121454
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Aki aggódott, hogy milyen lesz a TLOU sorozat az abbahagyhatja az aggódást, mert jó lett. Az első epizód alapján legalábbis. -
Amíg elérhető volt webről is, addig biztosan lehetett, én nem látok okot arra, hogy ez változott volna. -
Zozo76 #119900 Nekem is az jott le a netrol hogy a konzolon mukodik meg a dolog. Inkabb az erdekelne hogy a meglevo magyar accounttal illetve magyar bankkartyaval tudok-e vasarolni a konzolon, ugyanis a lemezt ruhhelem. -
Elvileg igen. Bár a sony már 2021-ben be akarta zárni a ps3 store-t, végül nem tette, elvileg máig nyitva van, és lehet vásárolni. Viszont már csak a gépről lehet elérni, webről nem. -
Zozo76 #119898 Scracok!
PlayStation 3-rol lenne szo!
Playstation Store-bol (a konzolon) meg mukodik a vasarlas? Tehat a PS5/PS4PRO-n hasznalt accountommal be tudok jelentkezni a konzolra es a store-ba? Magyar bankkartyaval tudok vasarolni ra digitalisan onnan?
Tehat magyar bankkartya (otp) es magyar account!
Utoljára szerkesztette: Zozo76, 2023.01.14. 12:50:29 -
Azaz 2023. április 1-én kezdődik.
Március 31-én van vége a fiscal year-nek. -
Megvolt az első komolyabb corpse run-om D2-ben. Hát nem élveztem csupasz seggel minden nélkül átszaladni 3 pályán. :-D
A játék amúgy elkapott, az első Act vége felé járok már, még két küldi van hátra a hatból.
Az inventory rendszert utálom. Nem tudok felvenni egy scrollt pl., mert azt mondja, nem tudok több cuccot vinni. Van hely az inventoryban. Egy scroll egy négyzetet foglal el. Volt vagy három üres négyzetem is. El kellett dobálnom a fél eszköztárat, hogy egy tekercset fel tudjak venni. Még nem jötte rá, hogy működik ez. -
Hát azt jól teszed. Ennyi marhaságot, amiket ezek lehoznak... -
TomStorm #119893 Majd reskinezik az AC-t és megint jó lesz minden:)
Mert most vissza mennek AC-el az alapokra jee:D
Semmi újat nem tudnak mutatni,köszönjék maguknak!
Egy normál hajós játékot nem tudnak önállóan kiadni.Na majd ősszegyúrják AC hajós jeleneteit azt talán sikerülni fog.. -
Evoluti0N #119892 Twitteren olvastam angol forrásból. Nem olvasok magyar gémingsajtót.
Szerk: Persze ez nem azt jelenti, h nem téves.
Szerk 2: Most látom, h fiscal yearről van tényleg szó.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.01.12. 14:05:35 -
"év vége vagy jövő év elej"
Ez a gondolkodni, és értelmezni képtelen magyar gamersajtó hülyesége. A ubisoft annyit nyiltakozott, hogy early 2034-24FY-ben jelenik meg, ami 2023 április 30-án kezdődik. Tehát ha mondjuk az első quartert értik az "early" alatt, akkor valamikor az ápr30-június30 időszakban.
-
Evoluti0N #119890 Idén március helyett év vége vagy jövő év eleje. Ahogy olvastam, úgy általában nem áll túl jól az Ubisoft szénája. Tavaly július óta összesen 7, fejlesztés alatt álló, még be nem jelentett játékot töröltek, valamint a legtöbb újabb címük igencsak alulteljesített eladások tekintetében. -
TomStorm #119889 Skull and Bones megjelenést állítólag megint elhúzza Ubisoft:D -
Sajnos nem. Az a baj, hogy az inventory miatt easy módban sem tudsz csak lőfegyverekre hagyatkozni, mert nincs elég lőszer. Ezt az inventory mérete is limitálja sajnos. Amíg csak 1 ellenfél jön addig nincs gond, de amikor több támad több irányból akkor van vége a harcrendszernek, jön a kapkodás és szerencsének érzed a túlélést. Én kb a 2/3 környékén lehetek és nem vesz rá a lélek, hogy elindítsam.
A Plague Tale-nél se szerettem a lopakodás/harcot. Az első részében valahogy jobb volt. Lineárisabb, egyértelműbb. Mondjuk én alapból nem kedvelem a lopakodós játékokat the az Innocence valahogy más volt és élveztem. A Requiemben inkább átrohantam az ellenfelek között ahol csak lehetett. De a Plague Tale-ben a logikai részek valamelyest feledtetni tudták a harcot a Callistóban ilyen nincs. Itt van a harc és kész. Nincsenek logikai feladványok. Nagyon bánom, mert szeretem a sci-fi játékokat és sajnos a Callistó apróságokon csúszott el nálam, de azokon nagyon. -
Easy mód sem segít ezen?
