121502

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • lwb
    Szerintem nézd meg current patchen mégegyszer. Series X-en pl.
  • Moby
    Amilyen áron az futott 60fps-el, az inkább ne legyen semmiben. Még ma is hányás, ahogy az a játék a LOD-ot kezeli konzolokon, a világ össze patch-e után. Ha az a referencia bármilyen esetre, akkor óriási a probléma az iparban, és már csak az azonnali bontás és elföldelés jelent megoldást :D
  • lwb
    Tök üres a város, AK-ban is az volt, de ott legalább megmagyarázták. Itt érthetetlen, hogy miért. Annyira üres a város, hogy megéri a járdán motorozni, biztonságosabb, mint az úttesten.
    A grafika meg azért lett kiemelve, hogy nem nagy szám, mert ehhez képest szarul fut a játék. Lehet szidni a CP2077-et, de az megjelenéskor 60 fps volt a két current gen konzolon, ez meg eleve el se indul a last geneken. És még gagyin is néz ki.
  • Moby
    Ezt nem tudom, ehhez biztosan többet kellene vele játszani, de amit mondjuk az első fél óra-egy óra alapján láttam, arra nehezen mondanám rá, hogy nem szép :)

• Evoluti0N
    Én azt olvastam, hallottam, hogy az art design sokkal jobb az AK-ban. DF is kitér a konzolos videójukban, h az AK-ban egyedi hangulatú, Gothamhez illő architektúra volt, ameddig a GK Gothamje úgy néz ki, mint egy random X-edik open world játék város.

Valamint van pár dolog, ami jobban nézett ki a AK-ban, mint például az eső vagy a tenger.

Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.10.30. 16:42:51
  • Seth
    "Azt már kevésbé értem, hogy miről beszélnek, akik szerint a 7 évvel ezelőttitől szarabbul néz ki. Biztos el lehet kapni ilyen részt és kifotózni, de ez a játék alapvetően k.szép."

Szerintem inkább csak az artdesign miatt, nem technóban. Sokkal komplexebb volt a város, több különleges látnivalóval
  • Moby
    Tegnap kipróbáltam a gotham knights-t. Gyak bármilyen beállítás mellett alszik a vga, pedig ez nagyon nem 4090 (6900XT-m van). Natív 4K-ban is. Az RT megeszi a prockót, RT nélkül alszik az egész gép, de a motorozás így is beszaggat. Szerintem ez nem prockólimit, hanem IO limit. Amit simán lehet, hogy a konzolok directstorage jellegű működése mellett nem is jelentkezik. De ha igen, az sem annyira gáz, mert csak valamivel "határátlépéseknél" jelentkezik a probléma, amikor a köv pálya részt betölti, és csak egy pillanatig fogja meg. Naszal szerintem lazán lehozható konzolokra a performance mód, és szerintem le is lesz.
    Azt már kevésbé értem, hogy miről beszélnek, akik szerint a 7 évvel ezelőttitől szarabbul néz ki. Biztos el lehet kapni ilyen részt és kifotózni, de ez a játék alapvetően k.szép.
  • McFrost
    Tegnap kezdtem a Fater Bagolyt, első 30 alkalommal a bőrét sem súroltam! Á, hát ez qrv@ nehéz! 20szor mást csinált kezdésből, instant death volt, újjáéledni is felesleges....2 ütés vagyok neki. Nem is értem, itt mire gondoltak a készítők?! Csak a terem közepéről lehet operálni ellene, de akkor meg bepüföl a fal mellé, tüzijáték és vége. A tartásom az egekben, az övé nem. Na mindegy, jövőre meglesz, annyira balfasz vagyok hozzá.
  • Moby
    Jaaaa sry. Félreértettem.
  • lwb
    Jaja, uncharted 4, nem unreal 4 engine.
  • Bercy #119539
    Szerintem Uncharted 4-re gondolt. Hogy az rendben volt PS4-en. PS5-ön meg kapott egy 60fps patch-et.
  • lwb
    Én úgy tudom, hogy a gyártók (MS, Sony) a vason még mindig buknak, pénzt a játékokon hoznak be. Ha a MS ragaszkodik a SX-hez minden játéknál, akkor nem lesz olyan játék boxon pl, ami ne futna el legalább azon, tehát nyilván a SX-en is. Magyarul minden játék, ami kijön, menni fog minden konzolon, max a félidősökön jobban. Nem tudom, hogy a félidős konzolok megdobnák-e a játékok eladását annyival, hogy megérje őket. Az előző generációban az alap xbox one annyira gyenge volt, hogy oda muszáj volt valamit csinálni. Már megjelenéskor gyenge volt a gép, az alap ps4-hez képest is. Itt nem érzem ezt a nagy lemaradást, de a fene se tudja.

