121298

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Moby
    A gow-nak ez a 40fps-es módja valóban eléggé szar. És azért szar, mert nem fix 40fps, hanem össze vissza csapkod 40 és felette. Én nem tudom mit mért a DF, vagy az valami patch előtti verzió, de most garantáltan nem úgy működik, ahogy náluk az elemzésben. Ez így viszont szar.
  • Ulthanito
    Techben meg látványban garantáltan nem.
  • Ulthanito
    Az bruttó 450 ezer forint. Nem vagyok képben a szabolcsi bérszínvonallal, de egy kenyérszállítóról nem gondolnám, hogy kap annyit, fullra bejelentve. De lehet, hogy tévedek.
  • benőmenő
    Ők nagyon elhivatottak, vagy nem tudom. Egy sima kenyérszállító fuvaros 8 órában megkapja a 300 nettót még Szabolcsban is.
  • lwb
    Ja, ok. Nem, itt csak képminőség javul, pl. messzebb lévő objektumokon elég látványosan. Olvasható lesz a szöveg stb.
    Szerintem performance nem lesz jobb már a konzolokon, elég stabil 60 performance modeban már most is.

Ennek az előnye (fsr 3-ig) szerintem inkább az, hogy más játékok, ahol nem érné el a 60-at a játék amúgy, ott ilyen trükkökkel, mint ami az fsr is, meg lehet oldani, hogy az alacsonyabb native minőséget ezzel húzzák fel, így kicsikarnak belőle több frame-et. Nem értek ilyen szinten hozzá, de pl. dlss performance módjainak is kb ez a lényege. Én nagy barátja vagyok az ilyen megoldásoknak, mert ilyen nulla kontent mellet k nem akarnék félidős ps5 prot meg xs dupla x-et vagy mit venni.
  • Moby
    Abban a kontextusban, ahogy te használod, az majd az FSR3 lesz, ami tartalmazza a frame generatort. Az elég jól használható lesz konzolokon ezeknél a story driven szingli játékoknál, ahol nem téma a szar inputlag. Csak azt majd még elég sokat kell reszelgetni, mert a dlss3 is elég sokat hibázik.
  • Kandurex
    nem, félreértessz, én azt hittem lesz valami teljesítmény növekedés is a használatától
  • lwb
    Úgy legyen. Én csak örülnék neki, ha több megoldás van, mármint dlss-en felül. Mert a nap végén mi, a játékosok vagyunk a nyertesei ennek. Most is ingyen kaptunk egy jobb képminőséget érdemi performance drop nélkül. Ez szerintem egy nagy W mindenkinek, aki CP-vel játszik.

De tényleg érdemes összenézni akár a PS5-ös, akár az XSX-es launch verziót a mai állapottal és most tekintsünk el a kezdeti bugoktól, csak a képminőséget nézzük. Mintha nem is egy játékot látnánk.
  • Moby
    Mármint sokáig az insomniac temporal injection-je volt a referencia, az is nagyonjó végeredményt ad, de ugyanígy megejelnhet konzolokon is az intel XeSS, megy az is RDNA2-nPersze a fejlettségi szint az most valahogy úgy néz ki, hogy dlss>>fsr>xess, de mindegyiket gőzerővel fejlesztgetik, viszonylag hamar utolérhetik ezek egymást, 1-2 éven belül.
  • Moby
    >FSR lesz vagy semmi sem

Hát azért van még pár dolog, amit lehet a konzolokon is használni. Az FSR-ben egy a jó: kész megoldás, ott az SDK-ban, csak aktiválni kell. Ilyen zero effort cucc fejlesztői oldalról.
  • Moby
    Persze, hogy nem szól akkorát, sőt, semekkorát sem szólt, mert ott megcsinálták a modderek hónaopokkal ezelőtt a lengyelek helyett :D Épp ezt írtam le.
  • lwb
    Mármint a CP-nél? 6 napja jött ki a peccs, de már letesztelted? :)
    Oké. A DF nem ért veled egyet (sehol nem olvastam még olyan tesztert, aki egyetértett volna veled), meg aki megnézi a videót, az sem. A régi TAA megoldás szerinted szebben nézett ki? Tényleg? Megnézted a DF videot és szerinted jobban nézett ki a játék peccs előtt?
    AMD kártyák vannak a konzolokban, ott dlss-re hiába vársz. FSR lesz vagy semmi sem. Ne az nvidia 4090 DLSS quality beállításokkal nézd össze, hanem a peccs előtti konzolos változattal. A 4090 árából három ps5-öt tudsz venni ha gépet is veszel alá, akkor vagy nyolcat.

