121271
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#116913 "SOHA ennyire nem volt felesleges a pécé a konzolok mellett."
Ez mondjuk igaz.
Az is igaz, hogy nagyot ugrott most végre a konzol gen, pl az SSD szerintem ég és föld a régi HDD-khez képest, bár ezt nem említetted. De ezt egyelőre a megjelenések nem követik. Nem a géppel van a baj, a két új gép (ps5, series x) rendben vannak, csak most már lassan jöhetnének a játékok is. Erre mindent tolnak át a következő évekre. Witcher 3 nextgen peccs 2022 már, DA4 2023 talán, TES6 lehet ki se jön ebben a generációban. -
#116912 Ja, kb ezt mondom én is. Annyit még hozzá, hogy az xbox még itt sem tart, ahol a ps5. Én is az első igazán next gen, álleesős valamit hiányolom. Mert pl. a Killzone Shadowfall akármilyen gyengus fps is volt, de grafikailag ég és föld volt a különbség közte és az előző generációs Killzone 3 játék között. Ma nem érzem ezt a nagy ugrást. Jó, 4k meg minden (bár az is upscaled vagy checkerboard), de a felbontás nem minden.
Meg az is kicsit cseszi a csőröm, hogy valódi ps5 játékból van lényegében kettő platformer: astro meg a ratchet. Ha valaki nem szereti a soulsborne játékokat, akkor DeS és részben a Returnal eleve kiesett, tehát kurvára reménykedjünk benne, hogy a platformerekért meg odavan, mert más nincs. :D
Az "ihlette" a kommentem, hogy tegnap végignéztem a játékaimat a ps5 dashen és láttam, hogy kettőt kivéve mindegyik ps4, ps4, ps4... -
#116911 A PS3 érában nem volt félgeneráció, így egy hét éves gépet váltott a PS4. Most egy három éves gépet kellett váltani. Mindezek tetejében a 30FPS-es PS3 érát 7 év után a 30FPS-es PS4 éra váltotta. A PS5 éra úgy váltotta a PS4Pro-t 3 év után, hogy a 30FPS után a világ megkapta a szinte kötelező 60FPS-es érát. És mindezek tetejében még szájbabaszató grafikát is akartok?
LOL
Gondolkodjátok már el egy picit...
És akkor most nem vagy elájulva pécé mellett a PS5-től? SOHA ennyire nem volt felesleges a pécé a konzolok mellett. SO-HA. A ps4 érában a huszonfps-es witcher3 miatt ültem vissza pécére. Most meg mivan? Azt méricskéli a digitalfoundry, hogy hányszor esik be a 60fps a randombárminél.
Ekkorát egyetlen konzolgeneráció sem ugrott, mint most, de most nem jó, mert most nem jó. Teljesen készen vagytok :D -
#116910 én amúgy meg tudom érteni az álláspontodat - gyakorlatilag van ex a DeS + Ratchet + Returnal -- ebből az utóbbi szerintem az UE4-ével rohadt messze van a nextgenségtől (persze szép-szép, jó-jó, oké, de abszolúte semmi szájtátós nem volt benne szvsz)
ami nálam keserű szájíz, hogy még mindig nem láttunk egy darab IGAZÁN szájtátós baszó next-gen címet, tényleg max a Ratchetet vagy DeS-t mondanám annak valamelyest. azért Killzone SF meg Driveclub is - nyilván meg is szépültek az emlékek - sokkal nagyobb ugrásnak érződtek a PS3-éra után.
jöhetnek itt a remasterek meg dircutok 4K@60-on, igazából egyik se mozgat túlságosan meg, hiszen mindegyik pipa már;
én már a hátam mögött hagytam a PS4 érát, és hagynám is totál feledésbe veszni, de persze kell még a crossgen vergődés éveken át.. :D
szal nemtom, én nem vagyok hanyattesve eddig a PS5-től, főleg PC mellett.. :D -
#116909 Mert ez egy fórum, ahol az emberek beszélgetnek témákról. Pl. arról, hogy milyen játékok jelentek meg az elmúlt évben. Ez hogyan viszonyul az előző évhez stb. Erre való a fórum, ahol értelmes emberek (értsd: te nem) egymással beszélgetnek. Néha nem értenek egyet, máskor meg igen, az élet ilyen, a többség ezt képes feldolgozni. Ez nem "vita", ezt úgy hívják: beszélgetés. Mármint a nem kommunikációs zérók között.
Van aki szerint nincs igazam, érvel, megnézem, viszontérvelek. Ezt szokták az emberek fórumon csinálni. Mármint akinek van annyi esze, hogy ezt felfogja. Neked nincs, tehát neked nem kell benne részt venned. A fórum olyan csodálatos platform, ahol van lehetőséged arra is, hogy párhuzamosan beszélgess másról másokkal. Vagy elhúzz a halál f.szára. A döntés a kezedben van. -
#116908 Ha érted a lényeget, akkor miért értetlenkedsz itt és kezdesz el vitatkozni? -
#116907 Akkor lehet rosszul fogalmaztam meg.
PS4 első év olyan játékok, amihez ps4 kellett, ps3 nem volt elég
vs.