Az 100%, ha a sony kiad egy ps5 pro-t, akkor a Ms-nak is lépnie kell.
  • Moby
    Nem tudom mennyire vehető komolyan, de elég sok a pletyka róla. Nagyon furcsa húzások vanna mostanság konzolfronton. A PSVR visszakomp eldobása is teljesen irracionális, senki egy fillért nem tett volna rá, és lám. Elindul az új cucc nulla kínálattal egy olyan területen, amibe vér szartak, hogy felhozzák valamennyire a kínálatot, hogy aztán toljanak az egészre egy cold resetet. Mondanám, hogy elég hülyék ezek már bármilyen őrültséghez, de semmi újat nem mondanék vele.
  • lwb
    A félgeneráció kibszná a biztosítékot. Kb most értünk el oda, hogy egyáltalán az alapgépeket meg lehet vásárolni scalperek meg hónapos várólisták nélkül. Ráadásul a content is kevés, azok jelentős része is remaster vagy crossgen játék.
  • Moby
    Az nem U4, ahogy ez nem U5. Ez saját engine. És csak annyira kóderzsenik, hogy a huszonakárhány éve reszelgetett motorjukat mindenki U5-nek nézi :D
  • Moby
    Ha lesz itt félgeneráció, nem annyira a gpu-t kell megtolni, azt inkább csak fícsörökben (nyilván az agyonreklámozott 4K-ra sosem volt elég, de az 1440p-t stabilan hozza, akár a gen végéig is), itt most (megint?) a cpu-t kellene durván frissíteni, mert kezdenek az igények iszonyúan elszálni.
  • lwb
    A Plague Tale-re gondolsz? Nem hiszem, hogy ott olyan kóderzsenik lennének, inkább jók az íróik. Annál a játéknál nem bánom annyira a 30 fps-t, mert nem egy gyorsan pörgő akciójáték, mint a GK. Egy ilyen narratív játéknál oké lehet a 30 fps, teljesen rendben volt az U4 last genen, a 60 fps peccs ps5-ön klassz, de nem életbevágó.
  • Moby
    Ja és ugyanezt az UE5 lumenje is tudja, csak hogy ne az legyen, hogy ehhez feltétlenül fakéz kell. Nem kell. Ez szépen be fog szivárgni a konzolos világba újra, mert ott, ahol lusták vagy bénák, vagy a kiadó pusholja a dolgot, az új motorok simán megfektetik ezeket a procikat. Ez látszólagosan jó nagy látványos ugrás elég volt...az előző generáció játékaihoz, meg azoknak a felújításaihoz. Aztán most majd megint eljön, hogy kiderül: hol értenek ehhez a szakmához rendesen, és hol nem. És ott, ahol nem...hátt ott jön a sub30fps világ. Újra :D Messzire nem kell menni. Egy héten belül jött két 30fps-es játék is. És az egyiket félhülyék csinálták, oké, de a másikokra ugyanez aligha mondható el.
  • lwb
    Próféta szóljon belőled. Szerintem meg telibeszrják az egészet, kap max egy peccset, ami pc-n javítja a shader buffer miatti bezuhanást az introban meg konzolon talán a frame egyenetlenségeket, de ennél többet nem várok tőlük.
  • Moby
    Ott is az a bottleneck. Annyira, hogy éppen ők használták referenciának a DLSS3 bemutatásánál a szopókembert annak prezentálására, hogy ahol megáll a tudomány, mert a világ összes processzora sem elég, hogy növeld az FPS-t, ott megteszi ezt a DLSS3. Csak ott mindezt nagyon ügyesen hozták a konzolra (meg pécén is jól fut, addig a határig, amit az RT lő be).

