121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Voltan
    Ezt mondjuk én sem értem.
  • mucsácsó
    hát kb. ennyiben, mint ahogy feletted kettővel yesname kollega is említette, mert aki türelmesebb az exekkel, annak totál fölössé válik a konzolok (Xbox pláne, de így lassan már PS5 is) birtoklása, _HA_ van egy baszó PC-je.. :D

más kérdés, hogy pénzben az 5x-ös VGA-árak mellett ez mennyire lesz vállalható és fenntartható a jövőben, de a PC-géming azért mindigis úri-muri volt, de most aztán pláne az, és gyanítom még sajna marad is jó sokáig.. :(

bajnak szerintem nem baj annyira, hogy gyakorlatilag a kvázi ingyen (vagy tényleg ingyen, lásd Play at Home - HZD, Ratchet) PS-tulajokhoz már régesrég hozzávágott és általuk hallomásból is hányásig unt címek jönnek 3-4 évvel később PC-re megpörgetve még egy bónusz körre, de nyilván több ember fog így gondolkozni (jogosan), hogy akkor minek konzol.. pláne, ha esetleg ráállnak arra egyszer, hogy day1 érkezik PC-re, vagy fél-1 eltéréssel az exkluzív cucc..

félreértés ne essék, engem nem zavar tényleg egyik szcenárió se, de totál megértem azt is, aki húzgálja a száját erre, mert azért mindigis megvolt az exkluzív címeknek a varázsa, nem véletlen létezik a fogalom szerintem... gyakorlatilag a Nintendo marad az egyetlen, aki nem enged ebből, és szerintem soha nem is fog :D
    (mégha minden Switches cím emulálható is 4K@120Hz-en csont nélkül manapság... :D --- újra felötlik a kérdés: minek konzol, há mindenre ott a pécé )
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2021.10.21. 18:12:52
  • yesname #116951
    Én vettem PS5-öt pár hónapja a gamer PC mellé, de most éppen ezért nagyon gondolkodom azon hogy eladom, mert teljesen felesleges hiszen PS5-ön csak exluzív miatt van bekapcsolva és annyi játék van bakancslistán is, hogy teljesen érdektelen ha 3-4 év múlva kapom meg PC-n sokkal jobb minőségben hiszen megvár Ő is engem és én is Őt.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2021.10.21. 17:34:49
  • Rage47
    Azt hittem Wahlberg a Drake :D
  • robicarlos6
    Magyarázd már el nekem mi baja lesz ebből a Sonynak, hogy évekkel később kihozza pcre a psen már alig fogyó játékokat? Komolyan érdekel!
  • Kongy
    Holland egyszerűen nem Drake. De ha ezen túltesszük magunkat akkor ígéretesnek tűnik a trailer alapján.
  • TBTPumpa
    #UnchartedMovie Official Trailer:
  • darkSectorxxx #116946
    Mondjuk nem sajnálom senkitől a játékokat, meg amúgyis konzolon játszanám ha multi cím lenne minden.

De most kívételesen ebbe igazat adok, kurva gáz azért amit csinálnak.
    Értem minek, de ja, még ha télleg 1-2 címet dobnának csak, de az Uncharted meg Gow is megy szépen majdnem egyidőben.

