121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • darkSectorxxx #111104
    Igazad van, sőtt az MS is ezt célozza meg, nem kell nagy 6-éves giga projektek, simán csak ilyen 6/10-es címekkel megpakolják a GP-t multi, haverokka, és ez nem korosztályfüggő szerintem megvan a megfelelő közeg.
    Jó deal.

Viszont kizárt hogy a DeS rétegjáték legyen.

A DeS rétegjáték VOLT........... VOLT

Azóta mióta kijött a Dark Souls Sorozat, a BB Sekiro, NioH, Surge, Code Vein, stb!
    Kis 2d-s souls játékok, annyira belefolyt ez a mainstream-be! és annyira trendi lett olyan gémerek körében is ez a stílus, akiknek valóban a Des kezdetben hardcore volt, hogy szerintem meglepődnél a számokon azóta hány olyan ember fogott kontrollert ezek miatt, akik amúgy lehet egész életükbe csak multiztak meg más stílussal töltötték az időt.

Én Twitchen az elmúlt években azt látom hogy a souls címek is ebbe mozdultak el, rettenetesen könnyűek lettek sok esetben a régi részekhez képest, egy mostani Mortal Shell például vicc kategória.
    Az kb a Souls-ok easy fokozata.
    Rengeteg olyan ismerős nyomta végig azóta a Dark Souls 3-at akinek fingja nem volt ezekről a játékokról. Volt egy csaj, aki a Das 3-at úgy vitte végig, hogy kb hack & Slash stílusba csak csapkodott.
    Miért népszerűek?
    Mert rengetegen streamelnek, és ez hozzá tartozik, megvezsik, mert menő streamelni egy olyannak akinek köze nincs a souls játékokhoz, hogy ez egy nehéz játék, a chat nézze ahogy szenvednek benne, csak a megmutogatás miatt játszanak manapság sokan ilyen játékokkal.

És igaz ebből sokan meg is kedvelték, mert előtte nem tudták mit kedveltek ezekben a rajongók, aztán amikor legyőzöl egy boss-t érzed azt a sikerélményt, ami miatt mész tovább és hajt a kiváncsíság, hogy képes vagy-e megcsinálni.

A Des ebben a generációban a souls játékstílus terjedésével sokkal nagyobb figyelmet kapott mint a maga idejében.
    Részben mint egyik legrégebbi souls játék, másrészt az a különlegessége, hogy csakis egy darab platformra volt elérhető, egy olyanra, ami akkor is kevésbé volt elterjedt az X360 mellett és maga a játék is a ritka platformon egy rétegstílus volt, vagyis sokan a Dark Souls sorozatot tudták elsőnek megismerni....

Biztos vagyok abban, hogy a Des milliós eladásokat fog produkálni.....

Megkockáztatom azt is, hogy SOKKAL többet adnak el belőle, mint a 4 másik launch címből, ami Sony játék.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 21:14:25
  • darkSectorxxx #111103
    Nem gondolom azt hogy ebben a genben dőlne el, ezt nem tudni, hiszen minden egyes genváltáskor hallottunk jóslásokat, meg kombináltunk.

Hányszor hallottuk, hogy majd nem lesz lemezes játék, meg nem lesznek normál értelemben konzolok, meg eltűnnek a story alapú játékok, meg a mobilok túlfejlődik a konzolokat, stb stb.... és még mindig ott tartunk hogy a Sony fenntartja magát a lemezes storyalapú exclusive-okból, amikben nincsen fizetős tartalom, és dlc.... :D

Szóval én azért nem mernék arra megesküdni hogy ez a gen bármiben nagyobb fordulópont lenne a tech irányban mint eddig bármikor.

Tény hogy vannak változások és próbálnak alternatív dolgokat kitalálni arra ami előreláthatóan elég nagy gondokhoz fog vezetni.
    Gondolok itt arra hogy ahogy látszik a Sony-nál is, hogy a játékok egyre lehetnek szebbek, nagyobbak, de megvan az ára....
    És pénzben, időben egy idő után képtelenség lesz ezt tartani, vagy max megnövelni a létszámot, akik dolgoznak rajta....

