121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • TBTPumpa
    Grafikai módban 30 FPS van fixen. Framerate módban 28-50 FPS között ingadozik a játék. Már elemezték a bolti lemezes verziót (már kikerült néhány helyen), láttam a videót, csak időközben levették, mert a Square Enix nem akarja hogy az embargó lejárta előtt anyagok kerüljenek ki a játékból.

De Yoshi-P ma nyilatkozott. Lesz egy kisebb patch (nem 0 day), amiben javítják az FPS dropokat (cél a 60 FPS elérése minél több helyen Framerate módban). Illetve megerősítette, hogy készül a PC-s verzió is. Gondolom abból már csak 2024-ben lesz valami.
    A Japán közlemény szerint a megjelenés utáni napokban (Day1/2) érkezik a patch.
  • Voltan
    Ha elég jó egy adott játék, ezen túllépek könnyedén, de valahol akkor is szégyen, főleg ugye az óriási "nextgenezés, meg 4k 60 fps-ezés" után. Mármint úgy ennél a gennél általában, nem csak ennél a játéknál. Alapvetően elég siralmasan teljesítenek ezek a konzolok az ígéretekhez képest.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2023.06.17. 15:48:18
  • Evoluti0N
    Zelda időnként 20 volt és eddig kedvenc játékom idén. Habár egy top új konzoltól többet vár el az ember ofc, mint egy 6 éves tablettől. Egyesek abban reménykedtek, h megjelenésre kikalapálják, mert a demó korábbi build, de már kiszivárgott a játék és akik játsszák azt állítják, h nem jobb a helyzet és day 1 patch nem lesz. Ez van. :(
  • Voltan
    Igen, azért is írtam, hogy itt valszeg nem nyúl mellé az ember :)

Viszont meglepően vacakul fut. Nagyobb részletességű módban 1-2 helyen szerintem a 30 fps sincs meg, ami azért kemény. Igaz, konzolnál persze megszoktuk, de akkor is.
  • Evoluti0N
    Ha tetszik a demó, akkor miért ne? Nem arról van szó, h kipróbálás nélkül venném meg. Mi a különbség a "kipróbálom a demóval a játékot és előrendelem és aztán játszom, amikor megjelenik" és a "kipróbálom a demóval a játékot és utána megvárom a megjelenés napján és azon a napon megveszem" között?

Szerk: Mármint ezesetben, amikor már meg tudom mondani a demónak köszönhetően, h bejön-e.

Szerk 2: Általában nem szoktam előrendelni. Azt meg különösen hülyeségnek tartom, amikor valaki digitálisan előrendel játékot hónapokkal megjelenés előtt, de ennek a játéknak az esetében ez rossz példa szvsz.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.06.17. 12:54:34
  • Voltan
    De minek preorder? Itt mondjuk esélyes, hogy nem nyúl mellé vele az ember, de nem kis mértékben a preorderek miatt ilyen elcseszett ma a játékipar. Már általánosságban beszélve.
  • Evoluti0N
    Ma ránézek már én is. Úgyis befejeztem a Zeldát és mindenki annyira dicséri. Ha bejön, akkor preorder.
  • Voltan
    Megnéztem én is. Az az igazság, hogy én ebben még mindig nem látok semmi next-gent, grafikailag sem (bár amúgy tényleg tud szépen kinézni, pl. a röpködős harc igen szép és csettintős jellegű, de egészét tekintve azért ez nem next gen továbbra sem), technikailag pedig végképp nem, elég döcögősen fut. A játékmenet sem olyan önmagában, amitől el kellene ájulni, mindezt láttuk már - igaz, ezzel önmagában semmi probléma.

Viszont a művészi megvalósítás, a hangulat, a karakterek, a világépítés, az egész összhatás, az valóban kurvajó, a fene tudja, de valamit tényleg elkaptak nagyon, működik, mint egy egész. A hosszú demó ötlete egy kis betekintéssel a későbbi játékmenetbe pedig egész zseniális, remélem, többen alkalmazni fogják.

Engem megvett abszolút, biztos vásárló vagyok én is, mert ha végig sikerül tartani ezt az élményszintet, akkor nagyon fain lesz.
  • Kandurex
    Én is megnéztem ezt az új FF XVI-ot.

