121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • partizan182
    Minden 1-2-3 pálya teljes egészében, összes kampány hiánytalanul. Nekem megvolt az 1-2 korábbról, igy a teljes trilógiát most letolom VRban, anno csak végigszaladtam az elsőn, a másodikat meg Miami után elengedtem. Valahogy tul nagyok voltak a teruletek, tul suta az irányítás, nem is tudom, nem ragadott meg. VRban tök más, első órában mást se csinálok csak bolyongok, felfedezek, ezerszer jobban érzem a teret igy.

Ami még nem megy VRban azok az escalation missionök, remélem belepeccselik azokat is később, de így rengeteg kontent.
  • Seth
    Ez egy külön mód egyedi pályákkal vagy minden 1-2-3 pályát lehet VRban játszani?
  • partizan182
    Sziasztok, rég jartam itt, de gondoltam megosztom, hátha valakinek porosodik otthon egy headset: Hitman VR a műfaj csúcsa, egész más élmény mint 2Dben, nekem top magasan ver minden más VR cuccot.

Lehetetlen abbahagyni, úgy kell a családnak lepajszereznie a fejemről a sapit 11kor. Technikailag is nagyon ott van (PS4 pro), egyedül a pop-in a kompromisszum, de azt gyorsan megszokja az ember.

Ha van lehetőség mindenkinek ajánlom minimum kipróbálni, még akkor is ha amugy nem fogott meg a sorozat, ez így egy teljesen új játék. A legfurcsább érzés számomra mikor ugy GTAsan elkezdtem lövöldözni Sapienza utcáin és nem akarózott meghúzni a ravaszt, a rémült járókelőket szinte embernek regisztrálta az agyam, kifejezetten szar érzés.

Launch óta megvan a PSVR, ez mindent visz eddig, számomra ez a VR ígéret első igazi beteljesítője.
  • darkSectorxxx #114430
    Akkor rosszul értelmeztem.... :/ Meg nem is kapcsolgattam ezt őszintén szólva.

De ja, így van... nem tudtam ezt pontosan.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2021.01.24. 10:09:46
  • Moby
    Természetesen azokra nem lehet igaz, hiszen azok nem tudnak fullhd-nál nagyobb felbontásban renderelni (mivel nem volt hozzá gép) :D Ez kizárólag a pro játékaira működik, és csak azoknál, amik fel vannak készítve arra, hogy a kijelző felobontásának megfelelően tudjanak fullhd és 4K-ban renderelni. De sok játékban ez sincs, renderel amin renderel (1800p mondjuk), és csövi, azt kiadja olyan felbontáson, amit beállítasz.
  • darkSectorxxx #114428
    Ezt a driver hiányt nem a Super Samplingre írtam, én azt mondtam, hogy nálam volt egyszer egy eset, amit feltehetőleg a driver hiánya okozhatott, hogy a monitoromat nem észlelte a pc erre az egy esetre írtam a drivert és feljebb tudtam tenni a játékban a felbontást mint a monditor max értéke és ezzel idézve elő ugyanezt a hatást kb..... :)

Ha erre gondolsz... vagyis nem a SS-re gondoltam a driver-t.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2021.01.24. 09:53:38
  • darkSectorxxx #114427
    Jogos, így tudtam én is, csak hülyén írtam le a hozzászólásban mert maga a rendszer tudja igen, és ez régebbi játékokra is igaz ez miatt amikre nem jött pro patch anno. Legalábbis ezt hallottam akkoriban....
  • Moby
    A supersampling a ps4 pro-n nem a játékokban van, hanem a rendszermenüben.
  • Moby
    Ilyen van, csak nem úgy, ahogy darky elképzeli :) Ez nem driver miatt létezik, hanem évek óta létező feature. Az nvidia DSR-nek, az amd VSR-nek hívja.
  • darkSectorxxx #114424
    Amúgy a Microsoft csinál még egy mocskos jó dolgot pc-n.

Gears of War, Forza játékokban pl... van egy olyan funkció, hogy Dinyamikus felbontás, amit ha bekapcsolsz, akkor a rendes felbontást fellülírva törekszik a program a frissítésben beállított fps-t ez 60 többnyire elérni, azálltal hogy dinamikusan változik játék közben a felbontás.
    Ez murva jó cucc amúgy mert például egy Forza-ban ha nincs izmos géped, ezt bekapcsolod, akkor pl amikor álló kép van, forgatod a kamerát a kocsi körül akkor fix 1080p van amikor meg 6 kocsi száguld a képernyőn akkor lehet 800p ig leugrál, de!!!! fixen tartja, vagyis igyekszik a stabil frémet tartani. De mivel mozgás van a képernyőn annyira nem tünik fel a kis trükközés.