Erre válasz a multi, amikor a játék szavatossága és tartalma nem feltétlen kell hogy több legyen.
    Illetve az hogy a Vr-ban igazából ezt újrakezdhetik.
    VR-ban ugye mindenkinek evidens, hogy a vr élmény miatt eltekintenek attól hogy minden kb 2-3 pixel.
  • darkSectorxxx #111102
    Is-is, ez így van...
  • davidka003
    Mi felnőttként jobban hajlunk arra, hogy konkrét címet vegyünk meg de ismerősi körben meg azt látom, hogy 8-16 éves korig tök jól elvannak az emberek a game pass-al. Havi díjért ott van egy csomó játék. Valszeg ki se próbálná de így "ingyen" tesz vele egy próbát és teljesen leköti.
    Forza/Halo-val meg hosszabb távon is el lehet lehetne, főleg ha kicsit multizol is.
    Ha azt nézzük kb egy AAA játék árából veszel egy éves game pass-t. Szoktam is mondani ismerősi körben ha valaki gondolkozik xbox one-ban, hogy nyugodtan vegye meg a gyereknek, mellé pár hónap game pass és tuti nem lesz vele egy darabig gondja.

Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy kezdetben mennyire lesz sikeres ez a 30 ezres játék ár nekik. Első évben tegyük fel lesz 10 millió eladott konzol és lehet, hogy mondjuk egy Demon Souls-t is mondjuk csak 400 ezren vesznek meg. Amúgyis rétegjáték.
    Mikor majd 2-3 év múlva lesz több konzol meg több játék akkor esetleg bejöhet nekik a dolog de tuti, hogy az első 2 év szopó lesz.
  • Tikal #111100
    Az hogy simán megélnek majd ebben a gen-ben fog eldőlni, nem? Eddig kitartott, de most valtozik a konkurencia strategiaja, a Sony meg nem válaszol...csak árat emel
  • Tikal #111099
    Szerintem nem csak azert valasztotta ezt a Microsoft mert nincsenek jo sajat studioi es csak ez az út maradt, hanem mert erre halad a tech vilag mar egy ideje, a szoftvereiket is elofizuban aruljak mar egy ideje, es latjak hogy az emberek mar nem akarnak albumokat filmeket vasarolni mert ugyanannyi penzbol kaphat egy csomagot is rengeteg filmmel vagy zenével.
  • davidka003
    Asszem pont itt a topicban beszéltük, hogy azért durva, hogy van mondjuk 120 millió eladott PS4 és az exkluzív címeket meg kb csak a 8-10%-uk vette meg, mert általában 8-10 millió darab fogyott belőlük.
    Ha így nézem akkor jogos a Sony döntése, hogy legyen 30 ezer egy játék, mert ha keveset nyernek magán a konzolon és azoknak is csak a 10%-a veszi majd meg a God of War 2-t, Last of Us 3-at stb-t akkor muszáj ennyiért adni a játékot, hogy legyen is valami hasznuk az egészen.
  • darkSectorxxx #111097
    Magyarul, arra gondolok (mivel nem vagyok elemző, csak laikus fejjel), hogy nem azért nem áll a MS át exclusive-okra, mert az nem éri meg ugyanúgy, hanem mert képtelen lenne a mostani fejlesztőcsapatokkal megoldani.... vagyis gen végéig biztosan eltartana, a hosszú fejlesztési idők miatt.

Sony pedig nem azért nem csinál GP-t mert abba veszteséges lenne, hanem azért, mert egyelőre úgy tűnik MÉG ezzel az exclusive gyártással is simán megélnek....
  • darkSectorxxx #111096
    Pontosan, ha mindenki egvenne mindent, minimum 5 dollárért, akkor már több a bevétel mint 15 millió User esetében a 4200-as összegnél. :)

De az 5-10 dollár meg csak egy szuperakciós összeg, eleve 60-80 dollárral nézve ez egy fél éves Gamepass-al ér fel!!! játékonként!
  • darkSectorxxx #111095
    Arra célzok, hogy a Microsoft-nak nem maradt más választása, nem tud kiadni annyi és olyan játékot mint egy Sony.
    És ha a Sony-nak nem érné meg az Exclusive 60-80 dolláros árakon, akkor tuti ő se csinálná. A Csizió ott van hogy a Sony-nak ez megéri, a Microsoft azért nem tudja ezt csinálni és azért kényszerül a GP-ra mert képelen volt ennyi jó címmel versenyezni.

