121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Evoluti0N
    Van a játékban relatív sok újítás, de ofc nem akkora ugrás, mint az előző a GoW 3 után. Valamint relatív lassan nyílnak meg az új dolgok benne. Most vagyok majdnem 30 óránál és így azért már van benne sok új játékmeneti elem az előző részhez képest.
  • Bercy #119683
    Bocsánat, jogos.
  • Ulthanito
    A spoiler taget azért használd, mert nem mindenki játszott vele még...
  • Bercy #119681
    Én az első egy órát láttam eddig a játékból és olyan érzésem volt, mintha az előzőt látnám csak most Baldur helyett Thor jött házhoz a pofonért. Ettől függetlenül tetszik a dolog, de a nagy rajongást és hype-ot nem éreztem. Nekem "csak" egy jó játék, jó kaland de még nem rohantam megvenni. Biztos végig fogom játszani, mert remek játék, de az a nagy wow faktor nekem nincs.
  • Ulthanito
    Ez jó jel, mert ezekből a véleményekből szokott nálad aztán az év játéka lenni meg a piedesztál!
  • Moby
    Pontosan tisztában vagyok vele, hogy a hiba az én készülékemben van, de én ezt a god of wart unom, mint a k. élet. Az isten tudja hány órája tolom, láttam eddig kb 5 féle enemyt, csináltam kb ugyanazt...mármint nem a játékban ugyanazt, hanem a két rész óta hótugyanazt, meg sem tudnám mondani, hogy nem az előző részt játszom újra, csak a sztoriból, ami szintén nem nagyon visz a hátán: a karakterek itt már inkább csak irritálóak, mint érdekesek. Kicsit uncsi ez az állandó szenvelgés, ennyi nincs abban az alapfelütésben, hogy tegyünk mindenkit impontenssé, mer az érdekes. Egy darabig vicces és poénos, de ennyi már idegesítő. Nem vagyok biztos benne, hogy ez nálam végig fog menni. Megjelenés előtt akkora mondások voltak, hogy a sidequestek ilyen witcher3-at verő minőségűek. Én nem tudom mit szívtak, akik ilyeneket haluztak, de egy kostolóra barátjuk lennék
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.11.21. 12:00:42
  • tonyr #119678
    Rendben, igazatok van, mindenkepp kiprobalom, de nemam sirva fakadok (:
  • Ulthanito
    Akkor egy fél órára tedd performance módba, játssz vele úgy kicsit, és utána menj vissza grafikus módba.

