121472
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Tudom :) -
Nem mondtam ellent neked. :)
-
Hát épp ezt írtam, azzeg. (Bár te fura egy bogár vagy, képes vagy megvenni játékokat minden platformra, azért, mert csak. No reason, no explanation, CSAK)
A többség sem fog várni arra, hogy majd talán pár év múlva, hanem megveszi. Ha annyira érdekli a játék, akkor a konzollal együtt is.
Egy dolgot be kell látni, mi veterán játékosok vagyunk. Évek-évtizedek szenvedélyével. A konzol vásárlók többsége nem az. A játékosok többsége a FIFA-ra, meg a Kóllófgyuti, jellegű évente kiadott szarokra hajt. Ahogy nézem faszbúkon az eladónak szánt konzolokat, mindenhol FIFA, NHL, COD, talán DOOM, meg ilyenek vannak. Ezek az átlag játékosok Egy darab God of War, LoU, vagy Soulslike nincs köztük.. A többség leszarja az exkluzívokat.
Persze a Nintendót külön kell venni, az egy másik ága az evolúciónak.
De meggyőződésem, hogy a Sony címek pécére pakolása nem fog ártani semmit a dolognak.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2021.10.23. 01:13:26 -
Én kedvencekkel semmit nem vagyok hajlandó várni. -
Van igazságod, de ha fenntartják azt, hogy pár évig PS exkluk a címek, és utána kiadják őket más platformra, az nem fogja nagyban befolyásolni az eladásokat, vagy a presztízst szerintem. A rajongók úgyis megveszik, aki meg esetleg annyira nincs rákattanva, azzal később tudnak még kaszálni kicsit a dolgon. Az időleges exklukkal szerintem nem csorbul sok a képleten, és a végén mindenki örül.
Sokkal kevesebben vannak azok, akik, ha érdekli őket egy játék, akkor inkább kivárnak 1-2-3 évet, mint azok, akik megveszik megjelenéskor. Legalábbis a hanyatló, saját hányásában fetrengő nyugaton. -
"Nem igen értesz a dolgokhoz az már látszik."
Ez lehet, mondjuk én hátrányban vagyok hozzád képest amiatt, hogy el tudom olvasni az idegen nyelvű cikkeket is. Neked legalább nem homályosítja el a tisztánlátásod a rengeteg rádzúduló információ. szóval maximum kijavítasz!
-
robicarlos6 #116985 Nem igen értesz a dolgokhoz az már látszik.
Mindegy a körítés miket mondasz elég az ide hogy amik kijönnek pc-re ha fáj neked ha nem a lőtéri kutya se igen veszi már őket ps-re ha meg igen akcióban nyomott áron... Nos ezt a pár db eladást ezek a pc-s 1-2 milliók kenterbe verik..Az meg hogy évekkel ezelőtt hány millió fogyott ps-re ma már senkit nem érdekel mivel most majd pc-n fog több fogyni mint most fogyna ps-en az adott játékból
A Sony ezzel senkit nem fog veszíteni...a pc ipar szépen kinyírja magát a platina hw árakkal szóval a konzolok most csak embereket vonzanak be tömegesen. -
És akkor beszéljünk egy kicsit a miértekről is. Ez a pármillió rajongó, akik így első nap önállóan elballagnak a vágóhídra, hogy ott becsengessék a $70, na ezek két dolog miatt vannak ennyien. Egyrészt azért, mert ezek a játékok kurva jók. Ám ez azonban önmagában kevés lenne, jó játék készül máshol is. A másik ok, hogy a sony felépített egy olyan imidzset, hogy ez a sokmillió rajongó jelentő része abban a szent meggyőződésben él, hogy nem az, hogy A konzolra, hanem konkrétan az Ő konzoljára készült a játék. Mark Cerny minden éjszaka télapó módjára leereszkedik a kéményen, és hajnal négyig debugtoollal reszelgeti a megjelenő játékot az ő nagybecsű konzoljára. Személyesen.
