121274
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#120550 Egyébként kiadói oldalról gondolom azért drágább a digitális, mert a Sony is leszedi a maga nem is kicsi részét ... -
#120549 Ja mármint te a gyártói/kiadói oldalról beszélsz? Nekik nyilván drágább egy fizikai termék, mint egy digitális. Én itt arra gondolok, hogy azért döntök én, mint fogyasztó úgy, hogy megveszem a digitálisat a fizikai helyett drágábban (és "kevesebbet" is kapok, mert se doboz, se lemez), mert lusta vagyok. -
#120548 Olasz borítós verziók vannak a Platinumshop-nál, azért olcsóbbak, mint máshol (az angol/lengyel borítós csodáknál):
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.06.21. 13:14:09 -
#120546 OK, de a fizikai példányoknál akkor is ott van a gyártási-tárolási-szállítási költség. Ezt nem lehet kikerülni, és ez megdobja az árat, ezért nincs abban semmi logika, hogy a digitális verzió drágább legyen. A kiszállított kaja hasonlat azért nem állja meg a helyét, mert ott minden ugyanúgy történik, mint az étteremben, csak még rájön a csomagolás és a szállítás.
Nyilván elsősorban én is kényelmi szempontból vásárolok digitálisan. Nem kell várni a futárra, vagy elcsattogni a boltba. Magamat ismerve egészen biztos nem adnék el játékokat, és másodkézből sem vennék, mert az még macerásabb, mint a bolti vétel. Persze, így többe kerül sokszor, ez igaz (bár az oka továbbra is kérdéses számomra.)
Ha pedig nagyon képmutató akarnék lenni, akkor még az öko-kártyát is kijátszhatnám, mivel a digitális tartalomnál legalább nem keletkezik műanyag szemét :D -
#120546 És racionálisan igazad is van. Mármint anyagilag tényleg nem éri meg. De a lustaság néha akkora úr, hogy az ember kifizeti az extrapénzt, csak ne kelljen becaplatni egy boltba. -
#120545 Persze ezt nem is vitatom, csak sokkalom ezt a fajta kényelmi díjat... -
#120543 Az már jó ár. Pláne, ha mondjuk egy Mediamarkt -os 32e forinttal veszem figyelembe. 50%! -
#120543 Kényelmi szempontból nem. Kényelmi szempontból kedvezőbb digitálisan venni, mert akkor nem kell bemenned a boltba meg visszajönnöd, csak a fotelről kattintgatsz. Az ételrendelésnél is ez van: fotelről nyomkodod a telefont.
A házhoz rendelt játék azért nem jó párja szerintem ennek, mert az ételrendeléssel ellentétben, ez nem azonnal, hanem minimum 1 nap múlva fog csak megérkezni (előrendelést nem számítva, ebbe most nem mennék bele).
Lehet nem jól fogalmaztam, de én az egész problémát a Garfield óta legfontosabb szempontból közelítettem meg: a lustaság szempontjából. Amikor a lustaság és a türelmetlenség keveredik egymással, akkor a digitális játék nyer 10-ből 10-szer. Seggeden ülve, megjelenés első percébe tudsz vele játszani. Nem kell előre tervezni, se rendelni és várni 1-2 napot. se bemenni sehová. -
#120542 Én pl. 21 ezerért veszem majd, US accountra, most jó a dollár. -
#120541 Szerintem te most fordítva érvelsz. Azaz igen, a drágábbnak a kiszállított kellene lennie. -
#120540 Ez a rendelt ételes hasonlat arra lenne jó ha a digitális olcsóbb lenne.
Fizikai játéknál ott a szállítási költség, a csomagolás, a viszonteladó, stb..... Digitálisnál ezek nincsenek. A digitális az, amikor csak beülsz enni, szóval még mindig nem értem.
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2023.06.21. 10:49:45 -
#120539 De nem kell besétálnod a boltba és aztán meg vissza. Plusz nem kell lemezt cserélgetned, ha játszani akarsz vele. A rendelt étel is drágább, mint ha csak beülnél enni. -
#120538 Ezt sose értettem.. Hogy lehet drágább mint a fizikai? Meg miért?
Azért húzzák be szerintem Kandurex mert akkor nem kell a postásra várni vagy elmenni boltba.
Megérkeztek már az első értékelések? Tűkön ülök, hogy milyen lett a játék.