PS5 első év olyan játékok, amihez ps5 kellett, ps4 nem volt elég
Igen, multiplatformokat is ideértem, ha csak az új konzolra jelent meg. Ebben a tekintetben a Ps5 még a Ps4-et is alulmúlja. Az nem kérdés, hogy sok ps4-es játék ezerszer jobb ps5-ön vagy hogy a ps5 simán futtat minden ps4 játékot, ellentétben a ps4-gyel, ami nem tudja ugyanezt ps3-as játékokkal. Ebben nincs vita köztünk.
Arról beszélek, hogy egy átlag ps4 tulajnak mennyire éri meg most ps5-re upgrade-elni és mennyire érte meg ps4 első évében ugyanez ps3-ról.
Igen, nyilván covidnak van köze hozzá, meg annak is, hogy félvezető hiány van, nehéz konzolt találni, ezért a kiadók inkább kitolják előző genre is, hogy nagyobb legyen a potenciális közönség. Ettől még a számok nem változnak.
És egyébként de, kevesebb multiplat van, ami ps5 csak és nem ps4. Kb deadloop az egyetlen, ami hirtelen eszembe jut az első évből.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.10.19. 14:26:10 -
#116906 A félex meg annyi, hogy konzolex. Van playstation-re meg pécére. -
#116905 Anno azért nem jöttek ki a játékok PS3-ra, mert hót más volt a gép, és technikailag rendkívül nehézkes volt. Ez nem előny volt, hanem hátrány. Ma ez nem hátrány, hanem előny. Aki gyengébb minőségben akar ezekkel játszani, megteheti. Aki jobb minőségben akar velük játszani, ma már az is megteheti, van gép dögivel. Ettől a felhozatal még nem lesz kevesebb, se más. Annak idején úgy vette mindenki a TlouR-t mintha nem lenne holnap, pedig elérhető volt PS3-ra is. Megvettem én is, pedig meg volt PS3-ra is.
Multiplatformokat szánmdékosan nem írtam. A multiplatformok megjelenése nem PS5 specifikus. Ha abból kevesebb van (nincs), akkor az leginkább a covidnak tudható be. A kínálat jobb a PS5 első évében, mint a PS4 első évében volt. Azoknak is, akiknek volt PS4-ük, akiknek meg nem, hát azoknak meg nagyon az.
Aki a PS4-et hozza fel kínálati referenciaképp annak elment az esze. De rendesen. A Ps4 volt az EGYETLEN gép a playstation történelemben, ami úgy jelent meg, nem volt képes futtattni a korábbi játékokat. -
#116904 4 db olyan játék van, amihez muszáj a ps5, nincs ps4-en. Ebből a négyből egy jött a géppel (astro), egy pedig egy ps3-as játék 1:1 remastere. Ez nem siralmas 12 hónap alatt? Hát, nem tudom. -
#116903 Mi az a félex?? Ami kijött ps4-re is? Az miért lenne exkl? Egyébként NEM exkluzívokról beszéltem, hanem PS5 játékokról, ami nem jött ki PS4-re is. Tehát amiért kellett, hogy next-genre válts. Ez lehet egyébként 3rd party is, amin kijött boxra is meg pc-re is, ez nem lényeg.
Astro: jött a géppel, de oké
DS: igen, bár ez ugye egy remake ... de legyünk jóindulatúak
SP Miles Morales: standalone dlc és ps4-re is kijött ...
Sackboy: A Big Adventure? szintén ps4-en is kint van
Ratchet: exkl
Returnal: exkl
Godfall: ps4-en is kint van
Kena: ps4-en is kint van
Tehát ebből van jóindulattal 4 játék, ami exkluzív.
Ps4-nél kihagytad a teljes 2014-es játékmegjelenéseket, amik nem jöttek ki ps3-ra. Pl: ha már remaster, akkor odaírhattad volna Last of Us-t is, ha már a Demon's Souls felfért a listára ps5-nél. De GTA5 is, bár az igaz, hogy technikailag az már pár nappal az első éven túl csúszott a novemberi megjelenéssel. De akkor is marad még:
Outlast (ps3-on nem volt), Daylight, EA Sports UFC, Styx Master of Shadows, Shadow Warrior, NBA Live 15, AC Unity (éppen belefér)
egy rakást tuti kihagytam egyébként. -
#116902 Nem siralmas az. -
#116901 PS4 exek első évben:
KZSF
Knack
Infamous SS+FL
LittleBigPlanet 3
DriveClub
PS5 exek első évben:
Astro's Playroom
Demon's Souls
Spider-Man MM
Sackboy
Ratchet&Clank RA
Returnal
Godfall (félex)
Kena BoS (félex)
Nem tudom melyik moziban ülhettél a PS4 idején :)
-
#116900 Közeledünk az egy éves PS5 megjelenési évfordulóhoz és érdemes megnézni, milyen siralmas a játékkínálat. Nem csak konzolexkl játékok terén, hanem úgy általában next-gen exkl játékok terén. A legtöbb játék jobb PS5-ön, ez igaz, de ha kijön ps4-en is, akkor nem lehet azt mondani, hogy KELL neki az új generációs gép. És a legtöbb third party AAA játék ilyen, pl far cry 6 most.