A Nóti dog, és az egész 1st party kompánia SIGGRAPH-ról SIGGRAPH-ra járva bizonygatja, hogy miként reszelik a kódjaikat órajelre, hogy a playstation tábornak nagyon fasza legyen. És ezt a sony évekig nyomta.
És most jönnek ezek a pécé portok, és ahol jobban sikerül a port, ott ez a köd...nos ez elillan. Most még nem annyira dehonesztáló ez az egész, hogy egy használtautó áráért telibebassza a szentkonzolon futó minőséget. Ez most nem gáz Hasszázezer-nyósszázezer, perszehogyjobbanfut. Nade majd két év múlva, amikor esetleg a vga árak rendeződnek, eltelik még egy gpu gen nvidiánál, és az entrylevel vga felmossa a padlót a PS5-el...meg amikor a industry leader, cutting edge CSAKAZSSD-ről kiderül, hogy egy szar hétezer forintos sata ssd is bő nyállal elegendő...na az lesz a kemény, nem a kád széle :D Ott fog ez a rengeteg munka, amia BRAND megitélésábe belement, ez ott szépen beleáll a földbe. -
Nincs Te szempontod, meg a CÉG szempontja. Ezek az exkluzívok addig készülnek ilyen production quality mellett, amíg ezt a sony megengedheti magának, és van kinek. És addig engedheti meg magának, amíg sok rajongója van, és ezek a rajongók hülyére vásárolják ezeket a játékokat megjelenéskor, $60-ért meg $70-ért . Ha a sony elveszti a rajongóit, akkor elveszti a pénzét. És pénz nélkül nem készülnek ezek a játékok. És ez már baj. Nekem.
Nekem személy szerint az a szimpaitkus, ha ezek a játékok készülnek, és így készülnek. És telibeszarom, hogy mi történik másik platformon, vagy az ott lévőknek jó-e vagy sem. Úgy, hogy közben azokon is jelen vagyok. De ezt csak a sonytól, náluk ennek KELL fennmaradnia. És ez még egyetlen egy esetben sem működött multiplatformban SENKINEK. A pécés világ leszarja ezeket a játékokat. Az eladási számok nevetségesek. Mindezt úgy, hogy nincsenek ilyen játékok azon a platformon. Nem kell(ene) a sonynak senkivel versenyeznie. Miért? Mert a kutya nem kíváncsi rá. Ott ez nem üzlet. De ez majd most biztos jól fog elsülni, mert Jimbo azt mondta, hogy sikerülnie kell :D
Lehet, hogy a TLoU-ból akár a döbbenetes 2 MILLIÓ darab is el fog menni pécén. Mindösszesen. $50-ért. Amiből $15 azonnal Gabe zsebében marad.
Bombaüzlet ez, énmondom, akárki láthassa :D
/jó-jó, az a 2 millió is nagyon szép eredmény, ha azt nézzük, hogy PS-en is csak 4 millió ment el a második részéből.
/Az első két nap alatt.
-
Nyilván ez egy olyan dolog, hogy ezzel a játékosok csak nyernek szerintem, kivéve persze azokat akik eddig lelkesen lobogtatták a Sonys zászlót, és hirdették az exkluzívak mind fölött mantrát. Nos ők ezzel a húzással tulképpen szembe lettek köpve, mert ezek most jönni fognak PC-re is, és így értelmét veszíti az exkluzivitás.
Nekem személy szerint szimpatikusabb ez a fajta hozzáállás, de ha a cég szempontjait veszem figyelembe akkor itt most bizony szerintem baklövést követnek el, mert ez a brand már elég magasan van ahhoz, hogy szép lassan iszonyat összegeket húzzanak ki a vásárlókból.
Megint csak az Apple példáját tudnám felhozni, ugyanis amit hallani szokás az leginkább a "túlárazott" szó a cuccaikat tekintve.
Túlárazott? Lehet, sőt igen, de megfogják venni ezután is a termékeiket, mert van mögöttük egy baromi erős brand, ami minőséggel is párosul.
