121271
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#119801 Nekem meg a Farming Simulator -
#119800 Nálam a Ragnarök jött ki elsőre. -
#119799 Nálam is az Elden Ring a top
Mondjuk a játszott játékok száma nem igazán valós :D
Utoljára szerkesztette: Seth, 2022.12.13. 18:27:27 -
#119798 -
#119797 ER-ben az a jó, hogy egy rakás dolgot csak többszöri végigjátszásra lehet felfedezni, elsőre nem. De még ha elméletben elsőre menne is, akkor is lesz, amit kifelejtesz. -
#119796 Na, én azzal pont úgy vagyok, mint ER-gel. Megvolt a platina, többet az életbe ne lássam. -
#119795 Sekiro 3X
Nem volt rá precedens az elmúlt 15 évben, h játokat ennyiszer toltam végig.
-
#119794 110 óra volt azt hiszem a platina nekem. -
#119793 Igazából az első végigjátszás tart sokáig. Az NG +1-től NG +3-ig kb k könnyű a játék, mert a játék fele-kétharmada nem skálázik eléggé a te végkaraktereddel. De aztán NG +4-5 felé gyorsan behoznak a bossok, hacsak nincs valami szuper mindent verő karaktered. Mondjuk valami bleed-frostbite egy jó magas faith-tel (a blackflame százalékos sebzést csinál, ami skálázik nyilván, míg a sorceryk fix sebzéspontot, ami nem, ha elérted a max képességértéket).
Első végigjátszás úgy 30-50 óra kb, a második 10 se. A lovaglás meg keresgélés is csak az elsőnél szempont, második-harmadikra tudsz mindent, hogy hol van. Plusz jó érzés lealázni NG +1-ben azokat a bossokat, akiknél ötször meghaltál az első végigjátszás alatt. Tree Sentinel, Margit, Godrick stb mind vicc kategória. -
#119792 Ezt nem mondanám azért. Szerintem egy open world Dark Souls (ami lényegében az ER) ugyanannyira népszerű, mint egy open world Bloodborne lenne. A from soulsborne játékai mind egyformán népszerűek, a legtöbb BB játékosnak bejött a DS is és fordítva. Nyilván vannak kivételek, de a célközönség azért eléggé azonos. Gondolom a from úgy agyalt, hogy csináltak 4 (DeS, DS1-3) fantasy souls játékot és 1-1 egyebet (sekiro, bb), ezért biztonságosabb a fantasy genre-ban kísérletezni az új open world dologgal.
Armored Core az egész más. Engem ez a mecha dolog nem fogott meg sose, szóval ez nekem skip. -
#119791 Hát, jó sok időd van. :-D
Nincs kedvem átrágni magam rajta, már nem is menne nagyon guide nélkül a mellékküldik miatt. Egyszerűen nincs kedvem ahhoz az elbaszott sok lovagláshoz, meg bolyongáshoz. Meg magam ismerve pont ugyanúgy harcolnám végig, ugyanazzal a fegyverrel, ugyanazzal a stílussal.
Nekem a Bloodborne a rekorder, azt 14-szer toltam le, de lehet, hogy az ünnepek alatt beletolok még egyet. :) -
#119790 Az igen, én egyig se bírtam.. -
#119789 De akkor hibás a visszajelzés, nem erre van a valódi igény. Vagy minden mindegy? Bár most valami Mech játékot jelentettek be… -
#119788 Én NG +5-ban vagyok, ott Malenia megfogott, nem sebez egyszerűen eleget egyik sorcery sem, hogy a második fázist túléljem. Nem skálázik eléggé a sorcery sebzés a bossok életerőnövekedésével a NG+ sokakban. NG +7 a legtöbb, onnantól nincs változás a bossok értékeiben, de nem tudom odáig elvinni. Mármint alap bossokat igen, a játékot végig tudnám vinni, de nem akarom pl Maleniát kihagyni. Respec-elhetném a karakterem valami bleed-frostbite kombós közelharcosra, de azt meg nem akarom.
Közben boxon is NG +1-ig vittem a játékot.
Szóval van benne 7 végigjátszásom eddig. :) Nekem eléggé bejött. -
#119787 Valamiért nagyon feketeseggű náluk a BB. És a fene se tudja, hogy miért.
ER-et elővettem hétvégén, valahogy rákívántam. Elnyomkodtam fél órát, és utána kikapcs. Egyszerűen nincs az az isten, hogy ezen én ismét átrágjam magam.