Hát ez van. Valszeg télleg magasról szarnak a 4 generáció alatt felépített profiljukra.
    Mondjuk fura hogy akkor minek megvenni a sok stúdiót.
  • Moby
    A kár, amit ezzel okoznak, hosszútávon többe fog kerülni, mint az a 60 misi. Persze akkor már a nem Jimbo lesz a playstation feje, szal ez már másnak lesz a gondja. Az MS is szétbaszta szépen a reputációját közel 10 év alatt a one érában, azóta sem tudnak visszakapaszkodni. Messzire nem kell menni rossz példáért. Nekik is rettenetesen bejött ez a pécés izé, a hülyeségek hajkurászása. A különbség annyi, hogy nekik a pénzt az azure szolgáltatások szarják, amit aztán a 300 forintos gamepassokba ölnek, ők megtehetik ezt. A sonynak nincs ilyen bevételi forrása. A sonynak 3 évtizedbe került, hogy a címei most 5-700misit termeljen.
    Ez az úgynevezett talált pénz ez inkább uzsorakamatra adott kölcsön, amit keményen fog a jövő behajtani a sonyn.
  • lwb
    Szerintem meg a Sony is kezdi látni, amit a MS már észrevett, hogy nem az a lényeg, hogy mennyi gép fogy, mert azon úgyis veszítenek és ráadásul így is nagyobb a kereslet jóval, mint a kínálat, hanem hogy mennyi játék. A játékon keresnek, nem a vason. Ha azt pc-n veszi meg valaki 3 év múlva 10 dollárral olcsóbban, mintha ps-en vette volna meg day 1, azzal szerintem anyagilag jobban járnak, mintha a potenciális pc-s vásárlókat is megpróbálnák ps5 vásárlásba belevinni, főleg hogy még mindig óriási a várólista az új ps5 gépekre. Több fogy, mint amennyit gyártani tudnának. Ezért inkább behoznak kívülről új fogyasztókat.
  • robicarlos6
    Erre csak azt tudom mondani pénz.....
    Ők pontosan látják hogy ha x év alatt x uncharted fogyott vagy GoW és most jelenleg ezekből mennyit vesznek, természetesen már agyonárazottan akciókban stb. Nos ehhez képest egy filléres pc portal alsó hangon 1 millió dbot eladnak és nem 20$-ért meg hasonlók. Ok hogy egy ekkora cégnek semmit nem jelent ez a 60millió $ de sokkalta több mintha hagynák őket örökre psen megrohadni...
    Remasteredek remakeek kb ugyanezért jönnek. Filléres régi cucc helyett amit a kutya se vesz bevonzanak "ugyanazzal" 1+ millió vásárlót..
    Ez kb talált pénzt nekik, ami látszólag jól jön nekik..
  • Moby
    Nincs. Nem az idő para, a ténye para. Teljesen mindegy, hogy 5 év, 0, vagy 1. A playstation brand legnagyobb értéke az exkluzívjai. Amit a jelenlegi sony vezetés elkótyavetyél, aprópénzre vált. Nevetség tárgyává teszik az "Only On Playstation" jelzést. Hiteltelenné, és hazuggá válnak.
    Láttál Mario vagy Zelda játékot pécére? A másik japán ennyire nem hülye. Ezek igen. Pedig amazok rá sem írják a játékaikra, hogy csak nintendo-n elérhető. Egyszerűen egyet jelent azzal.
  • mucsácsó
    ameddig így jönnek, addig tényleg nem para - akkor lenne necces már, ha day1 jönne minden SONY-ex PC-re is :D dehát annyi eszük csak van, hogy ilyesmit nem lépnek meg..
  • lwb
    A GoW 3 éves. Az Uncharted 4 mennyi? 4? Ha 3-4 éves késéssel fognak PC-re kijönni a PS játékok (egy része), akkor azért nagyon veszélybe a konzolos világ nincs szerintem.
    Meg amíg a 2080 Ti-om ma, sokévesen többet ér, mint amennyiért újonnan vettem, addig sem. Vicc, ami a GPU piacon van.
  • Moby
    Ez ennek a Jim Ryan nevű balfasznak az agymenése, hogy mégtöbbet eladni, mégtöbbet, mégtöbbet...lenyilatkozta, hogy számára elfogadhatatlan, hogy a sony játékaiból csak pármillió megy el, miközben a mozifilmek százmilliókhoz jutnak el...
    Az őt nem érdekli, hogy mindez mekkora károkat okoz a rajongói körökben, a playstation brand megítélésében, és egyáltalán, mivel jár a az a másik oldalon, hogy eladjanak még 1 milliót mondjuk pécére egy olyan játékból, amiből HÚSZ milliót adtak el a playstation közösségnek. De ez sem volt elég, kell még...
  • robicarlos6
    Ezt én sem értem. Aki eddig nem vett ps-t eztán se fog. Mivel pont ezek a megjelenések még rátesznek hogy mi a f...nak. Konzolnak lassan egyetlen előnye lesz csak hogy a vas olcsóbb semmi több
  • Moby
    És legalább ugyanennyire lehet kontraproduktív is, mert az egész arra épül, hogy majd a FOMO berángatja ezeket a pécéseket. Nade akit eddig nem kapott el, mondjuk az első résznél, azt miért fogja majd a másodiknál? Mert játszott vele? Mert addig nem tudta, hogy ez létezik, és milyen? Nem volt bekötve hozzá a youtube meg a twitch?
    Ebből az lesz, hogy aki eddig nem akart konzolt, az ezután sem fog, mert az lesz a közvélekedés pécés körökben( Illetve már most az), hogy előbb-utóbb úgyis minden szart kiad a sony pécére, nekik ráér, hogy megkaphassák jobb minőségben. És aki eddig játszott a gondolattal, hogy beszerez egy ps5-öt a pécé mellé az exkluzívok miatt, az kacagva pöcköli ennek a gondolatát is. Addig legalább lecseng a vga hiány.