Náluk ez a stratégia azért mondhatni bejött, 13-15 év alatt a top 5-be kerültek.
Jelenleg a Sonynál is adott mindkettő, de ha maradnak a PC-s megjelenések akkor szerintem azért hígulni fog a brand. -
Zóanagyvarázsló #116981 Én jókat akarok játszani, nem pedig különleges egy óriásmulti számára. Értelek, de én ezt nem vártam el soha semmilyen platformon. Az egyetlen dolog, amit elvárok, hogy más platformok vagy a cross-play ne rontsa el az enyémen is élményt. Értsd: örülnék, ha konzolon is játszhatnék PC-s stratégiákkal, de nem kontrolleresítsék, hanem támogassák a bill+egeret. (Persze köztes megoldás lehet, ha a konzolos verzió tök más, és a PC-set nem cseszik el miatta, de én szívesen váltanám ki időnként a PC-t konzollal, akkor meg kell a bill+egér.)
Az üzleti szempontok és márkaépítés más, én azért drukkolok, hogy jól süljön el. Nintendo ugyanez: retrókonzoljaim vannak tőlük, a játékaik érdekelnének, részint rajtuk nőttem fel, de kurrens konzolt nem szoktam venni tőlük. Persze én ellennék csak a PC-s kínálattal is, nem fáj kihagyni az exkluzívokat. -
Zóanagyvarázsló #116980 Ha utólag portolja gy külön portolásban utazó, nem rég felvásárolt csapat ezeket, akkor ez nem igazán érinti a PS-es teljesítményt. PS3-on persze a performansz és a fagyások miatt még az UC-kat se lett volna okom magasztalni, az UC3 alapból elcseszett célzását pláne nem. Nem úgy éltem meg, hogy milyen szuper élményt kapok, hanem limitációt. Az előző generáció nyilván nagy ugrás volt ebben, de most jutottunk el oda, hogy tényleg tök jók a konzolok, nem csak olcsóbbak. Tehát ne tegyönk úgy, mintha ez mindig így lett volna. Viszont a PS5 még mindig nem tudja a VRR-t, az egy lemaradás a riválisokkal szemben. -
Zóanagyvarázsló #116979 (Részben) PC-s játékosként nyilván így áll hozzá az ember, üzletileg és Sony-rajongóként nézni pedig megint két másik nézőpont. Én veled vagyok, de ettől még a többi szemszöget is érdemes figyelembe venni. -
Na ez instant buy lesz az 100% -
State of Play jövő szerdán:
Updates on upcoming third-party games for PS4 and PS5 are in store next Wednesday, October 27 starting at 2:00pm PT. -
robicarlos6 #116976 Emellett az is kiderült, hogy a GTA: San Andreas The Definitive Edition november 11-től csatlakozik az Xbox Game Pass kínálatához, míg a GTA III The Definitive Edition december 7-től a PlayStation Now felhozatalát fogja erősíteni.
Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.10.22. 15:37:06 -
A helyzet az az, hogy ezekkel a PC-s megjelenésekkel a saját maguk által felépített brandet csorbítják.
Szerintem ez egyértelmű.
Az elmúlt években a Sony felépített egy eléggé erős brandet amihez foggal-körömmel kezdtek el kapaszkodni a felhasználók.
Kicsit olyasmit mint az Apple. A lényege az, hogy a vásárlóikba belesulykolták ezt a "Te különleges vagy" érzést, és ez működött/működik is, és ennek a kulcsa az exkluzív játékok.
Itt a fórumon is lehetett olyanokat olvasni, ami azért alaposan megmosolyogtatta az objektív szemléletű embereket.
A State of play az mindig roppant igényes volt, ellenben minden más gameshow a kalap szar kategóriába sorolódott, már itt is pár embernél, holott írkálnak ide össz-vissz vagy 30-an :)
A gagyi grafikás 8 éveseknek készülő platformerek szarok voltak a zöld oldalon, de ugyanez a Sony égisze alatt már sokkal elfogadhatóbb volt sok embernek.
