121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Ulthanito
    Akkor nálam még jókor törte össze magát. :-D
  • LBandi77
    Na figyi.Van 1 olyan varázslat hogy fölgyújtod magad utánna sepuku,fogy az életed de b@szki amikor beviszed a bleed sebzést robban a vér az ellenfelen,átalakítottam a unchit bleedre, kevesebb alapsebzés ( 20- as csak) de 2 ütésből megvan a bleed. Sírtam komolyan sajnáltam a bossokat.Fire gigant Radan,feküdtek mint a szar.Tök véletlenül jöttem rá a Jeges sárkányt próbáltam hátha segít hogy felgyújtom magam,segített.
  • lwb
    Azt hiszem ezt azóta kipeccselték már, nem hal meg többet az eséstől.
  • davidka003
    Fire Giant az no komment. Rettenet sokat szoptam vele.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az első phase-ben nem tudtam leugrasztani a szikláról de a 2.-ban leesett és meg is halt. Amúgy tisztességes harcban nem ment volna ígyis kellett vagy 10 flaska, hogy legyűrjem első phase-ben.Kb 100-as szinten voltam.
  • blackfire001
    Na, ezt öööö... Hát.. Nem volt túl jó hallani.. :D Tehát még a közepén tartok, oké köszi. Mi lesz még velem később azok alapján amiket írtatok te jóég!? :D

Most nagyon kinéztem magamnak a CIPHER PATA-t, lightning faith buildhez másodlagos fegyverként talán ülni fog.
  • lwb
    Égből érkező paca mellett jobbra van egy kis lejárat, ott is van egy grace. A vége felé szerintem a Fire Giant boss utántól kezdődik. Leyndell még inkább a közepe.
  • mucsácsó
    Onnan még bőven van szerintem.. :D
  • blackfire001
    Honnan számít az ERben a "játék vége felé"?
    Én most bekerültem Leyndell várába és hát kúsztam-másztam mire grace-t találtam.. :D

Vicces sztori:
    Keletről bementem a várba, legyőztem egy lovast, aztán utána később pár mályvacukrot. Majd elindultam befelé a városba, legyőztem jópár ellenfelet de sehol egy grace.. Megyek tovább, még mindig sehol.. Párat megint kinyírtam, de elkezdtek jönni a lovagok sorjában, később pedig egy főút szerű úton találtam magam, ahova egyszer csak az égből érkezett egy nagy paca. Ok, akkor másik irány.. Átmentem az ajtón, nyomás fel, de hát ott meg valami zombik és hullazabálók voltak. Na meg egy nagy, zárt kapu őrökkel.. Nagy nehezen túléltem, de sehol egy grace, aztán egyszer csak valami kiméra féle lény is megtámadott, na spuri.. Semmi potion, alig valamicske élet, de aztán lopakodva túléltem és találtam egy gracet miután ugráltam egy sort a háztetőkön és átjutottam valami csatornán egészen egy templomig.
    Hát mondom köszi játék... :D Mint egy sebzett vad úgy menekültem és kerestem mindenfelé a grace-t.

Na ez az az élmény, amit pl egy mindent mutató térkép abszolút elvenne.. Nyilván pár rúnám odaveszett... 100k körül.. Viszont már kezdem megszokni, hogy ez benne van ha új helyre megyek.
  • lwb
    Na, így az ER vége felé az az igazság, hogy jobban tetszett a játék addig, amíg a nagy nyitott világban tudtam kalandozni. A végén ez a sínre tett bossól-bossig haladás nem annyira jön már be. Olyan dark soulsos és ezért picit unalmas.

Az sem túl jó, hogy varázslóként a remembrence-ek közül talán ha kettőt megéri "kiváltani", a többi mind olyan cuccokat dob, amiket sose fogok használni: fegyvert vagy incantationt, amihez sose lesz elég statom, talán ng+++-ban, de azt inkább kihagyom. Ha meg beváltom, akkor az az 50 000 rúna, az már a játék közepén is lófasz.
  • mucsácsó
    Igazából 1 év múlva ilyenkor GamePassban lesz már, de nyilván ez max akkor releváns info, ha van PC/box is :D
    Nekem vegyesek az érzelmein, én azért kíváncsi voltam rá, de lehet jobb lett volna egy Evil Within 3 tőlük, akár FPS nézetre váltva, Resi módra :(
  • blackfire001
    Ha 10-15 órás lenne akkor meg az lenne a baj, hogy miért van ennyire elnyújtva.
    Szerintem az 5-6 óra egy játéknak teljesen jó, a Ratchet sem tart tovább (bár ok, ott a challenge mód).
    Az első fél óra alapján engem már érdekel a sztori, szóval be kell húzzam valamikor. :D Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz, értékelések alapján is ez egy tisztességes munka.
  • davidka003
    5 óra alatt végig lehet vinni. Nem nagy valami. Ez a kézből lövöldözés meg nyögés unalmas.
    Ha esetleg 1-2 év múlva kap 75-80%-os leárazást akkor elgondolkozok.
    De azon se lepődnék meg ha 1 éven belül jönne PS+-ba.
  • Zóanagyvarázsló
    Platina (14, mind PS3, ebből 8 PS2-es játék remastere):

