121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • lwb
    Boldog Új Évet! 2022 hivatalosan is lezárva, itt az alkalom a teljesen platformfüggetlen Év Játéka listáknak. Az enyém (csak amikkel játszottam):

1. Elden Ring
    2. Vampire Survivors
    3. Warhammer 40k: Darktide

És kb ennyi az idén megjelent új játékokból. Remasterek meg next-gen peccsek esetén CP2077, W3, Resi2-3 remake next-gen, TLOU part 1 még felfér.
  • Mephike
    A harmadik boss és az end boss a legnehezebb a játékban.
    Nekem nincs gondom az irányítással, sokkal jobban fáj, hogy a reflexeim már nem olyanok mint régen.
  • mucsácsó
    Nekem se jött át, pedig most kapott még egy esélyt minap, látván a sok személyes GOTY listán..
    Nekem off, borzalmas az irányítás, teljesen kiszámíthatatlan az analoggal kombó/dodge szenvedés - ezt a Street Fighterekben se tudtam mire vélni már anno..
    Isten lássa lelkem, én próbáltam szeretni..
    amúgy látványos persze, oké, de 1-2 pálya után már unalmassá válik számomra.
    Soha ne említse nekem senki egy lapon a soulsokkal :D
  • Kandurex
    Biztos vagyok benne, h már tánc szőnyeggel is kitolták. Az első két boss megvolt, de ezekkel a dolgokkal nekem vállalhatatlan.
  • Mephike
    Közben meg valaki végigviszi null sebződéssell, nehéz az élet :D
  • Kandurex
    Próbáltam ezt a Sifu-t. De nem nekem való. Lehetne szemezgetni, hogy miért kell egyszer 10-en az emberre ugrani, h valami ostoba rohangálás legyen a harc, vagy, hogy tanuljak meg 20 fajta kombót, amiből maximum 3, amit értelmesen tudsz használni, vagy, h megdöglés nélkül nem lehet fejlődni vagy, h az ellenfelek mozdulatai megtörhetetlenek vagy a random gyulladásokat, miért nincs enemy lock és még lehetne sorolni. Cheap fos rá a legjobb szó.
  • Ulthanito
    Egy kis nosztalgiából elintéztem az előbb Wet Nurse-t. Emlékszem, hogy a legelső végigjátszásnál hogy beszartam, hogy miután levágtam, nem történt semmi vagy 15 másodpercig. Csak rohangáltam, hogy ugye meghalt, ugye meghalt, mire kiírta, hogy Nightmare Slain.

Milyen érdekes, hogy annak idején ott is bírt szívni az ember kicsit, most meg kb olyan, mintha nem is boss lenne.
  • Ulthanito
    Az, hogy téged nem érdekel, mióta jelenti azt, hogy senkit sem? Speciel engem is hidegen hagy, de annak a cuccnak elég nagy múltja van, ezen szerintem senki nem vitázik.

Szóval, ja de, sokakat érdekel.
  • Mephike
    Megvettem a Sigu-t, ami szintén egy rogue like játék. Piszkosul tetszik, bár szenvedni (nem fogom lejjebb venni a nehézséget) itt is lehet :D
  • lwb
    Az nem csít, mármint az működik a korábbi souls játékokban. Flamelurkert és OKA-ot is le lehet verni mérgező felhővel. Ha van erre 15 perced kb.
    Fire Giant-et az elején lehetett cheeselni azzal, hogy lecsaltad a dombról, leesett és meghalt. Nem volt könnyű, de meg lehetett csinálni. Ez már peccselték. De FG nem olyan nehéz, ha okos az ember és tudja, mire kell figyelni a két fázisban.
  • Kandurex
    Tápolni. Nem mindig ad tölthető életet…
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2022.12.20. 06:53:08
  • Moby
    De mi a ráknak mennél vissza? Örüljél, hogy nem kell.
  • Moby
    Volt annál valami mérgezős csít is. A többi meg lufasz kateg. Talán csak Fire Giant nem, legalábbis nekem csak az meradt meg, akinél szoptam ebből a társaságból.
  • lwb
    Hát, ha valaki tudja az optimális utat, akkor valóban elég csak leverni:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Margit, Godrick, +1 great rune (Radahn vagy Rennala, aki könnyebb de hozzá előtte kell a Red Wolf is), Tree Sentinelek mellett el lehet szaladni, de a Draconic Tree Sentinelt le kell verni (le lehet csalni, hogy leugorjon a szikáról, de ez első 40-50 próbálkozásra senkinek se fog menni), GOLDfrey, Morgott, Fire Giant, Godskin duo (sleep cheese még működik itt), Maliketh, Gideon, Godfrey, Radagon, Elden Beast.
    Ez a kötelező kör.

De ehhez k jó játékosnak kell lenni, mert ha semmi extrát nem csinálsz, akkor harmatgyenge leszel már kb félúton. A többség azért elmegy flaskát fejleszteni, új fegyvereket, varázslatokat keresni, új summont, fejlesztéseket stb. Vagy csak rúnákat szerezni a szintlépéshez. Végigszaladni ezen a soron kitérő nélkül az speedrunner taktika, ahhoz a legtöbb átlagjátékos kevés.
  • Moby
    Szerintem azok (is) opcionálisak mind, maximum a platinához kellenek. A végigjátszáshoz a szopó részeket el lehet skippelni, vagyis van olyan végigjátszás, amihez el lehet.
  • Kandurex
    Szóval akkor nem :( ez ilyen lineáris játék
  • Evoluti0N
    Az első 3 esetében, ha meghalsz, akkor visszajutsz az 1-be. Másképp nem tudsz. Ha eléred a 4-et, akkor onnantól kezdve ott lesz checkpoint és ha meghalsz, akkor ott kezdsz. Ha végig viszed a játékot, akkor utána ismét vissza tudsz térni az 1-be.
  • Kandurex
    Egy kérdés a Returnal -t ismerőknek:

Ha átmegyek a 3 szintre, onnan nincs vissza út az egyesbe? Csak előre lehet menni?

Előre is kószi
  • Kandurex
    ez a duma, bakker, persze mindig van akit érdekel

mondjuk úgy, hogy nem ez a from legpopulárisabb címe, de egyben nyugodtan elmondható, hogy a legkevésbé érdekelt is...
  • lwb
    Az ER tömegjáték lett - főleg a hype miatt szerintem, de azt nem gondolom, hogy az a 20 millió, aki kb megvette, az mind végig is vitte. DeS szerintem könnyebb, de a DS1-3 se nehezebb, ha kitapasztalod. Elsőre meg az ER is nehéz, emlékezz csak a tree spiritekre, amivel te is szívtál (meg én is). Ma már simán kigurulgatom a támadásait, de első pár alkalommal szinte lehetetlennek tűnt.
  • Evoluti0N
    Az alapján, hogy ez a sorozat hatodik része, erősen kétlem, hogy senkit nem érdekel.
  • Moby
    Ez nem az egyetértésről vagy egyet nem értésről szól, itt élnek köztünk a példái. Pl. a kérdező :D Az ER a from játékok komfortjátéka, mindenki végigjátsza. Aztán a többit már nem. Nem tanulnak meg ezekkel játszani, csak kiyoutubeozzák az éppen aktuálisan elérhető howto-t.
  • Kandurex
    Így végiggondolva a From játékait, csak egy BB vagy Sekiro folytatásnak tudnék szívből ürülni. De végül is tökmindegy, mert megtalálták azt ami senkit sem érdekel:

Mech Játék!

Zsíír! Ja...nem...
  • lwb
    Azért azzal nem értek egyet, hogy csak grind elég az ER-ben a továbbjutáshoz. Malenia szerintem messze nem varázslóval a legkönnyebb, hanem frostbite - bleed közelharcossal,de mindegy mivel játszol, akkor is meg kell tanulnod dodge-olni a támadásait. Idézni az első fázisban meg kontraproduktív, mert csak visszagyógyul belőle.

