121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Ulthanito
    Ne ferdítsd azt, amit mondtam. Irreleváns, hogy mennyire jó egy 15 milliós eladás abból a szempontból, hogy az a teljes bázis elenyésző százaléka.

Másrészt nem igaz, hogy day 1 az exkluzívok miatt vesz bárki is konzolt, Én sem azért veszem majd meg, ráadásul nincs is konzol exkluzív játék egyik platformon sem, nem is lesz még vagy 2 évig!

Tehát amit írtam, az igaz.
  • lwb
    Nem tudom, mennyiben tér ez majd el az eredetitől. Az PS3-on rongyosra játszottam, annyira, hogy az egész souls-mániát kiölte belőlem, mielőtt még a Dark Sould kijött volna. Még a bloodborne sem tudott lázba hozni, van benne vagy 3 óra játékidőm.
    Szerintem kihagyom.
  • Rage47
  • Kongy
    God of War 2 már kijött 2007-ben.
  • Prof William
    Én egy God of War 2 bejelentésre várnék. Ha azzal jönne a PS5 még meg is venném az első nap!

De így majd max akkor ha kijön a GOW 2. De akkor viszont mindenképpen!
  • CptFlint
    Már, hogy lenne tévedés? A day1 vásárlók az exclusiveok miatt veszik a gépet. A bizonytalanok látják, hogy sikeres a gép, még ha fingjuk sincs miért, s ezért ők is ezt választják. Majd az alkalmi játékosok is jönnek, mert a haverok ezt vették. Láncreakció. Óriási szerepe van az exclusiveoknak az adott gép sikerében.
    Le lehet fitymálni a teljes bázis számaihoz viszonyítva azokat az eladásokat, csak nem érdemes. Azok a 10-15 milliós eladások tudod milyen hatalmas számoknak számítanak? A multiplatformok többségének számtalan gépen együttesen sem jön össze. Összetennék a kezüket ilyen eladásokért.
  • mucsácsó
    Tegnap volt 25 éve, hogy kijött a PS1 USA-ban :) HB! - 1995.09.09.
    azért illett volna egy bejelentés tegnapra :(
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.09.10. 10:43:29
  • mucsácsó
    Amazon Australia lists Demon’s Souls remake, Destruction AllStars, Returnal, and Sackboy: A Big Adventure with new details, box art, screenshots

mondjuk sztem ratyi kicsit, de elvileg not final:D meg végülis nemlényeg :)
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.09.10. 10:35:42
  • Ulthanito
    Illetve, ami még szintén ezt támogatja, hogy a PS4 tulajdonosok döntő többsége rá se nézett az exkluzívokra. A 115 millió konzolból eladtak max 10 millió GoW-ot, 15 millió UC4-et, vagy valami hasonló.

Azaz, a konzolt birtoklóknak nagyjából csak 10%-a veszi az exkluzívokat....A többi 90% le se szarja.

Tehát a nézet, miszerint PS4-et az exkluzívok miatt vesznek az emberek, az óriási tévedés.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.09.10. 09:46:47
  • Voltan
    Pontosan. Az átlag konzol vásárló amúgy is Fifázni, COD-ozni, meg NFS-ezni akar, édesmindegy neki, hogy azt Sony, vagy Microsoft gépen teszi. Elég megnézni second hand oldalakon, hogy milyen pakkokat szoktak eladni az emberek, amikor árulják a konzoljukat mondjuk költözés miatt, a játékokkal együtt. FIFA, NBA, COD-és társai, meg pár autós dolog. Ja, esetleg bunyós cuccok, Street Fighter, vagy Mortal Kombat.
    Ezek mindegyike megjelenik kvarcórára is. A felhasználók többségét nem érdeklik az exkluzívok. Legalábbis nyugaton.

