PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem mondtam hogy tetszett, végig sevittem.
Annyit mondtam hogy mind2 félnek igaza van és A gameplay, harcrendszer stb fényévekre van az elsőtől....
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Neked tetszett, oké. Ezt tiszteletben tartom, nekem meg nem. Ezzel nincs is baj. Vágom, hogy Abby a másik fél és nincs gonosz-jó oldal. Ez rendben is van, nem is vártam mást. A bajom az, hogy ez a franchise ennél jobb történetet érdemelt volna szerintem. Egyáltalán nem élveztem az Abby-s részeket, alig vártam, hogy vége legyen. Utálom, ha manipulálni próbálnak és Abbynél végig azt éreztem, hogy Neil a kezét-lábát töri, hogy megkedveltesse velem. ellentétes hatást váltott ki. Nyilván utáltam, azért amit Joellel tett. De ez a szándékos cukiskodás kutyussal meg gyerekekkel meg miegymással, ez csak még jobban megutáltatta velem a karaktert. Soha többet nem akarom látni, ha lesz 3, abban sem. Remélem az ND tanul ebből a cirkuszból és kihagyja.
Nagyon nem tetszett még Tommy 180 fokos fordulata a játék végén. Egész addig ő csitítja Ellie-t, ő mondja hogy vége, menjenek haza, ennyi elég volt. Aztán hirtelen ő akar a legjobban bosszút állni. Nulla magyarázat. Szó szerint Tommy előző jelenete: menjünk haza, Ellie hagyd abba, Abby nem ér annyit. Következő jelenet: megígérted, hogy bosszút állsz, egy vicc vagy stb.
Én köszönöm, de nem.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
De ha eltekintesz a szereplők sanyarú sorsától, ZSENIÁLIS a story....
Zseniális mert kevés játékban vállalnak be ilyeneket.
De a leszbosz, vagy bármilyen langyi vagy hetero buzulást utálok a játékokban, mert geci unalmas.
Full érthető mind2 oldal.
Ez a story is fasza meg érdekes, csak nem itt és nem most kellett volna.
Fújolnak jogosan mert azokat a szerethető karaktereket elvesztik, akik aszívükhöz nőttek.
Ez a leszbosz dolog meg kibaszottul érdektelen pl számomrais.
2.
Miért fújolnak? Meghal Joel aki önös érdekből megölt ártatlanokat, és úgy hal meg hogy megbosszúlja az a gyermek aki elveszti a szüleit akik a világot akarták megmenteni?
What?
Szerintem kár ezt fejtegetni mert mindenkinek igaza van
A leszbosz kapcsolat viszont kibaszott undoritó, annyira unom azokat a részeket hogy hihetetlen....
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.06.25. 09:35:22
Nem szar a story csak rajongóként nem erre vágytak sokan.
Mindettől független,hogy a ND, a Sony és a megbízottaik hogyan őrjöngtek és őrjöngenek még mindig a közösségi hálón. Hogyan élnek vissza, jogellenesen az amerikai szerzői jogi törvény hibáival. Téged ez nem érdekel, engem meg igen. Ez nem befolyásolja a játék minőségét, de befolyásolja a készítők és az ebben résztvevők emberi minőségét.
End of story.
Na, nalad ez pont nem stimmel. Hiaba mutogatsz a 7/10-es pontozasodra, ha mindaz, amit az utobbi hetekben itt muveltel agyonuti az egeszet. Te kezdetektol fogva nem akartad szeretni a jatekot, leirtad uton utfelen, hogy a naughty dog egetnivalo banda, mindent megtettel azert, higy bizonyitsd, senkinek sem tetszhet a jatek, hisz neked sem fog. Mert szar lesz.
End of story.
PS5 II PSVR
A Schindler listájának 0/10 a játékélménye, miután nincs benne semmi interaktivitás. Max annyi, hogy kikapcsolod és nem nézed tovább.
