PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
It's also worth noting that - clock-speeds and resultant TFLOPs aside - the specs for RX 480 are point-for-point a match for the GPU in Sony's upcoming PlayStation Neo, all but confirming that the Sony mid-gen console refresh uses both Polaris technology and the new 14nm FinFET chip manufacturing process.
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Adversus solem ne loquitor
A másik pedig az erőforrás, amihez nem kell sokkal több erő, csak PC-n természtesen az alap nagyon rossz optimalizációt VR-nál még rosszabb, ezért tűník erőforrás igényesnek. Konzolon, csak a 60 Fix FPS-miatt kell nagybb erő, hogy ne kelljen egy 30-as játkot tovább optimilazilálni és főképp butítani, hogy menjen 60-al is.
Magyarán, ha egy most is Full HD-s 60-as játékot akarnánk VR-ba tolni, max 5-10% több erő kell hozzá (giro, kamera, szenzorok párhuzamos látószög kiszámítása) amit további optimilzációval (mert ez a része még nincs kihasználva a VR-hoz való specifikus eljárások/optimalizálások) "Ingyen" bármiféle butulás nélkül élvezhetjük ugynaúgy. A 60ról 90 vagy 120-ra felskálázást pedig az a külső doboz végzi, amit adnak a PSVR-hoz így az se vesz el erőforrást (mint pl egy TVben lévő felskálázó, csak ez nagyon kevés imputlaggal dologzik, nem véltlenül tünteik fel mindnhol).
Az erősebb PS azért kell, hogy a 30Fps-es játkokat ne kelljen drasztikusan butítani, hogy elérjék a 60-at. És ha megnézzük pont 2x-erősebb lesz (pletykák szerint) az új. Nem véltlenül, hiszen a dupla fps-ért pontosan egyenes arányosan kétszeres erő kell.
az Véleményem pedig az, ami az új ps-re fog jönni nem VR-játék és alapból 30fps, az semmivel (multiban 100%-hogy ugynolyan frém felbontás és grafika lesz mint a régi ps-en) vagy lesz 60Fps singleben, vagy marad 30 és kap egy minimális grafikai különbséget, mint ahogy ma egy átlag multiplatform PC-s és konzolos játék között van.
HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014
CoD. Battlefield. Batman. Assassins Creed. Far Cry.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Alig várom a ps5-öt a remaster áradattal...
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Főként hogy a vr miatt előírja a Sony a 60 fps-t mint elvárás, a minimum lenne hogy legyen valami minőségellenőrzés ebben a genben, amiben visszadobják ami képtelen a fix 30-ra.
Nem, ehelyett jöjjön az erősebb gép...
(hogy is felejthettem volna el a VR-t... naigen, az alá KELL a világ összes erőforrása... a kérdés: kell-e a többségnek a VR? mivel legtöbben egyelőre kipróbálni se tudják(-juk), így erre válasz sincs 😉 )
Forza.
A TLOU a manapság gyengének mondott ps4 hardveren tökürsima 60 frém.
Érted a "problémát" ? 😉 szerintem igen. Szal felejtsük el a "gyenge konzol" kifejezést, minden csak fejlesztői (méginkább: kiadói...) döntés.
(Egyedül a moby által fejtegetett uncanney valley aspektus lehet ellenérv, ám szerintem ez a gen még bőőőven nincs ott, pontosabban a fotoriöl elkerülése "megoldja" az "egész" problémát.)
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.06.02. 10:53:41
Forza.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.06.02. 10:06:07
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.02. 10:05:29
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Hát akkor mégiscsak úttörő. :-)
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
kb. pont olyan élmény amiért az ember viszolyog a moziba mert gány minőség a CGI és nagyon kilóg az filmből, élményből.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Szerintem elszakadunk a valóságtól, ha azt mondjuk, hogy a CG az szitokszó...
Más kérdés, hogy az igénytelen CG kínos, de ez általában az alacsony költségvetésű filmek garázstuningja. Igazi kaszkadőrmunkát és megépített díszleteket persze én is jobban szeretem, de megvannak a korlátai, azzal már egy X-menes Mystique-t nem lehet jól kihozni.
Nem tetszik a csúcspécéhez képest kopottas látvány a játékosnak? Na bumm, vegyen akkor egy számítógépet, és lön boldogság.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.06.02. 09:28:02
Egyébként nem, a probléma ps3-on ütötte fel a fejét. Ott érte el a teknó a kritikus fejlettségi szintet. Olyannyira, hogy az uncanny valley fogalmát a videójáték iparba a Qunatic Dream citálta a Heavy Rain kapcsán (a fogalom évtizedek óta létezik, de korábban csak a robotika kapcsán merült fel).
Megértem azokat, akik erősebb konzolt akarnak (lesz is), de ennyiből ez jött ki. Sokkal drágábban meg én se vettem volna új konzolt, hanem maradok PS3-on.
Amúgy direkt sarkítottam ki, én is tolom PC-n, de az aktuális konzol előbb-utóbb mindig gyenge lesz, ezt meg kell szokni, nem emiatt sírni. És ha a TLoU már előző genen is zavart, az épp azt mutatja, hogy nem a mostani generáció a hibás.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.02. 09:07:11
Ami elfogadható volt 2 generációval ezelött az 2016-ban nem feltétlen az.
Márpedig ebben a generációban a 30 alá eső framerate, a szaggatás, az ocsmány popupolás (legyen az akárcsak egy 20 méterre levő árnyék), joggal veri ki sokaknál a biztosítékot.
Te lehet nem vagy framerate-re érzékeny. Én az előző gen végén a Tlou-t pont azért adtamel 1 nap után mert gusztustalan volt az a darabos szaggatósdi. És abszolút nem bántam meg hogy az első végigtolásom ebben a genben full minőségben történt.
Ne legyen már tendencia hogy kiadunk egy gyenge konzolt amin a játékok zöme nyögvenyelősen fut, majd a következő gen a remaster áradatból álljon....
Félek hogy az X360 óta az. 😄
Ahogy régen képesek voltunk 286-on Hercules monitoron is játszani.
PC-s topikokban valóban 10 kérdésből 8 a technikáról szól, örülök, hogy ez konzolon nem téma. Mondjuk régen meg 10-ből 8 a warezről szólt. A minap nosztalgiáztam kicsit és beleolvastam a HL2 topikba... Halálos, ami ott ment. Ezer kommenten át, hogy a törést hogy kell felrakni...
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
jő a 6 terraflopsz mi? 😄
jelen pillanatban nemet Saturn-ban XO 500gb + Overwatch + Forza Horizon 2 = 239 € ...