121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Zóanagyvarázsló
    Az Obsidiantöl nemrég jelent meg a Grounded (korábban early access/game preview volt) és a Pentiment. Ettöl függetlenül persze biztos vannak még projektjeik, és illett is volna valami nagyobb dobást mutatni, de ez azért egy kicsit árnyalja a képet.

Egyébként egy újabb felújított Rise of Nationst jelentettek be a közelmúltban, ami nem egy atombomba, de engem jobban érint, mint a rópködö nagy nevek.
  • Szabi #119763
    Imádom a Gran Turismo szériát, a 7-se lett rosz, de durva hogyha ez volt a legjobb sportjáték.. milyen lehet a többi ? :DD

Star Wars előzetes végén azért felröhögtem amikor megmutatták az új kardot
    Utoljára szerkesztette: Szabi, 2022.12.09. 10:32:21
  • lwb
    WH40K: Space Marine 2? Jedi Survivor? Bill Clinton? Egyik se?
  • Ulthanito
    Összegezve az Awards cuccokat:

Amik előrendelősek:

Semmi

Amikből számomra lehet még valami:

Semmi.

(talán a Diablo 4, csak ha nagyon muszáj)
  • Kandurex
    Megnézem ma!

Viszont a bemutatója tetszik!

Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2022.12.09. 10:05:20
  • Seth
    Azt a Forspoken-t azért próbáld ki előbb, van belőle demó. Elég gyengus:)
  • lwb
    Diablo 4, Jedi Survivor, CP2077 dlc és Space Marine 2 nekem. A többit majd meglátom vagy egyáltalán nem érdekel. BG3-at meg már megvettem.

A showt megnyerte: Bill Clinton
    Elvesztette: Microsoft (a Sony legalább egy timed exclusive-ot meg egy dlc-t el tudott hozni)
  • Kandurex
    Összegezve az Awards cuccokat:

Amik előrendelősek:

Forspoken
    Final Fantasy XVI
    Jedi Survivor

És amikből még lehet valami:

Suicide Squad: Kill the Justice League
    Diablo 4
    Lords Of The Fallen 2
    Atomic Heart
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2022.12.09. 08:58:25
  • lwb
    Párszor nekiálltam az egynek, de valahogy sose értettem, mi a nagy szám benne. Hajtáspajtás szimulátor mínusz a bicikli.
  • Kandurex
    DS2? Akarod mondani GLS2?

Nincs azaz isten, hogy én azt előrendeljem.
  • lwb
    Ja és hála az elmeroggyantnak a végén, mindenki Bill Clintonról fog beszélni még évekig. :/
  • lwb
    Most reggel megnéztem. Ööö... ez mi volt? Release date-eket leszámítva csak a DS2 volt, ami igazán nagy bejelentés volt, a többit már tudtuk előre vagy akár már szerepelt is.
    Microsoft mit csinált idén? EGYETLEN EGY játékot nem mutattak be a Game Awardson. Egyet sem. Se obsidian, se inxile se a temérdek stúdió, akiket bevásároltak. Semmit. Bethesda? Hahó? Starfield? Hogy lesz ebből jövőre játék, ha egy képkockát nem tudtak összehozni az év legnagyobb videojáték showjára? Most leírom: el fogják tolni megint.
    Bioware? Léteznek még egyáltalán?
  • n000rbi
    Én eddig minden ilyet végigültem, nem bírok reggelig várni :)
  • MrAndree
    "Mázlim" van, éjszakás leszek. Szóval valószinüleg nézni fogom, ha már úgyis ébren kell lenni.
  • lwb
    Arra én is, meg még egy pár dologra, pl. Starfield részletek, de én se fogok hajnal kettőig virrasztani emiatt. Azért Keighley igazán gondolhatna a világ másik felére is és kezdhetnék egy emberibb időpontban. Vagy legalább hétvégén.
  • Kandurex
    Nagyon kíváncsi vagyok a Fallen Order 2 -re, de hát ez hajnali kezdés....
  • lwb
    Lesz aki virraszt ma a Game Awards miatt? Én inkább megnézem holnap az összefoglalót.
  • Ulthanito
    Ránézek majd egyszer valamikor, ha bevágják GP-ba.
  • lwb
    Régen vitted akkor végig, mert volt. Pont ilyen, béna animációk. Fent a yt-on a teljes ps3 végigjátszás, 7 óra mondjuk, de meg tudod nézni.
    Az igaz, hogy 2022-re ezen változtathattak volna.
  • Seth
    Jól megnézted ? Előbb csúszik előre, minthogy a karmaival odahúzná magát. Eredetiben ilyen béna animáció nem volt
  • lwb
    Ilyen volt az eredetiben is, ha ellőtted a lábát. Szerintem ilyen mélységig nem nyúltak hozzá a játékhoz, hogy ezeket módosítsák.
  • Seth
    10:18-nál mondjuk elég gáz, ahogy csúszik a necro :)
  • lwb
    Annyi változás azért van, hogy Isaac beszél és ezért a dialógusokat át kellett dolgozni. Mert a régi DS1-ben nem beszélt még Isaac. Az viszont jó, hogy a 2 és a 3 szinkronszínészét szerződtették le ide is.
    Belinkelem azért, hátha valaki még nem látta.

