PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az én gémingem erőteljes válságban van, két hete be se kapcsoltam a konzolt, a Kenát is félbehagytam, nincs ingerenciám játszani, más köt le. Még az is lehet, hogy idén nem nagyon lesz játék, amit végigviszek.
A SW-t majd GP-ban megnézem egyszer, ha a D4 jó lesz, akkor majd egyszer, leárazva nekimegyek. Flight Simulatort toltam kicsit legutóbb GP-ben, egy óránál hosszabb ideig az se kötött le.
HP az tényleg érdekel, ha kap egy jó árcimkét, akkor szerintem az beköszön.
PS5 II PSVR
Utoljára szerkesztette: Moby, 2023.05.04. 10:56:29
Adversus solem ne loquitor
Mondjuk nálam eddig továbbra Hi-Fi Rush az év játéka, pláne ha már az eredetiségről van szó, de ez a kijelentés sem fog jól öregedni az év végére. De volt itt egy Dead Island2 is, ami ha nem is évjátéka, de legalább mutatja, hogy lehet valami jó játék úgy is, hogy közben technóban és teljesítményben nem egy hányás. Ezek a címek annyit vizet nem zavarnak 2023-ban, hogy a vízfelszín nem fodrozódik meg. 8 nap, és megérkezik a valószínűsíthető évjátéka, és nem fog ezekre nagyon emlékezni senki.
Egy remake-et azért kezeljünk a helyén. Aki végigvitte a régi RE4-et, annak 0 meglepetéssel fog szolgálni az RE4 remake sztorija, mert a játék ugyanaz. Nyilván mechanika, egyes pályák stb eltérnek, de ettől még nem lesz más, új a játék, hanem ugyanazt a történetet mondja el az elnök lányáról, meg a parazitákról, meg Leon hülye frizurájáról. Ettől még az RE4 nagyon jó játék, de akkor sem tartom jó ötletnek régi játékok felújított változatait díjazni, mert valahol az lenne a jó dolog, ha új RE4-ek jönnének, új ötletekkel, új sztorival, nem a régit políroznánk. Nem ezt kéne bátorítani szerintem.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Performance mopde-ban a native felbontás megy le ennyire, de - az általad egyébként akkor jól leszólt, azóta (ahogy előre megmondtam... nagy pampogásotok között) általánossá vált - FSR miatt ebből nem fogsz semmit se észrevenni játék közben. És ott a játék nagy részer 50-60 fps-n megy ma is. Egyes pályákon lermegy 40-50-re, néha pillanatokra befigyel 30-40 közé, 1-2 mp-re, de kb ennyi. A játék teljesen játszható konzolon. Nem kell a DF-re hallgatni, mindenkinek a performance mode-ot ajánlom a resolution mode-dal szemben. PS5-on a játék 70-80%-a 50 fps fölött lesz. Ez nem ideális nyilván, de azért messze nem az a tragédia, ami pl a pc-n van, ahol konkrétan játszhatatlan sok gépen a játék.
De nem ezért jó a játék, hanem a történet, a karakterek, a harc, a világ, a star wars atmoszféra, a lore-hoz való hűség, a felfedezés, az új játékmechanikai megoldások stb miatt. Mert a pénzedért kapsz egy 30-40 órás szórakozást, ami nem rossz egy single player only játéknál. És ráadásul a játék az elejétől a végéig érdekes, open ended, de nem kell grindolnod, az egész open world opcionális. Akinek az jön be, végigmehet az egész sztorin nulla side content nélkül és teljes élményt kap. És igen, egyelőre idén nem nagyon jött ki semmi, ami megszorongatná.
A redfall tuti nem, de a horizon sem ...
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Ezen most nagyon röhögök 😄D Ez az infantilis szarwarsz szemét, 17fps@640p-be csomagolva mint az év legjobb játéka. ROFL
A játék amúgy teljesen játszható. Igen, 720p alatt a native felbontás, DE (és ez egy óriási de) FSR felskálázza 1440p-re. Mozgás közben nem fogod észrevenni azt, amit a DF videóban kinagyítva mutatnak.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Röviden a lényeg: Quality módban 1728x972 és 2560x1440 között váltakozik, felskálázva 4K-ra, FPS többnyire 30, de van olyan rész, ahol a nagy tükröződő felületeknek köszönhetően a ray tracing miatt lemegy 15-re. Igen, 15-re. Performance mód: 1152x648 és 1536x864 között. Igen, mostani generációs játék 720p alatt. Ok, felskálázza ezt 1440p-re, de nem végzi a legjobb munkát. FPS szűk területeken, barlangokban oké az első bolygó után, de nagy területeken össze-vissza ugrál és sokkal ritkábban tartja a cél FPS-t, mint a quality mód. Sokszor 40 valamennyi, időnként 40 alá is befigyel. Plusz screen tearing dögivel. Quality módban is van, de kevesebb. Egyik fő baj, ahogy lwb is említette, h ray tracing van mindkét módban és kikapcsolhatatlan.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.05.01. 10:39:28
Elkapkodták picit ezt a megjelenést.
Viszont emlékeztek az előző részben az első pálya mini béka boss-ra, na itt is van valami, nem mondom mi, de itthagyom, mert brutális a legnehezebb szinten 😊
Spoiler-mentesen series x tapasztalat (ránézésre, szemmel mérve, nem szabadítottam a konzolra valami frame rate mérő izét):
- kezdőpálya (ez egy lineáris tutorial izé) fut szinte a legrosszabban, ami vicc, mert ugye itt az első benyomás: 40-50 fps
- második világ, ami a központi világ is lesz, ide fogunk visszatérni rendszeresen (kb Bogano az előző részből csak szorozva ezerrel): 40-45 fps átlagban, de néha befigyel 40 alá is teljesen értelmetlenné téve a performance mode-ot
- harmadik világ (szintén nagy, bejárható terület): 55-60 fps, de nyilván azért, mert eléggé "üres"
Ezek az értékek az open worldre vonatkoznak, zárt helyeken eléri a 60 fps-t mindkét konzol, de a játék jelentős része nem ott zajlik, hanem a nyílt világban. Ezek a számok csak a pc porthoz mérve elfogadhatóak, amúgy nagyon harmatosak, főleg hogy a játék annyival nem is néz ki jobban, mint az előző rész. Sőt, mondanám, hogy pont ugyanúgy néz ki annyi változtatással, hogy valami oknál fogva a RT nem kapcsolható ki, quality mode-ban és perf mode-ban is van, ami érthetetlen. Ha erre lenne egy on-off gomb egy patch-ben, az már +10-15 fps-t jelenten és meg is javítaná a performance mode-ot.
Egyébként a játék elég jó, a hangoktól beszarok milyen jó.
Remélem, hogy a júniusban érkező Final Fantasy XVI-t nem rontják el ilyen szempontból.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Szerk: Elkiabáltam. Második bolygón is addig van meg a 60, ameddig ki nem jutsz nyíltabb területre.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.04.28. 13:47:30
Visszatérve a játékhoz én nem emlékszek arra, hogy bármelyik nő nagy ráhatással lett volna rá. Szóval fura.
Mindenesetre OK, kipróbálja, vagy nem, - ez a játékostól függ - az eredmény ugyan az, gondolom a harmadik részben kapunk majd erre több opciót. Egy DLC-ben lévő szerelmi szálnak nem hiszem, hogy lenne kihatása a későbbi alapjátékra.
Mindenesetre furcsa.
Tényleg fontos fejlesztés van egyébként mögé rejtve? Megéri az a csók? 😄
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.04.25. 15:10:19
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(