Győ! Ennyire naturalista, erőszakos, kifejezetten felnőtteknek szóló FF részt még nem is láttam. Abban a pillanatban előrendelés!
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2023.06.16. 22:30:05
  • TBTPumpa
    :D
    Nekem elég lesz majd a Digital Deluxe verzió is októberben. Én nem sietek sehova. :)
  • blackfire001
    .. és már el is fogyott. :D

Amúgy menő meg minden, de azért szobába nem raknám ki valahogy.. :D
  • TBTPumpa
    Előrendelhetővé vált a Pókember 2!
    Marvel's Spider-Man 2 Collector's Edition
  • TBTPumpa
    Még egy utolsó előzetes jöhet?
    Final Fantasy XVI - Next Gen Immersion Trailer

Ez a játék nagyon epic lesz!
  • blackfire001
    Kipróbáltam srácok a FF 16 demót. Hát elképesztő, volt vagy 2 órás a demó. Ha jó a játék akkor nem fél a kiadó megmutatni, és hát kibebaszótt jó a játék. Ennyire nem vártam még mint most.

Barátnőm nem gamer, mondtam neki, hogy nézzük már meg ezt a demót a szokásos sorozatozás helyett mert nagyon érdekel.. Azt mondtam neki, hogy kb fél óra, csak egy demó.
    Végigülte az egészet (kb 2 óra), le volt nyűgözve és kérdezte, hogy mikor veszem meg mert érdekli.
    Ő csak nézte... Nem játszott. Volt itt minden.. Mint ha egy film lett volna, tényleg lenyűgöző amit összehoztak. Erre pedig ha rájönnek a szokásos rpg elemek, hogy kiegészítők, kardok, stb akár, na akkor ütős lesz. ?
    Viszont nekem sem nem tűnt ez stabil 60 FPS-nek, ezen javítani kellene.
  • Evoluti0N
    Fingers crossed. Zelda TotK-on is sokat segített a day 1 patch a DF videó alapján. Szal vannak még itt csodák.
  • Seth
    Arise nekem is bejött, meg is van a platina. Még a Granblue Fantasy Relink lesz idén jó cucc
  • TBTPumpa
    Na igen, ez a pályadesign sok JRPG-nél visszaköszön. Legutóbb a Tales of Arise-ban voltak hasonló megoldások és ötlettelen részek.
    Sok furcsaság van abban a játékban is, de én baromira élveztem és az egyik kedvencem. :)
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.06.13. 14:48:39
  • TBTPumpa
    .
  • Seth
    A karakterek jól néznek ki, de a környezet sok helyen nagyon PS4 szint, Pl a mocsaras vagy a kastélyos rész az extra challange részben. Faék egyszerű design, lineáris, kevés tereptárgy, azok is statikusak, sok mosott textúra.
    Bezzeg ha a csatákban csak pislantunk, már 5 féle effekt durran egyszerre, látszik hova ment a fejlesztési idő
    Day 1 :)
  • TBTPumpa
    Elvileg korai build (januári verzióból készült a demó). A launch bulin 1.03-as verziót emlegettek, a demó még az 1.01-es verzióból készült. Lehet, hogy azóta már javították ezeket az FPS dropokat. Jövő hét pénteken kiderül. :D

