PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PS Now:
- 20 dollár, vagyis drága
- néhányat kivéve csak streamelve játszhatod (rossz minőségben, nagy késéssel-el)
Xbox GP:
- olcsóbb sokkal, pláne ha trükközöl akkor 300ft
- 389 játék
- PC-n és Xbox-on is játszható a játékok nagy része (átjárhatóság a platformok közt és közös multi)
- xCloud, amivel 168 játék játszható streamelve, android-on és iOS-en! (jó minőségben, kis késéssel)
- rengeteg játék megjelenéskor belekerül a GP-be
Összehasonlíthatatlan a két szolgáltatás. Nem véletlen hogy a sony szarik a PS now-ra
Igazából nekem az furcsa hogy egyeltalán előfizet arra valaki.
Konkrétan a Gamepass lassan azt jelenti Xbox-on, hogy max egy gépet, vagyis hardvert kell venned és a GP szolgáltatást és megvagy mindennel.
Illetve már hardver se, mert ahogy az xCloud bővül és minden lesz felhőben is, már csak egy szimpla erősebb net és egy kis tablet, vagy telefon is elég egy kontrollerrel, hogy játsz a legújabb játékokkal.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.22. 15:06:28
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
nálam Driveclub bundle volt, de nyilván az már később ~1 évvel :D
PS5 II PSVR
PS Now előnye:
* kb. 5-ször annyi játék van rajta, mint a GP-ben
PS Now hátránya:
*Magyarországon nincs hivatalosan
* A játékok egy része nem játszható offline, csak streamelve
* Nem jönnek bele Day 1 saját fejlesztésű címek
* Nincs rá 300 forintos akció
* Ízlése kérdése ugyan, de inkább ratyadék játékokkal van tele (mint a GP, csak itt 5-ször annyi a szar is)
Hát kb. ennyi.
PS5 II PSVR
Ezt nem tudom miért itt akarod kibeszélni. Ott a prohardver xbox series topikja, győzd meg azokat a ps4 tulajokat, akik nem így cselekszenek :) Itt az a 6-8 ember nem fog szakítani, aki ide jár, itt ez felesleges.
Adversus solem ne loquitor
Sztem majd Ratchettel várható lesz már bundle tuti pl.
Nem is értem, hogy maradtak ezek ki..
Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun
+emellé ott van rakás (~100? vagy nemtom mennyi) további játék régebbről, amiket szintén bármikor letölthetsz...
hát nagyjából ennyi szerintem... kocagémerek mennyországa, fizet havi párezret, de kap 100+ játékot (igaz lehet, hogy túlnyomórészt régebbiek), de mégsem kell kijattolnia értük címenként 10-30 ezret :D és emellé még jönnek day1 is az új címek, amik GP-be vannak tervezve - mint ahogy ugyebár tegnaptól fogva majd már az új Bethesda címek is a jövőben
PS Now az fasorban sincs ehhez képest :D
(hozzáteszem, a PC-s GP az valami okádék volt még félévvel ezelőtt, annyira fos volt a Store-ból tölteni 100-200kB/s-el :'D)
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.09.22. 14:52:43
Az, hogy melyik lesz sikeresebb (xbox / ps), az nagyon sok dolog függvénye. Először is fontos szempont, hogy a többség nem "egy" játékkonzolt akar venni, hanem "azt" a játékkonzolt. Ha valaki végigrágta magát a ps1-4 sorozaton (életre szóló szerelem), az nem most fog szakítani. Teszi ezt sok okból, melyek fontosabbak az árnál.
Másrészt a boltban elég nehéz a game passt pozitívumként eladni. Én ps now és netflix előfizető vagyok, de az emberek jelentős része frászt kap annak hallatán, hogy egyszer fizet valamiért, aztán havonta majd megint kell. Nem azt mondom, hogy nem jó modell, hanem azt, hogy az átlag emberek nem annyira járnak utána a témának, mint itt, és ki tudja hogy fog ez az egész lecsapódni bennük.
Harmadrészt az embereket végső soron a szoftver fogja érdekelni, nem a hardver. Persze ez mindig lutri, de a ps reputációja ebben jóval nagyobb.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
PS5 II PSVR
Minek a nagyrésze az, amitől ez hosszabb lesz? <#wilting>#wilting> Ne őrüljünk már meg teljesen plíz.