Utoljára szerkesztette: Moby, 2021.10.21. 06:57:11
  • darkSectorxxx #116936
    Pontosan.
  • davidka003
    Ki van ez találva.
    PC-re még megveszi 1 millió ember amivel már alapból nyernek.
    Plusz lesz olyan aki a 2. rész miatt vesz PS5-öt, mert annyira tetszett neki PC-n az első.
  • Mephike
    Illetve azt se feledjük el, ha most januárba valaki játszik a játékkal, és bejön neki, akkor lehet azt mondja, hogy vesz egy PS5-t a Ragnarök megjelenésekor, hiszen az játékkal együtt is olcsóbb, mint egy videókari
  • TBTPumpa
    Igen, viszont PS5-ön tudsz játszani ezekkel a játékokkal akár 4K 60 fps verzióban is. Ezt PC-n is meg tudod tenni, de manapság egy 185 000 forintos PC-vel (amennyibe most egy mezei PS5 lemezes verzió kerül) még FullHD felbontás mellett sem lesz meg a 60 fps a God of War-ban, de még a tavaly megjelent Horizon Zero Dawn-ban sem. Továbbá jövőre lesz 4 éves a God of War ezen epizódja. Akinek van konzolja és egy kicsit is érdekelte a játék, már réges-rég kijátszotta.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.10.20. 18:21:45
  • Kongy
    Érdekes időket élünk. A múltkor az Uncharted-ek lettek bejelentve PC-re, most a God of War. Ha 10 évvel ezelőtt ezeket a híreket olvasom a jövőből, tuti gúnyosan felnevettem volna fake news-t kiáltva. De nagyot változott a világ, a Sony egyértelműen nyit a PC-s játékosok felé, és ez nem feltétlenül gond, sőt. Csak így a PS-exek értéke inflálódik valamelyest.
  • robicarlos6
    Na akkor emiatt se nem kell majd ps+ot venni Nagyon hamar el lesz adva ez a ps5...
  • drop
    https://store.steampowered.com/app/1593500/God_of_War/
  • lwb
    Persze, érteni értem én is. Nyilván jobban megéri a nagyobb piacra kiadni, csak ezzel itt ugyanaz a baj, ami miatt sokan támadták a MS-ot is, hogy ha eleve úgy csinálják a játékokat, hogy a last genen is elmenjen, akkor azért ott lesznek korlátozások.
  • davidka003
    Én már annak is örülök ha 3 évente jön valami amivel elvagyok mindenféle negatív érzés nélkül 30-40 órát.
    GoW az volt 2018-ban.