És a végeredmény nagyon fasza. Régen én így iszonyat faszán nyomtam pl Gears 4-el 60fix fps-el és mivel mozgás közben leszartam mennyi a felbontás a sok effekt mellett, nem is nagyon veszed észre... ezért a kicsit gyenge gépemen 60 fix fps-el ment a játék, míg fix felbontásra állva lett volna 25 fps kb!

Ha ezt érzékeltetni kéne minőségben érzetre, akkor ha mondjuk a dinamikus felbontás 2 végletét nézem, tegyükfel legyen 800p-1080p-ig akkor ha a 800p 5/10-es minőség és az 1080p fix meg 10/10, akkor ez a dinamikus, ami ugrál egy 8.5/10.....

Konzolokon ez nem új dolog, mert a 4k óta PS meg Xbox is rengeteg játékban használ dinamikus felbontást....

Csak PC-n ez nem szokás, pedig kuvajó (mint egy plusz opció)! Persze ha kompromisszumos hardvered van.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2021.01.24. 08:42:02
  • darkSectorxxx #114423
    De erre a legszebb példa amiről szól éppen a téma.

mivel nem létezik 720p-s előre beállított minőség a PS4-es játékokban (900p van csak néhánynál, de az is az 1080p helyett), ezért egy 720p-s HD ready tv-n is a gép 1080p-ben rendereli ki a játék képét, csak a kijelzőn kapsz egy 720p-s scale-elt képet, de szebb lesz mint ha simán egy 720p-s beállítás lenne, viszont ez miatt fps ügyben is 1080p-s terhelés lesz a hardveren....

PC-n ez viszont van, hogy annélkül hogy hozzányúlnál a grafikai beállításokhoz, mivel nem fixen letárolt mint konzoloknál, ezért ott valóban képes és másképpen manapság nem is müködhet, hogy felismeri a kijelzőt a játék, és amikor elsőnek elindítod, egy a monitorhoz igazodó felbontásba fut kezdéskor egy adott részletesség mellett.

AMIT te megváltoztathatsz, levehetsz 720p-re egy játékot 1080p-s monitoron és akkor télleg ott az fps is megnő, de homályos is lesz a játék, mert 1 kirendelt képkocka kb 1.5x1.5 pixelbe fog elférni a kijelzőn, vagyis kiterjeszti a képernyőn kb 1.5x1.5 képkockába, vagy tököm se tudja mit csinál ilyenkor, de homályos lesz ez miatt a kép. Vagyis nem natív.
    De ez konzolon nem így van mert ott 2 (néha 3-4 pl Spiderman Miles Morales), előre tárolt beállítás van és ezek függetlenek a kijelzőtől.

Én csak ezeket tudom.... ezért ilyen dolog kizárt hogy 720p-s tv-n több fps....
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2021.01.24. 08:30:32
  • darkSectorxxx #114422
    Márpedig lehetséges....
    Régebben PC-n nálam volt ilyen hogy nem volt driver ha jól tudom, nem érzékelte a játék vagy nem tudom a felbontást és konkrétan nagyobb felbontást állítottam be mint amilyen a kijelző volt.

Biztos hogy volt nálam ilyen de nem mostanában, hanem régebbről, valszeg akkor nem HDMI kábelen. Csak mondtam rá egy példát.

Te szerintem félreérted.

Nem 4k-s képet láttam egy 1080p-s kijelzőn, hanem 4k-t renderelt ki a gép amit 1080p-s felbontásba scale-elt le, vagyis simább élek stb.
    Most is létezik ilyen, illetve így működik pl akár az Nvidia Now.
    4k-ba futtathatod a játékokat, de a streamelt kép 1080p a max, vagyis látod hogy 4k-ba fut mert kisebb lesz minden, felirat stb, de mégis 1080 pixelben.

* értelemszerűen ez az eset nálam régen nem 1080p meg 4k felbontással volt , mert akkor nem tudtak még pc-s játékok se ilyet.

Szóval, igen LÉTEZIK ilyen.

