PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Ha az egyezik az övével a véleményed minden oké, ha nem, akkor " mitcsinyátádarky' ". Ovi.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
Ja szerintem a Detroit-ra gondol talán, így visszaolvasva max azt tudom elképzelni, mert amúgy a többi kommentben max dícsértem a játékokat. Persze ott sem a Detroitot minősítettem, hanem magát a kategóriákat hoztam össze.

Sajnálom, hogy így alakult, de én úgy érzem ha a Detroit a probléma, az egy játék, erre kár kiakadni. (már amennyiben erről van szó)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.10.08. 08:15:13

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

mucsácsó
biztos az a baj, hogy élsz... :( :DDD
amúgy gondolom az ilyen 1-2 szavas kommentek szúrják a szemét, vagy tévednék? :D bár nem értenem, hogy miért :D
darkSectorxxx
What? :D

Lemaradtam valamiről.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.10.07. 22:24:39

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Mike at home
Mert, mit csinált?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Ulthanito
Darky, borzaszto, amit az utobbi napokban itt muveltel. Nem voltam mar vagy egy hete, elerted, hogy a kovetkezo heten se jojjek.

Forza Horizon 4 erdekes volt, kb. 3 orat jatszottam vele, oszt inkabb ugy dontottem, GamePassostul kuldom vissza a Microsoftnak, toltak is azonnal a 3 ezer forint refundot. A GP egy ocskavastelep, ketfele jatek van benne: amivel mar jatszottam, tobbnyire 6-8 eve, meg amivel akkor se jatszanek, ha kenyszeritenek ra. Meg az exkluzivok. Ja nem, olyan nincs mar a Microsoftnak.

PS5 II PSVR

darkSectorxxx
nem mert 2 nappal előtte mehet a letöltés? :D

Mike at home
de. mi meg store-osok nem tudjuk majd letölteni mert túlterhelődnek a szerverek :)

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

darkSectorxxx
<#eljen> :)

mucsácsó
Persze, az más, emlékszem a God of Warnál is ez volt a limiteddel - de itt most gondolom (legalábbis részemről) a standardról van szó :P
az is 19k lesz legolcsóbban (576-ban állítólag holnapig még annyi) - mindenhol kb 20990-21990 HUF... :'D
mondjuk ez a játék fogja is tartani az árát szerintem, mint ahogy a GTA5 is tette/teszi...
darkSectorxxx
Hát limitált darabszámnál lehetséges hogy előre vesznek fel rendeléseket, az miatt, nehogy sokan visszamondják, mert meggondolják magukat és a nyakukon marad, de standard editionokat simán kapni.

darkSectorxxx
;)

mucsácsó
Szerintem sem lehet gáz, ezeket félrerakják elvileg amúgyis, szóval a tiédnek meg kell legyen ott aznap, bármikor is mész érte :)
Legalábbis nekem nem volt gondom dobozos előrendeléssel - de olyanokról én is már hallottam, hogy valaki 1-2 nappal korábban kapta meg - csak hát az ugye házhozszállítós téma, de az nekem most nem játszik semmi esetre se :)
Mr_no_NaMe
Akkor jó, köszönöm :)

Ha lenne ismerősöm aki ilyen boltban dolgozik, akkor valószínűleg én is a megjelenés előtt már 1-2 nappal játszhatnék vele, de sajnos nincs :D

A Yakuza demókat tegnap kipróbáltam... hát érdekes :D De nem rossz... de érdekes :D
Yakuza nagyon más mint a GTA5, én a zero-t tolom, nagyon élvezem, de ez erôsen B kategória sok szempontból. Valahol ettôl bájos persze

PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1

darkSectorxxx
Én ezért is örülök a digi verziónak, mert tuti a launchkor indul, és a kisujjam se kell mozgatni érte.

darkSectorxxx
Yakuza-t dícsérik, de azt nem tudom hogy GTA5-től jobb lenne, mert az nagy szó azért.

Hát sajna nem tudom dobozos előrendelés menetét. De rengeteg ismerős vesz így és még soha nem hallottam azt hogy a launch napján ne kapták volna meg, max a limitált változatoknál lehet gond.

Sőtt inkáb az van, hogy dobozosan napokkal előtte hozzájutnak. ;)

Mr_no_NaMe
Nah a Yakuzáról azt olvastam, hogy még a GTA5-nek is odaver, ráadásul a bunyó is annyira kifinomult benne, hogy élvezet játszani.