Egyből látni fogod, miről beszélünk.
  • Moby
    Majd meglátjuk, rohadtul érdekel az is, de nem fogok addig végezni a ragnarökkel. Mondjuk nem kizárt, hogy félreteszem miatta, annyira nem vágott földhöz engem ez a gow folytatás.
  • tonyr #119675
    Igen az erdekes, hogy csak fhd60, de nagyon igeretes jateknak tunik az Evil West, coop-ba meg nagyobb lehet a moka ;)
  • Moby
    Tud ez még többet is. Én nem igénylem a nativ 4k-t, jó ez amit ezek a konzolok tudnak. Az inkább probléma, hogy sokszor szarok a konzolportok. Alig érdekel már pár játék, ez az Evil West ezen kevesek közé tartozik, erre 1080p@60fps lesz a performance módja. Ez azért felfoghatatlan, mert a pécés igénye az egy darab krumpli. Kénytelen vagyok pécére venni. Az utóbbi időben futószalagon jönnek az elszart konzolportok.
  • tonyr #119673
    Ja hat igy ertem h keves az fps es zavaro lehet, hat igen, nekunk okes, de talan lesz hozza javitas..
    Persze en is jobban orulnek, ha kb minden jatek tudna a 4k60at stabilan..
  • Moby
    Hozzáteszem 120Hz-es üzemmódban a teljesítménymód sem diszkrét, ott is csapkod, csak ez 60fps felett nem probléma egyáltalán. 40 és akármi fps között rohadt zavaró.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.11.16. 16:59:23
  • Moby
    A 40fps-es üzemmód csak 120Hz-es tévén érhető el, de itt a topikban a népek nagyrészének eleve 4k@120Hz-et tudó oledje van. Nyilván nekem is. Én nem írtam, hogy laggol, hanem azt, hogy nem diszkrét frametime-al dolgozik. Ami szar. Neked ez jó, értem. Nekem nem jó. Szar. Ugyanez van a Rift Apartban, de ott nem zavar ennyire. Az is korábban stabil 40fps volt, aztán abba is belepecscselték ezt a 40+ üzemmódot, aminek k. semmi értelme nincs. Legyen fix 40.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.11.16. 16:37:35
  • tonyr #119670
    Hat nem tudom.. nalunk 4k@40fps-sel (120hz-es tv-n) siman jo es nem laggol vagy ilyesmi...
  • Ulthanito
    Én mondtam, tiszta röcögés az egész. Csak performance mód.
  • Moby
    A gow-nak ez a 40fps-es módja valóban eléggé szar. És azért szar, mert nem fix 40fps, hanem össze vissza csapkod 40 és felette. Én nem tudom mit mért a DF, vagy az valami patch előtti verzió, de most garantáltan nem úgy működik, ahogy náluk az elemzésben. Ez így viszont szar.
  • Ulthanito
    Techben meg látványban garantáltan nem.
  • Ulthanito
    Az bruttó 450 ezer forint. Nem vagyok képben a szabolcsi bérszínvonallal, de egy kenyérszállítóról nem gondolnám, hogy kap annyit, fullra bejelentve. De lehet, hogy tévedek.
  • benőmenő
    Ők nagyon elhivatottak, vagy nem tudom. Egy sima kenyérszállító fuvaros 8 órában megkapja a 300 nettót még Szabolcsban is.
  • lwb
    Ja, ok. Nem, itt csak képminőség javul, pl. messzebb lévő objektumokon elég látványosan. Olvasható lesz a szöveg stb.
    Szerintem performance nem lesz jobb már a konzolokon, elég stabil 60 performance modeban már most is.

Ennek az előnye (fsr 3-ig) szerintem inkább az, hogy más játékok, ahol nem érné el a 60-at a játék amúgy, ott ilyen trükkökkel, mint ami az fsr is, meg lehet oldani, hogy az alacsonyabb native minőséget ezzel húzzák fel, így kicsikarnak belőle több frame-et. Nem értek ilyen szinten hozzá, de pl. dlss performance módjainak is kb ez a lényege. Én nagy barátja vagyok az ilyen megoldásoknak, mert ilyen nulla kontent mellet k nem akarnék félidős ps5 prot meg xs dupla x-et vagy mit venni.
  • Moby
    Abban a kontextusban, ahogy te használod, az majd az FSR3 lesz, ami tartalmazza a frame generatort. Az elég jól használható lesz konzolokon ezeknél a story driven szingli játékoknál, ahol nem téma a szar inputlag. Csak azt majd még elég sokat kell reszelgetni, mert a dlss3 is elég sokat hibázik.
  • Kandurex
    nem, félreértessz, én azt hittem lesz valami teljesítmény növekedés is a használatától
  • lwb
    Úgy legyen. Én csak örülnék neki, ha több megoldás van, mármint dlss-en felül. Mert a nap végén mi, a játékosok vagyunk a nyertesei ennek. Most is ingyen kaptunk egy jobb képminőséget érdemi performance drop nélkül. Ez szerintem egy nagy W mindenkinek, aki CP-vel játszik.

