PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

darkSectorxxx
Ja jó a hdrip. 😄

viccet félretéve ja szép képe van csak kevés film amivel ki tudom használni.
Filmeknél már csak 1 baj van hogy van 2 baszott fekete csik benne.

Játék jó, csak ugy a játékoknál nem a színekkel van manapság még mindig a gond.
A TV jó de nem segít a grafikán. 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.06.07. 19:58:35

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Nem lehet rossz ez a Sony tv : ) Gondolom élmény rajta film, minden.

darkSectorxxx
Nem értem miért kérdéses a téma.
Tudomásom szerint az input lag az irányításban érezhető, hogy milyen gyorsan reagál a játék.
Ha meg FPS akkor maga a játék folyamatosságán veszed észre, egyiket látod a másikat meg érzed.

Most ez nem kérdés hogy a kettő közül melyik, ha végiggondolod.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

En is igy gondolom, hogy abszolut baromsag, de a ph teszt nem rossz otlet, lehet meg is nezetem 😉
Halkan jegyzem meg annak az észlénynek hogy ha a tv miatt látnád így a játékot akkor a rögzített videónak még jónak kéne lenni...😄
Ez olyan mint amikor screenshot alapján szakértenek monitor képet...<#idiota>
Egyébként ha a tv mindenféle képjavító technója miatt input lag lenne azt éreznéd a kontrollerrel, valamint ha kikapcsolod a képjavító techeket javítana a dolgon.... Egyik ismerősöm szipiszupi full kategóriás samsund ledes csodáján például hála és köszönet a mindenféle csudás képjavító technek, rendesen input lag van konzolon....Minden techet kikapcsolva javul a helyzet,de még mindig nem olyan tökély mint az ősrégi noname lcd-jén amiben semmiféle tech nincs....😊

Abban a két videóban a játék rendesen szaggat 20 körüli fps-el (vagy még kevesebbel).....
darkSectorxxx
Nekem a monitoron:

200 - 248 (éppenhogy!)
255 - 1-esig, de az 1-es nagyon haloványan körvonalazódik.

TV-n:

200 - 253-ig
255 - 1-ig, és az 1-es is nagyon kitűnik a fekete körítésből (vagyis nem halványan látszik, hanem erőteljes az eltérés)

Moby
Nincs olyan, hogy legjobb. Mind kompromisszumos rohadtul, csak máshol fizetsz. Telefonba például tökéletes az ips.

Adversus solem ne loquitor

darkSectorxxx
A tesztképre írod ezt?
Hát csak érdekességképpen.
Monitorom HKC nemtudommi, a TV-m most Sony KDL42W705B.

Nem tudom, a régi LG 720-as tv-men a fekete fakó volt, a monitoromon a fekete szerintem jó, ellenben a fehérnek köze sincs a fehérhez, de a tv-n a fehér ha nem is hófehér, de télleg fehérnek látszik.

Pedig azt terjesztik hogy annak a legjobb a képe (és az is akkor is 😄) csak először a szar fekete és a nagy válaszidő miatt még nem volt annyira jó, de hogy az veri az lcd, tn, led, meg mindenféle paneleket a képminőséget tekintve.
És persze ha 20-30 helyen ezt látja, olvassa az ember mindig, akkor nyilván elhiszi. Ismerős LG IPS-ére meg egy rossz szavam nem lehet. Jó neki. - Meg a Cinema Screen meg ezek, biztos megdobják. Asus meg ad hozzá ilyen fos, jelentéktelen featureöket.

Moby
> hogy ez bizony a tvm input lagja miatt lehet

<#wilting><#falbav>
/hát vagy az, vagy a vizeleted PH értéke nem oké. Holnap hétfő, szaladj be a legközelebbi laborba. Az eredmény ismeretében már többet lehet mondani.

Az első sorból nálam balról a 3. már látszik (252) a 2. sor mind A fekete 1-10ig semmi: d majd a 15 és a 255 közt látszik megint .d
Szóval a fekete 2 sorból 1,5 sor nem látszik a fehérből meg 1,5 sor látszik 😄

Moby
Játékra én is inkább VA panelt vennék. Sőt, bármire inkább azt vennék.

Én meg nemtudok linkelni mert valami zseni kitalálta hogy 30 napig nem lehet....De a linket kirakni azt igen...Sg színvonal! <#eljen>

Azt hogy az IPS kép egyszerűen szarabb,és szürkés,sötétben jól láthatóan. A gyengébb feketéből adódóan fakó.

Utoljára szerkesztette: Nikknev, 2015.06.07. 19:25:42
Értem, köszi. : ) Ezt a képet miből indítottad vagy ez hülye kérdés?:d És milyen a tv-d?

