PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tényleg nagyot fejlődött az előző részhez képest a játszhatóság. Sokkal jobban belesimulnak a "logikai" feladatok a környezetbe, az akció részek meg teljesen más szint itt. Elképesztő helyzetekbe lehet belekerülni.
Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2020.06.24. 08:17:09
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
(es pl en aki nem vagyok erzelmileg erintett a jatekban
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Most 14-15 óra után azt mondom a gameplay rohadt jó és alig várom, hogy folytathassam. Nem untat a történetvezetés sem, de biztosan csak igénytelen vagyok. 😊
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
Nem lettek volna rosszak, ha a rendezők fel tudtak volna nőni afeladathoz, de mind Spielberg, mind Zemeckis leverte a lécet, és egy giccsparádét csináltak. Főleg az előbbi.
TLOU2 10/10.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez így igaz. Viszont ezeknek a játékoknak egyike sem ERRE építi fel a történetét. Az Uncharted és a Tomb Raider egy kalandjáték, ahol a videojátékos részek a műfajjal jönnek. Senki nem tolja a képedbe, hogy borzalmas vagy, meg erőszakos meg embertelen. A TLOU2 viszont csak erről szól. Hogy az erőszak meg a bosszú rossz. Közben rákényszerít, hogy erőszakos meg bosszúszomjas legyél. Nem dönthetsz úgy, hogy Ellie-vel ott maradj a farmon. Menni fogsz. Semmi értelme nincs az egész jelenetnek, mert egész addig a játékban Tommy végig azt magyarázta nekünk, KÖZVETLENÜL AZ ELŐZŐ JELENETBEN IS, hogy menjünk haza, hagyjuk Abbyt, nem ér ennyit, eleget csináltunk már. Aztán hirtelen ő lett a legnagyobb szószólója a bosszúnak. Hogyan? Miért? Mitől? Ez kimaradt a játékból.
Az lenne hasonló példa, ha az Uncharted 4 egy prédikálós játék lenne, ami arról szól, hogy milyen rossz is már az, hogy nyugatiak elmennek keleti országokban és kincseket vadásznak. De nem erről szól. Egy kalandfilmes történetet mond el, halottnak hitt rokon, kalózkincs, gonosz milliárdos stb mellett. Nem próbál olcsó manipulációval sokkolni. Emlékszel még az újságcikkekre a megjelenés előtt, ahol a Sony prominensei (a ND inhouse stúdió ugyebár) azt mondták (hazudták), hogy pl. nem leszel kényszerítve arra, hogy kutyákat ölj és hogy Ellie az egyetlen játszható szereplő. Vagy ahogy kicserélték Joelt karakterét a trailerekben. Ott szándékosan az öreg Joelt tették be olyan jelenetekbe, ahol a játékban fiatalabb Joel szerepelt, ezzel takarva, hogy az csak flashback. Ezek olcsó trükkök, amikkel Joel halálának sokkhatását akarták felturbózni.
Utálom, ha manipulálni próbálnak. De ha mégis teszik, legalább ügyesen csinálják.
Nem választhattál, hogy Ellie milyen legyen. Egy filmet néztél, egy butuska, manipulatív filmet, csak közben néha nyomogattad a négyzet gombot, amikor a játék kiírta, hogy meg kell nyomni. Nem volt benne semmi döntésed: nem kímélhetted meg Nora-t a kórházban vagy a terhes Meg-et vagy a kutyát a akváriumban. Nem dönthettél úgy, hogy mégis megölöd Abbyt vagy Abbyként, hogy megölöd Dinát. Ezeket a döntéseket kivették a kezedből.
Annyi döntésed volt, hogy pisztollya vagy késsel ölöd meg az ellenfelet, oszt' kész. Ne vicceljünk már.
Ha meg szerinted ez jobb dráma, mint a világ legjobb drámái, akkor itt én most ebből a beszélgetésből kiszállok. 😊 Enjoy your game.
Csucsima meg nem ez a kaliber lesz..
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.24. 01:35:39
A múltkor írtam, hogy 3 óra van hàtra kb..hàt lett belőle 6 óra. Azért a végét megtoltàk még rendesen, nem gondoltam volna, hogy ennyi minden lesz még.
