PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vagyis exkluziv missziok. mostmar dlc-k.:)

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Omlás
20$/eur és a tiéd :D

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

szenzacio!!! a Ground Zeroes 1-1 platform exkluziv DLC-je elerhetö lesz mindket masinara. kivancsi vagyok penzert adjak-e a mocskos tetvedekek. vagy ez mar reakcio a nep haragjara es free? <#nemtudom>

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Moby
Upsz, véletlenül most futottam bele a konzolstudióban egy hónapja leadott gwsh rendelésembe. Nagyon jól tettem, hogy nem vártam rájuk 3e ft-ért. Egyszer felhívtak, hogy majd április közepén lesz gwsh, de vigyek inkább pulse-t. Mondtam, hogy köszi, de ha pulset szeretnék, nyilván azt rendeltem volna, nemdebár? Namost hogy náluk mikor van az április közepe, azt nem tudom, de április elején, közepén, és végén biztosan nem, de ez azokután, hogy két hete boldog használója a konzolokszervize által egy gwsh-nak, ez talán már nem is érdekes.

Adversus solem ne loquitor

Moby
Pedig az egy gyöngyszem. Eddig csak demót toltam minden platformon, de szinte biztosan megveszem vitára hamarosan.

lwb
Fish egy f.sz. Olvastam a hisztijét Marcus Beerrel és ekkora primadonnát én még életemben nem láttam.
Egyébként a Feztõl sem estem hanyatt. Kevés indie játék fogott eddig meg igazából.

Moby
Igen, ez így van, nagyjából én is ezt mondtam, de egy játék megjelenéséhez nem csak pénz, meg ötlet kell. És mindarra, ami ebbõl a mondatból hiányzik, nem ad választ a crowdsourcing. Mitöbb, pontosan ezen hiányosságok okán ennyire nagy a befolyásuk a kiadóknak a játékok egy komoly részére: rossz szerzõdések, rosszul képviselt érdekek, hibás szemlélet, stb. Eklatáns példa az egész helyzetre Phil Fish esete. Egy zseni a gyerek a játékkészítésben, egyébként meg egy kezelhetetlen barom, akinek most épp a zsenijét le is lehet húzni a vécén.

lwb
Szinte minden MMO fejlesztõ azt mondja, hogy az övék az nem szimpla MMO, hanem valami több. :) Egyébként attól még tény marad, hogy egyszerre sokan fognak egy szerveren kavarni és biztos lesz megfelelõ instance-olás meg minden, de attól még ha sok játékos tolja egy szerveren, az nekem MMO.

Ettõl még lehet great action game, érdekel is a játék nagyon. Csak jönne már. (here we go again) :)

lwb
A crowdsourcingtól nem lesz senki kreatívabb, ez tény. Viszont a kiadók szerintem igenis megölik a kreativitást. Mert a biztos pénzt szeretik és a kreativitás fogalmilag azt jelenti, hogy valami újat próbálunk ki, ami meg természetszerûleg rizikós. Ezért van COD, BF meg AC minden évben és igen, az AC4 ugyan hozott újdonságot, de ha megnézzük az AC4 hajós újítását, akkor látjuk ennek a "béta tesztjét" az AC3-ban. A sok pozitív visszajelzés, ami az AC3-ban marginális hajós részekre vonatkozott gyõzte meg a kiadót, hogy érdemes e köré a feature köré egy külön játék.

A crowdsourcing azért adhat szabadságot, mert ha nullszaldósan indulunk, akkor nem kell izgulni, hogy a végén beborulunk mert nem jönnek ez eladások. Itt azért nyugodtabban lehet újítgatni, nem kell rettegni, hogy mi lesz, ha nem jön be a népnek.

Omlás
Ezzel egyet kell értsek. Valahol a kickstarter féle szabadság és a kiadók által managelt kötöttség közötti utat kellene megtalálni :).

