PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De konkrétan miért került annyiba? vagy mi a specifikációi... és ps4-en milyen kijelzőn játszol?

Szóval valaki tudna segíteni akkor ezügyben? <#dumcsi>
Moby
Mert jól néz ki, és valamiféle prémiumérzést sugall a kinézetével(pedig egy moslék minden porcikája, mindegy...). Ésmivel elég sokat tárgyalok az irodámban is, figyelek az ilyen külsőségekre. Majd nézek valami jobbat, ami jól is néz ki.

Adversus solem ne loquitor

Kicsit mosott lett, de nem az a lényeg, amelyik fickó bemutat, na annak a bőrszínei nem voltak annyira okésak.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ja, na ezt a képet meg egy LG-ről lőttem, ugyanúgy 23" IPS tv/monitor - Fifa14 (vagy 15) PC - szerintem odaver azért ahhoz képest, nem értem az Ozáis srácot se, h nem lehet jó a képe ettől egy lg tv/monitor kombónak. Szerintem meg az LG árba saját magának az ellensége volt ezzel a monitorral - értéket tekintve.

Moby
Értenek hozzá, és ők tudják is minek. A felhasználók nem tudják, ált. hogy minek. Egyfajta szent grál, vagy minőségi mutatót látnak bele. A kalibrálás összes haszna pusztán annyi, hogy az elérhető legközeleb lesz a monitorod által megjelenített kép a kiadott jelhez viszonyítva. Semmi, de az égvilágon semmi mást nem tesz. És itt a lényeg az elérhetőn van, namerthogy az lcd panelek legteteje is a valóságnak az egy tízezrelékét se tudja visszaadni, de azt legalább kb okésan. Ami nagyjából arra jó, hogy ha fosotoppolsz, akkor a kiadott meló nagyjából úgy fog kinézni a nyomtatásban, ahogy kinézett a monitorodon, és itt vége is van az összes előnynek, merhogy mink a nagyjábóli teljes valóságot (vagy azt is inkább eltúlozva) szeretjük/szeretnén viszontlátni, azt meg a legcsekélyebb mértékben sem tudják a megjelenítők, ezért széjjel kell hazudni a k.istent is. Azt is jó tudni, hogy amint hozzáértél akárcsak a brightnesshez is, széjjel is kúrtad vele a kalibrációt.

Frissítettem a routert de a hiba még mindig fent áll, mi más lehet még megoldás?
😄DDDD Ja a Dellek is elég népszerűek, nem kellett a válaszideje miatt, pedig még azzal se lett volna nagy különbség. És milyen az a 160k-s dell monior, ha már kiadtál érte annyi pénzt, meg mire kellett, minek?😄

😊 Egy kis cikk: http://oaziscomputer.hu/monitorkalibralas
Én úgy vettem le eléggé értenek hozzá, gyorsak, korrektek.

Amúgy akkor mi lenne a kalibráció szerinted?😄 A miért is benne van a leírásban: ) de az érdekelne hogy szerinted mit takar valójában.

Moby
Mivel jól láthatóan összehasonlítási alapod senincs, így ebszolájte érthető, hogy panaszid sincs rá 😊

/ezt a szarabb ips-t sem értem. 50K-s monitornál még van olyan, hogy szarabb? Valahol ez az ips panelek legalja.Nekem egy 160K-s dellem van, de az is akkora moslékszar, hogy arra szavak nincsenek. Persze itt is a mihez képest a kérdés. 50-ért inkább néznék valami xVA monitort. De neked itt most nem ez a gondod.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.06.07. 18:05:57

Moby
>A kalibrálásnál, főleg az alapnál a színeket állítják be, aztán van mikor hardveresen is megtudják csinálni, de az függ a monitortól is. Ja és műszerrel mérik be az ADOTT monitorhoz a legmegfelelőbb beállításokat. A szabványok szerint. Ezzel nincs is baj.

Nem, nem és nem 😊 De a fontosabb kérdés, a minek? miért? mire?

Hallod, tévedésben vagy, mert a feketére semmi panaszom nem lehet. Ez lehet megint egy tévhit lesz. Vagy a szarabb ipseknél ami van (30 körül) ott lehet olyan. De itt olyanra húzom a feketét, mint a monitor kávája vazze😄 (teljes, matt)
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 17:59:10

Azért nem a belépő szint : d ami fentebb van árba az már sok 8ms-os vagy 2k-4k felbontású meg inkább grafikai szarságokra van szeirntem. Vagy fölsleges monitorba 100, 130 ezres Benq meg ilyen faszságos gamer monitorok 1ms-kel.

A kalibrálásnál, főleg az alapnál a színeket állítják be, aztán van mikor hardveresen is megtudják csinálni, de az függ a monitortól is. Ja és műszerrel mérik be az ADOTT monitorhoz a legmegfelelőbb beállításokat. A szabványok szerint. Ezzel nincs is baj.

De mi a kurva annyáért nem tudja ezt megcsinálni az Asus akkor, ha az LG megtudja, vagy még szerintem a Samsung is. Ja és az IPS panel az LG-től van (vagyis a panelt az gyártja)
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 17:57:02

Moby
A fos feketére 😄

50k-s monitortol nem tudom miert varsz csodat, azaz tokeletes kepet. ez alja, belepö kategoria.
mert IPS? mi az az IPS (nem megvalaszolando kerdes!) ? az mire garancia?
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2015.06.07. 17:51:38

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

darkSectorxxx
Most tudnál képet készíteni a monitorrol?

Nézd meg ezt is:
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.06.07. 17:53:16

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Moby
>mert ez már egy szakterüle
Az egy műszeres mérés, amit mostanra agyonmisztifikáltok 😊Az emberek nagyrésze okádik egy kalibrált monitor képétől, annyira hozzá vannak szokva a színes-szagos világhoz. Ráadásul szükségük sincs rá. Releváns a kérdés: tudjátok mit jelent, és itt mindenki ugyanaz érti a "kalibrált" monitor alatt? Én nemhiszem. Egyiket sem.

darkSectorxxx
Az utalás arra ment hogy én értem te mit akartál, de nem fontos ennyire burkolt lenni és ironikus, és ha azt mondod te is ugyanazt írtad mint én, akkor nem nem ugyanazt, max ugyanarra gondoltál közben. 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Lassan már bele dilizek 😄 annyira próbáltam. Amúgy sokat nem tudsz... lófasz ez a Asus (szépnek szép, meg látszik h nem volna ez szar, és a VOLNA a kulcsszó) van neki ez a Vivid pixel technológiája. Az 0-n mosodt a kép egyes elemei, 25-nél ok, aztán 50, 75, 100 25-ssével tudod álítani, 100-n kb sose ovlt még jó mert akkor már túl éles.
Na de ez is ámítás, mert más monitorba nem kell ilyen... most ha leveszem ezt 0-ra akkor mintha 2 pixelt egybe venne és mosottabb lesz a kép. -.-
Fényerő, kontraszt, meg a módok meg beletudsz nyúlni az R, G, B színekbe (az mind 100-n van alapból) de ahhoz meg nem értek.

Moby
ROFLSADKJHASJHGHASGDGHFASDgdghasjghfskahghjghkvbnmynbvxm

Kész. A hét kommentje. 😄DDDDDD
Kéne valami realtime fordító ami a humanoidról fordít darksectorra és viszont 😄

Ja tegnap képes voltam átvinni ismihez, azt rácsaptuk két pc-re is, egyiknél HDMI-vel ment. Szép volt rajta a Witcher az addig ok, meg a Mortal X se volt gyenge... de pl Far Cry 4-be és nem ghosting volt, hanem nem tudom mi, de toltam a Quaddal ezerrel azt kristályozott, tán Blooming ? olt nagyon a fa, meg a néhány szín és átmenet nekem fos. meg a kalibrálás (kéne lehet) mert ez már egy szakterület (és sajnos valóban) hogy menjen az a picsába. Negatívuma a gombkezelés am onitoron, de normális esetben nem is kéne állítgatni.

Játékmód fasza, de hát na. Ismerős LG IPS monitorja, 65k-s már kapni se lehet, 2 évers de olyan képet ver geci hogy beszarás. A bolt szerint meg hiszik h jobb kép lenne a tv/monitoron. Ja és az LG-k gyárilag kalibráltak.
Ezen a Monitoron gecc a Win7 tájképeinél egyből észrevettem a különbséget. Mondom mi a fasz. És direkt nem akartam tv-s monitort, mert minek, egyelőre elég lett volna ez és majd később vettem volna vagy 120-ért tv-t aztán csá.

darkSectorxxx
Jah az még türhető. 😊
Enyimben is van asszem, hacsak nem hagytam el azóta. 😄

darkSectorxxx
Asus az pedig nem noname.
Biztos hogy jól van beállítva a monitorod?
színek, élesség meg hasonló? vagy hagytad ahogy megvetted?

roolandsan
Na csináltam egy képet, erre gondoltam (BB vs FFXIII vs MGS):

V has come to!

darkSectorxxx
Valami screenshotot.
Én meg fényképet kértem, nem egyről beszélünk.

Asus VX239H pixelgari, szállítás ~50k - nagyon tettszene egyébként, csak mégse... és az üzlet kimondottan monitorokkal foglalkozik elsösorban, szerintük is jó monitor (nem piár duma volt) meg rájuk nem lehetett panasz.

Moby
Milyen monitor ez?

mennyit fizettel erte es mi pontos modell?

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Az a baj hogy a telefon feljavítja😄 Na igen... egyébként valamelyest ígyis kellett volna látszódnia. Tiszta vicc, hogy a telefonnak jobb képe van mint ennek a fosnak és pedig mindenki dícséri meg h milyen jó monitor... meg a faszt

<#nevetes2>

Moby
Te...szerinted én mit kérdeztem tőle? LOL

darkSectorxxx
Ebben az esetben amíg nem fényképezi le a kijelzőt addig tökmindegy. 😊

darkSectorxxx
Azt vágod ugye hogy egy képet ha belinkelsz attól még azt senki nem látja úgy ahogy a te monitrod a szemed elé tárja? 😊

Mi ezt normálisan fogjuk látni, hiszen a nyers képet a mi monitorunkon látjuk.

Max úgy tudod megoldani, hogy a kijelződet lefényképezed a lehető legjob minőségben és azt linkeled. 😊

Moby
Nyugtass meg, hogy nem egy screenshotot tettél be <#banplz>

Na jó mi a faszom ez már megint, ne vegyetek IPS kijelzőt soha, kétlem hogy a játék lenne ilyen. :/ Ennyire jók a színek... aha, ott tartok hogy visszaadom a boltba 😞

Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 17:11:14

Soldiers
Srácok a Witcherben héten megjelent a kettő DLC?? mert nekem PS4-re nem jelezte

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

darkSectorxxx
Na jó abban is, X2-nek nem is emlékszem van-e pedig bent van a vitrinemben a játék dobozosan. 😊
Hát szép lassan elhagyták, nem tudom mennyire költség, főleg színesben , de biztos spórlnak ezzel is jócskán.

roolandsan
FFXIII-nál pl egész hasznos volt, ott is jó vaskos füzetet adtak mellé.
Nem tudom, nekem így olyan gagyi, nincs a dobozban "anyag".

V has come to!

darkSectorxxx
Mármint milyen?
Könyvek szerintem ott sem voltak, nekem vannak ps3játékaim, max kis lapok vannak, más nincs, online kód vagy reklámok stb.

X360-ra a Castlevania-ban volt arra emlékszem.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.06.07. 16:42:23

roolandsan
Én még csak pár hete szálltam be a PS4 bizniszbe, PS3-nál nem nagyon volt ilyen.

V has come to!

darkSectorxxx
Mit is kéne adniuk a füzetben, a játékok annyira szájbaráósak manapság. 😊

Amúgy a PS1-nél emlékszem még nem kis füzet volt hanem "könyv" annyira vastag volt.
A végefelé 4-6 oldalas kis papírok voltak és igen manapság szinte már semmi.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.06.07. 16:32:22

Totti5
Új?! dehogy új. Sok éve így van.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

TDC Geronimo
új? évek óta így van. Van pár ritka kivétel. Witcher pl most, evolvehoz is volt, de manapság már nem jár.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Totti5
Haláli, ahogy a káromkodások is 😄

roolandsan
Amúgy ez valami új divat hogy a dobozos játékokhoz nem jár "kis füzet"?

V has come to!

TDC Geronimo
Kedves emberek vannak itt is <#idiota>

Totti5
Dúrva hangulatos a helyszín. Tavak, víz, körben hó födte hegyek, hóesés! Érezni az egészen hogy hűvösebb a hely, teljesen más az atmoszféra. Akik ríttak hogy azért fúj a szél W3ban mert mutatni kell a növények mozgását, megnyugodhatnak, ez nem egy szeles vidék, mondhatni alig lengedeznek a levelek. Ebben is teljesen más.

TDC Geronimo
Skelligeben egy mellékküldetés sorozat végére éppen most értem. Ez is volt cirka 4-5 órás...

darkSectorxxx
Énis annak a méretét néztem először. 😄

Tatyla
A párbeszédeket kellett volna kétszer akkorára növelni...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

darkSectorxxx
Hát neked akinek minden játék irányítása egyforma nehéz ilyeneket mesélni.
Egyértelmű hogy nem érted miről beszélek, nem a te hibád.