• Kandurex
    Láttam. És talán pont amiatt, hogy tegnap pörgettem ki a Callistot, nem vágtam hanyat magam. Az ellenfelek kidolgozása kifejezetten gyengének tűnt, a másik meg, hogy bár már nagyon - nagyon régen játszottam a Dead Space -el, egyből minden visszaugrott, mintha újra játszanám az eredetit. Egy mikro változás sincs (persze a basszó grafikát leszámítva).

Nekem, főleg a Callisto miatt, most csalódás, ha nem játszottam volna vele, most izgatottabb lennék, főleg annak tükrébe, hogy a CP crosssgen cím, tehát nem kifejezetten mondanám next-gen-ek.
  • lwb
    Grafikailag igen, ebben igazad van. Írtam is lent, hogy szerintem a legszebb PS5 játék, ami eddig kijött és ez még performance módra is igaz, nem kell a RT hozzá. Csak a többi volt nekem pici csalódás.

Más. Nézted a DS remake első 18 perces videót? Bejövős nagyon.
  • Kandurex
    Grafikában meg úgy hangulatban megbasz bármit. Az, hogy mennyire akar Dead Space lenni, - nagyon -, az már más kérdés. És nyilván nem a legerősebb a történet, vagy mondjuk a content tartalom, lásd -> boss -ok száma. De úgy egyébként... nagyon - nagyon rendben van. És mondom grafikába, hát az...egész elképesztő egy cross-gen címtől!
  • lwb
    Ja és még a rejtély. Azért ne feledjük, hogy amikor a DS kijött, akkor ez az egész marker meg necromorph dolog még nem volt ismert. Sőt, az introból meg a játék bő feléből végig azt gondoltuk, hogy lesznek túlélők, pl. a mi barátnőnk is, a hajón. A nyomozás meg aztán, hogy mi történt, az azért nem volt szokványos.

A Callistot ugyanakkor lehetetlen elspoilerezni. Mindenki vigye végig a prológust és amikor kijön a cellából, akkor írja le, szerinte mi van a háttérben. 10-ből 9-en el fogják találni pontosan a játék sztoriját, annyira faék.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2022.12.05. 07:52:23
  • lwb
    Hát, szerintem nem. A DS annak idején nagyon jól hozta az Event Horizon hangulatot. Lényegében ez volt a legközelebb a filmhez és annak atmoszférájához. A Callisto meg szerintem egyszerűen nem félelmetes. A tactical dismemberment vagy mi is jó és egyértelműen újszerű feature volt a DS-ben, a Callistoban nincs ilyen. Akkoriban a headshot világ volt a shooterek terén: Gearsben is, mindenhol az volt a király. Erre jött a DS és azt mondta: fej helyett lőjj a végtagokra. Szerintem ez újszerű volt.
    A HUD-mentesség, a háton az életerő jelzés, az egész inventory rendszer mind újszerű volt a DS-ben, a Callisto 10+ évvel később csak lemásolja. A DS-ben volt egy rakás fegyver, amelyek ráadásul feelingesek is voltak, nem a standard pisztoly, shotgun, gépfegyver kombó ... mint itt. A plazmavágó vagy a fűrész, a szegecslövő stb.
    Hosszabb is volt a játék.