Én a Plague Tale harcrendszerével nem voltam megelégedve, le is vittem a nehézséget a béka alá és így játszottam végig. -
Callisto terén egyetértek. A harcrendszeren túl engem a hangulat sem fogott meg igazán. Nem Dead Space-t vártam, sőt, nekem inkább hiba, hogy túlzottan is Dead Space-t akartak a fejlesztők csinálni. A játék nem rossz, de messze nem is jó. Egyszer én is végigviszem, de most a felénél kb meguntam. -
A DS véleménnyel teljesem egyet értek. Az elsőt imádtam, de a másodikat nem várom, mert félek, hogy nem fog tudni érdemben megújulni.
A Callistóval egy bajom van, a harcrendszer. Valahogy borzalmasan nehézkes az irányítás és az egész harcrendszer esetlen. Kiszolgáltatottnak érzem magam sokszor harc közben, mintha nem is én irányítanék hanem a szerencsén múlna az egész. Az melee és firearm mixelése jó ötlet, de nem lett jól megvalósítva. -
Az engem is nagyon lekötött! Meg is lepődtem magamon.
Elindultam egyik pontról a másikra, gyötredelmes volt míg odajutottam de még is bennem volt, hogy menni menni és menni kell. Aztán mikor odaértem nagyon örültem, hogy sikerült. A játék aztán valami pluszt mindig hozott, hogy a következő úticélhoz több kedvem legyen. A végén meg már azon kaptam magam, hogy elkezdtem jó minőségű utat építeni meg ilyen gyorsutazásos kötélhálózatot (nem tudom már mi volt ennek a pontos neve, de toronytól toronyig pókembereztem) a hegyek közé. Addid-addig szórakoztam amíg meg nem csináltam, hogy a hegyekbe is pár perc alatt fel lehetett menni, vagy át lehetett menni rajta. :D
Majd jött a kiegészítő ahol már katapultálhattad is a csomagod, hát készen voltam nagyon.
Viszont egy kérdés ezzel kapcsolatban azért felötlött most Rage. Ha a 2. részben is ennyit kell mászkálni akkor lesz ahhoz erőnk? Ez az egész játék szerintem úgy volt jó ahogyan volt, egyszer jó volt átélni a szenvedést. A második részben én személy szerint remélem nem a sétáé lesz a főszerep.
Bercy,
Mi a baj a Callistoval? Dead Space-t kerestél benne és így hogy hamarosan megjelenik már inkább azt várod? (Én így vagyok vele, és majd egy erősebb leárazáskor állnék neki a Callistonak.) -
Normális, szerintem sokan vannak így. Változik az ember ízlése. Én pl a Farming Simulatorral játszottam a legtöbbet az összefoglaló szerint. 10-15 éve bottal nem piszkátam volna :)
Néha az ember kicsit megfárad és kevesebb örömet lel globálisan a játékokban. Az, hogy mégis érzed, hogy végig kell vinni az meg azért van, mert fizettél érte. Nem engedi a lelked, hogy “pocsékolj”.
Én is szenvedek a callistoval de azt hiszem nem fogom végig vinni. Egyszerűen nem tudom rávenni magam. -
Ha sz.r egy játék, akkor szoktam ezt érezni :D Death Stranding például teljesen lekötött, bárcsak soha ne lenne vége, gondoltam. :D Míg most játszottam a COD WW2-vel először, és alig vártam, hogy vége legyen, csak a sztori miatt folytattam. -
Bevallom, én a D3-at is így játszottam. Számomra az ilyen arpg-kben a fejlődés (szintlépés és jobb cuccok), valamint elsőnek a történet a mozgatóerő, ezért minden csepp xp-t összeszedek, ami a térképen van. :) -
Ó de jó, pedig jó ötletnek tűnt.. Na mindegy, akkor marad a vezetékes megoldás ha PC-ről játszok / játszunk. Mint a régi Nintendos időkben amikor fut át a vezeték a szobán.. :D
Közeledek a Plague Tale 2 végéhez, és azt kell mondjam, hogy Na, végre! Egész jó lett a sztori, és visz előre a játék. Voltak benne vontatott, idegesítő részek, de most tetszik.
lwb:
Értekel, de az új Diablok inkább erről a rohanásról szólnak, nem? Én csak a 3.-at játszottam végig, a 2.-at kipróbáltam, de nem tetszett annyira..