Ez most a negativism for negativism sake vagy csak a szeretjük a jaggy edgeket dolog?
  • Kandurex
    Ha kb. 20 óránál jársz a Ragnarök-be, majd visszatérünk erre. Az Elden meg a GoW nem egy liga.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2022.11.15. 06:22:18
  • Kandurex
    Nekem nem tűnt valami acélosnak még a megoldás.
  • lwb
    PC-n nem szól ez akkorát, főleg hogy nvidia kártyákon dlss eddig is volt. De a konzolokon ez nem opció, így tudomásom szerint ez az első upscaling egy AAA konzoljátékban. Ami ráadásul jól is sikerült.

Ez a hír, ehhez nincs köze moddereknek. Jó jel a konzoloknak, hogy ha a CP meg tudta csinálni, akkor más játékokban is lehet alkalmazni.
  • Moby
    Gondolom FSR3-at is megkapják majd. Az sem lesz RDNA3 exklu a hírek szerint.
  • Moby
    Nem, a modderek pécén. Pécére is most jött az 1.61-el. Mindenre most jött. (FSR2.1-et megkapták a konzolok is hónapokkal ezelőtt SDK-ban).
  • lwb
    "Modderek már fél éve megcsinálták, mostanra a tehetséges lengyeleknek is összejött"
    Modderek konzolon?
  • Moby
    Mondjuk érthető, kurvanagy meló lehet, plage talebe az első nap belemoddolták, azzal toltam végig. Cserébe abban hivatalosan talán sosem lesz (nv szponzorált).
  • Moby
    Szokásos cdpr tempó. Modderek már fél éve megcsinálták, mostanra a tehetséges lengyeleknek is összejött. Végre. :D
  • Evoluti0N
    Nagyon jó a Ragnarok eddig, de ez, hogy az NPC-k elkezdenek tippeket adni a puzzle részeknél, ha 5 másodpercnél tovább gondolkodsz rajtuk, uff. Nagyon bosszantó. Legalább ki lehetne kapcsolni.
  • lwb
    FSR 2.1 PS5-ön és XSX-en a CP2077-ben:

Leszóltátok itt korábban, pedig az eredmény egész jó lett. És biztató a jövőre nézve, hogy már konzolon is van.
  • Ulthanito
    Nem tudom, hogy mi miatt, egy C9-en tolom. de tényleg zavaró nagyon. Performance módban high frame rate opcióval meg folyik le a kijelzőről.
  • Moby
    Az volt az egyetlen játék, aminek az idén volt bármi értelme. Meg talán a cicás játék. A többi meg...
    Mondjuk egyik sem PS5-ön ment le, szóval 2022 (sem) a sony éve volt.
  • Tatyla
    Kár hogy kihagytad az Elden Ringet, nem mondanám hogy DaS 3.5 hidd el attól jóval többet ad, nálam még mindig az év játéka úgy hogy a Ragnarököt még el sem kezdtem és még lesz egy Calisto Protocoll
  • tonyr #119643
    Lehet, hogy a tv miatt zavaro nalad az alacsonyabb fps, de a lenyeg, hogy elvezd a jatekot, hatalmas lett! (:
  • lwb
    Nekem meg pont ezért a DaS széria nem jött be. A DaS 1-nél végig azt éreztem, hogy DeS 1.5, még a helyszínek, az ellenfelek stb is újra lett hasznosítva a DeS-ből.
    ER-ben legalább van open world meg lovaglás, ami teljesen újszerű a többi From játékhoz képest. Utoljára a DeS-t vittem végig annyiszor, mint az ER-t.

Ha bejött neked a DaS 3, akkor azért aszályos időkben szerintem adj még egy esélyt az ER-nek, mert tényleg elég hasonló a két játék, csak az ER nagyobb, jobb és lecsiszoltabb. És PS5-ön fut ráadásul a legjobban a konzolok közül.
  • Ulthanito
    Te azt félbe is hagytad talán.

A platina óta elindítottam párszor, hogy na, akkor egy új karakterrel, vagy csak kicsit bóklászom a meglévővel. 10-20 percig bírtam bármelyiket is. Egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy ennek én ismét nekiálljak és átrágjam magam rajta ismét. Valószínű, hogy a Sekiro sorsára jut: platina utána soha többet.
  • Ulthanito
    Én nem látok különbséget a 4k és a performance mód grafikája között bevallom, viszont hatalmas a különbség a magasabb frame rate javára, és azt nagyon érzem. A grafikai módban egyszerűen szitál a szemem előtt a játék.
  • Kandurex
    Plusz+1

Bár nekem az Elden nem jött be. DaS 3.5..
  • tonyr #119638
    Felesegem is nekiallt (en majd tsushima utan), de nagyon szep, igaz mi a grafikara mentunk ra, problemamentes 4k@40fps-el is (:
  • Ulthanito
    Nos, eddig én maximálisan elégedett vagyok a Santa Monica legújabb produktumával. A végletekig igényes ismét, tele apró figyelmességgel, geggel, olyan megoldásokkal, amire csak az igazán profi csapatok figyelnek.