Egy regényírót, filmkészítőt nem kötnek olyan korlátok, mint a játékkészítőt. Neki nem kell játékélményt is beletennie a történet mellé. Ha játszottál asztali rpg-kkel, akkor tudod, hogy akármilyen szuper mesélőd, dm-ed van, soha nem fogtok Gyűrűk Ura szintű történetet eljátszani. Nem is lehet. Mert végig csörög a kocka és mert mindenki egyenlő, mindenki Aragorn vagy Frodó vagy Gandalf vagy Legolas akar lenni és senki nem akar Boromir vagy Trufa lenni. De a könyv azért jó, mert van benne Boromir meg Trufa meg Pippin és nélkülük szar lenne. De az asztalnál ülve a mesélőnek pártatlannak kell lennie minden játékossal, míg a regényíró megteheti, hogy nem az. Levághatja Ned Stark fejét az első könyv végén és nem fog a haverod ezért az asztal másik felén mérgesen felpattanni, a képedbe vágni a pizzát és hazamenni.
Almát hasonlítunk a körtéhez. A játékok jó történeteket tudnak elmondani. Néha nagyon jókat. De mindezeket a saját médiumukon belül kell értékelni és nem szabad világhíres és díjazott regények, filmek mellé emelni. Az nem lenne őszinte. És itt nincs szerepe az ízlésnek, mert vannak objektív mércék a világon. Tetszhet neked a hatéves kislányod zsírkréta rajza jobban, mint bármi, amit a Louvre-ben láthatsz, ettől még a Mona Lisa JOBB festmény marad.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.06.24. 23:51:10
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Attól viszont az Uncharted előadhat egy Indiana Jones-os karakterívet, hogy több akcióval töltik ki. Persze abban pont hülyén néz kil, hogy egy pszichopata tömeggyilkos, ha ettől nem sikerül elvonatkoztatni. És ugye vannak interaktív filmek, kalandjátékok is minimális akcióval vagy attól is kevesebbel. A Pirates of the Caribbeanben mennyivel többet vívnak, mint a Monkey Islandben! És mennyivel kevésbé szellemesebben.
És persze könyvekben is van dara, az Aeneis vagy a Zalán futása néhol akkora a darálás, hogy szétunom magam rajta.
Azzal meg semmi baj nincs, hogy egy videójáték nem film. Pont ez a lényeg és pont ezért butuskák az összehasonlítások, hogy XY a Schindler Listáját veri vagy Oscar-díjas történet stb stb. Nem, nem veri és nem, nem az. Mert a Schindler listájának alkotása közben Spielbergnek nem kellett 20 órányi interaktivitással, puzzle-kkel, épületmászással lekötnie a fogyasztó közönség figyelmét. Ehelyett csak a sztorira kellett koncentrálnia. Mert a film (és a könyv is) ilyen műfaj. Képzeljük el kedvenc filmünket játékként. Hihetetlenül unalmas lenne. Indiana Jones az összes filmben nem lövöldöz annyit, mint Nathan Drake bármelyik Uncharted játék egyetlen akciójelenetében. Mert más a két médium. Vissza is értünk oda, hogy mennyire nincs értelme az ilyen összehasonlításoknak.
Mindenesetre az Unchartedeket nem éreztem nagyon kilógónak a kalandfilmek közül, a Walking Dead pedig interaktív filmként verte nálam a képregényt és a sorozatot (ez utóbbiak persze nem médiumok csúcsai). Többnyire persze a játékmenet érdekel, mert a sztoriért vagy a drámáért játszani általában csalódás, egy komolykodósabb játék ezért hátrányból.
És szarok a filmek is, a könyvek a jók <#idiota>#idiota>.
Az már egy más kérdés, hogy a médium eltéréséből mi minden következik, nyilván átélhető élményként lehetnek előnyei egy játéknak.
Általánosságban én is azt gondolom, hogy az agyonhájpolt játékok messze szoktak járni az igazán jó filmektől.
* Segítek: egyik játék sem Schindler listája. Vagy Apokalipszis most. Nem is lesz. Akkor sem, ha a TLOU3-ban (ami nem lesz) már Alice kutya kölykét is alakíthatjuk, amint megbosszulja a meggyilkolt anyukáját.
