121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • lwb
    Ez most a trend egyébként, de ebbe többet belelátni szerintem felesleges. A nature vs nurture elmélkedés meg parttalan, mindkettőben van igazság - bár nem azért, amit Moby ír -, egyelőre még a tudomány sem egységes ebben. Az tény, hogy vannak olyanok, akik eleve melegnek születnek és az is, hogy a divatból, buliból bohóckodókat nem kell ezekkel összekeverni. A fantázia sem egyenlő a nemi irányultsággal. Ez egy komplex kérdés, nem hiszem, hogy a haldokló sg ps fórumában fogjuk mélységében megvitatni, ami talán nem is baj. :)
  • blackfire001
    Én mindig azt gondoltam, hogy ez egy fejlődésbeli tényező ami a körülmények miatt alakul ki. Ha már a születésünkkor belénk van kódolva az identitásunk az felvet pár kérdést. Akár már születéskor kimutatható is lehetne a későbbiekben és akkor megakadályozható lenne az olyan válás ahol az egyik fél csak később ébred rá, hogy milyen irányultságú.

Visszatérve a játékhoz én nem emlékszek arra, hogy bármelyik nő nagy ráhatással lett volna rá. Szóval fura.
    Mindenesetre OK, kipróbálja, vagy nem, - ez a játékostól függ - az eredmény ugyan az, gondolom a harmadik részben kapunk majd erre több opciót. Egy DLC-ben lévő szerelmi szálnak nem hiszem, hogy lenne kihatása a későbbi alapjátékra.
    Mindenesetre furcsa.
    Tényleg fontos fejlesztés van egyébként mögé rejtve? Megéri az a csók? :D
  • Kandurex
    Nem mintha gyakran követném ezt a fonalat, de ha jól értem az a mondás van, h döntés alapján születnek a melegek?
  • MrAndree
    Az hogy valami genetikallag kódolt vagy hogy betegség és gyógyitani kellene az azért két külön dolog és nerm biztos hogy össze kéne mosni...
  • Moby
    Tehát nem a személyiség része, pusztán genetika? Ezt próbáld meg eladni az LBGTQ közösségnek, aztán meséld el mit szóltak :D
  • Evoluti0N
    Eh? A szexuális hovatartozás persze, hogy genetikai dolog. Mi lenne? Döntés, neveltetés kérdése? Ez nem azt jelenti, h abnormalitás, vagy gyógyítani kell. Kék a szemed, barna a hajad, jobban hajlamos vagy hízásra, magasabb az IQ-d, stb. genetikai. Ez nem azt jelenti, h egyik abnormális, másik nem. A másik meg, h mikor nem woke úgy, h közben nem mindenki hetero? Vagy alapból rögtön woke, ha valaki meleg? Megint ez a woke dolog. Amit pedig láttam az LGBTQ "seregből", senki se háborog amiatt, h Aloy leszbikus, a másik banda annál inkább.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.04.25. 15:10:19
  • Evoluti0N
    Jaj, tényleg. Erről teljesen megfeledkeztem, h Sobeck is az volt. Úgy még több értelme van.
  • Moby
    Nemhogy meglepő, de gyakorlatilag megengedhetetlen. Én nagyon röhögök az egészen, mert az aktivisták még nem ébredtek rá, egyelőre csak a másik oldal zúgoldóik, de szeritnem pillanatok kérdése, amikor ez a visszájára fordul :D
    Ugyanis mit is mond a játék végiggondolatlanul a woke propaganda mentén? Azt, hogy a szexuális hovatartozás, érdeklődés, identitásunk valójában genetikailag kódolt. Tehát a többségtől való elétérés az abnormalitás, más szóval betegség, amit lehet, és kell gyógyítani. Génterápiával, szűréssel, stb.
    Na ezzel szembesüljön az LGBTQ sereg, lessz itt még lángoló guerrilla székház :DD
  • NEOreg3
    Elisabet Sobeck is leszbikus volt, most hogy a klónja is az lett, azért annyira nem meglepő. Aztán lehet Beta meg pont a másik tábort fogja majd erősíteni, de engem őszintén a párkapcsolatok érdekelnek a legkevésbé egy Horizon játékban. Nekem teljesen megfelelt eddig is az érzelemmentes terminátor Aloy.
  • MrAndree
    Karakter fejlődésébe belefér, első részben mindent egyedül csinált, második részre eljutott addig, hogy azért nem árt ha van segitsége (össze is pakoltunk egy szép nagy bandát a bázison). Gondolom ez a következő lépés akkor, hogy nem egy unalmas robot hanem érzelmei is akadnak. Én azért remélem a 3. részben lesz több opció is, Seyka nekem annyira nem adta. Lehet felőlem leszbikus de akadnak még szimpatikus csajok az első két részben. :)
  • Evoluti0N
    Gondolom, h azért nem lehet pasival, mert Aloy egy előre meghatározott karakter. Nem olyan, mint olyan RPG játékokban levő karakterek, ahol te generálod a karaktert és testre tudod szabni teljesen és úgy döntöttek, h Aloy leszbikus és nem a játékos dönti el, hogy az-e vagy sem. Azt mondjuk, h eddig miért nem volt románc és most miért van, nem tudom. Vmi olyant magyaráztak még az első két rész esetében a fejlesztők, h nincs románc, mert Aloy nem arra koncentrál, mert túlságosan lefoglalja a világ megmentése. Most, hogy a DLC-ben miért van, azt nem tudom. Nem játszottam még.
  • blackfire001
    Majd talán a harmadik rész megfog. :D
    Ahogy jön egy új generáció úgy jön egy új Horizon játék is gondolom.. Bár nem tudom, hogy ezt a látványt hova lehet majd fokozni de a PS6 majd megmutatja.
    A látványért már megéri szórakozni vele szerintem.

