PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Moby
Szerintem az opciók között, amivel ki lehett volna jól ebből ott volt az is, hogy elkészíteni normálisan. Mindenre. Jó minőségben. Ezt a sztori, ezzel a világgal bőven el lehett volna készíteni bármire, és akkorát csapott volna, mint a villamos. Nincs ebben az égvilágon semmi olyan, ami űrhajóra kényszerítené. Csak akkor, ha valaki ezt mindenáron szeretné. Hát ők ezek szerint mindenáron szerették volna. Sikerült.

Adversus solem ne loquitor

Moby
Hát akkor ők nincsenek 😄 Ez a tipik fanboyism. Ez a nem veszünk tudomást a létező dolgokról, és akkor azzal mindent is lehet bizonyítani 😄 Meg ez a mi lett volna ha...
Semmi nem lett volna ha. Ez lett. Azért lett ez, mert ezt bírták összehozni. Nem a gépek tehettek róla, nem a vásárlók, nem a csillagok állása, nem a covid, nem 2013, nem 2020, hanem a CDPR. Kizárólag. Lehet a miérteken lamentálni, de ez nem menti már meg ezt a címet.

Sztem az, h a Steamen az emberek 78%-ának tetszik a játék, majdnem 300k értékeléssel kicsit reprezentívebb, mint a te 10 ismerősöd.
Moby
"Ha olyan állapotban jelent volna meg mindenre, mint amilyen állapotban volt PC-n a day 1 patch után, akkor közel sem lett volna ekkora botrány"
Ehhez képest kapásból tudok a környezetemben mondani vagy 10 refundot ps5-ön és pécén vegyesen 😄 Én olyat nem is ismerek, aki prevgenen tolná, és azzal lenne baja.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.12.26. 21:54:13

Moby
>Ezért kellett volna várni, amíg a többség átáll az új generációra.

Ezt a játékot el lehetett volna készíteni magas minőségben arra a generációra is, ahogy ez többeknel sikerült is. Lehet, hogy nem pont ilyenre, de ez is az ő döntésük volt. Hogy egy széjjelhulló projektet csak további erőforrásokkal lehetett volna megmenteni...hát ez őrültség. Ha arra tervezik, akkor tpvábbi hülyeségeket vontak volna bele, amitől az is szar lett volna. Ésígytovább. Pontosan így döglenek be a projektek. Soha nincs egy stabil target, csak mindig a vágyak.

Ha olyan állapotban jelent volna meg mindenre, mint amilyen állapotban volt PC-n a day 1 patch után, akkor közel sem lett volna ekkora botrány. Vagy talán semmilyen sem. Max azoktól, akik elfelejtették, h a Witcher 3 milyen állapotban volt és vmiért nem ugyanarra számítottak itt is. Meg azoktól, akik túlhájpolták a játékot és Jézus Krisztus második eljövetelét várták tőle.
Moby
A fő botrány abból keletkezett, hogy a játék nincs elkészítve semmire. Csak kiadva lett. És most próbálják befejezni.

Moby
Ilyet én leírtam? 😄

lwb
"Azért nem akarták kihagyni a régi konzolokat, mert akkor elestek volna 6-7 millió darab eladásától."

Tudom. Ezért kellett volna várni, amíg a többség átáll az új generációra. És mondjuk jövőre valamikor kiadni.
Mert a játék alatta tényleg nagyon jó. A küldetések, a CP tabletop rpg hangulata nekem kurva nagy nosztalgia volt. Még a magyar megjelenés előtt, a 90-es évek elején az angolnyelvű CP2020 alapkönyv hangulatát adta vissza. Szerintem Johnny Silverhand karakterét is eltalálták: pont ilyen pozőr anarchista seggfejnek jött le az eredeti forrásanyagból is.

