121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • MrAndree
    De ehhez az kell, hogy továbbra is rettenetesen erős exkluzívokat adjanak ki. Amire persze van esély, PS 4-re is sikerült, de egyelőre csak az ígéretek vannak.
  • darkSectorxxx #111063
    Filmeket én nem keverném teljesen ide.
    Filmek tudtommal nem fogynak olyan mennyiségben teljes áron a netes letöltések miatt. És a kalózkodás miatt lettek ezek a bérelhető, előfizetéses megoldások....
    Filmeket le lehet máig torrenten tölteni, az a világ más.
    Meg a PC is még küzd ezzel.

Konzolokon ha van is warez , nagyon macerás és már alig élnek vele a játékosok.

Xbox-nak is ez volt a gondja, alig vettek Xbox-ot és játékokat a PS-hez viszonyítva.
    Ezért fordultak ilyen irányba.

PS-nek ahol 4-6 millió elmegy egy exclusive játékból, ott szerintem nem fontos tömegtermékként előfizetésbe tenni ilyen 4-6 évig fejlesztett játékokat.

Ezt a Sony iirta nemrég, hogy nekik nem lenne ez kifizetődő....
    Egyelőre még veszik a Sony címeket. És hidd el, vannak annyira jók, hogy 30 k-ért is elfogynak, pláne úgy, hogy ez a 30k kint külföldön csak kb 22.....

Ezt olvasd el majd.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 15:48:33
  • darkSectorxxx #111062
    Eddigi infók szerint így áll a helyzet, hogy ezekre a platformokra jelennek meg a felsorolt játékok.

Quantum Error hiányzott, az közben kiderült, hogy Xbox-ra is meg fog jelenni.... (azt viszont nem tudni, hogy miért nem mutatták be)
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 15:40:22
  • darkSectorxxx #111061
    Kis érdekesség:

Na erre mondom azt, hogy a Sony egyértelműen mutatja hogy mit szeretne válaszként a GP-ra.

**Playstation 5 Showcase:** 1

- Spiderman Miles Morales - PS4, PS5
    - Gran Turismo 7 - gameplay - PS5
    - Ratchet & Clank Rift Apart - gameplay - PS5
    - Project Athia - PS5, PC
    - Stray - PS4, PS5, PC
    - Returnal - PS5
    - Little Big Planet Sackboy - PS4, PS5
    - Destruction Allstars - PS5
    - Kena: Bridge of Spirits - PS4, PS5, PC
    - Goodby Volcano High - PS4, PS5, PC
    - Oddworld Soulstorm - Xbox, PS4, PS5, PC
    - Ghostwire Tokyo - PS5, PC
    - Jett - PS4, PS5
    - Godfall - PS5, PC
    - Solarash - PS4, PS5, PC
    - Hitman III - Xbox, PS4, PS5, PC
    - Astrobot's Playroom VR - PS5
    - Little Devil Inside - WiiU, Switch, Xbox, PS4, PS5, PC
    - NBA 2K21 - G Stadia, Switcch, Xbox, PS4, PS5, PC
    - Demon'S Souls - PS5
    - Deadloop - PS5, PC
    - Resident Evil 8 Village - Xbox, PS5, PC
    - Pragmata - Xbox, PS5, PC
    - Horizon Zero Dawn 2 - PS4, PS5

**Playstation 5 Showcase:** 2

- Final Fantasy 16 - PS5
    - Spiderman Miles Morales - PS4, PS5
    - Call of Duty Cold War - Xbox, PS5, PC
    ALPHA teszt szeptember 18-20-ig!!!
    - Resident Evil 8 - Village - Xbox, PS4, PS5, PC
    - Deathloop - PS5, PC
    - Devil May Cry 5 - Special Edition - PS5
    - Oddworld Sandstorm - Xbox, PS4, PS5, PC
    - Five Nights at Freddy's - Secutity Beach - PS5, PC
    - Demon's Souls - PS5
    - Hagwarts Legacy - Xbox, PS5, PC
    - Fortnite - Xbox, PS5, PC
    - PS4 game Collection (minden játék ingyen PS PLUS-al PS5-re megjelenéskor! a csomagban)
    - God of War Ragnarök - PS5
  • juhaszvik
    Én 35 fontot (14 ezret) fizettem a ps now-ért egy évre, leárazás volt, de ez akkor is csak havi 1200 forint. De rendes áron (100 dollár/év) sem drágább, mint a game pass.
    Nem tudom mit kellene látnom rossz minőségben, teljes értékű játékokkal játszom, ugyanúgy, mintha meglenne.
    Másrészt a játékokkal kapcsolatban én azt látom, hogy a gp felhozatala tök hasonló, mint a ps now-é. Kicsivel jobb, de ugyanúgy tele van gagyi és/vagy több éves játékokkal. Ami tetszik, azzal játszanék pc-n, de nem látom bele azt, hogy miért kellene emiatt konzolt vennem. De ettől függetlenül lehet pc-re előfizetem.
  • Tikal #111059
    Haho, Netflix, Disney+, Hulu? Ha filmeknél fenntarthato akkor jatekoknal miert nem? 40 millio ps plus elofizeto van! Egy honap altt kitermelik a fejleszteset egy AAA cimnek:)