Meg persze a Nintendo az más téma, de az úgyis mindig kakukktojás :)
  • mucsácsó
    durva lenne, mert elég jól tudták akkor titkolni :D adná az ég, de valahogy nagyon meredek elmélet, meg kétlem, hogy 2 db soulsborne-nal küldenék csatába a PS5-öt (DeS remake-et nagyon rebesgetik, hogy launch cím lesz, meg állítólag tegnap felbukkant valamelyik Amazonon)
  • Ulthanito
    A megaton exkluzív attól megaton, hogy senki nem tud róla, hogy készül. :) Elden Ring ide vagy oda. :)
  • Ulthanito
    Itt a topikban vagyunk egy páran, akik kiplatinázták...Én vért szartam az első végigjátszással, de azért, mert az volt az első From-játékom. Azóta még 11-szer nyomtam végig, és több száz óra van benne koopban is, így bátran állítom, hogy kellő kitartással egy szuper élvezetes játékélmény válik belőle. Nekem a kedvenc játékom.
  • Kandurex
    Jó lenne, de az Elden Ring sem áll még sehogy.
  • n000rbi
    Dehogyis volt az, csak meg kell tanulni a játék szabályait és onnantól kezdve már az ügyességeden múlik.
  • Legendrush30 #110206
    Már az 1 is játszhatatlanul nehéz volt :(
  • Ulthanito
    A vásárlói magatartás, meg az egész világ azért nem ilyen egyszerűen működik. Megkockáztatom, hogy a jelenleg konzollal rendelkező felhasználók legalább 50%-a azt sem tudja, hogy mi az, hogy exkluzív játék. Kolléganőm nemrég vett egy PS4-et, azóta már 4-5 játékot nyúztak rajta, de még egy exkluzívat se. Tudod mi volt az első két játék, amivel játszottak?

AC Odyssey
    Red Dead Redemption

Azt se tudja, mi az, hogy exkluzív, pedig mondtam neki. Nincs ott se GoW, se Horizon, se Pókszar, semmise.

Mi egy szűk réteg vagyunk, a casual rétegnek bizony meg az számít, hogy mennyibe kerül. Ha 20 ezerrel olcsóbban kerül a fa alá a gyereknek a konzol, akkor bizony valószínű Xbox lesz.
  • Ulthanito
    Bloodborne 2! :)
  • Ulthanito
    Ha magyarázni kell, akkor mindegy.
  • lwb
    Hát igen, de 3070 nem kell azért ahhoz, hogy XSX vagy PS5 szintű teljesítményt kapj, ahhoz bőven elég a Turing magos jelenlegi generáció, amelyiknek zuhanni fog az ára az új gen miatt. Abban igazad van, hogy egy darabig szerintem sem lesz lehetséges olcsóbban vagy annyiért kihozni egy pc-t hasonló teljsítménnyel, mint egy next gen konzolt.
    Ehhez kell pár év azért, hogy olcsóbbak legyenek az alkatrészek (pontosabb: hogy jöjjenek ki újabb dolgok, amik miatt a régebbi vasak árai esnek)

That being said, ha kijön, veszek egy 3080 Ti-t. 3090 nekem overkillnek tűnik.
  • n000rbi
    Na most ezt úgy értelmezed, ahogy akarod, de én pont nem úgy értettem :D
  • mucsácsó
    hozzáteszem, nálam is egyértelmű, hogy melyik platform a befutó - de ha nem érdekelnének az exek (bár számomra ez továbbra is felfoghatatlan, hogy valaki gamerként kihagy ekkora címeket, mint amik SONY-exek voltak bármelyik genben), és PC-m se lenne, akkor én is elgondolkoznék akár az XSX-en, mert ár-érték arányban tényleg brutkó deal a GamePassal, pláne hogy egy PC esetében már csak az RTX 3070 ~200k lesz, és még akkor egy további bő 150-200k+ hiányzik a többi hw-re... :D

mindez pár évre.. de igen, PC sose vót pariban a konzolokkal :)

ettől függetlenül nekem kuka a box :P
  • mucsácsó
    amúgy jah, ezt jól írta lwb, mi (legalábbis szerintem a többség itt) megvesszük akár 600+ért is - de eléggé jó eséllyel, nem mi vagyunk a SONY célközönsége illetve motivációja(még ha tudná és érdekelné ez a tény... :D), hanem hogy minél több háztartásba kerüljön be a PS5, és azon minél több szolgáltatás/tartalom keljen el - ehhez bevállalják akár még a veszteséges előállítást is (ahogy ez PS4-nél is történt), de a szerintem javarészt contenttel dől be hozzájuk a valódi bevétel, pláne első pár évben..