SW Jedi Survivorhoz pedig segített valamelyest a patch, illetve az, hogy G-SYNC-es monitorhoz kötöttem TV helyett. Most quality módban játszok 30-cal és nem annyira zavaró mint amilyen TV-n volt a performance mode. Monitoron a performance mode bár valamivel jobban fut valóban, de a felbontás az borzalmas. Jobban észrevenni ezt közelről, 1440p-s monitorral...
A motion blurt bár utálom, ennél a játéknál érdemesebb használni úgy tűnik. Kevésbé darabos vele.
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2023.06.21. 10:47:36 -
#120537 . -
#120536 Egyébként a digis vásárlókhoz. Pl. a platinumshop 23e forint a FF XVI, ti meg behúzzátok 28e -ért?
Amúgy ott nem olcsóbbnak kellene lennie? -
#120535 Közben kijött a Jedi Survivor 6. patch, remélem javít tényleg. -
#120534 Mert nem az fps a baj, hanem a konzisztencia meg a frame spacing vagy micsoda. Digital Foundry megmagyarázta egyszer szépen. A 30 fps-t is lehet jól meg darabosan megcsinálni.
PS5 pro-t írta valaki: a helyzet az, hogy arra az 1-2 játékra szerintem nem éri meg. Nincs még elég kontent erre a generációra, hogy megérje egy köztes generáció, ezért is mondta Phil, hogy a MS nem tervez egyelőre ilyet. A ps4/xbone generáció már a megjelenésekor harmatos volt, oda nagyon kellett az erősebb vas. Itt azért elég szépen elmuzsikál a játékok többsége még.
Kb 2 év simán van még ebben, mielőtt ps5 pro kellene. Addigra meg akár már ki is várhatják a ps6-ot. -
#120533 Megy a marketing erősen:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.06.20. 15:11:36 -
#120532 Már van patch, eleve út tölti le a Store-ból/telepíti lemezről.
A review körökben már láttam róla véleményeket (de a tényleges embargó holnap jár le) - javít sokat az élményen!
Egy jó Shibuya ma:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.06.20. 15:08:55 -
#120531 Szerintem játéka válogatja hol jó a 30 FPS hol nem.
Például a játékok 90%-ánál nem zavar a 30 FPS.
De a Callisto Protocolnál meg a Ghostwire Tokyo-nál nagyon darabosnak éreztem. -
Evoluti0N #120530 Nem tudom, h mennyire volt régen divat a 60 FPS (NES és PS3 között nem volt konzolom), de a PS4 Pro/One X előtt nagyon hozzászoktak a konzol játékosok a 30 FPS-hez, de aztán a köztes konzolokon meg a mostani generációban a 60 FPS mód megmutatta a konzol játékosoknak, h milyen jó is az a 60 FPS. Szóval jah, nem csoda, h most már mindenki azt várja el. Ha maradt volna a 30, akkor senki sem sírna most miatta. Ennyi. Ilyen egyszerű a magyarázat.
Szerk: Amúgy én elviselem, de jobb lenne a 60. Ugyanakkor, ha egy játék jó, akkor nem lesz rossz, ha nincs 60, ugyanúgy 60 nem fog megmenteni egy szar játékot. :D Ahogy lentebb már írtam messzemenően a kedvenc játékom eddig idén az új Zelda, ami 900p felskálázva 1080p-re, meg 30 FPS, ami néha igazából 20.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.06.20. 14:51:44 -
#120529 Visszafele ne menjünk. Akkor jöjjön inkább a PS5 PRO.
FF16tot tuti megoldják 60ra, különben nem lett volna ez a sűrű bocsánatkérés. -
#120526 . -
#120527 Ez egyébként várható volt, ahogy haladunk a generációban előre, úgy lesznek egyre megterhelőbbek az új AAA játékok a többéves vasaknak. De ez nem baj, kevés játékkal szórakoztam olyan jól, mint megjelenés napján a Last of Us-szal PS3-on, pedig ott sokszor a 30 fps is nehezen jött össze. RDR2 is 30 fps konzolon a mai napig, mégis óriási játék volt. Uncharted 4 a nemrég kijött patch-ig szintén 30 fps volt és rendben volt.
A baj akkor van, ha maga a játék nem indokolná a sz.r teljesítményt: lásd pl. Redfall vagy Gotham Knights. -
MrAndree #120526 Pedig egyre inkább úgy fest hogy konzolon megint hozzá kell majd szokni a 30 FPShez, 60at szerintem kb egyik új játék se birja tartani már stabilan. -
#120525 Köszi ez egy jó hír. Fel is iratkozok rájuk, hátha érkezik valami. Ezt most megvárom.. A prológussal sem végeztem, de én nem azért vettem PS5töt hogy 30 FPS-sel játszak.