A Sony se a maga ellensége és ha a mutató a végén nem lenne pluszba akkor nem ezt csinálná.

Microsoft meg tudta hogy:
    3 Gears , 3 Forza meg 2 Halo =/= 1 Spiderman, 1 Last of Us, 1 God of War, 1 Tsushima, 1 Days Gone, 1 Bloodborne, és 1 Horizon-al....

Maximum darabszámban!!!
    És nem említve, hogy csak a 8 talán legkiemelkedőbb címet említettem meg, amik nem felújítások PS4-re....
  • Tikal #111094
    Akkor ugyanezt szamold ki a Sony-nal is! 40 millio user x 10 dollar. Egy par 100 millios exklura mar ossze is dobtuk nekik ;)
  • Tikal #111093
    Nem tudom hol maradtam le, szerintem a Sony maradt le:(

• Moby
    Egyébként szerintem a $300-os gépen ők még keresnek is.
  • Probatbicol
    Ez kétféle gondolkozásmód. A Sony azt mondja, nagyon drága a játékfejlesztés, ezért 80 € lesz egy játék és kész. Ha ideadná nekem előfizetésben 15€-ért akkor bukna rajtam 65-öt. Ezt nem engedheti meg magának.
    A Microsoft tovább gondolkodik és tudja, hogy én és sok másik millió ember, a büdös életben nem fogunk 80€-ért játékot venni.
    Tehát nem az a kérdés, hogy 80 vagy 15 eurót tud tőlem beszedni, hanem hogy 0 vagy 15-öt. És ő a 15-öt választja. Ugyanis az hogy én játszom egy játékkal, az nem kerül senkinek egy fillérbe sem (rajtam kívül), tehát bukni nem tud rajtam.
    Ha minden emberre aki 80€-ért venne játékot talál 6-ot aki csak 15-öt hajlandó érte előfizetni, már a matek is megvan.
  • darkSectorxxx #111090
    Hát az biztos, hogy valamit nagyon jól csinálnak, mert ha nincsen veszteséges hardver még akkor is bődületesen durva, hogy ha fizeted is rendesen a GP-t és eltekintek a 300ft-os trükktől.

És azt veszem hogy vegyen mindenki ultimate-et! Ne scak pc vagy csak xbox-ra....
    Akkor is 4200ft 1 hónapban.
    50.000 ft 1 évre!!!!
    Vagyis 389 játék, ez a pénz eloszlik 389 irányba és ez 1 ember.
    vagyis megközelítőleg:~125 ft jut 1 címre..... vagyis itt kell lennie a háttérben még valaminek, vagyis ez akkor jön ki mateknak, ha brutális emberszám fizeti elő, és ez csak akkor 125ft ha a legdrágábbat veszem alapul.

Az tuti hogy valami van ami miatt ez mégis megéri nekik.
    Persze ebbe az is beletartozik, hogy ezeknek a játékoknak nagy része már régi, és nem gamepass-ben kezdték a pályafutásukat, rég lehet megtérültek már és csak csalogatásképpen teszik bele, hogy az újak mellett azért legyen választék stb.

Viszont igaz az is, ha 15 millió user van és ezt így veszem, akkor valóban kijöhet a dolog, hiszen minden egyes címet külön soha nem adnának el 15 millio darabszámban, de még 5 millióba se sokszor, vagyis valszeg nagy felhasználó bázissal ki jön nekik ez pozitivan.

Pláne úgy, hogy nem hülyék dolgoznak ott és nem vásárolnának fejlesztőket, cégeket ha nem látnák pozitivan ezt a rendszert.
    Mint most a Bethesda-t ugye.