Túl korai volt a 2013-as leleplezés. Meg aztán tavaly túl korai volt a megjelenési dátum bejelentése. Idén kellett volna bejelentetni PC-re meg új konzolokra, jövő év tavaszi megjelenéssel.
davidka003
Alap xbox one-on meg PS4-en szimplán el kell engedni.
Biztos vagyok benne, hogy fel fogják hozni játszható 30 FPS körüli szintre márciusra de a grafikában nem lesz köszönet.
Ezt csak PC-n érdemes tolni 2060 szintű VGA-val vagy PS5, SX.
Láttam videókat, gyengébb kártyákon botrány ahogy kinéz a játék. Úgy kár nekiállni.

Azért nem akarták kihagyni a régi konzolokat, mert akkor elestek volna 6-7 millió darab eladásától.
Utoljára szerkesztette: davidka003, 2020.12.26. 21:17:43

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

lwb
Szerintem meg sem kellett volna hirdetni előző generációra és inkább megvárni, amíg lesz új gen konzol az embereknél (jövő év közepe) és akkor kiadni, csak azokra. Mert pl. XSX-en backwards compat módban is egész pofás a játék. Nem high end pc persze, de teljesen játszható.

davidka003
Tényleg az a vicc, hogy a hotfixekből látva szerintem elég lett volna ha eltolják a megjelenést márciusra és negyed ennyi refund nem lett volna meg nem lett volna ilyen negatív reklámja. Szimplán szar döntést hoztak a befektetők, hogy már pedig ki kell adni a karácsonyi szezonra. Ami azért is vicces, mert pont a PS5-öt meg az SX-et nem kapni amin legalább normálisan futna.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

lwb
Utóbbi a legnagyobb gáz. Nem tudom, hogyan fog ez a játék alap boxon meg ps4-en futni, de az nem az a játék lesz, amivel te meg én játszottunk pc-n, az egészen biztos.

Jah, tudom. A fő botrány abból keletkezett, h a legtöbb játékos alap Xbox One-on meg PS4-en játszik még és azon a kettőn a legszarabb. Kombinálva azzal, h rejtegették a világ elől ezeket a verziókat.
lwb
"PC"

Ez. Konzolon nem ilyen, ebből van a botrány.

lwb
Részvények összértéke =/= a társaság bevételeivel.

Ne csináld már.

Moby
Szerinted egy gazdasági társaság miért vonul a tőzsdére? 😊 Nem azért, mert az menő dolog.

Én utolsó küldi előtt vagyok. Mindent abszolút megcsináltam. Majdnem 80 óránál járok és nem tudom, h ez mennyire mérce, de nekem kevésbé bugos, mint a Witcher 3 volt megjelenéskor (abban volt olyan mellékküldi, amit bug miatt nem tudtam megcsinálni, ebben nem volt ilyen), meg 1x crashelt, szemben a Valhallával, ami naponta 1x (PC).
Moby
És ha siker lett volna, már 500 felett járna a papírjuk. Kibaszták az ablakon 15 év munkájának a felét. Pénzben, bizalomban, reputációban, mindenben.

lwb
Nincsenek másfél milliárd bukóban, az a részvények bezuhanása, nem direkt veszteség a cégen belül. A CDPR teljes éves bevétele (nem nyeresége) a legjobb évében (2015-ben) volt 175 millió euró adózás előtt ...

Forrás
Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.12.26. 21:06:14

lwb
Jobb lett volna, ha semmit sem mondanak. Ahogy pl. a Bethesda is 12-14 évenként ad most már egy Elder Scrolls játékot. Vagy a Bioware legalább 8 évente egy Dragon Age-et. (ez nem fejlesztési idő, hanem az eltelt idő az előző játék és ez között)
A CDPR jóval kisebb és újabb stúdió, mégis 5 évvel ezelőtt kiadta szerintem a generáció legjobb játékát.