Nikknev: nem bírom megnézni a képeket, mert nálam nincs szövegkijelölés itt?😮

Szerk.: sikerült, kilehet jelölni, csak nem látod a kijelölő kék hátteret a karakterek mögött. Na és mit (vagy hogy) kell nézni ezen a két képen?:d
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 19:24:15

W3rol masik forumban is megy a panasz ugye a frissitesekre, meg hogy javul-e a frame stb... aztan panaszkodtunk paran Novigradra es irta egy szemely aki nem lat lassulast, hogy na o azt megnezne. Linkeltem a lenti videokat amiket feltettem, es jott a valasz, hogy ez bizony a tvm input lagja miatt lehet. Na ez szerintem hulyeseg, ilyen jateknal pont nem jelenthet problemat szerintem a kicsit nagyobb input lag. Semmi jatek nem csinal ilyeneket amikkel jatszom, de ez igen. Szerintetek? Lehet itt is jelen van aki irta, akkor bocs, csak szerintem f@szsag az input lag miatti fps csokkenes... szimplan fos az egesz.

https://www.youtube.com/watch?v=Hd1H8U6a6uc
https://www.youtube.com/watch?v=Mt-L439xil8
Utoljára szerkesztette: pike011, 2015.06.07. 19:23:11
darkSectorxxx
Igazából a régi 720p-s tv-n is a játék jobb volt mint monitoron , annyi hogy a felbontás kisebb volt. 😊
Még ha monitorokon a válaszidő jobb is.

darkSectorxxx
Innen is köszönöm annak az illetőnek. 😄

Moby
Najó, de veled magasan kvalifikált szakemberek megvetettek egy elég jó tévét. Így azért nem nehéz, ez nem áll mindenki rendelkezésére <#banplz>

darkSectorxxx
Nézd meg pl ezt a képet:

Nálam TV-n sokka több látszik mint monitoron.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Moby
Hát a tplink az soha nem jó, de legalább olcsó, jó sokat vesznek belőle, így van hozzájuk minden 😊

Az attól függ milyen tv. Plazmához képest nemigen szebb a monitor képe sem színben sem semmiben de még csak nem is gyorsabb....
Aki váltott tévéről az feltehetőleg lcd-ről váltott ami valóban sokszor lassab főleg amikor tele vannak szarva mindenféle képgyorsító techel ami másra nem jó játékban csak input lag gyártásra....

Az istenités sosem jó,célszerű mindig szétnézni fórumokon arról hogy mit ajánlanak adott használat mellett. Milyen panelt.
Az IPS-nek jó a betekintési szöge és élénkek a színei. És ennyi. A VA paneles monitorok régen baromi lassúak voltam,mostanra elterjedtem a 3-5ms-os VA panelesek, a betekintési szög esetleg gyengébb, a színek sem rikítanak irreálisan,viszont a feketéje és ebből adódó színmélysége messze köröket ver az IPS vonalra.... Akármelyik fórumra beírod hogy jtáékra filmezésre kell IPS vagy VA, 10-ből 9 VA-t fog mondani. A maradék 1 pedig agybajos.

Vajon melyik az ips és melyik a VA?😊

http://img23.imageshack.us/img23/5311/img20120422182423.jpg
http://i1093.photobucket.com/albums/i432/240hzTeslaStorm/inputlag067.jpg

Egyébként ahogy írták ne szarakodj a ph-s és egyéb programos és egyebes kalibrációkkal. Én is ezt tettem és a végeredmény mindig szar lett....😄
Vagy, nézegesd a monitorod tesztjét (ne ph-n) külföldi oldalakon, az érdemesebb monitorokat a normálisabb ldalak mindig kalibrációval együtt tesztelik és a kalibrációs beállításokat ki szokták írni. Keress egy ilyen tesztet és azokra a beállításokra lődd be a monitort.
Mindenesetre IPS-től csodát tetszik nem tetszik ne várj. Főként ha sötétben játszol....
Utoljára szerkesztette: Nikknev, 2015.06.07. 19:15:22
darkSectorxxx
Hát nekem a TV-n jobban bevált, most a játék.
Nem tudom, főleg az előbb is mint írtam a monitort hiába állítom nem tudom elérni azt amit a tv-n.

Ezt tv-re tettem ki, balra a tiéd, jobbra meg a forumból az erdeti, szerintem nincs baj nálad a megjelenítéssel, mármint színek terén, élesség az más tészta.

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.06.07. 19:10:13

Már annyit próbálkoztma, hogy az agyamra ment és a depresszió kerülgetett😄 De majd elválik mi lesz hogy lesz még.

Moby
Szerintem leírtam. Most vagy lecseréled valamire. Azért az nem természetes, hogy gyárilag ennyire szar, alapvetően a fos gyári firmwarekkel is elketyegnek ezek a filléres soho ruterek így-úgy. Vagy fogod a mostanid (vagy valamit ami akad a háznál) megnézed a ddwrt adatbázisában, hogy elérhetőe.e hozzá image, és belesütöd. Mármint ha nem kapsz frászt némi routerkonfigolástól. Szal ha nincsenek minimális hálózati ismereteid, maradj inkább a háztartási útvonalon, és vegyél valami linksys-t, az még egy fokkal normálisabb szar mint a többi szar.

