121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • lwb
    Az új Zeldát még nem láttuk, addig nem mondok véleményt róla. Sanszos, hogy ott lesz az élen mindenhol, ez igaz, de ugye én a saját GOTY játékaimról beszéltem. Azon a listán nem lesz rajta, mert nekem már a BotW se jött be igazán (van switchem). Nekem a Starfield az egyetlen jelölt, ami a Jedi Survivort ledöntheti.
  • Moby
    Az előző sem volt jobb framerate-ben, nem nagyon akadályozta ez semmiben. Annál a játéknál nem igazán ezen múlik. A Dio4 meg éppen a béta alapján mondom, illetve azt tudjuk, hogy a béta az űrbe repítette az előrendeléseket. Engem is az győzött meg leginkább. De mindegy, mert valszeg a TotK tarolni fog az idén mindenhol. Eladási listákban, értékelésekben, szavazásokban, mindenhol.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.05.04. 10:56:29
  • lwb
    A Dio4, a béta után, szerinted év játéka szint? Mert szerintem messze nem az. Zelda 2 persze lehet, de az a switchen van, ráadásul még a Jedi Survivornál is gyengébb frame rate-et tud a preview-k alapján. A performance miatt sanszos, hogy nem lesz az év játéka, de persze, bármi lehet. Még nem láttuk, nem tudjuk. DI2 sose lesz év játéka. Jó kis zombiírtás volt, de kb ennyi.
  • Moby
    Egy olyan évben, amikor Dio4 és Zelda TotK jön, ilyenekt leírni, hogy egy starwars játék az év játéka...LOL
    Mondjuk nálam eddig továbbra Hi-Fi Rush az év játéka, pláne ha már az eredetiségről van szó, de ez a kijelentés sem fog jól öregedni az év végére. De volt itt egy Dead Island2 is, ami ha nem is évjátéka, de legalább mutatja, hogy lehet valami jó játék úgy is, hogy közben technóban és teljesítményben nem egy hányás. Ezek a címek annyit vizet nem zavarnak 2023-ban, hogy a vízfelszín nem fodrozódik meg. 8 nap, és megérkezik a valószínűsíthető évjátéka, és nem fog ezekre nagyon emlékezni senki.
  • lwb
    Ha m.sg ... oldalról kommentelsz, akkor látszanak az új hozzászólások, csak a desktop változat bugos.
  • Voltan
    .
  • lwb
    Nyilván hozott anyagból dolgoznak, akinek nem jön be a SW, annak ez sem fog. De a SW franchise-on belül ez a felső 10%-hoz tartozó, eredeti történet.
    Egy remake-et azért kezeljünk a helyén. Aki végigvitte a régi RE4-et, annak 0 meglepetéssel fog szolgálni az RE4 remake sztorija, mert a játék ugyanaz. Nyilván mechanika, egyes pályák stb eltérnek, de ettől még nem lesz más, új a játék, hanem ugyanazt a történetet mondja el az elnök lányáról, meg a parazitákról, meg Leon hülye frizurájáról. Ettől még az RE4 nagyon jó játék, de akkor sem tartom jó ötletnek régi játékok felújított változatait díjazni, mert valahol az lenne a jó dolog, ha új RE4-ek jönnének, új ötletekkel, új sztorival, nem a régit políroznánk. Nem ezt kéne bátorítani szerintem.
  • Ulthanito
    A SW így 40 év után már minden, csak nem eredeti.
  • lwb
    Remake-ből azért ne legyen már GOTY ... Eredeti játék, új ötlet.
  • Voltan
    Azért a RE4 és Dead Space remake igencsak erős lett szerintem. Már ha remake-ek is játszhatnak :)
  • Evoluti0N
    Azt leszámítva, hogy technikailag nincs rendben, maga a játék nagyon jó. Ha sikerül kipofozniuk, akkor simán az egyik legjobb SW játék lesz.
  • lwb
    A frame rate-tel van baj, ez igaz, bár 17 fps sose lesz, ha nem resolution mode-ban nyomod, ott meg a DF-nél mért legalja is 972p volt. Mindez RT global illumination, shadows és reflections mellett. Nem minden shadow és reflection RT-d, de a többség az és ez meglátszik a teljesítményen.
    Performance mopde-ban a native felbontás megy le ennyire, de - az általad egyébként akkor jól leszólt, azóta (ahogy előre megmondtam... nagy pampogásotok között) általánossá vált - FSR miatt ebből nem fogsz semmit se észrevenni játék közben. És ott a játék nagy részer 50-60 fps-n megy ma is. Egyes pályákon lermegy 40-50-re, néha pillanatokra befigyel 30-40 közé, 1-2 mp-re, de kb ennyi. A játék teljesen játszható konzolon. Nem kell a DF-re hallgatni, mindenkinek a performance mode-ot ajánlom a resolution mode-dal szemben. PS5-on a játék 70-80%-a 50 fps fölött lesz. Ez nem ideális nyilván, de azért messze nem az a tragédia, ami pl a pc-n van, ahol konkrétan játszhatatlan sok gépen a játék.