Amúgy RDR2 előrendelve. Ugye nem kell attól tartanom, hogy ha esetleg zárásra érek oda a boltba, akkor valamilyen anomália miatt az összes példány elkel annak ellenére, hogy lefoglaltam, előrendeltem stb?
darkSectorxxx
Nekem sokszor jobban tetszenek dögöljekmeg mint a mai játékok nagy része.

warass
"de ne erőltessék már ezeket a lastgen ramaster szarokat"

<#eljen><#eljen><#eljen>

Mike at home
ezzel egyetértek

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Simán lehet hogy a set & setting sokat ad az élményhez: én ezeket az asszonnyal összegabalyodva, kontrollert passzolgatva, döntéseket megvitatva játszom, lehet hogy ez teszi számomra azzá ami. Meg (néhány extrém kivételtől eltekintve) újra nem játszunk semmit, így is évekre visszanéző backlogom van, szal a tény hogy a döntéseim szart se változtatnak mindegy lesz.

Syberia 2-t én anno be sem fejeztem, nagyon langyi volt. Grim Fandango remasterben meguntam hogy 10 percenként a walkthrough-hoz kell nyúlnom és year 3-nál letettem. Dreamfalls addig ment amíg a szuper lopózkodós "játékmenet" a közepén fel nem baszott annyira hogy töröltem a francba. Broken Age nagy nehezen végigment, de a puzzle-okból csak az maradt meg hogy háromból kettőt utáltam. Ezeket mind imádtam volna ha nem akartak volna kényszeresen "játékmenetet" erőltetni: sztori / karakterek / hangulat elvitte volna a hátán őket.

De ez én vagyok, ahogy írtam más-más midnenkinek a preferenciája / ideje / tűrőképessége. Én csak azt mondom hogy ezek a minimálgameplay sztorifókuszált cuccok nem objektíven értéktelenek. Max annak aki nem szereti az ilyesmit. Én meg a tankos stratégiát nem szeretem, de attól még nem feltétlen szar.

darkSectorxxx
Hát bevallom, most nem volt különös célom, csak érzem, hogy nemsokára lesz valami, talán 2019-ben.
És azért bevallom, ez a Forza Horizon 4 is megtetszett, a Forza 7 is bej9tt, ellenben a 6. résszel.
Aztán volt, vagyis van lehetőségem szerezni egyet.

Tanakodtam egy Switch beszerzésén, de ha kijön valami, vagy Gamepass-t veszek, akkor azért elég badass X-en játszadozgatni.... :)
Engem mindegyik platform vonz, mindegyik más miatt.
Nehéz elmagyarázni, meg miért ennyi mellé egy újabb, nem tudom, de a Forza Horizon 4 tuti meglesz, mert a 3 is jó volt néha bemenni kocsikázni, még ha a story mode-ot nem is viszem végig.

Meg most pl eszembe jutott végigvinni a Halo sorozatot, az 5. kimaradt ugye, aztán ezen a régi collection is szebben futna.
valszeg a többi régi játék is, gondolom én, hiszen azok is X360-as játékok.

Most csak az élet nagy iróniája asszem, hogy tavaly előtt vagy mikor megvettem az X One-t, Pont a Ride of The Tomb Raider-el együtt.
Most meg mikor eszembe, vagyis esélyem van venni egyet, PONT megint Shadow egybe pack-ot kapok... :D Szóval az élet iróniája kicsit.

És mind2 alkalommal OKTÓBERBEN vettem a gépet meg és mind2 esetben ugyanaz az ismerősöm segített. :D
Mindezt úgy, hogy pont a TR trilogia azon 2 részét kaptam ingyen, amiket pont a leggyengébbnek tartottam a 3 részből. :D
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.10.04. 12:49:46

Jó kis játék Syberia, de mechanikailag nyilván nem egy fajsúlyos darab az sem, a végjáték meg kvázi interaktív film, és alapból fájdalmas. Összességében szerettem, de nálam már a 2 is csak erős közepes lett (és nehezebb is, de inkább idegesítő, mint szervesen illeszkedő minőségi feladványokkal).