/ebben azthiszem nincs is, itt nyilván még ez sem használható, de konzolos szemmel ez amúgy sem érdekes.
  • Moby
    Na mindegy. Én azt tippelem látva milyen jól fogy, és milyen ki9váló kritikákat kap, hogy még az idén újra fogják írni az alapoktól :) Kénytelenek lesznek, ha nem akarnak a jelenlegitől is nagyobb arconcsúszást bevállalni.
  • lwb
    A DF azért elég ügyes ezen a téren. A Spiderman pl. pont benne van pozitív példakánt: ott a CPU kihasználtság optimális, nincs is ilyen performance drop, mint itt. A GK viszont nem használja ki rendes a CPU-t, ehhez képest az a bottleneck.

Tényleg jó a videó, nem kapok jutalékot, de ha már ez a téma, akkor érdemes megnézni. Nyilván ki lehet hozni 100 fps-t is akár megfelelő vas és sok-sok kompromisszum mellett. A mostani helyzet az, hogy ebből így nem lesz konzol performance mód akkor sem, ha letekerhető lesz a felbontás 1440p-re és RT kikapcsolva. Mert azonos konfig mellett a pc sem tudja a 60-at úgy, még DLSS mellett sem, ami meg nem is pálya konzolon eleve.
  • Moby
    Nem hozok, mert találsz végtelen mennyiségű videót, ahol be van setupolva, és nem 4090-al, hanem attól jelentősen gyengébb cuccak is kihoznak belőle nem 60-at, hanem attól jóval többet.
    Ez az RTX mentes RT felelsleges erőltetése ide vezet. Ugyanilyen a szopókember is, csak azt nem fakezűek csinálták mint ezt, de ott is jól látható, hogy a világ össze videokártyáját is bele lehet tömni, akkor is csak a felbontást lehet növelni RT mellett, mert ez az félig-szoftveres RT megöli a procikat.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.10.28. 12:51:16
  • lwb
    Nézd már meg a videót. Letesztelték RT off mellett is konzol ekviv pc-n és NEM MENT A 60 FPS MÉG 1440P-n SEM, RT OFF-NÁL !

Igen, egy i9 12900k-n, rtx 4090 gpu-val menni fog 60 fps felett, ha lekapcsolod a ray tracinget. Hurrá. Ebből hogyan lesz konzol performance mód, azt még nem tudom. A DF se, de te majd megmondod mindjárt.
  • Moby
    >Ja, hát ha leveszed a ray tracinget, akkor tudja pc-n a 60-at, ez igaz.

Ez szuper. Tehát egy mondat elatt eljutottunk attól, hogy alapjaiban újra kellen írni-től egészen odáig, hogy egy kapcsolót kellene átállítani a konzolosba is. De lehet akár kettőt is! Yipijéj! :)
  • lwb
    " Amennyiben az alapok alatt a setup menüt értjük"

sok hülye a DF-nél nem tud setup.ini-t szerkeszteni. írnod kéne nekik, hogy kell.
  • lwb
    Ja, hát ha leveszed a ray tracinget, akkor tudja pc-n a 60-at*, ez igaz. Úgyse fog kinézni, mint konzolon, de legalább jobban fut. Egy i5 9600-nál erősebb procin, mert az alatt hiába teszel bele 15 db 4090-et is, ahogy írod, akkor se lesz jobb a performance.

Ryzen 5 3600-on nézték, ami azért még ma is egy 60 ezres proci, kb az i5 9600 ellenpárja. Az azért nem szr. Nem csúcs, de nem is a hulladék kategória, az átlagpécében ez sincs. De i9 12900k-n sincs meg a fix 60 fps, ha bekapcsolod a ray tracinget, még dlss mellett sem. Ki lehet okoskodni, kompromisszumokkal, de aki vesz egy 270 000-es procit meg egy 1 milliós gpu-t, az nem biztos, hogy akar kompromisszumokat kötni.