De nem ezért jó a játék, hanem a történet, a karakterek, a harc, a világ, a star wars atmoszféra, a lore-hoz való hűség, a felfedezés, az új játékmechanikai megoldások stb miatt. Mert a pénzedért kapsz egy 30-40 órás szórakozást, ami nem rossz egy single player only játéknál. És ráadásul a játék az elejétől a végéig érdekes, open ended, de nem kell grindolnod, az egész open world opcionális. Akinek az jön be, végigmehet az egész sztorin nulla side content nélkül és teljes élményt kap. És igen, egyelőre idén nem nagyon jött ki semmi, ami megszorongatná.

A redfall tuti nem, de a horizon sem ...
  • Kandurex
    Én jót játszok vele, és nem 17 FPS -el fut.
  • Moby
    >Messze a legjobb idén. De még az elmúlt években is top kategória.

Ezen most nagyon röhögök :DD Ez az infantilis szarwarsz szemét, 17fps@640p-be csomagolva mint az év legjobb játéka. ROFL
  • lwb
    A történet is jó, meglepően jó. Nem ezt vártam, nem spoilerkedek, de feelingben emlékeztetett az egyik filmre, a jó filmek egyikére, annak a végére. És ez jó jel.
  • Kandurex
    Én még nem. De adom. Messze a legjobb idén. De még az elmúlt években is top kategória.
  • lwb
    Végigvittem. Minden hibája ellenére erősen GOTY gyanús a játék... Starfield lehet kb az egyetlen, ami megszorongatja, ha nem cseszi el a Bethesda.

A játék amúgy teljesen játszható. Igen, 720p alatt a native felbontás, DE (és ez egy óriási de) FSR felskálázza 1440p-re. Mozgás közben nem fogod észrevenni azt, amit a DF videóban kinagyítva mutatnak.
  • TBTPumpa
    Már úton a segítség! 1-2 hónap és játszható is lesz. :)
  • Evoluti0N

Röviden a lényeg: Quality módban 1728x972 és 2560x1440 között váltakozik, felskálázva 4K-ra, FPS többnyire 30, de van olyan rész, ahol a nagy tükröződő felületeknek köszönhetően a ray tracing miatt lemegy 15-re. Igen, 15-re. Performance mód: 1152x648 és 1536x864 között. Igen, mostani generációs játék 720p alatt. Ok, felskálázza ezt 1440p-re, de nem végzi a legjobb munkát. FPS szűk területeken, barlangokban oké az első bolygó után, de nagy területeken össze-vissza ugrál és sokkal ritkábban tartja a cél FPS-t, mint a quality mód. Sokszor 40 valamennyi, időnként 40 alá is befigyel. Plusz screen tearing dögivel. Quality módban is van, de kevesebb. Egyik fő baj, ahogy lwb is említette, h ray tracing van mindkét módban és kikapcsolhatatlan.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.05.01. 10:39:28
  • Kandurex
    Ez a Droid hajó messze a legjobb dolog a Survivor-ba. Csak tatom a számat ahogy ez kinéz.
  • Mephike
    Akkor megnyugodhatnak a srácok, mert én a vásárlást nem fogom elkapkodni, pedig a terv az volt, hogy megjelenés napján megveszem a játékot, de már előtte hallani lehetett, hogy gond lesz vele, szóval inkább vártam. Megérte...
  • lwb
    Pc-n, ha RT off, akkor a tükröződés screen space reflection-nel van megoldva, ami viszont bugos, mint a fene az IGN tesztje szerint. Szerintem ez az oka annak, hogy egyelőre konzolon nem kapcsolható ki az RT. Ha azt fixelik, akkor mindjárt lesz egy performance with RT és performance without RT mode is, ebben biztos vagyok.

Elkapkodták picit ezt a megjelenést.
  • Evoluti0N
    PC-n fene tudja mi történt, de konzolon van egy olyan érzésem, h a 60 FPS mód ilyen utógondolat volt és eredetileg 30 fps only lett volna, csak féltek a népharagtól. Amúgy vicc, hogy PC-n kikapcsolható az RTX, szal nem az van, hogy anélkül nem működik a játék és ki hallott már olyant, h konzolon RT bekapcsolva performance módban. Szal teljesn laikusként azt gondolom, h ha kiszedik az RTX-et, akkor az megoldja a 60 FPS alá esés nagy részét.
  • lwb
    Kis Jedi Survivor update performance terén: ps5 látszik a legjobb portnak, pc szinte játszhatatlan, series x pedig a kettő között kullog valahol. A konzol előnye (?) hogy a 30 fps quality mode legalább konzisztens mindkét platformon (sőt, series s-en is), de ha performance mode-ot szeretnénk, akkor már egész más a helyzet. Ps5 képes a legjobban megközelíteni a 60 fps-t, de a legtöbbször ott sem sikerül, series x-nek meg open level pályákon szinte soha.