Szerk.: Az erős közepesben sem vagyok biztos a második résznél, inkább a látvány és a világa vitte el, mint bármi más.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.10.04. 12:44:41
darkSectorxxx
<#pias>

Szerettem a TWD S1-et és a TWAU-t is a Telltale-től, de a játékmenet hiánya kihatott a hangulatra is. Az utóbbi még az előbbihez képest is visszafejlődött. Kiábrándító, amikor a sztori szerint nyomozol, de ez csak egybites végigkattintgatását jelenti a tárgyaknak. Volt olyan jelenet, ahol utólag direkt megnéztem, mi van, ha bénázok, akkor meg Snow White szólt, hogy mit hagytam ki... Ilyen nyomozati immerzióval kissé kevésbé jön az érzelmi impact. Számos régi vágású kalandjátékban sokkal jobban működik a nyomozás. (De a TWAU-hoz képest a Heavy Rainben is.)

Hullámokban mindig visszatértek az interaktív filmek (David Cage éppen sznobizmusból szerette így emlegetni az a műveit, és nem játékként), volt, amikor a Dragon's Lair számított nagy dobásnak, más esetben a pályák közötti átvezetők szerepét töltötték be (Wing Commander 3-4), aztán a Phantasmagoria ugyan még kalandjáték volt, de nagyon a filmen volt hangsúly (borzalmas alakításokkal), és persze a Fahrenheit is ütött az osztott képernyőjével, időre takarítással stb. De mindegyik, amelyik csak erre épített, sokkal elavultabbnak számít, mint a hagyományos point 'n' click kalandjátékok.

Lehet azokat nem szeretni vagy nem szeretni, vannak elavult (régi King's Questek), sőt borzalmas mechanikájú (The Legend of Kyrandia) klasszikusok, de sok antik darab megállja a helyét a műfajon belül. Interaktív filmekre meg még rajongóként is nehezebb visszanézni. Valaha zabáltam őket, most meg azt érzem, hogy egyre kevésbé működnek, vagy akár videóként nézve is kabarénak számít egy-egy hajdan menő akciójelenet. Persze ezeknek is megvan a helyük, és mindig örömteli, ha el tudnak mesélni egy jobb történetet a minimális interaktivitás plusszával, illetve meg tudják kicsit újítani a stílust.

Az interaktív filmek alapvetően ("még") játékok, de mivel kevesebb bennük a játékmenet és az interakció, nyilvánvalóan adja magát megkülönböztetés és a filmekhez hasonlítás. A legtöbb esetben éppen ez az alkotók szándéka is. De tényleg elmondható ez másokról is, az Unchartedeket is két pofára faltam, még lövöldözni is jó volt gyakran bennük, a multit is próbáltam, de azokban is nagyobb a hangsúly a filmen, mint a mechanikai mélységeken. Főleg hogy Indiana Jonesnak nem igazán tudtam magam úgy érezni, hogy a harcon kívül a többi játékelemnek nem volt súlya. A játék interaktív műfaj, nem elég, ha filmben mondja el a karakteremről, hogy micsoda, azt máshogy is hagynia kell átélni.
Most nem azért Dark, de akkor ezek szerint azért vettél Boxot, h olyan játékokat játsszál rajta, amiket már a PS4 Pro-don játszottál vagy játszhatnál?
mucsácsó
Jóvan, legalább a november is szar lesz :D
Bulletstorm kurvajó game _VOLT_ - de ne erőltessék már ezeket a lastgen ramaster szarokat... :(
remélem PS5-nél is ez lesz majd, hogy a remastert is remasterelik....
darkSectorxxx
Ja értem, én amúgyis kilövöm majd ezt a Hud-ot ahogy sok más játékban is. :)
Rohadt mód tud irritálni manapség, csak akkor kapcsolom be, mikor gamebreaking tud lenni. PL játszátok a Shadow of Mordor-t Hud nélkül az elején. :D
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.10.04. 11:45:38

Tinman
Sajnos nem változik, de sokkal természetesebb az egész, hogy nincs minden az orrod elé dugva millió bizbasszal a HUD-on.

A Hard az a normal ezekben :-/

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
A GoW-ban miután sokat haladtál előre a történetben, elég sokfelé tudsz menni, de tény, hogy alapvetően lineáris az, csak elég ügyes a lvl design ahhoz, hogy mégse érezd nyomasztónak, ne érezd magad bezárva. Szerintem a GoW ezen a téren is remekül teljesít.

