PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1 bites leveldesign??? 2016os doomba a level design volt az egyik legjobb dolog. A sok rejtett cucc meg minden
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Adversus solem ne loquitor
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
nagyon durva hent - mondjuk néhol picit fura nekem ez az új narratíva (hogy vannak NPC-k meg ilyen nevesített ellenségek) és az újabb helyszínek/megoldások, de mégis Doom tud maradni :) nagyon fasza, és durván néz ki iszonyatosan - és szerintem ez az engine még egy kávéfőzőn is elfutna low/medium beállításokon, mégis überdurván néz ki :D hozza a kötelezőt!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A lényeg, hogy kerüljük a járólapot, kemény visszaverő felületeket, nagy üvegfelületeket. Nem mindegy hova tesszük a hangszórókat, mélyládát és hol van a hallgatási pozíció. Ha van rá mód, akkor mindenféle polccal, könyvespolcokkal, egyéb bútorral úgy rendezzük be a szobát, hogy minél jobban törje meg és ha lehet fogja fel, nyelje el a hangokat.
A mély tartomány a legkényesebb. Pl. a legjobb pozíció megtalálásához azt szokták ajánlani, hogy tedd a mélyládát oda, ahol hallgatod, majd járkálj és ahol a legjobban/legegyenletesebben szól oda tedd a mélyládát.
Után jöhetnek a basszuscsapdák a sarkokba. A sarkok erősítik fel legjobban a mélytartományt és okoznak anomáliákat. Nem csak a függőleges, de a vízszintes sarkok is. Tehát értsd: minden sarok!
Nyilván nem megoldható a legtöbb helyen, hogy minden sarok kezelve legyen, de a frontok mögötti sarkokat mindenképpen érdemes basszuscsapdával ellátni. Továbbá a frontok mögötti falat és az oldalsó elsődleges visszaverődési pontokat is ellátni akusztikai panellel. Ha van rá mód, akkor a plafonon lévő elsődleges visszaverődési pontokat is lehet kezelni. Elölre középre és/vagy hátra középre diffuzorokat ajánlatos tenni, ha elég nagy a tér. A diffuzorok jelentősen megnövelik a térérzetet.
Mindenképpen érdemes lehet bemérni vagy beméretni a szoba akusztikát, ha valaki komolyabban gondolkodik a dolgon és szakember az alapján meg tudja mondani, hogy hova milyent, mekkorát és hány darab panelt kell tenni.
A paneleket meg lehet úszni kevesebb pénzből is házilag vagy olyan emberrel készíttetve, akik ezzel foglalkoznak. Lehet szép esztétikus, feleség és nappali barát paneleket is csináltatni vagy vásárolni gyárilag elkészítetteket is.
Továbbá vannak nagyon jó szobakorrekciós algoritmust (ARC, Dirac elsősorban) használó házimozi processzorok/receiverek is. Pl. Emotiva, Anthem cuccai. Ezek még jelentősen tudják javítani a sztereó hangképet még akusztikai kezelés nélkül is.
De! Elsődleges és legfontosabb a szoba akusztikája!
Láthatóan általánosságokat írogatok, de túl nagy ez a téma. Akit tényleg bővebben érdekel itt van kis magyar olvasnivaló arról, hogyan is viselkedik a hang különböző frekvenciatartományokban és helyiségekben. Melyek az alapvetően fontos dolgok a hangszórók elhelyezésénél és a hallgatási pozíció megválasztásánál. Hogyan kezelhetjük a problémát.
Teremakusztika 1
Teremakusztika 2
Mindent a lehallgatásról 1
Mindent a lehallgatásról 2
Van több része is a témáknak és az oldal tartalmaz még pár cikket, de nem linkelem mindet. Akit érdekel a dolog akár kíváncsiságból vagy akár, mert szeretne otthon akusztikai szempontból (is) a számára elérhető lehető legjobb minőségben zenét hallgatni vagy filmet nézni, játszani annak már nagyon jó kiinduló pont a fenti olvasmány.