Az, hogy jön PS4-re pusztán üzleti döntés és meg is értem őket. Ha PS4-re megveszi +5 millió ember azért az nem kis pénz.
  • lwb
    Mit csináljak, örök optimista vagyok
  • ppista
    Világrengető? 2021.-ben még lehet vlakinek ilyen elvárása a játékiparral kapcsolatban?
    Persze az álmodozás jó,én is szoktam,bár egyre kevesebbet,de ahogy nézem a történéseket,óriási elvárásaim már nincsennek.
    Rettenetesen sokba kerül egy csúcskategóriás termék fejlesztése,ezért inkább mindenki biztosra megy.Meg lehet nézni milyen programok jönnek ki az utolsó hónapokban.Folytatások minden mennyiségben,vagy betonbiztos Univerzumok végletekig kihasználása.Ötlet,nulla,csak viruljon a lóvé.
  • lwb
    Tudtommal ráadásul jön az is ps4-re is. Egyébként ettől még persze várós.
  • Kongy
    Mondanám, hogy majd a God of War Ragnarök, de az is úgy néz ki, mint a 2018-as GoW DLC-je...
  • lwb
    Hát azért egyik sem az a világrengető valami. Astro meg Ratchet? Returnal? DeS oké, de az ugye remake attól még, nem új játék. Nem mondom, hogy rosszak, de egyik se év játéka, az biztos. Sokat elmond az első év megjelenéseiről, hogy ha valakinek meg akarom mutatni, mit tud a ps5, akkor az astrot töltöm be, amit ugye "ingyen" adnak a géppel együtt.

Na mindegy, majd jövőre talán. Vagy 23-ban.
  • Moby
    Teljesen módi, de én a switch játékokat nem adom el. Egyszer adtam el a zeldát, és kurvára megbántam. Meg is vettem újra. Ez ilyen kattanás nálam :D

/XSX: long story short: hangos volt, kiküldtem javítóba, ott leejtették/összekarcolták, most kicserélik újra.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2021.10.19. 18:57:10
  • mucsácsó
    Nem tudom mennyire módi Switchen a továbbadogatás végigjátszás, de az nem járható út? :D
    Kuuuurvajó játék tényleg, egyszerűen letehetetlen, példátlan map-design és backtrackinggel, hát én iszonyatosan éltem :D és mondom ezt úgy, hogy én nem játszottam az előzőkkel túl sokat.. :D
    (...vagy PC-n marad az emu, ha vanpécé )

Megadta magát, vagy mi lelte az XSX-et? :D
  • Moby
    Az a metroid dread nagyon piszkálja a fantáziámat, de rengeteg a pénz, amit kérnek érte, és rettenetesen nincs időm játszani mostanság. Ha lenne, tolnám a resi8-at, de arra meg nincs gépem, mert az XSX-em 1 héten belül másodszor utazik frankfurtba :D
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2021.10.19. 18:28:35
  • mucsácsó
    Na, ebben viszont totálisan egyetértek - hiába a jó graf, ha maga a játék addig se jut el, hogy végigjátszam (köhömm Ratchet Rift Apart), vagy egyszerűen elsikkad a faszba az egész, és érdektelenné válik, mert annyira elhúzott és/vagy repetitív a cucc...

Nálam ami idén ütött nagyon, és élveztem különösen: Resi8, Death's Door, Psychonauts 2 és most a Metroid DREAD - lássuk be, egyik se átütő grafikával bíró valami, ámde stílusosnál stílusosabbak, és bőven elegendő volt mindez ahhoz, hogy letehetetlen cucc képződjön belőlük :) sorrendet nehezen tudnék felállítani...
    -- bónuszként: It Takes Two

