PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
De te már leírtad a megoldást (leáldban) - a platformholder nem engedi a szaggatós mocskot a gépére. 30 frém vagy kuka...

Forza.

Moby
Nemtom, nekem a kék meg a ződ csík mást sugall. Neked nem?

Adversus solem ne loquitor

arty
és nem volna baj, ha a vidiának is lenne x86 licensze, ill az intelnek épkézláb gpuja. és lenne verseny, de valami őrületes 😉

Forza.

arty
"Persze, hogy segít az erősebb gép"

jah, pécén segít 😄
ahol az elbénázott játék alá elköltesz még 80 ezret....

Forza.

Moby
A probléma az egész hw kérdésben az, hogy egészen egyszerűen rossz időre esett az így is elnyújtott genváltás. A sony belepakolt mindent, amit tudott, APU-ból viszont csak ilyen volt. Ami nem is illik bele a többibe. Most lenne aktuális hardverileg, amikor a ps4.5 jön, most meg nem jó a userbasenek egy ilyen félidős félgenfélváltás. Valahol össze kellene már érjen a szándék és a lehetőség.

TDC Geronimo
Mondjuk nekem ez PCre lesz haverok miatt

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

arty
Nemsegit. Vagy kimaradt az x360? 😉

Forza.

arty
Linket, plz.

Forza.

arty
Ebben nincs vita köztünk, az egzotikus hw ideje lejárt 😊

Forza.

arty
"Most komolyan még 3-4 évet várjak arra, hogy 1080p/60 tudjak játszani konzolon, mikor már ez a generáció is ezt ígérte???"

Soha nem ígérte ezt egyik generáció sem és rossz hírem van: a következő sem fogja hozni.
Az emberek leszarják a 60frémet, ellenben a szebb látvány eladásokban materializálódik - innentől boritékolható a döntés a 30 javára....

Forza.

Moby
A konzolok ma a "pöcegyárosokból" élnek. Ha ők nincsenek, mára a konzolokat felzabálták volna a mobilok, mert kb ott tartanának az egzotikus szarjaikkal.

arty
te miről beszélsz?

a jóval gyengébb boxon ott a 60 frémes forza... "képtelen", mi?
a felbontás és a frém NEM erőforrásfüggő, hanem csupán fejlesztői elhatározás.

lásd még a ps3 fhd, 60fps címei....
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.03.29. 20:21:45

Forza.

arty
Szerintem jöjjön uj ps mindig, amikor bármelyik pöcegyáros kihoz egy uj videokártyát vagy gyorsabb processzort!

Forza.

arty
nekem ez a CUH-12xx eddig nem volt hangosabb, mint a box ... persze mellé tűzforró, nemtom hosszabb távon mi lesz vele :/

Forza.

arty
én ujrakezdtem a magyar accon, mert frusztrált, hogy gyak magam ellen megyek timetriált.... HC mód jo lenne, de nem így 😞

amugy viszont imádom, változatos, csodaszép (csak miért borus időben megyek a játék 60-70 % -ában!? minden játékban kötelezőnek érzik a rossz időjárást, ha van időjárás?!?!?!?!), kicsit talán túl könnyű... legalábbis az alapkarrier első harmada.

hja és így már oda tudok csapni a friendjeim idejének 😄

viszont ha te hácéban tolod, akkor mi sose fogunk vállt vállnak vetve menni 😞( 😉)

Forza.

TDC Geronimo

Egyetértek. Ez a jelenlegi helyzet. Hogy ebből hogyan lehetne kimászni azt nem tudom. Talán, ha a vásárlók többsége kifejezné igényét erre, akkor az talán helyezne nyomást a kiadóra. De amíg ugyan úgy fogynak így is, addig marad minden, ahogy van.
Mindenesetre Nekem nem fogják lenyomni a torkomon az esetleges 2-3 évenkénti konzol hardver frissítést. Engem a kiadók problémái már hidegen hagynak. Oldják meg.
Moby
A videójáték készítés hatalmas üzlet lett. Nagyságrendileg több produktum születik mint 15 éve. És ez még darabolódik is a platformok között, miközben pénzügyileg ezt a fragmentációt egyre inkább problémás fenntartani. A szélsőéges esteket leszámítva aligha van pénz és idő normális optimalizácóra. Az optimákolás nincs ingyen. Azért a stúdió fizet. Az erősebb hardverért a felhasználó. Valami konszolidáció kell, mert jelenleg az a megoldás, hogy nincs megoldás, és túl sok minden lógóbéllel jelenik meg százmillió példányban.