Call of Duty WW II-t indítsd el pc-n, abban 1000% hogy találsz scale funkciót a felbontáshoz.

VAGY!!!! PS4-en 1080p-s képernyőn a játékot állítsd resolution módba, az is így megy.

DE NEM UGYANAZ ez az eljárás mint egy natív 4k-s kép. Viszont szebb lesz tőle, és szemmel észre is lehet venni.(Sebességre is)

Guru ebben én se vagyok, meg nem is akarok az lenni, de próbltam és ez télleg így megy, meg hát pl a Sony is a PS4 Pro megjelenése után kicsivel írta, mondta hogy kapnak 1080 módba ilyen super sampling supportot, ez addig pc-n volt csak.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2021.01.24. 08:14:47
  • Ulthanito
    Nem okozott maradandó lelki sérüléseket, hogy túl izmos a csaj?
  • Ulthanito
    "Ha pc-n a grafikus opcióba beállítasz 1080p-t egy 720p-s kijelzőn ha engedi mondjuk mert nem raksz fel drivert, akkor az 1080p-be fog menni az fps se 720p-hez igazodik."

Én ehhez nem értek, de elég fura lenne, ha ez így működne. Mert ez azt jelentené, hogy 4K-s játékokhoz nem kell 4Ks kijelző, mert úgyis elfut a gyengébb megjelenítőkön. Vagy mintha az 512 Mbitet tudó routeren tudnál 1000 megabittel letölteni.
  • TomStorm
    Hát vége The Last of Us 2-nek.Nagyon örülök hogy ezt átélhettem.Nagyon nagyon az igényesség teteje volt végig amire mindig emlékezni fogok!!
    Most 1-2 nap game pihi ezt fel kell dolgoznom:)
  • darkSectorxxx #114418
    A játékokban vannak előre beállított felbontások meg részletek.

Sokszor 1080p és 4k vagy 1080p és egy dinamikus.

Semmilyen 720p nincs, még Xbox One-on is talán volt vagy 1 tucat régen, de azokat is peccselték.

A felbontás meg fps nem a te kijelződ határozza meg.

Ha pc-n a grafikus opcióba beállítasz 1080p-t egy 720p-s kijelzőn ha engedi mondjuk mert nem raksz fel drivert, akkor az 1080p-be fog menni az fps se 720p-hez igazodik.

Azt hiszem CoD-okban van ilyen supersampling vagy sub-resolution, hogy 1080p felbontás de te leteszed 200%—os scale-be akkor egy 4k-sfelbontást fog kitenni neked 1080p-s monitorra, de a sebesség is 4k felbontáshoz megy majd.

Szóval nem.
    Ha te a játék menüben állítod hogy milyen settings legyen.

99%-ban ez 2 szokott lenni:

Performance
    Resolution...

Akkor te rádughatod 160p-s okosorára is, a 2 beállitás lesz akkor is és sebességben is ez a kettő lesz csak.
  • Moby
    60fps+oled.
  • Ulthanito
    Nem.

Viszont az oledtől elképesztő jól néz ki.
  • Tatyla
    Jobban néz ki PS5-ön?
  • Ulthanito
    Én is ezt veretem most, egyszer már letoltam korábban, egy mozzanatára sem emlékszem. Az az igazság, hogy nem nagyon van szerintem ennél jobban kinéző multiplatform játék. Pont tegnap egy csimpaszkodás közben gondokodltam rajta, hogy ez a játék semmi eget verőt nem mutat, már a formula is rendesen megfáradt, ennek ellenére még mindig baromi szórakoztató, és leköt.

Mondjuk Lara mozgásanimációja néhol kritikán aluli, ahogy úszik a levegőben, amikor ugrál, fizikát meghazudtoló módon. Persze, nyilván a játék is meghazudtol mindent önmagában, de ezzel az erővel szárnyakat is adhattak volna neki, és akkor nem kell bajlódniuk ugrásanimációkkal. Másik, amikor a víz alól úszás közben feljön levegőt venni, és száraz a haja...