GOTY ide vagy oda. Arról nem beszélve, hogy GoW után techben egy moslék. -
#119786 Szerintem egy ER szerű open world next-gen BB2 legalább ennyire népszerű lett volna, mint az ER volt. Ugyanannyi ember vette volna meg, mint a fantasy játékot és ugyanúgy tarolt volna GOTY díjakat.
Ezt a döntést Miyazaki hozta meg, nem az emberek. -
#119785 BB2 jó lenne. De hát ugye az emberek jobban tetszik egy újra hasznosított a DaS, lásd ez év... -
#119784 W3 patchre én is várok, bár ahogy nézem - legalábbis boxon meg pc-n - legfeljebb a RT mode jelent majd nagy különbséget, előbbin viszont ez 30 fps, amit nem szeretnék.
PS5-ön a patch végre hozza majd a 60 fps mode-ot, ami eddig csak ezen a platformon nem volt. Aki csak ps4-en játszott vele, annak nyilván ég és föld lesz a különbség. Series X-en vagy PC-n már nem annyira.
BB2 egy darabig nem is lesz, most ugye Armored Core jön majd, azon dolgoznak. Időközben a legreálisabb szerintem egy PC-megjelenéssel egybekötött Bloodborne 1 remaster másik stúdió által összekalapálva. Ezen nem lepődnék meg, de új BB-n nagyon. -
#119783 Ez áll az Avowed-ra pl., bár akkor minek promózták be két és fél évvel ezelőtt, ha még ma is évekre van, de ez mindegy is. De ugye az összes többi, amit írtam, azokról az idei júniusi xbox rendezvényen azt mondták, hogy minden 12 hónapon belül fog megjelenni. Az ma ugye fél évre csökkent. Saját állításuk szerint a Starfieldtől kezdve a Redfallon át, minden, amit ott mutattak, az hónapokon belül a polcokon lesz.
Ehhez képest semmit se mutattak. Jön a duma, hogy mert az FTC beperelte őket az Activision deal miatt, de ez a dolog évekig el fog tartani, akkor addig nem lesz xbox exkluzív játékuk? Ezt nem hiszem. Szerintem szimplán nincs olyan állapotban a játék, hogy be tudnák mutatni és ez - legalábbis a Starfield esetében - szerintem az újabb csúszás irányába mutat. -
#119782 Az az igazság, hogy már nem hoz lázba annyira a gaming.
A Ragnarököt letoltam örömmel, jól is esett, de már nagyon kevés játék tudja felkelteni az érdeklődésem. Most épp a Witcher patch-re várom, terveim szerint letolom ismét az egész játékot, de nagy esély van rá, hogy félúton abbamarad ez is.
Egy Bloodborne 2 tudna még lázba hozni mindig, de az meg nincs. -
Zóanagyvarázsló #119781 Tudnék mondani én is példákat, Wizardry 8, King's Bounty: TL és AP (bár ezekben nincs respawn), Jagged Alliance 2 (más persze, de lehet húzni a végtelenségig, ha fölösleges is), de az az igazság, hogy a legjobb harcrendszerekkel is össze tud jönni túl sok ismétlödés. Az FF12-ben is a vadászatok az érdekesek, nem a mobok, az FF7-ben is a matériarendszer és a superbossok, de az átlagsenkik ellen gyopárság. (Az FF7 esetében a matériapakolgatás fárasztóbb, mint maga a grind, brutálisan mocsok a kezelöfelület, egérért kiált. Persze a föszálon végig lehet nyargalni enélkül is.)
Nyilván minél jobb és változatosabb egy rendszer, annál tovább könnyü kitartani. Egy Bayonettában is élveztem akár órákon át próbálkozni ugyanazzal a kihívással. Ezzel szemben a HZD-s bullet sponge-örület gyorsan halálra untatott, és ha már OW, a világ csak azért kell, hogy elférjen a sok sokcsilliárd HP-s dög.
Jó, izgalmas világ jöhet, fasza harcrendszer szintén, idörablás (azaz életrablás) már kevésbé. -
#119780 Forspoken demó kipróbálva.
Hát...a fassztuggya mi zajlik a képernyőn néha, akkor a hirig :D
Az irányítás fura, mintha késne a kontroller, a grafikai világ is fura, talán a HDR az oka nem tudom....úgy minden az.
Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy tetszik e.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2022.12.10. 11:14:11 -
csgj #119779 Valószínűleg ezt a kérdést is érdemes az "ízlés dolga" szemlélet felől is megközelíteni. :D
A hosszú-hosszú grindolás általában untatja az embereket, és valóban sok japán játék sajátja. Csakhogy amikor kifejezetten élvezetes, klassz harcrendszer van benne, jól van kialakítva a fejleszthetőség is, akkor én egyenesen imádom, és képes vagyok sokkal több időt beleölni, mint másba. A Tales of sorozat például olyan, hogy grindolás nélkül rohadt nehéz haladni a fő szálon, talán lehetetlenség is anélkül kivinni. Viszont annyira élvezetes számomra a harc, hogy állandóan visszamegyek helyszínekre, és agyonfejlesztem a karaktereket. Na, szerintem ebbe sokan nem tudják így beleélni magukat. De mégis van ezeknek egy rajongói bázisuk, valamiért viszonylag jól tudnak ezek is fogyni. -
Evoluti0N #119778 Nem játszottam. Szóval nem jó embert kérdezel. -
#119777 Ha valaki lemaradt volna a tegnapi TGA-ról, itt van egy rövid összefoglaló róla -
#119776 A felszopott Elden Open Ring-ben tán élő volt a világ? Vagy szebb lett volna? -
#119775 Engem a Horizon kiegje érdekel, már az első részé is tetszett, szóval szerintem itt sem lesz gond aminőséggel.
Tudom, hogy CTRL+C és CTRL+V a Hades2, de biztos fogok vele játszani. Tetszik az új főszereplő.
A Remnant első része nekem és az asszonynak is nagyon tetszett, végigtoltuk az egészet, és ki is platináztuk, szóval a második rész is várós. Tudom az emberek többsége nem rajongott érte, de nekünk tetszett.
A Suicide Squad nagyon tetszik, de előrendelni nem fogom, ha lesz majd róla teszt, az alapján fogok dönteni.
A SW Jedi Survivor jónak tűnik, remélem optimalizáltabb lesz, mint az elődje volt.
A Diablo 4 egy nagyon nagy kérdőjel. Feleségemmel a 3. rész volt az első játékok egyike, amit közösen játszottunk végig, szóval itt van nosztalgia faktor is. Szerintem meg fogjuk venni.
Éljen Bill Clinton! -
#119774 Mi a Horizon-okat varjuk (psvr2 bundle elorendelve, fw dlc felesegemnek), illetve van par igeretes cim, de majd kiderul... -
Zóanagyvarázsló #119773 Annak csak örülök, ha vannak, de a Zeldán kívül nem sokról hallottam eddig jót. Amivel én játszottam, az minden olyan, hogy a nyílt világ akár indokolt is lehet, de nem annak a megvalósítása a jó. A DD-n túl mondanám az FF12-t (ha már DQ11, de ezek vitathatók). Az "Semibbnek" az Okamit vagy a Shadow of the Colossust (az elöbbiben jól müködött, az utóbbi játéknak én a felét kivágtam volna). A Yakuza sem éppen GTA vagy Elder Scrolls. Az FF15-tel megleptél, hiszen az kimondottan hírhedt, ebböl a szempontból is.
De az biztos, hogy definíció az messzire vezetne, nem is hasogatnám a szört, viszont attól tartok, a dömping miatt én elég kritikus lettem szerintem pl. a HZD brutálisan rossz OW-nek), és azért a japók is sokat tettek azért, hogy a grind és a hülye minijátékok jussanak az eszembe. -
csgj #119772 "Vagy japán fejlesztötöl az Elden Ringen kívül?" Hűha, hol is kezdjem... :-D
Dragon Quest XI, Zelda: Breath of the Wild, Final Fantasy XV (mellesleg annak a fejlesztői dolgoztak a Forspokenen, és ez érződik is rajta), Yakuza részek, Xenoblade Chronicles 1-3; és akkor vannak semi-open world játékok is, amik lenyűgözők, mint a Tales sorozat (a Tales of Arise zseniális lett), Star Ocean részek, Ys VIII.
Egyébként azokat az open world játékokat én is unom, amikben repetitív mellékküldetéseket és kincskereséseket lehet csak csinálni hosszú órákon át, miközben a fő szál tök rövid. De a JRPG, RPG játékok szerencsére így is tartogatnak olyan elemeket, amiktől könnyen bele tudok veszni ezekbe a világokba. Ha szerepjátékos a harc, a karakterfejlesztés, kraftolás stb., akkor még a repetitív dolgokat is elfogadom. Igaz, hogy ma már lassan mindenbe belevisznek rpg-elemeket, de gyakran csak nagyon lájtosan...