Azt kéne, de nem merik meglépni ezt a platform holderek. Sőt! Úgy néz ki, hogy a fejlesztők kisírják az új gépeket is.
Meg sajnos a játékosok többsége is leszarja. Mi itt fórumokon, akiket ezek a dolgok zavarnak, na mi vagyunk a kisebbség sajnos. A többség nem is látja vagy csak szimplán abszolúte nem érdekli.
Utoljára szerkesztette: Totya42, 2016.03.29. 19:40:56
Sajnos ezt fogja megkapni mindenki. Persze, hogy segít az erősebb gép. Ezt senki nem is vitatta. És PC-n ahol a határ a csillagos ég, ha valaki épp úgy akarja, na ott akár meg is oldódnak eme problémák erőből (bár ott is sok mindent elbasznak, mert leszarják a fakezűek, hiszen különben a rajongók nem várnák minden résznél a modderek javításait). De mint felettébb írtad látod Te is mi a baj "Az ittlévők részben érthetően azt mondják, hogy hiába nő a hányados egy jobb hw okán, a stúdiók majd tovább tekerik az IQ potit, a frémperszekre ugyanúgy nem fog jutni". Ha normálisan fejlesztenének szoftvert és nem mindent hardverből akarnának megoldani, mert sajnálják rá a fejlesztési költségeket, akkor simán megoldhatnák a 1080/30-at konzolokon.
Utoljára szerkesztette: Totya42, 2016.03.29. 19:36:47
Bandicoot
Ennyi. Ezt mondom minőségi előírásnaak kéne lenni a betonfix 30 vagy 60 frémnek.
Nem 29.9, nem 25, nem 30-60 között ingázó.
Osztán ha ez meg van lehet "tekergetni" feefelé a graffot amig a beton meg nem repöd.<#banplz>

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

Totti5
Érdemes elolvasni, amikor fejlesztő beszél.
Framerate és felbontás Mi az összefüggés, és miért?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

darkSectorxxx

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Moby
Ez az egész kérdéskör őrületesen egyszerű amúgy. Van 3 potméter. Főbontás, frémperszek, IQ (ami hibás teminus mamá, de mindegy, maradjunk ennél). Van egy értékünk, egy háynados, amit a motor dob az adott architekten. Mondjuk rá, hogy ez egy fordított renderidő. Ezt dobjuk szét a 3 potin. Ps4-en az a helyzet, hogy a főbontás nagyrészt ki van csumára tekerve. Az mindig elviszi a maga részit. Az IQ-t belövi a stúdió a kedve szerint, és a frémperszekre jut mindenhol annyi, ami éppen megmaradta többiből. Az ittlévők részben érthetően azt mondják, hogy hiába nő a hányados egy jobb hw okán, a stúdiók majd tovább tekerik az IQ potit, a frémperszekre ugyanúgy nem fog jutni. Ebben van is némi igazság. Én meg azt mondtam régebben (amit azóta láthatóan kezd átvenni a topik), hogy szoninak le kéne hegesztenie a frémperszek potit, meg a főbontás potit, és a stúdió dob annyit az IQ-ra, ami megmaradt. Ha akar jobbat, csináljon jobb hányadost, alacsonyabb renderidővel.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.03.29. 19:21:23

Bandicoot
Nem fog segíteni az erősebb gép. Főként ha még feljebb is akarják rakni a grafikát.

Moby
Fakezűek. De a valóság az ez. És 13 nap múlva ezt a valóságot fogja készhezkapni mindenki, hiába tudjuk, hogy nem így kéne. De egyben azt is látjuk, hogy az erősebb gép segít a fakezűség enyhítésében.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.03.29. 19:10:13

Na ez pont jó példa arra a fejlesztőre, aki szarik bele magasról, hogy rendesen megoldja. Vagy csak fakezüek. Ki tudja... Előző genben sem ment nekik a stabil 30 frém. Nem vagyok jós, de szerintem nekik a következő genben sem fog menni. Hardvertől függetlenül. Mert leszarják. Ne mondd, hogy annak a grafikája nem tudna menni a mai gépeken 1080/30-ban, ha rendesen megírnák. Mert azt nem hiszem el.
Utoljára szerkesztette: Totya42, 2016.03.29. 18:39:40
Megjelenéskor vettem 2013-ban a ps4-em és a világon semmi baja.
Arra gondolok, hogy Uncharted-nál rendesen ps-re programoznak és meg is látszik a különbség. Vagy most az "új" Ratchetnél. Multiplatformnál a GTA, amit rendesen megírtak. De a többség az szarik bele. Nem ölnek pénzt rendesen a szoftver fejlesztésbe látszólag. És ha le tudják nyomni a vásárlók torkán konzolon is a 2-3 évenkénti hardver cserét, akkor még ennyire sem fognak foglalkozni vele.
TDC Geronimo
En gepem is day 1os. Egyaltalan nem bantam meg es tokeletesen mukodik azota is.

Moby
A még ittlévő day1-osok emlékeznek már csak, hogy az eu-s láncs rengeteg hibás gépet szült (Slick egészen élményszerűen emlékezhet erre 😄 ), de a hazai launchkor ez már nem is volt, a később jövők ezt a részét már nem is ismerik. Azóta gyak hótugyanaz a platform, csak a sony kiskanállal kimért featurebővítése került a fw verziókba. Meg lett pár cím, de az akkor is lett, ha valakinek otthon volt egy gépe.