Mondom, komolytalan ez a beszélgetés, hogy egy Citizen Kane-t hasonlítunk manbun-os hipszter Neil lövöldözős játékához. Hagyjuk.
Az igazsagszolgaltatasban ezt, amikor elore eldontik, hogy a vadlott bunos, anelkul, hogy targyalas lett volna, koncepcios pernek nevezik. Annak pedig meg soha nem lett az a vege, hogy a vadlottat felmentettek.
PS5 II PSVR
"Biztos van az a tábor is, de az szerencsére nem fossa tele a topikot 😊"
😊)) Nem, csak épp konkrétan ott tartunk, hogy jobb ez az izé lövölde, mint az imdb toplistás filmek. 😊 Oké. Te egyébként írás mellett olvasod is a topikot? Pl. mindjárt a saját hozzászólásaid? Hogy klasszikust idézzek: olvasod is amit írsz?
Van megint 65-ös C9 a Mediaban, viszonylag jó áron:
Link
Utoljára szerkesztette: Voyager5, 2020.06.24. 14:10:39
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
Részemről..szerintem..utoljàra..
Ez a jàték, ami még nem volt a piacon (hasonló sem) ezért is megosztó.
Kàr az első részhez is viszonyítani. Max jàtékmenetet lehet összehasonlítani.
Minden màsban egy teljesen màs szintü jàték.
"A szóban forgó bejegyzésben Chris Zimmerman, a Sucker Punch társalapítója részletesen mesélt a játék harcrendszeréről. Elárulta, hogy főhősünk, Jin rendelkezik lassabb, ugyanakkor nagyobb erejű támadásokkal, viszont ezeket bármikor megszakíthatjuk. Erre szükségünk is lehet, ha mondjuk épp rohamot indít felénk egy mongol katona. Nem "ragadunk" bele tehát sosem a támadási animációba, ami remek hír. Az ellenfelek támadásának kezdetén elegendő időt akarnak adni a játékosnak arra, hogy reagálni tudjon, később viszont felgyorsulnak az események - szóval az első csapásra még bőven lesz időnk kontrázni, később azonban gyorsabb reflexek kellenek, hiszen ekkor már készen várjuk a támadást. Kiderült az is, hogy amíg az egyik mongol felénk lendíti fegyverét, a többiek már készülnek is saját támadásaikra.
A blokkolás és hárítás rendszere nem okoz túlzottan sok meglepetést: az L1 gomb nyomva tartása mellett fogunk blokkolni, ha pedig az ellenfél támadásával egyszerre nyomjuk meg, akkor összejön egy sikeres hárítás, amit ellentámadás követhet - ha ez összejön, akkor hozzáadódik egy kevés a Resolve névre keresztelt mércénkhez - ez arra szolgál majd, hogy minél több sérülést képesek legyünk átvészelni. A megfelelő fejlesztések segítségével a játék későbbi szakaszában feloldható lesz a "tökéletes hárítás" is, ami még pontosabb időzítést igényel, viszont amennyiben sikerül összehozni, rövid ideig elkábíthatjuk vele az ellenfeleket, és egy speciális, pusztító erejű ellentámadással jutalmazhatjuk meg őket, valamint egy nagy adag Resolve is a markunkat üti.
Az harci állások különféle ellenféltípusokkal szemben lesznek hatásosak, a "kő harci állás" például a kardforgató mongolok ellen a legjobb, míg a "víz állás" a pajzzsal felszerel rosszfiúk esetében lesz a legjobb döntés. Az alábbi videó ezt mutatja be a gyakorlatban."
Utoljára szerkesztette: shaddam, 2020.06.24. 09:46:52
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Tényleg nagyot fejlődött az előző részhez képest a játszhatóság. Sokkal jobban belesimulnak a "logikai" feladatok a környezetbe, az akció részek meg teljesen más szint itt. Elképesztő helyzetekbe lehet belekerülni.