Jak and Daxter: The Precursor Legacy
    Uncharted: Drake's Fortune
    inFamous
    Uncharted 2: Among Thieves
    Okami HD
    inFamous 2
    Sly Cooper and the Thievius Raccoonus
    Sly 2: Band of Thieves
    Sly 3: Honor Among Thieves
    Sly Cooper: Thieves in Time
    Ratchet & Clank
    Dragon's Dogma: Dark Arisen
    Ratchet & Clank 2: Going Commando
    Ratchet & Clank 3: Up Your Arsenal

(Az Uncharted 3 csak a fizetős co-op miatt nem jött össze. A Ratchet & Clank: Tools of Destructiont és Quest for Bootyt is maxoltam, de azokhoz nincs trófea, ahogy a PS1-es Spyrókhoz sincsenek, hiába mentek PS3-on.)

100%, de nem adott platinát (2, mind PS3):

The Cave
    inFamous: Festival of Blood

Steamen 19 játékban gyűjtöttem be az összes achievementet (plusz az Outcast 1.1 az 1999 óta jelenlévő bugok miatt nem adta meg mindet), Xboxon 5 játékot ezreztem (van, amihez jött DLC azóta).
  • Moby
    Most meg simán lement Astel. Nem tudom mit bénáztam vele. Mondjuk volt is benne anyag rendesen, rögtön ugrottam vagy 4 szintet :D
  • mucsácsó
    Ghostwire: Tokyo rivjúk:

IGN
    7 / 10
    PC Gamer
    72 / 100
    GamesRadar+
    3.5 / 5
    Metro GameCentral
    4 / 10
    Game Informer
    8 / 10
    GameSpot
    8 / 10
    Game Revolution
    8 / 10
    Destructoid
    7.5 / 10
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2022.03.21. 16:42:09
  • lwb

Sellen a varázslónő az elején a Waypoint Ruinsból, ha jól emlékszem. Ahol a tökfejes boss is van. Tőle tudsz varázslatokat venni. Igen, a valódi teste egy másik dungeonben van, de ez majd a küldetésfolyama során nyer értelmet.
    Az ő küldetéséhez kell a 3 scroll, ami plusz vásárolható varázslatokat nyit meg nála. Ebből egy van a weeping peninsulán, másik kettő meg azt hiszem valahol Liurniában, az akadémiában tuti van egy, de már nem emlékszem.
    Ha a három scroll megvan, akkor el kell menni a két ősi nagymesterhez (Azure és Lusat, Azure fent a hermit village-nél van a Mt Gelmirnél, Lusat meg valahol Caelidben egy dungeonben, abandoned mine talán, de nem tudom már), mindkettőtől összeszedsz egy-egy legendás varázslatot. Ezekkel visszamész Sellenhez és ha már Radahn nem él, akkor elmondja, hogy menj el a testéhez. Utána Ranni tornya mellett lesz egy dungeon (ahol a sárkány is mászkál), itt egy álfal mögött találsz egy bábú-testet, abba bele tudod rakni a hullájából kiszedett életizéjét. Aztán Rennalához kell menni, ott a könyvtár előtt részen azt választani, hogy Sellennek segítesz és jön egy könnyű harc egy invader-rel és utána mehetsz vissza Lusat és Azure hullájájoz a cuccaikért.

Kb ez Sellen questline-ja.
  • Moby
    Nem csináltam meg egyikét sem, meg mintha Sellen meg lenne murdelva (bár elvileg úgy néztem fel tudom támasztani, de azt se tudom mitől murdelt meg). Köszi, utánanézek ezeknek, de ezt a szaros Astelt már lenyomom, szerintem megvan már a módja. Annyi NPC-vel találkoztam már, hogy nem tudom észbentartani, hogy ki és mit akart, és kivel mi lett. Még az is lehet, hogy én vágtam le, de nemtudom, és ha igen, azt sem, hogy miért :DD
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.03.21. 11:34:41
  • lwb
    Sellenét megcsináltad? Ha igen, akkor Ranniét érdemes most, de figyelj arra, hogy ha Seluvis vagy Blaidd folyamát is vinni akarod, akkor érdemes azokba is időbe belekezdeni. Bár ha már a naturalbornnál vagy, akkor lehet, hogy az a vonat elment. Nagy baj nincs, csak rúnát tudtál volna szerezni.
    Én nem farmoltam egyáltalán, elvileg 70-80 szint Rannihoz elég lesz. A naturalborn elég nehéz harc:

Ha Sellent végigvitted, akkor van Comet Azure-od, szerezd meg Mt Gelmirből a teart a minor erdtree-nél, hogy 15 mp ingyenes varázslás. Valami tankoló idézés legyen és imádkozz egy olyan pozícióért, hogy a comet azure le tudja gyalulni az egészsége egy jelentős részét. Amúgy meg bukfenc és rock sling meteorittal.
  • Moby
    Dungeonba má nem megyek le (hacsak nem akarja a progressz nagyon), mert mégegyszer meglátom ezt a kardos kutyát, és tolok egy deletet az egészre. Ha nem láttam tízszer, akkor egyszer sem. Láttam már segítővel, duplán, kutyaszarral, nem kérem többször. Ebből a felvizetett openworld szarságból már lassan kitanul a UBI is, a japánok most merülnek bele. Éljen.
  • Moby
    Naturalborn, Ranni küldetésfolyamból. Azon megyek, mert kicsit elbizonytalanodtam, hogy tovább tudok-e menni ezen a szinten a főszálban (radahn ment le, de 70-es sem voltam, most lettem csak most 70-es). Tápolnom kellene, de nem sok kanalam van, inkább rámentem most erre.
  • lwb
    Rennalánál én első fázisban azt se tudtam, mit kell csinálni. A második fázissal meg szenvedtem sokat, amíg nem idéztem le az íjász marionetteket, akik stunlockolták elég ideig, hogy le tudjam verni. Rennala közelharccal elég könnyen leverhető.

Astelből melyik? Van a naturalborn és a stars of darkness. Előbbi Ranni küldetésfolyamában van, utóbbi egy dungeon alján.

szerk: ja meteorit 80-90 szintig kb a legjobb.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2022.03.21. 10:52:02
  • Moby
    Én nem tudom, rennala nálam úgy ment le varázslóval, hogy nem is értettem, hogy ez boss volt-e. Sőt, tonképp eddig minden boss ilyen volt a játékban Az első bossnak nevezhető boss most jött szembe: Astel. Na vele kínlódok 70-es szinten. Kevésnek érzem magam hozzá. Úgy onehitel, mint a szar.

/ezen a szinten még mindig meteorit staffal megyek, mert még mindig jobb, mint a azur, mert az csak +5-ig elérhető nekem
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.03.21. 10:50:42
  • lwb
    Comet Azure az nem trükk, hanem lényegében szükséges módszer. És sokszor nem is működik, messze nem mindent verő megoldás és trükknek sem nevezném. Nem is fogják patchelni pont ezért, mert eléggé szituációfüggő, hogy tudod-e használni vagy sem.

Ha varázslóval úgy próbálsz játszani, mint egy str/dex builddel, akkor Margitig se jutsz el. Meg akkor miért nem str-dex karakterrel játszol inkább. Pont ez a pláne ebben, hogy más típusú karakter, más stílusú végigjátszás, más játékélmény.
  • Ulthanito
    Mindig is menőnek találtam ezeket a cuccokat, de valahogy sose vitt rá a lélek, hogy ezekkel kísérletezzek. Szerintem ezek nagy könnyítései ezeknek a játékoknak, én kevésbé érezném azt, hogy valójában legyőzöm ezeket az ellenfeleket ilyen trükkökkel.
  • lwb
    Lusat Staff kicsit több fp-ért extra sebzést ad a varázslatoknak, ezért bossok ellen jó, de szimpla ellenfeleknél pazarlás. A carian regal kb a második legjobb INT-tel fejleszthető staff. Rennala dobja ezt, az előbbit meg Sellen küldetése során lehet felvenni. Itt nincs extra sebzés, de cserébe nem is kerül több fp-be a varázslat.

Comet Azure az ugyanaz a varázslat, ami a sword of night and flame-ben is volt, csak erősebb. A sugár, amivel leporszívózod az ellenfelet. Ezt kombinálva a 15 mp-ig nem kerül fp-be a varázslat physics potion-nel, 15 mp-ig brutál sebzed az ellenséget - feltéve, hogy nem ugrik el, mert mozgatni a sugarat nem tudod. Normál esetben a sugár 3 mp alatt lenullázza kb az fp-idet, de a potionnel 1 hitelhetsz egy akármilyen bosst, ha nem elég gyors vagy ugribugri.
  • Ulthanito
    Azt se értem miről beszélsz. :-D

Jó öreg katana meg sepuku, aztán kész.