De tényleg érdemes összenézni akár a PS5-ös, akár az XSX-es launch verziót a mai állapottal és most tekintsünk el a kezdeti bugoktól, csak a képminőséget nézzük. Mintha nem is egy játékot látnánk.
  • Moby
    Mármint sokáig az insomniac temporal injection-je volt a referencia, az is nagyonjó végeredményt ad, de ugyanígy megejelnhet konzolokon is az intel XeSS, megy az is RDNA2-nPersze a fejlettségi szint az most valahogy úgy néz ki, hogy dlss>>fsr>xess, de mindegyiket gőzerővel fejlesztgetik, viszonylag hamar utolérhetik ezek egymást, 1-2 éven belül.
  • Moby
    >FSR lesz vagy semmi sem

Hát azért van még pár dolog, amit lehet a konzolokon is használni. Az FSR-ben egy a jó: kész megoldás, ott az SDK-ban, csak aktiválni kell. Ilyen zero effort cucc fejlesztői oldalról.
  • Moby
    Persze, hogy nem szól akkorát, sőt, semekkorát sem szólt, mert ott megcsinálták a modderek hónaopokkal ezelőtt a lengyelek helyett :D Épp ezt írtam le.
  • lwb
    Mármint a CP-nél? 6 napja jött ki a peccs, de már letesztelted? :)
    Oké. A DF nem ért veled egyet (sehol nem olvastam még olyan tesztert, aki egyetértett volna veled), meg aki megnézi a videót, az sem. A régi TAA megoldás szerinted szebben nézett ki? Tényleg? Megnézted a DF videot és szerinted jobban nézett ki a játék peccs előtt?
    AMD kártyák vannak a konzolokban, ott dlss-re hiába vársz. FSR lesz vagy semmi sem. Ne az nvidia 4090 DLSS quality beállításokkal nézd össze, hanem a peccs előtti konzolos változattal. A 4090 árából három ps5-öt tudsz venni ha gépet is veszel alá, akkor vagy nyolcat.

Ez most a negativism for negativism sake vagy csak a szeretjük a jaggy edgeket dolog?
  • Kandurex
    Ha kb. 20 óránál jársz a Ragnarök-be, majd visszatérünk erre. Az Elden meg a GoW nem egy liga.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2022.11.15. 06:22:18
  • Kandurex
    Nekem nem tűnt valami acélosnak még a megoldás.
  • lwb
    PC-n nem szól ez akkorát, főleg hogy nvidia kártyákon dlss eddig is volt. De a konzolokon ez nem opció, így tudomásom szerint ez az első upscaling egy AAA konzoljátékban. Ami ráadásul jól is sikerült.

Ez a hír, ehhez nincs köze moddereknek. Jó jel a konzoloknak, hogy ha a CP meg tudta csinálni, akkor más játékokban is lehet alkalmazni.
  • Moby
    Gondolom FSR3-at is megkapják majd. Az sem lesz RDNA3 exklu a hírek szerint.
  • Moby
    Nem, a modderek pécén. Pécére is most jött az 1.61-el. Mindenre most jött. (FSR2.1-et megkapták a konzolok is hónapokkal ezelőtt SDK-ban).
  • lwb
    "Modderek már fél éve megcsinálták, mostanra a tehetséges lengyeleknek is összejött"
    Modderek konzolon?
  • Moby
    Mondjuk érthető, kurvanagy meló lehet, plage talebe az első nap belemoddolták, azzal toltam végig. Cserébe abban hivatalosan talán sosem lesz (nv szponzorált).
  • Moby
    Szokásos cdpr tempó. Modderek már fél éve megcsinálták, mostanra a tehetséges lengyeleknek is összejött. Végre. :D
  • Evoluti0N
    Nagyon jó a Ragnarok eddig, de ez, hogy az NPC-k elkezdenek tippeket adni a puzzle részeknél, ha 5 másodpercnél tovább gondolkodsz rajtuk, uff. Nagyon bosszantó. Legalább ki lehetne kapcsolni.
  • lwb
    FSR 2.1 PS5-ön és XSX-en a CP2077-ben:

Leszóltátok itt korábban, pedig az eredmény egész jó lett. És biztató a jövőre nézve, hogy már konzolon is van.
  • Ulthanito
    Nem tudom, hogy mi miatt, egy C9-en tolom. de tényleg zavaró nagyon. Performance módban high frame rate opcióval meg folyik le a kijelzőről.
  • Moby
    Az volt az egyetlen játék, aminek az idén volt bármi értelme. Meg talán a cicás játék. A többi meg...
    Mondjuk egyik sem PS5-ön ment le, szóval 2022 (sem) a sony éve volt.