De ha már a PS5-ös verzió is ilyen, milyen lesz majd a PC-s verzió jövőre. :D
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.06.13. 14:19:30
  • n000rbi
    Nekem is nagyon tetszik a setting, a komolyabb hangvétel, a látványtól sokszor beszartam, a harc is teljesen kézreáll és tök fasza, de nagyon kéne alá a ps5 pro, vagy legalább tanulnának meg a japók programozni.
    Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2023.06.13. 13:23:40
  • Kandurex
    csak megnézem a hétvégén én is
  • Kandurex
    Lábrázást kapok ettől az Avatar játéktól…mintha nagyra nőtt kék Gollamokat kellene vezetgetni. Ehhh…
  • TBTPumpa
    Ez a Final Fantasy XVI nagyon jónak tűnik (demó alapján). Az art, a zene, a harcok, a karakterek, a grafika mind-mind fantasztikusak. Baromi élvezetes a játék, csak épp technikailag furcsa. Framerate módban szerintem közel sincs meg a 60 FPS, inkább olyan 40-45 körül van (a másik a grafikai mód, azt nem néztem még), de az Eikonos csatáknál olyan, mintha 20 fps-sel futnának az összecsapások. Olyan, mintha a PS5 deleje kevés lenne már ehhez a játékhoz, ami egy 2,5 éve piacon lévő konzolnál elég gáz. Mert egy kizárólag PS5-re fejlesztett exkluzív játékot még nem is nagyon kaptunk ebben a generációban.
    Kicsit megértem, mert vannak jelenetei, amik baromi látványosak, látszik, hogy nem akartak spórolni semmin.
    Vagy... maga a játék lett tré módon megírva, de ez szintén ciki, mert egy (időlegesen) exkluzívról beszélünk (nem kellett egyelőre másra fejleszteniük a fejlesztőknek). Vicces, hogy még a Fix30FPS sem sikerült... Nagy kár, mert baromi élvezetes és ígéretes a játék minden szempontból, csak ez az FPS drop rettentő élményromboló. A demó verziója 1.01, nem tudom mennyire lesz majd más a teljes játék. Bízom benne, hogy az frissebb build és ott már megoldották ezt. Mert patch-et sem akarnak, lévén ettől függetlenül eléggé polished a játék tényleg. Illetve a fejlesztők mondták, hogy nem akarják, hogy internet/0day gigászi patch-ek kelljenek ahhoz, hogy a játékos játszani tudjon a játékkal. Emellett nincs Season Pass/BattlePass, mikrotranzakciók, kivágott tartalmak, hanem csak játék van, teljes pompájában elkészítve. Nagyon nagy csoda és ritkaság manapság az ilyen fejlesztői/kiadói hozzáállás. És ez számomra hatalmas pozitívum. Csak ezt az FPS dropot oldják meg. Videókban, stream-ekben nem volt észrevehető, de játék közben eléggé szembetűnő.
    De ez csak egy ember véleménye. ;)
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.06.13. 08:56:46
  • Rage47
    igen sajnos
  • MrAndree
    Egész jól néz ki. De Ubisoft ők meg bármi jó ötletet képesek teljesen tönkretenni szóval várjuk ki a végét.
  • TomStorm
  • Evoluti0N
    Durva eléggé. Nem fog minden beleférni. Ugyanakkor fogalmam sincs, h mit hagyjak ki. :D Majd meglátjuk, h mi mennyire lesz bugos.
  • TBTPumpa
    Én nem aggódnék, hamarosan úgyis jönnek majd a bejelentések a csúsztatásokról. Eddig is így volt, most is így lesz. Csak szokásosan mutatni kellett valamit a befektetőknek és a "rajongóknak".
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.06.12. 11:13:13
  • Kandurex
    nagyon, nagyon érdekes!
  • blackfire001
    Örülök, hogy visszatértek a Demók!
    Végre kipróbálhatjuk a játékokat mielőtt csalódnánk.

Egyébként meg hadd kérdezzem meg, de normálisak a kiadók? Szeptemberre és Októberre annyi játékmegjelenést raktak, hogy egyszerűen nem fogom bírni idővel se pénzzel.. Be kell osszam valahogy.. :D
  • TBTPumpa
    PS Store-ban már elérhető a Final Fantasy XVI demója!
  • TBTPumpa
    .
  • TomStorm
    Egyetértek.Vártam de nem erre így ebben a formában.Ez egy semmitérő,lelketlen valami lett.
    Ja ahogy mondod GP tölteléknek jó lesz:D
  • Kandurex
    Szerintem nem egy nagy szám, de ahova való, ganéjpassz, ott fog nem elütni. Persze ez saját vélemény.
  • Evoluti0N
    Nem vagyok nagy soulslike fan, de kijött a Lies of P demó és nagyon dicsérik, ha valaki le akarja csekkolni esetleg.
  • lwb
    Igen, ez a második része a 3 részes projektnek.
  • Evoluti0N
    Baromira nem olvastam utána. Jól sejtem, h ezzel nem lesz még teljes a cucc? Valami olyasmit hallottam, h három részben jön ki a játék.
  • Evoluti0N
    Hellblade infók és megjelenési dátum igazán jöhetne.
  • lwb
    Hát remélem. Nagyok az elvárások.