121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • AntiHero
    Ha ketten vàsàroljàtok digitbe akkor még mindig csak 15k.
  • Ulthanito
    "Even the most assiduous completionists struggle to get more than 10 to 15 hours out of the expansion."

Ezért aztán érdemes lesz annyi fizetni. :)
  • Ulthanito
    Ne felejtsd el, hogy a magyarnál lényegesen nagyobb piacok vannak. És ha a magyar piac így reagált - sokan vesznek Xboxt, mert azt lehet, PS5 meg nincs - akkor mondjuk egy kéthónapos bénázással az MS nagyon meg tud ugrani eladásokban a milliós piacokon (USA, UK, Franciaország stb.)

Az igazat valószínű soha nem tudjuk meg. Majd mennek a kozmetikázott közlemények, a ködösítés, meg az egymásnak üzengetés.

Egy biztos: erre a rajtra az MS sokkal jobban felkészült, mint a Sony (nem játékok terén).
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.09.22. 12:59:15
  • lwb
    Szerintem nem cseszte el a sony. Miért cseszte volna el? Semmivel nem jobb az xbox launch lineup, mint a sony-é és a játékárak is szerintem a third party játékok áraihoz fognak igazodni, magyarul legfeljebb a game pass miatt lesz olcsóbb az xbox-on a játék.

A Zenimax akvizíció meg olyasmi, ami a sony-n kívül áll. Nem hiszem, hogy itt a sony bármit is elcseszett volna.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.09.22. 12:51:46
  • lwb
    Nincs hiszti, csak az emberek beszélgetnek.
    DLC-nek indult, ebből lett standalone. Rövidebb lesz a játék, ezért olcsóbb, mert önálló kieg lett a dlc-ből a végén. A rendes játékok 30k körül fognak újonnan mozogni, ez érthetően sokaknak nem tetszik, engem annyira nem zavar. Az jobban, hogy Amerika kb 7-8000 forinttal olcsóbban veszi a játékokat majd, mint mi itt, a keleti végeken. Ez elég jelentős különbség, ez is sokakat zavar.
    180e nem sok a konzolért, 220e lett volna sok, de az a teória megdőlt, le vagy pár héttel maradva.
    Nincs elég belőle, ez valós probléma, sokan csak jövőre kapják meg a gépüket. Téged, engem nem érdekel, mást meg igen, főleg aki eladta az előző gen gépét, mint Kandurex.
    PS3 és régebbi játékok nem futnak rajta: engem annyira nem érdekel, PS4-en se futottak.
    Hűtés: szerintem a Ps4 proból indulnak ki. Amit az RDR2 alatt csinált, az nem volt semmi, szerintem az éppen felszállni készülő airbus ikerjet motorja csendesebb volt. :D Remélem a ps5-nél jobb lesz a hűtés.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.09.22. 12:49:09
  • Tatyla
    Exkluzívoknál marad továbbra is a kód mást meg nem veszünk day one, meg ugye ott a US store és akciók
  • Ulthanito
    Ha akkorában, mint amekkora következménye az MS oldalon van a mai napig, akkor csúnyán rábasznak majd.
  • Ulthanito
    "de aki digitben veszi, annak elég para lesz mindig a 30k-t kiköhögnie.."

'aszé vesz digitet?
  • Rage47
    Elozo genben a MS cseszte el a launchot, most meg a Sony. Kerdes, hogy mekkora mertekben.
    Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.09.22. 12:36:02
  • Moby
    Szerintem ezeket amúgy érdeklik a sony exek továbbra is, és szinte biztos vagyok benne, hogy a jövőben bele is fognak ugrani a ps5-be, de a launchtól sokakat sikerült elijeszteniük ezekkel az árakkal, meg azzel a hercehurcával.
  • ppista
    Ez minden generáció indulásánál előjön, nem újkeletű dolog. Engem szórakoztat, és szerintem próbálj te is úgy hozzáállni.
    Előkerülnek a szakértők, akik mindent jobban tudnak. Bukást vagy felemelkedést viziónálnak, és beállnak egyik vagy másik cég mögé. Sőt, sokszor váltogatják is, hangulattól, vagy félinformációktól függően.
    A Sony-nak voltak az utóbbi időben fura és ellentmondásos nyilatkozatai, no de kinek nem? Ezzel nem mentegetni akarom őket, mert voltak balfasz pillanatai. Viszont azok a játékok, amit ebben a generáciőban is letettek az asztalra, az nem sűrün van meg a konkurenciáknál.
    Ettől függetlenül el is baszhatják, de azzal a fejlesztői hadsereggel a hátuk mögött, már művészet lenne.
  • mucsácsó
    persze, mert nem merik azt mondani rá, hogy DLC :D
    ez pont olyan mellékzönge lesz, mint az Uncharted Lost Legacy volt pl... nem "teljes" hosszúságú játék, de nyilván egy 2-3 órás DLC-től több..valahol félúton a kettő között, ezért nem is kérik el a 30k-t érte, csak az Ultimate kiadásért, amiben benne az "alapjáték" is mellé.