Másik routerrel próbáld ki. A Tp-link nem mindig jó, értem ezalatt hogy valakinek beválik, másnak meg nem. (Szerintem)
Persze valszeg meglehetne csinálni, de a routerba kellene turkálni valamit, látatlanba így nem tudom.
Esetleg kérj meg valakit aki jobban ért hozzá itt hogy Teamvieweren nézzen bele. (távoli segítség)

Na ilyet én is tapasztalok. Nem minden szín jó: ( Szeret sárgázni bőrtónust, meg a sötétebb barnát befeketézni, meg meg a narancssárga se olyan erős)
A vicc az egészbe az, hogy pedig azt mondják, olvashatod kb mindenhol hogy monitoron szebb a játék, jobb a kép meg ilyenek. Meg gyorsabb is... és hogy volt aki tv-ről váltott monitorra először próbaképp, aztán meg megragadt azon.
Erre az Asus-ra is ment az istenítés. keress rá Asus vx239h amazon - elég sok komment van, pár dili még azt is írja hogy húú annyira jó pár hónap után vett még egyet belőle meg ilyenek.

Csak valahogy siekresen belenyomták a köztudatba hogy TN paneles már nem olyan jó: d erről az Amharol nem hallottam soha, de TN-re alapul ha jól láttam.

Na itt van, ilyen most a fekete kb. - IPS Glowing nem tapasztaltam, és a betekintési szög is jó és akkor gyorsan elmondtam ami jó eddig nekem az IPS-be (aztán később lehet rájövök a többire😄) - ja IPS-t a betekintési szöggel reklámozzák sokszor, holott szerintem kurvára lényegtelen a legtöbb esetben)

Szóval mi lehet a megoldás? 😞
darkSectorxxx
fent a bannernél a kitiltást szó monitoromon bordó inkább míg a tv-n piros.

Moby
Jó hosszan jutottunk el ide, de amit mondani akartam, és indirekten már leírtam: fejeltsd el a kalibrációt, és minden ph-s őrültséget. Szánj rá pár órát, és állítsd be olyanra a monitorod, amitől JÓL ÉRZED MAGAD. És ezen kívül nem kell, hogy egyetlen vezérlő elved legyen, mert te ezen nem fotókat fogsz szerkeszteni dokumentartista stílusban, vagy videót fényelsz. Videójátékra kell, amik alapból egy torzított valóságot mutatnak szándékosan. Az egyetlen cél, hogy ezt magadnak olyan módon add oda, hogy benne legyen a wow faktor. Bátran.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.06.07. 18:59:02

darkSectorxxx
Élőben a monitoron kevesebb dolog látszik, és nem a fényerő miatt, hanem amúgy, hiába állítok bármit, a monitoron pl a szemben lévő faszi hasánál látszik a ruha mintája, monitoron meg sötét az egész....
De amúgy nem lényeges a különbség.
Nehéz összemérni lévén hogy a tv-m kb 2x akkora.

Addig erős amíg nem raksz mellé egy amva paneles monitort vagy egy plazmát. IPS-t akárhova szépítjük feketében harmatgyenge.

Nem véletlen ha egy akármilyen szakmai fórumra beírod az elképzeléseid amiben szerepel a játék és a filmnézés akkor jóval az IPS elé helyezik VA (Amva-Ahva,Amva+,S-Pva, stb) paneleseket....
Utoljára szerkesztette: Nikknev, 2015.06.07. 18:56:50
Én azt a szürke filtert/fátyolt nem feketénél láttam, hanem Game mód vagy meleyik másik módban. Ahhoz nem volt köze a feketének. Ezen erős a fekete, nem szürkés meg ilyenek.
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 18:48:19

Kössz, hasonló nálad is úgylátom. Sőt még lehet monitoron jobb, mert a tv-n több a saturation (legalábbis így jön le, de lehet csak a telefon miatt)

Totti5
Nem akarok belefolyni a dolgokba, de fos képet csinálni kijelzőről az igazából mit mutat? a hulladék a képen kívül?!
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.06.07. 18:46:19

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Nincs semmiféle tévhit. Amva vagy hasonló paneles monitort kell venni és akkor lesz elégedettség az IPS feketéje valóban fos,inkább szürke mintsem fekete. A Witchernél és a sötét tónusú játékoknál baromira kijön mert ahol sötétnek kéne lenni ott szürke minden, és az egész képnek olyan hatást kölcsönöz mintha valami világosított szürke filter lenne rajta.

