PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Adversus solem ne loquitor
Egyébként a Feztõl sem estem hanyatt. Kevés indie játék fogott eddig meg igazából.
Ettõl még lehet great action game, érdekel is a játék nagyon. Csak jönne már. (here we go again) :)
A crowdsourcing azért adhat szabadságot, mert ha nullszaldósan indulunk, akkor nem kell izgulni, hogy a végén beborulunk mert nem jönnek ez eladások. Itt azért nyugodtabban lehet újítgatni, nem kell rettegni, hogy mi lesz, ha nem jön be a népnek.
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
Arra hoztam fel példát, hogy egyre gyakoribbak azok a játékok ahol több mûfajt mosnak össze és így egy újabb bõvebb stílust kapunk. Star Citizen esetén pl az ötlet, hogy nem csak kireppensz a hangárból és csapatsz a géppel hanem mellette magával a karaktereddel is tudsz kalandozni nem jó ötlet ? Nem teszi teljesebbé a játékélményt? Persze, hogy mi sül ki belõle az más kérdés és még egy kicsit odébb is van de nem is ez most itt a lényeg. A hagyományos "fapados" stílusoknak elõbb utóbb váltaniuk bõvíteniük kell különben igen hamar jön a rókabõr érzés. Rá is férne ilyen téren a játékiparra egy kis "forradalom" mert hát mi másért vesz az ember játékot ha nem a szórakozásért. Akkor viszont tegyenek is róla, hogy jól szórakozzunk.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Bungie say Destiny will be "a great action game", not an MMO
Szerintem itt alapfogalmak keverednek. Attól senki nem lesz kreatívabb, hogy a közösség finanszírozza a produktumát, vagy a kiadó. Sajnos a kiadók totális gazdasági szemlélete sok eseteben alapvetõen meghatározza a produktumot, de a kreativitás ott van sok AAA címet készítõ fejlesztõgárdában is, csak ez nem mindig tükrözõdik a terméken. Ezen segíthetNE a crowdsourcing, de sajnos az meg a ló túloldala: hiába a kreativitás, ezek a fejlesztõk sokszor tökéletesen alkalmatlanok szervezési, vagy management feladatokra, vagy ami mégrosszab, már a fejlesztési szakaszban elmegy teljesen rossz irányba a projekt, és itt semmiféle kontroll nincs. Ezért is van ennyi sikeresen finanszírozott, de bedõl projektje pl a kickstarternek.
"Destiny is an upcoming massively multiplayer online action role-playing first-person shooter video game in a "mythic science fiction" open world setting."
(wiki)
FPS-RPG hibridbõl én csak a DE:HR-t tudom mondani. a FO RPG volt csak épp FP nézetbõl, de semmiképp nem hívnám shooternek, másra meg nem emlékszem.
Igen, a KS-en sok a szemét, ez tény. De szerintem a kreativitásnak is az a bölcsõje. A fenti három játékot sem lelkes amatõrök csinálják, ezek nem hagyományos indie játékok. A DOS-t a Larian (akik a korábbi részeket is csinálták), a W2-t a volt interplay-es Brian Fargo (nagy név), a PE-t pedig az Obsidian. Van AAA újítás is, nem mondom, hogy nincs. Pl. xbone-on Forza5 drivatar egy jó ötlet. De a norma sajnos a CODG, BF4, NFSR és az EA sports évente kijövõ verziói a társai.
360/PS3 érában ezek a mûfajok keverése megtörtént. FPS-RPG ( kis, vagy nagyobb arányban ) hybridek rengeteg jött ki. Multiplayer terén olyan gigászi dolgok valósultak meg mint pl egy GTA5. Maga a multiplayer elképesztõ mértéket öltött ebben a genben, amennyi minden féle és fajta játék kijött és sikerre vitt ( hisz adott volt a technológia és a háttér ) s már ezt sem lehet köv genbe feltalálni megint, hisz adott minden, ez fog tovább menni.
Nem az nem újítás. A kickstarter egy lehetõség, az olyan címekre amit egy fanbase tart fenn, mert nincs akkora tábora, hogy azt egy AAA kiadó megfinanszírozzon. Az látható hogy mindenki kurva érzékeny a pénzre, de orrba szájba megy a vásárlás steamon, gogon minden nap repkednek az ezresek, mert 'óccó' jajj de jó, és a kickstarter is így mûködik. Leígérik a csillagokat, ez lesz a legjobb stb stb... mindenki fizet mint a kisagyal minden hülyeségre. S ha szerencséje van a játékosnak, akkor a cím elkészül és tényleg jó lesz, ha nincs akkot lelépnek a pénzel, kiadnak valami középszart, köze nem lesz ahhoz amit beígértek.
Az a baj hogy egy oldalon mondasz valamit, de amikor egy GTA5õl beszélünk, akkor az ugyan az mint a GTA3... ezt így nem lehet, én kiszálltam.