15 millios user-nél még 300ft-al is 4.5 milliárd-os bevétel van....Havonta!
    Így viszont azért nem hangzik hülyén.
    4200-al meg pláne nem....
    63 milliárd ft lenne havi szinten!
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 18:00:55
  • ppista
    Elhiszem, de ha a hardveren buknak, a játékokat meg, kis túlzással, ingyen adják, akkor van valami, amit eddig még nem láttunk, amitól jönni foga sztotyinka. Én nem értek hozzá, ezt elismerem, csak a józan, általában, paraszti eszemmel szeretném, no nem minden áron, megérteni a bizniszt.
    Esetleg ki akarja véreztetni a Sony-t, hogy majd kvázi egyeduralkodóként visszaadóztassa a pórnépet? Ezt próbálták a 360-nal is, amikor egy kisebb ország "GDP"-jét tolták bele a gépbe, de nem jött be. Lehet most egy nagyobb ország költségvetését tuszkolják bele, hátha így már megy.
    7.5 milliárd a Zenimax-ért. Mennyi AAA játé kjöhetett volna ki belőle! Főleg a Sony-nál. Persze ez igy biztosabb.
  • darkSectorxxx #111088
    Olyan ez kicsit mint az Epic esete PC-n a sok nagy free játékkal, amiket dobálnak a játékosoknak....
    Senki nem érti hogy érheti meg ez nekik, illetve az hogy ez mellett is sokkal olcsóbb ott minden.

Csakhogy az Epic-nek ugye ott van a Fortnite, egy végtelen pénzeszsák. És eddig úgy néz ki, hogy örök és kifogyhatatlan.
    Ez a Fortnite piszkosul bejött amúgy nekik és lehet nem is születik többet ekkora sikerjáték....
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 17:38:06
  • darkSectorxxx #111087
    Igazábó ez a generáció nehéz ügy, hiszen nem egymással versenyeznek már.
    Mind a 2 cég full mást nyújt és nem egymással versenyeznek.

Hiszen filléres kollekciót nem kapsz soha máshol day1 játékokkal még PC-n se.

Míg a Sony által képviselt story játékokat meg sehol máshol ilyen tálalásba nem élheted át.

Ha valami győzni fog, szerintem az az emberek pénztárcája, a GP az olcsó és a játékosok nem szeretnek fizetni sokat, és inkáb legyen a középszerű multi, amihez nem kell részletgazdag grafika, mert elég a baráti hangulat, minthogy egy télleg szuper akár 30 órás story-t 1 vagy 2-3x max végigjátszon....
    Bármennyire is imádom a PS játékait, a story-s játékokat, tudom hogy árérzékeny sok játékos.
    Az pedig tény, hogy mivel exclusive-ok terén a Microsoft nem tud lépést tartani, amit fel is ismert, iszonyat okos ötlet volt ez, hogy akkor ő megadja a lehetőséget hogy kb ingyen játszhass. Ami azért valjuk be kurvajó.

Kemény lesz ez a gen, és engem személy szerint az olcsó GP nem fog elhuzni, mert a GP-ben kevés a story cucc, amik érdekelnek, és nagyon keveset multizok.
    De azt is tudom, hogy mások sokan meg nem így vannak ezzel.
  • Moby
    Nem tudom elképzelni, hogy ennyi éve vernék bele a pénzt, és egyre többet, ha nem jönne ki nekik a végén a matek. Minek? Dacból? Ahhoz ez a pénz túl sok, amit beleölnek. Jövőbeni elvárások miatt? Ahhoz túl rég óta csinálják, és nem lankad a kitratásuk. Valahogy a végén ki kell nekik jönnie.
  • darkSectorxxx #111085
    Amúgy a PS Now is megéri az árát értelemszerűen mert régi játékok még mindig olcsóbb mindig egy előfizetéssel mint egyenként megvenni őket akár akciósan.

De mint folyamatos versengés, a PS Now inkább egy ilyen sokéves mauzóleum, ami arra jó ha pár évig kihagysz játékokat, utólag tudd pótolni olcsón. De frissesség ügyben esélytelen.
  • ppista
    Remélem igazatok van, de a múlt sokszor bizonyította, hogy a józan ész, csak egy múló állapot. :)
  • mucsácsó
    fixen nem mennek utánuk, pont amiatt is, amit te is írtál; nem fenntartható:

Sony Won't Follow Game Pass Model on PS5, Doesn't Believe It's Sustainable
  • darkSectorxxx #111082
    Igen, ezen csodálkozott sok ember, és még a saját címei hígulása ellenében is durva ajánlat.
    De a matek valahol ott egyenlítődik ki, amit írtam nemsokkal lejjebb.