Sokat vállaltak azzal, hogy ilyen hamar ki akarták adni. Az meg, hogy mennyi pénz dőlt, azt se te, se én nem tudom. A pénzügyi adataikból (amik nyilvánosak) nem nagyon látszik, hogy dőlt volna az a pénz. Inkább az látszik, hogy kezdett elfogyni, ezért kellett kiadniuk a játékot. Ez hiba volt, főleg konzolon. PC-n teljesen játszható, most vittem végig, 41 óra alatt és egy CTD-m volt csak, vicces és picit zavaró bugokból volt néhány, de game breaking egy sem, hacsak az nem, hogy egyszer felborultam egy küldetés közben az autóval és nem tudtam visszaállítani a talpára, ezért be kellett töltsem a mentést. Ez a GTA-ben mindennapos dolog.

Moby
Persze, hogy a vezetőség a hibás. Nyilván ők hozták meg a döntéseket, nem a devek.
Az a 13 milla szerintem ordas kamu (nem a 13 milla, hanmem a beleszámolt refund), amiről majd megint kiderül, hogy a részvényárfolyamot próbálják vele visszahozni a bányászbéka picsája alól, ami tovább fogja majd táplálni a szarcunamit.
Nem csak a CDPR hírneve bukott, hanem jelenleg olyan 50 milliót kellene eladni, hogy visszajöjjön a veszteség. Másfél milliárd bukóban vannak 450-ről megperecelni 250-260-ra, ehhez azért kellett melózni.

Mint minden ilyen hasonló esetben, itt is inkább a vezetőség a felelős, meg a befektetők előnyben részesítése a játékosokkal szemben. Az más dolog, h a befektetők most nem boldogok, mert a CDPR részvényei igen sokat estek. <#vigyor3>
Maga a játék 13 milla példányban fogyott. Szóval bukás, az nem lett.
Ami a legnagyobbat bukott, az CDPR hírneve. Azt meg vissza lehet hozni, ha kikalapálják a játékot, meg bedobnak egy csomó ingyenes DLC-t. A Hello Gamesnek is sikerült a No Man's Sky-jal.
Moby
Az RSI-re senki nem akarja rágyújtani a székházat, pedig 8 éve gyakorlatilag sikkasztják a pénzt 😄 És eszük ágában sincs felhagyni vele, nincs olan időablak, amit megközelítőleg szándékukban állna tartani 😊

Moby
Értelmezzük egy kicsit a történteket: halasztottak egy olyan időponthoz képest, amit szintén ők tettek közzé.
Hát izé...szóval ki ne találjuk már, hogy a közösség nyomására jelent meg a játék ilyen állapotban, ahogyan.
A világ fasza pénz nem volt elég nekik, nyakrafaszra bevállaltak mindent, összeálltak az ms-el, kiadtak egy olyan limited gépet rá a játék elkészülte előtt, ami nem is létezett már, mire a játék piacra került, ésatöbbi. MINDENT, az összes létező aspektusát ennek a történetnek a CDPR kúrta el. Semmiféle kényszer nem volt rajtuk Szarrá voltak pénzelve. Meg volt a büdzsé a porjekthez, de ezek bármekkora büdzsét túl tudnak vagy akarnak nőni, mert képtelen kézben tartani azt az egyetlen projektet, amin dolgoznak. Ez volt eddig is, ez lett most is, csak most az eddigiekhez képest kicsit nagyobbat szólt.

lwb
Még fél-egy évet kellett volna csiszolni rajta. Mondjuk amikor már a második halasztás után halálos fenyegetéseket kaptak a fejlesztők a közösségi médián keresztül a barmoktól, egy újabb halasztásnál rájuk gyújtják a székházat is. Amennyi frusztrált barom van a világon, ez akár szó szerint meg is történhetett volna.

n000rbi
Titkon reméltem, hogy a rengeteg halasztgatásnak lesz eredménye is. Végülis lett, csak nem az, amit mindenki várt 😊