Nem, szerintem ennek nulla köze a nosztalgiához. A Callisto rövidebb, kevesebb feature-rel jött ki, mint a régi Dead Space annak idején. Az atmoszféra lehet szubjektív, de a feature-ök száma az elég objektív tényező és ebben a Callisto hátul kullog. A sok színész helyett inkább a játékmenetre kellett volna forrásokat áldozni szerintem.
  • Mephike
    Örülök, hogy neked tetszik, így már biztos meg fogom venni... később. :)
    A terv az, hogy nyáron megveszem majd, addigra kipofozzák, kiegészítik, kap új story részt és akkor sem fogják drágábban árulni, mint most. Arra az állapotára már azt tudom mondani, hogy nálam is megéri az árát.

Utoljára szerkesztette: Mephike, 2022.12.05. 07:25:36
  • Kandurex
    Csak nem :)
  • Zóanagyvarázsló
    Szóval zseniális és kihagyhatatlan, de a leárazásig azért csúnyán megromlik?
  • Kandurex
    Akkor kihagyod a generáció egyik legszebb és leghangulatosabb játékát, mindezt azzal az indokkal, ami a zsánerére jellemző. Pontosan ilyen hosszú volt egy Resident Evil vagy akár a Dead Space.

Számomra az év egyik legjobb játéka idén, pedig úgy volt az évben ez + az.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2022.12.04. 21:30:48
  • Evoluti0N
    Furcsa lenne, ha egy latinamerikai származású fickónak szőke, kék szemű lánya lenne. Amúgy a csaj, aki játssza 3/4 fehér. Egyik szülője az, másik meg félig az.
  • Mephike
    A Calistoval nekem az ár/érték párossal van bajom.Tehát nem tartom rossz játéknak, de a kb. 10 órás játékidő, és a játék állapota nekem nem ér 25k pénzt.
  • Seth
    Jól néz ki, egy az egyben hoztak át helyszíneket, jeleneteket. Egyedül Ellie nem stimmel, nameg a fekete Sarah, dehát ő úgysem marad túl sokáig :)
    Ja és egy kis kameóban feltűnik Troy Baker 1:53-nál és Ashley Johnson is ott van valahol :)
  • Kandurex
    Szerintem csak megszépült már az emlékeidben a Dead Space, mert kb. ugyanazt hozza.
  • lwb
    Igen, messze a PS5 a legjobb platform a Callistonak. A pc katasztrófa a shader stutter miatt, szinte játszhatatlan. Series X-en meg hiányzik a RT reflections, de vannak más kisebb bajok is. Ezeket majd tuti peccselik, de most a PS5 toronymagasan a legjobb platform.

Szerintem messze ez néz ki a legjobban az eddigi összes PS5 játék közül. Még performance módban is gyönyörű a játék. Kár, hogy az atmoszféra meg a sztori és a játékmenet messze elmarad a Dead Space szintjétől. A játék nem félelmetes, a sztori gyenge és rövid. Nagy kár. Eléggé techdemo jellege lett így a játéknak, de annak nagyon jó. Megmutatni mit tud a current gen konzol.
  • Bercy #119727
    A PS5-ön még szépen fut. PC-n tragédia. Series X-en meg nincs ray trace reflectuons. Mundjuk én ilyen szép arc animációt még nem láttam. Kihizták a maximumot az unreal 4 motorból. Gyönyörű a játék.
  • TurboX
    Jól érzem hogy a Callisto kicsit feszegeti a ps5 határait? Vagy csak optimalizálatlan még?
  • Kandurex
    Engem nagyon. Akkora egy Dead Space remake, mint egy ház. Ezután nem tudom, hogy minek a remake!

Amúgy nem értem a kritikákat, nekem, nagyon tetszik!
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2022.12.02. 23:17:01