Nem írom le mi a jó mi a rossz a jàtékban (relatív kinek mi tetszik) Nem tökéletes, de jobb mint a legtöbb hasonló jàték.
Nekem eddig ez simàn év jàtéka. Sőt ha ez tavaly jelent volna meg, ott is nyert volna részemről.
Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun
egy játék, amiben 265834 embert KELL megölnöm, mert a készítők így csinálták meg. Nincs választásom, muszáj, vagy ők ölnek meg. Konkrétan sok helyütt még kikerülni sem tudom őket, mert akkor enged tovább, ha mindenkit kiírtottam Aztán ugyanez a játék meg elkezd nekem prédikálni, hogy az erőszak rossz meg a bosszú rossz, m'okay? Ez jobb, mint egy Keresztapa vagy egy Nagymenők?
Aki őszintén így gondolja, hát nem tudom, ott valami kurva nagy generációs rés lesz közöttünk, az tuti.
Jim Sterling, akit aztán tényleg mindennel lehet vádolni, de bigottsággal meg anti-LGBTQ-sággal aztán nem, ő faszán elmondta, hogy mi a véleménye az ilyen összehasonlításokról. Egyébként még Neil Druckmann is szerénységet gyakorolt, amikor valami kékpipás twitter fanboy a Schindler lisátjához hasonlította a játékot.
Bizonytalan vagy, hogy kell az önigazolás folyton?
Nem azt mondtam, hogy nem nézel filmeket hanem hogy nem a megfelelőeket.
A történeten, eseményeken mit nem lehet érteni? Hozzáteszem, hogy a 2/3-nál járok és lehet még változik felfelé picit a véleményem. De eddig nem volt olyan nagy dolog a sztoriban. A mondanivalója egy axióma. Az első részé nem az volt.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.06.23. 21:11:22
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
"Akkor nem jó filmeket nézel..." - Pedig a legtöbbet próbálom megnézni, mégsem volt közöttük ilyen erős darab, mint a TLOU 1-2.
Lehet ez inkább egyéni álláspont, bár a kritikusok nagy része is mellettem van. Nem egy 90 metascore alatti címről beszélünk.
Nem azt mondom, hogy rossz a játék, de ez nincs ott ahol az első rész. Elég távol áll tőle.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.06.23. 20:55:22
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
A második részből hiányoznak ezek az elemek szerintem. Ezért vittem én is végig a spoilerek után, hátha ott vannak ezek a jelenetek. Nincsenek.
De mindegy, hagyjuk, neked tetszett. Most még friss az élmény, ezért 10/10, jövőre visszatérünk rá és addigra már neked sem lesz 10/10, ebben biztos vagyok.
Legnagyobb sérelmem nekem is a történetvezetés és az azzal járó logikai inkonzisztencia.
Szubjektív kinek mi jön be, mindenkinek nem lehet megfelelni, de itt a megfelelni akarás az alkotók részéről lett túltolva. Ez a játék egy tipikus esete a kevesebb néha többnek.
Nem az a baj ami Joel-lel történt, hanem hogy a tapasztalt túlélő csak úgy megbízik egy idegenben és besétál az oroszlán barlangjába.
Másik ez az LMBTQ dolog. Ellie és Dina kapcsolata még ok, de itt megint megálljt kellett volna az alkotóknak mondani. Dina biszexuális ráadásul terhes is plusz ott van Lev/ Lily, ő meg transszexuális, és ezt még megfejeli Abby külseje számomra az egész túl "out of context" a játék témájához, de mondom nincs bajom azzal, ha játékba van ilyen mert van ilyen, de itt túl van tolva.
Másik a végkimenet. Ellie most vagy marad a Farmon és "happy end" vagy megy és bevégzi amit elkezdett. Itt is feleslegesen túltolt volt a cselekmény, ráadásul ment és nem végezte be.
Ez kb olyan, mintha a Kill Billben Uma leszámolt mindenkivel, de Bill-t életben hagyja..
Legalább a szereplők közötti dramaturgia nem ment át túl színpadiasba a tálalása megfelelő volt, nem voltak idegesítők emiatt nem tudom azt mondani, hogy katasztrófa, de nem is tökéletes.