Te lehet, hogy nem vettél day1 játékot, de szerintem itt is elég sokan viszont igen - és oké, pár ezres buktával tovább lehet adni, de aki digitben veszi, annak elég para lesz mindig a 30k-t kiköhögnie..

Valakinek fontos az, hogy 1. nap ott legyen az új masina a TV alatt/mellett - én is örültem volna neki és terveztem is, de több okból is elengedtem az egészet :)

A PS1-PS3-as játékok utáni rinyát full nem értem, sőt, engem az se érdekelne, ha PS4-es címek se mennének...lezártunk egy generációt, lapozzunk :D
  • mucsácsó
    amúgy megértem őket...én is ódzkodom az MS-től az RROD óta (tudom-tudom, azóta már 50x javították, meg XONE-ok is bírják a strapát, de erre valahogy senki nem akar emlékezni :D), de szerettem az X360-amat anno nagyon...
    de amúgy be kell látni, hogy SONY tényleg rá fog baszni, ha nem változtat vagy villant még valami megatont kurvagyorsan, pont az általad említett dolgok miatt is..
    jóskapista nem fog 30k-ért (igen, tegyük fel hogy "csak" a SONY exek kerülnek annyiba) venni játékot, ha ott van kvázi "ingyen" Gamepassban, akár day1 - és még ha nem is feltétlen igaz ez, de elterjed mégszélesebb körökben a GP jóhírneve, akkor depláne az Xbox mellé fognak beállni többen :D mert amúgy tényleg, minek vegyen PS5öt az ember, ha nem érdeklik a SONY-exek? perpill nincs más érv mellette, sajnos..
  • DantesHUN
    Valaki elmagyarázná hogy mi ez a negativitás a PS5 kapcsán? Miért lesz bukás, mi ez hogy nem lesz sikeres, elmennek a PS tulajok...mi a hiszti oka?
    Két éve van PS-em, nem vagyok nagy játékos, ezért nem értem mi van.

Szóval hogy a Spiderman DLC lesz?

Javítsatok ki, én úgy olvastam a fejlesztők egyértelműen nyilatkozták nem DLC

30 ezerbe fog kerülni? Én 21990-et látok- Más talán másmilyen összeget lát ott?
    https://www.konzolvilag.hu/playstation5/spider-man-miles-morales

Hogy más játék lesz ami 30 ezerbe kerül? És? Eddig se vettem meg 20-ért se újonnan, vártam általában egy leárazásra.

150 ezer/180 ezer sok a konzol áráért?

Nincs elég belőle? Most mi van ha egy hónappal később jutok hozzá? Nem fogok sírni.

Olvastam hogy jaj nem fognak futni a PS-es meg PS2/PS játékok? Nem tud érdekelni.

Azt is olvastam szar hűzés,. zajos lesz, ezt honnan tudja bárki is?

Nem fog jól futni rajta ez meg az...és ezt honnan tudja bárki is? Ki játszott már vele?
  • Mephike
    Ezzel nem vitatkozom, ez így van. Az is biztos, hogy pár év múlva ha kijön pl az új Fable, legkésőbb akkor én is elő fogok fizetni az MS-nél (lehet hamarabb ha lesz pár értelmes címük). Ettől függetlenül továbbra is borsódzik a hátam, ahogy a kis gömböc egyre jobban hízik és ahogy azt mondtam megkerülhetetlenné válik.
  • Ulthanito
    Ez pontosan így van.