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Omlás
Nem azt írtam, hogy feltalálták a spanyol viaszt de nem olvasol figyelmesen ezek szerint :/

Arra hoztam fel példát, hogy egyre gyakoribbak azok a játékok ahol több mûfajt mosnak össze és így egy újabb bõvebb stílust kapunk. Star Citizen esetén pl az ötlet, hogy nem csak kireppensz a hangárból és csapatsz a géppel hanem mellette magával a karaktereddel is tudsz kalandozni nem jó ötlet ? Nem teszi teljesebbé a játékélményt? Persze, hogy mi sül ki belõle az más kérdés és még egy kicsit odébb is van de nem is ez most itt a lényeg. A hagyományos "fapados" stílusoknak elõbb utóbb váltaniuk bõvíteniük kell különben igen hamar jön a rókabõr érzés. Rá is férne ilyen téren a játékiparra egy kis "forradalom" mert hát mi másért vesz az ember játékot ha nem a szórakozásért. Akkor viszont tegyenek is róla, hogy jól szórakozzunk.

Totti5
Bocs, összekevertem mással.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Maga a Bungie mondta hogy ne MMozuk le, mert nem az. MMO elemeket is használ bizonyos lehetõségeiben, de semmi köze egy normál MMO-hoz.

Bungie say Destiny will be "a great action game", not an MMO

Moby
>De szerintem a kreativitásnak is az a bölcsõje.

Szerintem itt alapfogalmak keverednek. Attól senki nem lesz kreatívabb, hogy a közösség finanszírozza a produktumát, vagy a kiadó. Sajnos a kiadók totális gazdasági szemlélete sok eseteben alapvetõen meghatározza a produktumot, de a kreativitás ott van sok AAA címet készítõ fejlesztõgárdában is, csak ez nem mindig tükrözõdik a terméken. Ezen segíthetNE a crowdsourcing, de sajnos az meg a ló túloldala: hiába a kreativitás, ezek a fejlesztõk sokszor tökéletesen alkalmatlanok szervezési, vagy management feladatokra, vagy ami mégrosszab, már a fejlesztési szakaszban elmegy teljesen rossz irányba a projekt, és itt semmiféle kontroll nincs. Ezért is van ennyi sikeresen finanszírozott, de bedõl projektje pl a kickstarternek.

lwb
De.

"Destiny is an upcoming massively multiplayer online action role-playing first-person shooter video game in a "mythic science fiction" open world setting."

(wiki)

Totti5
Destiny nem MMO.

lwb
A Destiny MMO lesz, a Borderland 4 player coop. Nem egy mûfaj.

FPS-RPG hibridbõl én csak a DE:HR-t tudom mondani. a FO RPG volt csak épp FP nézetbõl, de semmiképp nem hívnám shooternek, másra meg nem emlékszem.

lwb
Hol mondtam, hogy a GTA5 ugyanaz, mint a GTA3? Szerintem épp az ellenkezõjét mondtam, hogy a GTA5 mekkora ugrás volt a GTA3-hoz képest kb 50 hsz-sal lejjebb. A GTA5 egyébként sok újítást tartalmazott és elõbbre is vitte a genre-t, de ez inkább a kivétel, mint a szabály. Az AAA játékoknál a kiadók szeretnek a biztosra menni és forradalmi újításokat vagy nem tutibiztos bevételt generáló mûfajokat inkább kerülik.

lwb
A retro önmagában nem újítás. De itt most azért nem arról van szó, hogy kiadjuk még egyszer az 1992-es SSI játékokat. Ebben a stílusban újat kb 11 évvel ezelõtt csináltak és már akkor is mindenki oda volt meg vissza, hogy minek nyúl a Troika egy halott mûfajhoz. Az újításokat mindig a saját stíluson belül kell nézni. Persze van csili-vili grafika, meg teljesen variálható karaktermegjelenítés más játékokban, de a TB rpg-kben ez pl óriási újdonság az SSI két pixel kerget egy harmadikat játékaihoz képest. Ehhez képest online coop körökre osztva, kombinálható skillek és spellek, mindez HD grafikával, hangokkal és megjelenítéssel az adott stíluson belül újítás.

