezeknél a szarabb is elég jó :-D -
Zóanagyvarázsló #95711 A Dark Soulsra se tudom tisztességesen rászánni magam azóta sem. Érdekes élmény volt a Demon's Souls, de a From-mágia nem kapott el annyira, hogy folytassam. Talán még a "klón" Nioh és a saját Sekiro érdekel valamennyire.
A Bloodborne-tól meg elvette valaki az addig sem túl nagy kedvemet, aki telesírta az SG-t a kromatikus aberráció miatt. -
OMG! Seth nem vót' a kertbe, ergo nem platinázta ki PS3-on, meg ezek szerint PS4-en se! Mivé lesz a világ?
-
A GoW hiánya okoz fejfájást, meg a Bloodborne-t is végiglőheted
-
Ha veszel be gyógyszert, hát ne ezért a játékért :D -
Zóanagyvarázsló #95707 A PS a gyógyszer, én meg eldöntöm, hogy melyiket szedem. Egyelőre valahogy nem okoz akkora fejfájást a The Last Guardian hiánya, hogy rohanjak a patikába. De majd másfél vagy két év múlva már elviselhetetlen lesz
-
Nem, azt sem tudja gyógyítani, hiszen azt Te tudod gyógyítani ;) -
Zóanagyvarázsló #95705 Ezúttal kivételesen arra gondoltam, hogy PS4-em nincs, de PS5-öm - ha lesz még kedvem és időm játszani, illetve Godzilla nem nyeli le Nippont - lesz. Szóval a platformhiányt szerintem tudja gyógyítani :) -
Nem fogja azt a ps5 sem meggyógyítani. Annak nem ilyen értelemben vett technikai gondja van. -
Hm tényleg, Last Guardian... nekem full kimaradt az egész, meg valahogy feledésbe is merült... lehet pótolni kéne?! :D -
Zóanagyvarázsló #95702 A gen végén jött, vagyis amikor "mindenkinek" volt PS2-je, még a kezdetben értelmes játékkal nem rendelkező PS3 előtt megjelent mindenhol. Vették persze, de azért a fejlesztési idejét is figyelembe véve, nem pénznyomda volt. Ezzel nem a játékot kívánom degradálni, csak jelzem, hogy 2005-2006-ban sem imádta mindenki, hiszen a PS2-es user base-ből maroknyian játszottak akkor vele, más nagy nevekhez képest.
A 20 óra nézőpont kérdése (eleve a Limbóra és az Inside-ra írtam, hogyha olyan hosszúak lennének, hasra ütve), time attackhoz, a megmászhatatlan megmászásához kell annyi. Én ezeket kihagytam (bár az utóbbinak nekifutottam a végén), de próbáltam mindent felnyalni, így lett 16:50 a második végigjátszás legeleji mentésem ideje, és 14:35 a 15. kolosszus utáni mentés). El kellett volna engednem, de reméltem, hogy találok valami érdekességet, illetve a fejlődéshez jól jött az opcionális farmolás, melyre igenis épített a design.
A nem szórakoztató alatt a "joy" hiányára gondoltam. Ez egy melankólikus, letaglózó játék, nem az Örömóda zeng alatta a tudatodban. Éppen az általad említett céltalan gyilkolászás miatt rossz volt játszani, hiszen gyűlöltem a főhőst, akivel nem azonosultam egy percre sem. Ettől még érdekes, megtapasztalandó élmény volt. A számomra való elnyújtottsága miatt viszont valóban munkának éltem meg. Volt olyan egyébként, hogy volt egy kolosszusnak egy trükkje, jött egy másféle, majd megint ugyanaz kellett az újabbhoz.
A játék klasszikus, de nem való mindenkinek, és nem való minden tisztelőjének sem többszöri újrajátszásra. A megjelenés idejének van ebben szerepe, de nem az a döntő. Az meg már egy érdekes folytatása a történetnek, hogy a The Last Guardiant sokan úgy élték meg, mint egy megkésett 2005-ös játékot. Repesve várom, hogy játszhassam PS5-ön, és megkapjam, hogy 2016-ban kellett volna. -
Nálam 1x végigjátszós volt PS2-n,se nem kert-eltem, se nem time attackoltam :) .
Ez egy olyan játék számomra, ami elsőre agyonüt a hangulatával, utána viszont már nem ad semmit. 10/10 volt akkor, maradjon is meg annak. -
Na de miért nem lett ott és akkor kasszasiker? Mert nagyon a gen végén jött. Asszem 1.2m így is elment belőle, szóval bukó nem lett, de bankot se robbantott. Ráadásul eléggé érett fej kell hozzá, nem egy GTA feelin'.
