121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • robicarlos6
    Ezeket az indie játékokat segíti a PlayStation Talents
  • Seth
    Az nem nézi VR-ban az irányító pozícióját. De próbáld pl egy Astro Bot-tal
  • deep
    Lehet játéka válogatja, én a RE7-et nyomtam vele, azzal mindenesetre megy.
  • Mephike
    Gondlom más is látta már a Digital Foundry által készített videót Elden Ring témakörben. De hátha nem mindenki, érdemes megnézni az Elden Ring összehasonlítást különböző platformok és különböző beállítások esetén. Azért a PS5 SSD-je lehet nem véletlen lett agyonreklámozva megjelenés előtt :DDD
  • Voltan
    Ó, köszi, kipróbálom. Fura, több helyen is azt olvastam, hogy csak a dualshock-a megy, mert annak van olyan fénye, amit a kamera érzékel.
    Köszi a tippet!
  • LBandi77
    Én is így jártam,már majdnem elindultam mediamarktba amikor telefon ps app sikerült megvenni.
  • deep
    Működik ps5 kontrollerrel a VR.
  • Voltan
    Kérdés. Van ps4pro, van PSVR, van PS5, van átalakító. Hogyan kell összekötni a ps5-el a cuccot, ha a ps4 is be van kötve a hálózatba?
    A ps5 kontrollerrel nem működik a VR, a ps4 kontroller meg "be van dugva" szóval a PS4-et ki kell húzni, ha a PS5-ön PSVR játékokkal akarok játszani a PS4 kontrollerrel?

Tudom, kretén kérdés, és försztvördproplem...
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2021.11.19. 23:13:54
  • n000rbi
    Meg úgy mindennek :) Nekem is a legjobb döntésem volt valaha oled-re váltani. Használd egészséggel!
  • mucsácsó
    hát, igen... :) gratula hozzá!

egyetlen egy a baj vele: ezután minden más fajta kijelzőn észreveszed (VA/TN/IPS, projektor, bármi), hogy mekkora egy fosrakás :D
  • TomStorm
    Úristen milyen képe van Oled-el Ps5-nek:O
    Na ez más világ:D
    Na ez minden pénzt megért ez a kombó!!
  • n000rbi
    Bocs, gépről is elérhető, csak nem a BF logós ps plus ikon alatt (miért is ott lenne :D), hanem le kell tekerni a ps plus szekció legaljára.
  • AntiHero
    3 év a max úgy tudom.
  • n000rbi
    Mondjuk érdekesen csinálja a Sony, gépen ott az ikonja a BF-es ps plusnak, de rányomva csak 3 és 1 hónaposat listáz. (azokat is csak teljes áron)
    Appból viszont simán meg tudtam venni 12-ért az éves előfizetést.
  • darkSectorxxx #117260
    Hát ez jó kérdés, szerintem nincs limit...

De ha tutira szeretnél menni ez a magyar ps support száma, ezen meg tudják mondani.06-1-677-7313

Butaságot nem akarok mondani, az tuti hogy ha többet veszel akkor halmozódik, de én csak feltételezem hogy nincs limit.
  • robicarlos6
    És mennyi a max idő? Mert emagos szerintem csak hétfőn-kedden érkezik. Akkor veszek mellé ilyen 12K-sat is.
  • darkSectorxxx #117258
    Igen.
  • LBandi77
    Store- ba is annyi.
  • robicarlos6
    Konzolvilág Playstation Plus 11999FT

Itt is lehet halmozni évekre mint Xboxon? Ha igen hány évre előre? Legalább így a havi "freeket" behúzva lesz majd game a ps6-7-re
    Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.11.19. 12:19:29
  • robicarlos6
    Na be is húztam mivel kb mindenki aki regelve volt kapott 3000ft-os kupont 8880ft volt az 1 éves ps + Sokallom még így is
    Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.11.19. 07:16:39
  • robicarlos6
    Reggel kezdődik az emag@extreme digital bf akciója. Ott a ps+ 10990ért + szállítás ami nem tudom mennyi
  • TomStorm
    Köszi!
  • MrDevil
    Jó a gyárija, de a ps5 nem tudja a dolby visiont sajna :(
  • TomStorm
    Na úton az LG Oled 55" C1-em.Elvileg holnap itt lesz.Látom kívánja ez a francos Ps5:)
    Kell hozzá másik Hdmi kábel vagy a gyári tud mindent?120hz,Dolby Vision ilyenek
  • darkSectorxxx #117250
    Én így láttam a játékot 15 órában.
  • darkSectorxxx #117249
    Lement 5x3 óra az Elden Ringből....