Én mondjuk eleve terveztem mindkét géppel (most is mindkettő van), sőt, először úgy volt, hogy XSX-et veszek, de most előrehoztam, mivel úgy néz ki, hogy nem jut majd PS5.

És tudod mit? Örömmel adom a pénzem az MS-nek, mert ők fel tudtak készülni a launch-ra készletekkel, sőt, bundle-t is kiadtak, és az első nap haza fogok tudni gyalogolni a konzoljukkal.

Multiplatform címekre úgyis az ő gépük lesz a jobb.

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.09.22. 10:58:19
  • Moby
    Ehhehe. Olvasgassatok más fórumokat. Elég vicces látni, hogy sétálnak át a ps4 tulajok másik oldalra a hétezer forintért bundleben adott CP2077-ek, meg a gamepassok miatt szemben a 23-30 ezres játékok meg nem kapható gép miatt. Prohardveren is pár nap alatt tele lett az xboxos topik ps4 tulajokkal, meg kb mindenhol. Sünt szart a sony a $400-ért, az égbe emelte a játéárakat, nincs bundle, nincs gép, és ennek lesznek következményei. Jójó az sony exkluzivitás, csak úgyfest, hogy azért van árban egy fájdalomküszöb, amit most átléptek.
  • Ulthanito
    exkluzívból meg addig nem nagyon lesz egy se. :)
  • Ulthanito
    Ez csak a fejedben létezik.

A Sony se különb, az EA se, meg egyik sem.

A legrosszabb dolog egy ember gondolkodásával, ami történhet, hogy eldönt valamit, hogy utálja, és bármit csinál, utálja, mert már a jót is rossznak látja. Már maga sem tudja miért, csak utálja, mert utálni kell, pedig ha a szemléletmódját változtatná meg azzal a dologgal szemben, akkor maga a dolog is megváltozna.

• MrAndree
    Van PCm szóvak csak a PS exkluzivokat bukom. PS 4be is a Pronál szálltam be, addig már volt is bőven mit pótolni.
  • Mephike
    Egyet értek veled, bár kétségtelen, hogy jelenleg rövid távon talán a Sony áll jobban, de 2-3 év múlva komoly gondjaik lesznek.
    Csak ne utálnám az MS-t annyira... sosem fogom megbocsátani nekik azt, ami a Nokiával közösen "alkottak", vagy amit pár régebbi játékstúdióval csináltak. Tudom, ez csak üzlet, illetve benne van az, hogy nem jöhet össze nekik se minden, de akkor is a hideg ráz Tőlük...
  • ppista
    Szóval akkor, nem tudjuk meg hogy áll a pénz az Xbox-nál. Kár, szerettem volna tudni, de ha nem, attól még jól fogok aludni.
  • Ulthanito
    Nem kell az MS-t temetni, nem hülyék azok. Don Mattrick miatt elkúrták a mostani gent, szerintem tanultak belőle, hardvert csinálni eddig a legjobban tudnak a piacon. Előbb-utóbb jönnek a játékok is, azért ne felejtsük el az X360-as időket, amikor övék volt szinte végig a generáció.

A verseny nekünk jó, én most inkább azt érzem, hogy a Sony van bajban.
  • Ulthanito
    Gaming részleg van, nem konzolrészleg.

Másrészt a bevételeket és a kiadásokat nem lehet csak úgy pakolgatni oda, ahova akarják, ezért vannak a számviteli standardok, Amerikában épp a US GAAP szerint kell könyvelni.

No offense, de látszik, hogy semmi rálátásod nincs arra, hogyan működik egy nagyvállalat, vagy annak épp a számviteli részlege.
  • lwb
    Pont az a MS ereje, hogy sok pénze van és simán megengedheti magának, hogy más üzletágakkal finanszírozza a gaming üzletág piacépítését. Akár évekig is, ha kell.
  • lwb
    Azt nem mérik külön, miért is mérnék? A bevételeket igen, de a profitot, azt együttesen nézik majd, miután egyes részek keresztfinanszírozzák a másikat. A játékfejlesztés pl. elad nemcsak xboxot, de pc-t is, pc-vel meg ugye megy a windows 10 is, amiből még mindig több bevétele van, mint a konzolokból.
    A game pass-szal pedig lényegében a Ms akar a játékipar netflixe lenni. Jó úton haladnak.
  • ppista
    A konzolrészlegről írtam, nem a teljes Ms-ről.
  • lwb
    MS 2019 annual report.