Amúgy a boss sárkányt is kis szerencsével elsőre le lehet vágni, nekem a katanával azért volt benne 6-8 próbám, mire lement.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2022.03.21. 09:29:24
  • lwb
    Nem az, hanem amelyik a semmiből berepül az elején. Az nem boss szerintem, bár az tény, hogy csak egyszer kell leverni.

Varázslónál nem a fegyver a lényeg, a lusat staff +10 bossok ellen amúgy carian regal +10 szimpla ellenfeleknél, ennyi a választék. Inkább a jó talizmánok, magas int, jó varázslatok, a jól elhelyezett comet azure, ha nem túl izgága a boss, pl. legyalulja az egészet egy lövésből. Mohg pl nevetségesen könnyű volt, de Rennalával szenvedtem egy csomót. Egész mások a boss-nehézségek egy ranged és egy melee karakternél.
  • Ulthanito
    A sárkány nem boss volt? :)

a CFA másik bossa nem vészes, ha valakinek van egy OP fegyója, az letolja vele pár próba alatt.
  • lwb
    CFA nem annyira érdekes. Benéztem az első grace-ig

a sárkányt simán levertem elsőre, a szimpla ellenfelek két suhintás adula's moonblade-del. Nem tűnik olyan nehéznek, persze bossig nem értem még. A consecrated snowfields sokkal szarabb volt: a farkason lovagló rohadékok a ködben nem is látszottak, de már lőttek rám. Meg az aknavetős teknős mauzóleum ...
  • Moby
    Ezt én értem, de ők meg azért vették el ennek a lehetőségét, hogy más se mókolhassa. A PS5-nél nagyon rámentek a védelemre. Ezért nem lehet third party, nem licenszelt kontrollereket használni, ezért nem mennek a csaló hardverek, ezért nem lehet játékállást kimenteni, stb. Semmi nem mehet, és jöhet ki a gépből, amit a sony nem hagy jóvá. Ettől persze még feltörhetik ezt is, de az isten ne adja, mert ha elkezdenek bányászni a konzolokon is, akkor ennek a generációnak reszeltek.

Kb egy ezres havonta, és kapsz érte néha még használható játékot is, plusz kedvezményeket a storeban. Nem egy borzalmas dolog.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.03.21. 08:51:56
  • Ulthanito
    Hát pont az az izgalmas rész, azelőtt sétagalopp volt. :-D

Malenia egy tetves csaló boss.
  • lwb
    Ez már azért a végjáték

Crumbling Farum Azula és a főváros v2.0 van még hátra

de szándékosan halogatom. Maleniát akartam volna előbb leverni, de át kéne speccelni hozzá a pure mage-emet, amit meg nem akarok, így meg kevés vagyok neki. Amit beleverek, azt visszaszívja az idézett izémből. Nagy mákkal és egy szerencsés második fázissal menne vagy 100 próba után, de nem akarok annyit belerakni. Inkább feltolom 200-ra a szintemet, mind és vigor 60 körül és úgy nekimegyek stars of ruinnal, hogy nagyon nem kell megállni potiont inni. Mindezt a játék végén persze.

A platina nem érdekel.
  • Ulthanito
    Akkor még csak most jönnek az izgalmas részek. :-D

Amúgy az beszédes, hogy a platina rarityje 2,8% csupán...

Seth és én már benne vagyunk. :)
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2022.03.21. 07:53:15
  • lwb
    Most vagyok 148. szinten és még kb 2 teljes terület és 6 boss hátra van a végéig ...
  • Ulthanito
    Hát, most ez van. Ha biztonságban szeretnéd tudni a cuccaidat, annak ára van.

Annak idején a BB-t én háromszor végigtoltam rendesen a platinához a három endingért, nem pedig a mentésekkel mókoltam. Most ez a teljességgel lehetetlen opció lett volna az ER-ben, így nem volt más megoldás.
  • darkSectorxxx #118843
    Ja várj, nem szeretnék mókolni a gépen, ha nem megy rendesen a mentés pendrive-ra akkor hagyon ez van csak hát na nekem jó volt régen biztonságba éreztem a cuccaimat.
  • darkSectorxxx #118842
    Jó egyszer oké de évekig?
  • Moby
    A ps4-et is feltörték.
  • Ulthanito
    Én most csak ezért vettem egyhavi plust, 2700 forint, hogy megcsináljam az endingeket. Húsvétkor meg úgyis lesz féláras plusz, megveszem azt.

De amúgy tényleg tróger húzás, egyértelmű ezzel akarják az embereket a plus felé terelni.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2022.03.20. 16:07:37
  • darkSectorxxx #118839
    PS4-en nem volt ez probléma még máig se ugye? :)
    És ha mókolnak? max story játékba maguknak, multiba ugyse mert nem ment nagyon semmit a gépre a legtöbb játék.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.03.20. 14:14:28