Vizuálisan nem ütött ugyan pofán, performance módban 120 Hz-cel kiválóan fluid, mintha. színek szaturációjából visszavettek volna. Szinkron és zenék ismét tökéletes, szép komótosan haladok vele. Tartalmas, igényes játék lett ismét.

Végre megint van kedvem játszani, a szinte egész éves totál érdektelenség után. Mínusz Elden Ring.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2022.11.10. 14:49:10
  • Ulthanito
    Nekem is ez a véleményem, aki érzékeny erre, az sose hagyja maga mögött teljesen. Mondjuk én utasként autóban sem szeretek utazni, nem bírom a gyorsulást, amikor meg én gyorsítok, semmi bajom. :) De nem ez az oka, ami miatt nekem skip lesz a VR2.
  • Seth
    PlayStation Plus Extra November

The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition | PS4, PS5
    Tom Clancy’s Rainbow Six Siege | PS4, PS5
    Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX | PS4
    Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue | PS4
    Kingdom Hearts III | PS4
    Kingdom Hearts: Melody of Memory | PS4
    Oddworld: Soulstorm – Enhanced Edition | PS4, PS5
    Tom Clancy’s The Division 2 | PS4
    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint | PS4
    Chorus | PS4, PS5
    What Remains of Edith Finch | PS4
    The Gardens Between | PS4, PS5
    Earth Defense Force: World Brothers | PS4
    Earth Defense Force: Iron Rain | PS4
    Onee Chanbara Origin | PS4

PlayStation Plus Premium | Classics

Ratchet & Clank | PS3
    Ratchet & Clank 2: Going Commando | PS3
    Ratchet & Clank: Up Your Arsenal | PS3
    Ratchet & Clank: Deadlocked | PS3
    Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction | PS3
  • Evoluti0N
    Lesz majd valamikor egy frissítés, ami változtat a rendőrség viselkedésén. Azt még nem tudni, hogy mikor lesz. Gondolom, hogy sok munka van vele.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.11.09. 12:29:23
  • lwb
    Épp most vagyok egy új végigjátszásban ps5-ön. Ez az első végigjátszásom azóta, hogy kijött a nextgen peccs. A játék grafikailag sokat javult, a performance is közel fix 60 fps performance mode-ban (a raytracing nem ér annyit, hogy ezért elfogadd az alacsonyabb frame rate-et szerintem). Az összes game breaking bugot kipeccselték, minden quest ma végigvihető. Bugok terén itt-ott találkoztam pl. lebegő autóval meg egyéb vizuális izével, de semmi olyasmival, ami ne lenne ma is egy másik open world játékban, gta-ben pl. Zavaró bugként egyet találtam csak, ami nagyon ritkán bejött, hogy egyes átvezető után nem engedett menni az autóval és nem tudtam nézetet sem váltani. Ezt
    quicksave-quickload megoldja. Igazából quicksave, quickload kb mindent megold.
    Az exploitok legtöbbjét is kivették. A sasquatch glitch még megy, de pl. a sebezhetetlenség meg a repülés már nem.

Az AI-t csiszolták picit, a forgalomban az autók és az emberek természetesebben viselkednek, van esernyőjük az esőben, ha lövöldözöl elszaladnak (vagy van aki visszalő!), az autók kikerülnek stb. A rendőrség még mindig nem üldöz, ez nem is hiszem, hogy változni fog már. A vezetés viszont jobb lett.

Szerintem érdemes nekiállni, a történet jó, grafikailag is a szebb ps5 játékok közé tartozik és ráadásul jól is fut.
  • bakkerman
    A CP2077 milyen allapotban lett mara mondjuk PS5-on? Regen jatszottam vele amikor kijott PC-n,azota semmit,a netflixes sori meghozza hozza a kedvem :D
  • tonyr #119631
    Hat sajnalatos, hogy volt/van motion sickness-ed... Mindenhol azt irjak, hogy idovel elmulik, persze ember fuggo..
    En ezert (is) vettem meg az elso generaciot, hogy hozzaszokjak, mielott a (hozza kepest is) high-end psvr2 megerkezik, de szerencses vagyok talan, mert semmi rosszullet nem volt azon kivul, hogy a labaim neha kb elzsibbadtak/beremegtek kicsit, mert nem birta feldolgozni a kis agyam h allas kozben rohanok a lejton (vagy lepcson) lefele (:
  • Moby
    >és a 2-től se várnék akkora nagy upgradet,

Miben?
  • mucsácsó
    Én meg az Astro után is néha majdnem összehánytam magamat, pedig ott aztán statikus a kamera - de a legdurvább nekem a Driveclub VR volt, ott 2 kanyar után a gyomrom a számban volt :D nem nekem való, meg szvsz gyerekcipő a VR, és a 2-től se várnék akkora nagy upgradet, de ne legyen igazam

Viszooont a Beat Sabert nem bírtam abbahagyni, azt tényleg imádtam - kivéve amikor elkezdtek párásodni a lencsék... :D