Mindezt mondom úgy, hogy pár hete én azt vártam, hogy 15 netán 20 óra lesz a játékideje.
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2020.09.22. 13:27:15
vicc, de kellett valami RT csillogtatás gyorsba, és mivel mással, ha nem Pókemberrel... <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
első nextgen game a Ratchet lesz szerintem :)
+1, sajnos...
persze lehet mondani, hogy már 1-2 évvel ezelőtt váltani kellett volna gent, de szerintem ezen tényleg kellett volna egy félévet tolni még, mondjuk 2021 tavaszra, és akkor még launch problémák se merültek volna már fel, vagy legalábbis nem ilyen mértékben, meg talán addigra már Ratchet is kész lesz:D
Ráfért volna erre a genváltásra egy kis halasztás, de belepusholták egymást ebbe az egészbe.
vagy amit Tatyla írt, kód valszeg jóval olcsóbb lesz, gondolom 10-20k között, akkor "csak" azt kell felezni
Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun
Ezért aztán érdemes lesz annyi fizetni. :)
PS5 II PSVR
Az igazat valószínű soha nem tudjuk meg. Majd mennek a kozmetikázott közlemények, a ködösítés, meg az egymásnak üzengetés.
Egy biztos: erre a rajtra az MS sokkal jobban felkészült, mint a Sony (nem játékok terén).
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.09.22. 12:59:15
PS5 II PSVR
A Zenimax akvizíció meg olyasmi, ami a sony-n kívül áll. Nem hiszem, hogy itt a sony bármit is elcseszett volna.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.09.22. 12:51:46
DLC-nek indult, ebből lett standalone. Rövidebb lesz a játék, ezért olcsóbb, mert önálló kieg lett a dlc-ből a végén. A rendes játékok 30k körül fognak újonnan mozogni, ez érthetően sokaknak nem tetszik, engem annyira nem zavar. Az jobban, hogy Amerika kb 7-8000 forinttal olcsóbban veszi a játékokat majd, mint mi itt, a keleti végeken. Ez elég jelentős különbség, ez is sokakat zavar.
180e nem sok a konzolért, 220e lett volna sok, de az a teória megdőlt, le vagy pár héttel maradva.
Nincs elég belőle, ez valós probléma, sokan csak jövőre kapják meg a gépüket. Téged, engem nem érdekel, mást meg igen, főleg aki eladta az előző gen gépét, mint Kandurex.
PS3 és régebbi játékok nem futnak rajta: engem annyira nem érdekel, PS4-en se futottak.
Hűtés: szerintem a Ps4 proból indulnak ki. Amit az RDR2 alatt csinált, az nem volt semmi, szerintem az éppen felszállni készülő airbus ikerjet motorja csendesebb volt. :D Remélem a ps5-nél jobb lesz a hűtés.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.09.22. 12:49:09
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
PS5 II PSVR
'aszé vesz digitet?
PS5 II PSVR
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.09.22. 12:36:02
Előkerülnek a szakértők, akik mindent jobban tudnak. Bukást vagy felemelkedést viziónálnak, és beállnak egyik vagy másik cég mögé. Sőt, sokszor váltogatják is, hangulattól, vagy félinformációktól függően.
A Sony-nak voltak az utóbbi időben fura és ellentmondásos nyilatkozatai, no de kinek nem? Ezzel nem mentegetni akarom őket, mert voltak balfasz pillanatai. Viszont azok a játékok, amit ebben a generáciőban is letettek az asztalra, az nem sűrün van meg a konkurenciáknál.
Ettől függetlenül el is baszhatják, de azzal a fejlesztői hadsereggel a hátuk mögött, már művészet lenne.
ez pont olyan mellékzönge lesz, mint az Uncharted Lost Legacy volt pl... nem "teljes" hosszúságú játék, de nyilván egy 2-3 órás DLC-től több..valahol félúton a kettő között, ezért nem is kérik el a 30k-t érte, csak az Ultimate kiadásért, amiben benne az "alapjáték" is mellé.