Eközben most olvasom, hogy leszbikus kapcsolat van a DLC-ben.. Ok, legyen, de ha erre van lehetőség akkor pasival miért nincs? Mármint.. Sokszor ott volt a szívecskés opció, pl én a nap királlyal szimpatizáltam, azt gondoltam ott lesz valami. Viszont mindenkivel hűvös volt Aloy, Erend is pedig odáig van érte. Nem volt választásunk. Most meg van egy ilyen, és ÁLLÍTÓLAG (én nem tudom) ez a szál összefüggésben van egy jelentős upgrade-del. Hogy az fegyver vagy mi azt nem tudom még, de na ne már!
    Nincs azzal bajom hogy ha van egy ilyen opció, de:
    1.) eddig miért nem volt?
    2.) miért van bármilyen fontos upgrade románchoz kötve?

#120312 után #120316 vagyok, ez igen! :D
    Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2023.04.25. 13:08:38
  • Kandurex
    pedig szerintem unalmas cucc, engem nem fogott meg
  • Moby
    .
  • TomStorm
    Nahát ki gondolta volna:D
    Végülis egyszerű és jövedelmező 2 új IP 16év alatt.
  • TBTPumpa
    "Guerrilla Games has confirmed Horizon 3 is in development"
  • blackfire001
    Megvettem én is, bár sok mellékküldetés maradt még azért az alapból. Ahogy láttam még új fegyver is lesz, szóval én belevetem magam ez így már biztos. :)

Érdekes lett volna egyébként ha GAIA több klónt hoz létre. Akár minden törzsnek egyet.. Akkor biztos kellett volna a klónoknak akár egymás ellen is harcolniuk, meg hát nem biztos, hogy mind a bolygó védelmében látta volna a megoldást.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez a végén nagyon tetszett, hogy maradtak, de az új fenyegetés mikéntje nekem nagyon a semmiből előrántott.. Akár egy új földönkívüli faj behozatala még érdekes lehetett volna az nagyot újított volna. :D
    A harmadikban majd akkor gondolom gépekkel fogunk harcolni a gépek ellen.. Hát.. Még akár ez is lehet érdekes.
  • Mephike
    Nekem bejött, a bossharc remek volt, a történet (ami nekem tetszik) tovább bővült. Walter és a sztorija jól felépített volt, bár lehet kicsit őt hangsúlyosabbá tettem volna, nagyon sok dolog csak a hátrahagyott logokból derült ki, amit szerintem az emberek többsége csak elnyomott, nem olvasott el.
    Nekem az új hátas nagyon adta, rengeteget röpködtem vele. Biztos velem van a baj, de nekem tetszett a játék.
  • Seth
    .
  • NEOreg3
    Számomra elég nagy csalódás volt ez a Burning Shores. A nagy bossfight-on kívül semmi emlékezetes nem volt benne, és az se sikerült túl jóra. Remélem több DLC-t nem kap már, mert az biztos hogy még egyszer hozzá nem nyúlok a Forbidden Westhez.
  • Moby
    .
  • Moby
    Nem felébresztette, hanem megszülte. Pontosabban GAIA utasította Eleuthia-9-et, hogy hozza létre Sobeck genetikai anyagából a gyereket, Aloyt. Igen, HADES miatt, de azt ugye nem fejti ki a játék, hogy hány klón született. És éppen erről beszélek. Az AI abban nem bízhatott, hogy egyetlen klón végig fogja csinálni a műsort. Egyáltalán felnő egy durván életellenes közegben. Az, hogy ez időben így jöjjön össze, arra ilyen egy ezrelék esély sem volna, de oké, ez egy játék, amiben bármi megtörténhet. Csak ha valami fantasztikus, hogy tudományos is, akkor illik némi logikával előrukkolni, valamilyen szinten. Az elsőben nem bukkantak fel ezek aproblémák, hiszen inkább csak kérdéseket vetett fel az a rész, nem megválaszolni próbálta őket.
    Sajnos nagyon kevés időm volt eddig a DLC-re, de azt a kevést pénzt a mai világban szinte biztos, hogy megéri látatlanban is.
  • blackfire001
    Alloyt felébresztette az AI, nem?
    Lehet pont azért ébresztette fel mert kapott jelet, hogy úton van a Földre valami és kb 20 év múlva megérkezik... Alloy pedig a bolygó védelme miatt lett létre GAIA által.