El lehet érni olyan szintet, hogy a sima sztereó zenét hallgatva be lehet lőni az énekes magasságát. Hogy milyen irányból jön az énekhang. A gitás hol szól és akár egy egész énekeskarban is hallani minden énekest külön-külön és minden hangszert egyedileg hallani, semmi nem nyom el semmit. Semmi nem veszik el. Még a leghalkabb kis hang sem akkor sem, ha mellette egy nagyzenekar üvölt.
Jó stúdiófelvételnél a sztereó zene térérzete jobb, mint bármely 5.1, 7.1 stb. Sokszor szólnak a hangszerek mellőled, mögüled és egyáltalán nem érzékeled, hogy hol van a két front hangsugárzó.
Nálam rendszeresen fordul elő, hogy ha valaki hallgatózik zenét megkérdezi, hogy valóban csak a sztereó?
A sztereó tér annyira precíz ,hogy mindig rákérdeznek: biztos nem szól a közép hangsugárzó? És az oldalsók? Biztos biztos? Én meg csak mosolygok.
(Bár ehhez az akusztika kevés. Nagyon jó hifi kell hozzá.)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.03.20. 16:28:12
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
PS5 II PSVR
Új játékokkal akarok játszani, olyanokkal, mint a Death Stranding, hogy letegyem a hajam, nem Shadow Run-nal bohóckodni, akkor se indítanék el ilyen játékot, ha a fejemhez pisztolyt szegeznének!
PS5 II PSVR
PS5 II PSVR
Te nem változol! :-D
Ha egy kicsit is, bármilyen szinten is érdekelne ez a játék, én is X-re venném.
PS5 II PSVR
Amennyiben a fenti elmélet bukik, nos, akkor tényleg elég szopó, valóban.
De részemről van jó pécém, van PS4 pro-m, szóval LoU2 meg Csucsima tuti beugrik, az Xbox meg hasnzálható PC lévén amúgy sem érdekelne, szóval én alapvetően elvagyok. PS5-öt amúgy is csak pár év múlva vennék, adott esetben akkor, ha kijön a pro verzió.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Node az “élet” azért nem áll meg (bocs a színért a topiktól, de ugye megértitek... :) )
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.03.20. 12:17:50
Ez oks.
De az hogy nem megy mégse a PS1-3 játékai.
A PS4-esekkel meg felmerül csak egy pillanatra is az hogy.... Hát majd valamikor valahogy.
Ez kurvagáz szerintem.
Kibagáz nagyon.
Manapság egyre több idő egy mai játék fejlesztése, kevesebb sorozattal mennek a studiók...
Erre mondhatja valaki, hát hogy kinek a PS1-3, de nekem pl az is fontos.
De ha nem.
Legalább a mostani generáció kapcsán ne kelljen hallgatni azt, hogy hát srácok, van ezzel majd még munka... Hogy jól menjenek...
Kérdem én.
Ez mellett azzal foglalkozzak, hogy 1 sec-es töltési idő, meg pár eddig még csak meg sem említett állítólagos cím ps5-re?
Gondolom érted mi a problémám.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Mikor melyik konzol volt népszerűbb, "jobb"??
Ps2 vs Xbox - > Ps2
Ps3 vs Xbox 360 - > Xbox 360
Ps4 vs Xbox One - > Ps4
Ps5 vs Xbox SX??? Vajon újra a Microsoft-on a sor?
Ps4-ről semmi eddig, a PS4 játékok, a magasabb Hz miatt optimalizálni kell.
PS 3-2-1 off.
Se gép, se kontroller, se ár, se megjelenés.
Xbox SX:
Minden ami Xbox játék, fut a masinán méghozzá feljavítva egy intelligens algoritmus.
1 terás memoria modul. Fasza hűttés.
Megjelenési dátum.
Kihagytam még valami?
Ezekután????
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.03.20. 12:10:39
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.03.20. 11:59:39
Mert arról beszéltek, hogy mi játékosok próbálhatjuk ki, nem a teszterek a csapatukban... Ahhoz meg kell a konzol is.
Főleg, hogy most nyaralni nem nagyon megy majd senki, így azért 2-300 ezer a zsebekben marad.
Persze mindenki saját belátása szerint cselekedjen.
