PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mephike
Ha van valakinek bármi tapasztalata az alábbi hangfalakkal, az kérem írja meg. Köszi!
1. Klipsch Promedia 2.1
2. IK Multimedia iLoud Micro
3. Audioengine A2+

Moby
Félig már megszabadultam a cyberpunktól: a fiókomról már levették. A többit meg majd csak sikerül elintézni a supportal.

Adversus solem ne loquitor

n000rbi
Akkor ezt bankja válogatja, mert nekem eddig minden lejáratkor változott a kártyaszám (pin nem).

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

darkSectorxxx
Nem tudom mi volt a téma, de valóban pénzt utalni számlaszámra kell, a PayPal-nál is befizetéshez számlaszám kell.
Bankkártya csak kifizetéshez van.

Ez a 3 dolog kell a netes vásárláshoz:

- 16 jegyű kód a kártya elején
- lejárati dátum, kártya elején
- CVV 3 jegyű kód a kártya hátoldalán

Ezért bajosak ezek a kártyák, mivel ha egy ismerős a kezébe veszi a kártyát és megjegyzi vagy csak egy képet csinál a kártyán a 2 számsorról, utána bármikor neten a kártya nélkül tud vásárolni a nevünkben.

Ezért én nem is hordom magamnál a bankkártyát, csak ha célzottan megyek vásárolni valamit.
De ha lehet azt is kézpénzzel.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2021.01.09. 07:22:29

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Ulthanito
Na, akkor egy kis banküzemtan elsősorban Moby kedvéért, mert hülyeséget beszél, ráadásul a szokásos hatalmas "magabiztossággal". :-D

Bankkártya cseréjénél (lejárat esetén) összesen kettő, azaz kettő látható információ változik a kártyán:

* lejárat dátuma
* CVV kód a kártya hátulján

A kártya száma (ami egyébként nem 15, hanem 16 karakterből áll) NEM változik, sőt, újabban már a PIN-kód sem változik, ugyanaz lesz, mint a lejárt kártyáé. Abban az esetben, ha a kártyát visszaélés, vagy visszaélés gyanúja miatt cserélik, akkor kötelezően megváltoztatják a kártyaszámot is.

Pénzt soha nem kártyára utalnak vissza, hanem a mögötte lévő számlára (IBAN-szám), ezért fordulhat elő, hogy lejárt "kártyára" is visszautalható a pénz, hisz a számla nem változik mögötte.

Tehát olyan, hogy "örök kártya" létezik, mindaddig, amíg a folyószámla létezik, és csak lejárat miatt cserélik a kártyát, a száma megmarad. Nekem tíz évig volt ugyanazzal a számmal kártyám, amit később elhagytam, letiltattam, és akkor változtatták meg a számát.

PS5 II PSVR

davidka003
Ha jól rémlik én is kaptam már refundot paypaltól úgy, hogy le volt járva a kártya. Én is úgy tudom, hogy a mögötte lévő bankszámlára megy vissza, nem befolyásolja, hogy lejárt a kártya.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Tikal
A refund nem a kártyára erkezik tulajdonkeppen hanem a számládra, nem? Ugy ertem a tranzakcio alapjan be lehet azonositani ki vásárolt, ezert “kaphatom” meg a refund-ot egyszer használatos kártyára is, te esetedben lejart kartyara.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Moby
Tök jó <#eljen>
Hogy nálam mi lesz, ez továbbra is kérdés :/

Mephike
Közben megjött a CP2077 refund nálam is.

Moby
Na, ha már belementünk (úgysincs most semmi játék 😄). Olcsó közhely: amit a kétezres években szuperszámítógépek titkosítottak, azt ma mobiltelefonos applikációk törik fel. Ez egyre súlyosabb probléma, hiszen a technológia pont olyan irányban fejlődik, hogy egyre egyszeűbb és gyorsabb a bármilyen titkosítás feltörése. Erre viszonylag hosszabb távon megoldást csak a (főleg a kriptovaluták által bevezetett) blokkláncok adnak jó megoldást(amik már nem csak titkosítást, hanem tranzakciós adatokat, illetve programokat is tartalmaznak), viszont azok előállítása hatalmas erőforrásokat igényel (többek között ezért is időtállóak), de az alaptézis áthághatatlan: bármilyen komoly biztonsági megoldás valamikor a most nem kalkulálható jövőben kis erőforrás által, rövid idő alatt törhetővé fog válni, emiatt minden biztonsági megoldást a kalkulálható jövőben selejtezni, és korszerűbbre cserélni kell. Ez az alaptézis szabályozza például a bankkártyákat is.

Moby
Azt csak a kártyaszámokat szabályozó szabvány írja elő, a kulcsokhoz technikailag nincs köze. Egy kulcsot viszont csak a hozzá tartozó kártyaszámmal lehet kivonni a rendszerből, hiszen a kulcsok nem megismerhetőek normál esetben (ha megismerik, azzal kompromittálódott), azaz önmagában nem lehet őket leselejtezni. A kulcsokat tároló szerverek meg ilyen föld alatti bunkerekben élnek, fegyveres erők védik.

Tikal
Ok, bár ahogy értem az ellenorzo szám nem kalkulál a lejárati dátummal, hacsak nincs benne a 15 számjegyben mégegyszer. Ott is ott van akkor?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Moby
A kártya adatait védő titkosító kulcs "erőssége" mondja meg, hogy mennyi a lejárati ideje. A számítási kapacitás fejlődése, a tikosítókulcsok lehetséges kompromittációja miatt kell cserélni a kártyákat, és a bennük tárolt kulcsokat. Ezért kell, hogy lejárjanak. Ez nem csak a kártyáknál van így, hanem minden, digitális azonosító terméknél (elektronikus aláírások+időbélyegeik, stb). Nem tudunk olyan nagymennyiségű titkosító kulcsot előállítani, aminél garantálható néhány évnmél tovább, hogy akár otthoni eszközökkel ne lennének feltölhetőek, lemásolhatóak, stb.

Tikal
Persze, de a bank van szerződésben a két szolgáltatoval, szoval úgy egyezhetnek meg ahogy akarnak. Ha a biztonság lenne a szempont akkor nem kapnék kártyát 5 éves lejárati dátummal és megváltoztatnák a PIN-t is. Jó indoknak látom az éves vagy két éves cserét hogy lehúzzanak 5000 forinttal. De akkor biztos változott a kártyaszámom eddig is, csak nem vettem észre.

Moby
Új számot fogsz kapni. Ez nem a bankodtól függ, nem a bankod bocsájtja ki a kártyát, hanem a kártyakibocsájtó (mastercard, Visa, stb). Hogy mást ne mondjak, az utolsó számjegye garantáltan meg fog változni (persze nem csak az), mert az egy ellenörző összeg, amiben benne van az új kártya lejárati dátuma is. Ha ugyanaz maradna a kártya, nem lenne értelme a kártyákat kivonni a forgalomból (ami biztonsági okokból kell). De ez itt durván off.

Tikal
Szerintem ez bankfüggő. Ha csak lejárt akkor nem feltétlen kapsz új számot, még a PIN-se változik( pl. ERSTE). Ha letiltattad akkor persze minden új lesz.

Moby
Rossz hírem van: nincs állandó kártyaszám. A kártyaszám a kártyával együtt kivonódik örökre a rendszerből a lejártával.

Tikal
Van. Nekem mindegyik az😊 Ha lejár akkor az új kártya száma ugyanaz lesz ami eddig is volt, nem?
Eldobható kártya alatt azt értem amit egy két szolgáltató ad, pl Revolut-nal tudsz generálni egyszer használatos kártyát. De a refund-ok ezekre is megérkeznek. Persze ha letiltattad az más történet😊

Moby
Van örökkártya?

Tikal
Eldobhato kártya?

Moby
Igen, többektől olvasom. Nálam érdekes lesz a szitu, mert a kártya, amivel vásároltam, az pénzt már nem tud fogadni. De eddig nem kaptam semmilyen levelet, hogy hova kellene utalni...

Tikal
Megérkezett a refund.

Rage47
MS meg akarta venni a Nintendo-t régen
Former Xbox Executives Say Nintendo 'Laughed Their Asses Off' When Microsoft Offered To Buy It
Rage47
Én csak remélem, hogy marad a japán-felfogás és kapunk továbbra is szuper exkluzívokat, az nem érdekel igazán, hogy cloudban is menjen... De ha a többségnek bejön a sorozatgyártott játékélmény, ami bárhol elérhető majd, akkor az fog nyerni sajna. 4k60fps nem érdekli a nagyközönséget szerintem.
darkSectorxxx
Homályos szar...