Hogy tetszik eddig a DLC? Megéri a pénzét?
  • Evoluti0N
    Humanity day 1 PS+ Extra. Faszaság. Játszottam a demót és nagyon jópofa. És PSVR támogatott. Demót is úgy vittem végig.

• Moby
    Az űrben máshogy telik az idő (általános relativitáselmélet), de mégha valai ultranagy garvitációs tér közelében voltak is, maximum a földről figyelve telt nagyon lassan az idő nekik, az ő szemszögökből ugyanúgy, tehát 20-30 földi évnél több nem állthatott rendelkezésre nekik erre. Ráadésul mindez gyakorlatilag szabad erősforrások nélkül(az űrben), bár ahogy belekezdtem ebben még talán ad is magának feloldozást a Burning Shores története, de még nagyon az elején vagyok. Ez már inkább a tudománytalan fikció területe. Ráadásul mindez pont akkor (és ez már megint évezredes léptékben), amikor az egyik klón pont sikerre viszi a mestertervet. Nem 100 évvel előbb, nem 100 évvel később, pont akkor. Szóval az a baj, hogy a sztori folytatása rettenetesen hadilábon áll az idővel, az események időbeliségével. És ami igazán zavaró az egészben, hogy nem kapkodás, oda nem figyelés miatt, hanem koncepcionálisan, tudatosan söpri le az időt az asztalról, mert így kényelmesebb az akciókat egymásratolni. Nyilván ez kell ahhopz, hogy játék legyen belőle. És ez meglehetősen szembemegy az első rész "komolyságával".
  • blackfire001
    Értelek. Szerintem amúgy a Földdel nem is akartak már semmit se kezdeni annyira el volt cseszve az egész. Nem akarták megmenteni, hanem inkább eltörölni, újra kezdeni.
    A tehetőseket meg csak egyetlen dolog, az új bolygó érdekelte. Úgy gondolták, hogy ők az igazi ember faj. Legrosszabb esetben max visszajönnek de addigra már más lesz a Föld.
    Amúgy meg az idő is lehet másképp telt nekik ott az űrben.

Egy fikció az egész, bele lehet magyarázni sokmindent.
  • Moby
    És akkor jöhet megint a magic post ROFL
  • Moby
    Az egész egy rettenetes hülyeség. Itt egy épkézláb túlélési programot nem tudtak összeácsolni, ami még mondjuk hunyorogva hihetőnek is tűnt az első részben, de hogy ezzel párhuzamosan csillagközi utazás plusz örökélet kifejlesztése instant AZ ÜRBEN, évtizedes léptékben...mkay :D
    Az egész sztoriból egy ilyen star wars színvonalú infantilis baromság lett, ami egyszerűen fittyen hány az időfaktorra, míg az első rész egész alapját tonképp ez adja.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.04.19. 19:33:12
  • blackfire001
    Mi volt neked bugyuta benne?
    Ebben a másodikban több komolyságot, nagyobb tétet érzek valahogy. Az első nálam azért volt jó mert újdonságnak hatott. Kiderült ki kicsoda, mi hogyan és miért is van. A környezet és a játékmechnika is teljesen új lehetőségekkel szolgált.
    A második már ezekre épült, technikailag sokkal jobb, történetileg pedig sokkal inkább szól szerintem az emberiségről.
    Ez a zenitenses dolog is nagyon tetszik, valamint az, hogy amit az első rész jól tudott azt szépen kibővítette a második.

Nem tetszhet minden mindenkinek ez egyértelmű, nem is szeretnék vitába szálni. Én így látom.
    Elég számomra csak a főellenségeket összehasonlítani, a tét az ugyan az (elkerülni a pusztulást). Míg az elsőben egy AI ellen dolgoztunk, itt a másodikban már egy csoport, emberek ellen. Ez nekem érdekesebbnek hat.

Nem tudom mikor jutok a végére, vagy hogy hogyan állok. Most szereztem meg a repülő hátast, remélem még azért kiderül sok minden és nem az lesz, hogy majd a 3. részben eldől.. :D
  • Moby
    Szuper, megint nem látszik semmi :D
  • Moby
    Sztem rém bugyutaságba fordult az elsővel nagyon jól induló sztori. A tavalyi év egyik nagy csalódása volt a HFW.
  • TBTPumpa
    Horizon Forbidden West Patch 1.21 megérkezett + Burning Shores DLC már előtölthető!