Az MS ide ezekután olyan "középszerű" alkotásokat fog ömleszteni, amik ugyan jó játékok, de nem kiemelkedőek és tele lesz mutival, hogy ne csak végigvidd azt a kb 8 órást és ennyi, illetve sok DLC meg mikrotranzakció....

Nézzétek meg mennyi szir-szart lehet elkölteni manapság egy Forza-ban vagy Gears-ben....
    Halo multi se lesz különb.
    Sőtt nem lepődnék meg egy olyan Halo Infinite-en se, aminek lenne Battle Royal modja, mint a Call of Duty Warzone.

Ezzel nem azt akarom sugalni, hogy a gamepass-ban sok szar játék lesz olcsón.
    De ott van szuper példának a Bleeding Edge, na ilyen szuper friss cimeket érdemes várni majd tűlük ezután.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 17:10:26
  • lwb
    Nem mennek utánuk. Más a Sony stratégiája, az erős 1st party játékok főleg. Ebben a generációban vertek vele mindent, a következő kiegyenlítettebb lesz szerintem, de nem fog a Sony sem tönkremenni.
  • ppista
    Megtippelni sem tudom, hogy ez mennyibe kerül az Ms-nek, de valami brutális lehet a matek. Kiváncsi vagyok meddig tart náluk az ajándékozási dőszak, mert ezt végtelen ideig nem lehet csinálni.
    A Sony ennek a tizedétől is megrogyna,egy életre. Nagyon remélem nem mennek utánuk, mert akkor viszlát Playstation.
  • darkSectorxxx #111079
    Gamepass-hoz hasonló szolgáltatás valszeg egy jó ideig nem is lesz, ha lesz egyeltalán.
    Ja és már az EA Play is beletartozik a gamepass-ba!!!!!!!!!!!!!!

Kíváncsi lennék, a 300ft-os Gamepass Ultimate után (amiben benne van az EA play), egy 10 euro-s EA Play-t a saját felületén ki fog előfizetni majd. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 16:59:50
  • darkSectorxxx #111078
    Igen ez meg a másik...
  • lwb
    Plusz EA Play / Access is jön karácsonytól, GP ultimate alatt. Meg ugye a Gold ingyenjátékok is (ultimate árában benne van az is), plusz az xcloud streaming, ami szerintem a jövő. Ha nem is a közeli és nem is Magyarországról, de akkor is a jövő.
  • Moby
    A microsoft címek nem csak day1 bekerülnek, de örökre bent is maradnak. Azokban nincs rotáció.
  • mucsácsó
    jah én vágom, hogy mind day1 jönnek, és a Bethesda címek is majd mind-mind :)
  • lwb
    Óriási különbség, hogy GP-ben az ÖSSZES 1st party játék day 1 ott lesz, extra költség nélkül. PS Now-ban meg nem. A GoT, a TLOU2, a Spiderman stb akár évekig sem fog megjelenni a PS Now kínálatában.
    Most már 23 1st party stúdió van, köztük igazi nagyágyúk, pl. Obisidian vagy tegnaptól az id meg a Bethesda is.

Ráadásul szinte ugyanazt megkapjuk egyben pc-re is. Egy előfizetésért két platformon tudom futtatni a játkokat.

3rd party játékok terén nagy az átfedés a két szolgáltatás között, de nem is azon van vagy lesz a fókusz.
  • darkSectorxxx #111073
    Az exclusive-ok nem hogy "lehet" day1 jönnek a gamepass-ba, hanem ez BIZTOS.

Amik a Microsoft kiadásával jönnek, vagyis ami Microsoft játékok, Gears, Forza, Halo, Fable, Ori, Cuphead, Flight Simulator, stb.....
    Ezek alapból day1 a Gamepass-ba jönnek....
    Ez a durva amúgy.