Má' milyen 20 órásra? Az a játék akkor 20 órás (mer' amúgy jó, ha 10!), ha a titkos kertre is pályázol, oda meg rajtam kívül nem sokan mentek fel... na jó, Seth tuti :-D
Oks, neked elfogyott a mechanika én meg epedve vártam az újabb monsztát, hogy hogy fog kinézni, hogy megyek fel rá, hol keressem majd a gyenge pontjait. Egyik jobb volt, mint a másik. Az egész egy nagy epickség.
"de az biztos, hogy nem a szórakozásról szólt, egyetlen másodperce sem"
Akkor mi a rákért játszottál vele, ha nem szórakoztatott? Bányamunka? Szeretsz szenvedni? Látókör szélesítés? Hogy elmondhasd ezt is letoltad?
Engem mocskosul lekötött és szórakoztatott, minden másodpercét élveztem, nagyon sajnáltam, hogy vége lett. Nekem mint látod nem 2006-ban, hanem 5 évvel később ütött be.
-
szerintem is anno zseniális volt a SotC PS2-n - mégha úgy akadt is néha, mint a kurvaélet :DDD - mi egy végigjátszásra végignyomtuk az egészet, annyira rohadt durván beszippantott.... eszméletlen élmény volt, sosem feledem el.
viszont PS3-on nyomtam a remasztit, ott már annyira nem kötött le engem sem - PS4-en még nem próbáltam, de szerintem ott se adna akkorát már, hogy nekiálljak újra, bevallom :\ de jóáron majd lehet azért megveszem, tényleg azért egy gaming mérföldkő a szememben - legalábbis SONY-exek között fixen :) -
Zóanagyvarázsló #95698 Ez mind igaz, de azért azt se felejtsük el, hogy PS2-n nem volt ez ám kasszasiker vagy közönségkedvenc, a kritikusok rajongták körbe és az ínyencek. Egy rétegjátékról van szó, mely más kultúrából érkezik, és művészet, művészfilm akar lenni. Lehet magyarázni az évszámmal, de még jó, hogy nem mindenkinek való!
Amúgy amit írsz, azt én már a legelső bosstól elkezdtem érezni (PS3-on), és azt is sejtettem, hogy a végén mi várható, azt meg "tudtam", hogy mi nem. Érthetően kellett pár kört futni, de vagy 10 kolosszust kivágtam volna belőle, bár akkor nem sikerült volna mechanikailag is totálisan belefásulnom, csak többé-kevésbé. Olyan érzés volt, mintha a Limbót vagy az Inside-ot elnyújtanák 20 órásra ugyanazt ismételgetve. Semmi baj nincs az alapmechanikával, de lássuk be, hamar "elfogy". Persze ezt teljesen áron kínálták PS2-n, kellett a hossz, mint a Halónak (bár ez inkább csak szarkazmus, nem hiszem, hogy Uedát ez vezette).
Az már egyénfüggő, hogy valakiből éppen így váltja ki a "szükséges" érzelmeket, így élvezi, vagy mindez már sok neki. Érdekes játék volt, örülök, hogy végigjátszottam, de az biztos, hogy nem a szórakozásról szólt, egyetlen másodperce sem. Szóval a végén, az általad említettek mellé még egy csatlakozott: derohadtjóhogyvégrevége. Ami őszintén szólva már inkább tompította a többit, mint erősítette.
Pedig szeretem Kuroszava filmjeit, az Andrej Rubljov 5 órás verzióját sem untam egy pillanatig sem, de a játékipar egyik művészi csúcspontja biztosan csak 2005-ben lett volna fogyasztható a számomra, mert az az egyszerhasználatosságáról ismerszik meg. (Ez nem feltétlen neked, hanem a "mindent a maga idejében kell játszani, máskor nincs értéke" hozzáállásnak szól.)
-
Egyrészt ha dobozos verza, ne dobd ki, megveszem jóárasítva 
Másrészt a PS2-es Sotc előtt ilyen toronymagas boss ölés nem nagyon volt. Főleg nem olyan minőségben... majd beledöglött a PS2, szerintem volt ott néha 15 frém is néha.