Nincs is ezzel baj, ez egy tudatos folyamat volt.
Most azonban ezekkel a PC-s megjelenésekkel pont ezt fogják lerombolni.
Ez kb olyan mintha az Apple aztmondaná, hogy holnaptól az ios telepíthető lesz mindenféle telefonra, és nem csak az iphone-okra.
És mondjuk a macOS-t is meglehet venni, és lehet telepíteni PC-kre.
Kiváncsi vagyok mekkorát buknának hosszútávon.
Rövidtávon biztos hoz majd nekik ez pénzt, de hosszútávon szerintem ez rossz döntés volt. -
100% szerintem is, hogy a TLOU remake ki fog jönni pc-re is. Jön a sorozat, kell a pénz. -
Az utolsó mondattal egyetértenék, ha bármelyik multiplatform cím ilyen minőségekbe jönne ki bármikor mint amit 1 gépre optimalizálnak.
Senki se azért szereti az exeket mert nem játszhat vele bárhol, hanem 99%-ban minőségben és stabilitásban egy magas szintet képviselnek.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2021.10.22. 14:07:57 -
Igen, és egyre gyakrabban csicseregnek a BLoodborne-ról is.
Én amúgy nem látom semmi kárát annak, hogy jönnek ezek a játékok PC-re, sőt, örülök neki. TOvábbra is PC-n szeretek játszani a legjobban, az az elsődleges platform, bár van PS4 és 5 is itthon. Szerintem ez tök örömteli. Úgy is fel lehet fogni, hogy az exkluzívok valójában túszok, és nem kiváltság az, hogy játszhatsz vele egy platformon, hanem kicseszés, hogy a többin nem.
A Sony nem a konzoljai eladásából szedi a nyereséget elsősorban, hanem a játékokból, előfizetésekből szedik. Egy PC port költsége és energia befektetése a mai konstrukciókkal sztem eléggé minimális - főleg a régi időkkel összehasonlítva, ezért simán megéri nekik portolgatni, miért ne.
Az ilyen elitista "vedd meg a konzolt, ha játszani akarsz a játékommal" dolgot sosem szerettem. -
robicarlos6 #116971 "De lesznek olyanok amiket nem fognak.Last of Us,Ratchet,Ghost,Gran Turismo és még sorolhatnám nem lesz"
Nagy tételbe ne fogadj erre. Last of Us-t is tuti kihozzák ki kell maxolni a zsetont ott is. Sorozat stb... GT meg benne volt a geforce now listába szóval nem kizárt,hogy az is jön majd. -
Zóanagyvarázsló #116970 Nem azzal cseszték szét a reputációt, hogy minden jött PC-re, hanem azzal, hogy már nem számít akkora eseménynek egy Halo vagy egy Gears. Én mocskosul örülök, hogy felhasználóként az egyik gépen megkezdek valamit, akkor a másikon folytathatom. El is adták ezzel nekem a konzolt. De persze kellett ehhez a Game Pass is (és a VRR! mert a PS Collection elgondolkoztatott volna, ha "versenyképes" a PS5), szóval az MS ezen az üzleten keveset keres rajtam.