Majd megvaltozik az ő vélemenyuk is miutan latjak hogy elhagyjak őket. Elmult fel evben 50%-al nott a GP elofizetok száma, azt hiszem 15 millio felett vannak. Ehhez adjuk hozza az olcso dobozt. Nem olyan rossz az.

De amugy elhiszem hogy a Sony-nak kenyelmes engem lehuzni minden honapban cserebe par szar regi cimert meg a szar store-ert...ez nyilvan kifizetodobb mint minoseget szolgaltatni.
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.09.22. 15:34:49
  • darkSectorxxx #111058
    Rendben, de GP az többet nyújt kevesebb összegért. még ez mellett is. :)
    ÉS PS Now-ban nagyon sok ami nem PS4-es játék. :)
  • Tikal #111057
    Mondjuk ez ugy hogy a Spotify, Netflix, HBO mar itthon se ismeretlen fogalmak plane fiatalok között? Ez a birtoklas nem pont a mi korosztalyunkra jellemzo inkabb akik mar husz eve gamelnek?
  • darkSectorxxx #111056
    A Sony elmondta már minap hogy mit gondol ezügyben, és azt nyilatkozták, hogy nekik ez nem megoldás, nem lenne kifizetődő, ők még nagyobb még szebb és jobb játékokat szeretnének.
    Ezt logikusan nem lennének képesek megoldani hogy 0day játszhassad egy 10-20 dolláros előfizetéssel....
    Mondták hogy hosszútávon nem lehet ezt fenntartani, ami szerintem KURVÁRA logikus egy laikus ember számára is. :)

Nem véletlen van a Microsoft oldalán az, hogy szűnnek meg az exclusive-ok és főleg multis központú játékok lesznek, ha lesz is kampány bármiben az vagy egy tutorial szerű mint a Call off Duty-knál hogy a multihoz egy felvezetés, vagy pedig kevesebb pénzből , rövidebb játékokat tömnek neked egy szolgáltatásba.

De ez szerintem logikus is.
    Egy pár dollros előfizetésbe nem fognak belepakolni egy 300-500 milliós exclusive nagy projektet....

A Microsoft elhígul majd felhozatalban, nem azt jelenti hogy nem lehet élvezni azokat a játékokat, amiket a GP-be pakolnak, de nem szabad elvárni kiemelkedő nagy projekteket, egy ilyen szolgáltatáshoz, mert ez mennyiségre fog menni, nem minőségre.

Halo Infinite miért lett halasztva szerintetek? :D

A Sony-nak nem kell lépni, mert már megtette!
    Rámegy az exclusive-okra, meg minden téren megpróbálja kizárni az Xbox-ot....
    A bemutatóikon kb a 40 játékból CSAK 5-7 játék volt olyan ami PS5 és PC Epic Store mellett Xbox-ra is megjelenik....

A Sony azzal fog harcolni, és azt csinálja amiben eddig is jók voltak.
    Az hogy ez gépek eladásában mennyit számít majd kiderül.
    DE! fontos dolog az, ha valakinek választani kell 2 hardver közül és egy GÉPRE van olyan ami más helyen még 300ft-ért se kap meg, akkor kénytelen a Sony gépét választani, hiába kecsegtető hogy ott a Gamepass...
    Pláne egy izmos PC mellett, mert ha valakinek van egy erős PC, akkor az Xbox nekik nem is alternatíva....

