121480

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Evoluti0N
    Én csak újból végig akarom játszani a RDR első részét anélkül, h Xboxot kelljen vennem.
  • davidka003
    Kezdjük ott, hogy a Sony nem nyúlhat bele a játékokba amiket nem ők adtak ki, mivel ezek zárt forráskódú jogvédett dolgok.
    Ergo nem fog belenyúlkálni csak csinál neki egy környezetet amiben fut az adott játék.
    Xbox-nál is azért nem fut minden, mert minden játékhoz kell a finomhangolás, hogy hiba nélkül menjen.
    Ugyan ez lesz ha megoldják a PS3-as játékokat PS5-ön. Csak mivel az teljesen más felépítés a Cell proci miatt így azt mondanám, hogy negyed annyi játék sem lesz mint xboxon.
  • darkSectorxxx #117678
    Meghát ha az MS tudta volna mi a megoldás nem csak néhány játék futna visszában.
  • darkSectorxxx #117677
    Szerintem meg úgy oldják meg mint az Xbox One-nál, hogy készülnek PS4-5 kompatibillis verziók, emulátorral kár baszakodniuk.

Xbox One-nál is sokszor hallom itt-ott ismerősöknél, hogy hát az MS milyen kuva király mert megoldották, faszt oldottak meg, mondták hogy ez ami fut nekik kompatibillitásba nem az eredeti verziókja a játékoknak ezért is van hogy hiába van neked 306-ról lemezes játékod a netről fogja letölteni magát a fájlokat, a lemez alapján csak engedi hogy használd őket, de semmit nem telepít az edereti változatból. Legalábbis régen így volt. / sorry ha tévednék, de én mikor használtam pl Gears of War-t nekem netről telepített. És akkor hallottam ezt hogy szarik a gép a lemezedre, csakis ellenőrzésre kell hogy bitoklod a játékot.

Ezért lehetséges hogy némelyik előfordult hogy még rosszabbul futott fps-ben mint az eredeti

Sony szerintem ugyanígy készít belőlük egy másik verziót ami kompatibillis és fut natívan a mostani 2 generáción.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2022.01.17. 15:30:59
  • davidka003
    Én azt tartom valószínűnek, hogy a népszerűbb PS3-as címeket megcsinálják valami emulátor szerűvel, hogy menjen natívan PS5-ön jobb felbontással meg frame rate-tel. A nagyon népszerűek meg úgyis kaptak már remastert.
    De például natívan jöhetnének a Dead Space részek 4k-ban. Tudom az első résznek készül amúgyis a remake-je.
  • darkSectorxxx #117675
    Nálam se volt minden egyértelmű ilyen téren, fejlődtem és 3-4 óra után gyengébb voltam mint a játék elején.
  • hvitya
    Valaki aki játszott a Demon's Souls-szal hátha jobban tudja.

Gondoltam fejlesztem a karaktert, hogy könnyebb legyen előrehaladni. 200k souls-t összegyüjtöttem nem kevés idő alatt be is toltam fejlesztésbe főleg strenght és defence-re ment.

Kb 20 szintet léptem előre mégis ebből semmit az ég világon nem érzékelek.. a számok magasabbak, de a fegyvereim semmivel nem erősebbek az ellenfelek meg ugyan úgy elintéznek két ütéssel. Mintha nem csináltam volna semmit.

Én b.sztam el valamit vagy miért van ez?
  • robicarlos6
    Határozott jelek utalnak arra, hogy PS5-ön hamarosan még több visszafelé kompatibilis játék lesz elérhető
  • Seth
    Használ itt valaki PS5-höz külső meghajtót PS4 játékok futtatására? Változó jelleggel kidobál (valamikor egész nap semmi gond, néha meg szinte óránként gondol egyet aztán kidob), hogy a meghajtó le lett csatlakoztatva, persze nem. Lehúzom, meg vissza aztán persze rinyál, hogy javítani kell a meghajtót. Már cseréltem kábelt, mindkét usb portra rádugtam, sőt még a tokot is kicseréltem az ssd-n. Aztán most történt éppen, hogy emiatt csonttá is fagyott a PS5, csak a tápkábel kihúzása segített.
    Utánaolvastam és elég sok mindent írnak erről a hibáról, gyakori az eset, csak kíváncsi vagyok másnál itt előfordult e ilyesmi.
  • blackfire001
    Láttátok a Dying Light2 gameplay trailert?
    Hát szerintem hatalmas jóságos! :D Ha ez tényleg így fog kinézni és 60fps-sel fog menni akkor hú meg ha! :D

Ez az új GT is jónak tűnik, de félek az ütközések megint bénán lesznek megcsinálva hangzásilag..
    Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2022.01.14. 10:54:31
  • TBTPumpa
  • TBTPumpa
    Horizon Forbidden West
  • robicarlos6
    A Sony leállítja a PS Now-kártyák értékesítését
  • Zóanagyvarázsló
    PS3 van, azóta kevés okom volt az újra. Egy csomó játék rajta rekedt, a színvonalas PS-exkluzívokat meg szeretem, de a legtöbb nálam a jobbféle, de kihagyható blockbusternek (pláne ha n+1. rész, akűrmennyire szeretem a Ratchetet, már a Tools of Destructionra megfáradt nálam a koncepció). A GoW 1-3 viszont jól össze volt rakva, mitológiabuzi vagyok, ezért is várom most az újat, hogy beteljesíti-e azt, amiről a hype szól. De a HZD például számomra az a kategória, hogy jobban vont egy Yakuza, egy Zelda, egy jobbféle open-world RPG, vagy mondjuk érdekesebbnek tűnik most valami görööskködő darab is (AC, Immortals).

A VRR hiánya és a gyengébb BC tett be nálam a PS5-nek, meg perste az XSX hozzáférhetőbb volt több pótolandó játékkal, valamint Game Pass-szal és sok esetben cross-progress-szel (sajnos ebben a Sony még Nintendótól is le van maradva, pedig én rákaptam, hogy felhőből folytatom PC-n, amit Boxon megkezdtem). Remélem, továbbfejlődik, a Sony amúgy jóféle csomagja, akor a PS5 Prót nem zárnám ki (vélhetően leverné a PC-m, azt meg nem olcsó fejleszteni) a rebesgetett Spartacusszal, de én simán ellennék a játékaikkal páréves csúszással PC-n. Szeretem a stratégiákat, és hogy szinte bármely régi PC-s játékomat is előkaphatom.

Vagyis a platfromok és generációk közötti átjárhatóság kiemelt fontosságú nálam. PS3 is akkor lett, amikor már sok remaster kinn volt, a Jak & Daxter HD Trilogy volt a választott játék(csomag) hozzá.
  • lwb
    Hát, ha a Risen nem jött be (mámint az 1 meg a 3, mert a 2 az full kalóz izé volt), akkor sanszos, hogy az Elex se fog. Ugyanaz a jank, gagyi irányítás, ami a PB "védjegye" már régóta. Engem ez nem zavar, mert a világ, a szabadság, az alakítható történet stb kárpótolnak a béna irányításért, de a Risen óta tényleg csak minimális előrelépés volt a harcrendszer terén, szóval ha azt nem bírtad, akkor szerintem kerüld ezt is.
  • Voltan
    Az UC-kat tavaly kezdtem el még PS4-en. 1 megvolt, a 2 félig, jó volt, kicsit öregedett, de nagyon élvezetes volt mindkettő, kicsit "lebutított" Tomb Raider, erősen filmes hatásokkal. Megvettem anno a 4-et is, de most már megvárom vele a PS5 upgrade-et háromezerért, aztán csapom azt is.

Szóval jól értem, hogy nincs még PS konzolod?
  • Zóanagyvarázsló
    Szeretem a skandináv mitológiát, és a javás Betrayal kivételével minden - nyilván görög - GoW megvolt előtte. Csak az Ascensiont utáltam.