Igen, a KS-en sok a szemét, ez tény. De szerintem a kreativitásnak is az a bölcsõje. A fenti három játékot sem lelkes amatõrök csinálják, ezek nem hagyományos indie játékok. A DOS-t a Larian (akik a korábbi részeket is csinálták), a W2-t a volt interplay-es Brian Fargo (nagy név), a PE-t pedig az Obsidian. Van AAA újítás is, nem mondom, hogy nincs. Pl. xbone-on Forza5 drivatar egy jó ötlet. De a norma sajnos a CODG, BF4, NFSR és az EA sports évente kijövõ verziói a társai.

Totti5
Destiny sem talál fel semmit, egyszerûen a Borderlands látható óriási sikerén akar szörfözni, mert igény van rá. És ha a Destiny ( csak gigantikusabb formában tálalja, legalább is reménykedjönk benne ) is sikeres lesz, akkor jön majd megint egy kiadó aki felül erre a hullámvasútra.

360/PS3 érában ezek a mûfajok keverése megtörtént. FPS-RPG ( kis, vagy nagyobb arányban ) hybridek rengeteg jött ki. Multiplayer terén olyan gigászi dolgok valósultak meg mint pl egy GTA5. Maga a multiplayer elképesztõ mértéket öltött ebben a genben, amennyi minden féle és fajta játék kijött és sikerre vitt ( hisz adott volt a technológia és a háttér ) s már ezt sem lehet köv genbe feltalálni megint, hisz adott minden, ez fog tovább menni.

Totti5
'valami régit újrafelfedezün'

Nem az nem újítás. A kickstarter egy lehetõség, az olyan címekre amit egy fanbase tart fenn, mert nincs akkora tábora, hogy azt egy AAA kiadó megfinanszírozzon. Az látható hogy mindenki kurva érzékeny a pénzre, de orrba szájba megy a vásárlás steamon, gogon minden nap repkednek az ezresek, mert 'óccó' jajj de jó, és a kickstarter is így mûködik. Leígérik a csillagokat, ez lesz a legjobb stb stb... mindenki fizet mint a kisagyal minden hülyeségre. S ha szerencséje van a játékosnak, akkor a cím elkészül és tényleg jó lesz, ha nincs akkot lelépnek a pénzel, kiadnak valami középszart, köze nem lesz ahhoz amit beígértek.

Az a baj hogy egy oldalon mondasz valamit, de amikor egy GTA5õl beszélünk, akkor az ugyan az mint a GTA3... ezt így nem lehet, én kiszálltam.

Moby
Ebben a sok "feltámasztásban" mi az újítás? A retro az újítás? Mióta?
Én bírom az oldschool cuccokat, de akár a p&c, akár bármelyik emlegetett stílust nézem, tudok mondani mondjuk 5 ütõs cuccot, meg negyven tonna szemetet, és nyilvánvalóan nem véletlenül haltak el, és próbálják most feltámasztani: nem sikerült megújulniuk. Nem látom teljesen, hogy most mitõl fog menni, illetve olyan nagyon a próbálkozást sem. Azt alapvetõen jónak, és hiánypótlónak tartom, hogy crowdfundig alapokon készülnek olyan alkotások, amikre "elvileg" nincs piac, de nagy reformok nem jönnek onnan sem, illetve termeli az is a szemetet bõven. És ez igaz úgy kompletten az indie világra, szóval szerintem pusztán annyi derült ki ismét, hogy a tehetséget, meg a rátermettséget mégsem a finanszírozás mikéntje határozza meg.

lwb
Leírtam pedig.
1. A lenti példák mindegyike egy halott mûfajt támaszt fel. Már ez önmagában nagy újítás. Szomorú újítás, de akkor is az, mert a hosszú évek óta domináló trend szerint ezek a mûfajok már nem léteznek, nincsenek. Aztán meg mégis. Mikor is volt az utolsó elite-klón? (nem az X-ek nem elite klónok, az eve online sem) A Freelancer környékén 2003-ban! És már akkor sokan azt mondták, hogy halott mûfajjal kár bajlódni. 11 éve! Körökre osztott csapatalapú RPG nem volt a Temple of Elemental Evil óta, ami szintén 2003-ban volt és már a korábbi BG játékok is RT voltak. Igenis újítás, ha valami régit újrafelfedezünk, modernizálunk és megcsinálunk.

2. A SC esetében egy nagy újdonság, hogy az egyes állomások, bolygók felfedezhetõek lesznek, bejárhatóak hajón kívül is. Errõl már mutattak egyébként videót, a pilótáról, ahogy a hajón kívül császkál. Nem tûnik nagy dolognak, de az immersiont megsokszorozza.

3. PE, W2, DOS. Nincsenek izometrikus TB rpg-k. Egyáltalán. Ezeken kívül ez a mûfaj kb. 11 éve halott. Ha valaki kiad egy újat, az bizony forradalmi. Lényegében minden új benne, mert a legutóbbi próbálkozás a ToTEE volt, azelõtt meg kb a gold box ssi játékok. Azokhoz képest a kombinálható varázslatok, a valós döntések következményekkel és pl a DOS esetében a coop (ilyen egyiknél se volt) az forradalmi újítás bizony.

Omlás
Talán pont abban újítja meg, hogy össze von több mûfajt és lesz belõle egy új teljesebb?

Amúgy tulnyomó újítások itt a közeljövõben már nem lesznek sokkal inkább valószínû a mûfajok közötti határok elmosódása és több mûfaj összeolvadásából lesz egy új bõvebb tartalmasabb játék. Elég csak a Destiny vagy a Division is mind ebbe az irányba tart de említhetjük a TESO-t is mivel az sem a hagyományos MMO recept alapján készült.

Engem special ez nem zavar sõt pl egy tartalmasabb rpg elemekkel megtûzdelt tps vagy fps sokkal többet ér mint egy natúr pályáról pályára haladok és ölök fps.

Totti5
Star Citizen ugye még kanyarban sincs, várjuk meg mi lesz belõle... bughalomra, optimalizálatlan motorra számítok elsõsorban, de ígéretes, de miben újítja meg a mûfajt?

Project Eternity, Divinity: OS, Wasteland miben újít? hisz errõl volt szó, te ebben a kontextusban hoztad fel. Miben újítja meg az izometrikus ( akció ) vagy kevésbé akció RPGgket az eddig megszokott és letett alapokon kívül?

Errõl beszéljünk. Ha egyik oldalról kritizálod, akkor nem értem hogy a kick mitõl másabb azért mert koldulás.

lwb
Star Citizen. Egyrészt egy halott genre-t támaszt fel: elite-klónok. Másrészt fejleszti is: lesz hajón kívüli mászkálás is pl. De mondhatnám a mostanra kimúlt más játéktípusok feltámasztását is: pl. az oldschool körökre osztott, csapatvezérelt rpg-két. Régen csak ilyen volt (SSI AD&D játékai), ma nincs ilyen egyáltalán. Wasteland 2, Project Eternity, Divinity: OS.
A point and click kalandok is a kickstarter miatt támadtak fel újra.

Az AAA kiadók inkább csinálják a megszokott sandbox akciókat (GTA és klónjai, AC), fps-eket, sportjátékokat stb. A kisebbek meg mernek újítani és pl. pont a star citizen rekordja bizonyítja, hogy érdemes is.

lwb
Nem sírás volt, beszélgetés. Egyébként teljesen melléktémaként jött elõ, aztán hirtelen kaptam vagy hat választ, ami ebbe kötött bele. :) Bocsánat, hogy van véleményem, ami nem esik egybe a fanboiokéval. Ez van.

Szvsz ez a trailer zseniális. Tök jó látni, hogy végre a kreatív, indie játékok is kezdik ellepni a nagy konzolokat.

shaken, not stirred

Moby
Hát ps4 oldalról a psnp szélnek eresztett pénz. És még csak azt sem lehet mondani, hogy nem lenne mit beletolni az igc-be: trine pl. Egyelõre nem töri magát össze a sony, hogy bármilyen módon megköszönje a vásárlóinak a rekordeladásokat.

Moby
Most pörög vitán az lpb credits. Csodálatos volt, elképesztõen kreatív a mediamolecule, az xdev meg épp csak annyit fûszerezett rajta, amennyi kellett is. Az eddigi legjobb vitás játékélményem, de ott lohol a nyomában a rayman origins.
Remélem jön valamivel a MM ps4-re is egyszer, és megmutatja a sok pupáknak mi az a videojáték <#eljen>

Totti5
Itthon kapni 154ért titanfallal gépet most azonnal.

Amúgy igen az megdobta az eladásokat azon a héten, de láthatóan a 360as ( meg a PS3 ) bázis még mindig gigantikus és a játékvásárlási kedv töretlen és a multiplatokat zabálják prevgenre.

arty
itthon tán nem, de nem úgy volt, h UK-t az ócsóbb gép és a titán eléggé levette a lábáról?

Forza.

Tatyla
http://www.youtube.com/v/JmPae_q66Rw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

ez a retardált kretén játék lesz a májusi plus,hát csak gratulálni tudok...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

TDC Geronimo
gunplay meg a hit feedback kurvajól néz ki.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Totti5
Eleget láttam. Adják kezembe a 2 másíngunt had rotáljam a köcsöge nácikat!

Moby
Lesz ma twitchen, bethesda csatiján wolfi élõ. Én má nem spoilerezem el, de nézze aki még bizonytalankodik (engem megvettek)

/Vagyis most kezdõdik

Totti5
És ahogy olvastam a g365öt, senki de senki nem ment Oneért, hanem megvárták a 360as verziót és most megy az önigazolás, hogy milyen király verzió, fõleg hogy egy fejlesztõi interjú is adja alá a lovat. Amúgy okés, de látótávban sincs a 360as graf az X1/PCshez és ha nem akarsz kettétört képet nézni akkor a sose 60 helyett 30 fpsel kell játszanod, és játszák is! Elsõ helyen van most eladásban a 360as Titán még mindig angolban ( X1es a harmadik ).

Moby
Nekem letöltés közben le fogja gyalulni a rencerem, nem ez a kérdés, hanem az, hogy utána milyen mélyre kell merülnöm a szopástengerben, hogy visszahozzam a halálból. Illetve lélekben már készülök a harmadik ps4 megvételére, és az ezért járó 200 mínuszpont begyûjtésére :)

arty
szerintem tökmindegy TE meddig vársz, úgyis szétszarja a géped... :D (jobb esetben csak szoftveresen :D )

Forza.

arty
360

Forza.

arty
nem is adták ki :) (egy ideig... peeersze, peeersze, a portolás... ;) )

Forza.

arty
1 > 0 és a Horizon2 is be van lengetve, nomeg a Forza6 megjósolhatóan fog büntizni 2015/16-ban.

A one thrustmaster drága-félszar kormányára lecseréled a mostani logitechet/fanatecet, ami ugye nem ps4 kompatibilis (még?)... ráadásul a gt7 és talán a driveclub is elég nyomoronc lesz... hátnemtom h mi volna az esély a "visszatérésre" ps4-re pár éven belül (semmi?).

Nekem nem volt 360am nyitáskor, de kb semmi nem volt arra se értelmes a PGR3-on kívül :) Ez a "nyomor" szvsz normális az elsõ fél-egy évben.

Forza.

Moby
És mennyi lesz a "normál" ps4 verza?

arty
Passz. Lehet, h ott nincsenek nyûzsgõ nagyvárosok? (nemtom, állandóan csak pálmafás részeket láttam a játékból)

Forza.

Moby
Ez igaz :)

beszarok, lesz dobozos deluxe edition is 16 fontert, DE a jatek letöltö kod benne. viszont! crossbuy PS3/PS4 <#eljen>

TDC Geronimo
multiplatform. Azért mert wii u szerepel a nevében attól még a játék ugyanaz lesz PS4re is :)

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Totti5
PS3ra lesz limited lemezes is. Többi letöltõs.

multiplatform, nem?

Gero: ez indie kaliberu cucc lesz vagy rendesen lemezes?

Moby
Oké, hogy egyre nagyobb a közös metszete a két topiknak, de ezt biztos ide szántad? :) engem ebszolájte nem zavar, nem ezért kérdezem :)