Összegyűjtöttem pár észrevételt azoknak akiket érdekel milyen lett a játék a teszt alapján. (természetesen szubjektíven fogalmazva)

**Vizuális szempontból tekintve:**

Az Elden Ring egy minimálisan áll a DS3 felett látványban, de amúgy nagyon gyenge még mindig textúrákban meg élességben, de kellően szép ahoz a stílushoz amit képvisel... performance módban csak ritkán harc közben pillanatra akadt meg a cucc, de az lehet az online kapcsolat miatt lehetett...
    Rengeteg , de télleg rengeteg dolgot vettek át a DS3-ból, annyira hogy konkrétan a mocsár a rákokkal például itt is full egy az egyben megtalálható, nem beszélve a katakombákról a textúrák a talajon a falon, ugyanaz szinte a minimális javulást eltekintve amit jelent ez a generáció. Ha valaki megnézné a játékot nem lenne mindig egyértelmű hogy ez nem a DS3 vagy egy ahoz kiadott nagyobb mód.

Szóval vizuálisan szép, de megint a generációt tekintve egy éppen a stílushoz elég. Amivel semmi baj nincs nem is ezért szeretjük ezeket a játékokat.
    Az hogy hallottam ehhez utólag szeretnének PC-n Ray Tracing támogatást, csak annyit kérdeznék.... MIÉRT? Ezekre a textúrákra rányomni az RT-t nem elég kifejező a felesleges szó, lehet még rondább is lenne és nem lenne fps ami ehhez pont kell a gameplay miatt.

**Játékmenet és tartalom szempontból:**

Ami feltűnt nekem, hogy mivel nyitott a terület most a lopakodásnak sokkal nagyobb szerepe van, köszönhetően a növényzetnek például.
    Sőtt valamiért mikor settenkedtem olyan érzésem volt hogy az AI jobb, és ha felfigyel nem azonnal támad, ha elbújok egy fedezéknél vagy egy bokorban akkor egy idő után elvesztik a nyomomat.

A boss-okból 11 került a tesztbe... ebből 2 boss volt szerintem kreatív, szép és epic... sajnos a többi nagyon fantáziátlannak tűnt.
    Reméljük rengeteg boss lesz a véglegesben és a gyenge töltelék bossok mennyiségben csak ráadás lesz a nagyobbak mellett.

Ami a lovaglás mellett még nagyon jó újdonság, hogy VÉGRE normálisan lehet ugrani, nem csak nehézkessen, körülményesen a futással kombinálva. Helyből a karakterrel és a lóval is duplán lehet ugrani.

Tartalmat nézve sajnos a látottak alapján eléggé esélyes hogy búcsút mondhatunk a komplex pályatervezésnek, ami eddig a sorozat egyik jellegzetessége volt...

Itt ami épületek, vagy katakombákba eljutottam mind elég kicsi volt és kevés járattal vagy szoba/folyosóval... sokkal egyszerűbbek voltak felépítésben.
    A legtöbb olyan volt hogy 5-7 járat majd a végén egy boss és loot.
    Feltételezhetően a régi játék tartalma lesz majd most feldarabolva és egy nagy területen szétszórva több kisebb helyre.

Van itt bogyó meg mindenféle növény meg tárgy gyűjtögetés.
    Vannak a DS3-ból ismert varázslatok, itemek, páncélok...
    Ami most friss, az a térképen lévő nyersanyagok gyűjtése, és a kraftolás amit bármikor bárhol megállva a kis menüből elkészíthetünk azonnal.

Van itt még megidézhető segítségek szellemek formájában...
    Ezeket mizonyos totem oszlopok közelébe használhatjuk... MÉG bossfight-ok alatt is!
    Valamint most már a fegyvereknek is szerezhetünk eltérő képességeket-varázslatokat.
    A bonfire-ök helyett itt most sárga kis kristályok vanank illetve vannak kis oszlopok amik ugyancsak meghalás után választható hely lesz újjászületéskor.
    Annyi hogy itt a kristályoknál lehet minden csinálni, varázslatok kiválasztása, fejlődés, flaskák átváltása stb.
    És a boss-ok/katakombákat kivéve .... a térképen BÁRHONNAN bármikor azonnal a térképen odateleportálhatunk bármelyik kristályhoz!!!
    Valamint a térképen van 2 féle jelölő rendszer.

Van a sima jel rakás, egy nagy kék fénysugár lesz a térképen ebből bármennyit letehetünk.
    Valamint vannak a kis karika alakú jelek amiket letehetünk a térképen dolgokat magunknak későbbre megjelölni, ezekből 100-at lehet letenni...Ez a 2 rendszer iszonyú hasznos és jó dolog!

Összességében szerintem nagyon jó lesz, pláne hogy kevés kihívója akad a piacon...
  • n000rbi
    :D
  • n000rbi
    Én tegnap előrendeltem. Van benne némi BotW utánérzés az openworld design-t tekintve és ez jó.
  • Kandurex
    Továbbra se vagyok jó véleménnyel az Elden Ring-ről. Open DaS 3.5, a harcosok lenézve a varázslók meg easy mód.

Lehet végigcsapatom 3. -ra a Sekirot…
  • Voltan
    Nálam, mivel általában van egy elég nagy backlog, van az a kategória is, hogy "majkicsitolcsóbban". Ez akkor van, ha érdekel a játék, de éppen nagyon benne vagyok valami másban a megjelenéskor, és azt nem dobnám azonnal a másikért. Ilyenkor jönnek jól ezek a leárazások.
    Már kinéztem az új Ratchet-et amúgy is, és be is rántom ha valóban leárazzák most.
  • lwb
    wishful thinking
  • Evoluti0N
    A fórumot is elhagyod miután eladod?
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2021.11.17. 10:54:32
  • lwb
    Ilyen azért nem lesz, mert a sony monopolhelyzetben van, ha ps-re akarsz venni valamit, akkor azt rajtuk keresztül tudod egyedül. PC-n meg van verseny: egy rakás platform van a steam mellett is, ezért ott megéri akciózni, hogy vásárlókat szerezzenek. Soha nem lesznek a sonynál akkora akciók, mint pc-n vannak.
  • robicarlos6
    De képben vagyok hiszen van net. Ami érdekel arra írtam.
    És tudom velem van a baj mert a pc ből indulok ki ahol sokszor 1 éves címet bundleba kurnak..De egy 4 éves cím amin szénné kereste már magát a sony ne csak 50%-ot kapjon.. Akkor legyenek 1 napos villámakciók de toljanak rájuk 75-80%-ot.
    De így legalább nem kell megvenni őket. Ez is valami
  • lwb
    Ezekkel az akciókkal nekem inkább az a bajom, hogy 90%-os leértékelés mellett sem fogom megvenni azt, ami nem érdekel, ami meg érdekel, azt megvettem már az elején. Ebben a szép új világban olyan sokáig tart egy-egy játékot megcsinálni, hogy ha valaki nem teljesen mindenevő, akkor alig van pár játék / év, ami igazán érdekli. Ennyit ki tudok teljes áron köhögni azért. Egy 20 éves suzuki swift éves fenntartási költsége ennek többszöröse, szóval nem akkora uri muri ez.

Ezért jó dolog a game pass boxon, mert ingyen unalomból is néha belenéz az ember olyan játékokba, amikért 100 forintot nem adnánk amúgy. Aztán 100-ból egyszer jön a kellemes meglepetés.
  • Voltan
    4 éves címek? Megint nem vagy képben. Megtaláltam a cikket, amit elfelejtettél belinkelni - Tsushima is listán van, meg az új Ratchet and Clank is, előbbi másfél éves, a másik tök új. Mindkettő húzócím. Nyilván ezek mellett lesz sok más is.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2021.11.17. 08:42:58
  • robicarlos6
    Játékszám függő lesz..Sonynál 8 év volt ~30 db game ami érdekel
    Azokat most letolom (elvileg) és akkor lesz következő gép ha ismét ilyen mennyiség összejön.. Ki tudja lehet csak ps7-re lesz.
  • davidka003
    Az tény, hogy aki a létező összes értelmes játékot végigtolta PS4-en annak nem biztos, hogy a legtutibb vétel a PS5 jelenleg.
    Akiknek kimaradt egy csomó minden vagy csak slimen tolta annak azért nem rossz a PS5.
  • AntiHero
    Miért nem várod akkor meg màr a PS10et?
  • robicarlos6
    Nem veszek játékot pont azért... majd ps6-7nél biztos lesz akkori ps+ kollekció akkor megint letolom azt a 20 játékot.

(Driveclubért kénytelen voltam 2000ft-ot kiadni mert az nem elérhető máshogy csak lemezen)