No mindegy, szerintem nagyon kis klassz játék.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2021.01.23. 07:54:48
  • Moby
    Egyébként az egész deadly obsession szerintem 4 v. 5 óra lehetett. Persze célirányosan daráltam, egy bogárért le nem hajoltam feleslegesen (a diffi trófeákat hagytam a végére, nem kellett már semmi más). Ha ment volna minden pálya elsőre egy órát lehetett volna rövidíteni, de az utolsó mission is csak másodjára ment le, és szinte a végén hullottam el elsőre, szóval az egymagában 20-30 perc bukta.
    Egyébként 50 óra volt az egész, ebben benne volt egy fél játék kuka, mert vakon mentem, elvittem hidden city-ig, és...és elbuktam rope ascender akkor, amikor rájöttem, hogy ki kéne platinázni, szóval...hát...újrakezdtem az elejétől :D
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2021.01.22. 19:15:11
  • Moby
    Igen, a deadly obsession(bár csak ilyen semi-perma, tűztől indulsz ha nem adta ki, de az utolsó mission elég zúzós így is: hidden city cave-től a játék legvégéig hiba nélkül úgy, hogy minden nagyon zúz, de közben mindenre emlékezni is kell, mert a path nincs már jelölve ezen a diffin). De az én soulsokon edzett lelkemen az ilyenek nem ütnek lyukat :)
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2021.01.22. 19:05:53
  • Seth
    Tényleg jó cucc, nekem is csak pár difficulty trófea hiányzik. Van valami permadeath mód benne nem? Azt hiszem azért nem csináltam meg
  • Moby
    Ha csak egy dolgot mondhatnék el a januári psplus shadow of the tomb raideréről, ez lenne az :D
  • Tatyla
    Jah értem ok köszi
  • Moby
    Igen, de csak a phalanx után tudod beváltani, ezért is nem tudtad a kérdésre a választ :)
  • Tatyla
    Ok köszi szépen
  • n000rbi
    A Maiden in Blacknél, csajszi feketében, befaggyúzott szemekkel, mindig máshol üldögél/álldogál :D
  • Tatyla
    És hol a nexusban?
  • n000rbi
    Igen ez a RE:VERSE rém gagyi, nem is értem minek erőltetik.
  • Moby
    Ugyanúgy.

/megnéztem még éjszaka ezt a maiden-t Hát szép ez, szerintem tegnap a ps4 verzát demózták, vagy még ettől is korábbi állapotát. Viszont nem stabil a 60fps, bár ez még meglehet megjelenésig, de ps4-en szerintem inkább 30-ra kell készülni.
  • n000rbi
    Lement a Resi8 "Maiden" demó, kb. negyed óra alatt a végére lehet érni. Nem egy világmegváltó a kinézete, viszont nagyon hangulatos. 60 fps a cél, de a demóban a nagy csilláros teremben azért beröccen az alá. Remélem a teljesben ilyesmi nem lesz. Várom a megjelenést.
    Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2021.01.22. 08:40:19
  • Tatyla
    Haladgatok a Demon's Soulsal eddig Phalanx van meg. Semmi streamet nem néztem. Ugyan úgy Soulsal fejlődök vagy itt hogy van, hogy működik?
  • Mephike
    Néztem tegnap a bejelentést, de az a RE:VERSE az nagyon nem kellett volna.
    Viszont a Netflixes animációs sorozat még akár jó is lehet.
  • AntiHero
    Fent van màr. Most próbàlom ki. 3.9gb
  • mucsácsó
    biztos szép lesz, meg szerintem papírforma a 60 FPS itt is minden konzolon (currgenen lehet nem) :)
    csekkoljátok a PS5 "demót", ha felrakják :D
  • AntiHero
    Meg az a legyes csaj a folyosón emlékeztetett a resi 7 muterjàra.

Szóval ja sima resi 7 DLC is lehetne :D
  • Evoluti0N
    Nem emlékszem már. A 7-nél is úgy volt, h ha célzol, akkor sem aim down sight van szépen "magyarul" hanem csak pötty a célkereszt helyett? Nem világvége, de elég furcsa megoldás.
  • mucsácsó
    amúgy jah, nekem is ez volt az első benyomásom :) szép-szép, de kb. mint a Resi7.

ez a RE:VERSE egy halvaszületett fos, jövő ilyenkorra már nem fognak menni a szerverek... :DDD
  • AntiHero
    Grafika amúgy nem olyan nagy szàm külső tereknél. Sőt! Csúnya is.. Benti helyszínek rendben vannak. Karakterek is szépek. Viszont a hangulat az 5*
    Gameplay alapjàn.

De lesz exluzive ps5 demo!! Ami tölthető is!