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Moby
Vagy ugyanazért, amiért a fejlesztőrendszerük máig nem hozza az elvárt sebességet a csúcskonzolon, vagy amiért egyetlen saját játékuk nem lett kész indulásra, pedig a gép dobozára is rányomtatják a halot, ésatöbbi...odáig ment nekik ez az újgenesdi, hogy be tudták dobozolni elég tisztességesen a hardvert, amit az AMD kifejlesztett nekik. Minden más, ami kellett volna egy normális induláshoz, azokból nem lett semmi. A sony is nagyon sok mindennel adós, de igyekeztek egyfajta egyensúly tartani. Semmi sem tökéletes, de mindenhova jutott új.

Tikal
Az mit jelent hogy megállja a helyét? 4k60fps szinte zero lag, már itt járunk?

darkSectorxxx
Felejtsd el.

Nálam 2000/1000-es nettel nagyon pixeles tud lenni.

Szóval ez minden egyelőre csak nem a jövő.

Mephike
Igen, el kell ismernem, ebben is van igazság.

Rage47
Szerintem ebben a genben fog eldőlni, hogy a felhős vagy a lokális gaming a jövő. Eddig úgy tűnik, hogy nincsenek igazán gondok a felhővel, azt hallani például, hogy a Stadia is megállja a helyét.
Ez csak az uncsi MS konzolról jutott eszembe... szerintem ők már az Azure-ban gondolkodnak.
Mephike
Ez, gondolom én, az üzletpolitikájuknak is köszönhető. Persze jó dolog az, hogy minden új játékuk még X évig megjelenik az előző generációra is, ez jó dolog bizonyos szempontból, de ha úgymond nem lesz olyan játék, ami "szakít a múlttal", akkor bizony ez a lemaradás érzet csak nőni fog, ahogy telik az idő. Persze ez szigorúan csak az én véleményem és nem akarok megbántani senkit.

Ulthanito
Kicsit lemaradt az MS a nextgenben. Jól írják mindenütt, az XSX rém unalmas, mint hardver. GUI ugyanaz, szintén dög unalom. A Quick resume meg a gyorsabb töltési idő az egyetlen, ami emlékeztet arra, hogy már nem 2013 van.

PS5 II PSVR

n000rbi
Nyilván ezért maradt ugyanaz a kontroller, mert minek <#banplz>

Rage47
Gondolom a MS is úgy gondolta, hogy a fejlesztők kis százaléka fogja majd használni az új kontroller tulajdonságait, ezért nem fejlesztették ők ilyen téren, mert minek.
n000rbi
Nem tudom, a Milesban például ott van pl. amikor az áram cikázik rajta és érzed a pattogást, de mivel hangot nem ad ki és a HF is nagyon gyengére van állítva, így nem éri el a hatást. Miért nem vették erősebbre? Szerintem ez az egész HF, AT csak akkor működnek igazán, ha mellé a kontrollerből hang is jön. Pl. Astronál is a homokszemeknél, vagy esőcseppeknél, vagy a rugóeffektnél kikapcsolt kontrollerhanggal nincs meg az illúzió, azzal együtt viszont nagyon jól működik. -> mellé akksit zabál
Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2021.01.07. 08:52:07

Ulthanito
Ez részben igaz. Ugyanakkor lehet, hogy kipróbálták családtagnál, ismerősnél, vagy mint nekem is, mindkét platform itt figyel. De még ha egyik sem, akkor sem elképzelhetetlen ez valaki számára, hogy milyen lehet. Amikor az AT-t még csak reklámozták, utólag azt mondom, már akkor is kb. ilyennek képzeltem el, mint amilyen valójában lett.

Ha meglátok egy gyümölcsöt, amiről eddig csak hallottam, de soha nem ettem, még el tudom dönteni, hogy szeretném-e vagy sem a látott-hallott információk alapján is.