Te lehet, hogy nem vettél day1 játékot, de szerintem itt is elég sokan viszont igen - és oké, pár ezres buktával tovább lehet adni, de aki digitben veszi, annak elég para lesz mindig a 30k-t kiköhögnie..
Valakinek fontos az, hogy 1. nap ott legyen az új masina a TV alatt/mellett - én is örültem volna neki és terveztem is, de több okból is elengedtem az egészet :)
A PS1-PS3-as játékok utáni rinyát full nem értem, sőt, engem az se érdekelne, ha PS4-es címek se mennének...lezártunk egy generációt, lapozzunk :D
de amúgy be kell látni, hogy SONY tényleg rá fog baszni, ha nem változtat vagy villant még valami megatont kurvagyorsan, pont az általad említett dolgok miatt is..
jóskapista nem fog 30k-ért (igen, tegyük fel hogy "csak" a SONY exek kerülnek annyiba) venni játékot, ha ott van kvázi "ingyen" Gamepassban, akár day1 - és még ha nem is feltétlen igaz ez, de elterjed mégszélesebb körökben a GP jóhírneve, akkor depláne az Xbox mellé fognak beállni többen :D mert amúgy tényleg, minek vegyen PS5öt az ember, ha nem érdeklik a SONY-exek? perpill nincs más érv mellette, sajnos..
Két éve van PS-em, nem vagyok nagy játékos, ezért nem értem mi van.
Szóval hogy a Spiderman DLC lesz?
Javítsatok ki, én úgy olvastam a fejlesztők egyértelműen nyilatkozták nem DLC
30 ezerbe fog kerülni? Én 21990-et látok- Más talán másmilyen összeget lát ott?
https://www.konzolvilag.hu/playstation5/spider-man-miles-morales
Hogy más játék lesz ami 30 ezerbe kerül? És? Eddig se vettem meg 20-ért se újonnan, vártam általában egy leárazásra.
150 ezer/180 ezer sok a konzol áráért?
Nincs elég belőle? Most mi van ha egy hónappal később jutok hozzá? Nem fogok sírni.
Olvastam hogy jaj nem fognak futni a PS-es meg PS2/PS játékok? Nem tud érdekelni.
Azt is olvastam szar hűzés,. zajos lesz, ezt honnan tudja bárki is?
Nem fog jól futni rajta ez meg az...és ezt honnan tudja bárki is? Ki játszott már vele?
Én mondjuk eleve terveztem mindkét géppel (most is mindkettő van), sőt, először úgy volt, hogy XSX-et veszek, de most előrehoztam, mivel úgy néz ki, hogy nem jut majd PS5.
És tudod mit? Örömmel adom a pénzem az MS-nek, mert ők fel tudtak készülni a launch-ra készletekkel, sőt, bundle-t is kiadtak, és az első nap haza fogok tudni gyalogolni a konzoljukkal.
Multiplatform címekre úgyis az ő gépük lesz a jobb.
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.09.22. 10:58:19
PS5 II PSVR
A Sony se különb, az EA se, meg egyik sem.
A legrosszabb dolog egy ember gondolkodásával, ami történhet, hogy eldönt valamit, hogy utálja, és bármit csinál, utálja, mert már a jót is rossznak látja. Már maga sem tudja miért, csak utálja, mert utálni kell, pedig ha a szemléletmódját változtatná meg azzal a dologgal szemben, akkor maga a dolog is megváltozna.
PS5 II PSVR
Why so serious?
Csak ne utálnám az MS-t annyira... sosem fogom megbocsátani nekik azt, ami a Nokiával közösen "alkottak", vagy amit pár régebbi játékstúdióval csináltak. Tudom, ez csak üzlet, illetve benne van az, hogy nem jöhet össze nekik se minden, de akkor is a hideg ráz Tőlük...
A verseny nekünk jó, én most inkább azt érzem, hogy a Sony van bajban.
PS5 II PSVR
Másrészt a bevételeket és a kiadásokat nem lehet csak úgy pakolgatni oda, ahova akarják, ezért vannak a számviteli standardok, Amerikában épp a US GAAP szerint kell könyvelni.
No offense, de látszik, hogy semmi rálátásod nincs arra, hogyan működik egy nagyvállalat, vagy annak épp a számviteli részlege.
PS5 II PSVR