Abby: A külsejét én sem értem miért kellett ilyenre. Kiváncsi lennék ki volt az aki erre rámondta, hogy jó lesz. Pláne úgy, hogy állítólag ő egy nő. Vicces volt az Owennel való szexjelenet, Owennek nagyobb volt a mellizma, Abbynek meg vastagabb a válla és a karja..
Naughty dog jól eltalálta Nadine Ross karakterét (maszkulin, erős, de azért nőies is) hasonló kellett volna.
Sztori nekem : 7.5/10
Audiovizualitás: Erre simán 10/10 nem kérdés. Legszebb játék jelenleg, jó darabig az is marad.
Játékmenet: 9/10. Itt csak azért vontam le 1-et mert sok helyen zavart, hogy full sötét és szűkös terekre pakolták a legnagyobb összecsapásokat, el se lehetett menekülni, gondolok itt főleg arra a Nemezis copy-ra. Illetve mondom nekem kicsit túl hosszú volt már, egy két helyen megvághatták volna. Korábban viszont valaki itt írta és szerintem is hatalmas plusz a balansz az open world és a csőjáték között. Így kell single player-t tervezni, néha kinyílik a világ néha vezet egy ösvényen. Tökéletes mert úgy tölti meg tartalommal a játékot hogy nem töri meg a történetvezetést.
Összpont nekem így 8.8/10
Mindenképp megérte, de semmiképp nem maradandó alkotás.
Naughty dog játékainál korábban két dologban biztos voltam: Jó történet/Látvány. Most a történet részét nem sikerült annyira megugrani.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.23. 13:56:12
"Te csak egy fogyasztó vagy aki megkapja az ő termékét/alkotàsàt.."
Igen, de nem "csak". Te vagy A fogyasztó. A termék neked készült, nem az íróasztalnak, a múzeumnak, vagy a filozófia disputa-körnek. A fogyasztóknak készült, akik révén a befektetett pénz megtérülését és hasznot remélnek. A fogyasztó az ügyfél.
"Ha nem tetszik valakinek azt le kell nyelni. Nem 1/10 adni rà, meg savazni. Max nem veszed meg többet a jàtékukat."
Ez egy rémesen káros hozzáállás. A fogyasztónak minden joga megvan hozzá, hogy tiltakozzon, ha nem tetszik neki a termék. Persze nem kötelező. Ahogy az sem, hogy mindenképp le kell nyelnie a véleményét. Még csak az kéne. Joga van 1/10-et adni, ami ugyanúgy marhaság, mint a 10/10
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Én imádom, 10/10, akárcsak a TLOU2.
Igen is sajnálom a készítőket. Ilyen produktumot csak szenvedéllyel lehet letenni az asztalra. Nagyon nem minden a pénz. Nem lehet annyival elintézni. Kritikát persze lehet megfogalmazni és alkotónak tudnia is kell kezelni. De ez ma már egy teljesen más szituáció ezzel a totálisan magából kifordult játékosközösséggel.
És ez az egész kialakult helyzet csak rontani fog a jövőbeli játékokon is. Nem is lehet elvárni egy fejlesztőtől sem, hogy hosszú évekig robotoljon minden rovására, hogy valami egyedit alkosson, majd szinte már meghurcolják netszerte és persze viselje el, mert megfizetik. Nem hiszem, hogy sokan hajlandóak ezen átmenni. Nem csodálkozok, hogy egyre többen inkább a gyors, könnyű pénzszerzést választják és elárasztják foshalommal a piacot aka br, cod, mikrótranzakciókkal és társaikkal. Ebben a közegben nekem sem lenne kedvem próbálkozni bármi maradandóval, mert konkrétan felesleges úgy néz ki.
"Ő talàlta ezt ki..joga van ilyet írni. Oda vinni a storyt ahová akarja..mivel ő teremtette. Te csak egy fogyasztó vagy aki megkapja az ő termékét/alkotàsàt..Ha nem tetszik valakinek azt le kell nyelni. Nem 1/10 adni rà, meg savazni. Max nem veszed meg többet a jàtékukat."