És igen, ha tudnám, hogy 3-5 éven belül minden jön PC-re, és nincsenek elszállva az árak, soha többé nem mennék más platformra, ha az jól funkcionál. De nem mindenki gondolkodik így (én eleve nem játszom szinte semmit 3-5 évvel a vásárláson belül, az utolsó, amit a azonnal játszottam, a GOG-os Diablo és a Blade Runner volt :D), ez tényleg kétélű fegyver, de te a pohár örökké üres lesz alapon állsz hozzá. Exkluzívrenomé helyett én szimplán jó gépeket, jó ökoszisztémákat és jó játékokat szeretnék, esetleg átjáthatóságot (cross-pay, cross-save, cross-buy stb., így családon belül is simán lehet vennék másik gépet co-opra például). Na most a PS3 ebből a szempontból egy szívben kést forgató ellenreklám volt, jobban járt volna a Sony, ha kiadja az exkluzívjait akkor PC-re, nagyobb eséllyel rántottak volna be PS4-5-re, mint így, hogy megjáratták velem a japópokol összes bugyrát, és az ótvar gépre "kényszerítéssel" maguk ellen hangoltak. A Nintendo kotyogós kávéfőzőn futtatott játékait meg hagyjuk. Működni működik, de pont ezért mindig kihagyom az aktuális generációjukat. -
énse nagyon tudom hova tenni, szerintem kb Mark Wahlbergnek kellett volna Nathan-nek lennie, és Bryan Cranston-nek (ahogy volt anno pletyi róla) meg Sullynak... de gondolom valaki megint nagyon okos volt :D
természetesen megnézem, popcorn/sörmozi, de ne várjunk egy AAA+ filmet szerintem tartalmat tekintve... :\
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2021.10.21. 21:53:43 -
Ámen és ámen :) Én sem hinném, hogy a végletekig menne ez a horror, amit művelnek a VGA (vagy talán már en bloc hardware szintű) piaccal - legyen az oka a vírus/chiphiány/crytozás, bármi.. egyszer csak normalizálódik a helyzet, és ahogy írod is, most MÉG sokkal jobb deal a konzol, egyértelműen, hisz egy velük egyszintre hozott PC az az áruk többszörösével ekvivalens alsóhangon..
de majd alakul ez, gondolom.. :) de amúgy igen, szerintem se kifejezetten jó az irány - igazából én már azóta húzom a számat a SONY-ra, amióta elkezdték ezt a felhígított State of Play-ezést meg a jóhátmiakkorkiszálltunkazE3-ról témát.. :D tudom-tudom, mások is kiszálltak, és egyre jelentéktelenebb az egész E3, de na. azért eléggé baszók voltak azok a néhai SONY-konfok, lássuk be, és MS most egészen felzárkózott, SONY fronton meg csak csöpögtetnek ezt-azt-amazt néha :D
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2021.10.21. 21:48:38 -
Szabad szemmel is jól látható tétem van, hogy a TLoU lesz a következő pécére érkező cím. Jön a sorozat, készül belőle a remake két éve, TUTI, hogy a remake pécére is landol. Jimbó elintézi. Mark my words! :D -
TomStorm #116966 Meg azért lássuk be azokat a címeket szórták ki Pc-re(God of War-on kívül) amik háát az én szemszögemből nem egy nagy számok:D
Minden más igen:)
Tehát azokat adták ki. -
TomStorm #116965 Biztos megéri nekik kiadni PC-re a Ps Ex.-okat.Amúgy nem csinálnák.Utóbbi 1-2 évben kaptak erre rá.
Talán a Detroit volt az első amit már 1.5 év elteltével ki is adták Pc-re.
Aztán sorban 1 év alatt vagy tizet kiadtak és most God of War is jön.
Megfogják tartani a következő Exc.játékokhoz az idő intervallumot de az nem 4 év lesz.Szerintem 1 évet kell ezentúl várni amelyikhez tervezik a PC kiadást.