Ips <#levele>
😄 <#eljen> Ebbe lehet van valami 😊 - Bár lcd tv-kkel eddig nem volt bajom, de ami monitor fronton van az borzalmas.
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 18:48:41

darkSectorxxx
Nekem a telefonommal nem a legszebb de

(monitornál a lemenő nap sugarai bezavartak. 😄)

TV-m:

Monitorom:

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.06.07. 18:43:40

Moby
A tplink egy retek 😊 viszont elég sokhoz van ddwrt image.

<#hehe><#pias>

Hát kikapcsoltam ps4-en azt a remote play dolgot, lan kábellel van összekötve és automata beállitásokon van a ps4. Router is ugyanúgy default. Vajon mi lehet a gond?

Moby: Éppen az, hogy ez egy tplink router...
Moby
A valóság: a kalibráció= a megjelenítő fizikai korlátai figyelembe véve az elérhető legszínhelyesebb beállítás az adott megjelenítőre.
A tökéletest meg lent felejtettük valahol a kidobásra szánt crt monitorok kupacában.

Moby
Nem aztmondtam, hogy elmegy. Aztmondtam szétkúrod. Ahogy elállítod a brightnesst(vagy bármit), mindaz amit addig mértél, abban a a pillanatban nem igaz többé.

Ph: ha minden cikk után, ami valami bődülete ökörség azon az oldalon, kapnék egy százast, már milliárdos lennék 😄 Az emberi szemhez gyakorlatilag tökéletesre...egy megejelnítőt, ami a technológiánál fogva a büdös életben nem lesz nagyobb kontrasztra képes, mint mondjuk 1:3000...LOL. Igen.Gyakorlatilag tökéletes 😄 Mint Abu cikkei. Van benne sok igazság, csak a lényegi ponton olyan mértékű dezinformáció, hogy beszarsz 😊

Értem.

Egyébként pont a fehéregyensúly és egy pár színátmenettel lehet gond a monitoron szerintem. Tegnap egy Lucture nevü progit felrakva végigmentem rajta, pár dolgot nem értettem így nem lett tökéletes, viszont marhajó lett, kivéve hogy nagyon erős volt a fehér és hiába csökkentettem a fényerőt is. úgyhogy visszacsináltam mindent.

Moby
Amúgy az a kép amin rugozól tényleg ilyen kikúrt természetellenes, ahogy elég sokszor az a bevilágítás a witcherben(de jól áll neki),

Btw kalibráció... nem törlődik, hanem vagy a vga driverba/helyesebben a windows ICC fáljába töltik bele, szal kreálnak egy profilt - de ez csak a szoftveres kalibráció ami persze elveszhet - de elméletileg attól még nem megy el hogy ha te finom hangolod a fényerőt mondjuk.

Prohardver - "Isual: A kalibráció során a monitort gyakorlatilag tökéletesen (emberi szemhez mérten legalábbis messze) színhelyesre állítják be, a fehéregyensúllyal együtt, beállítják ezen túlmenően a megfelelő színhőmérsékletet (6500K) és gammát (2.2), s a monitor fényerejét is a nappali felhasználásra általánosan ajánlott 120(-140)cd/m2-es intenzitásra."

Szal csak van értelme. De nekem akkor is gyárilag jöjjön úgy le, hogy ilyenekre ne legyen panasz (és ne a felhasználónak kelljen kínlódni vele. - Szerencsékre TV-knél másabb a helyzet. Nyilván ott nem hagyhatják az ilyeneket ki (és ott max csak a szervíz menüből tudod elbas*ni a beállításokat) - mert tv-nél ha ilyen lenne a helyzet, a fél világ fel lenne háborodva. TV-ből úgyis többet eladnak, monitornál meg nem vesződnek a klaibrációval, vlaahogy így vannak vele szerintem.
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2015.06.07. 18:33:55

Moby
A típusát sem tudom fejből. Mittudomén mi került ennyibe..."prémiumkategória". PS4-en egy fos lg tévén játszok, amit gyűlölök ez a retekgeci webos miatt, de a képe annyira már nem szar, miután egy délutánt tornáztam a beállításokon. De nem egy sony na 😊

darkSectorxxx
Amikor a monitort kifényképezed úgy értettem hogy az egész monitort, messzebbről.

Most így nem tudom pontosan, de vagy szar a router (vagy ott kell configolni valamit) vagy ha megoldható érdemesebb lenne patch kábellel tolnod. Esetleg megnézni egy másik routerral. Ha ps-en jól bevan állítva ahogy itt mondták, akkor azon már nincs mit tenni szerintem. Ergo a problem csak router oldali "lehet"

Moby
Vegyél valami olcsószar tplinket amiért nem fáj a szíved a gari miatt, süssél bele ddwrt-t(vagy olyat, amibe belemegy vargalex-é), és boldog leszel egy életre 😄