ER-ban a főszál boss-ai közül sokat lehet cheese-elni, ez igaz, de ebben sem egyedi a souls játékok közül. Iron Golem pl legendás dark soulsban, de van még ezer más példa a többiben is. Ráadásul ER-t szorgalmasan peccselik és a tegnapi cheese-ek közül sok ma már nem megy. DeS magic easy mode, ha megcsinálod a bónuszt és kiszabadítod a boszorkányt és megtanulod a firestorm vagy mi varázslatot. Azzal tényleg easy mode a legtöbb boss.
  • lwb
    Sekiroban nekem a választás hiánya nem jött be. Lényegében egyféle karaktert játszol és én nem igazán vagyok oda a japán mitológiáért, nem jön be ez a táj meg világ sem. Ezért nem jött be a játék sem. Még BB-ban is több a választási lehetőség, mint a Sekiroban, ha karakterről van szó, elég egyféleképp lehet végigjátszani, nincs benne külön ranged vagy magic "kaszt" pl. Mondjuk ez adta az egyedi ízét a játéknak, hogy nem középkori japán dark souls lett a végén, hanem valami új. De egyetértek veled, nekem sem a szívem csücske a Sekiro.
  • McFrost
    Én imádtam minden percét, pedig aztán kétbalkezes balfasz vagyok hozzá. Azokkal a bossokkal szenvedtem a legtöbbet, akik gyorsak, rettenetesen beragadtam az Ape első fázisában, Genichiro elő fázisában, de a legtöbb fejfájást nekem Owl Father adta, ha volt időm leülni egy órácskát játszani, a Bagoly nem lett meg. Kellett hozzá egy folyamatos 3 óra, mire a begyakoroltam/megéreztem a nulla reflexemmel. A végén Isshinnél volt még némi kapkodás, sőt az úgy lett meg, hogy már 0 heal-em volt és ott ugráltam körülötte az utolsó fázisban, aztán leugrottam a szikláról, pedig már csak 2-3 ütés kellett neki, na ott volt majdnem infarktusom :D Ám mivel itt nincs leesés halál, ha van elég hp-d, vissza rakott a csatába és nem volt kegyelem, Isshin is megzavarodott :D

Az ER-ben van eddig 40 órám kb. Ez mind terepszemle és felfedezés. Ez idő alatt nem haltam annyiszor, mint mondjuk Genichirotól, nem volt olyan boss, ami megizzasztott volna, Margit elsőre, Godrick negyedikre.... eddig, biztosan lesznek majd keményebbek is.
  • Moby
    Ilyet én is kaptam, de szerintem akkora kamu, mint a ház. Nekem 200 órát ír, ehhez képest annyit ment a PS5 az idén, hogy lement a HFW 60 óra, a BB ismétlés 20, meg a GOW-ba tizenvalamennyi (félbeszakadt, ráuntam arra a játékra, ökörségvolt pénzt adni érte). Nemtudom honnan veszi ezeket a számokat.
  • Moby
    Ha az ER rákényszerítené a játékosokat, hogy maléniát mindenféle csít, meg ranged attack, meg minden nélkül, meztelen seggel verjék le, akkor egy ER után sekirot enne mindenki reggelire. De nem ez történik, szóval a "lenyomtam az ER-t, szóval nem vagyok béna" érv sajnos nem valid. Gyakorolni meg tanulni kell a játékot, nem megy másképp. Ez nem.
  • Moby
    Unalomig ismert, de: learn, adapt, overcome. Az ER annyiba más, hogy ez kihagyható, és végtelen grindfeszttel pótolható, de az nem szórakozás, csak bénázás.
    A Sekiro alapvetően nem olyan könnyű, de nagyon rövid, az egyik legrövidebb from játék(55-60 óra volt a platina). Bár mai szemmel mindegyik az. Bloodborne-t vettem elő az év elején egy újrajátszásra, 20 óra alatt lement az összes bossra.
    Ha ilyen supereasy módú fromjátlék kell, arra ott a Demon's Souls remake. Abban is van varázsoló mint a ER-ben (easymode), ráadásul abban bossok sincsenek igazából, ráadásul a hangulata is jobb (szerintem) mint a sekironak.
    Az ER tele van beépített csalással, a játék része hihetetlenül könnyű a többi from játékhoz képest, csak a játék nagy, sok a felfedezni való, leginkább emiatt lehet rengeteg időt beleölni. Önmagában semmit nem mond el, hogy 200 órát tettél bele, az eltelhetett úgy is, hogy nem tanultál belőle semmit, és ha ennyiore nem megy a sekiro, akkor valszeg ez is történt.
  • hvitya
    Na most biztos sokan nem lesznek velem egy véleményen, de ez a Sekiro nekem valami borzasztó nagy csalódás.