Manapság a játékok már inkább erről a rohanásról, könnyen végigjátszhatóságról szólnak, így lett könnyebb a Diablo is szerintem. A D2 pedig pont ezért lett sikeres, mert a régi mechanikát hozta és azok is megtalálták benne a szórakozást, akik úgy játszanának mint ahogyan most írtad.
A 4 nem tudom milyen lesz, de szerintem a 3. részre jobban fog hasonlítani ilyen téren.
Meglátjuk.
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2023.01.10. 09:18:53 -
Hát pedig az ilyen diablok és klónjaik kb arról szólnak, hogy legyalulsz mindenkit. Mármint első végigjátszáskor, később lehet már fókuszálni a bossokra, de elsőre szerintem megéri felfedezni a pályát és minden lehetséges ellenséget leverni, minden kanyarba benézni. Xp-ért és persze a dropokért meg a pénzért. Végigrohanni bosstól bossig az nem az optimális módja az első végigjátszásnak, de ugye ízlések és pofonok. -
Zóanagyvarázsló #119878 Azért a vélt tömeghez igazítással szoktak rossz döntéseket hozni. Persze ez nyilván nem olyan, mint az RMAH, hogy elsöpörje őket a népharag. Mivel én az 1-gyel kezdtem a Diablót, nyilván ezért is másképp állok hozzá, mint aki visszafelé halad. -
Zóanagyvarázsló #119876 Az új feature-ökhöz kell a vezeték. Mivel amúgy is hírhedt az akksiideje, és a BT-ben nem bízom. A DS3-4 és az Xbox One-kontroller sem volt úgy az igazi, az utóbbi a saját adapterével stabilabb. A Steam Controllernek elebve hosszabbítós a BT-adaptere, és kell is neki, még így is instabilabb, mint a One-kontroller saját adapterrel.
A DualSense-t és a Series-kontrollert még csak vezetésekesen használtam PC-vel. -
TomStorm #119876 Bluetooth stick-el megpróbálhatod 1-2 e.ft de szerintem nem működik.Próbát megér..azért olvass utána.
Vezetékkel is kalap f.s:D -
Elírtam... DS5, a PS5 kontrollerre gondoltam. Szeretném vezeték nélkül használni PC-hez (többet is). -
Hát ehhez nekem se lenne. Egy játék számomra nem arról szól, hogy faltól falig mászkálok aztán csak lesz valami. :D
PC-hez használjátok a DS4-et?
Jelenleg vezetékesen használom, de szeretném vezeték nélkül.
Milyen bluetooth kiegégszítőt érdemes venni?
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2023.01.09. 15:31:41 -
Na ehhez nincs nekem kedvem. :-D
Meg azt sem akarom, hogy fejben kelljen tartani, hogy melyik terület melyikből nyílik, és az épp merre van... -
Nincs. De nekem nem is kell. Én úgy szoktam, hogy bal kéz a falon és megindulok körbe, aztán, ha körbeértem, akkor elkezdem a belső részeket feltérképezni és közben mindent legyalulok, amíg üres nem lesz a térkép. -
Oké, de nincs olyan térkép nézet, amiben látnád az egész térképet. -
Én minden diablot úgy játszok végig, hogy az egész pályát ledarálom, nem hagyok üres részt, szépen elindulok egyik oldalról és a teljes térképet végigírtom. -
Talán még bosszantóbb ez a bolyongás, ami benne van, mert nincs rendes térképed, csak mész bele a nagy semmibe, és a nagy semmiben találj meg mindenféle helyeket, ahova menned kell. Na, nekem ehhez a bolyongáshoz nem lesz kedvem szerintem. -
Nem is kell a saját ízlésed a tömeghez igazítani, csak azért írtam le, mert a játékgyártók viszont sanszosan a tömeghez fogják igazítani a játékaikat a nap végén. -
Zóanagyvarázsló #119867 Frusztráló az biztos, de a D3-ból hiányzik a jól értelemben vett frusztráció is, a ló másik oldala (amondjuk, az egyik az inkább a hardcore mode, nem a corpse run). Azért a corpse run előkerült még a From Software-nél vagy a Valheimben is. Csak hát a Demon's Soulsban lelkeket, a D1-ben cuccokat kehetett bukni. Amúgy a D1-ben szólóban bárhol lehetett menteni, a D2-ben meg kilépés után a városba kerül a corpse, csak ugye így a dungeon progress ugrik.
Abban viszont nem hiszek, hogy a saját játékélményemet vagy nézőpontomat a többségi véleményhez kell igazítani. És remélem, az összes játékkal sem történik meg ez. És ezt nem a coprse run miatt mondom, azt a legkönnyebb elengednem.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2023.01.09. 11:58:53 -
Hát, a többség véleménye feltehetően az volt, hogy idegesítő dolog visszamenni a hulládhoz a cuccaidért, mert a modern arpg-kből ez már kikerült. Mármint, hogy minden cuccod ott marad. Vannak hibrid megoldások, ahol pénz vagy xp-t kapsz vissza a hulládnál, de a cuccaid általában maradnak.