szóval de, az az 50-100$ rengeteget számíthat, főleg annál, aki "laikus" a témában... anyuci-apuci karácsonyra miért venné meg az "ugyanolyan" xboxot, ha a PS5 ócsóbb? :)

PS3-mal anno pont elmérték a faszukat, mert drágább volt, mint az X360, meg is lett a böjtje..
  • darkSectorxxx #110198
    jah ez más, ezernyi példa van mindenre, én nekem is több platformom van, értelek, de most főképpen azokra gondoltam akik választás elé kerülnek, és tudják, hogy jön sony gépére ez meg ez az exclusive, az inkáb vár leárazásra, nem vesz egy xboxot csak azért mert az 100 dollárral olcsóbb. Érted gondolom mire célzok.

Most az hogy itt meg a világba sokan vagyunk pc+ps vagy pc+ps+xbox tulajok, az megint más hozzáállás, de sokaknak választani kell és előre vásárolnak, jóesetben ha van eszük persze.

Most ha te meg én meg páran 2 konzolt is veszünk az eladásokban 1-1=0
    Vagyis a különbözetet azok adják, akiknek dönteni kell majd.

Nálam az Ex-ek miatt nem is kérdés hogy mit fogok venni majd.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.09. 19:33:02
  • lwb
    Hát én ebből a szempontból teljesen más vagyok. Ha valami jó, azt megveszem mindegyik platformra és végigviszem, hogy összehasonlítsam. Egy rakás játékkal csináltam ezt: Fallout 4, Witcher 3, RDR2, GTA5 pl.
  • darkSectorxxx #110196
    Bárcsak megtörténne, nagyon meglepődne pár ember.
    Megmondom őszintén én ha nem lenne exclusive PS-re eszem ágába nem lenne még 100 dollárért se azt venni hiszen nem érdekes a gép ára a Gamepass miatt, ezt akartam ezzel mondani, hogy más világ van, hiába drága egy xbox a gamepass miatt 1-2 játék után már 0-án vagy amit végigjátszol a Pass-ban és nem kell fizetned a játékok 99%-áért.

PS hiába 300 dollár, utána 20-25k egy játék....újonnan legalábbai.

Szerintetek én vásárolnám a cuccokat most a pass meg Xbox mellett ps-re ha nem lenne exclusive?
    Szeretem a ps-t ezek miatt de bolond nem vagyok meg önnmagam ellensége.
    Ezalól kivéve ha baráti köröd ps-en multizik és nincs lehetőséged cross-play-re, az megint más dolog.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.09. 19:24:20
  • lwb
    Uhh, inkább ne jöjjön. Ha 200 dollárral drágább lesz a PS5, akkor a Sony bukja ezt a generációt. Te meg én megvesszük, a tömegek meg nem.
  • darkSectorxxx #110194
    Én azt mondom semmi gond.
    Jöjjön az a 600-700 dolláros PS5 és majd visszatérünk rá az eladások után.
  • darkSectorxxx #110193
    Egy rakás volt 1080p xbox-on? lehet az indie játékok meg a néhány exclusive.
    Tudom mert ezzel ment a sok meme, meg panasz neten akkoriban. Mindenki ezzel volt elfoglalva,ami ps4-en 1080p az xbox-on sokszor max 900p volt
  • darkSectorxxx #110192
    És te a sajátodra? :)
  • darkSectorxxx #110191
    Pontosan, vagy PC....

Multiplatformra a PS a legdrágább platform.
  • lwb
    Egy rakás 1080p volt az alap xbox one-on is. Day 1 megvettem, tudom. Pl. a Forza 5 (? ga jól emlékszem a számozásra), az ráadásul 1080p 60 fps. És egy rakás játék volt PS4-en, ami szintén nem volt 1080p. A tflops meg akkor sem jelentett semmit, ma sem jelent sokat önmagában. Erről a tflops cirkuszról a régi konzolos bit háborúk jutnak az eszembe.

A konzol ára meg igenis fontos szempont volt. Emlékezz a ps3-ra és a 700 dolláros árára. Riiiiiidge raaacer. Google-zd ki.
  • darkSectorxxx #110189
    Nem jól tudod.
    Azért nyert mert nem volt 1080p meg 1.3 teraflops, ennyi....nem szabad túlmisztifikálni, ez gen erről szólt, teraflops meg felbontás,semmi más.
    Jó meg pluszba ott volt hogy a kinekt, de senki le se kakilja a kinektet melléé, ha techben olyat villant mint az Xbox-x-el amit csináltak.

ma a konzol számokból áll, számokkal adják el, nem érdekel senkit az a +- 100-150 dollár.

gamepass-al meg elérte az Xbox hogy ha valakit hidegen hagy az exclusive ps-re eszébe ne jusson 21-25 ezreket fizetni a játékokért
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.09. 19:11:19
  • Legendrush30 #110188
    Hát ez elég szűk látóköruségre vall. Tudsz erre linkelni esetleg egy közvélemény kutatást ? Bármi hivatalos adat ? Sonytol egy kimutatás ? Gondolom nincs.

Nagyon jó a PS ,de nem csak az exkluzivok miatt. Pl a közösség is érettebb . Már aki :D
  • lwb
    Ezt fogalmazd át, mert nem értem, mit szerettél volna mondani. Ha valakinek az erősebb gép kell, akkor Xbox series x-et fog venni, mert az erősebb, mint a PS5. Az árkülönbséget még nem tudjuk.
  • darkSectorxxx #110186
    Ugyanez fordítva....

Ha a PS 300 euro lenne, és nem érdekel exclusive valakit...
    Akkor mi a fasznak venne ps-t? Xbox-on erősebb hardver! minden lófasz szinte ingyen van Gamepass-ban, nem érdekli senkit hogy mennyi az Xbox.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.09. 19:07:47
  • lwb
    Nem. A mostani generációban azért nyert a PS, mert a MS a kezdetekkor elbaszott mindent, amit el lehetett baszni. TV-ről meg sportról beszélt kockáknak és nerd-öknek az xbox one reveal show alatt. Nézd vissza. Aztán jött a híres Xbox 180, a seggarc MS vezér beszólása, hogy akinek offline gép kell az vegyen xbox 360-at ... El sem jutottunk az exkluzívokig, mire a PS már elhúzott a fenébe.
  • darkSectorxxx #110184
    Az hogy melyik gépet veszed előnek mert annyi pénzed van meg hasonlók az nem reprezentál semmit. az a lényeg mikor valakinek VÁLASZTANI kell.
    Ha nincs Exclusive és soha nem játszanál exclusive-al hiába 450 dollár egy PS nem fogod megvenni, mert minek?

A mostani generációba nem azért nyert a PS mert olcsóbb volt hanem ERŐSEBB, több exclusive volt....
    Csak mert valami olcsó nem fogják megvenni, ha nem KELL nekik.

X360 is erősebb volt.

Xbox X igaz későn jött, de erősebb volt. Megvették, holott 40%-al drágább volt mint a pro
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.09. 19:05:01
  • darkSectorxxx #110183
    Na megmutatom nektek milyen egyszerű:

1 - Kell az exclusive? Akkor nem érdekli az ár meg más milyen olcsó.
    2 - Nem érdekli az exclusive, nem is veszi a PS-t

Ennyire pofon egyszerű.
  • Legendrush30 #110182
    Dobjunk fel egy Swot-ot ! Ki ért egyet ? :D