*szerk: van olyan pc, amin tudja a 60-at. Mert egy r5 3600, rtx 2060 super 1440p-n, dlss balanced és RT off mellett 37 fps a motoron a városban ...
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2022.10.28. 12:38:37
  • Moby
    Mondjuk addig valóban így fog futni, amíg egészen az alapoktól hozzá nem nyúlnak. Amennyiben az alapok alatt a setup menüt értjük. Witcher3 level végtelen, plusz CP2077pluszelőzőgotham, pluszvégtelenlista. Szarba paszírozott konzolverziók, amikhez lassan ért oda a fejlesztő, hogy nyomjon egy megnyitást a setup.ini-n.
  • Moby
    A DF azt tesztelte, hogy a konzolmódnak milyen impactje van a pécés verzióban. Az derült ki, hogy tud szarul futni pécén. A 4090 ebben a kérdéskörben totál irreleváns, lehetne benne 15darab, akkor sem futna jól, mivel masszívan procilimites. Így. Van viszont olyan beállítás, aminél a konzoloktól jobb procikon lazán elfut 100-120fps-el. Ami azt jelenti, hogy a konzolprocikon is valszeg vinné a 60-at. Abból, hogy van olyan beállítás, ami bármit megfektet nem következik semmilyen módon, hogy csak úgy tud futni. Szóval ez a pécén sem tudja a 60-at ez egy szép kövér fasság azoktól, akik megvették a konzolost, nincs setupmenüjük, bétatesztelnek a saját poénztárcájuk kárára, és elhiszik, hogy ez csak így tud futni. Lófaszt.
  • lwb

Megnézted a videot?

Core i9 12900K az normális proci? Csak mert motorozás közben befigyel 50 alá is frame rate. RT on (mint konzolon), 4K (mint konzolon) és high setting, dlss quality bekapcs. 100-at el se éri a legjobb procin és a most megvehető legerősebb videokártyán. Te mit néztél?

szerk: 16:02-nél a videon magad is láthatod. Mesés 50 fps egy 3 milliós gépen :D
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2022.10.28. 09:43:53
  • Moby
    >Digital Foundry tesztelte a Gotham Knights pc verzióját: RTX 4090-n 40-50 fps motorozás közben.
    Ami természetesen nem igaz. Konzol ekviv procival valóban ennyi, normális procival meg 100-120.
  • lwb
    Digital Foundry tesztelte a Gotham Knights pc verzióját: RTX 4090-n 40-50 fps motorozás közben. :D A játék teljesen CPU bottleneck valami hihetetlen optimalizálatlan CPU kihasználás miatt. Ebből sanszosan két dolog jön le: 1. nem kell megijedni, nem jönnek újra a 30 fps-es konzoljátékok, legalábbis nem emiatt jönnek. 2. nem valószínű, hogy lesz valaha is 60 fps performance mód konzolon. PC-n sem tudja fixen a 60 fps módot és eléggé az alapokhoz kéne hozzányúlni, hogy ez változzon. Ennek kicsi az esélye.
  • Ulthanito
    Van.
  • Ulthanito
    Jesszum pepi, ha van egy From-játék, amit soha többet nem akarok látni a platina után, az a Sekiro. Egyetlen porcikám se kívánja valahogy.
  • Ulthanito
    Nekem nem csúszott ez a Nioh. A Collection-t megvettem, elsőt félbehagytam a százlábúnál, a másodikat meg abbahagytam az első boss után.
  • Seth
    PSPlus November
    Nioh 2 (PS5)
    LEGO Harry Potter Collection (PS4/PS5)
    Heavenly Bodies (PS4/PS5)
  • lwb
    Sajnos nem :/ Nem készültem rá, csak azt terveztem el, hogy ezúttal nem én verem le (ps5-ön nincs ps plusom, ott én vertem le vagy hatszor egyedül Maleniát, szóval itt most kihasználtam, hogy megy a multi). Meg is lepődtem, hogy ott volt let me solo her summon signja.

A szokásos frost/bleed katana kombóval, kb egyszer ha eltalálta Malenia, amúgy tökéletesen játszott.
  • Mephike
    Nem vetted fel? Megnézném!
  • lwb
    Ma Elden Ringben hagytam, hogy let me solo her leverje nekem Maleniát. :D Élmény volt nézni.
  • Prof William
    PS5 megrendelve a God of War:Ragnarok + Horizon Zero Dawn-al együtt.

Mivel anno a PS4Prot is a GOW -al vettem így stílusos lesz a PS5 érát is GOW-al kezdeni. :)

Úgy van rendelve, hogy a GOW november 9-i megjelenésével egyidőben legyen feladva az egész csomag. :)