121274
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Evoluti0N #113950 Emlékszem arra. Az volt az első játékom PS3-ra. Valamint a PS3 volt az első konzolom a NES után és ezért nem voltam tisztában vele, h a mi a helyzet. Szóval, amikor elkezdtem játszani és szaggatott, mint az atom, először azt hittem, h hibás PS3-at kaptam. :D -
#113949 Rockstar meglépte ugyanezt gta v-nel, kihoztak ps3-ra, majd egy év mulva a következo gen-re. Igaz a frame-mel ott is voltak gondok, de jatszhato allapotban volt. -
#113948 A jelenlegi helyzet senkinek sem jó. Az egyetlen, amivel javítani lehet rajta, ha dolgoznak rajta. A kétnaponta hotfix csak egy példa volt. Hetente hotfix, bármi. Tonképp most is ez megy. -
MrAndree #113947 Lehet, de közben meg előtte napokig ordítva verték a népek az asztalt, hogy vissza a pénzt azonnal, velük közlöd, hogy februárig ilyen marad és kész, nem tudom mennyivel lett volna jobb. Kétnaponta hotfix az nem hiszem hogy megoldható lenne, ahhoz valószínűleg agyon kéne dolgoztatni ünnepek alatt is az amúgy is agyondolgoztatott, és a hírek szerint rettentő dühös fejlesztőket. -
#113946 Ami szerintem itt igazán hibás döntés volt, az ez a mindenkinek beígért refund. Ezzel teljesen elbizonytalanítottak mindenkit. Nem azt ismerték be, hogy hibáztak, hanem annak adtak teret, hogy nem fognak tudni kijönni belőle jól. Játékosként nagyon tudom támogatni, de nem egyszeri akcióként, hanem általános eljárásként. Ha általános eljárásként alkalmazható lenne mindenhol(sony...), és a CDPR most ahelyett, hogy ilyen áldozatot hozott azt nyomta volna, hogy nagyon szorosan ráálnak, és kétnaponta hotfix, szerintem sokkal jobb lenne a reputációjuk, és sokan inkább kivárnának. Ez csak bizonytalanságot szült, a bizonytalanság menekülést. Ez hülyeség volt. -
MrAndree #113945 Pedig közöm nincs a fanboysághoz, kiöregedtem belőle már vagy 10 éve. Csak az 10 vs 300 ezer érvelést nem értettem. Megjegyzem nekem is vannak PCs ismerőseim, ők meg imádták. Szerintem csak szimplán egy jó játék. PCn. Előző generációs konzlokon elég minősíthetetlen. -
#113944 Azt nem tudom, de amit te is nyomsz mindenhol, az bőven az :D
/én nem azoktól akarom "elvitatni" a dolgot, akinek ez megfelel. De még az itteni pécés közösségben is hát mondjuk úgy, megosztó a játék megítélése. Egyébként a részvényeikre hasonló csapást mért volna egy olyan bejelentés is, hogy csak pécére jelenik meg, szóval kintebb ezzel sem lennének most a vízből.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.12.26. 22:18:58 -
MrAndree #113943 Akkor a 300 ezer steames "mostly positive" az mind fanboyism, de a 10 ismerősöd az a valóság? :D
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.26. 22:12:45 -
#113942 Persze, hogy nem. Inkább egyenlő a tulajdonosok vagyonával. Szóval igen sokat buktak és feje lesz véve ezért valakinek. Mert bizony a részvények árfolyama az pénz, nem csak egy szám.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.12.26. 22:10:37 -
#113941 Szerintem az opciók között, amivel ki lehett volna jól ebből ott volt az is, hogy elkészíteni normálisan. Mindenre. Jó minőségben. Ezt a sztori, ezzel a világgal bőven el lehett volna készíteni bármire, és akkorát csapott volna, mint a villamos. Nincs ebben az égvilágon semmi olyan, ami űrhajóra kényszerítené. Csak akkor, ha valaki ezt mindenáron szeretné. Hát ők ezek szerint mindenáron szerették volna. Sikerült. -
#113940 Hát akkor ők nincsenek :D Ez a tipik fanboyism. Ez a nem veszünk tudomást a létező dolgokról, és akkor azzal mindent is lehet bizonyítani :D Meg ez a mi lett volna ha...