Nem is kell egy akciójátéknak Skyrim-nek lennie... a Skyrim meg szerintem lehetne még RPG-sebb, mert eléggé ki van könnyítve... casual RPG.

darkSectorxxx
Ja ezt értem, de a feladványok komplexitása változik a kapcsoló használatával? Mert legkésőbb hétfőn lesz X, valszeg azon letolom 1x, de az eleje annyira nem rántott amúgy be, csak abbahagytam egyszer mert már 3x kezdtem újra. :D

Amgy ismersz, Hardon viszem a TR-t is, ha eldöntöm végre, mikor.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.10.04. 11:37:49

darkSectorxxx

Tinman
Az új TR elment a felfedezősebb irányba, kevesebb az akció... nem feltétlenül rossz dolog ez... fel kell tolni a nehézséget rendesen és akkor korrekt lesz. Casualon ezek nagyon gázosak egy gyakorlott gamernek.

Ez az első TR az "új" szériából, ahol végre kikapcsolhatók a nagy ződ' nyilak, meg, hogy mit fogj meg a köv. ugrásnál.

Tinman
Egyetértek. Egy jó helyre illesztett bmg, még lehet akár jópofa is, de a #90232 túl rövid hsz ahhoz, hogy elbírjon 4 db. vulgáris jelzőt.

darkSectorxxx
Ne vedd tiszteletlenségnek, de játékokról véleményt mondani, nem szabályellenes.
Amit mások néha nyomnak, a személyeskedés, az viszont az lenne. :)

darkSectorxxx
Ja igen ár/értékben kurvaszar ja, de nem maga a játék, csak a tartalmához képest az ára. Ha a Robotzsaru filet adnák 20k-ért azt is úgy mondanám, hogy 20k-t nem ér egy geci film.
És imádom azt a filmet, amúgy.

De nem maga a játék szar, hanem a 2 opció közül, az messze nem alternatíva "szerintem".
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.10.04. 11:15:08

j0nNyKa
meg fogja magyarazni, pedig mar a stilusert ki kene rakni, de akkor meg en lennek a kocsog, #nemlehetnyerni

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Mike at home
" hogy kibaszott 20k-ért vagy 15k-ért játékot veszel, vagy egy tetves geci filmet?"

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
kb 5 perc után érzed, hogy egy csőben vagy és nem tudsz másfelé menni. A GoW nem egy Skyrim

Jobb szeretem én is az "Interactive entertainment" kifejezést, abba több minden belefér, de magyarul hülyén hangzik.

Más: rámjött a VRhatnék, beraktam a doomot, eddig csak move kontrollerrel játszottan, gondoltam megnézem dual shockkal is. Ugyan az arcodhoz ragasztott kezek látványa elsőre nagyon vicces (másodjára is), de a gameplay így varázslatos, iszonyat kellene már egy új vr kontroller rendes analóggal. Meglesem majd a skyrimet is így, mert azt is csak move-al toltam.

darkSectorxxx
Jogos amúgy.

Új Tomb Raider, vagyis az új 3 csalódás ilyen téren, valami sokkal többre számítottam.

Tinman
Megint elmentél az alagút másik végére. Nem olyan puzzle kell ezekbe, amiken 20 perce agyalsz és lassan vered a google-be "walkthrough", hanem olyan feladvány/kihívás kell bele, ami oda illő, mert amik most vannak benne, azok nullák, semmik, nem is feladványok, csak kötelező gombnyomogatás. Amikor van egy átvezető, majd mehetsz 12 métert, hogy 1 db. liftgombot megnyomj, majd jön egy újabb átvezető az ki szerint játék? Ez egy semmi, egy vicc. Fogalmam sincs, hogy a francba gondolják ezt komolyan a fejlesztők.

A Syberia egyébként pont azért jó példa, mert úgy tudott kalandjáték lenni, hogy közben az nem ment sem a hangulat, sem az érzelmi oldal rovására. Lehet ezt jól csinálni.

A TWD1 anno nekem is bejött, de másodjára tolva már beláttam, hogy ez is pontosan az 1 patronos limonádé esete, pedig kb. ez az egyetlen játékuk ahol a kaland elemek és a mozi között még egész jól egyensúlyoztak. A Wolf remek történet és közeg volt, de játéknak értékelhetetlen. Ha most megpróbálod felidézni, milyen elemre emlékszel belőle, ami játék és nem történet/karakter/dráma gyanítom bajban leszel. Érthető.