Elden Ringbe én is beletettem közel 200 órát számomra az év játéka ezen felbuzdulva gondoltam Sekiro is hozza majd a From Software minőséget és ha már kimaradt korábban vígan fizettem ki érte a pénzt. Bár ne tettem volna..

Sok játékosnak már az Elden Ring is túl sok ami a nehézséget illeti, de én úgy voltam vele ez még az égészséges határ. Kitartással, kellő karakter fejlesztéssel még ha nehezen is, de lehet előrehaladni benne.

Nem érzem úgy, hogy én vagyok a béna elég időt belefektettem a Sekiroba is, de ez számomra már olyan szinten abszurd nehézségi szint, hogy megöli az élvezetet. Egy játék fő célja az lenne, hogy szórakoztasson ez pedig csak frusztrál.
    Igazságtalanul nem fair,nehéz a fejlesztés lehetősége is leredukált. Jó reflexek kellenek, hozzá, ha egyszer benézed annyi. Kamera is borzasztó, nem egyszer azért haltam meg mert, beakadt egy sziklába vagy bokorba..

Tudom, hogy végigvihető kellő kitartással, de számomra mostanra már totál kinyírta a szórakozást, töröltem is csak azt bánom, hogy nem kérhetek már rá refundot.
  • TomStorm
  • Seth
    PlayStation Plus Extra and Premium

WWE 2K22 | PS4
    Far Cry 5 | PS4
    Far Cry New Dawn | PS4
    Far Cry Primal | PS4
    Mortal Shell | PS4, PS5
    Judgment | PS4, PS5
    Yakuza: Like a Dragon | PS4, PS5
    Yakuza 6: The Song of Life | PS4
    Middle Earth: Shadow of Mordor | PS4
    Middle-Earth: Shadow of War | PS4
    The Pedestrian | PS4, PS5
    Evil Genius 2 | PS4, PS5
    Adventure Time Pirates of the Enchiridion | PS4
    Ben 10: Power Trip | PS4, PS5
    Gigantosaurus The Game | PS4
    Pillars of Eternity II: Deadfire – Ultimate Edition | PS4
    Worms W.M.D | PS4
    The Escapists 2 | PS4

PlayStation Plus Premium | Classics

Ridge Racer 2 | PSP
    Heavenly Sword | PS3
    Oddworld: Abe’s Exoddus | PS1
    Pinball Heroes | PSP
    Utoljára szerkesztette: Seth, 2022.12.14. 18:20:20
  • lwb
    CP2077 14%
    DeS: 8%
    TLOU de 1 nem a 2: 4%
    U4: 4%

TLOU2-t elő se vettem idén vagy nem volt mérhető mennyiség ...
  • Ulthanito
    Na, szinte ugyanannyit játszottunk PS-en. Valld be, hogy a +11 óra neked az izmos csajjal telt!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy pont most az akciókban gondoltam rá, hogy lehet meg kéne venni pár ezerért, és végigtolni megint.
  • lwb
    Köszi szépen :)

Nem meglepő módon Elden Ring és 241 óra. :) Boxon is van benne majdnem ennyi. Nekem többnek tűnt, de azért ez sem kevés.
  • MrAndree
    Itt: https://wrapup.playstation.com/

Nekem Lost Judgment, Judgment és FF 7 Remake lett a top 3 de ezeket feleségem is végigvitte szóval játékonként 2 végigjátszás. Amúgy Elden Ring-el játszottam idén a legtöbbet, de azt PCn nem konzolon.
  • lwb
    Nem kaptam ilyen emailt :/
    Az lehet, hogy promóció mappába került és onnan törlődött automatikusan, ezt nem tudom.
  • Rage47
    kapsz róla emailt és ott
  • lwb
    Ezt hol lehet megnézni? A konzolon vagy a sony oldalán?
  • Ulthanito
    Az nekem se. Még tízzel sem játszottam, nemhogy 21-gyel.