Én bírom az oldschool cuccokat, de akár a p&c, akár bármelyik emlegetett stílust nézem, tudok mondani mondjuk 5 ütõs cuccot, meg negyven tonna szemetet, és nyilvánvalóan nem véletlenül haltak el, és próbálják most feltámasztani: nem sikerült megújulniuk. Nem látom teljesen, hogy most mitõl fog menni, illetve olyan nagyon a próbálkozást sem. Azt alapvetõen jónak, és hiánypótlónak tartom, hogy crowdfundig alapokon készülnek olyan alkotások, amikre "elvileg" nincs piac, de nagy reformok nem jönnek onnan sem, illetve termeli az is a szemetet bõven. És ez igaz úgy kompletten az indie világra, szóval szerintem pusztán annyi derült ki ismét, hogy a tehetséget, meg a rátermettséget mégsem a finanszírozás mikéntje határozza meg.
1. A lenti példák mindegyike egy halott mûfajt támaszt fel. Már ez önmagában nagy újítás. Szomorú újítás, de akkor is az, mert a hosszú évek óta domináló trend szerint ezek a mûfajok már nem léteznek, nincsenek. Aztán meg mégis. Mikor is volt az utolsó elite-klón? (nem az X-ek nem elite klónok, az eve online sem) A Freelancer környékén 2003-ban! És már akkor sokan azt mondták, hogy halott mûfajjal kár bajlódni. 11 éve! Körökre osztott csapatalapú RPG nem volt a Temple of Elemental Evil óta, ami szintén 2003-ban volt és már a korábbi BG játékok is RT voltak. Igenis újítás, ha valami régit újrafelfedezünk, modernizálunk és megcsinálunk.
2. A SC esetében egy nagy újdonság, hogy az egyes állomások, bolygók felfedezhetõek lesznek, bejárhatóak hajón kívül is. Errõl már mutattak egyébként videót, a pilótáról, ahogy a hajón kívül császkál. Nem tûnik nagy dolognak, de az immersiont megsokszorozza.
3. PE, W2, DOS. Nincsenek izometrikus TB rpg-k. Egyáltalán. Ezeken kívül ez a mûfaj kb. 11 éve halott. Ha valaki kiad egy újat, az bizony forradalmi. Lényegében minden új benne, mert a legutóbbi próbálkozás a ToTEE volt, azelõtt meg kb a gold box ssi játékok. Azokhoz képest a kombinálható varázslatok, a valós döntések következményekkel és pl a DOS esetében a coop (ilyen egyiknél se volt) az forradalmi újítás bizony.
Amúgy tulnyomó újítások itt a közeljövõben már nem lesznek sokkal inkább valószínû a mûfajok közötti határok elmosódása és több mûfaj összeolvadásából lesz egy új bõvebb tartalmasabb játék. Elég csak a Destiny vagy a Division is mind ebbe az irányba tart de említhetjük a TESO-t is mivel az sem a hagyományos MMO recept alapján készült.
Engem special ez nem zavar sõt pl egy tartalmasabb rpg elemekkel megtûzdelt tps vagy fps sokkal többet ér mint egy natúr pályáról pályára haladok és ölök fps.
Project Eternity, Divinity: OS, Wasteland miben újít? hisz errõl volt szó, te ebben a kontextusban hoztad fel. Miben újítja meg az izometrikus ( akció ) vagy kevésbé akció RPGgket az eddig megszokott és letett alapokon kívül?
Errõl beszéljünk. Ha egyik oldalról kritizálod, akkor nem értem hogy a kick mitõl másabb azért mert koldulás.
A point and click kalandok is a kickstarter miatt támadtak fel újra.
Az AAA kiadók inkább csinálják a megszokott sandbox akciókat (GTA és klónjai, AC), fps-eket, sportjátékokat stb. A kisebbek meg mernek újítani és pl. pont a star citizen rekordja bizonyítja, hogy érdemes is.
shaken, not stirred
Remélem jön valamivel a MM ps4-re is egyszer, és megmutatja a sok pupáknak mi az a videojáték <#eljen>#eljen>
Amúgy igen az megdobta az eladásokat azon a héten, de láthatóan a 360as ( meg a PS3 ) bázis még mindig gigantikus és a játékvásárlási kedv töretlen és a multiplatokat zabálják prevgenre.
Forza.
ez a retardált kretén játék lesz a májusi plus,hát csak gratulálni tudok...
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
/Vagyis most kezdõdik
Forza.
A one thrustmaster drága-félszar kormányára lecseréled a mostani logitechet/fanatecet, ami ugye nem ps4 kompatibilis (még?)... ráadásul a gt7 és talán a driveclub is elég nyomoronc lesz... hátnemtom h mi volna az esély a "visszatérésre" ps4-re pár éven belül (semmi?).
Nekem nem volt 360am nyitáskor, de kb semmi nem volt arra se értelmes a PGR3-on kívül :) Ez a "nyomor" szvsz normális az elsõ fél-egy évben.
Forza.
Forza.
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Gero: ez indie kaliberu cucc lesz vagy rendesen lemezes?