De lesznek olyanok amiket nem fognak.Last of Us,Ratchet,Ghost,Gran Turismo és még sorolhatnám nem lesz -
Nem nekünk készül. Azoknak készül, akik nem ismerik Drake-et és Sully-t. A film amúgy lehet még jó is, csak mi nem fogunk tudni elvonatkoztatni attól, hogy Tom Holland nem Nathan Drake(és nem Nolan North), és Mark Wahlberg nem Victor Sullvan(és nem Richard McGonagle). Én amúgy bírom mindkettőjüket, de ez itt nekünk nem fog működni. Nekem legalábbis nem. De persze megnézem.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2021.10.21. 19:55:26 -
Pont ezt gondolom én is. -
A VGA árak nem lesznek örökké az égben. Szépen le fog csengeni ez, pár év alatt visszatalál a világ a covidból és minden másból a normális kerékvágásba. Ez mindenki érdeke. Arról nem beszélve, hogy bármikor - és erre már vannak utaló jelek - az AMD kihozhat pécé fronton is egy konzol-like APU, vagy akár SoC megoldást. Vagy csak elég megnézni hol tart most az Apple az új M1 chipekkel. Ez a pillanatnyi, a konzoloknak nagyon előnyös helyzet úgy fog elolvadni, mint a hó a szaharában. Engem nem a szcenárió érdekel, az én zsebemben egy fillérrel nem lesz kevesebb akkor sem, ha a sony holnaptól xboxra is kiadja a játékait. Én csak egyszerűen sajnálom, hogy amit ennek a hülyebaromnak az elődei vért okádva felépítettek, azt ez a majom úgy rombolja le, mint ha nem lenne holnap. -
Megtettem, mielőtt a kérdést feltetted volna. -
Redbulldozer85 #116960 Max kettő de lehet hogy még egy generáció, és csak internet kell mindkét platformhoz, és egy előfizetés a mai chiphiány is erre sarkalja mindkét holdert. -
Pfff... Egy rakás dolgot egy az egyben átvettek a játékokból, konkrét jeleneteket. A baj nekem is az, hogy Holland túl gyerek még, hiányzik az a felnőtt sárm, ami egy Drake-nél elengedhetetlen. 10 év múlva esetleg jó lett volna. -
Bezony, virágzik a virágbót továbbra is.. -
Köztük én sem :D
De szerintem lesz olyan ember, akinek ez megfordul a fejében, de valszeg nem akkora tábor lesz az, hogy jelentős legyen..
Mondom, nekem mindegy tényleg, nekem minden day1 kell sajnos állandóan, bárhol is legyen elérhető.. :( :D -
Yup. -
robicarlos6 #116955 Aki régóta a Sonyval van emiatt a pár cím miatt nem fogja otthagyni a sokkal olcsóbban kerülő konzolt. Bármennyire is ezt "vizionálod" -
Plusz sok ember számára menő a PC, mert meg tudják szerezni okosba' a programokat. -
Ezt mondjuk én sem értem. -
hát kb. ennyiben, mint ahogy feletted kettővel yesname kollega is említette, mert aki türelmesebb az exekkel, annak totál fölössé válik a konzolok (Xbox pláne, de így lassan már PS5 is) birtoklása, _HA_ van egy baszó PC-je.. :D
más kérdés, hogy pénzben az 5x-ös VGA-árak mellett ez mennyire lesz vállalható és fenntartható a jövőben, de a PC-géming azért mindigis úri-muri volt, de most aztán pláne az, és gyanítom még sajna marad is jó sokáig.. :(
bajnak szerintem nem baj annyira, hogy gyakorlatilag a kvázi ingyen (vagy tényleg ingyen, lásd Play at Home - HZD, Ratchet) PS-tulajokhoz már régesrég hozzávágott és általuk hallomásból is hányásig unt címek jönnek 3-4 évvel később PC-re megpörgetve még egy bónusz körre, de nyilván több ember fog így gondolkozni (jogosan), hogy akkor minek konzol.. pláne, ha esetleg ráállnak arra egyszer, hogy day1 érkezik PC-re, vagy fél-1 eltéréssel az exkluzív cucc..
félreértés ne essék, engem nem zavar tényleg egyik szcenárió se, de totál megértem azt is, aki húzgálja a száját erre, mert azért mindigis megvolt az exkluzív címeknek a varázsa, nem véletlen létezik a fogalom szerintem... gyakorlatilag a Nintendo marad az egyetlen, aki nem enged ebből, és szerintem soha nem is fog :D
(mégha minden Switches cím emulálható is 4K@120Hz-en csont nélkül manapság... :D --- újra felötlik a kérdés: minek konzol, há mindenre ott a pécé
)
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2021.10.21. 18:12:52