Patch notes!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.04.18. 16:49:39
  • blackfire001
    Én várom, nagyon is! :)
    Az alap játékot még nem fejeztem be, de nagyon rajta vagyok. Aztán jöhet is a DLC. **
    Nekem bejön nagyon a játék, grafikailag az egyik ha nem a legjobb amit valaha láttam. A sztori is tetszik, jó az irány amerre elvitték. Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. Pont hasonló dolgokon elmélkedtem barátnőmmel, hogy milyen lenne már hogy ha régebben éltek itt emberek csak elhagyták a bolygót majd terraformálták. Erre tessék, a játék kb erről szól. :D
    Párszor leült mellém amikor játszottam és látta az átvezetőket aztán elkezdte őt is komolyabban érdekelni.

Szóval szerintem nagyon egyben van a játék, rengeteg a tartalom. A DLC kapcsán csak attól tartok, hogy vajon jobb lesz-e mint a mellékküldetések amiket kihagytam. :D

Amint ez lepörgött repülök is a messzi-messzi galaxisba, de nem sietős az nekem. Használtan majd bezsákolom.

PSVR 2 meg majd lesz 150 is, kivárok.
  • Evoluti0N
    Hihetetlen, de én most a Puzzling Placesre vok ráfüggve. Nagyon jó volt a Moss 1 meg 2, meg Resi 8, meg Saints and Sinners 1 (2 állítólag elég bugos, szal patchekre várok), de most a PP megy nagyon. Gyönyörűen kidolgozott 3D puzzle-ek, nagyon hangulatos, pályákhoz tartozó hangeffektek. Különböző nehézségi szintek. 26 puzzle alapból, plusz még egy csomó DLC. Ez most az ultimate zen játékom.
  • Moby
    Ránéztem az NMS-re, tényleg sokkal jobban fest már PSVR2-n. Láthatóan reszelgetik, jár a pirospont érte. Viszont ma tök véletlenül szembejött az idei megjelenő PSVR2 játékok listája? Biztos nem akar kezdeni ezzel valamit a sony? Az év végére a hirdetési oldalak tele lesznek eladó és eladhatatlan headsetekkel, ha valami nem történik belátható időn belül. Na nem mintha most nem így lenne, és ami már most ijesztő, hogy 200 alatt sem nagyon kelnek el.
  • Evoluti0N
    Az, hogy jön-e majd erősebb verzió, ez kérdés. Én úgy érzem, hogy az előző generáció már megjelenéskor sem volt kimondottan erős, szóval ezért kaptuk a köztes generációs konzolokat. Meg ugye elterjedtek a 4K tv-k és szükség volt konzol frissítésre. Ki tudja? Lehet, hogy megint lesz egy köztes PS5, ami erősebb, mint az alap, de nem úgy érzem, hogy ezúttal szükség lenne rá. Persze ez mind spekuláció a részemről. Ha nem bánsz 1 évet várni, akkor szerintem várj. Ha annyi idő alatt nem is jelenik meg egy erősebb gép, szerintem bejelentést legalább kapunk róla, amennyiben tényleg jönni fog.

Ami pedig a lemezes VS digitálist illeti. Megint csak azt tudom mondani, hogy rajtad múlik. Ha van csomó lemezes PS4 játékod és szeretnéd ezeket újra játszani, ha szeretsz dobozos használt játékokat venni olcsóbban, esetleg eladni a játékaidat, miután befejezted őket, ha szereted, hogy ott vannak a polcon a játékaid, akkor lemezes. Ha ezekre "nem" a válasz és digitális vásárlást preferálsz, akkor választ a digitálist.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.04.15. 12:58:43
  • drop
    sziasztok régen volt ps4 em de most gondolkodok a ps5 vételén mit érdemes venni lemezes vagy sima verziót? illetve olvastam jön az erősebb gép ez igaz és érdemes rá várni köszönöm a válaszokat
  • Rage47
    Nem minden a grafika.
  • Evoluti0N
    Végignyomtam a második részt, de annyira nem voltam elájulva tőle. Majd becsúszik a DLC valamikor, de nem rögtön megjelenéskor. Végig akarom játszani még1x a Fallen Ordert, majd Jedi Survivor, aztán Zelda májusban. Majd talán júniusban.
  • Moby
    Ugyanez, de ezzel együtt is megnézem, mert bírom a guerrilla munkásságát. Aztán hátha leszoknak erről a horizon dologról valamikor, és nyitnak egy új könyvet, szurkolok érte, mert ebben a horizon dologban sajnos nem volt ennyi sem.