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.03.20. 11:29:48
PS5 II PSVR
PS5 II PSVR
Mondjuk akkor ez pont nem a sony volt, node van, akivel rosszat tesz a siker :D
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.03.20. 08:57:00
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Csak én vagyok úgy ezzel, hogy kicsit kezdem azt érezni, hogy bármennyire is jó volt a Sony meg exclusive játékok, most valahogy nem azt érzem amit szeretnék?
Mondjam el őszintén mint laikus gamer mit gondolok:
Ok.
Kezdjük azzal, hogy ki a büdös faszt izgat, hogy mikor tölt be a PS5?
Na vajon a ki a szartérdekel?
Akkor, amikor még azt se tudjuk, milyen gép, milyen hűtéssel, stb.
Az Xbox geci visszafelé lejátszik szinte mindent, ráadásul feljavított textúrákkal, meg már arról beszélnek, hogy HDR is amikel amúgy nem volt eddig?
A Sony meg nemhogy a régi gentoldja meg, hanem azon gondolkodnak, hogy a mostani generáció játéka hogy a picsâba fognak menni majd?
Nemhogy feljavítva, de eleve abban a normál állapotban?
És azt setudjuk mi a fasszal játszunk amíg egyeltalán a PS-es listáról lesz miből játszani normálisan?
Tegyük fel 350 marad az euro, 230-250 lesz kb szerintem lassan a Konzol.
Mi a reteknek vegyem meg most és ne 1-2 év múlva?
Már ezen filóztam.
Lehet csak faszább a kommunikáció, de mi győzhetne meg, hogy ne a PS4 Pro mellé vegyek csak egy XSX-et 2021 évvégéig kb???
Az hogy arra a fél tucat be nem jelentett játékra villámgyorsan betölt a gép?
Illetve miaz hogy évvége előtt sok PS5-ös játék tesztje elkezdődik?
What?
Milyen gépen kezdődik el?
Miféle tesz?
Sok coop meg multiplayer-es jâték tesztje?
Mert story játékokat nem szoktak tesztelni.
Hát nem tudom, egy ellenszenvesebb a tudat, hogy pre-order legyen ps5 nekem...
És ebben egy szaros Horizon 2 se tud segíteni.
Mert 250k-s konzollal utána meg kitöölhetem a valagam amíg porosogik a polcon.
Lehet negatív vagyok, de na.
Ja a másik meg....
A Resi 3 demo. Te szentfazék.
Nagyon el lehet szokni ettől is.
PS5 II PSVR
PS5 II PSVR
Sonynak lehet van egy jó gépe, de ahogy lekommunikálja az valami félelem
de akkor mindenféle verzió van már :D (mondjuk engem nem izgat especiel, én PS5-ön PS5-ös játékot akarok:D)
ez tényleg kurva para és egyben idegesítő is, hogy kb csukott szemmel kell futni/esni-kelni/doge-olni előle :D
Mr. X-től én is kivoltam, de ez sokkal rosszabb lesz, úgy érzem..
szépnek egész szép (főleg a textúrák - ellenben valami meg tök elnagyolt..), kurvajól is fut (legalábbis PC-n), de valahogy nem éreztem az az átütő immerziót, mint a RE2-nél, vagy akár annak a demójánál...fullra lehet azért benevezek majd ócsóbban (vagy max virágbót), bár ez a Nemesistől való rettegés sok a lelkemnek egy picit :D vajon ezt élvezi amúgy valaki úgy istenigazából?! :'D

Nekem az ORI így bőven elég volt TLOU2-ig. Addigra talán lesz ismét kedvem játszani valamivel.
Sokan bíztak a teljes backcompatban - nem jött be.
Sokan várták a gép bemutatására - nem történt meg.
Sokan vártak az eddig be nem mutatott killerfícsörökben - nem volt ilyen.
Sokan csak szimplán nem értik, hogy egy ilyen bemutatónak mi értelme volt. Sokan nem értik, miért nem mutat be se gépet, se játékokat a sony.
Miközben az ms működő gépeket prezentál, bemutat, kézbe ad, a sony mellébeszél hülyeségeket, és egy háttértárral turnézik. Sokáig azt hittem, hogy csak trollkodásból megy ez a bizonytalanságkeltés, de mostmár ezt nem hiszem. Szerintem egyszerűen nem állnak jól a dolgokkal.