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

Moby
Vagy az lesz a vége, hogy nekik pénzügyileg így is megéri, és ennyi. Szinte nincs ennek a sztorinak már olyan forgatókönyve, aminek a vége az lenne, hogy a végén mindenki happy, még a játékosok is. Valaki ígyis-úgyis szívni fog. Dehát nem is lehet, hogy ekkora öngól után valaki ne vigye el a balhét. És nem biztos, hogy olyanok fogják, akiknek kellene.

mucsácsó
kérdés, hogy CDPR mennyire fog tudni talpraállni ettől a pofontól.. vagy nagyon összekapják magukat, vagy a végén next-gen patch se lesz, mert nem lesz ki megcsinálja <#idiota>

ha más nem is , de az fix, hogy nem egy és nem két fejlesztő fog megpattanni tőlük, vagy már meg is történt.. 😄 kövi Witchert már nem AZ a CDPR rakja már össze majd egy 7-8 év múlva <#idiota>
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.12.26. 17:41:10
Moby
Nem értem miért volt az akkora csalódás. Szerintem mind készülétünk rá, hogy lesznek gondok. A mértéke már adhat okot a fejingatásra, de olyan bruttális csalódás szerintem nem kellett volna, hogy érjen.

yesname
1. Ori and the Will of the Wisps
2. TLOU2
3. Ghost of Tsushima
4. Persona 5 Royal
5. Hades

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Érdemes. Én is megvettem és a simát még lusta voltam eladni. Szóval van mindkettő dobozosan.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

lwb
Nálam jobban senki nem szidta, de így is top 5 simán.

Szerintem érdemes, főleg most le is van árazva kb felére ha jól tudom. Sztoriban kb 20 órát ad hozzá, új terület, új ellenségek meg minden. Meg elég sok egyéb játékmenetbeli módosítás/finomhangolás is akad benne.

Why so serious?

Rage47
Persona 5 megvolt már? Érdemes a Royalt megvenni utána?
Idei Top 5 nálam:

1. Cyberpunk 2077
2. Doom Eternal
3. Ghost of Tsushima
4. Ori and the Blind Forest
5. Persona 5 Royal

Control is tetszett még, de az 2019-es, csak Steamre jött idén.

Meg voltak nagy kimaradók is, ezekkel esélyesen meglett volna a top 10 is, csak az időhiány miatt egyelőre kimaradtak:

FF VII Remake
NIOH 2 (ebből PC verzióra vártam, szóval a 2021-es listámon rajta lesz)
AC Valhalla
Immortals: Fenyx Rising
Demon's Souls (majd ha lesz PS5öm)
Spider Man: Miles Morales (szintén PS 5 majd)
Mafia: Definitive Edition

Why so serious?

Rage47
1. TLOU2
2. Tsushima
3. FFVII Remake

Moby
2020 leggyűlőltebb játékai listáját magasan vezeti. Nem mondanám, hogy nincs listán 😄

n000rbi
Nekem idén pörögtek régebbi cuccok is, de a listában az idei megjelenéseket tettem sorba:

1. Demon’s Souls Remake
2. Tlou2
3. FFVII Remake
4. Csucsi
5. Astro’s Playroom

Az új Ori simán rajta lenne, de box nincs a háznál egy ideje (jövőre tuti lesz), switchre meg nem vettem meg, mégiscsak 4k@120-ban kéne játszani.

Csalódás of the gen: CP2077

Egyéb, amiket idén nyomtam és nagyon tetszettek: Resi 7, Alien Isolation, RDR2

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

darkSectorxxx
Az jó lista ha a Last 2 nincs a top 5-ben azért.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Moby
És most, hogy végiggondolom ezekből csak az ORI nincs platinán, de az is csak azért, mert nem PS játék 😄

Moby
2020 géming szempontból is majdnem akkora fosvót, mint minden más szempontból.

Top5:
1. Demon's Souls Remake
2. Ori and the Will of Wisps
3. Ghost of Tshushima
4. Nioh2
5. Astro's Playroom

Csalódás:
El sem kezdem írni, meg minden más molekulányi méret a TLoUP2 mellett.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.12.26. 13:28:23

Kandurex
Nálam egyelőre csak ketten vannak listán.