Szóval nem kell még azt hinni, hogy a sony-nak szüksége lenne arra hogy versenyeztesse a PS Now-ját....
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 15:30:49
  • Seth
    "néhányat kivéve csak streamelve játszhatod (rossz minőségben, nagy késéssel-el)"

Az összes PS4 játék letölthető, azért az nem néhány :)
  • Rage47
    amúgy ebben van valami, hogy az átlagember utálja a havidíjas dolgokat.... jobban szeretik, ha megvesznek valamit, az az övék
  • Tikal #111053
    Sony-nak surgosen lepnie kell ps now ugyben. Ez a Bethesda deal csak elbizonytalanitott, azt hiszem kell egy xbox is :D
  • darkSectorxxx #111052
    Igen, új reg. és ha folytatni szeretnéd a saját mentéseidet, Xbox-on Home-olod az új profilt és akkor a saját accountoddal inditod a játékot!
    Ugyanaz, mint PS4-en a Primary megoldás, ott a Home-olással osztod meg a dolgokat minden profillal.
    PC-n ugye tudtommal ilyet nem lehet sajnos, de Xboxon ez működik. :)

Szóval én ha megvszem idén az XSS-t, konkrétan kb nem kell Xboxon játékra költenem, sőtt PC-re se nagyon, csak annyi, hogy ott ugye nem tudok a saját profilommal játszani majd, de hülye is lennék egy XSS mellett a szar gépemen játszani. :D

Vagyis azért veszek nagy vigyorral a számon idén 2 konzolt is, mert tudom hogy 1-2 címet kivéve Xbox-on 300ft-ért fogok havonta játszani mindennel ami jön Gamepass-ba és 0day. :D
    PS5-re meg ugye azokat veszem amik fontosak és nagyon érdekelnek....

Mondjuk a Gamepass hátránya az lesz, ami a sony-nál előny, hogy ilyen játékok nem fognak ott jönni, hiszen a GP miatt a Microsoft nem fog annyit beleölni a játékokba, amit nem hoz nekik vissza a GP előfizetés, vagyis a GP hátránya az hogy mindent játszhatsz ingyen, de tömegtermelésben kapjuk a játékokat, valszeg sok multis játékot majd....
    Legalábbis így látom egyelőre a dolgot, meg így látom logikusnak, hogy a Microsoft le is tett az exclusive címek gyártásáról...

És miket hagyott meg:

Forza, Gears, Halo, Fable....
    Mindben igaz hogy van egy "story" rész, de látszik hogy inkáb a multi lesz a fő irány mindegyiknél, a story már gyenge, a Gears 5-ben is rövidebb volt a story mint pl a 4.-ben.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 15:18:06
  • mucsácsó
    amúgy ez a "trükk" hogy van? :D minden hónapban újreg, vagy..? jöhet PM is
  • darkSectorxxx #111050
    Hát basszus, kb annyiból jobb, hogy köze nincs a PSNOW-nak a Gamepass-hoz. :)

PS Now:
    - 20 dollár, vagyis drága
    - néhányat kivéve csak streamelve játszhatod (rossz minőségben, nagy késéssel-el)

Xbox GP:
    - olcsóbb sokkal, pláne ha trükközöl akkor 300ft
    - 389 játék
    - PC-n és Xbox-on is játszható a játékok nagy része (átjárhatóság a platformok közt és közös multi)
    - xCloud, amivel 168 játék játszható streamelve, android-on és iOS-en! (jó minőségben, kis késéssel)
    - rengeteg játék megjelenéskor belekerül a GP-be

Összehasonlíthatatlan a két szolgáltatás. Nem véletlen hogy a sony szarik a PS now-ra
    Igazából nekem az furcsa hogy egyeltalán előfizet arra valaki.