Semmi nem lett volna ha. Ez lett. Azért lett ez, mert ezt bírták összehozni. Nem a gépek tehettek róla, nem a vásárlók, nem a csillagok állása, nem a covid, nem 2013, nem 2020, hanem a CDPR. Kizárólag. Lehet a miérteken lamentálni, de ez nem menti már meg ezt a címet.
-
Evoluti0N #113939 Sztem az, h a Steamen az emberek 78%-ának tetszik a játék, majdnem 300k értékeléssel kicsit reprezentívebb, mint a te 10 ismerősöd. -
#113938 "Ha olyan állapotban jelent volna meg mindenre, mint amilyen állapotban volt PC-n a day 1 patch után, akkor közel sem lett volna ekkora botrány"
Ehhez képest kapásból tudok a környezetemben mondani vagy 10 refundot ps5-ön és pécén vegyesen :D Én olyat nem is ismerek, aki prevgenen tolná, és azzal lenne baja.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.12.26. 21:54:13 -
#113937 >Ezért kellett volna várni, amíg a többség átáll az új generációra.
Ezt a játékot el lehetett volna készíteni magas minőségben arra a generációra is, ahogy ez többeknel sikerült is. Lehet, hogy nem pont ilyenre, de ez is az ő döntésük volt. Hogy egy széjjelhulló projektet csak további erőforrásokkal lehetett volna megmenteni...hát ez őrültség. Ha arra tervezik, akkor tpvábbi hülyeségeket vontak volna bele, amitől az is szar lett volna. Ésígytovább. Pontosan így döglenek be a projektek. Soha nincs egy stabil target, csak mindig a vágyak. -
Evoluti0N #113936 Ha olyan állapotban jelent volna meg mindenre, mint amilyen állapotban volt PC-n a day 1 patch után, akkor közel sem lett volna ekkora botrány. Vagy talán semmilyen sem. Max azoktól, akik elfelejtették, h a Witcher 3 milyen állapotban volt és vmiért nem ugyanarra számítottak itt is. Meg azoktól, akik túlhájpolták a játékot és Jézus Krisztus második eljövetelét várták tőle. -
#113935 A fő botrány abból keletkezett, hogy a játék nincs elkészítve semmire. Csak kiadva lett. És most próbálják befejezni. -
#113934 Ilyet én leírtam? :D -
#113933 "Azért nem akarták kihagyni a régi konzolokat, mert akkor elestek volna 6-7 millió darab eladásától."
Tudom. Ezért kellett volna várni, amíg a többség átáll az új generációra. És mondjuk jövőre valamikor kiadni.
Mert a játék alatta tényleg nagyon jó. A küldetések, a CP tabletop rpg hangulata nekem kurva nagy nosztalgia volt. Még a magyar megjelenés előtt, a 90-es évek elején az angolnyelvű CP2020 alapkönyv hangulatát adta vissza. Szerintem Johnny Silverhand karakterét is eltalálták: pont ilyen pozőr anarchista seggfejnek jött le az eredeti forrásanyagból is. -
Evoluti0N #113932 Túl korai volt a 2013-as leleplezés. Meg aztán tavaly túl korai volt a megjelenési dátum bejelentése. Idén kellett volna bejelentetni PC-re meg új konzolokra, jövő év tavaszi megjelenéssel. -
#113931 Alap xbox one-on meg PS4-en szimplán el kell engedni.
Biztos vagyok benne, hogy fel fogják hozni játszható 30 FPS körüli szintre márciusra de a grafikában nem lesz köszönet.
Ezt csak PC-n érdemes tolni 2060 szintű VGA-val vagy PS5, SX.
Láttam videókat, gyengébb kártyákon botrány ahogy kinéz a játék. Úgy kár nekiállni.
Azért nem akarták kihagyni a régi konzolokat, mert akkor elestek volna 6-7 millió darab eladásától.