1. Lasszó 2
2. Csucsi

Minden más érdemtelen ahhoz, hogy ide kerüljön (két cím még kimaradt, DeS és a Cyberpunk)

Inkább generáció záró listám van:

1. Lasszó 2
2. God of war
3. Sekiro
4. Csucsi
5. Resident Evil VII

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Top 5 9:

1. The Last of Us Part II
2. Cyberpunk 2077
3. Half-Life: Alyx
4. Ori and the Will of the Wisps
5. Spiritfarer
6. Desperados III
7. Assassin's Creed Valhalla
8. Ghost of Tsushima
9. The Walking Dead: Saints and Sinners

Csalódás (nincs sorrend):

Marvel's Iron Man VR - kipróbáltam a demót és 2020-ban egy VR játéktól többet várnék (még PSVR-on is)
Tell Me Why - érdekesnek indult a sztori, de eléggé semmi lett a végére
Fall Guys - Nagyon élveztem, de a 2. évad csalódás volt és nem frissítették elég gyakran új tartalommal

Külön említés:

Yakuza 2-6 - amiket idén nyáron végigjátszottam és habár nem ideiek, nagyon élveztem őket
Phasmaphobia - nagyon szórakoztató barátokkal, VR-ban különösképpen

Szerk: Van pár játék, ami még valszeg helyet kaphatott volna a listán, de még nem érkeztem játszani őket.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.12.26. 12:10:51
mucsácsó
Nekem így nézne ki:

1. Hades
2. Lasszó2
3. Cusima
4. Ori 2
5. AC Valhalla/CP2077 (nem tudok dönteni...)

+Multi különdíj:
Call of Duty Warzone (laza ~300 óra😄)
darkSectorxxx
Hát nekem nagyon egyszerű:

Last of Us 2 (és rohadtul nem azért mert kevés másik lett volna vagy mert hype, hanem mert kibazsott durva lett és minden téren nagyon fejlődött!)
Demons Souls (nem szereztem még meg, de így is)
Ghost of Tsushima
GYLT (nem mostani, de magyarországon idén vált elérhetővé)
Spiderman Miles Morales (ez sincs még meg, de ez is betonbiztos)

+1
Crash Bandicoot 4

Nekem nem volt csalódás hiszen eleve nem vettem olyat ami nem tetszett volna.
Emberekbe csalódtam csak.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.12.26. 11:52:38

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Elgépeltem photoshopban, de ahogy ez a mostani karácsony egy kicsit más mint eddig, ez a kis """hiba"""-t is már így hagyom. <#pias>

lwb
Nekem a sztori volt gáz, de a játékmenet jó. Többször végigvittem, csak arra figyelek, hogy a második végigjátszástól kezdve az összes videót elnyomjam.
Remélem jön belőle egy 60 fps mód PS5-re. Mondjuk remélem előbb PS5 jön.

Ulthanito
Őszintén? Nem is emlékszem, hogy idén mikkel játszottam pontosan.

A legjobban egyértelműen a Tsushima tetszett, ebben a silány felhozatalban nekem az volt az év játéka. Nálam nem okozott személyiségtorzulást az, hogy Abby izmos volt 😊 , de többet nem akarom látni azt a játékot, egyszer nekem elég volt végigvinni. Számomra az valahol csalódás volt összességében.

Még mindig nem kristályosodott ki a DeS-hez való viszonyom. Egyrészt egy nagyon klassz játék volt, brutális grafikával (ebben az volt a legjobb idén), de elvesztett másfél végigjátszás után, és nincs nagy késztetésem sem, hogy folytassam. Tegnap tettem vele egy rövid próbát, szerintem 10 percet voltam a játékban. Szívesen coopolnék benne, de még egyszer sem sikerült összehozni.

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.12.26. 07:52:23

PS5 II PSVR