Konkrétan a Gamepass lassan azt jelenti Xbox-on, hogy max egy gépet, vagyis hardvert kell venned és a GP szolgáltatást és megvagy mindennel.
    Illetve már hardver se, mert ahogy az xCloud bővül és minden lesz felhőben is, már csak egy szimpla erősebb net és egy kis tablet, vagy telefon is elég egy kontrollerrel, hogy játsz a legújabb játékokkal.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 15:06:28
  • mucsácsó
    jaökkk, akkor nemszóltam :D
    nálam Driveclub bundle volt, de nyilván az már később ~1 évvel :D
  • Ulthanito
    Azért nem eszik olyan forrón a kását. Egyrészt a prohardver semmit sem mintáz, másrészt azért, mert a topikban néhány ember jelezte, hogy nem ps-t vesz, hanem boxot, abból még nem kéne óriási konklúziókat levonni. Mondhatjuk azt is, hogy a kivétel erősíti a szabályt.Arról már nem is beszélve, hogy ezek az emberek amint PS-hez jutnak, azt is meg fogják venni.
  • Moby
    Ne idegelj, azzal vettem day1 :D (KZSF bundle)
  • Ulthanito
    Nem tudom, hogy jobb-e.

PS Now előnye:

* kb. 5-ször annyi játék van rajta, mint a GP-ben

PS Now hátránya:

*Magyarországon nincs hivatalosan
    * A játékok egy része nem játszható offline, csak streamelve
    * Nem jönnek bele Day 1 saját fejlesztésű címek
    * Nincs rá 300 forintos akció
    * Ízlése kérdése ugyan, de inkább ratyadék játékokkal van tele (mint a GP, csak itt 5-ször annyi a szar is)

Hát kb. ennyi.
  • Moby
    >"Ha valaki végigrágta magát a ps1-4 sorozaton (életre szóló szerelem), az nem most fog szakítani."

Ezt nem tudom miért itt akarod kibeszélni. Ott a prohardver xbox series topikja, győzd meg azokat a ps4 tulajokat, akik nem így cselekszenek :) Itt az a 6-8 ember nem fog szakítani, aki ide jár, itt ez felesleges.
  • AntiHero
    Killzone bundle asszem volt.
  • mucsácsó
    PS4-nél sem voltak bundlek asszem, csak egy olyan fél-1 évre rá... vagy?
    Sztem majd Ratchettel várható lesz már bundle tuti pl.
  • AntiHero
    Amúgy az tényleg elég gyatra, hogy PS5 bundle nincs is...tegyük fel plusz kontroller vagy jàték bundle..

Nem is értem, hogy maradtak ezek ki..
  • mucsácsó
    nyilván a "kölcsönzés" érzet miatt lehet szar vagy felemás picit a GP, de amúgy meg tényleg jó deal: nem tudom pontosan most mennyi/lesz, de havi 3-4k-ért PC-n és Xboxon is elérhetsz olyan címeket day1 """ingyen""", amik a másik konzolon majd késve ~70 euroért fogsz, vagy még annyiért sem, mert egyszerűen nem fog jönni rá :D
    +emellé ott van rakás (~100? vagy nemtom mennyi) további játék régebbről, amiket szintén bármikor letölthetsz...
    hát nagyjából ennyi szerintem... kocagémerek mennyországa, fizet havi párezret, de kap 100+ játékot (igaz lehet, hogy túlnyomórészt régebbiek), de mégsem kell kijattolnia értük címenként 10-30 ezret :D és emellé még jönnek day1 is az új címek, amik GP-be vannak tervezve - mint ahogy ugyebár tegnaptól fogva majd már az új Bethesda címek is a jövőben

PS Now az fasorban sincs ehhez képest :D

(hozzáteszem, a PC-s GP az valami okádék volt még félévvel ezelőtt, annyira fos volt a Store-ból tölteni 100-200kB/s-el :'D)
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.09.22. 14:52:43
  • juhaszvik
    Valaki elmagyarázná nekem, hogy az ms game pass mitől jobb, mint a ps now? (mármint azt leszámítva, hogy utóbbi nincs idehaza)
    Az, hogy melyik lesz sikeresebb (xbox / ps), az nagyon sok dolog függvénye. Először is fontos szempont, hogy a többség nem "egy" játékkonzolt akar venni, hanem "azt" a játékkonzolt. Ha valaki végigrágta magát a ps1-4 sorozaton (életre szóló szerelem), az nem most fog szakítani. Teszi ezt sok okból, melyek fontosabbak az árnál.
    Másrészt a boltban elég nehéz a game passt pozitívumként eladni. Én ps now és netflix előfizető vagyok, de az emberek jelentős része frászt kap annak hallatán, hogy egyszer fizet valamiért, aztán havonta majd megint kell. Nem azt mondom, hogy nem jó modell, hanem azt, hogy az átlag emberek nem annyira járnak utána a témának, mint itt, és ki tudja hogy fog ez az egész lecsapódni bennük.
    Harmadrészt az embereket végső soron a szoftver fogja érdekelni, nem a hardver. Persze ez mindig lutri, de a ps reputációja ebben jóval nagyobb.
  • mucsácsó
    “WB Games next-gen titles to cost €74,99 according to GameStop Italy”