Moby
Szvsz az egész téma túl van pörögve. Semmi tényszerű dologról nincs szó, csak annyi, hogy lesz valami. Ez az egy, ami szinte biztosnak tekinthető, minden más spekuláció, aminek jórésze itt képződik.

Totti5
Kíváncsi fajta az ember.

Mit nem kapott meg az ember day1 amit 365 nappal később igen? gondolom van valami fontos... tök ugyan azt a épet vetted akkor is. 1 szóra érdemes revízió volt eddig, de abban sincs semmi olyan amitől az 1day vásárlók tökönszúrnák magukat.

bakkerman
Teljesen mindegy bocs hogy hozzászóltam,vagyis mertem hozzászólni a témához,majd ha ténylegesen történik valami hozzászólok. Peace,

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Tikal
😊)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Es mennyi idő utan lehet bele ugrani? 2 év, 3 év?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Totti5
Miért, mi történik a 2. hónapban?

Moby
A ps3 a mai napig kapható. Abból az idejárók jóóónagy része kizárta magát ilyen-olyan okból. Aki ma vesz olyat, az köpködi a sonyt, mer időközben lett már 4 is? Nem. Hacsak nem totál elmebeteg.

/pedig tonképp azt éri meg a legjobban ma venni, ha valakinek kimaradtak a exkluzívjai 😊
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.03.29. 17:50:41

Tikal
Engem nem érdekel hogy mikor vették vagy te mikor vetted, mar jo ideje a polcokon van...

Mivel elmondásod szerint új genbe nem ugrunk bele launch day ezért 2018 Q3-Q4-ig kivársz és minden ok. 😄 Aki meg akar az fejest ugrik, egyszerü.
Utoljára szerkesztette: Jinchuu, 2016.03.29. 17:48:15

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

Moby
Na, akkor te meg ebbe sem fogsz(ps4,5. 5, akármi) beleugrani csak nyócévmúlva. Akkor most teneked mi a problémád pontosan? A későn jövők ne csipogjanak. Beleült akkor, amikor az elvei alapján jónak látta. Majd kiszáll ugyanakkor.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.03.29. 17:47:45

n000rbi
Én nem bántam meg, azóta is az a gép muzsikál. 6-7 évig húzta a ps3, kellett már a váltás. Mire vártam volna?

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

bakkerman
iratlan szabály hogy új genbe aznap nem ugrunk bele,de még 1 hónap múlva se

Moby
>Ezt mondd annak aki ma vagy tegnap vagy az elmult 1-2-3 honapban vett PS4-et

Túl azon, hogy nincs miért, és túl is van pörögve, de az ő véleményük aligha szempont. A platform 2013 dec. 13 óta elérhető. Mondjuk túl sok névre itt most az idegesen csapkorászók köréből nem is emlékszem, hogy aznap itt lett volna...

bakkerman
Ezt mondd annak aki ma vagy tegnap vagy az elmult 1-2-3 honapban vett PS4-et,beleteve a dologba minimum 135-140 ezret (uj gep + 2 jatek)...en 97-ert vettem decemberben,mai nap mar nem erne tobbet 80-nal ez teny,de akkor meg ugy voltam vele,hogy raszanom,es 2018 Q3-Q4-ig megvan oldva a jatek platformom. Na ha 2017-ben kihoznak az 5-öt valszeg 200k-s minimum indulo arral akkor az nem lenne egy happy dolog

Bandicoot
Baromira remélem ennyiről van szó. Esetleg 4k mozitámogatás mellé, alacsonyabb fogyasztású géppel.

Szerintem ez a PS4.5 nem más mint a slim ps4, semmi több csak valami okos firkász felfújta a dolgot, mert hallott valamit valahol egy folyosón.

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

Bandicoot
Fejlesztők/kiadók...tökmindegy.
A Sony meg tudta szabni hogy csak akkor jelenhet meg a vr játék ha fix60 frém, akkor eddig is meg tudta volna szabni hogy fix 30 meglegyen. De minőségi előírás helyett most úgy tűnik erősebb gépet vetetnének a néppel...

Totti5
Nyilván összetett dolog, időre kell sokat, minőséget lehetőleg minál olcsóbban, mint minden munkahelyen. Amiből lesz összecsapott nem minőség, olcsón de időre megvót és el lett adva a főnökségnek h minden szuper. Nálunk is ez megy a gyárba, de abba már nem látunk bele h időhiány e. Witcher 3 esetén biztosan nem időhiány volt pl, de abba sem látunk bele, h a fejlesztővel mit gyártatnak a végén, 1-2 kontentet vagy teknózzál még. Valószínüleg sokszor nem az utóbbi.

Sose tudjuk meg, csak látjuk h vannak sokan akinek sikerül, de vannak akinek nem, arra meg nincs mentség h pl peccs után még rosszabb lesz valami pl Witcher 3 vagy JC3. Ott egyértelmű ki a ludas, legalábbis fotelból nézve...

Gondolom a potens fejlesztők eleve el se jutnak oda, hogy zöld csík legyen ott.

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch