121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Kandurex
    Miből vetted le, hogy nem szubjektív a véleményem?
  • Moby
    Az a $300 kutyatápnak köszönheted a $400-os sony gépet. Efelől legyél teljesen nyugodt :D ha az nincs, most minden egy százassal lenne hosszabb.
  • Ulthanito
    Azt tudod, hogy rengeteg embert nem érdekel a cusima meg a lasszó, és kifejezetten az "indie szarokat" keresik, és azzal játszanak? Akkor a te létjogosultságod mint játékos véleményed szerint erősebb, mint az övék? Mert neked az tetszik, nekik meg ez?
  • Ulthanito
    A tökfőzelék finom kaja vagy nem az?
  • Kandurex
    Ezt az egész S modell be kellene darálni kutyakajának. Teljesen hibátlan lett volna, ha 400 -ért jött volna ua. teljesítménnyel, mint a Sony-nal. Ha jól nézem ez az első konzol ami nem next, hanem previous generációba vált és egyben lenyomata, az indie szar és low end kategória MS jövő víziónak.
  • Kasthor
    "a legjobban kinéző konzol az XSX"

Szerintem kinezetre a tv ala meg mindig a ps lesz a legjobb.
  • Kandurex
    Nem igaz. Nem vagyok különösebben elégedett a Sony-val sem, csak az MS útja számomra már egy ideje nem elfogadható. És nem, csak én vagyok fent a térképen, az 0day vásárló, mindenki más másodlagos. És fogalmam nincs honnan veszed az évi 1 játék vásárlást. Vagy pl. nem vettem a Csucsimát, vagy Lasszót, az FF7-et? Nem fog érdekelni a Cyberpunk, az Assassin Valhalla, a Demon Souls? Honnan jönnek a számid?
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.09.20. 22:11:34
  • Moby
    Nálad nem menti fel, nade mennyit is jelent ez? Sony fanboynak rettenetes vagy, azzal az évi 1 játékkal, amit megveszel lemezen, és azonnal továbbadsz. Hogy úgymondjam érzékelhetetlen lepkefing ráhatásod sincs az egész dologra, mert még a pénztárcáddal sem szavazol, csak a karaktereket tolod egy kb 15 ember által olvasott fórumban :D Mindegy, hogy utálod az MS-t, és rajongsz a Sonyért. Végeredményben számukra ez ugyanaz :)
    Vagyis még ez sem. Ha a sony az elején veszteséggel árulja a gépeit, akkor tonképp csinálsz nekik egy kis veszteséget, amit soha nem hagysz már ott a zsebükben haszonként. Lehet, hogy Te valójában egy látens MS fan vagy?
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.09.20. 19:27:28
  • mucsácsó
    nyilván nem kell Nóti minőséget várni senkitől, mert az egyetlen egy banda sem fogja tudni hozni, pláne nem MS oldalról :D

de talán MS a gen közepe/végefele gatyábarázódik exeket tekintve is, és gyümölcsözőbbek lesznek az új/felvásárolt studiók is, legalábbis picit bízom benne titkon, mert nem baj az, ha van egy erős konkurencia (nem lesz XSX-em valszeg soha, de majd meglátjuk mennyire robog a PC+PS5 kombó a jövőben...még bármi lehet :D jah, és tartom, hogy a legjobban kinéző konzol az XSX továbbra is! :P a digit only PS5 külleme csak 2. helyen van nálam)
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.09.20. 19:23:00
  • Kandurex
    Avowed az tényleg rendben van, bár abból se láttunk túl sokat, egyelőre a képzeletünk húzza fel. A többi az, meh...izé. És ez nem menti fel, pláne ez a lineup az MS-t, amit az elmúlt években produkált.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.09.20. 18:56:55
  • Moby
    Ez most tökre nem igaz az MS-re. Avowed, Hellblade2, Fable, Everwild, As Dusk Falls...ezekre ez nem igaz. Nem igaz, hogy afelé hajlik. Haladgatnak ők a normálisabb játékok felé, csak ez idő.
  • Kandurex
    Itt biztos, hogy nincs ilyen, vagy legalább is nem ezért a formáért. A probléma az MS -el, hogy alapvetően az indie, low end, vagy történet mentes játékok felé hajlik vagyis olcsón, szart. És erre megy a tapsikolás, hogy micsoda megfejtés ez.
  • Newfronter
    Lehet úgy is előrendelni, de ha utánvéttel kéred, akkor nem kell kifizetni előre. Én így rendelek elő, kivéve ha úgy látom, hogy érdemes előre kifizetni. Ebben az esetben nem ez van, mert hiába fizeted ki pl a KV-nál előre, attól még nem kapsz konzolt nov 19.-én.

Engem felhívtak, a foglalót kellett kifizetni, majd a maradékot helyben kell rendezni, amikor veszem át a konzolt. Ez egy élő szerződés a bolt felé. Nem tudom ki az, aki ezek után sem veszi át és fizeti ki a konzolt.
    De Tatyla se erről beszélt, hanem őt még nem keresték meg egyik üzletnél sem, így nyugodtan előrendelheti, nem lesz következménye. Gondolom ő se fizette ki előre.

De ezt már szerintem teljesen kiveséztük.
  • Tikal #110890
    Ilyen hozzáállás még sose volt...
  • Ulthanito
    Ezt én sem értem. Az elorendeles mindenütt az, ha kifizeted előre. Akkor elorendelted. Egyébként csak lofaszjoska.

Úgyhogy én kedden szépen meg is veszem az XSX-et, az a biztos.
  • Tikal #110888
    Ahol én rendeltem elő, ott ki kellett fizetni, és úgy láttam ez a gyakorlat mindenhol...
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.09.20. 16:15:37
  • Legendrush30 #110887
    Olvasva a kommenteket (több fórumon is) talán nem is baj ,ha idén nem jut mindenkinek PS5 . Nagyon mérgező a hozzáállás ami mostanában a PS vs XBOX fanok között meg. Megfigyeltem,hogy a tipikus PS4 fanboyok folyton bele állnak az Xbox One tulajokba. Féltik az exkluzív monyót még a PCsek elől is. Egyszóval nem árt egy pofon.

Mondom ezt úgy ,hogy tulajdonomban van minden platformbol a jelenlegi gen és egy közepes gamer pc .
  • Tatyla
    Mivel még egyiket se igazolták vissza csak annyi jött hogy vették a rendelést, amint konkrét email jön 6-ból 5-öt lemondok
  • Newfronter
    De akkor is vagy emailben, vagy telefonon meg kell erősítenie a vételi szándékát, vagy szóban, de a jelenlegi helyzetben egy foglalóval.
    Ha akkor igent mond, akkor persze, kötelezhető. De ilyenkor már 100% hogy kapni fog konzolt.
    De amíg nincs megerősítve a rendelése, addig nem kötelezhető rá, hogy kifizesse.
  • Ulthanito
    A felvetésem úgy szólt, hogy mi van, ha mind a hat helyen jut neki konzol - magyarul ha mind a hat helyen visszaigazolják a megrendelését.

Nyilván, ha nem jut neki, akkor nincs is mire fizetési kötelezettséget teljesítenie...

• Newfronter
    Komolyan mintha most bújtál volna elől a kőbarlangból és nem ismernéd a webshopokat. Igen, van ahol a rendelésed végleges, de el kell olvasnod az ÁSZF-et, a rendelés menetét a bolt oldalán. Nem csak a PS5 esetében, hanem korábban is volt olyan termék, ahol több boltban adtam le a rendelésem, mert tudni lehetett előre, hogy lehetséges hogy nem tudják teljesíteni a rendelést. Nem volt eddig probléma ebből.
    De mondom, el kell olvasni a bolt oldalán a szerződési feltételeket.

• Newfronter
    Már megint hülyeséget beszélsz és nem olvasod tovább az ÁSZF-et. Ráadásul te megrendelésről beszélsz és nem ELŐRENDELÉSRŐL.

"A megrendelés beérkezését követően a Webshop egy automata e-mailben megküldi a megadott email címre a leadott rendelés adatait, ez azonban csak arról szolgál tájékoztatásul, hogy a megrendelésre irányuló szándék a Konzolvilág webshop adminisztrációs rendszerébe beérkezett, s még nem jelenti a megrendelés elfogadását!

A megrendelés akkor tekinthető elfogadottnak, ha arról – ez előbbieket követően – az adminisztrátor e-mailben és/vagy SMS-ben visszaigazolást küld (a termék ekkor kerül becsomagolásra), vagy a Szolgáltató munkatársa telefonon visszaigazolja azt, amely egyben a szerződés létrejöttét jelenti. A Vásárló mentesül az ajánlati kötöttsége alól és a szerződés teljesítésére nem kötelezhető, ha a visszaigazolás a másik félhez nem érkezik meg 6 órán

Előrendelt termék esetén a megjelenés előtt a Webshop egy emailt küld, amelyben meg kell erősíteni a vásárlási szándékot. A vásárló értesítése az előrendelt termék kiszállításáról emailben történő igazolás megküldése helyett telefonon történő értesítéssel is teljesülhet. A futárszolgálatnak való átadás előtt a Vásárló - az általa megadott telefonszámra - egy további tájékoztató SMS-t kap a feladás megtörténtéről."

Ráadásul minden előrendelést le tudsz mondani, az emailben ott van a link. Már itt hibázik az, amit mondasz.
  • Ulthanito
    Hivhatod hazugságnak, de attól meg így van.

“ Tájékoztatjuk, hogy a megrendelés leadásával Ön kifejezetten tudomásul veszi, hogy a jognyilatkozata fizetési kötelezettséget keletkeztet.”

Ez pl a KV.

És ez így van mindenütt, most megkímélem magam attól, hogy mindenhonnan belinkelgessem az ASZF-et.

Tudod, a jogszabályok nem ismerete nem mentesít azok betartása alól.

• Ulthanito
    Ez nem bla bla, hanem jogszabály. Minden egyes helyen bepipalod, hogy vásárlás kötelezettséggel jár a megrendelesed.

Kicsit troger dolog, ha valaki vaktában lovoldoz, aztán meg ha jogi úton kenyszeritenenek, hogy fizesd ki a 900 ezer forintot, gondolom vakarnád a fejed bután...

Nem egy mai jogszabály már ez.

• DantesHUN
    Én szerintem december elején veszem/rendelem meg a digitális verziót. És mellé Pókember, a Cyberpunk és a Gosht of Tsuzimaérdekel, tudom ez utóbbi mér megjelent rég.

De nem is ez a lényeg. Az jutott eszembe, és erről tudni valamit?

Magyar nyelv lesz a Ps5-ben? Nem fontos, csak érdekel

Illetve a Miles Moreles mint kezdő cím PS5-ön kap magyar feliratot mint az előző Pókember?

• Kandurex
    Van benne ráció
  • balee4
    Platinumshop is kért elvileg. Engem mondjuk még nem hívtak, holott január 14-én rendeltem elő. Holnap fel is hívom őket, mi van.
  • Moby
    Azok mertek előleget kérni, akik tudják, hogy hány darabot fognak kapni. Azok, akik ezt nem tudják, hány embertől merjék elkérni az előleget foglalót?
    Két ilyen boltról tudok, akik előleget kértek: KV, Sony Központi Szalon.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.09.20. 12:56:12
  • Newfronter
    Ez hazugság.
    Nézd meg a boltoknál az ÁSZF-et, a rendelések menetét.
    Főleg egy ilyen helyzetben, amikor nem annyi megrendelést vesznek fel, amennyi konzol lesz elérhető, hanem szinte folyamatosan lehet rendelni még ha nincs is készleten, akkor ez nem opció.

Röviden: Ez amúgy sem megrendelés(bár azt is lehet törölni/lemondani), hanem előrendelés. Szinte minden helyen le lehet mondani, de a boltok oldaláról sem egy szerződés mindaddig, amíg nincs az megerősítve. De pl. az Emagnál is lemondható a megrendelés akkor is, amikor átadják a futárnak a terméket.
    Magyarországon a legtöbb bolt úgy működik, hogy lemondható a rendelés(nem is tudok igazán kivételről).

Az viszont lehet, hogy külföldön (pl. Ebay-en) ez nem így működik.
    Utoljára szerkesztette: Newfronter, 2020.09.20. 12:51:44
  • Kandurex
    Én amúgy minden konzolbolt helyébe előleget kértem volna, így biztosítva a darabszámot.
  • Kandurex
    Gondolom eláll a vásárlástól, mondjuk kérdéses a futárköltsége, bár ha mindet személyes átvételre kéri, akkor nincs gond...
  • Tatyla
    Bla, bla, bla...
  • Ulthanito
    És ha hat helyről kapsz, akkor mind a hat helyen kifizeted a 150 ezret? Mert ugye a törvény szerint kötelességed lenne...
  • Ulthanito
    Nem, ez nem olyan beszélgetés, tényleg érdekli őt, mert úton-útfélen belefut. Nem a vásárlást challengeli, úgy is tudja, hogy ha nem is day 1, de max két hónapon belül Xbox és ps is lesz a háznál. Ahogy most is. :)
  • Kandurex
    Mondjuk ha sokan csinálják ezt, akkor érthető a géphiány...
  • Tatyla
    Én vagy hat helyre leadtam a digit előrendelést de kíváncsi leszek innen hány embernek lesz day one gépe, én most elég pesszimista vagyok ebben
  • Rage47
    én is azért gondoltam most Switchre, mert családbarátab általában :D
  • Mephike
    Ohh, ismerős! Ezek a beszélgetések életbevágóan fontosak, hogy jól sikerüljenek, nagyon fel kell rá készülni! :D
  • Ulthanito
    Én is így voltam vele többször is, megvettem valamit day 1 lemezesen, letoltam, eladtam, aztán pár hónap múlva amikor a home társam odaért, megvettem vele megint felesben. Tök tudja mi a jó megoldás, de tényleg. Viszont sokszor meg megmentett a lemez, amikor valami nagyon nem jött be, 2 ezer bukóval továbbadtam pár nap után, 15 ezreket spóroltam meg így vele játékonként.

Tegnap este az asszony mindent végigmondatott velem az Xbox vs PS témában. Miért szereti ezt az egyik tábor, másikat a másik, szolgáltatások, exkluzívok, game pass stb. Még a Nintendóról is szónokolnom kellett neki, a kacagó répa egy karalábéval veri a gombákat típusú játékokról. Aminek az lett a vége, hogy mi lenne, ha vennénk egy Switch-t. Kibaszott vírus ez, én mondom. Már azon gondolkodom, hogy karácsonyra kap egy Switch-t. :(

Amilyen barom vagyok, ha nem jut PS5, már pedig nagyon úgy néz ki, hogy nem fog, akkor egy XSX-szel nyitok. Csak, hogy launchkor legyen új konzol. Mert kell. Jobb ha megbarátkozok azzal, hogy a következő 3 hónapban szerintem fél milliót fogok konzolokra költeni.
  • Moby
    Szerintem ez usáknak szól, nem európának. Sőt, én inkább attól tartok itt, hogy az európai készletek lesznek megkurtítva, hogy jusson több usákoknak, mert azt nem hiszem, hogy itt pár nap alatt találtak volna a raktárban újabb százezer gépet. Persze nem zárható ki, hogy odaszóltak a kínaiaknak, hogy a köv két hétben vezessék be 48 órás munkanapot a ps5 gyárban. Kitudja.
    Lemezes: nemtudom. Egyelőre azt tervezem, hogy ha lesz, cserélem. Ha lesz hometársam lehet, hogy maradok a digit mellett. Ez a lemezzel buizizás sosem szívleltem, inkább csak a pénz miatt kellett, de sok értelme sosem volt, minden exclut megvettem utólag digitben olcsóbban. Végeredményben amit buktam a lemezes eladással, meg az olcsóbb vétellel általában ugyanott voltam, mintha day1 megvettem volna felesben. Egy darabig homeolgattam ps4-en is, aztán valahogy elhalt ez a dolog. Lehet, hogy itt most érdemes lenne visszatérni.
    Nemtudom. Még mindig örlődök, hogy ez volt-e a jó döntés. Lehet, hogy kellett volna vennem egy leharcolt fatet. Itt van pl. Skylanders Superchargers. Lemezen van meg, a seggembe dughatom, vehetem meg digitben. SOHA nem volt leárazva. 2015-ös játék. Ráadásul senki nem tudja még, hogy a tálca működni fog-e PS5-el. A gyerekeim egyre kevesebbet játszanak vele, de van hozzá egy nagy szatyor figura, hatalmas érték (a nagyrésze már nem is kapható ritkaság). Elkótyavetyélni nem akarom, de megtartani csak akkor van értelme ha használható. Nemtudom. Még titkon abban bízom, hogy a prómat meg tudják menteni, és akkor a PS5 inkább csak menekülőút.