Utoljára szerkesztette: davidka003, 2020.12.26. 21:17:43 -
#113930 Szerintem meg sem kellett volna hirdetni előző generációra és inkább megvárni, amíg lesz új gen konzol az embereknél (jövő év közepe) és akkor kiadni, csak azokra. Mert pl. XSX-en backwards compat módban is egész pofás a játék. Nem high end pc persze, de teljesen játszható. -
#113929 Tényleg az a vicc, hogy a hotfixekből látva szerintem elég lett volna ha eltolják a megjelenést márciusra és negyed ennyi refund nem lett volna meg nem lett volna ilyen negatív reklámja. Szimplán szar döntést hoztak a befektetők, hogy már pedig ki kell adni a karácsonyi szezonra. Ami azért is vicces, mert pont a PS5-öt meg az SX-et nem kapni amin legalább normálisan futna. -
#113928 Utóbbi a legnagyobb gáz. Nem tudom, hogyan fog ez a játék alap boxon meg ps4-en futni, de az nem az a játék lesz, amivel te meg én játszottunk pc-n, az egészen biztos. -
Evoluti0N #113927 Jah, tudom. A fő botrány abból keletkezett, h a legtöbb játékos alap Xbox One-on meg PS4-en játszik még és azon a kettőn a legszarabb. Kombinálva azzal, h rejtegették a világ elől ezeket a verziókat. -
#113926 "PC"
Ez. Konzolon nem ilyen, ebből van a botrány. -
#113925 Részvények összértéke =/= a társaság bevételeivel.
Ne csináld már. -
#113924 Szerinted egy gazdasági társaság miért vonul a tőzsdére? :) Nem azért, mert az menő dolog. -
Evoluti0N #113923 Én utolsó küldi előtt vagyok. Mindent abszolút megcsináltam. Majdnem 80 óránál járok és nem tudom, h ez mennyire mérce, de nekem kevésbé bugos, mint a Witcher 3 volt megjelenéskor (abban volt olyan mellékküldi, amit bug miatt nem tudtam megcsinálni, ebben nem volt ilyen), meg 1x crashelt, szemben a Valhallával, ami naponta 1x (PC). -
#113922 És ha siker lett volna, már 500 felett járna a papírjuk. Kibaszták az ablakon 15 év munkájának a felét. Pénzben, bizalomban, reputációban, mindenben. -
#113921 Nincsenek másfél milliárd bukóban, az a részvények bezuhanása, nem direkt veszteség a cégen belül. A CDPR teljes éves bevétele (nem nyeresége) a legjobb évében (2015-ben) volt 175 millió euró adózás előtt ...
Forrás
Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.12.26. 21:06:14 -
#113920 Jobb lett volna, ha semmit sem mondanak. Ahogy pl. a Bethesda is 12-14 évenként ad most már egy Elder Scrolls játékot. Vagy a Bioware legalább 8 évente egy Dragon Age-et. (ez nem fejlesztési idő, hanem az eltelt idő az előző játék és ez között)
A CDPR jóval kisebb és újabb stúdió, mégis 5 évvel ezelőtt kiadta szerintem a generáció legjobb játékát.
Sokat vállaltak azzal, hogy ilyen hamar ki akarták adni. Az meg, hogy mennyi pénz dőlt, azt se te, se én nem tudom. A pénzügyi adataikból (amik nyilvánosak) nem nagyon látszik, hogy dőlt volna az a pénz. Inkább az látszik, hogy kezdett elfogyni, ezért kellett kiadniuk a játékot. Ez hiba volt, főleg konzolon. PC-n teljesen játszható, most vittem végig, 41 óra alatt és egy CTD-m volt csak, vicces és picit zavaró bugokból volt néhány, de game breaking egy sem, hacsak az nem, hogy egyszer felborultam egy küldetés közben az autóval és nem tudtam visszaállítani a talpára, ezért be kellett töltsem a mentést. Ez a GTA-ben mindennapos dolog. -
#113919 Persze, hogy a vezetőség a hibás. Nyilván ők hozták meg a döntéseket, nem a devek.
Az a 13 milla szerintem ordas kamu (nem a 13 milla, hanmem a beleszámolt refund), amiről majd megint kiderül, hogy a részvényárfolyamot próbálják vele visszahozni a bányászbéka picsája alól, ami tovább fogja majd táplálni a szarcunamit.
Nem csak a CDPR hírneve bukott, hanem jelenleg olyan 50 milliót kellene eladni, hogy visszajöjjön a veszteség. Másfél milliárd bukóban vannak 450-ről megperecelni 250-260-ra, ehhez azért kellett melózni. -
Evoluti0N #113918 Mint minden ilyen hasonló esetben, itt is inkább a vezetőség a felelős, meg a befektetők előnyben részesítése a játékosokkal szemben. Az más dolog, h a befektetők most nem boldogok, mert a CDPR részvényei igen sokat estek.
Maga a játék 13 milla példányban fogyott. Szóval bukás, az nem lett.
Ami a legnagyobbat bukott, az CDPR hírneve. Azt meg vissza lehet hozni, ha kikalapálják a játékot, meg bedobnak egy csomó ingyenes DLC-t. A Hello Gamesnek is sikerült a No Man's Sky-jal. -
#113917 Az RSI-re senki nem akarja rágyújtani a székházat, pedig 8 éve gyakorlatilag sikkasztják a pénzt :D És eszük ágában sincs felhagyni vele, nincs olan időablak, amit megközelítőleg szándékukban állna tartani :) -
#113916 Értelmezzük egy kicsit a történteket: halasztottak egy olyan időponthoz képest, amit szintén ők tettek közzé.
Hát izé...szóval ki ne találjuk már, hogy a közösség nyomására jelent meg a játék ilyen állapotban, ahogyan.
A világ fasza pénz nem volt elég nekik, nyakrafaszra bevállaltak mindent, összeálltak az ms-el, kiadtak egy olyan limited gépet rá a játék elkészülte előtt, ami nem is létezett már, mire a játék piacra került, ésatöbbi. MINDENT, az összes létező aspektusát ennek a történetnek a CDPR kúrta el. Semmiféle kényszer nem volt rajtuk Szarrá voltak pénzelve. Meg volt a büdzsé a porjekthez, de ezek bármekkora büdzsét túl tudnak vagy akarnak nőni, mert képtelen kézben tartani azt az egyetlen projektet, amin dolgoznak. Ez volt eddig is, ez lett most is, csak most az eddigiekhez képest kicsit nagyobbat szólt. -
#113915 Még fél-egy évet kellett volna csiszolni rajta. Mondjuk amikor már a második halasztás után halálos fenyegetéseket kaptak a fejlesztők a közösségi médián keresztül a barmoktól, egy újabb halasztásnál rájuk gyújtják a székházat is. Amennyi frusztrált barom van a világon, ez akár szó szerint meg is történhetett volna. -
#113914 Titkon reméltem, hogy a rengeteg halasztgatásnak lesz eredménye is. Végülis lett, csak nem az, amit mindenki várt :) -
#113913 Vagy az lesz a vége, hogy nekik pénzügyileg így is megéri, és ennyi. Szinte nincs ennek a sztorinak már olyan forgatókönyve, aminek a vége az lenne, hogy a végén mindenki happy, még a játékosok is. Valaki ígyis-úgyis szívni fog. Dehát nem is lehet, hogy ekkora öngól után valaki ne vigye el a balhét. És nem biztos, hogy olyanok fogják, akiknek kellene. -
#113912 kérdés, hogy CDPR mennyire fog tudni talpraállni ettől a pofontól.. vagy nagyon összekapják magukat, vagy a végén next-gen patch se lesz, mert nem lesz ki megcsinálja
ha más nem is , de az fix, hogy nem egy és nem két fejlesztő fog megpattanni tőlük, vagy már meg is történt.. :D kövi Witchert már nem AZ a CDPR rakja már össze majd egy 7-8 év múlva
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.12.26. 17:41:10 -
#113911 Nem értem miért volt az akkora csalódás. Szerintem mind készülétünk rá, hogy lesznek gondok. A mértéke már adhat okot a fejingatásra, de olyan bruttális csalódás szerintem nem kellett volna, hogy érjen.