Amik meg nem biztos, az a külsős fejlesztések, de azoknak is a nagy százaléka day1 bekerül....
    Vagyis ha Microsoft adja ki az adott játékot, akkor abba biztosak lehettek hogy gamepass-al day1 játszhattok vele....
    De ezt a Microsoft is mondta már.

Itt amit külön kell bejelenteniük, hogy jön-e gamepass-ba azok a külsős címek....
  • mucsácsó
    hát így... szaréhúgyé, és játékot se kell vennie majdnemhogy egyáltalán, és még az exeket is megkapja day1 a passba...
    és ha megkérdezed az Xbox vérfanokat, túlnyomórészt azt fogják mondani, hogy őket nem érdekli egyetlenegy PS-ex sem :D

és az átlag kocagémer valszeg nem fog 2 konzolt venni, úgyhogy MS máris behúzott magamellé egy embert így:D
  • Moby
    Úgy adja el, hogy ott, ahol sok ilyet vesznek karácsonyra, ott a MS havi 29 ill. 35 dollárért adja a konzolt ÉS a GP-t. És nincs egyéb költsége. Nem kell vennie egyetlen játékot se. hazaviszi, van nextgen konzolja, több száz játékkal, és két évig ingyen kapja a továbbiakat az MS-től.

Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.09.22. 16:33:11
  • darkSectorxxx #111070
    A Gamepass nem ad el konzolt. A gamepass már nem konzol egyedi előfizetés, hanem pc és mobiltelefonra is előfizethetsz, szóval a Microsoft-nak nem az a lényeg hogy Xbox-ot vegyél, mert a GP-ból visszajön neki az amit a konzolokon veszteséggel árul.
    A Microsoft, a konzolokkal már csak egy iszonyat olcsó fix hardverű pc-t árul....

Illetve a konzol eladja saját magát....(pont ez a benyelt veszteség miatt)

A konzolt az ár/érték adja el, de az piszkosul.(PS 5 is baromi olcsó ugyanígy a tudásához képest persze)
    Az XSS és XSX brutálisan olcsó a tudásukhoz viszonyítva.
    Mindegy hogy milyen pc-d van, képtelenség mai hardverárakkal ezt még csak megközelíteni is.

Illetve oda addig végig 300ft havonta a gamepass, amíg nem szüntetik meg ezt a kiskaput, vagyis az Ultimate 4200ft helyett havi 300ft-ért játszhatsz 247 játékkal, Xbox-on.... + amik jönnek még...

Vagyis lefordítva 1440 / 120fps-ig Ray Tracing-el játszol 115 ezer ft-ból 300ft-os gamepass-al, ami jelenleg 247 játékkal (xbox-os játéklista) + amik 0day jönnek bele....
    Ugyanezt 185 ezerből tudja az XSX 4k/8k /120fps-ig......
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 16:32:17
  • darkSectorxxx #111069
    Szerintem lemaradtál egy ponton.

Igen pontosan ahogy mondod.
    NÉZD is majd meg a szuper GP-ba érkező játékokat milyenek lesznek.
    Nézd meg milyen minőségbe váltanak át az eddigi MS címek, el fognak menni átlagos szintbe és átmegy minden majd multis vonalra, ahogy ez már régóta így van, csak most esélye se lesz nagyobb project-nek.

De a Microsoft is tiszta lapokkal van, ők is ezt nyilatkozzák, hogy nem szeretnének versenyezni a Sony-val exclusive-ok terén, hanem egy másik irányba, ez a Gamepass.
    És persze attól hogy egy MS játék nem Last of Us szintű 30 órás story játék hihetetlen részletgazdag grafikával, még lehet fasza játék, főleg olcsó előfizetéssel....
    DE gamepass-ba ne is várj ilyeneket!!!!
    Ezt ellenben a SONY fogja hozni és nem csak hogy hozza, de azt mondja hogy még nagyobbak és jobbak lesznek!

Vagyis magyarul igen, a Sony-nak Horizon 2, meg Uncharted, meg Last of Us-okkal nem éri meg, mert rohadt sok a fejlesztési költség.

Microsoft-nak, az amit a Gears 5-ben műveltek, meg a Halo-ban stb, azzal megéri nekik igen, mert FIZETŐS tartalmakkal vannak tele. És rövidebbek és főképpen multiplayer-ről szólnak, stb.....