Spoiler-mentesen series x tapasztalat (ránézésre, szemmel mérve, nem szabadítottam a konzolra valami frame rate mérő izét):
    - kezdőpálya (ez egy lineáris tutorial izé) fut szinte a legrosszabban, ami vicc, mert ugye itt az első benyomás: 40-50 fps
    - második világ, ami a központi világ is lesz, ide fogunk visszatérni rendszeresen (kb Bogano az előző részből csak szorozva ezerrel): 40-45 fps átlagban, de néha befigyel 40 alá is teljesen értelmetlenné téve a performance mode-ot
    - harmadik világ (szintén nagy, bejárható terület): 55-60 fps, de nyilván azért, mert eléggé "üres"

Ezek az értékek az open worldre vonatkoznak, zárt helyeken eléri a 60 fps-t mindkét konzol, de a játék jelentős része nem ott zajlik, hanem a nyílt világban. Ezek a számok csak a pc porthoz mérve elfogadhatóak, amúgy nagyon harmatosak, főleg hogy a játék annyival nem is néz ki jobban, mint az előző rész. Sőt, mondanám, hogy pont ugyanúgy néz ki annyi változtatással, hogy valami oknál fogva a RT nem kapcsolható ki, quality mode-ban és perf mode-ban is van, ami érthetetlen. Ha erre lenne egy on-off gomb egy patch-ben, az már +10-15 fps-t jelenten és meg is javítaná a performance mode-ot.
  • Evoluti0N
    Ha arra gondolsz, amire én gondolok, akkor az 3. nehézségi szinten is eléggé szopás volt. :D
  • Kandurex
    Sikerült a HDR gondot megoldani, h ne basszam szét a beállításokat.

Viszont emlékeztek az előző részben az első pálya mini béka boss-ra, na itt is van valami, nem mondom mi, de itthagyom, mert brutális a legnehezebb szinten :)
  • lwb
    Series X-en játszható, performance mode-ban zárt tereken 60 fps, nyitottaknál itt-ott befigyel azért alá érezhetően. PC-n kb játszhatatlan 4090-n 30-50 fps 4k epicen és 1080p low-n egyaránt. Pc-n ne vegye meg senki egyelőre.
  • Evoluti0N
    .
  • Evoluti0N
    Jah. Olvastam erről. Nekem nincs gond a hdr-rel. Nem tudom, h tv-től függ vagy mitől.
  • Kandurex
    Kikapcsoltam a HDR-t, mert van valami kokány megoldás, de inkább így, majd lesz hozzá patch.

Egyébként a játék elég jó, a hangoktól beszarok milyen jó.
  • Kandurex
    Nekem PS5 nem jó a HDR valami gebasz van vele. Full sötét krisz-krasz, de ahogy olvasom másnak is ez van.
  • Evoluti0N
    Az első részt PC-n játszottam végig és nem voltak vele gondok nálam, de most újrajátszottam PS5-ön múlt héten és bugok még mindig. A legbosszantóbb az volt, h az átvezetőkben sokszor nem volt szinkronban a kép meg a hang. Mindezt úgy, hogy ahhoz már nem jön több patch. Elég rontotta az élvezeti faktort.
  • TBTPumpa
    Akkor ez is technikailag olyan "csodás", mint az első rész volt? Hmm... akkor majd sok-sok patch után megveszem.
    Remélem, hogy a júniusban érkező Final Fantasy XVI-t nem rontják el ilyen szempontból.
  • Evoluti0N
    PC katasztrófa. Steamen Mostly Negative. Kb mindenen szarul fut. PS5 verzió ok. Lehetne jobb, hogy őszinte legyek. Mármint az első részt imádtam és játékmenetben ez is eddig nagyon jó, de első bolygón baromira nem tartja a 60 FPS-t. Másodikon már jobb, de performance módban a képminőség lehetne jobb, valamint sok a screen tearing.

Szerk: Elkiabáltam. Második bolygón is addig van meg a 60, ameddig ki nem jutsz nyíltabb területre.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.04.28. 13:47:30
  • Kandurex
    este én is megnézem
  • lwb
    Rendkívül reprezentatív első 15 perc játék után örömmel jelentem, hogy a Jedi Survivor jó lett. Legalábbis series x-en, ps5-ön meg pc-n nem tudom.
  • Kandurex
    .
  • Kandurex
    valami mechwarrior returnal -ra hajazó cucc,...de egyelőre nem vagyok meggyőzve
  • TomStorm
  • Zóanagyvarázsló
    Az ún. genderfluiditás miatt hangzik ez érdekesen. De én nem ismerem a konkrét játékbeli kontextust.