Ennyiből az UC Legacy Collection is jöhet majd, az 1-3 úgyis végigment, így nincs nagy hiányérzetem, hogy a korábbiak nem jönnek. Csak pont az előző három résszel töltött idő miatt a 4-től már nem volt rápörögve ezekre sem.
  • Voltan
    God of Wart veszem. Azonnal. Úgy, hogy meg is van PS-en, nem vittem még végig. Nekem PC az elsődleges platform, számomra ott fog kiteljesedni. Segít, ha szereted, és ismered picit a skandináv mitológiát, mert hihetetlen jó érzékkel zavartak bele a történetbe, és kibebaszottul jó a játék.
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem a Gothic 2 a kedvenc RPG-m. Meg kedvenc sok mindenem. Nem tökéletes, de nehezen tudnék mondani olyan RPG-t, melyben nem kellett felülemelkednem jó pár problémán.

De az Elexig még nem jutottam el, azt nem tudom véleményezni.

Amúgy a héten a God of Wart várom - PC-re. Végre kiderül, hogy mekkora veszteség volt kihagyni a PS4-5-öt eddig. A HZD és a Day's Gone eddig nemhogy konzolt, de saját magát sem adta el nekem. Nem érzem bennük a csít :(
  • Voltan
    Gothic 1-2 megvolt anno, szerettem is nagyon, de már akkor felül kellett emelkedni sok problémán. Nem volt egy Witcher 3 féle polírozottság enyhén szólva, viszont nagyon szerethető volt, ha elkapott a gépszíj. Ha jól rémlik, a Risent is próbáltam, de az akkor már nem ment át a rostán, elég gyorsan kukáztam...
  • csgj
    Mellesleg az is furcsa, hogy a YouTube nagyon hangos például a játékokhoz vagy a menühöz képest. Mindig lejjebb kell vennem a hangerőt. Valami más hangbeállításokat használhat, vagy más a hangminőség.
  • csgj
    Megnéztem újra, mi a helyzet ezzel a problémával. (A routert is reseteltem, hátha segít, de nem.) Most már kizárólag azoknak a YouTube videóknak akad meg egy-kétszer a hangja, amik lényegében csak egy albumborítót mutatnak és egy töltőcsíkot egy szürke háttéren. Ergo csak az albumborítós zenék, mint ez. Minden más gond nélkül megy. Szóval azt gondolom, a HDMI hibát is kizárhatom meg a hangprojektor hibáját is (korábban azt is kihúztam, hátha a tévé hangszórójával jó lesz, de nem lett jó). Itt valami szoftveres baki van.
  • MrAndree
    Nehéz kérdés. Korábbi Piranha Bytes játékok megvoltak? Gothic vagy Risen bármelyik része. Ha azok tetszettek akkor ajánlom Elexet is, ha nem akkor kerüld szerintem. Én szeretem a játékaikat, van egy sajátos hangulatuk de a gameplay elég fapados meg igencsak bugosak is szoktak lenni.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2022.01.11. 19:13:31
  • Voltan
    Az Elex amúgy jó? Ocsóért lehet vinni, gondoltam, esetleg ránézek, ha ér valamit.
  • deep
    Hogy rohadna meg! :D
  • Moby
    Az ilyen tömeget érintő, tipik bug a Foe's Ring bug, ami ebben a percben is ott van a remake-ben is, és az eredetiben is. Soha senki nem javította egyikben sem. Deep is beleszaladt, Engem szerencsére elkerült.
    PS3
    Remake
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.01.11. 15:00:04
  • MrAndree
    Ja, azt én se, bőven elég bugos lesz az PCn is.
  • lwb
    Elex 2 én is, csak nem ps5-ön fogom megvenni.
  • MrAndree
    Elden Ring, Horizon. Illetve az Elex 2 mert perverz vagyok.
  • Zóanagyvarázsló
    Én az Outcast: Second Contactban bírtam, hogy a "mélyén" annyira ott az eredeti engine, abban is ugyanott jönnek elő a belőle fakadó bugok, és ugyanazért CPU-heavy az egész. Ettől még persze sok mindenbe belekotortak, remake, ha nem is újraértelmezés (ami nem baj, szívesen játszottam újra), de a 0-ról fejlesztés ott sem vehető szó szerint.
  • lwb
    Uncharted ps5 egyedül kb, amit várok. Egy-két meglepetés becsúszhat, de pl HFW-t nem várom, mert még az előző részt se vittem végig. Ugyanez a helyzet GoW-val is.
  • darkSectorxxx #117649
    Nálam egyértelműen Horizon 2, mert az Elden Ringel jó lesz játszani meg minden, de várok egy álletépős kalandot, egy vizuális dolgot, hogy végre mit tudnak kihozni most egy ps5-ből... és ez miatt a H2. Ja meg mert kurvajó story volt az első részben is.... ;)
  • Evoluti0N
    Kb. ugyanazok, mint Mobynak. Annyi, h Elden Ring még kérdéses. Életemben nem játszottam még Souls-like játékot. Returnalt viszont imádtam, szal nem probléma a nehéz játék. Még hozzáadnám a Tiny Tina's Wonderlandset. A szokásos társasággal fogjuk négyen játszani és eddig mindegyik Borderlands jó móka volt co-opban.
    Na meg várom, h a Hitman trilógia megkapja a PCVR támogatást, ami talán a január 20-án érkező frissítéssel jön.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.01.11. 00:33:29
  • Moby
    A GT7 miatt sajnálom, hogy már egyáltalán nem kötnek le ezek a simcade-ek. Minőségi cuccnak tűnik, de...not my cup of tee :) Pláne nem húszezerér.
  • Bercy #117646
    HFW ami engem is nagyon érdekel. Elden Ringgel is szemezgetek de még új vagyok a soulslike játékok terén. Sekirot próbáltam, vért izzadva eljutottam az utolsó bossig de nem sikerült legyőzni. Nem tudom, hogy akarom-e ismét az önkínzást. Mortal Shellt ellenben nagyon élveztem.
    Ezeken kívül a GT7 amit nagyon nagyon várok.
  • Moby
    Sifu
    Dying Light2
    HFW
    Elden Ring
    meg persze nem lököm le a tányér széléről az Uncharted LotC-t sem, nagyon mondjuk nem adnék érte pénzt, de így háromezerért pont jó lesz :)

Érdeklődési sorrendben:
    HFW (világbaszó lesz)
    Elden Ring (már kóstoltam, fincsike)
    Sifu (eddig jónak tűnt)
    DL2 (olyan hányattatott a sorsa, hogy isteni csoda lesz, ha nem kúrták el)

Aztán nem sokkal ezek után benéz az ablakon a STALKER2, ami szintén nagyon durván fent ül a hype vonaton, de az már pont 2. negyedév.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.01.10. 21:09:08
  • mucsácsó
    nekem egyértelműen toronymagasan az Elden Ring, de talán 2022 legjobban vártja is :D

GoW: Ragnarök az úgyis ősszel jön, bár persze rohadtul várós.

HFW nekem olyan meh picit, pedig tuti, hogy baszó lesz, de valamiért még a Dying Light 2 is jobban érdekel tőle.. :D

• Bercy #117643
    De hogy kicsit más téma is legyen.
    Ti melyik megjelenéseket várjátok az első negyedévben.
    Magas labdát ér lecsapni :)
  • Bercy #117642
    A remaster a kötöttebb fogalom mivel ott az eredeti anyag feljavításáról van szó.
    A remake viszont sokkal tágabb, ott már belefér változtatás a kreatív területeken is nem csak technikai oldalon.
  • Moby
    Ez a betonstabil teória ott csúszik a taknyán, hogy a DeS (meg az SotC) remake úgy készült a Bluepointnál, hogy fogtálk az eredeti játékot, amit forráskódostól megkaptak, és először futtathatóvá tették, majd átírták benne a rendering, meg a fizikai motort, aztán elkezdték az animációkat javítani, de a glitchek meg a bugok máig ott vannak az eredeti kódból, még azokat sem javítottk ki.
    De ja, a kiadók hülyék :D
    Okulnivaló.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2022.01.10. 18:57:35