Egy Last of Us 2-ben merre van utólagos bevétel mikrotranzakcióval? És így is olyan minőséget és mennyiséget kapsz story-ban amit más helyen, vagy játékba 3-4 DLC-vel sem....
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 16:21:11
  • juhaszvik
    Mind szép, de az eredeti gondolatom az, hogy nem látom, hogy a GP hogyan ad el több xboxot. Karácsonyra "játékkonzolt" vesznek az emberek, és nem "játékkonzolt havidíjjal". Amikor már megvan a masina és indítasz rajta egy próba GP-t, akkor rájössz, hogy milyen jó dolog, de nem ez alapján fogod megvenni a vasat most. Lehet évek múlva igen, de ez még egy kicsit korai. Mondom én, aki amúgy támogatja a modellt.
  • darkSectorxxx #111067
    Valóban, és eddig kurvajól csinálja.

Oké hogy nem minden játékos érdekelnek a souls játékok, de manapság már annyira népszerű hogy rengeteg olyan játékost is elért a hype, akik régen kb legyintettek erre a stílusra.

És ettől durvább lépést nem is tehetttek volna a generáció nyitására, minthogy elhozzák a sokak által áhított, kizárólag PS3-ra megjelent Demons Souls tökéletes remake-jét.
    Rengeteg rajongót kennyére kentek ezzel a játékukkal most és ez több ps5 eladást fog nekik hozni, mint egy Sackboy, Spiderman, vagy Ratchet Clank, amik kiváló játékok!
    Szépek, jók, élvezetesek.

De a Demons Souls remake akkora hype szerintem most a PS5-nek kezdésre, hogy ettől jobb időzítés nem is lehett volna.

És okosan csinálják, mert bedobnak egy ilyen fasza remake-et, a többi mellé, megy a hype és közbe ráérnek a gen közepére és végére időzíteni a nagy sorozatokat, Horizon, Gow. :)
  • Tikal #111066
    Szoval azt mondja a Sony hogy egy 40 millios bazissal ami az egyik legnagyobb elofizetoi bazis ők nem tudnak egy fenntarthato modellt kidolgozni? Ok. Erre az MS meglepi az egyik legnagyobb business-t a jatekiparban es day1 adjak majd a cimeket a frissen szerzett kiadoktol? Valamelyik oldalon nagyon nem értenek az uzlethez akkor.

Azert azok a nagy sony exkluzivok nem jonnek havonta, kozben meg siman fizeted a dijat es termeled a penzt nekik...

Egyebkent ami filmeknel a kalozkodas az a konzoloknal a hasznaltpiac, ami nem termel bevételt a sonynak
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.09.22. 16:08:51
  • darkSectorxxx #111065
    GP olcsóbb, Xboxon, és igen több játék kerül bele.
    Meg az is nagyon lényeges hogy PC-n is játszhatóak, vagy PC-s ismerőssel is játszhatsz, a mentéseidet átviheted, vagy játzsol telefonon, folytatod amit elkezdtél a gépeden.

GP hardver nélkül is játszhatsz, 168 címmel, egy ps4 kontrollert összekötsz a telefonoddla és ennyi, xCloud-on keresztül.

De a GP ereje nem feltétlen akkor ütközik ki, amikor évekre visszamenőleg hasonlítod össze, hanem amikor látod hogy 0day!!!!!! érkeznek bele a játékok....
    A GP azért durva mert megjelenéskor játszhatsz szinte minden nagy címmel.

Meg ha kicsit jobban átnézed a játéklistát, a PS NOW-nak is rengeteg címee nem ebben a generációban jött ki és sokkal régebbiek.
    PS Now az nem arra van a Sony-nak, mint a GP a Microsoft-nak.... manapság már a Microsoft maga a Gamepass, egy szolgáltatás.

És nem minden egyes játék kerül azonnal a GP-be, de a Microsoft+PC exclusive-ok, azonnal....
    A többi meg gondolom megegyezés szerint..

PC-n az Epic Srote az aki kooperál a Sony-val, az az ellenfele igazából.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 16:03:20