PS5 II PSVR

Tatyla
Vártuk mi is nagyon a haverokkal kicsit szarul esett ez a két hónap csúsztatás de legalább a demoval bele leshetünk, meg addigra csak lesz PS5

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

mucsácsó
nekem is nagyon várós, így pláne, hogy People Can Fly cuccról van szó, szóval érdeköl 😊
meg amúgy ez egy értelmes hozzáállás a fejlesztők részéről szerintem... jó lenne, ha visszarobbanna a köztudatba a demo fogalma, és kvázi "alap" lenne az, hogy a játékok többségéből érkezik demo a megjelenések előtt 1-2 hónappal, ahogyan ez annak idején is volt - de mivel manapság túlnyomórészt össze vannak okádva a játékok day1, ezért szerintem kb senki nem meri bevállalni azt, hogy mutogassa a félkész produktumát/plusz energiát fektessen egy demóba .. 😄

Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2021.01.06. 21:13:53
Mephike
Lesz Outriders demo. Nálam várós a játék, nagyon szerettem a Remanatot is, talán ez is jó lesz, de a demó pont jó lehetőéség lesz, hogy kipróbáljuk a játékot.

Moby
Amúgy nem, csak nem igazán tudnak vele mit kezdeni. A videók alapján a COD pl eléggé durván tolja. De a pókiban vagy a DeS-ben egyszerűen érezhetően nem volt ötlet rá, hogy mihez lezdjenek vele, ami kicsit azért baj. Bele kell ebbe még tanulni, meg kellenek jó példák (mint az Astrobot).

Ha megadják az opciót az embereknek, h ki lehessen kapcsolni, akkor senkinek sem lenne oka a panaszra. Nem csak az akksi idő miatt zavarhat egyeseket. Bizonyos embereknek, akik mozgássérültek, szintén gondot okozhat a haptic feedback, meg a nehezebben húzható ravasz.
n000rbi
Ez így van, csak akkor meg mindenki az akksiidő miatt fog sírni (mert ha használva van, akkor azért tudja zabálni) Ezzel a Sony is tisztában van, szerintem ezért is annyira gyenge, visszafogott a HF az Astron kívül kb. mindenben.

Én remélem, h azért a jövőben a legtöbb játék, legalább a first party címek, használni fogják. Ez nem olyan, mint a gyro vagy a touchpad, h csak néhány játékban van igazán értelme, másokba meg max csak beleerőltetik pár apróságba. Mind az adaptív ravasz és a haptic feedback olyan dolog, ami a legtöbb játékban működne.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2021.01.06. 18:32:46
n000rbi
Igen, sajnos eddig az Astro kivételével semmi nem használta igazán. Na jó, shootert nem próbáltam, az azért úgy jó lehet. (mintha rémlene, hogy a TloU2-be beletették az adaptív triggertámogatást fegyvereknél, lehet meg kellene néznem)

Moby
Az MS arról kérdezi a fehasználóit, hogy szeretnének-e dualsense funkiókat az xbox kontrollerekbe. Ami tonképp jó dolog (most én nem akarom bashingelni őket a innovációk hiányáért), de....
honnan a bánatból tudnák a felhasználók mi az, amíg nem próbálták? Mi is csak próbáltuk elképzelni milyen lesz. Van pár százalék, aki ki tudta próbálni mondjuk PS5-ön, de a survey-k nem válogatnak ilyen szempontból. Ráadásul ehhez nagyon kevés, hogy a kontrollerben benne van, ezt látjuk mi is: ha a szoftver nem támogatja, akkor csak dísz a HF is meg a TE is.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2021.01.06. 18:20:58

Moby
De nem csak nekem nem, senkinek. Valaki pH-n felhívta az ügyfélszolgálatot, azt az infót kapta, hogy simán lehet március is, mire a visszatérítik az árát, szóval nem kell izgulni, ha januárban sem történik semmi.
Közben lenyomtam a főszálat. Nehezen ment. Arra elég volt, hogy mostmár azt is tudom, hogy kijavítva sem érdekel, sem más platformon.

Moby
Áh...

Tikal
@Moby, megkaptad már a refund-ot?

Mephike
Megvettük a Trine nevű játék csomagot (4 rész egyben fillérekért). Valamikor ezer éve játszottam az első résszel. A lényeg a lényeg, hogy még mindig nagyon szép, és eszméletlen élmény ketten játszani vele. Az asszonnyal közösen játszunk, rég röhögtem és dühöngtem már ennyit egyszerre. Ha valaki netán még nem vette meg a gyerkőcöknek vagy magának, akkor most még le van ütve.

Ulthanito
Ez pontosan így van. Azt várjuk-hisszük, hogy majd a tárgyak tesznek boldoggá.

PS5 II PSVR