finom :DDD
  • Moby
    Ez is egy örökkévalóságig készült, és a játék fele így is backtrackelés volt. De persze jöhet. Így, hogy az EA Play is belekerül a Gamepassba meg pláne :D
  • Kandurex
    Hm, egy Fallen Order 2 -nek örülnék...
  • Ulthanito
    Bízom benne, szerintem ahhoz nem fognak nyúlni.
  • ppista
    Mondjuk egy Jedi: Fallen Order, Resident Evil 3. amikkel nemrég játszottam, kb. ott mozgott.
  • Moby
    Reméljük a share-elés megmarad. Most marhanagy szükség lesz rá :(
  • Ulthanito
    Kód se lesz mindig, előbb-utóbb lebukik vele. :-D Iceakos is abbahagyta pár év után.
  • Moby
    Hosszabb lesz, mint a Demon's Souls? Vagy az AC Valhalla? Esetleg mint a Godfall?
    Minek a nagyrésze az, amitől ez hosszabb lesz? Ne őrüljünk már meg teljesen plíz.
  • ppista
    Vagyis még így is "hosszabb", mint a megjelenő játékok nagy része, amik szintén annyiba kerülnek.
  • Mephike
    Imádom pókit, remek lett a Peter köré felépített első rész. Lehet szépíteni ezt, de ez egy DLC lesz, abból méretes, de egyértelműen érződik rajta, hogy próbálják a pókember témáról a legtöbb bőrt lehúzni. Szóval nálam hamarabb fog jönni más játék, ezt megvárom, míg olcsóbb lesz és akkor már az ára is a valóságot fogja tükrözni.
    Mindezt mondom úgy, hogy pár hete én azt vártam, hogy 15 netán 20 óra lesz a játékideje.
    Utoljára szerkesztette: Mephike, 2020.09.22. 13:27:15
  • mucsácsó
    gáz hát...egy 10est se érne ez így, sőt... :D
    vicc, de kellett valami RT csillogtatás gyorsba, és mivel mással, ha nem Pókemberrel...

első nextgen game a Ratchet lesz szerintem :)
  • mucsácsó
    >>>Ráfért volna erre a genváltásra egy kis halasztás, de belepusholták egymást ebbe az egészbe.
    +1, sajnos...

persze lehet mondani, hogy már 1-2 évvel ezelőtt váltani kellett volna gent, de szerintem ezen tényleg kellett volna egy félévet tolni még, mondjuk 2021 tavaszra, és akkor még launch problémák se merültek volna már fel, vagy legalábbis nem ilyen mértékben, meg talán addigra már Ratchet is kész lesz:D
  • Moby
    Ennyit a "nem DLC"-ről. Én értem, hogy csak huszonkétezer és nemharminc, de sokak szerint ezért 22 is gáz. Közéjük sorol magamat is.
  • Moby
    Nem, nagy elcseszés itt nem volt. Beleszaladtak a covidba, ez kevésbé az ő hibájuk, meg egy rettenetes kommunikációs bénázás ment itt a végén, de annyira ezzel nincs elcseszve. Ilyen elcseszések voltak a ps4 rajtnál. Csak akkor nem volt ott az MS, vagyis ott volt, de csak arconpörgött. Most viszont nem cseszték el. Amennyire nem voltak azok a kifutó generációban, most az indulásnál annál inkább kompetitívek. Hogy aztán ezt majd meddig tudják fenntartani az jó kérdés, akarat mindenestere van bennük, de egyelőre pénzzel helyettesítik a tehetséget :)
    Ráfért volna erre a genváltásra egy kis halasztás, de belepusholták egymást ebbe az egészbe.
  • mucsácsó
    jó, tény :D mondjuk ezt még nem tudjuk 110% biztosra, hogy menni fog ez az account-buli - de persze fura lenne, ha megszüntetnék.. :D
    vagy amit Tatyla írt, kód valszeg jóval olcsóbb lesz, gondolom 10-20k között, akkor "csak" azt kell felezni