A MS 2019-es teljes éves bevétele 126 milliárd dollár volt. Ebből a gaming üzletág csinált 11 milliárdot. A MS nem az xbox-ból él. Hét és fél milliárd dollár az lófasz esti fényben egy ekkora cégnek, kiszámolták, hogy likvid tőkéje annyi van, hogy kb tízszer meg tudná venni a Zenimaxot, ha akarná.

Ettől nem lesz a MS veszteséges akkor sem, ha az egész Zenimax üzlet egy fillért nem hoz vissza nekik, ami azért nem reális.
  • ppista
    Persze, csak gondolom az Ms-nél sem kispályások vannak, és a költségeket, meg a nyereségeket simán tudját a diviziók között úgy mozgatni, mint Rodolfó. Tényleg a Wirecard -ot is hogy észrevették azonnal!
  • Ulthanito
    Azt ugye vágod, hogy könyvvizsgálók szedik szét évről évre a nagyvállalatokat. Azaz, a mérlegüket auditáltatni kell...
  • ppista
    Engem csak az érdekelne, hogy az Ms ezt a konzolgenerációt, hány milliárd dodó veszteséggel zárja. Nem az ő össze-vissza cicomázott üzleti jelentésükből, mert abból a világon semmi igazság nem derül ki, hanem egy független könyvelőtől. Na az nem lesz soha.
    Ezzel a felvásárlással tippre tíz milliárd.
  • Ulthanito
    Ez lehet, hogy egy gigamega üzlet (adom), ez irgalmatlanul nagy pénz, de a Bethesda számomra pont ugyanolyan, mint a Capcom: jónak tűnő, azonban jellemzően szar vagy középszar játékokat készít.

Ráadásul az összes játékuk egy kibaszott bughulmaz, amiről tudnak is, mert a fórumok tele vannak vele: a mai napig van a Skyrimben és a Fallout 4-ben is game breaking bug, amit nem javítanak, mert basznak rá.

Szóval még a hozzáállásuk is moslék.
  • Ulthanito
    2022 karácsonyig? Türelmes vagy. :)
  • Ulthanito
    Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az.
  • Ulthanito
    Akkor kifizettem. :-D

Aztán majd megkapom februárban. :-D
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.09.22. 07:54:08
  • Tatyla
    Csak lemezes gép van és nincs utánvét, ki kell fizetni de már
  • Moby
    Ez egy kuuuurvanagy hazárdjáték. Nem véletlenül ültek ők ezen ennyit. A sonynak ezen most nagyon sok múlik. Nagyon szar helyzetben vannak, a covid hazaverte őket rendesen, csak a géming termeli a pénzt leginkább. Ha itt nem adja ki a számítás, akkor baj van.
  • davidka003
    Tuti a Sony is úgy volt vele, hogy adjuk 500 dollárért a gépet még ígyis nyerni fogunk rajta a 30 ezres játékárak miatt amikből saccra kb a 40%-a az övék.
  • mucsácsó
    mert semmi nincs is még eldöntve egyáltalán:

Future Bethesda Games Will Come To Other Consoles 'On A Case-By-Case Basis,' Microsoft Says

de valszeg timed exek lesznek leginkább
  • lwb
    Egyébként egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy innentől az Elder Scrolls és a Fallout játékok MS és PC exkluzívok lennének. Szerintem bőven megérné MS-nak 70 dollárért (vagy 94 euróért mifelénk ...) kiadni ezeket a játékokat PS5-re, míg a Game Pass előfizetők megkapják day 1 nulla extra pénzért ugyanazt.

De abban sem vagyok biztos, hogy ez már most el lenne döntve a MS-nál. Megvárják az eladásokat ebben a generációban, úgyis még messze van a TES6 is, Fallout 5-ről meg szó sincs még, és majd az alapján eldöntik, hogy mi legyen.