Utoljára szerkesztette: csgj, 2022.12.09. 14:15:21 -
Evoluti0N #119771 Nem ájultam el a Forspoken demótól. Játék elég csúnyácska, ez mellé még jön, h performance módban nem néz ki valami magas felbontásúnak, valamint láthatóan nem tartja a 60-at, valamint a HDR olyan brutálisan szar, h ki kellett kapcsolnom. Az open world baromira üres és ötlettelen. A harc ok, de nem elég, h elvigye a hátán a játékot. Jó lesz ez majd PS+-ban valamikor. -
Zóanagyvarázsló #119770 Annak azért sok értelmét nem látom, hogy évej múlva megjelenö játékokból mutogassák a semmit. Látjuj, meddig készül egy-egy játék. Persze az ritkán jelent jót, ha annyit se nutatnak belöle, de én nem cagyok besózva. Nem vártam semmit, nem kaptam semmit. -
Zóanagyvarázsló #119769 Nyílt világú játékkal Amazonast lehet rekeezteni, és nagyon kevesen csinálják jól. Van jó példa a Square Enixtöl egyáltalán? Vagy japán fejlesztötöl az Elden Ringen kívül?
A Deagon's Dogmát nagyon bírom, kell is bele a szabadság, de mint homokozó nem nagy szám. -
csgj #119768 A Final Fantasy XVI ezzel a zenével meg a gigászi harcokkal nagyon epikusnak néz ki. Mondjuk én már eléggé ki vagyok éhezve egy jó Final Fantasyra. A XV is már 6 éve jelent meg...
Btw, a Bioshock alkotójának az új játékát, a Judast nem várjátok? Tök hangulatos volt a trailere. -
csgj #119767 Szerintem nem gyengus, egész szórakoztató, csak szokni kell a varázslást. Nagyon sokféle képesség van/lesz, ahogy elnézem, és jópofa ez a parkour mozgás is. Úgy tűnik, az open world világot is megspékelték sok kutatni valóval, de ebben az a nagy kérdés, nem lesz-e repetitív, nem fullad-e unalomba. Egyelőre a menő harc miatt nekem nem ez látszik. A főszereplő káromkodik, beszólogat a beszélő karkötőjének, nem feltétlenül egy pozitív karakter, biztos lesznek, akik nem szeretik majd, de nekem tetszik, hogy ilyen szarkasztikus.
És akkor a feketeleves: A grafika idejétmúlt, a teljesítmény nem túl erős. Ettől függetlenül azért azt sem mondanám, hogy csúnya és szarul fut, mert egyrészt nem akadozott (bár 30 fps a quality mode, és nem is jó ötlet rondítani rajta a performance mode-dal), másrészt tud dizájnos és szép is lenni itt-ott.
Még gondolkodom a preorderen egy kicsit. Ezek a mai árak iszonyúak, egyre kevesebb játék éri meg day-one áron. De mivel sok tartalom lesz benne, mert open world, hajlok a megvétele felé. -
#119766 Az Avowed-ra várt mindenki. Nem megjelenésre feltétlen, de valami infomorzsára. Vagy az Outer Worlds 2-re, amit nyáron jelentettek be. Itt sem sok mindenre, de legalább még egy trailer vagy valami. Akármi.
Pentiment elvileg Sawyer saját pet projectje volt, sok erőforrást nem vitt el. A Grounded az más, de az már évek óta early accessben volt, szóval azt sem gondolom, hogy nagyon leterhelné a csapatot. Az én tippem, hogy az Avowed-on dolgoznak ezerrel. Ezt két és fél éve jelentették be, lehetne igazán ma már valami belőle, akárcsak egy újabb teaser vagy cgi trailer, bármi. -
Zóanagyvarázsló #119765 Nálam a Forspoken a legérdektelenebb Square Enix-cucc, de talán rám cáfolnak.
A Suicide Squad érdekel, mert Rocksteady, a Space Marine 2 pedig azért, mert az elsöt bírtam, co-op kampánnyal frankó lenne. Mindkettö inkább ku-, mint simán várós. -
Zóanagyvarázsló #119764 Az Obsidiantöl nemrég jelent meg a Grounded (korábban early access/game preview volt) és a Pentiment. Ettöl függetlenül persze biztos vannak még projektjeik, és illett is volna valami nagyobb dobást mutatni, de ez azért egy kicsit árnyalja a képet.
Egyébként egy újabb felújított Rise of Nationst jelentettek be a közelmúltban, ami nem egy atombomba, de engem jobban érint, mint a rópködö nagy nevek. -
#119763 Imádom a Gran Turismo szériát, a 7-se lett rosz, de durva hogyha ez volt a legjobb sportjáték.. milyen lehet a többi ? :DD
Star Wars előzetes végén azért felröhögtem amikor megmutatták az új kardot
Utoljára szerkesztette: Szabi, 2022.12.09. 10:32:21 -
#119762 WH40K: Space Marine 2? Jedi Survivor? Bill Clinton? Egyik se?