minden más idénről kuka/skippelhető, legalábbis más nem jut eszembe.
    Deathloop-hoz nem volt szerencsém még, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom a sok túltolt 10/10-et azok alapján, amiket láttam/olvastam.. :D
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2021.10.19. 18:19:45
  • Moby
    Nekem a mostani graf is szájbabaszó, és nagy fájdalmam, hogy így is sokkal több energiát tolnak bele a grafba, mint a játékba. A játékok szép, unalmas szarokba mennek át. Én nem kérek jobb grafot. Én jobb játékokat kérek inkább már. Olyanokat, amik jönnek most is, de jellemzően szarabb graffal, mert egyszerre mindkettő már úgyfest nem megy. Vagy csak nagyon-nagyon ritkán, és azokra még várni kell. Az idén főleg olyan játékokat élveztem NAGYON, amik ilyen négybites graffal jöttek. És azzal is el lehet mesélni bármit, méghozzá csodásan. Szóval nem, én nem igénylem a jobb grafot. Annyit várok el, hogy amennyire lehet mai legyen, de ha ez nincs meg, attól sem sértődök már meg, csak legyen kompenzálva gameplayyel. Amit ezek a gépek tudnak, az bőőőven elegendő a nagyon magas minőségű szórakoztatáshoz. Van, akinek ez is kevés, és lehet még emelni ezen, ha valaki mindenekfelett maximalista, és oda akkor tényleg pécé kell. Viszont óriási, hogy eljutottunk odáig, hogy nem azért kell a pécé, hogy játszhatóak legyenek a játékok, hanem azért, hogy ki lehessen maxolni az grafikai opciókat.
  • darkSectorxxx #116917
    Nem, ha szuper játékok. ;)
  • TomStorm
    Jövőre azért már lesz pár cím amire érdemes várni.Legalábbis reméljük.
    Én most Oled-et veszek először(aztán Ps5),ezekre a Led sz..okra már nem kötök Ps5-öt de a Pc-t se.
    Sim-re és VR-re kell a PC(ezekhez se kell a 30-as széria) minden másra Ps5!
  • mucsácsó
    hát igen, meg ha esetleg taszít is a roguelike stílus is emellé, akkor a Returnal is úgy ahogy van, kiesett a képből (én szeretem, én DeS-t is imádtam, de viszonylag gyorsan le lehet mindkettőt tudni -- nem platkózásról beszélek nyilván, az engem sose vonzott). de mondom, mindkettő rohadt nagy élmény volt nekem, főleg a Demon's Souls - de még kellene valami hasonló már eléggé.. :(
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2021.10.19. 17:17:54
  • mucsácsó
    azért ne mondd, hogy te duzzagva nem viselnéd el azt az igazán szájbabaszó grafot :D
    azt aláírom, hogy XSX és/vagy PS5 mellett totál fölös a PC (egyik konzol adott nálam), és 180-200k-ért még egy épkézláb VGA-t se kapsz manapság használtan se, nemhogy egy komplett baszórendszert, ez tök megvan, és vegyen a faszom 800k-ért 3080-at nyilván, nyilván ezt kismillószor kimatekoztuk oda-vissza, de most nem ezen volt a hangsúly részemről;

szal fasza tényleg, hogy a lastgen/crossgen címek mennek vajsima 60FPS-sel, de akkor megint megfordítom kérdést:
    hol vannak azok a megbaszó címek, ahol már nem lesz annyira sima a 60FPS intézménye se feltétlen? :D

jó irány a performansz tolása meg hogy merjünk nagyot álmodni, felskálázott 4K120 és társai;
    nyilván ilyennek az ötlete kanyarba se volt soha konzol szinten evör, és ez _TÉNYLEG_ rohadt nagy ugrás, és minden elismerésem, nade a tartalmat tekintve továbbra is fennáll némileg a kérdés: hol vannak a baszó cuccok? :D
    azokra várnunk kell még gyanítom 2023-24ig, amíg teljesen kifut a lastgen a képből, és tényleg csak az új vasakra összpontosítanak a fejlesztők.. na ez az, ami szerintem is kicsit tré úgy, hogy ott a nextgen gép már sokunk polcán hónapok óta, és azt se tudjuk milyen lesz a trú nextgen élmény :D

de jó persze aláírom, türelmetlen vagyok :(
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2021.10.19. 17:05:59