Ez nem igaz. Jogod van neked akár 1/10-et is adni rá, ha ez az őszinte véleményed a játékról. Szerintem pont annyira nem reális, mint a 10/10, de valahogy a 10/10-et mindenki megbocsátja, míg az 1/10 az óriási bűn. Attól, hogy ő csinálta, attól még neked, mint fogyasztónak jogod van kritizálni és értékelni. Neki kell lenyelnie, nem neked. Ne legyünk már ennyire szervilis fogyasztók!
"Nem szar a jàték, csak a story miatt huzzàk le.."
Ez teljesen igaz. 7/10 nekem.
"Sajnálom a fejlesztőket"
Hagyd már ezt a hülyeséget. Rekordmennyiségben adták el a játékot, hülyére keresik magukat. Mit sajnálsz rajtuk? 7 év munkájáért bőségesen megfizetik őket. Nem kell őket sajnálni, semmi tragédia nem történt velük, dolgoztak, pénzt kaptak érte, ennyi. A kritikát meg tudni kell viselni minden alkotónak. Aki nem tudja viselni, az rossz szakmában van.
Nem érzem azt jogosnak, hogy pàran elküldik Neil Druckmann-t a picsàba mert ezt írta.
Ő talàlta ezt ki..joga van ilyet írni. Oda vinni a storyt ahová akarja..mivel ő teremtette. Te csak egy fogyasztó vagy aki megkapja az ő termékét/alkotàsàt..
Ha nem tetszik valakinek azt le kell nyelni. Nem 1/10 adni rà, meg savazni. Max nem veszed meg többet a jàtékukat.
Nem szar a jàték, csak a story miatt huzzàk le..
Nem is 10/10 adnék rà...
De 9/10 minimum..ha màs jàtékokhoz hasonlítom.
Elhiszem, hogy aki fossá spoilerezte magának ott nem ütött akkorát, de már az első részből is tudhatták volna, hogy nem csak maga a történet, hanem annak elmesélése az, ami kiteljesíti az élményt. Kulcsmomentumok előre elsütésével az elmesélés nem tudja adni a kívánt hatást.
A mai játékosok, amit képesek leművelni internetszerte az szörnyű. Sajnálom a fejlesztőket, akik még ennek a közönségnek is megpróbáltak egy maradandó élményt letenni 7 év kemény munkával, és ezt a fogadtatást kapják borzasztó. Leshetjük ezután, hogy bárki megpróbálkozik majd tényleg érzelmileg felborzoló, felnőtteknek szóló, elgondolkodtató és abszolút interaktív történetmesélést játékon keresztül. Ebben a pc társadalomban amúgy sem könnyű. Ilyen közönséggel - még ha ők talán csak a hangos kisebbség is - meg talán lehetetlen is lesz.
Szomorú, hogy ma már minden játéknál, ami érdekli az embert ki kell kötni a netet, ha normálisan akarja átélni a sok éve várt játékot. A mai közönség talán meg sem érdemli, hogy egyáltalán probálkozzanak a fejlesztők bármi komolyabbal. Nem is csodálkozom, hogy leginkább a battle royale, cod, fifa, meg a mikrótranzakciók mennek fosásig.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Adversus solem ne loquitor
Szóval nekem eddig is olyan volt mintha nem lenne.
Utoljára szerkesztette: shaddam, 2020.06.22. 21:16:26
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Én isten bizony nem ástam a sírját, csak beszámoltam az agóniáról. Hát...és ennyivót 😄
Bezár a MIXER.. De olyan tipikus microsoftosan. Mostazonnal, kádba savat, mintha soha nem is létezett volna.
Ninját, Shroudot és a többieket szélnek eresztik, mehetnek vissza a twitchre. Egy halom pénzzel a zsebükben.
Izgatottan várom "Giga Epik Fails" következő epizódját, főszerepben a gémingjövője cloudgaming-el 😄D
/Sokat ezen sem segített a zilliárdos bevétel. Kicsit aggódom, nehogy egyszer majd ugyanígy megelégeljék a pénzégetést az xbox divizióval, és egy hétfő este bedobják azt is a savaskádba.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.06.22. 21:02:04
Adversus solem ne loquitor
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"