Kurastot én is utáltam az első végigjátszáskor. A D2 sokkal nehezebb alap első végigjátszáskor is, mint a D3, ez is igaz. A D3 elég chill játék normalon, nagyjából nem lehet hibázni benne. A D2-ben lehet és simán össze lehet rakni olyan buildet, amivel nem lesz vidám a játék második fele. -
Zóanagyvarázsló #119865 Én 30 évesen még jó pár játékot kezdtem azonnal újra, az volt a PS3-as platinakorszakom. Most már jobban érzem, de az igazán bejövős játékok - beleértve régi kedvenceket, pótlásokat és jobb új megjelenéseket - még most is lekötnek. A szabaidőmet viszont értékesebbnek tartom, és már jó ideje, jobban menekülök, ha azt érzem, hogy egy játék az elnyújtottsága miatt rabolja, mint régen. Eközben a co-op vagy az olyan szolgáltatások tatárként kergetése, mint a Game Pass, hajlamos a letudás irányába tolni. És persze a túltelítettség, rengeteg platfrom és játék elérhető pár kattintással a múltból és a mából is.
Régen kevesebb játékot fejeztem be, de a kedvenceket többször játszottam végig. -
Zóanagyvarázsló #119864 A D3 viszont abszolút tét nélküli (bossok ellen lehet érdemben bukni jól felcsavart nehézségi szinten), ha a kampányra mész, az 1-ben az egyik legnagyobb feszültségfaktort azt jelentette, hogy bukhatod a cuccaidat, és mehettek a kétségbeesett corpse runok. (A szezonokban tormentsokon one-hitelős pusztulgurul meg már túltolás az én ízlésemnek, nem rossz, de inkább más, mint jobb.) Húgom fiatalabb a D1-nél, de a 3 után végigment vele az 1 is, és az atmoszféra, valamint a feszültség jobban elkapta, akármilyen fapados is sok szempontból.
Nekem inkább az elcseszett, random teljesíthetetlenné váló labirintusok (Maggot Lair, Arcane Sanctuary), a stamina és bizonyos buildek verziószámfüggő életképtelenségei maradtak meg agyrémnek, nem a corpse run. Na meg Kurastot utáltam, az első két karakteremmel ott abba is hagytam az alapot, és csak a kiegészítő megjelenése után új karakterrel mentem annál tovább. -
A régi Diabloban (az egyben) is így volt, vissza kellett menni a hulládhoz a cuccaidért. Ez az, amiről beszéltem, hogy egyes megoldásokon azért érződik a játék kora. A grafikát feltolták, de attól még a játék a régi maradt, 20 éves megoldásokkal.
Nosztalgiafaktor nélkül lehet, hogy nekem se jönne be ennyire. -
Ezzel én is így vagyok. Mindaddig, amíg nincs meg a játék, ráizgulok, de jó lesz, aztán ott a játék, játszom vele, de rájövök pár óra után, hogy de jó lenne az a másik játék, és alig várom, hogy vége legyen ennek. De sajnos azt figyeltem meg, hogy a könyvekkel is így vagyok. Mindig azt nézem, még hány oldal van hátra, és milyen jó lesz az újba kezdeni.
Azaz, az öröm és elégedettség érzését a befejeztem, kész, vége van adja, és nem maga az út, amíg odáig eljutsz. Ez van, baj van a fejben.
Más:
Megvettem a Diablo PE collectiont. Kezdtem a második résszel, szép és hangulatos. De néhány dolgot már most utálok benne.
1. Ha meghalok, visszadob a központi hub-ba. Eddig oké. De minden fegyverem és pénzem is elveszítem, és mehetek ugyanoda vissza összeszedni, rohadt messzire akár. Aki ezt kitalálta, az teljesen idióta volt.
2. A küldetésrendszer szar. Adott egy feladat, hogy menjek mondjuk a Lost Catacombs-ba, csak épp azt nem tudom, hogy az épp merre van. Be kell barangolnom Tolnát-Baranyát, hogy megtaláljam, és marha frusztráló ez az örökös mászkálás vakon.
3. A sötét helyszíneken sokszor egyáltalán nem egyértelmű, hogy egy átjáró vagy lépcső épp hol helyezkedik el, és amikor hordában üédöz valaki, egyáltalán nem mindegy, hogy tovább tudok-e ott menni, vagy falnak ütközöm a keresgélésben.
Kis eséllyel fogom ezt én így végigjátszani...
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2023.01.09. 08:22:14