A legutóbbi launchnál (ps4) is le lettem kiabálva, hogy várjak türelemmel stb stb. De ez most sokkal szegényesebb az első évben, mint a ps4 volt, pedig már az se volt túl erős. -
#116899 Én is regeltem, bármi is legyen a tesztben, kíváncsi leszek a játékra. -
#116898 Csakhogy van keresztmetszet, vagyos tuti lesz negatívja az Elden Ring-nek... -
robicarlos6 #116897 Ezt most mire írtad? Tudom hogy arról van szó. Ezért is írtam azt amit.
-
TomStorm #116896 Horizon:Forbidden West -
#116895 Az asszony nálunk a PS5-tel regisztrált be, szóval én a XSX-re kényszerültem. Sajnos a két konzol között nem lesz átjárás. Viszont a PS4-es verziót ingyen lehet majd PS5-re frissíteni, ami engem kellemesen meglepett. (A Japán leírást fordítgattam a Google segítségével.) -
#116894 dettó :) Dark Souls 3 network testjén voltam anno - itt úgy választanak ki, reméljük bekerülünk a kalapba :D -
#116893 Azért biztos, ami biztos regeltem erre a terheléses tesztre. ;) -
robicarlos6 #116892 Full más a célközönség. Kb mint azt véleményezni hogy egy Dirt Rallyt betenni a Forza Horizonhoz mi értelme.. -
#116891 Érdekes döntés betenni a Horizon mellé... kíváncsi vagyok, hogy a Sony tartani fogja-e a megjelenési dátumot. -
#116890 Csúszik az Elden Ring megjelenése
:(((((((((((( -
#116889 logikus lenne, de ez még mindig lastgen (PS4/XBONE) játék, ez a régi DS3/BB engine, nem a DeS remake alatti Bluepoint-féle varázslat.. :(
remélem azért tartalomban rendben lesz, mert sajnos day1 lesz :D -
#116888 Hasonlít rá... DoS is lehet akár. :D -
#116887 Hát csak dizájnban próbálnak, mert eddig a DS sorozat volt a leg sikeresebb tudtommal...abbó is a 3. -
#116886 Az csak ps5-re jött, ez meg az okosórámra is. Ennek megfelelő lesz a graf :) -
#116885 Miről beszélsz, egy az egyben az a videó alapján :) -
#116884 Még kár hosszútávú következtetéseket levonni a grafikáról. Előző generációs Xbox-on készült a felvétel, pocsék minőségben és kb 1,5 hónappal ezelőtti build volt. A szivárogtatót törölték a redditről.
De az azért eddig is látszott, hogy ezt a játékot nem a grafikával akarják eladni.
Jah és igen, aki eddig nem rakta össze az jobb ha lelkileg úgy készül, hogy ez egy Dark Souls3 lesz kisebb változtatásokkal. A lényeg itt a nyílt világ lesz, és ez fogja szerintem eldönteni, hogy jó lesz-e a játék vagy sem. Ha ezt a részét jól csinálják meg, akkor mindenki ilyen játékot akar majd csinálni, ha xar lesz, akkor így jártunk. :)
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2021.10.17. 17:06:39 -
#116883 Azért azt elvártam volna én is, hogy elérje minőségben a Demon's Souls remake grafikai szintjét. -
#116882 Ez túl csúnya DaS3 kiegnek. Ez inkább DaS2 kieg :) -
#116881 Pedig az eddigiek alapján nem úgy tűnik. Eddig minden videónak, minden mikro-másodperce egy DaS, aki ezt letagadja az vagy elmebeteg, vagy nem ismeri a Dark Souls szériát.
Egy Bloodborne-t vagy egy Sekiro-t meg lehetett különböztetni. Ha kijönne még egy kiegészítő a DaS 3-ból, csont nélkül megenném, hogy az eddigiek abból voltak… -
#116880 Tetszik, ahogy összevágták a két játékot. :) -
#116879 Das biztosan nem lesz. -
#116878 Én nem tudom, hogy mi lesz ez, de ….nem kell még egy DaS…
-
#116877 Azert PS5 tulajkent szerintem illene ki is élvezni magát a gépet,az élmény amit ad pl.: a Poki is ezen a gépen az sztem boven megér még 8ezret is...jo,oke,mindenkinek mas es mas a penztarcaja,de ezekre az exklu cimekre en sose sajnaltam a penzt meg a ps4-es érában se,nyilvan nem vettem meg en se sokmindent 0day,de ilyen 8-10ezer kornyeket azert ralehet szallni ezekre a jatekokra mert brutal elmenyt adnak foleg mostmar ezen a gépen -
abel0317 #116876 Watch dogs legion ps4-es lemez upgradeli magát ps5-ön ingyen? -
robicarlos6 #116875 Mivel én mindig a magam nevében beszélek így szerintem felesleges odaírnom.. -
#116874 Tedd már hozzá, hogy SZERINTEM... de egyet kell értsek Mobyval, most is.