Pont az volt a játék másik nagy vonzereje, hogy különösebb nagy monológok nélkül tudtak hatni rád. Mész és ölöd a bossokat, hogy megmentsd a "hercegnőt". Na de egy idő után a játékosba belehasított az érzés, hogy ezek a szörnyek nem tettek ellened semmit, te mégis betörsz a világukba és halomra ölöd őket. Megéri ez az ár a szerelmedért? Ezt az érzést pedig úgy ültette el beléd a játék, hogy nem mondta ki, csak éreztette.
Maga az atmoszféra is szándékosan olyan. Érzed az ürességet, hogy egyedül vagy, hogy ártatlan szörnyeket gyilkolászol, miközben rájössz, hogy a legnagyobb szörny itt te magad vagy. Ebben rejlik a Sotc zsenialitása. Volt olyan pont a játékban amikor elérzékenyültem, pedig nincs is szivárványos alsóm azóta se...
Az viszont szerintem is kicsit sok, hogy 3. újrakiadást éli meg a játék, remélem PS5-re nem jön egy re-remaster. Meg ha ez jött, az ICO mé' nem? -
Az egy 15 éves játék. Nem ennek a kornak szólt. -
Van más is akinek nem tetszik/tetszett a Shadow of the Colossus? Csak mert neten mindenki mindenhol agyba-főbe dicséri, kritikáknál is bele írjak, hogy kötelező darab PS4 tulajoknak, és hát megvettem... megbántam... nem kicsit, nagyon. Számomra rém unalmas, hogy állandóan csak A pontból B pontba kell menni, ki kell találni mi a gyenge pontja a kolosszusnak (vagymiafenének), aztán felmászni, kinyírni. Ezt kell 16szor csinálni azt hiszem. Aztán vége? Ennek nem sok értelmét látom. Maga a koncepció jó, nincs vele baj, de a játék TÁTONG az ürességtől, kis millió tartalom még elfért volna és akkor nem lenne olyan monoton a lovaglás meg a kolosszus gyilkolás. 8-at öltem meg, utána feladtam, egyszerűen annyira unalmas, hogy képtelen vagyok végig játszani. Nem is érzem azt a késztetést, hogy nekem ezt végig kéne játszanom, mert akkor negmentem a nőt és boldogan alszom utána. Boldogan hagyom hogy az én történetembe örökre ott feküdjön az a nő, mivel történetileg nulla a játék és egyszerűen nincs semmi ami rá tudna venni, hogy nekem őt meg kéne mentenem, azt se tudom ki az. Ennél még az ezer éves Márioba is jobb a történet és ez sajnos nem vicc. Lehet, hogy a 2005-ben ez nem volt rossz (bár szerintem már akkor is voltak ennél sokkalta kiemelkedőbb játékok), de nekem így, hogy most 2019-ben játszok elsőnek ezzel a játékkal, rém unalmas és az év csalódása egyben. Ezt még arra se méltatom, hogy kirakjam a polcra, inkább kihajítom a kukába és próbálom elfelejteni. -
O,óóóóóóó
Ez a magyarázkodás előszele egy jó kis csúszásnak :D -
Engem is nagyon elkapott. Rég éreztem azt, hogy ki akarom pucolni a térképet egy sandbox játékban. Hát itt érzem... :D
Amikor fülessel játszok még para is tud lenni, a hordák meg brutálisak. Az egyetlen bajom a játékkal hogy futhatna azért jobban is, van hogy eléggé lecsökken az amúgy sem sok FPS.
Figyelj oda hogy milyen képzettséget oldasz fel! ;) -
Ezeket adnám én is, bár egy PES-t sem bántam volna a magyar bajnokság feltelepíthetősége miatt.
Sokáig vártam hogy a Gravity Rush 2 is biztos PS Plus játék lesz, de aztán meguntam a várakozást és megvettem.
Van még pár cím amit szeretnék kipróbálni a PS5ig mert kimaradtak:
The Last Guardian
Spyro
Shadow of Colossus
Persona 5
Monster Hunter World
Kingdom Hearts 3
.. csak ezek közül egyik sem érdekel annyira nagyon hogy megvegyem. :'D -
TomStorm #95691 Húú ez a Days Gone.Nagyon komoly!
Nemlehetletenni:)
Néztem Control előzetest jöhet DS mellé idén!! -
Igazából megvagyok nélkülük. Ha nagyon nem lesz mit játszani akkor a Snipert végigtolom.Uncharted 4 jöhetne vagy Shadow of the Colossus. -
minek fizettem elő.. :D