Valahogyan régebben nem ütközött neki ennyire a szememnek a 30 FPS. Vígan elvoltam, last of us is úgy emlékszek jól futott PS3mon.
Vajon mitől van az, hogy ennyire másképp látok már? Hozzászoktattam magam a jóhoz? Mi történt? Hiába látszik folyamatosnak a Jedi Survivor a szememnek darabos.
Eközben a FF16tot elővették, hogy kevés benne a fekete. :D -
#120524 Június 15-én közöltek egy ilyet a Twitteren (EA Star Wars), azóta nincs újabb információ.
The #StarWarsJediSurvivor team is working to deliver the next patch!
We’ll provide a deploy date soon, but in the meantime here are a few fixes that will be included:
- Bounty progression
- Crashes across all platforms
- Bug fixes and improvements
- And more!
De egyetértek, nagyon belassult a patchek érkezése, pedig közel sincs még minden rendben a játékkal... :(
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.06.20. 12:41:29 -
Evoluti0N #120523 Eléggé nagy a csend. Sőt, igazából a játék megjelenése után hivatalosan bocsánatot kértek, h milyen optimizálatlan lett a PC verzió, de a konzol verziókról nem mondtak semmit, mintha azokkal minden rendben lenne. Ha jól tudom, akkor azóta se mondtak azzal kapcsolatban semmit. -
#120522 Le a kalapom a Square Enix előtt. Ezt így kell! Nekem a Forspoken is tetszett mondjuk, de ez az FF XVI meg a hozzáállás. Le a kalappal, hajrá!
Viszont hogy ez a Jedi Survivor hogy milyen siralmasan fut.. Hát komolyan nekem élvezhetetlen ez PS5-tön. Egyszerűen nem értem ezt hogyan lehetett kiadni, meg hogy ki képes ezt quality módban játszani.
Annyi lenne az egész, hogy az RT-t kikapcsolhatóvá tegyék. Várok egy patchet szerintem mert nekem ez így nagyon elvesz az élményből. Van erről valami hír? Jön valami a közeljövőben? -
#120521 A Final Fantasy XVI fejlesztői bocsánatot kérnek az érkező patch miatt - lévén korábban azt nyilatkozták, hogy nem lesz 0day patch (hogy internet hozzáférés nélkül is teljesen játszható legyen/teljes élményt kapjon a játékos). Emiatt nincs is DLC (a pre-order esetén a pénz boost DLC semmiség ilyen szempontból), Season Pass, BattlePass, mikrotranzakció és egyéb baromságok. Nincs kvázi kivágott tartalom a játékból.
300MB körüli patch-ről van szó (nagyon elenyésző), enélkül is teljes játékot kapunk a lemezen, csupán az FPS dropokon javít.
Ők egy kicsi patch miatt nem győznek bocsánatot kérni a játékosoktól - amivel igyekeznek javítani a játékélményt - más fejlesztők pedig a félkész/befejezetlen játékuk kiadása miatt esedeznek a játékosok kegyeiért (Forspoken, Jedi Survivor, Cyberpunk 2077, The Lord of the Rings: Gollum, The Last of Us Part 1 PC Port, stb.) Van különbség. :D
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2023.06.19. 14:44:14 -
#120520 Azokat el kell adni, nem tárolgatni :D -
#120519 Köszönöm a válaszokat! :)
Én is majd digitálisban veszem meg, de majd csak ha hazaértem a nyaralásból. Addig nem veszem meg, mert úgysem tudok játszani vele - lévén a PS5 otthon maradt. :D -
#120518 1-2 héttel a megjelnés után lemezesen használtpiacról. :D -
#120516 Sehogy :D -
#120516 Egyelőre nem veszem meg, majd később, ha meguntam a Diablo 4-et vagy a Rogue Trader bétát. De akkor szinte biztosan digitálisan, mert lusta vagyok elmenni egy boltig és ha megvan az elhatározás, akkor rendelésre és házhozszállításra meg türelmetlen vagyok várni. -
Evoluti0N #120513 Digitális. Lemezes PS5-öm van, főleg a lemezes PS4 játékaim miatt, de már szinte semmit sem veszek lemezesen. Úgysem adom el őket.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.06.19. 12:01:24 -
#120514 Lemez. Végigjátszás (netán platina) után pedig eladás -
MrAndree #120513 Digitális. Nem szeretek már lemezeket tárolgatni. -
#120512 csak a lemez -
#120511 Digit, mivel olyan a PS5-öm is. Semmit sem veszek már lemezesen jó ideje.