Nem. Nem azt írtam, hogy Demon's Souls kihívás kell ezekbe, hanem azt, hogy nem játékok, mert nincs bennük már szinte semmi, amitől azok lennének, autoplay cuccok. Mindegy, hagyjuk, nem vezet ez sehová. Eof.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.10.04. 08:00:19

"Miért zárná ki az érzelmi impact a tartalmasabb játékélményt?"

Mert mikor már a 20. perce azon találgatok hogy vajon melyik képernyôn kell melyik itemet használnom ahhoz hogy továbbvigyem végre a sztorit nekem elillan a fôszereplô érzelmi vívódása. Syberiát szerettem, de az akkor volt, ma már mind az idôm mind a türelmem kevesebb fogaskereket gyûjteni.

QTEbe pont szarok, Telltale szvsz 3 jó játékot csinált: WD1 (újszerû volt és nagyot ütött), Wolf (szuper hangulat), Borderlands (vicces volt, az egyetlen ahol mûködtek a qte-k, pont mert szinte paródiaként használták).

Persze vannak olyan cuccok ahol az egyensúly tökéletes (Portal 1-2 pl), de ez inkább a kivétel (nekem) mint a szabály. Ha kihívás kell vállalom a srácok reggeli felébresztését. Meg a Sekirot ;)

Tinman
Miért zárná ki az érzelmi impact a tartalmasabb játékélményt?

Ott volt a Syberia 1, anno bepárosodott rajta a szemem és mégis hozta a csodás küllemet, remek karaktereket és még játéknak is jó volt. Sőt volt annyira jó, hogy az ember évekkel később újra előveszi. Ezeket a QTE pornókat, amik döntéshozós játékoknak vannak behazudva 1x letolom majd soha többé... igen, van ahol a döntések relatív jelentősebb dolgot is befolyásolnak, de nem is ezzel van a nagyobb baj, hanem azzal, hogy közben már nem játék, csak egy "jobbra-balra film".

Prosztó és kényelmes, mert gondolkoznod nem kellett, ez még nem zárja ki azt, hogy jó dráma legyen... de látod, pont ez az... filmes irány és nem játék.

Neked biztos jó, hogy végleteket hozol a keresztrejtvénnyel, meg a 10k darabos puzzle-el, csak nem erről beszéltem.

Továbbra is fenntartom, hogy ezek a játékok lehetnek sokkal jobbak, tartalmasabbak, ha elmennek játék irányba... nem kell, hogy kidobják a jó sztorit és a remek karaktereket, meg a drámát. Az kell, hogy kalandjátékosabb vénájuk legyen, mert jelenleg a nagy többség ezeket 1x intravénásan belövi magának, aztán 2 napja múlva adja el. Ha megszűnik a lemezes disztrib, ezeket az "instant vízporokat", az akció akciójának az akciójakor fogják leginkább megvenni. Miért? Nézd meg mi a helyzet a Telltale-el... egy idő után egyre kevesebb játékos fizet egy újabb "filmért". Mert nem mozirajongó, hanem gamer...

Ez igaz. :) Eddig is azokat az armorokat részesítettem előnyben amik a régi Kratos-os divatot követik. :)
<#eljen>
Inkább érzelmi impactje van ezeknek a cuccoknak, nem feltétlen a stratégiai / absztrakt gondolkodás / reflex oldalról közelíti meg az élmény kérdését. Ilyen szempontból önmagában az, hogy irányítod a karaktert (akármennyire is limitált legyen az interakció) igen is rengeteget ad hozzá. Megint csak az ilyen Edit Finch / Life is Stragne / Firewatch / Ethan Carter stb cuccokra tudok hivatkozni, mindegyiknél volt hogy konkrétan könnyeztem, se nem prosztónak se nem kényelmesnek, nem tűnt. Konkrétan katartikus volt.

Lehet hogy egy keresztrejtvény vagy egy 10.000-res puzzle nagyobb kihívás lett volna, de ez emlékezetesebb. Legalábbis nekem.

Rage47
szerintem is Mist :)
a fullvért nem áll neki jól például
Tinman
70% kb. Mist armor szvsz.